ΤΟ ΦΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΑ


Χωρίς τα όντα (η ζωή), δεν μπορεί να υπάρχει ο κόσμος, (ο θεός), διότι θα ήταν ο κόσμος ελλιπής, και χωρίς τον κόσμο (θεό), δεν μπορούν να υπάρχουν τα όντα (η ζωή).

Σκέψου ακόμη το εξής, όπως το σύμπαν είναι ο κόσμος δηλαδή ο θεός, έτσι και ο άνθρωπος είναι η ζωή μέσα σε ολόκληρο το σύμπαν, τα Επτά ανθρώπινα σώματα του Ανθρώπου που ενεργούν μέσα στις Επτά φύσεις.

Γυρίστε τώρα από την ανάποδη δεσμώτες του σπηλαίου και ξανακοιμηθείτε :)

Για να πιάσετε αυτά τα νοήματα θα πρέπει πρώτα να κάψετε φλάντζες :)

Επίσης σκεφτείτε το εξής:
Υπάρχει η ζωή του θεού, υπάρχει και η ζωή των όντων μέσα στο θεό, όπως υπάρχει η ζωή του σύμπαντος που κινείται έξω από αυτό το σύμπαν-σώμα, μα και η ζωή των όντων που κινούνται μέσα σε αυτό το σύμπαν - σώμα.

Σώπα! τι είπες τώρα! :)

Καταλάβατε τώρα τι είναι ΤΟ ΕΝΑ; ΚΑΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ;

ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΩΣ; ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ;

morfeas sky


..........

- Δε μπορεί να υπάρξει δημιουργία χωρίς το δημιουργό της!

Αν ήξερες που βρισκόμαστε τώρα θα είχες φρίξει δημιουργίες υπάρχουν πολλές, η Αλήθεια της Ζωής όμως είναι μία, και βρίσκεται έξω από το υλικό σύμπαν.

.........

Τότε, γυμνωμένος από τα ενεργήματα της αρμονίας, ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑΣ, φτάνει στην ουσία της Ογδοάδας έχοντας τη δική του δύναμη και υμνεί τον πατέρα μαζί με τα όντα. Οι παρόντες χαίρονται μαζί του για την παρουσία του.

Εξομοιωμένος με όσους υπάρχουν δίπλα του ακούει και κάποιες Δυνάμεις πέρα από τη φύση της Ογδοάδας να υμνούν το θεό με γλυκιά φωνή.

Τότε με τάξη ανέρχονται προς τον πατέρα και οι ίδιοι παραδίδουν τον εαυτό τους στις Δυνάμεις, γίνονται Δυνάμεις και ενώνονται με το θεό. (Φως και Ζωή).

Αυτό είναι το αγαθό τέλος για όσους έχουν γνώση, να θεωθούν.

Λοιπόν, τι καθυστερείς; Τώρα που παρέλαβες όλη τη γνώση δε θα γίνεις καθοδηγητής των αξίων, ώστε ο θεός να σώσει το ανθρώπινο γένος χάρη σε σένα;».

Αφού είπε σε μένα αυτά ο Ποιμάνδρης, ενώθηκε με τις Δυνάμεις.

morfeas sky
H καταστροφή για την ανθρώπινη ψυχή ήταν η περιέργεια της να μάθει τι είναι η ύλη (σκότος).

Ο απαγορευμένος καρπός
Το μήλο;

Θα έλεγα ότι ταυτόχρονα αυτή είναι και η αποστολή μας, να κατανοήσουμε το σκότος, μα όχι να απορροφηθούμε από το σκότος όπως συμβαίνει σήμερα.

Διότι:

Αυτό λέγεται συμβιβασμός, και η ανθρώπινη ψυχή ΠΟΤΕ δεν συμβιβάζεται με την εκάστοτε φύση και το πνεύμα της αρμονίας της εκάστοτε φύσης. Οπότε να μάθεις να αφουγκράζεσαι το ένστικτο σου και αυτό να σε οδηγεί η ΨΥΧΗ ΣΟΥ

Ψυχή λοιπόν είναι ουσία αυτοτελής, είναι η νόηση, ο διανοητικός λόγος της ουσίας είναι η γνώση των λογισμών που κάνουμε, διαμέσου της ουσίας της ψυχής του λόγου, και παρέχουν στο άλογο μέρος της ψυχής (στο αισθητό μας σώμα) την ηχώ ως φωνή σε εμάς.

morfeas sky





ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΓΗΙΝΟ ΣΩΜΑ
ΠΟΙΟΣ ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ; ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΕΝΕΚΕΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ - ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΠΟΥ ΕΞΕΠΕΣΕ ΣΤΗΝ ΑΒΥΣΣΟ ΤΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ - ΘΝΗΤΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΩΣ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

Μου αρέσει που φοβάστε όλοι τα ζωντανά μικρόβια που σας βάζουν με τα εμβόλια μέσα στο σώμα σας, αλλά που να ξέρατε τι ακριβώς είναι το θνητό σώμα που ενσαρκωθήκαμε όλοι μας.

Nα σου δείξω άλλα τόσα εκατομμύρια παρόμοια ζωντανά μικρόβια μέσα στο σώμα μας; Ο ίδιος ο ζωντανός θάνατος αυτοπροσώπως διότι αυτό ακριβώς είναι το σώμα μας!

ΛΟΓΟΣ Ζ ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ
Πρώτα απ΄όλα όμως πρέπει να σκίσεις το χιτώνα που φοράς, (θνητό σώμα-ο ζωντανός νεκρός), το ύφασμα της άγνοιας, το υποστήριγμα της κακίας, τα δεσμά της φθοράς, τον σκοτεινό περίβολο, τον ζωντανό θάνατο, τον αισθητό νεκρό, τον φορητό τάφο, τον ληστή που κατοικεί μέσα σου, αυτόν που σε μισεί για όσα αγαπά και σε φθονεί για όσα μισεί.

- Τα υπόλοιπα ζώα δε χρησιμοποιούν πατέρα το λόγο; (λογική)
-Όχι, παιδί μου, μόνο τη φωνή, (κραυγές - θα σου πω εγώ ρεεεεε ξέρεις ποιος είμαι γω ρεεε), και ο λόγος (λογική) διαφέρει κατά πολύ από τη φωνή.
Ο ήχος παράγεται από το πνεύμα μόνον στον αέρα, μόνον μέσα στους πλανήτες που έχουν ατμόσφαιρα (ατμό(ς)φαιρα). 
ΕΚΕΙ ΕΞΩ υπάρχουν μόνον τα Νοητά. 
Επίσης το πνεύμα ενυπάρχει μόνον στην ύλη, αστέρες και πλανήτες, διότι στα νοητά (Νους και ψυχή) που περικλείουν την ύλη υπάρχει μόνον ο Λόγος
ο Νοητός Λόγος της ψυχής - Νους και Ψυχή - είναι η εικόνα της Ζωής, διότι πιο πέρα είναι οι Δυνάμεις η Αλήθεια της Ζωής ο Φωτεινός Λόγος - Φως και Ζωή - ....όσον αφορά τα είδωλα της Γης καταλαβαίνετε τι είμαστε εδώ, το απολύτως τίποτα!
Ψυχή λοιπόν είναι ουσία αυτοτελής, είναι η νόηση, ο διανοητικός λόγος της ουσίας είναι η γνώση των λογισμών που κάνουμε, διαμέσου της ουσίας της ψυχής του λόγου, και παρέχουν στο άλογο μέρος της ψυχής (στο αισθητό μας σώμα) την ηχώ ως φωνή σε εμάς.  Πως λέμε μου ήρθε μια φλασκιά στο Νου και είδα αυτό που δεν έβλεπα μέχρι τώρα.
morfeas sky
σχόλια:

Ψυχή είναι η πνοή του Θεού στον άνθρωπο..!


Και τι είναι η πνοή του Θεού; δηλαδή η ζωή; εγώ γνωρίζω εσύ;
Σκέψου επίσης το εξής, ο Θεός αναπνέει; φυσικά και όχι αφού δεν έχει θνητό σώμα, άρα τι είναι η ζωή; δηλαδή η πνοή του Θεού;

Μήπως η συνειδητότητα;

Στο έχω ξαναπεί, είναι ο Λόγος δηλαδή η Νόηση, η κίνηση του κόσμου που εμπεριέχει μέσα του ο Νους. ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΝΟΗΤΑ

..........
.....................


Aυτά τα λόγια τα έχει πει ο Επίκουρος; τον είχα για ποιο σοφό αυτόν τον θνητό που το παίζει σοφός στο πνεύμα του, πόσο δε στο Νου της ψυχής του, αν βέβαια κατάγεται από την Ανθρώπινη Ψυχή.

ΕΡΜΗΤΙΚΆ ΚΕΙΜΕΝΑ

Η δε κακία της ανθρώπινης ψυχής είναι η Άγνοια.

Αλλά η ασεβής ψυχή
που ζούσε σε άγνοια, που δεν γνώρισε τον εαυτό της, αλλά ερωτεύτηκε το ανθρώπινο σώμα παραμένει στη δική της ουσία και τιμωρείται από τον εαυτό της, καθώς ψάχνει να βρει ένα γήϊνο σώμα για να μπει και μάλιστα ανθρώπινο.

Διότι διαφορετικό σώμα δεν χωρά την ανθρώπινη ψυχή να ξεπέσει σε σώμα ζώου, που δεν έχει λογική.

Διότι αυτό αποτελεί νόμο του Θεού, να προφυλάσσει δηλαδή την ανθρώπινη ψυχή από ένα τέτοιο εξευτελισμό.

σχόλια:

Έλεγε και καμιά μαλακία που και που.....
Εξάλλου κανείς δεν είναι αλάνθαστος.
Και κανείς Σοφός.
Διότι η Σοφία ανήκει στο Υπέρτατο Όν. Που είναι και ό μόνος Σοφός.
Όλοι οι άλλοι είναι φιλόσοφοι φίλοι της Σοφίας ή έτσι νομίζουν....


Ακριβώς! χαχα άλλωστε ποιος θα καταλάβαινε αυτά που έλεγε;
 
Την σοφία όντως την κατέχουν μόνον οι θεοί, εμείς εδώ ψάχνουμε ίχνος από αγάπη, ενώ οι θεοί είναι η ίδια η ουσία της αγάπης σε όλο της το μεγαλείο (θείος Έρωτας), και τα λέω όλα αυτά έτσι μπας και καταλάβουν κάποια λίγα οι θνητοί.

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ 

Διότι η λογική δεν φτάνει μέχρι την αλήθεια, ενώ ο Νους είναι μεγάλος και μπορεί να φτάσει μέχρι την αλήθεια, αν οδηγηθεί μέχρι ενός σημείου από την λογική.

(Οταν η λογική οδηγείται από τον νοητό αμετάβλητο λόγο της νοητής Αγαθής Ουσίας της ψυχής..Νους και ψυχή).

Κι αφού αντιληφθεί τα πάντα και τα βρει σύμφωνα με τις ερμηνείες της λογικής, τότε πιστεύει κι επαναπαύεται στην καλή του πίστη.

σχόλια:

Δεν νομίζω αυτό ότι είναι του Επίκουρου!!!!!!
μου διαφεύγει όμως το όνομα!!
πολλά άσχετα έχουν μπει στα στόματα των φιλοσόφων κατά καιρούς ...

Kι όμως, αυτά είναι τα πιο σοφά λόγια! αλλά απευθύνεται σε νοήμονες και μυημένους ανθρώπους που μπορούν να συλλογιστούν με το Νου και μέσα από αυτά τα επιχειρήματα που εκθέτει ο Επίκουρος αποδεικνύει γιατί υπάρχει η κακία, και γιατί βρισκόμαστε αυτή την στιγμή έξω από το Θεό και μέσα σε μια σύνθεση φύσεων ανόμοιων ιδιοτήτων που γεννούν τον αντίθετο λόγο δηλαδή την κακία.

Αυτό είναι το δίλλημα μου εδώ κ καιρό....όχι γιατί υπάρχει η κακία....αλλά το πώς έχουμε παρανοήσει τον Θεό, μέσα σε αταίριαστες κ αντίθετες φαινομενικά θεωρίες, γεγονότα μη γνωστά και παρανοήσεις -παραπλανήσεις...

Ετσι ακριβώς, γίναμε παρανοϊκοί μιλώντας για την Αλήθεια χωρίς πρώτα να έχουμε βρει καμιά Αλήθεια! ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ ΤΟ ΑΓΑΘΟ; ΔΗΛΑΔΗ Ο ΘΕΟΣ; Από την στιγμή που υπάρχει ο αντίθετος λόγος παύει ο Θεός να είναι Αγαθός, όπως εμείς πάψαμε να είμαστε θεοί - Αγαθοί και κανείς μας πλέον δεν είναι αναμάρτητος.
morfeas sky

Πως μπορεί να αλλάξει ένας άνθρωπος;.. Πολύ απλά, δεν αλλάζει!

Πρόσεξε, διότι κινδυνεύεις να ομοιάσεις τα θεϊκά και αμετάβλητα με τα μεταβλητά και θνητά. 

Είδες με τι ευκολία χάρην του Κορωνοιού προτίμησαν να χάσουν όλοι την ελευθερία τους χάρην της υγείας τους! μια χαρά τους μεταβάλλει όλους ο φόβος! ( OI ANAΓΚΕΣ) και τους κάνει να συμβιβάζονται με τα δεσμά τους δηλαδή την φυλακή τους (ΤΟ ΘΝΗΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥΣ) αφού χάνουν πλέον την ελευθερία τους.

ΧΑΝΟΥΝ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΩΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΗ ΧΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΤΟΝ ΑΓΑΘΟ ΝΟΥ ΤΗΝ ΘΕΩΣΗ ΤΟΥΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

OI ΕΠΤΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ O ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ COVID 19 - DAVID ICKE

ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΦΥΓΕΙΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ - Η ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ

Τί ΕΙΝΑΙ η 3η και η 4η και η 5η Διάσταση

ΚΥΜΒΑΛΕΙΟΝ Το θρυλικό απόκρυφο βιβλίο του Ερμή Τρισμέγιστου που γλίτωσε από την καταστροφή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας

Ζούμε σε ένα Φ……matrix η ανατροπή είναι θέμα χρόνου…. Τώρα πιο επίκαιρο από ποτέ

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ TOY KOΡΩNOIOY

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

“Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου.

Τί ΕΙΝΑΙ η 3η και η 4η και η 5η Διάσταση

OI ΕΠΤΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΛΟΓΟΣ Ι "ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ" ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΥ

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΦΥΓΕΙΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ - Η ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ

ΚΥΜΒΑΛΕΙΟΝ Το θρυλικό απόκρυφο βιβλίο του Ερμή Τρισμέγιστου που γλίτωσε από την καταστροφή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας

ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ - ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

“Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου.

ΛΟΓΟΣ Θ ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Ο Ιησούς Χριστός ήταν Έλληνας

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΥΘΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝ

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΑΠΕΤΟΣ; ΠΟΙΟΙ ΟΙ ΤΙΤΑΝΕΣ; διότι ο Δίας πολέμησε τον Ιαπετό..

ΚΥΜΒΑΛΕΙΟΝ Το θρυλικό απόκρυφο βιβλίο του Ερμή Τρισμέγιστου που γλίτωσε από την καταστροφή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας

Τί ΕΙΝΑΙ η 3η και η 4η και η 5η Διάσταση

ΛΟΓΟΣ Ι "ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ" ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΥ