ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΕΡΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ 
ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΕΡΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

              ΓΝΩΘΙ Σ ΑΥΤΟΝΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ ΛΟΓΟΣ Α"


EΡMHTIKA ΚΕΙΜΕΝΑ ΛΟΓΟΣ Α ΠΟΙΜΑΝΔΡΗmorfeas sky

Διαβάστε επίσης: 
ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ // ΤΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΑ // Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΓΝΩΣΗ


Δεν είμαι ούτε με τον Δία, ούτε με τον θεό των Χριστιανών, oύτε με το εκπεσών πνεύμα τον διάβολο όπως τον ονομάζετε, μα είμαι με τον Άνθρωπο δεύτερο θεό Ζωή και Φως.. όλοι οι υπόλοιποι ανήκουν στην Εικόνα στο Μatrix.

Και μην με προκαλείτε διότι θα σας στείλω όλους αδιάβαστους, έχω τόσες γνώσεις που κανείς δεν θα μπορέσει να με αντιμετωπίσει με λογικά επιχειρήματα... διότι Υπεράνω όλων είναι ο Νους-Κόσμος και η Νόηση-Ζωή, ο Νους και ο Αδιαίρετος Φωτεινός Λόγος, η Αλήθεια της Ζωής.. Ζωή και Φώς.Επειδή σ'αυτόν τον κόσμο υπάρχουν μισές αλήθειες και μισά ψέματα, ο Ιησούς είπε ότι είναι ο Λόγος Υιός, και συνεχώς επαναλαμβάνει ο Ιησούς ότι «ήλθε» και ως «Υιός του Ανθρώπου».

Από εκεί και μετά όποιος δεν κατανοεί αυτά τα λόγια, γίνεται έρμαιο του ψέματος.
morfeas sky
Πιάσε όλο το ζουμί της υπόθεσης! ..Εδώ κρύβεται όλη η αλήθεια!
ἄκουε λοιπόν, ὃν ποθεῖς λόγον ἀκοῦσαι. τῆς περιόδου πεπληρωμένης ἐλύθη ὁ πάντων σύνδεσμος ἐκ βουλῆς θεοῦ·

πάντα γὰρ ζῷα ἀρρενοθήλεα ὄντα διελύετο ἅμα τῷ ἀνθρώπῳ καὶ ἐγένετο τὰ μὲν ἀρρενικὰ ἐν μέρει, τὰ δὲ θηλυκὰ ὁμοίως.

........ΤΟ ΕΠΙΑΣΕΣ;;;
ΑΠΟ ΑΡΡΕΝΟΘΗΛΥΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΖΩΑ ΜΑΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΕ ΣΕ ΑΡΣΕΝΙΚΟ ΚΑΙ ΘΗΛΥΚΟ
"""""πάντα γὰρ ζῷα ἀρρενοθήλεα ὄντα διελύετο ἅμα τῷ ἀνθρώπῳ"""""
Ποιμάνδρης
https://el.wikisource.org/wiki/%CE%A0%CE%BF%CE%B9%CE%BC%CE%AC%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%B7%CF%82

Πες μου επειδή δεν μπορώ να βρω τον σύνδεσμο του Ποιμάνδρη που έχεις στο blog σου. Ήμουν σίγουρη οτι τον είχα πάρει από σένα. Και τώρα βλέπω κάποιες αλλαγές και διορθώσεις. 

https://el.m.wikisource.org/wiki/Ποιμάνδρης
Ποιμάνδρης - Βικιθήκη
el.m.wikisource.org


ΤΟ ΑΛΛΑΞΑΝ!
 ΔΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ

ἠβουλήθη καὶ αὐτὸς δημιουργεῖν, 
"καὶ ἀπεχωρίσθη ἀπὸ τοῦ πατρός"
"κατενόησε τῶν ἀδελφῶν τὰ δημιουργήματα"

ΕΝΩ ΤΟ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΡΑΦΕΙ ΤΑ ΕΞΗΣ:


ἠβουλήθη καὶ αὐτὸς δημιουργεῖν, 
"καὶ συνεχωρήθη ἀπὸ τοῦ πατρός" 
"κατενόησε τοῦ ἀδελφοῦ τὰ δημιουργήματα"


Ο ΠΑΤΕΡΑΣ OΛΩΝ ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ ΘΕΟΣ ΦΩΣ ΚΑΙ ΖΩΗ ΣΥΓΧΩΡΗΣΕ
ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΘΕΟ ΦΩΣ ΚΑΙ ΖΩΗ ΠΟΥ ΕΙΣΗΛΘΕ ΣΤΗΝ ΚΤΙΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ "ΑΔΕΡΦΟΥ" ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΝΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ.

ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΘΕΟΣ ΦΩΣ ΚΑΙ ΖΩΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΤΙΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ "ΑΔΕΡΦΟΥ" ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΝΟΥΣ ΣΑΝ ΤΟΝ "ΑΔΕΡΦΟ" ΤΟΥ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΝΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ.

ΔΕΝ ΑΠΟΧΩΡΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ ΦΩΣ ΚΑΙ ΖΩΗ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΘΕΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΙΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ.

ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ  ΟΥΣΙΩΔΩΣ ΟΜΟΙΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΟΛΩΝ ΦΩΣ ΚΑΙ ΖΩΗ. 

ΑΠΛΑ ΕΙΣΗΛΘΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. (ΜΑΤΡΙΞ).

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΣΤΑ ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ.

ΑΦΟΥ ΕΙΣΗΛΘΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΘΕΟΣ ΦΩΣ ΚΑΙ ΖΩΗ ΣΤΟΝ ΟΓΔΟΟ ΟΥΡΑΝΟ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ, ΕΓΙΝΕ ΚΙ ΑΥΤΟΣ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΤΟ ΑΡΡΕΝΟΘΗΛΥΣ ΟΝ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΑΔΡΑΝΗ ΔΟΧΕΙΟ ΤΗΣ ΥΛΗΣ.


ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΟΜΩΣ ΟΥΣΙΩΔΩΣ ΟΜΟΙΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΦΩΣ ΚΑΙ ΖΩΗ.

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΘΕΟΣ ΦΩΣ ΚΑΙ ΖΩΗ, ΑΦΟΥ ΕΙΣΗΛΘΕ ΣΤΟΝ ΟΓΔΟΟ ΟΥΡΑΝΟ, ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΠΑΝΑΓΑΘΟΣ ΝΟΥΣ (ΦΩΣ) Ο ΑΡΡΕΝΟΘΗΛΥΣ ΑΓΑΘΟΣ ΝΟΥΣ, (Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΑΘΟΥ ΘΕΟΥ), ΚΑΙ ΑΠΟ ΦΩΤΕΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ (ΖΩΗ), Ο ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΣ ΑΓΙΟΣ ΛΟΓΟΣ, (Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ).

ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΦΟΥ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΘΕΟΣ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΕΙΣΗΛΘΕ ΣΤΟΝ ΕΒΔΟΜΟ ΟΥΡΑΝΟ ΟΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟ ΔΟΧΕΙΟ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΟΓΔΟΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΝΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ.

..........

ΤΟ ΔΟΧΕΙΟ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΥ ΕΠΕΦΕΡΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΛΟΓΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΕΡΙΚΛΕΙΕΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ (ΥΛΙΚΟ ΣΥΜΠΑΝ ΓΑΛΑΞΙΕΣ) ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΗΚΕ ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.

Η ΦΩΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΑΛΑΞΙΑ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΝΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΩΣ Ο ΘΕΟΣ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ.

Ο ΑΙΘΕΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΓΑΛΑΞΙΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙ ΩΣ Ο ΘΕΟΣ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΝΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΟ ΦΩΤΙΣΜΕΝΟ ΠΝΕΥΜΑ ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΛΟΓΟΥ.

Ο ΑΓΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΕΝΩΘΗΚΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΤΟΥ ΕΒΔΟΜΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ (ΓΑΛΑΞΙΑ) ΚΑΙ ΠΕΡΙΚΛΕΙΕΙ ΤΟ ΔΟΧΕΙΟ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΛΕΟΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ.

ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΑΥΤΗ ΜΕ ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ (ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΑΛΑΞΙΑ) ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΝΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΛΟΓΟΥ, ΤΟ ΦΩΤΙΣΜΕΝΟ ΠΝΕΥΜΑ ΔΗΛΑΔΗ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΝΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ. ΔΗΛΑΔΗ Ο ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΩΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΕΛΑΦΡΥΤΕΡΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΩΝ ΑΠΛΑΝΩΝ ΑΣΤΕΡΩΝ.

ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΩΝ ΑΠΛΑΝΩΝ Η ΦΩΤΙΑ ΠΟΥ ΚΙΝΕΙ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΝΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΩΣ ΦΩΤΙΣΜΕΝΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ.

ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ Ο ΑΓΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΑΦΟΥ ΕΝΩΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΤΟΥ ΕΒΔΟΜΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ (ΒΛΕΠΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΤΟΥ ΓΑΛΑΞΙΑ) ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ, ΔΗΛΑΔΗ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΛΟΓΟΥ.

 ΔΗΛΑΔΗ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΝΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ. Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΛΟΓΟΥ.

ΔΙΟΤΙ Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΑΘΟΥ ΘΕΟΥ ΦΩΣ ΚΑΙ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΥ ΠΑΝΑΓΑΘΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΩΤΕΙΝΟ ΛΟΓΟ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΔΟΧΕΙΟ ΤΗΣ ΥΛΗΣ.

ΕΝΩ Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΔΟΧΕΙΟΥ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΤΟΥ ΕΒΔΟΜΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΕΙΝΑΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΦΩΤΕΙΝΟΥ ΛΟΓΟΥ. 

ΕΝΩ Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΔΟΧΕΙΟΥ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΤΟΥ ΕΒΔΟΜΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ ΣΤΟ ΚΑΘΑΡΟ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΟ ΚΕΝΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΓΑΛΑΞΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΛΟΓΟΥ. Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΝΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ. ΤΟ ΦΩΤΙΣΜΕΝΟ ΠΝΕΥΜΑ. 

ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ ΔΗΛΑΔΗ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΝΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΝΕΥΜΑ ΟΤΑΝ ΕΝΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ.

Ο ΑΙΣΘΗΤΟΣ ΘΕΟΣ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ.


ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΘΕΤΟΥΣ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΘΕΤΗ ΝΟΕΡΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΤΙΣΤΕΣ ΨΥΧΕΣ ΠΟΥ ΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΚΤΙΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΨΥΧΕΣ  ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ.


ΚΑΙ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΝΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΟΝ ΥΛΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΓΑΛΑΞΙΕΣ. 


ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΓΑΛΑΞΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣΜΕΝΟΣ ΣΕ ΕΠΤΑ ΟΥΡΑΝΟΥΣ.


..................................

ΟΙ ΕΠΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ


ΚΑΘΕ ΟΥΡΑΝΟΣ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΩΝ ΕΠΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΩΝ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΝΩΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΦΩΤΙΣΜΕΝΟ ΠΝΕΥΜΑ ΣΤΟ ΚΑΘΑΡΟ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ-ΓΑΛΑΞΙΑ. (ΝΑ ΕΝΩΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΝΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ).

ΟΙ ΕΠΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΟ ΦΩΤΙΣΜΕΝΟ ΠΝΕΥΜΑ (ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΝΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ) ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΚΛΕΙΕΙ ΕΝΑ ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΠΕΡΙΚΛΕΙΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΡΕΣ ΤΩΝ ΑΠΛΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΖΩΦΟΡΟΥΣ ΠΛΑΝΗΤΕΣ 

ΒΛΕΠΕ ΤΟΝ ΓΑΛΑΞΙΑ ΟΠΟΥ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΟ ΦΩΤΙΣΜΕΝΟ ΠΝΕΥΜΑ (ΚΡΟΝΟΣ - ΚΡΑΝΙΟ- ΚΕΦΑΛΙ - ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΝΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ- ΦΩΤΙΣΜΕΝΟ ΠΝΕΥΜΑ )  

ΒΛΕΠΕ ΤΟ ΗΛΙΑΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΠΟΥ ΠΕΡΙΚΛΕΙΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑ - ΖΕΥΣ 

ΒΛΕΠΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΚΛΕΙΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝ 

ΒΛΕΠΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΞΙ ΦΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΛΑΝΗΤΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΙΚΛΕΙΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ.

ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΝΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΟΤΑΝ ΕΝΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΦΥΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΘΕΙΚΑ ΟΝΤΑ ΤΩΝ ΑΠΛΑΝΩΝ ΑΣΤΕΡΩΝ ΕΙΤΕ ΤΩΝ ΠΛΑΝΗΤΩΝ ΜΕ ΤΑ ΘΝΗΤΑ ΣΩΜΑΤΑ.

ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΣΩΜΑ ΠΕΡΙΚΛΕΙΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ (ΝΟΥΣ) ΠΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΕΙ ΚΑΙ ΚΙΝΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΩΝ ΑΠΛΑΝΩΝ , ΤΩΝ ΠΛΑΝΗΤΩΝ . ΤΩΝ ΟΝΤΩΝ.


ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΤΑ ΟΥΡΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΙΣΘΗΤΟΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΠΤΑ ΟΡΓΑΝΩΝ ΦΥΣΕΩΝ. Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΝΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΛΟΓΟΥ. ΕΙΝΑΙ Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ, Ο ΑΙΣΘΗΤΟΣ ΘΕΟΣ, Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΝΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ !! 
ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΞΟΥΣΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΟΔΗΓΕΙ !!

.............................

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΘΕΟΣ ΦΩΣ ΚΑΙ ΖΩΗ

ΚΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΘΕΟΣ ΕΓΙΝΕ ΟΜΟΙΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΝΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ, ΟΜΟΙΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΛΟΓΟ ΤΩΝ ΕΠΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ, ΟΜΟΙΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΙΣΘΗΤΟ ΘΕΟ ΤΩΝ ΕΠΤΑ ΟΥΡΑΝΩΝ, ΠΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΕΠΤΑ ΟΥΡΑΝΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥΣ. 

ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ, ΕΓΙΝΑΝ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΨΥΧΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΤΑ ΦΥΣΕΙΣ-ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΖΩΝΤΑΝΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ. ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΑΠΛΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΠΛΑΝΗΤΩΝ.

ΟΠΟΥ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΖΩΝΤΑΝΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΝΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ, Ο ΕΒΔΟΜΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ, ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ, Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ, ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΤΑ ΚΑΤΩΦΕΡΕΙΣ ΟΥΡΑΝΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΙΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΛΟΓΟ, ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΒΔΟΜΟ ΟΥΡΑΝΟ, ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥΣ ΔΙΑ-ΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΑΤΩΤΕΡΑ ΟΡΓΑΝΑ-ΦΥΣΕΙΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΖΩΝΤΑΝΟΥ  ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ.

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΠΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΟΥ "ΑΔΕΡΦΟΥ" ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΝΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΡΦΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ ΟΙ ΕΠΤΑ ΝΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ.


ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΠΤΑ ΝΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΠΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ  "ΤΟΥ ΑΔΕΡΦΟΥ" ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΝΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΠΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ.

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΘΕΟΣ ΦΩΣ ΚΑΙ ΖΩΗ

ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΙΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΟΛΩΝ ΦΩΣ ΚΑΙ ΖΩΗ
ΑΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΕΛΘΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΥΣ.

Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΝΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ !!

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΘΕΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΝΟΥ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΘΕΙΚΑ ΟΝΤΑ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ (ΘΕΙΚΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΨΥΧΗ , Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ) ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΘΕΙΚΑ ΟΝΤΑ ΤΩΝ ΑΠΛΑΝΩΝ ΑΣΤΕΡΩΝ , ΤΟ ΘΕΙΚΟ ΓΕΝΟΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.

ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΙΚΕΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΨΥΧΕΣ ΠΟΥ ΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ΝΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΟΝΤΑ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΑΣΤΕΡΕΣ 

ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΒΑΘΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΥΛΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΨΥΧΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΔΗ ΤΩΝ ΘΝΗΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΛΑΝΗΤΕΣ.

..........
ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ!! ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΝΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΙΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ.

ΔΗΛΑΔΗ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΝΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ!! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΟΥ ΦΩΤΕΙΝΟΥ ΛΟΓΟΥ!! 

ΕΝΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡΑΝΩ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ, ΥΠΕΡΑΝΩ ΤΗΣ ΑΡΜΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΠΤΑ ΟΥΡΑΝΩΝ. ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΡΡΕΝΟΘΗΛΥΣ ΟΝΤΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΨΥΧΕΣ ΠΟΥ ΕΝΣΑΡΚΩΝΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΕΠΤΑ ΦΥΣΕΙΣ, ΔΙΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΘΕΟ, ΦΩΣ ΚΑΙ ΖΩΗ.

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ.


Είναι απίστευτο αυτό που έγινε. Υποσκάπτουν αθόρυβα το αυθεντικό κείμενο και την αλήθεια. Και νομίζω οτι αυτό είναι το επίσημο κείμενο του Ποιμάνδρη που κυκλοφορεί. 

ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΥ 


Παραχάραξη του μόνου αυθεντικού κειμένου που φανερώνει την αλήθεια. Και φαίνεται απίστευτο. Είναι τόσο ύπουλο και αθόρυβο! Κι έτσι σβήνουν ίχνη. Γιατί ποιος θα κρατούσε το κείμενο αφού υπάρχει ιντερνετικά σε πρώτη ζήτηση!

Πόσο έχουμε σήμερα; 26 / 8 / 2017

Για να γνωρίζουμε πότε περίπου διαστρέβλωσαν τα κείμενα του ΠΟΙΜΑΝΔΡΗ.


morfeas sky

........................................ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ

Ἑρμῆς ὁ Τρισμέγιστος

Εννοίας μοί ποτε γενομένης περὶ τῶν ὄντων καὶ μετεωρισθείσης μοι τῆς διανοίας σφόδρα, κατασχεθεισῶνμου τῶν σωματικῶν αἰσθήσεων, καθάπερ οἱ ὕπνῳ βεβαρημένοι ἐκ κόρου τροφῆς ἢ ἐκ κόπου σώματος, ἔδοξά τινα ὑπερμεγέθη μέτρῳ ἀπεριορίστῳ τυγχάνοντα καλεῖν μου τὸ ὄνομα καὶ λέγοντά μοι, 


Τί βούλει ἀκοῦσαι καὶ θεάσασθαι, καὶ νοήσας μαθεῖν καὶ γνῶναι; 


–φημὶ ἐγώ, Σὺ γὰρ τίς εἶ; 


– ᾿Εγὼ μέν, φησίν, εἰμὶ ὁ Ποιμάνδρης, ὁ τῆς αὐθεντίας νοῦς· 

οἶδα ὃ βούλει, καὶ σύνειμί σοι πανταχοῦ.

– φημὶ ἐγώ, 

Μαθεῖν θέλω τὰ ὄντα καὶ νοῆσαι τὴν τούτων φύσιν καὶ γνῶναι τὸν θεόν· πῶς, ἔφην, ἀκοῦσαι βούλομαι. 

– φησὶν ἐμοὶ πάλιν,
῎Εχε νῷ σῷ ὅσα θέλεις μαθεῖν, κἀγώ σε διδάξω.


τοῦτο εἰπὼν ἠλλάγη τῇ ἰδέᾳ, καὶ εὐθέως πάντα μοι ἤνοικτο ῥοπῇ, καὶ ὁρῶ θέαν ἀόριστον, φῶς δὲ πάντα γεγενημένα, εὔδιόν τε καὶ ἱλαρόν, καὶ ἠράσθην ἰδών. 


καὶ μετ'ὀλίγον σκότος κατωφερὲς ἦν, ἐν μέρει γεγενημένον,
φοβερόν τε καὶ στυγνόν, σκολιῶς
ἐσπειραμένον, ὡς <ὄφει>
εἰκάσαι με· 


εἶτα μεταβαλλόμενον τὸ σκότος εἰς ὑγρᾶν τινα φύσιν, ἀφάτως τεταραγμένην καὶ καπνὸν ἀποδιδοῦσαν, ὡς ἀπὸ πυρός, καί τινα ἦχον ἀποτελοῦσαν ἀνεκλάλητον γοώδη· 

εἶτα βοὴ ἐξ αὐτῆς ἀσυνάρθρως ἐξεπέμπετο, ὡς εἰκάσαι φωνῇ πυρός, 


ἐκ δὲ φωτὸς ..... λόγος ἅγιος ἐπέβη τῇ φύσει, καὶ πῦρ ἄκρατον ἐξεπήδησεν ἐκ τῆς ὑγρᾶς φύσεως ἄνω εἰς ὕψος· 

κοῦφον δὲ ἦν καὶ ὀξύ, δραστικὸν δὲ ἅμα, καὶ ὁ ἀὴρ ἐλαφρὸς ὢν ἠκολούθησε τῷ πνεύματι, ἀναβαίνοντος αὐτοῦ μέχρι τοῦ πυρὸς ἀπὸ γῆς καὶ ὕδατος, ὡς δοκεῖν κρέμασθαι αὐτὸν ἀπ' αὐτοῦ· 


γῆ δὲ καὶ ὕδωρ ἔμενε καθ' ἑαυτὰ συμμεμιγμένα, ὡς μὴ θεωρεῖσθαι <τὴν γῆν> ἀπὸ τοῦ ὕδατος· 


κινούμενα δὲ ἦν διὰ τὸν ἐπιφερόμενον πνευματικὸν λόγον εἰς ἀκοήν.

ὁ δὲ Ποιμάνδρης ἐμοί,
᾿Ενόησας, φησί. τὴν θέαν ταύτην ὅ τι καὶ βούλεται;
καὶ, Γνώσομαι, ἔφην ἐγώ.


Τὸ φῶς ἐκεῖνο, ἔφη, ἐγὼ Νοῦς ὁ σὸς θεός, ὁ πρὸ φύσεως ὑγρᾶς
τῆς ἐκ σκότους φανείσης· ὁ δὲ ἐκ Νοὸς φωτεινὸς Λόγος υἱὸς θεοῦ. 


– Τί οὖν; φημί.


– Οὕτω γνῶθι· τὸ ἐν σοὶ βλέπον καὶ ἀκοῦον, λόγος κυρίου,
ὁ δὲ νοῦς πατὴρ θεός. οὐ γὰρ διίστανται ἀπ' ἀλλήλων·

ἕνωσις γὰρ τούτων ἐστὶν ἡ ζωή. 


– Εὐχαριστῶ σοι, ἔφην ἔγω.
– ᾿Αλλὰ δὴ νόει τὸ φῶς καὶ γνώριζε τοῦτο.


εἰπόντος ταῦτα ἐπὶ πλείονα χρόνον ἀντώπησέ μοι,
ὥστε με τρέμειν αὐτοῦ τὴν ἰδέαν·


ἀνανεύσαντος δέ, θεωρῶ ἐν τῷ νοΐ μου τὸ φῶς ἐν δυνάμεσιν ἀναριθμήτοις ὄν, καὶ κόσμον ἀπεριόριστον γεγενημένον, καὶ περιίσχεσθαι τὸ πῦρ δυνάμει μεγίστῃ, καὶ στάσιν ἐσχηκέναι κρατούμενον· 


ταῦτα δὲ ἐγὼ διενοήθην ὁρῶν διὰ τὸν τοῦ Ποιμάνδρου λόγον.
ὡς δὲ ἐν ἐκπλήξει μου ὄντος, φησὶ πάλιν ἐμοί,


Εἶδες ἐν τῷ νῷ τὸ ἀρχέτυπον εἶδος, τὸ προάρχον τῆς ἀρχῆς τῆς ἀπεράντου· ταῦτα ὁ Ποιμάνδρης ἐμοί. 


– Τὰ οὖν, ἐγώ φημι, στοιχεῖα τῆς φύσεως πόθεν ὑπέστη; – πάλιν ἐκεῖνος πρὸς ταῦτα, 


᾿Εκ βουλῆς θεοῦ, ἥτις λαβοῦσα τὸν Λόγον καὶ ἰδοῦσα τὸν καλὸν κόσμον ἐμιμήσατο, κοσμοποιηθεῖσα διὰ τῶν ἑαυτῆς στοιχείων καὶ γεννημάτων ψυχῶν.ὁ δὲ Νοῦς ὁ θεός, ἀρρενόθηλυς ὤν, ζωὴ καὶ φῶς 
ὑπάρχων,
ἀπεκύησε λόγῳ ἕτερον Νοῦν δημιουργόν, 
ὃς θεὸς τοῦ πυρὸς καὶ πνεύματος ὤν, ἐδημιούργησε διοικητάς τινας ἑπτά, ἐν κύκλοις περιέχοντας τὸν αἰσθητὸν κόσμον, καὶ ἡ διοίκησις αὐτῶν εἱμαρμένη καλεῖται.

ἐπήδησεν εὐθὺς ἐκ τῶν κατωφερῶν στοιχείων [τοῦ θεοῦ] ὁ τοῦ θεοῦ Λόγος εἰς τὸ καθαρὸν τῆς φύσεως δημιούργημα, καὶ ἡνώθη τῷ δημιουργῷ Νῷ (ὁμοούσιος γὰρ ἦν), καὶ κατελείφθη [τὰ] ἄλογα τὰ κατωφερῆ τῆς φύσεως στοιχεῖα, ὡς εἶναι ὕλην μόνην.


ὁ δὲ δημιουργὸς Νοῦς σὺν τῷ Λόγῳ, ὁ περιίσχων τοὺς κύκλους καὶ δινῶν ῥοίζῳ, ἔστρεψε τὰ ἑαυτοῦ δημιουργήματα καὶ εἴασε στρέφεσθαι ἀπ' ἀρχῆς ἀορίστου εἰς ἀπέραντον τέλος·
ἄρχεται γάρ, οὗ λήγει· 


ἡ δὲ τούτων περιφορά, καθὼς ἠθέλησεν ὁ Νοῦς,
ἐκ τῶν κατωφερῶν στοιχείων ζῷα ἤνεγκεν
ἄλογα (οὐ γὰρ ἐπεῖχε τὸν λόγον), ἀὴρ δὲ πετεινὰ ἤνεγκε, καὶ τὸ ὕδωρ νηκτά· 


διακεχώρισται δὲ ἀπ' ἀλλήλων ἥ τε γῆ καὶ τὸ ὕδωρ, καθὼς ἠθέλησεν ὁ Νοῦς, καὶ <ἡ γῆ> ἐξήνεγκεν ἀπ' αὐτῆς ἃ εἶχε
ζῷα τετράποδα <καὶ> ἑρπετά, θηρία ἄγρια καὶ ἥμερα.


ὁ δὲ πάντων πατὴρ ὁ Νοῦς, ὢν ζωὴ καὶ φῶς,
 

ἀπεκύησεν ῎Ανθρωπον αὐτῷ ἴσον, οὗ ἠράσθη ὡς ἰδίου τόκου

................

σχόλιο:

( Ο Πανάγαθος Θεός των πάντων Φως και Ζωή δημιούργησε τον Άνθρωπο όμοιο του).


Σχόλιο: διαβάστε πιο κάτω πως η εικόνα του Θεού  το αρρενόθηλυς ον ζωή και φως που έγινε υπάρχων, αφού ενώθηκε με το Αδρανή δοχείο της Ύλης, μετέπειτα με τον Αδιαίρετο Άγιο Λόγο δημιούργησε το δικό του δημιούργημα, τον ζωντανό συμπαντικό οργανισμό, τον δεύτερο Νου δημιουργό του πυρός και πνεύματος, δηλαδή  την κίνηση του υλικού ζωντανού συμπαντικού οργανισμού, που γεννήθηκε από την κίνηση που του έδωσε ο Αδιαίρετος Άγιος Λόγος, η εικόνα του Αδιαίρετου Φωτεινού Λόγου του Πανάγαθου Θεού Φως και Ζωή.

"""""ὁ δὲ Νοῦς ὁ θεός, ἀρρενόθηλυς ὤν, ζωὴ καὶ φῶς ὑπάρχων,
ἀπεκύησε λόγῳ ἕτερον Νοῦν δημιουργόν, 
ὃς θεὸς τοῦ πυρὸς καὶ πνεύματος ὤν,"""""


(Ο Πανάγαθος Θεός δεν είναι αρρενόθηλυς, αλλά η εικόνα του είναι το αρρενόθηλυς ον, το οποίο γεννήθηκε από την ένωση που προήλθε με το αδρανή δοχείο της Ύλης, άρα έγινε Υπάρχων, αφού από αγέννητος και προϋπάρχων γεννήθηκε και έγινε κάτι άλλο, το αρρενόθηλυς ον, διότι η Ύλη ακόμη και αδρανής είναι σώμα, και το σώμα είναι η Αίσθηση, και η αίσθηση ακόμη και αδρανής είναι Άτακτη, η Αταξία. 
Και μόνον με το Νου, δηλαδή μόνον με την Νόηση (Αδιαίρετος Λόγος - λογική) μπορούμε να επιφέρουμε την Τάξη στην Αταξία αυτού του σύνθετου δοχείου της Ύλης όπου αποτελείται από Τέσσερα ανόμοια στοιχεία, με διαφορετικές ανόμοιες ιδιότητες).

(Ενώ ο Άνθρωπος είναι Αγέννητος και Προϋπάρχων, διότι ό,τι γεννιέται είναι από Ύλη η οποία μεταβάλλεται σε κάτι άλλο).

.................

Συνέχεια:


ὁ δὲ πάντων πατὴρ ὁ Νοῦς, ὢν ζωὴ καὶ φῶς, 
ἀπεκύησεν ῎Ανθρωπον αὐτῷ ἴσον, οὗ ἠράσθη ὡς ἰδίου τόκου·

περικαλλὴς γάρ, τὴν τοῦ πατρὸς εἰκόνα ἔχων· 
ὄντως γὰρ καὶ ὁ θεὸς ἠράσθη τῆς ἰδίας μορφῆς, 
παρέδωκε τὰ ἑαυτοῦ πάντα δημιουργήματα, καὶ κατανοήσας δὲ τὴν τοῦ Δημιουργοῦ κτίσιν ἐν τῷ πυρί, ἠβουλήθη καὶ αὐτὸς δημιουργεῖν, καὶ συνεχωρήθη ἀπὸ τοῦ πατρός·

..............

σχόλιο: 

(Και έδωσε στον Άνθρωπο δεύτερο θεό, μαζί με την Ένατη και Δέκατη μονάδα Ζωή και Φως, και όλες τις ιδιότητες της Εικόνας του Θεού, τις οκτώ βαθμίδες του πνεύματος.

Και έτσι ο Άνθρωπος δεύτερος θεός, κατέχει την Ιερή Δεκάδα του πνεύματος Ζωή και Φως, ώστε αφού πρώτα κατανοήσει τον ανώτερο εαυτό του να εξουσιάζει με το πνεύμα της Ιερής Δεκάδας κάθε φύση της Ύλης, και μαζί να εξουσιάζει όλα τα δημιουργήματα του υλικού κόσμου κάθε φύσης που ενδύεται, ο υλικός κόσμος ο οποίος δημιουργήθηκε για τον Άνθρωπο ώστε να εξουσιάζει τα πάντα με το πνεύμα του δημιουργώντας νοητά, και όχι να εξουσιάζεται από το υλικό σώμα του, γίνοντας το ανθρώπινο πνεύμα σκλάβος του σώματος αυτής της άλογης γήϊνης φύσης της ύλης).

(Άρα ο Άνθρωπος με το πνεύμα της Ιερής Δεκάδας μπορεί να κατοικήσει παντού, και με το ανώτερο πνεύμα της Ιερής Δεκάδας μπορεί να εξουσιάζει τα πάντα, αφού είναι το Παν Ζωή και Φως....Γνώθι σ'αυτόν....).

..............

Συνέχεια:

γενόμενος ἐν τῇ δημιουργικῇ σφαίρᾳ, ἕξων τὴν πᾶσαν ἐξουσίαν,
κατενόησε τοῦ ἀδελφοῦ τὰ δημιουργήματα, 
οἱ δὲ ἠράσθησαν αὐτοῦ, ἕκαστος δὲ μετεδίδου τῆς ἰδίας τάξεως· 

καὶ καταμαθὼν τὴν τούτων οὐσίαν καὶ μεταλαβὼν τῆς αὐτῶν φύσεως ἠβουλήθη ἀναρρῆξαι τὴν περιφέρειαν τῶν κύκλων,
 

καὶ τὸ κράτος τοῦ ἐπικειμένου ἐπὶ τοῦ πυρὸς κατανοῆσαι.

καὶ ὁ τοῦ τῶν θνητῶν κόσμου
καὶ τῶν ἀλόγων ζῴων
ἔχων πᾶσαν ἐξουσίαν διὰ τῆς ἁρμονίας παρέκυψεν,
ἀναρρήξας τὸ κύτος, καὶ ἔδειξε τῇ κατωφερεῖ φύσει τὴν καλὴν
τοῦ θεοῦ μορφὴν, 


ὃν ἰδοῦσα ἀκόρεστον κάλλος <καὶ> πᾶσαν ἐνέργειαν ἐν ἑαυτῷ ἔχοντα τῶν διοικητόρων τήν τε μορφὴν τοῦ θεοῦ ἐμειδίασεν ἔρωτι, ὡς ἅτε τῆς καλλίστης μορφῆς τοῦ ᾿Ανθρώπου τὸ εἶδος ἐν τῷ ὕδατι ἰδοῦσα καὶ τὸ σκίασμα ἐπὶ τῆς γῆς. 

.................

σχόλιο:

(το σκίασμα επί της γης, (γη), είναι το πιο κατωφερή άλογο στοιχείο, ενώ η μνήμη του νερού είναι η εμπειρία των άλογων αισθήσεων που αποκτά ένα γήϊνο ανθρώπινο σώμα, ενώ η φωτιά είναι ο μηχανικός εγκέφαλος που διαχειρίζεται μηχανικά σαν υπολογιστής αυτή την εμπειρία των άλογων αισθήσεων, δηλαδή τα συναισθήματα της καρδιάς (αέρας) ενός ανθρώπινου γήϊνου ζωντανού οργανισμού βλέπε λύπη-χαρά από ηδονή, διότι η Ύλη είναι πάθος και το πάθος όταν δεν οδηγείται από την λογική (το αμέσως ανώτερο πνεύμα που είναι  μόνον φωτιά και αέρας) γίνεται κακία, Αταξία, ενώ όταν οδηγείται από το ανώτερο πνεύμα τότε γίνεται δημιουργός πάνω στην υλική γήϊνη πραγματικότητα σύμφωνα με το πρότυπο του αμέσως ανώτερου πνεύματος που οδηγεί στο Αγαθό Φως και Ζωή....Γνώθι σ'αυτόν....).

..................

Συνέχεια:

ὁ δὲ ἰδὼν τὴν ὁμοίαν αὐτῷ μορφὴν
ἐν αὐτῇ οὖσαν ἐν τῷ ὕδατι, ἐφίλησε καὶ ἠβουλήθη αὐτοῦ οἰκεῖν· 


ἅμα δὲ τῇ βουλῇ ἐγένετο ἐνέργεια, καὶ ᾤκησε τὴνἄλογον μορφήν·  (οικιοποιήθηκε την άλογη σάρκα από γη-νερό).
ἡ δὲ φύσις λαβοῦσα τὸν ἐρώμενον περιεπλάκη ὅλη καὶ ἐμίγησαν· ἐρώμενοι γὰρ ἦσαν.

καὶ διὰ τοῦτο παρὰ πάντα τὰ ἐπὶ γῆς ζῷα διπλοῦς
ἐστιν ὁ ἄνθρωπος,
θνητὸς μὲν διὰ τὸ σῶμα, ἀθάνατος δὲ
διὰ τὸν οὐσιώδη ἄνθρωπον· 


ἀθάνατος γὰρ ὢν καὶ πάντων τὴν ἐξουσίαν ἔχων, τὰ θνητὰ πάσχει ὑποκείμενος τῇ εἱμαρμένῃ.
 


(έγινε δούλος των συναισθημάτων της σάρκας, που επικρατούν στην άλογη φύση λόγω της Λήθης που υπέπεσε).
ὑπεράνω οὖν ὢν τῆς ἁρμονίας (των Οκτώ Ουρανών) ἐναρμόνιος γέγονε δοῦλος ἀρρενόθηλυς δὲ ὤν ἐξ ἀρρενοθήλεος ὢν πατρὸς καὶ ἄϋπνος ἀπὸ ἀΰπνου ..... κρατεῖται.

καὶ μετὰ ταῦτα, Νοῦς ὁ ἐμός· καὶ αὐτὸς γὰρ ἐρῶ τοῦ λόγου.
ὁ δὲ Ποιμάνδρης εἶπε, 


Τοῦτό ἐστι τὸ κεκρυμμένον μυστήριον μέχρι τῆσδε τῆς ἡμέρας. 


ἡ γὰρ φύσις ἐπιμιγεῖσα τῷ ᾿Ανθρώπῳ ἤνεγκέ τι θαῦμα θαυμασιώτατον·

ἔχοντος γὰρ αὐτοῦ τῆς ἁρμονίας τῶν ἑπτὰ τὴν φύσιν, οὓς ἔφην σοι ἐκ πυρὸς καὶ πνεύματος, οὐκ ἀνέμενεν ἡ φύσις, ἀλλ' εὐθὺς ἀπεκύησεν ἑπτὰ ἀνθρώπους, πρὸς τὰς φύσεις τῶν ἑπτὰ διοκητόρων, ἀρρενοθήλεας καὶ μεταρσίους.

καὶ μετὰ ταῦτα, ῏Ω Ποιμάνδρη, εἰς μεγάλην γὰρ νῦν
ἐπιθυμίαν ἦλθον καὶ ποθῶ ἀκοῦσαι·
μὴ ἔκτρεχε. καὶ ὁ Ποιμάνδρης εἶπεν, ᾿Αλλὰ σιώπα. οὔπω γάρ σοι ἀνήπλωσα τὸν πρῶτον λόγον.
– ᾿Ιδοὺ σιωπῶ, ἔφην ἐγώ.


᾿Εγένετο οὖν, ὡς ἔφην, τῶν ἑπτὰ τούτων ἡ γένεσις τοιῷδε τρόπῳ· 


θηλυκὴ γὰρ <γῆ> ἦν καὶ ὕδωρ ὀχευτικόν, τὸ δὲ ἐκ πυρὸς πέπειρον. ἐκ δὲ αἰθέρος τὸ πνεῦμα ἔλαβε καὶ ἐξήνεγκεν ἡ φύσις τὰ σώματα πρὸς τὸ εἶδος τοῦ ανθρώπου.

ὁ δὲ ῎Ανθρωπος ἐκ ζωῆς καὶ φωτὸς ἐγένετο εἰς ψυχὴν καὶ νοῦν,
ἐκ μὲν ζωῆς ψυχήν, ἐκ δὲ φωτὸς νοῦν,
καὶ ἔμεινεν οὕτω τὰ πάντα τοῦ αἰσθητοῦ κόσμου μέχρι
περιόδου τέλους
<καὶ> ἀρχῶν γενῶν.


....................

σχόλιο:

("Εγώ είμαι η Αλήθεια, η Ζωή και το Φως. Κανείς δεν μπορεί να πάει στον Πατέρα παρά μόνο μέσα από Εμένα" (Iησούς Χριστός) 

(Οι ανθρώπινες ψυχές λοιπόν είναι πνεύμα, είναι Νους, είναι η Μονάδα του πνεύματος που κατέχει την Ιερή Δεκάδα Ζωή και Φως, και όχι μόνον μία φύση του πνεύματος από τις Επτά, όπως όλες οι άλλες κτιστές ψυχές που οδηγούνται χωρίς ελεύθερη επιλογή από το πνεύμα του εκάστοτε Νου Διοικητή, γι'αυτό και η ανθρώπινη ψυχή έχει ελεύθερη επιλογή και δεν εξουσιάζεται από κανέναν, διότι είναι υπεράνω της Αρμονίας....,Γνώθι 'αυτόν..Γνώρισε τον εαυτό σου και θα ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙΣ). 

...............

Συνέχεια:

ἄκουε λοιπόν, ὃν ποθεῖς λόγον ἀκοῦσαι. τῆς περιόδου πεπληρωμένης ἐλύθη ὁ πάντων σύνδεσμος ἐκ βουλῆς θεοῦ·

πάντα γὰρ ζῷα ἀρρενοθήλεα ὄντα διελύετο ἅμα τῷ ἀνθρώπῳ καὶ ἐγένετο τὰ μὲν ἀρρενικὰ ἐν μέρει, τὰ δὲ θηλυκὰ ὁμοίως.

................

σχόλιο:

(το φωτισμένο πνεύμα ο αισθητός θεός, είναι ο δεύτερος Νους δημιουργός με τα επτά δικά του δημιουργήματα τους επτά Διοικητές, είναι ο αισθητός θεός των επτά ουρανών ο οποίος δια-χώρισε όλα τα σώματα σε αρσενικό και θηλυκό, ώστε να χάσουν οι άνθρωποι την επαφή με το ανώτερο πνεύμα τους, την Ιερή Δεκάδα Ζωή και Φως).

(ο δεύτερος Νους δημιουργός για να εγκλωβίσει στη Λήθη και την Άγνοια τις ανθρώπινες ψυχές, και να τις εξουσιάζει χωρίς να έχουν ελεύθερη επιλογή, διαχώρισε όλα τα αρσενικοθήλυκα σώματα που ενσαρκωνόταν όλες οι ανθρώπινες ψυχές με το αιθερικό τους σώμα στο σκίασμα επί της γης, σε αρσενικό και θηλυκό.

.................

Συνέχεια:

ὁ δὲ θεὸς εὐθὺς εἶπεν ἁγίῳ λόγῳ, Αὐξάνεσθε ἐν αὐξήσει καὶ πληθύνεσθε ἐν πλήθει πάντα τὰ κτίσματα καὶ δημιουργήματα, 
καὶ ἀναγνωρισάτω <ὁ> ἔννους ἑαυτὸν ὄντα ἀθάνατον, καὶ τὸν αἴτιον τοῦ θανάτου ἔρωτα, καὶ πάντα τὰ ὄντα. 

(ο Ογδοος Ουρανός, η εικόνα του Θεού, με Άγιο Λόγο είπε)
τοῦτο εἰπόντος, ἡ πρόνοια διὰ τῆς εἱμαρμένης καὶ ἁρμονίας τὰς μίξεις ἐποιήσατο, καὶ τὰς γενέσεις κατέστησε, καὶ ἐπληθύνθη κατὰ γένος τὰ πάντα καὶ ὁ ἀναγνωρίσας ἑαυτὸν ἐλήλυθεν εἰς τὸ περιούσιον ἀγαθόν, ὁ δε ἀγαπήσας τὸ ἐκ πλάνης ἔρωτος σῶμα, οὗτος μένει ἐν τῷ σκότει πλανώμενος, αἰσθητῶς πάσχων τὰ τοῦ θανάτου. 

– Τί τοσοῦτον ἁμαρτάνουσιν, ἔφην ἐγώ, οἱ ἀγνοοῦντες,
ἵνα στερηθῶσι τῆς ἀθανασίας; 


– ῎Εοικας, ὦ οὗτος, τούτων μὴ πεφροντικέναι ὧν ἤκουσας.
οὐκ ἔφην σοι νοεῖν; 


–Νοῶ καὶ μιμνήσκομαι, εὐχαριστῶ δὲ ἅμα. 

– Εἰ ἐνόησας, εἰπέ μοι, διὰ τί ἄξιοί εἰσι τοῦ θανάτου οἱ ἐν τῷ θανάτῳ ὄντες; 


῞Οτι προκατάρχεται τοῦ οἰκείου σώματος τὸ στυγνὸν σκότος,
ξ οὗ ἡ ὑγρὰ φύσις, ἐξ ἧς τὸ σῶμα συνέστηκεν ἐν τῷ αἰσθητῷ κόσμῳ, ἐξ οὗ θάνατος ἀρδεύεται.


– ᾿Ενόησας ὀρθῶς, ὦ οὗτος.
κατὰ τί δὲ «ὁ νοήσας ἑαυτὸν εἰς αὐτὸν χωρεῖ»,
ὅπερ ἔχει ὁ τοῦ θεοῦ λόγος; 


–φημὶ ἐγώ, ῞Οτι ἐκ φωτὸς καὶ ζωῆς συνέστηκεν ὁ πατὴρ
τῶν ὅλων,
ἐξ οὗ γέγονεν ὁ ῎Ανθρωπος. 


..................

σχόλιο:

(Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΟΛΩΝ ΦΩΣ ΚΑΙ ΖΩΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΜΟΝΟΝ ΟΜΟΙΑ ΑΘΑΝΑΤΑ ΚΑΙ ΑΓΑΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΔΙΑΙΡΕΤΗ ΕΝΑΤΗ ΚΑΙ ΔΕΚΑΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΦΩΣ. 

ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΩΤΕΡΗ ΜΟΝΑΔΑ ΤΗΣ ΓΗΙΝΗΣ ΦΥΣΗΣ.

ΠΟΣΟ ΔΕ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΗΣ ΔΕΚΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΓΗΙΝΗΣ ΦΥΣΗΣ ΠΟΥ ΑΦΟΜΟΙΩΘΗΚΕ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΝΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΥΓΝΟΝ ΣΚΟΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΟΓΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΗΣ ΥΛΗΣ)

..................

Συνέχεια:


– Εὖ φῂς λαλῶν·
φῶς καὶ ζωή ἐστιν ὁ θεὸς καὶ πατήρ, ἐξ οὗ ἐγένετο ὁ
Ανθρωπος. 


(σχόλιο: υπάρχει και άλλος θεός; ποιος δημιούργησε τα ανθρώπινα διαχωρισμένα σε αρσενικό και θηλυκό σώματα της Γης; με το στυγνόν σκότος;)

ἐὰν οὖν μάθῃς αὐτὸν ἐκ ζωῆς καὶ φωτὸς ὄντα καὶ ὅτι ἐκ τούτων τυγχάνεις, εἰς ζωὴν πάλιν χωρήσεις.
ταῦτα ὁ Ποιμάνδρης εἶπεν.


'All' ἔτι μοι εἰπέ, πῶς εἰς ζωὴν χωρήσω ἐγώ, ἔφην, ὦ Νοῦς ἐμός; 


φησὶ γὰρ ὁ θεός· (ο Νους της Αυθεντίας ο Ποιμάνδρης)

- ὁ ἔννους ἄνθρωπος ἀναγνωρισάτω ἑαυτόν.

..................................

σχόλιο:

Τι σημαίνει η έννοια της λέξης "Μεταλάβω";
Τι σημαίνει η έννοια της λέξης "Μετανοήσω;"


καὶ καταμαθὼν τὴν τούτων οὐσίαν καὶ μεταλαβὼν τῆς αὐτῶν φύσεως ἠβουλήθη ἀναρρῆξαι τὴν περιφέρειαν τῶν κύκλων,

ΤΟ ΠΙΑΣΑΤΕ; ΤΟ ΚΑΤΑΝΟΗΣΑΤΕ;; 

"μεταλαβὼν τῆς αὐτῶν φύσεως" 

Μεταβάλλεται ο Νους σε κατώτερο πνεύμα της Ιερής Δεκάδας όμοιο με το πνεύμα αυτής της φύσης που ενδύεται).

Οἱ δὲ ἀκούσαντες παρεγένοντο ὁμοθυμαδόν. 

ἐγὼ δέ φημι, 

Τί ἑαυτούς, ὦ ἄνδρες γηγενεῖς, εἰς θάνατον ἐκδεδώκατε, 

ἔχοντες ἐξουσίαν τῆς ἀθανασίας μεταλαβεῖν; μετανοήσατε, οἱ συνοδεύσαντες τῇ πλάνῃ καὶ συγκοινωνήσαντες τῇ ἀγνοίᾳ· 

ἀπαλλάγητε τοῦ σκοτεινοῦ φωτός, μεταλάβετε τῆς ἀθανασίας, καταλείψαντες τὴν φθοράν.

ΤΟ ΠΙΑΣΑΤΕ; Μετα-Νοήσατε την Αλήθεια! Με το Νου με την Νόηση την λογική, κατανοήστε την Αλήθεια και μετά-Λάβετε την αληθινή σας αθάνατη ουσία του πνεύματος της Ιερής Δεκάδας που είσαστε).


Σκέψου..όπου υπάρχει φως (Νοητό Φως) δεν υπάρχει σκοτάδι, ούτε οι σκιές..ἀπαλλάγητε τοῦ σκοτεινοῦ φωτός

Γίναμε δούλοι των συναισθημάτων της σάρκας, που επικρατούν στην άλογη φύση, λόγω της Λήθης που υπέπεσε η ψυχή μας η οποία έχασε την επαφή με το Νου, τα Νοητά την Νοητή Λογική σκέψη..με οδηγό την Αμετάβλητη αίσθηση της καρδιάς της ψυχής, και όχι της καρδιάς της σάρκας (λύπη χαρά από ηδονή).
......................................

Συνέχεια:

- οὐ πάντες γὰρ ἄνθρωποι νοῦν ἔχουσιν; 

– Εὐφήμει, ὦ οὗτος, λαλῶν· 

(σχόλιο: ΟΣΟΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΤΟ ΝΟΥ ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΔΕΚΑΔΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΖΩΗ ΚΑΙ ΦΩΣ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟΙ ΔΗΛΑΔΗ ΕΧΟΥΝ ΑΓΑΘΗ ΘΕΛΗΣΗ....)

παραγίνομαι αὐτὸς ἐγὼ ὁ Νοῦς τοῖς ὁσίοις καὶ ἀγαθοῖς καὶ καθαροῖς καὶ ἐλεήμοσι, τοῖς εὐσεβοῦσι, καὶ ἡ παρουσία μου γίνεται βοήθεια, καὶ εὐθὺς τὰ πάντα γνωρίζουσι
καὶ τὸν πατέρα ἱλάσκονται ἀγαπητικῶς καὶ εὐχαριστοῦσιν
εὐλογοῦντες καὶ ὑμνοῦντες τεταγμένως πρὸς αὐτὸν τῇ
στοργῇ, καὶ πρὸ τοῦ παραδοῦναι τὸ σῶμα ἰδίῳ θανάτῳ
μυσάττονται τὰς αἰσθήσεις, εἰδότες αὐτῶν τὰ ἐνεργήματα·


μᾶλλον δὲ οὐκ ἐάσω αὐτὸς ὁ Νοῦς τὰ προσπίπτοντα ἐνεργήματα τοῦ σώματος ἐκτελεσθῆναι. πυλωρὸς ὢν ἀποκλείσω τὰς εἰσόδους τῶν κακῶν καὶ αἰσχρῶν ἐνεργημάτων, τὰς ἐνθυμήσεις ἐκκόπτων.

(σχόλιο: ΟΣΟΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΤΟ ΝΟΥ (ΙΕΡΗ ΔΕΚΑΔΑ) ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΚΑΚΟΙ..)

τοῖς δὲ ἀνοήτοις καὶ κακοῖς καὶ πονηροῖς καὶ φθονεροῖς καὶ πλεονέκταις καὶ φονεῦσι καὶ ἀσεβέσι πόρρωθέν εἰμι, τῷ τιμωρῷ ἐκχωρήσας δαίμονι, ὅστις τὴν ὀξύτητα τοῦ πυρὸς προσβάλλων θρώσκει αὐτὸν αἰσθητικῶς καὶ μᾶλλον ἐπὶ τὰς ἀνομίας αὐτὸν ὁπλίζει, ἵνα τύχῃ πλείονος τιμωρίας, καὶ οὐ παύεται ἐπ' ὀρέξεις ἀπλέτους τὴν ἐπιθυμίαν ἔχων, ἀκορέστως σκοτομαχῶν, καὶ τοῦτον βασανίζει, καὶ ἐπ' αὐτὸν πῦρ ἐπὶ τὸ πλεῖον αὐξάνει.

– Εὖ μοι πάντα, ὡς ἐβουλόμην, ἐδίδαξας, ὦ Νοῦς,
ἔτι δέ μοι εἰπὲ <περὶ> τῆς ἀνόδου τῆς γινομένης. 


– πρὸςταῦτα ὁ Ποιμάνδρης εἷπε,

Πρῶτον μὲν ἐν τῇ ἀναλύσει του σώματος τοῦ ὑλικοῦ παραδίδως αὐτὸ τὸ σῶμα εἰς ἀλλοίωσιν, καὶ τὸ εἶδος ὃ εἶχες ἀφανὲς γίνεται, καὶ τὸ ἦθος τῷ δαίμονι ἀνενέργητον παραδίδως, καὶ αἱ αἰσθήσεις τοῦ σώματος εἰς τὰς ἑαυτῶν πηγὰς ἐπανέρχονται, μέρη γινόμεναι καὶ πάλιν συνανιστάμεναι εἰς τὰς ἐνεργείας.
καὶ ὁ θυμὸς καὶ ἡ ἐπιθυμία εἰς τὴν ἄλογον φύσιν χωρεῖ.


καὶ οὕτως ὁρμᾷ λοιπὸν ἄνω διὰ τῆς ἁρμονίας, καὶ τῇ πρώτῃ ζώνῃ
δίδωσι τὴν αὐξητικὴν ἐνέργειαν καὶ τὴν μειωτικήν, καὶ τῇ
δευτέρᾳ τὴν μηχανὴν τῶν κακῶν, δόλον ἀνενέργητον, καὶ τῇ
τρίτῃ τὴν ἐπιθυμητικὴν ἀπάτην ἀνενέργητον, καὶ τῇ
τετάρτῃ τὴν ἀρχοντικὴν προφανίαν ἀπλεονέκτητον, καὶ τῇ
πέμπτῃ τὸ θράσος τὸ ἀνόσιον καὶ τῆς τόλμης τὴν προπέτειαν,
καὶ τῇ ἕκτῃ τὰς ἀφορμὰς τὰς κακὰς τοῦ πλούτου ἀνενεργήτους,
καὶ τῇ ἑβδόμῃ ζώνῃ τὸ ἐνεδρεῦον ψεῦδος.

καὶ τότε γυμνωθεὶς ἀπὸ τῶν τῆς ἁρμονίας ἐνεργημάτων
γίνεται ἐπὶ τὴν ὀγδοατικὴν φύσιν, τὴν ἰδίαν δύναμιν ἔχων, καὶ ὑμνεῖ σὺν τοῖς οὖσι τὸν πατέρα· 


συγχαίρουσι δὲ οἱ παρόντες τῇ τούτου παρουσίᾳ, καὶ ὁμοιωθεὶς τοῖς συνοῦσιν ἀκούει καί τινων δυνάμεων ὑπὲρ τὴν ὀγδοατικὴν φύσιν φωνῇ τινι ἡδείᾳ ὑμνουσῶν τὸν θεόν· 


καὶ τότε τάξει ἀνέρχονται πρὸς τὸν πατέρα, καὶ αὐτοὶ εἰς δυνάμεις ἑαυτοὺς παραδιδόασι, καὶ δυνάμεις γενόμενοι ἐν θεῷ γίνονται. (Ζωή και Φως).

τοῦτό ἐστι τὸ ἀγαθὸν τέλος τοῖς γνῶσιν ἐσχηκόσι, θεωθῆναι.
λοιπόν, τί μέλλεις;
οὐχ ὡς πάντα παραλαβὼν καθοδηγὸς γίνῃ τοῖς ἀξίοις, ὅπως τὸ γένος τῆς ἀνθρωπότητος διὰ σοῦ ὑπὸ θεοῦ σωθῇ;
ταῦτα εἰπὼν ὁ Ποιμάνδρης ἐμοὶ ἐμίγη ταῖς δυνάμεσιν.

ἐγὼ δὲ εὐχαριστήσας καὶ εὐλογήσας τὸν πατέρα τῶν
ὅλων
ἀνείθην ὑπ' αὐτοῦ δυναμωθεὶς καὶ διδαχθεὶς τοῦ
παντὸς τὴν φύσιν καὶ τὴν μεγίστην θέαν,
καὶ ἦργμαι κηρύσσειν τοῖς ἀνθρώποις τὸ τῆς εὐσεβείας καὶ γνώσεως κάλλος,


῏Ω λαοί, ἄνδρες γηγενεῖς, οἱ μέθῃ καὶ ὕπνῳ ἑαυτοὺς ἐκδεδωκότες καὶ
τῇ ἀγνωσίᾳ τοῦ θεοῦ, νήψατε, παύσασθε δὲ κραιπαλῶντες, θελγόμενοι ὕπνῳ ἀλόγῳ.

Οἱ δὲ ἀκούσαντες παρεγένοντο ὁμοθυμαδόν. ἐγὼ δέ φημι, 

Τί ἑαυτούς, ὦ ἄνδρες γηγενεῖς, εἰς θάνατον ἐκδεδώκατε, ἔχοντες ἐξουσίαν τῆς ἀθανασίας μεταλαβεῖν; μετανοήσατε, οἱ συνοδεύσαντες τῇ πλάνῃ καὶ συγκοινωνήσαντες τῇ ἀγνοίᾳ· ἀπαλλάγητε τοῦ σκοτεινοῦ φωτός, μεταλάβετε τῆς ἀθανασίας, καταλείψαντες τὴν φθοράν.

καὶ οἱ μὲν αὐτῶν καταφλυαρήσαντες ἀπέστησαν, τῇ τοῦ θανάτου ὁδῷ ἑαυτοὺς ἐκδεδωκότες, οἱ δὲ παρεκάλουν διδαχθῆναι, ἑαυτοὺς πρὸ ποδῶν μου ῥίψαντες. 


ἐγὼ δὲ ἀναστήσας αὐτοὺς καθοδηγὸς ἐγενόμην τοῦ γένους, τοὺς λόγους διδάσκων, πῶς καὶ τίνι τρόπῳ σωθήσονται, καὶ ἔσπειρα αὐτοῖς τοὺς τῆς σοφίας λόγους καὶ ἐτράφησαν ἐκ τοῦ ἀμβροσίου ὕδατος.

ὀψίας δὲ γενομένης καὶ τῆς τοῦ ἡλίου αὐγῆς ἀρχομένης δύεσθαι ὅλης, ἐκέλευσα αὐτοῖς εὐχαριστεῖν τῷ θεῷ καὶ ἀναπληρώσαντες τὴν εὐχαριστίαν ἕκαστος ἐτράπη εἰς τὴν ἰδίαν κοίτην.

ἐγὼ δὲ τὴν εὐεργεσίαν τοῦ Ποιμάνδρου ἀνεγραψάμην εἰς ἐμαυτόν, καὶ πληρωθεὶς ὧν ἤθελον ἐξηυφράνθην.


ἐγένετο γὰρ ὁ τοῦ σώματος ὕπνος τῆς ψυχῆς νῆψις, καὶ ἡ κάμμυσις τῶν ὀφθαλμῶν ἀληθινὴ ὅρασις, καὶ 
ἡ σιωπή μου ἐγκύμων τοῦ ἀγαθοῦ, καὶ ἡ τοῦ λόγου ἐκφορὰ (ορθός λόγος της ψυχής) γεννήματα ἀγαθῶν. 

τοῦτο δὲ συνέβη μοι λαβόντι ἀπὸ τοῦ νοός μου, τουτέστι τοῦ Ποιμάνδρου, τοῦ τῆς αὐθεντίας λόγου. θεόπνους γενόμενος τῆς ἀληθείας ἦλθον.
διὸ δίδωμι ἐκ ψυχῆς καὶ ἰσχύος ὅλης εὐλογίαν τῷ πατρὶ θεῷ.

ἅγιος ὁ θεὸς καὶ πατὴρ τῶν ὅλων.
ἅγιος ὁ θεὸς, οὗ ἡ βουλὴ τελεῖται ἀπὸ τῶν ἰδίων δυνάμεων.
ἅγιος ὁ θεός, ὃς γνωσθῆναι βούλεται καὶ γινώσκεται τοῖς ἰδίοις.
ἅγιος εἶ, ὁ λόγῳ συστησάμενος τὰ ὄντα.
ἅγιος εἶ, οὗ πᾶσα φύσις εἰκὼν ἔφυ.
ἅγιος εἶ, ὃν ἡ φύσις οὐκ ἐμόρφωσεν.
ἅγιος εἶ, ὁ πάσης δυνάμεως ἰσχυρότερος.
ἅγιος εἶ, ὁ πάσης ὑπεροχῆς μείζων.
ἅγιος εἶ, ὁ κρείττων τῶν ἐπαίνων.

δέξαι λογικὰς θυσίας ἁγνὰς ἀπὸ ψυχῆς καὶ καρδίας πρὸς σὲ ἀνατεταμένης, ἀνεκλάλητε, ἄρρητε, σιωπῇ φωνούμενε. αἰτουμένῳ τὸ μὴ σφαλῆναι τῆς γνώσεως τῆς κατ' οὐσίαν ἡμῶν ἐπίνευσόν μοι καὶ ἐνδυνάμωσόν με, καὶ τῆς χάριτος ταύτης φωτίσω τοὺς ἐν ἀγνοίᾳ τοῦ γένους μοῦ ἀδελφούς, υἱοὺς δὲ σοῦ. διὸ πιστεύω καὶ μαρτυρῶ· εἰς ζωὴν καὶ φῶς χωρῶ. εὐλογητὸς εἶ, πάτερ. ὁ σὸς ἄνθρωπος συναγιάζειν σοι βούλεται, καθὼς παρέδωκας αὐτῷ τὴν πᾶσαν ἐξουσίαν.

(Τέλος Α" Λόγου των Ερμητικών κειμένων).

morfeas sky
..........
...................

Σχόλια:

Τοῦτό ἐστι τὸ κεκρυμμένον μυστήριον μέχρι τῆσδε τῆς ἡμέρας.

ἡ γὰρ φύσις ἐπιμιγεῖσα τῷ ᾿Ανθρώπῳ ἤνεγκέ τι θαῦμα θαυμασιώτατον· ἔχοντος γὰρ αὐτοῦ τῆς ἁρμονίας τῶν ἑπτὰ τὴν φύσιν, οὓς ἔφην σοι ἐκ πυρὸς καὶ πνεύματος, οὐκ ἀνέμενεν ἡ φύσις, ἀλλ' εὐθὺς ἀπεκύησεν ἑπτὰ ἀνθρώπους, πρὸς τὰς φύσεις τῶν ἑπτὰ διοκητόρων, ἀρρενοθήλεας καὶ μεταρσίους.

ὁ δὲ ῎Ανθρωπος ἐκ ζωῆς καὶ φωτὸς ἐγένετο εἰς ψυχὴν καὶ νοῦν,
ἐκ μὲν ζωῆς ψυχήν, ἐκ δὲ φωτὸς νοῦν,
καὶ ἔμεινεν οὕτω τὰ πάντα τοῦ αἰσθητοῦ κόσμου μέχρι
περιόδου τέλους <καὶ> ἀρχῶν γενῶν.


ΤΟ ΕΚΠΕΣΩΝ ΠΝΕΥΜΑ - ΜΑTRIX
τῆς περιόδου πεπληρωμένης ἐλύθη ὁ πάντων σύνδεσμος ἐκ βουλῆς θεοῦ· πάντα γὰρ ζῷα ἀρρενοθήλεα ὄντα διελύετο ἅμα τῷ ἀνθρώπῳ καὶ ἐγένετο τὰ μὲν ἀρρενικὰ ἐν μέρει, τὰ δὲ θηλυκὰ ὁμοίως.

Ο ΟΓΔΟΟΣ ΕΚΠΕΣΩΝ ΟΥΡΑΝΟΣ
ὁ δὲ θεὸς εὐθὺς εἶπεν ἁγίῳ λόγῳ, Αὐξάνεσθε ἐν αὐξήσει καὶ πληθύνεσθε ἐν πλήθει πάντα τὰ κτίσματα καὶ δημιουργήματα, καὶ ἀναγνωρισάτω <ὁ> ἔννους ἑαυτὸν ὄντα ἀθάνατον, καὶ τὸν αἴτιον τοῦ θανάτου ἔρωτα, καὶ πάντα τὰ ὄντα.

ἀθάνατος γὰρ ὢν καὶ πάντων τὴν ἐξουσίαν ἔχων, τὰ θνητὰ πάσχει ὑποκείμενος τῇ εἱμαρμένῃ. ὑπεράνω οὖν ὢν τῆς ἁρμονίας ἐναρμόνιος γέγονε δοῦλος ἀρρενόθηλυς δὲ ὤν, ἐξ ἀρρενοθήλεος ὢν πατρὸς καὶ ἄϋπνος ἀπὸ ἀΰπνου ..... κρατεῖται.

και ο Άνθρωπος δεύτερος θεός ΚΡΑΤΕΙΤΑΙ φυλακισμένος στην Λήθη και την Άγνοια των θνητών Δια-χωρισμενων σωμάτων, γενόμενος με αυτόν τον τρόπο Δούλος του κτιστού δεύτερου Νου δημιουργού!! Δούλος του Όγδοου Ουρανού!! ο Αρρενόθηλυς Όγδοος Ουρανός και αδιαίρετος Άγιος Λόγος!!!!
......................
.....................................

ὁ ἀναγνωρίσας ἑαυτὸν ἐλήλυθεν εἰς τὸ περιούσιον ἀγαθόν, ὁ δε ἀγαπήσας τὸ ἐκ πλάνης ἔρωτος σῶμα, οὗτος μένει ἐν τῷ σκότει πλανώμενος, αἰσθητῶς πάσχων τὰ τοῦ θανάτου.

῞Οτι προκατάρχεται τοῦ οἰκείου σώματος τὸ στυγνὸν σκότος,
ἐξ οὗ ἡ ὑγρὰ φύσις, ἐξ ἧς τὸ σῶμα συνέστηκεν ἐν τῷ αἰσθητῷ κόσμῳ, ἐξ οὗ θάνατος ἀρδεύεται.

κατὰ τί δὲ «ὁ νοήσας ἑαυτὸν εἰς αὐτὸν χωρεῖ», ὅπερ ἔχει ὁ τοῦ θεοῦ λόγος;

– φημὶ ἐγώ, ῞Οτι ἐκ φωτὸς καὶ ζωῆς συνέστηκεν ὁ πατὴρ
τῶν ὅλων, ἐξ οὗ γέγονεν ὁ ῎Ανθρωπος.


....................
.......................................


Ακόμη και η Αγία γραφή εκστασιάζει και προσκυνά τον ψεύτικο θεό, τον Άγιο Λόγο. και ο Αγιος Λόγος έχει πατέρα τον Αρρενόθηλυς αγαθό Νου, την ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΑΘΟΥ ΘΕΟΥ!!!!! Πατήρ Υιός .. Νους και Άγιος Λόγος, και Άγιο Πνεύμα ο έβδομος Ουρανός, οι επτά ουρανοί).


ΥΜΝΩΔΙΑ ΑΠΟΚΡΥΦΗ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ
Εσύ παιδί μου να προσευχηθείς πρώτα στον Κύριο και Πατέρα και Μοναδικό και όχι στον Έναν, αλλά σ'εκείνον από τον οποίο προέρχεται ο Ένας, να τύχεις ευμενούς μεταχείρησης, ώστε να μπορέσεις να κατανοήσεις τον τόσο μεγάλο Θεό και με μια του μόνο ακτίνα να σου φωτίσει την νόηση.

σχόλιο: ο Ενας είναι ο Ογδοος Ουρανός, είναι η εικόνα του Πανάγαθου Θεού Φως και Ζωή.


ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ:
Ο ΟΓΔΟΟΣ ΕΚΠΕΣΩΝ ΟΥΡΑΝΟΣ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
ὁ δὲ θεὸς εὐθὺς εἶπεν ἁγίῳ λόγῳ, Αὐξάνεσθε ἐν αὐξήσει καὶ πληθύνεσθε ἐν πλήθει πάντα τὰ κτίσματα καὶ δημιουργήματα, καὶ ἀναγνωρισάτω <ὁ> ἔννους ἑαυτὸν ὄντα ἀθάνατον, καὶ τὸν αἴτιον τοῦ θανάτου ἔρωτα, καὶ πάντα τὰ ὄντα.

ἀθάνατος γὰρ ὢν καὶ πάντων τὴν ἐξουσίαν ἔχων, τὰ θνητὰ πάσχει ὑποκείμενος τῇ εἱμαρμένῃ. ὑπεράνω οὖν ὢν τῆς ἁρμονίας ἐναρμόνιος γέγονε δοῦλος ἀρρενόθηλυς δὲ ὤν, ἐξ ἀρρενοθήλεος ὢν πατρὸς καὶ ἄϋπνος ἀπὸ ἀΰπνου ..... κρατεῖται.

και ο Άνθρωπος δεύτερος θεός ΚΡΑΤΕΙΤΑΙ φυλακισμένος στην Λήθη και την Άγνοια των θνητών Δια-χωρισμενων σωμάτων, γενόμενος με αυτόν τον τρόπο Δούλος του κτιστού δεύτερου Νου δημιουργού!! Δούλος του Όγδοου Ουρανού!! ο Αρρενόθηλυς Όγδοος Ουρανός και αδιαίρετος Άγιος Λόγος!!!!


Άλλο Αγαθός και άλλο Παν-άγαθος.
......................
....................................

ΥΜΝΩΔΙΑ ΑΠΟΚΡΥΦΗ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ
Εσύ παιδί μου να προσευχηθείς πρώτα στον Κύριο και Πατέρα και Μοναδικό και όχι στον Έναν, αλλά σ'εκείνον από τον οποίο προέρχεται ο Ένας, να τύχεις ευμενούς μεταχείρησης, ώστε να μπορέσεις να κατανοήσεις τον τόσο μεγάλο Θεό και με μια του μόνο ακτίνα να σου φωτίσει την νόηση.

σχόλιο: ο Ενας είναι ο Ογδοος Ουρανός, είναι η εικόνα του Πανάγαθου Θεού Φως και Ζωή.

ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ:
Ο ΟΓΔΟΟΣ ΕΚΠΕΣΩΝ ΟΥΡΑΝΟΣ
ὁ δὲ θεὸς εὐθὺς εἶπεν ἁγίῳ λόγῳ, Αὐξάνεσθε ἐν αὐξήσει καὶ πληθύνεσθε ἐν πλήθει πάντα τὰ κτίσματα καὶ δημιουργήματα, καὶ ἀναγνωρισάτω <ὁ> ἔννους ἑαυτὸν ὄντα ἀθάνατον, καὶ τὸν αἴτιον τοῦ θανάτου ἔρωτα, καὶ πάντα τὰ ὄντα.

ἀθάνατος γὰρ ὢν καὶ πάντων τὴν ἐξουσίαν ἔχων, τὰ θνητὰ πάσχει ὑποκείμενος τῇ εἱμαρμένῃ. ὑπεράνω οὖν ὢν τῆς ἁρμονίας ἐναρμόνιος γέγονε δοῦλος ἀρρενόθηλυς δὲ ὤν, ἐξ ἀρρενοθήλεος ὢν πατρὸς καὶ ἄϋπνος ἀπὸ ἀΰπνου ..... κρατεῖται.

και ο Άνθρωπος δεύτερος θεός ΚΡΑΤΕΙΤΑΙ φυλακισμένος στην Λήθη και την Άγνοια των θνητών Δια-χωρισμενων σωμάτων, γενόμενος με αυτόν τον τρόπο Δούλος του κτιστού δεύτερου Νου δημιουργού!! Δούλος του Όγδοου Ουρανού!! ο Αρρενόθηλυς Όγδοος Ουρανός και αδιαίρετος Άγιος Λόγος!!!!


Άλλο Αγαθός και άλλο Παν-άγαθος.
......................
....................................


ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΘΕΟΣ ΦΩΣ ΚΑΙ ΖΩΗ;

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΡΟΝΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΠΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ;

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΜΑΣ ΚΟΣΜΟΥ; Ο ΔΙΑΣ

Στην ελληνική μυθολογία, *ο Ιαπετός μαζί με τον μικρότερο αδελφό του, τον Κρόνο, ήταν οι ισχυρότεροι των τιτάνων και, προπάντων, εκείνοι στους οποίους εκδηλώθηκε η μεγαλύτερη εχθρότητα του Δία, μετά από την επικράτησή του.

ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ
Στην ελληνική μυθολογία, ο Ιαπετός μαζί με τον μικρότερο αδελφό του, τον Κρόνο, ήταν οι ισχυρότεροι των τιτάνων και, προπάντων, εκείνοι στους οποίους εκδηλώθηκε η μεγαλύτερη εχθρότητα του Δία, μετά από την επικράτησή του.

"κατενόησε τοῦ ἀδελφοῦ τὰ δημιουργήματα"

ὁ δὲ πάντων πατὴρ ὁ Νοῦς, ὢν ζωὴ καὶ φῶς, (Ο Τριαδικός Θεός και όχι η εικόνα του ο αρρενόθηλυς Νους θεός) ἀπεκύησεν ῎Ανθρωπον αὐτῷ ἴσον, οὗ ἠράσθη ὡς ἰδίου τόκου·
περικαλλὴς γάρ, τὴν τοῦ πατρὸς εἰκόνα ἔχων· ὄντως γὰρ καὶ ὁ θεὸς ἠράσθη τῆς ἰδίας μορφῆς, παρέδωκε τὰ ἑαυτοῦ πάντα δημιουργήματα, καὶ κατανοήσας δὲ τὴν τοῦ Δημιουργοῦ κτίσιν ἐν τῷ πυρί, ἠβουλήθη καὶ αὐτὸς δημιουργεῖν, καὶ συνεχωρήθη ἀπὸ τοῦ πατρός·

γενόμενος ἐν τῇ δημιουργικῇ σφαίρᾳ, ἕξων τὴν πᾶσαν ἐξουσίαν, κατενόησε τοῦ ἀδελφοῦ τὰ δημιουργήματα, οἱ δὲ ἠράσθησαν αὐτοῦ, ἕκαστος δὲ μετεδίδου τῆς ἰδίας τάξεως·

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΑΔΕΡΦΟΥ ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ;
ΟΙ ΕΠΤΑ ΝΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΕΝΑΣ ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΑΣ

ὁ δὲ Νοῦς ὁ θεός, ἀρρενόθηλυς ὤν, ζωὴ καὶ φῶς ὑπάρχων, (η εικόνα του Τριαδικού Θεού Φως και Ζωή),
ἀπεκύησε λόγῳ ἕτερον Νοῦν δημιουργόν, ὃς θεὸς τοῦ πυρὸς καὶ πνεύματος ὤν, ἐδημιούργησε διοικητάς τινας ἑπτά, ἐν κύκλοις περιέχοντας τὸν αἰσθητὸν κόσμον, καὶ ἡ διοίκησις αὐτῶν εἱμαρμένη καλεῖται.

ἡ γὰρ φύσις ἐπιμιγεῖσα τῷ ᾿Ανθρώπῳ ἤνεγκέ τι θαῦμα θαυμασιώτατον·
ἔχοντος γὰρ αὐτοῦ τῆς ἁρμονίας τῶν ἑπτὰ τὴν φύσιν, οὓς ἔφην σοι ἐκ πυρὸς καὶ πνεύματος, οὐκ ἀνέμενεν ἡ φύσις, ἀλλ' εὐθὺς ἀπεκύησεν ἑπτὰ ἀνθρώπους, πρὸς τὰς φύσεις τῶν ἑπτὰ διοκητόρων, ἀρρενοθήλεας καὶ μεταρσίους.

ὁ δὲ ῎Ανθρωπος ἐκ ζωῆς καὶ φωτὸς ἐγένετο εἰς ψυχὴν καὶ νοῦν,
ἐκ μὲν ζωῆς ψυχήν, ἐκ δὲ φωτὸς νοῦν,
καὶ ἔμεινεν οὕτω τὰ πάντα τοῦ αἰσθητοῦ κόσμου μέχρι
περιόδου τέλους <καὶ> ἀρχῶν γενῶν.

ΠΟΙΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΑ ΘΝΗΤΑ ΓΕΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΨΥΧΕΣ;


ἄκουε λοιπόν, ὃν ποθεῖς λόγον ἀκοῦσαι. τῆς περιόδου πεπληρωμένης ἐλύθη ὁ πάντων σύνδεσμος ἐκ βουλῆς θεοῦ· (το φωτισμένο πνεύμα που ενεργεί στις επτά φύσεις, ο αισθητός θεός Ο ΚΡΟΝΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑ),

πάντα γὰρ ζῷα ἀρρενοθήλεα ὄντα διελύετο ἅμα τῷ ἀνθρώπῳ καὶ ἐγένετο τὰ μὲν ἀρρενικὰ ἐν μέρει, τὰ δὲ θηλυκὰ ὁμοίως.

ΟΙ ΤΙΤΑΝΕΣ!! ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΑΡΣΕΝΙΚΟ ΚΑΙ ΘΗΛΥΚΟ ΚΑΙ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥΣ.

ΙΑΠΕΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΠΟΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ
Στην ελληνική μυθολογία, ο Ιαπετός μαζί με τον μικρότερο αδελφό του, τον Κρόνο, ήταν οι ισχυρότεροι

ο Δίας που είπε στους άλλους θεούς:
<<Μου φαίνεται ότι βρήκα ένα τρόπο να διατηρηθεί η ανθρωπότητα και να παραιτηθεί από την αυθάδεια της:

να γίνουν ασθενέστεροι. Θα τους κόψω σε δύο μέρη τον καθέναν. Έτσι θα γίνουν αφενός μεν ανίσχυροι, αφετέρου δε χρησιμότεροι για εμάς, αφού θα είναι αριθμητικά περισσότεροι>>.Εἰ ἐνόησας, εἰπέ μοι, διὰ τί ἄξιοί εἰσι τοῦ θανάτου οἱ ἐν τῷ θανάτῳ ὄντες;

– ῞Οτι προκατάρχεται τοῦ οἰκείου σώματος τὸ στυγνὸν σκότος,
ἐξ οὗ ἡ ὑγρὰ φύσις, ἐξ ἧς τὸ σῶμα συνέστηκεν ἐν τῷ αἰσθητῷ κόσμῳ, ἐξ οὗ θάνατος ἀρδεύεται.

Άλλο είναι το πνεύμα της φύσης που δημιουργεί τα αρσενικοθήλυκα σώματα, όμοια με των Επτά Διοικητών, και άλλο είναι η υγρά φύση!!! η οποία μετά την διάλυση του συνδέσμου της Αρμονίας του πνεύματος των Επτά Ουρανών δημιούργησε τα αρσενικά και θηλυκά άλογα σώματα, διαχωρισμένα από το πνεύμα!!!

Και εγκλώβισε με αυτόν τον τρόπο ο Αρρενόθηλυς Νους θεός ο Όγδοος Ουρανός στα θνητά σώματα που δημιούργησε τον άνθρωπο δεύτερο θεό, με το να εγκλωβίσει σε αυτά τα θνητά σώματα τις ανθρώπινες ψυχές του πυρός και πνεύματος που εξουσιάζουν τα πάντα!!!

καὶ διὰ τοῦτο παρὰ πάντα τὰ ἐπὶ γῆς ζῷα διπλοῦς
ἐστιν ὁ ἄνθρωπος, θνητὸς μὲν διὰ τὸ σῶμα, ἀθάνατος δὲ
διὰ τὸν οὐσιώδη ἄνθρωπον· 

ἀθάνατος γὰρ ὢν καὶ πάντων τὴν ἐξουσίαν ἔχων,
τὰ θνητὰ πάσχει ὑποκείμενος τῇ εἱμαρμένῃ. ὑπεράνω οὖν ὢν τῆς ἁρμονίας ἐναρμόνιος γέγονε δοῦλος ἀρρενόθηλυς δὲ ὤν, ἐξ ἀρρενοθήλεος ὢν πατρὸς καὶ ἄϋπνος ἀπὸ ἀΰπνου ..... κρατεῖται.

και ο Άνθρωπος δεύτερος θεός ΚΡΑΤΕΙΤΑΙ φυλακισμένος στην Λήθη και την Άγνοια των θνητών Δια-χωρισμενων σωμάτων, γενόμενος με αυτόν τον τρόπο Δούλος του κτιστού δεύτερου Νου δημιουργού!! Δούλος του Όγδοου Ουρανού!! ο Αρρενόθηλυς Όγδοος Ουρανός και ο Άγιος Λόγος!!!!

ὁ δὲ Νοῦς ὁ θεός, ἀρρενόθηλυς ὤν, ζωὴ καὶ φῶς ὑπάρχων, (η Εικόνα του Τριαδικού Θεού!!)
ἀπεκύησε λόγῳ ἕτερον Νοῦν δημιουργόν, ὃς θεὸς τοῦ πυρὸς καὶ πνεύματος ὤν, ἐδημιούργησε διοικητάς τινας ἑπτά, ἐν κύκλοις περιέχοντας τὸν αἰσθητὸν κόσμον, καὶ ἡ διοίκησις αὐτῶν εἱμαρμένη καλεῖται.

– ᾿Ενόησας ὀρθῶς, ὦ οὗτος.
κατὰ τί δὲ «ὁ νοήσας ἑαυτὸν εἰς αὐτὸν χωρεῖ», ὅπερ ἔχει ὁ τοῦ θεοῦ λόγος;

φημὶ ἐγώ, ῞Οτι ἐκ φωτὸς καὶ ζωῆς συνέστηκεν ὁ πατὴρ
τῶν ὅλων, ἐξ οὗ γέγονεν ὁ ῎Ανθρωπος
.

– Εὖ φῂς λαλῶν·
φῶς καὶ ζωή ἐστιν ὁ θεὸς καὶ πατήρ, ἐξ οὗ ἐγένετο ὁ Ανθρωπος.
ἐὰν οὖν μάθῃς αὐτὸν ἐκ ζωῆς καὶ φωτὸς ὄντα καὶ ὅτι ἐκ τούτων τυγχάνεις, εἰς ζωὴν πάλιν χωρήσεις.
ταῦτα ὁ Ποιμάνδρης εἶπεν.


All' ἔτι μοι εἰπέ, πῶς εἰς ζωὴν χωρήσω ἐγώ, ἔφην, ὦ Νοῦς ἐμός; φησὶ γὰρ ὁ θεός·

ὁ ἔννους ἄνθρωπος ἀναγνωρισάτω ἑαυτόν.


morfeas sky

IAΠΕΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΠΟΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ
https://oneirosky.blogspot.com/2015/04/666.html

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΑΣ;
https://oneirosky.blogspot.com/2018/09/blog-post.html
ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΑ ΕΧΟΥΜΕ:

ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΦΥΓΕΙΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ??

Οτι δώσουμε αυτό θα πάρουμε..ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ; ΟΧΙ ΑΚΡΙΒΩΣ, ΔΙΟΤΙ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΌ ΤΟ ΠΟΣΟ ΚΑΛΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ! ΤΟ ΕΚΠΕΣΩΝ ΦΩΤΙΣΜΕΝΟ ΠΝΕΥΜΑ !! ΔΙΟΤΙ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ !! ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΜΑΣ ΕΡΙΞΕ ΣΤΗΝ ΛΗΘΗ!!

ὁ δὲ πάντων πατὴρ ὁ Νοῦς, ὢν ζωὴ καὶ φῶς, ἀπεκύησεν ῎Ανθρωπον αὐτῷ ἴσον, οὗ ἠράσθη ὡς ἰδίου τόκου·

Ποιμάνδρης:

*ὁ δὲ ῎Ανθρωπος ἐκ ζωῆς καὶ φωτὸς ἐγένετο εἰς ψυχὴν καὶ νοῦν,
ἐκ μὲν ζωῆς ψυχήν, ἐκ δὲ φωτὸς νοῦν*

ὁ δὲ Νοῦς ὁ θεός, *ἀρρενόθηλυς ὤν*, ζωὴ καὶ φῶς ὑπάρχων, (η εικόνα του Θεού Φως και Ζωή) *ἀπεκύησε λόγῳ ἕτερον Νοῦν δημιουργόν, ὃς θεὸς τοῦ πυρὸς καὶ πνεύματος ὤν*, ἐδημιούργησε διοικητάς τινας ἑπτά, ἐν κύκλοις περιέχοντας τὸν αἰσθητὸν κόσμον, καὶ ἡ διοίκησις αὐτῶν εἱμαρμένη καλεῖται.


ἄκουε λοιπόν, ὃν ποθεῖς λόγον ἀκοῦσαι. τῆς περιόδου πεπληρωμένης ἐλύθη ὁ πάντων σύνδεσμος ἐκ βουλῆς θεοῦ·

πάντα γὰρ ζῷα ἀρρενοθήλεα ὄντα διελύετο ἅμα τῷ ἀνθρώπῳ καὶ ἐγένετο τὰ μὲν ἀρρενικὰ ἐν μέρει, τὰ δὲ θηλυκὰ ὁμοίως.*

ΛΟΓΟΣ Θ" ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ Ερμής Τρισμέγιστος:

Διότι ο νους γεννά όλα τα νοήματα, τα οποία είναι μεν αγαθά, όταν πάρει τα σπέρματα απ'το θεό, καθόσον κανένα μέρος του κόσμου δεν είναι άδειο από δαίμονες, κυρίως από *τον δαίμονα, τον φωτισμένο απ'το Θεό

ο οποίος μπαίνοντας κρυφά έσπειρε το σπέρμα της δικής του ενέργειας, και τότε ο νους γέννησε το σπαρμένο

Ποιος είναι ο Εωσφόρος; είναι το εκπεσών φωτισμένο πνεύμα, είναι ο δεύτερος Νους δημιουργός του πυρός και πνεύματος που ενεργεί μέσα στο δοχείο της Υλης μέσα στους επτά ουρανούς *ως ο αισθητόε θεός, δηλαδή ως φωτισμένο πνεύμα*.

Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΝΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ

ΠΕΡΙΚΛΕΙΕΙ ΤΟΝ ΑΡΡΕΝΟΘΗΛΥΣ ΖΩΝΤΑΝΟ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΣΕ ΕΠΤΑ ΜΕΡΗ.

ΤΟ ΔΕ ΦΩΤΙΣΜΕΝΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΝΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ.

ΟΙ ΕΠΤΑ ΦΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΛΑΝΗΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΛΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΝΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ.

ο οποίος μπαίνοντας κρυφά έσπειρε το σπέρμα της δικής του ενέργειας, και τότε ο νους γέννησε το σπαρμένο, δηλαδή μοιχείες, φόνους, άσχημη μεταχείρηση των γονέων, ιεροσυλίες, ασέβειες, αυτοκτονίες με αγχόνες, καταγκρεμίσματα και όλα τα υπόλοιπα, που αποτελούν έργα των δαιμόνων.

Δηλαδή έλυσε τον σύνδεσμο της Αρμονίας των σωμάτων με τις ανθρώπινες ψυχές, και γέννησε τα θνητά, τα σύνθετα διαχωρισμένα σώματα, αρσενικό και θηλυκό, αυτό που γεννιέται για να πεθάνει από την φθορά και είναι γεμάτο από άλογες ανάγκες πάθη επιθυμίες και δεν απέχει ποτέ από καμιά κακία, για να εγκλωβίσει τις ανθρώπινες ψυχές στην λήθη των ανθρώπινων ζώων της Γης.*ΤΟ ΚΗΡΥΚΕΙΟΝ ΤΟΥ ΕΡΜΗ - ΚΑΙ ΤΙ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ

Πάνω απ'όλα το κυρήκειον του Ερμή Τρισμέγιστου, συμβολίζει την ανομοιότητα των Τεσσάρων στοιχείων του δοχείου της Υλης, η οποία αποτελεί την σύνθετη φύση της Γαίας από φωτιά, αέρα, γη, νερό.

Η φωτιά είναι η ενέργεια των Απλανών, ενώ ο αέρας η γη και το νερό είναι η ενέργεια των πλανητών. Α-πλανών - πλάνη-των.

Η ελαφρύτερη ενέργεια της φωτιάς (του πυρός), ενυπάρχει παντού μέσα στον γαλαξία, (των Απλανών). 

Ενώ τα πιο βαριά κατωφερή στοιχεία του δοχείου της Υλης, είναι ο αέρας η γη και το νερό. (των πλανητών), και η φωτιά επειδή είναι το ισχυρότερο στοιχείο και το πιο δραστικό από το δοχείο της Υλης τοποθετείται μακριά από την επιφάνεια των πλανητών είτε εσωτερικά είτε εξωτερικά, ώστε να μπορέσει να δημιουργηθεί η ζωή. (πυρήνας των πλανητών, Αστέρας Ηλιος).

Ο γαλαξίας περικλείεται εξωτερικά (ενεργειακό σφαιρικό πλέγμα) από τον Αιθέρα. ο Αιθέρας είναι Νους και Αδιαίρετος Αγιος Λόγος, ο Λόγος είναι η κίνηση του κόσμου που εμπεριέχει μέσα του ο Νους, ο Νους είναι το κεφάλι, όπου περικλείει μέσα του τα πάντα, το κεφάλι είναι ο κτιστός κόσμος των Οκτώ Ουρανών. Και έξω από το κεφάλι είναι το Πανάγαθο Φως..αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

Ο Αιθέρας, είναι ο δεύτερος Νους δημιουργός, όπως και ο άνθρωπος δεύτερος θεός που έγινε όμοιος σαν τον "αδερφό του",  εισέρχεται από το κεφάλι-σύμπαν διαρρηγνύοντας το ενεργειακό σφαιρικό πλέγμα του γαλαξία, ενώνεται με την ελαφριά ενέργεια του πυρός, και μεταβάλλεται ο Αιθέρας σε πνεύμα του πυρός, ο αισθητός θεός, η παγκόσμια ψυχή, είναι η εικόνα του Άγιου Λόγου-Αιθέρα, Νους και Αγιος Λόγος Αδιαίρετος.

Από την παγκόσμια ψυχή του πυρός και πνεύματος, το φωτισμένο πνεύμα, δημιουργούνται οι Μονάδες, οι ψυχές, που φέρουν το ανάλογο πνεύμα όπως το θέλει ο δεύτερος Νους δημιουργός.

Με τον ίδιο τρόπο οι ανθρώπινες ψυχές δημιουργούνται από τον Νου και Αδιαίρετο Αγιο Λόγο (Αιθέρα) του ανθρώπου δεύτερου θεού Φως και Ζωή, που εισήλθε από το Πανάγαθο Φως μέσα στο κεφάλι, την εικόνα, έγινε Αιθέρας μέσα στον όγδοο Ουρανό-κεφάλι, και ως πνεύμα του πυρός εισήλθε μέσα στον γαλαξία και έγινε κι αυτός το φωτισμένο πνεύμα, ο αισθητός θεός, η παγκόσμια ανθρώπινη ψυχή.

Και αφού κατανόησε την ενέργεια του πυρός και πνεύματος, (των Απλανών), και αφού τελείωσε αυτή η περίοδος, στην συνέχεια ο άνθρωπος δεύτερος θεός περιπλέχτηκε - ενώθηκε με τις Επτά φύσεις των πλανητών, όπως αυτόν της Γαίας, ενώθηκε με το πνεύμα της γήϊνης φύσης, το οποίο πνεύμα της Γαίας αλλά και το πνεύμα των επτά φύσεων των επτά πλανητών ανήκει στο φωτισμένο πνεύμα του δεύτερου Νου δημιουργού.

Οι ανθρώπινες ψυχές του πυρός και πνεύματος ενώθηκαν με τα Τέσσερα γήϊνα στοιχεία, για να γεννηθεί το ανθρώπινο γήϊνο γένος, ώστε ο άνθρωπος δεύτερος θεός να ζήσει και κατανοήσει αλλά και να δημιουργήσει με Αρμονία στην γήϊνη φύση.

Με τον ίδιο τρόπο δημιούργησαν οι ανθρώπινες ψυχές τα επτά ανθρώπινα γένη στις επτά φύσεις των πλανητών, όπου η πιο κατωφερή φύση είναι αυτή της Γαίας. (φωτιά, αέρας, γη, νερό).

Στην αρχή όλα τα ανθρώπινα σώματα ήταν αρσενικοθήλυκα, συμβατά με τις ανθρώπινες ψυχές, και οδηγούσε τα σώματα το πνεύμα της Αρμονίας κάθε ανθρώπινης ψυχής. 

Όταν όμως το εκπεσών φωτισμένο πνεύμα η εικόνα του δεύτερου Νου δημιουργού έλυσε τον σύνδεσμο της Αρμονίας σε όλα τα σώματα της Γαίας, διαχωρίστηκαν τα σώματα σε αρσενικό και θηλυκό, και χάθηκε η επαφή στις ενσαρκωμένες ανθρώπινες ψυχές που οδηγούσαν τα ανθρώπινα σώματα με Αρμονία, οι οποίες έπεσαν σε Λήθη και Άγνοια, όπου πλέον εξουσιάζονται ως δούλοι του εκπεσών φωτισμένου πνεύματος, ενσαρκώμενες συνεχώς αυτά τα σώματα.

morfeas sky

ΠΕΡΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ ΤΟΝ ΘΝΗΤΟ ΚΟΣΜΟ

Ο κόσμος στην Γη όπου ζούμε σήμερα, είναι ένα απειροελάχιστο τμήμα, τόσο μικρό, όσο και ο άνθρωπος. Εκεί που ο άνθρωπος ήταν όμοιος με τον πατέρα του φως και ζωή τον πανάγαθο Νου Θεό δημιουργό των πάντων, εκεί που είχε όλες τις ιδιότητες του πατέρα του, έδειξε ταπείνωση με το να επιλέξει να εισέλθει στην κτιστή δημιουργία του πατέρα του που εξουσιάζει και ο ίδιος, ώστε να ζήσει και κατανοήσει δημιουργώντας πάνω στο δοχείο της ύλης. Πρόκειται για τον κόσμο της ύλης που κάθεται πάνω στο πυρ, από το οποίο πυρ (αιθέρας) χωρίστηκε σε επτά ουρανούς (ενεργειακό πλέγμα), και επτά φύσεις (των Απλανών και των πλανητών).

Από το τέλειο του ανώτερου και πιο λεπτοφυή Έβδομου Ουρανού του πυρός και πνεύματος ως τον πιο κατωφερή ουρανό της Γης (φωτιά, αέρα, γη, νερό).


διαβάζουμε στον Ερμή..
Ο δε άνθρωπος (ο δεύτερος θεός) κατανοήσας την πύρινη κτήση της δημιουργίας, θέλησε κι αυτός να δημιουργήσει... Και αφού έμαθε την ουσία της δημιουργίας θέλησε να διανοίξει την περιφέρεια των κύκλων, για να κατανοήσει το κράτος που κάθονταν επάνω στο πυρ.

Tι μας λέει το παραπάνω κείμενο;


Και αφού κατανόησε την δομή και λειτουργία της πύρινης δημιουργίας του πυρός και πνεύματος, (γαλαξίες), και αφού έμαθε να δημιουργεί και αυτός μέσα σ'αυτή, και αφού έγινε δημιουργός και αυτός, στην συνέχεια επέλεξε να διαρρήξει το ενεργειακό πλέγμα των πλανητών, την πιο κατωφερή σύνθετη φύση της ύλης, αυτή των πλανητών, για να ζήσει και κατανοήσει αλλά και να δημιουργήσει στο κράτος (πλανήτης Γη) που καθόταν πάνω στο ενεργειακό πλέγμα του πυρός και πνεύματος, να ζήσει και κατανοήσει τον κόσμο των πλανητών, μέσα σε θνητό γήϊνο σώμα, της πιο κατωφερής φύσης και πυκνής ενεργειακής δομής!! της Γαίας!! ..δεν τιμωρήθηκε, αλλά επέλεξε!! και αυτό δείχνει την έννοια της ταπείνωσης! να επιλέξει να γίνει θνητός άνθρωπος..

θέλησε να κατανοήσει

 "(το κράτος (των πλανητών) που καθόταν πάνω στο πυρ)"


Θέλησε ο άνθρωπος να ζήσει μέσα στην κτιστή δημιουργία του πυρός και πνεύματος, ώστε να την κατανοήσει, και αφού τελείωσε αυτή η περίοδος, στην συνέχεια θέλησε να ζήσει και κατανοήσει την φύση των πλανητών, (επτά φύσεις), και μάλιστα επέλεξε την κατώτερη φύση, αυτή την σύνθετη φύση της Γαίας που αποτελείται από τα Τέσσερα πιο κατωφερή στοιχεία της Υλης.


Έτσι από πνεύμα του πυρός ο άνθρωπος, ενώθηκε με το πνεύμα της γήϊνης φύσης, και έγινε πνεύμα από  φωτιά-αέρας το ψυχρό-θερμό, το νοερό αισθητό μεταβαλλόμενο πνεύμα, (αιθερικό γήϊνο σώμα-ψυχή), και στην συνέχεια ως γήϊνο ανθρώπινο πνεύμα, ενώθηκε με την γη και το νερό, στην μήτρα της ανθρώπινης γήϊνης ψυχής, και επειδή αυτά τα δύο γήϊνα στοιχεία η γη και το νερό είναι άλογα και δεν μπορούν να δεχτούν τον νοηματικό λόγο της ψυχής, δεν έχουν λογική, αλλά μόνον άλογες αισθήσεις.

Η γη και το νερό έχουν βλαστική ιδιότητα, ενώνεται το σπέρμα γη-νερό στην μήτρα με το πνεύμα φωτιά-αέρας, και γεννιέται το ανθρώπινο σώμα, από φωτιά, αέρα, γη, νερό, το κατώτερο άλογο σώμα, αυτό της Γης, και  για να κατανοηθεί αυτή η γήϊνη φύση, εκτός από τις άλογες αισθήσεις της ανθρώπινης σάρκας του δόθηκε και η λογική από την φωτιά, ο ανθρώπινος εγκέφαλος, όπου λειτουργεί ως επεξεργαστής των αισθήσεων του σώματος, και των μεταβαλλόμενων συναισθημάτων της καρδιάς.


Ερμητικά κείμενα: Λόγος Α : ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ

Γιατί πέφτουν τόσο έξω, είπα εγώ, όσοι αγνοούν, ώστε να στερηθούν την αθανασία;

Μοιάζεις φίλε μου, σαν να μην έδωσες βάση σε όσα άκουσες.

Δεν σου είπα να συλλογίζεσαι με τον νου;

Συλλογίζομαι και θυμάμαι και συγχρόνως σ’ευχαριστώ.

Εάν τα σκέφτηκες, πες μου, γιατί αξίζουν το θάνατο όσοι βρίσκονται μέσα στο θάνατο;

Διότι το στυγνό σκοτάδι αποτελεί την αρχή του δικού τους σώματος, απ’όπου προέρχεται κι η υγρή φύση, υλικό του σώματος στον αισθητό κόσμο, απ’τον οποίο ποτίζεται ο θάνατος.

Σωστά τα αντιλήφθηκες, φίλε μου. Και γιατί αυτός που κατανόησε τον εαυτό του προσχωρεί σ’Αυτόν, πράγμα που περιέχεται στο Λόγο του Θεού;

Εγώ τότε λεω: «Διότι από φως και ζωή έχει συσταθεί ο Πατέρας των Πάντων, απ’τον οποίο γεννήθηκε κι ο άνθρωπος».

Σωστά τα λες, φως και ζωή είναι ο Θεός κι ο Πατέρας, απ’τον οποίο γεννήθηκε ο άνθρωπος.Εάν, λοιπόν, μάθεις πως αυτός αποτελείται από ζωή και φως και πως απ’τα ίδια συστατικά τυχαίνει ν’αποτελείσαι κι εσύ, τότε θα προσχωρήσεις πάλι στη ζωή.

Πες μου, όμως, ακόμα, Νου μου, πως εγώ θα προσχωρήσω στη ζωή, είπα. Διότι ο Θεός λέει «ο λογικός ο έχων Νου ας αναγνωρίσει τον εαυτό του»

(Σημ. Η φράση είναι καταπληκτική. « Αν αναγνωρίσει τον εαυτό του». Το γνώθι σ’αυτόν, η γνώσεσθε την αλήθεια και η αλήθεια θα σας ελευθερώσει.

morfeas sky


ΠΕΡΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ


Νους και Λόγος είναι η Ζωή
Θα σου δώσω ένα παράδειγμα.
Πως είσαι σίγουρος ότι αυτή την στιγμή ζεις;
Αν είναι ενέργεια κίνηση η ζωή δηλαδή ψυχή, τότε Νους και ψυχή είναι η νοητή ζωή, μέσα από το τώρα το παρόν.


Νους και ψυχή μέσα σε γήϊνο σώμα είναι η νοερή μεταβαλλόμενη θνητή ζωή με την ανάλογη διανοητική μεταβαλλόμενη κίνηση του επεξεργαστή εγκεφάλου των μεταβαλλόμενων αισθήσεων, (φωτιά, αέρα, γη, νερό),  η οποία δημιουργεί τους τρεις χρόνους ενώ δεν υπάρχει ο χρόνος, παρά μόνον η αύξηση και η μείωση των σωμάτων-φθορά.

Το χθες δεν υπάρχει, ούτε το αύριο
Απλά ζούμε το τώρα.
Πως είσαι σίγουρος ότι ζεις το τώρα;
Με τον νου.
Νους είναι η ζωή.


Το σώμα θα φύγει στο μέλλον και θα γίνει παρελθόν, σαν να μην υπήρξε ποτέ στο παρόν.
Το μόνο που υπάρχει για να μας θυμίζει ότι ζήσαμε στο παρόν η ζούμε στο παρόν η θυμόμαστε το παρελθόν η οραματιζόμαστε το μέλλον είναι η μνήμη της ψυχής, ο Νους.


Αν λοιπόν θεωρία είναι ο Νους ως η μόνη αλήθεια της ζωής, σκέψου πόσο αληθινό είναι αυτό που αντιλαμβάνεσαι ως ζωή από που πηγάζει, από τον Νου; ή το σώμα; και σώμα είναι οι μεταβαλλόμενες αισθήσεις.Μια από τις λίγες πληροφορίες που έχουμε για την δημιουργία, αφού όλες οι θρησκείες αντέγραψαν τα πάντα από τον Ερμή Τρισμέγιστο, γι'αυτό και θα σταθούμε σε αυτά που έγραψε, και θα σας τα αφηγηθώ περιληπτικά, και ο καθένας από όλους εμάς ας τα κρατήσει στην άκρη του μυαλού του ως ένα παραμύθι αχαλίνωτης πραγματικότητας;..ποιος ξέρει;


ΠΑΤΕΡΑΣ ΟΛΩΝ Ο ΠΑΝΑΓΑΘΟΣ ΝΟΥΣ ΘΕΟΣ 
ΦΩΣ ΚΑΙ ΖΩΗ 

ΖΩΗ ΤΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ 

Ο ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΣ ΦΩΤΕΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Η ΔΕ ΑΔΙΑΙΡΕΤΗ ΕΝΩΣΗ ΤΟΥΣ 
ΤΑ ΟΝΤΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Κάποτε, πριν δημιουργηθεί το σύμπαν όπου ζούμε εμείς σήμερα,
και πριν ακόμη ποιήσει τον Άνθρωπο δεύτερο θεό με την όμοια δική του "ουσία" κάνοντας τον όμοιο με τον εαυτό του, ο Πατέρας των πάντων Νους Θεός, Φως και Ζωή, που δημιουργεί συνεχώς την Ζωή στο Φως, αφού όλα πληρούνται από την όμοια ουσία του, αφού Πανάγαθο Φως είναι ο Νους, και Ζωή είναι ο Αδιαίρετος Φωτεινός του Λόγος, είναι Αγέννητος και Προϋπάρχων, όπως ο κόσμος του, αλλά και οι δικές του Μονάδες οι Δυνάμεις. 
(διότι μόνον τα όντα από ύλη γεννιούνται και γίνονται Υπάρχων).

Η δε ένωση τους αυτή κοσμοποιεί και Ποιεί την Ζωή στον νοητό κόσμο του Πανάγαθου Νοητού Φωτός, με την κίνηση που επιφέρει ο Φωτεινός Λόγος στον Αγέννητο και Προϋπάρχων κόσμο του Πανάγαθου Νου, μέσω της κίνησης της νόησης της ουσίας του Νου με το Μέγιστο Πυρ.

Το "αντικείμενο" του Φωτεινού Λόγου είναι ο Νοητός Πανάγαθος κόσμος του Ποιεί την Αλήθεια της Ζωής με τις δικές του Μονάδες τις Δυνάμεις, που φέρουν την Ιερή Δεκάδα Ζωή και Φως και η κίνηση τους είναι το Μέγιστο Πυρ μέσα στον Πανάγαθο Θεό.Ενώ ο κτιστός κόσμος της Υλης, των Οκτώ Ουρανών, είναι η Εικόνα του Θεού ο Νους και ο Αδιαίρετος Άγιος Λόγος, έχει ως δικό του κόσμο το υλικό αισθητό αντικείμενο, το δοχείο της Υλης, από το οποίο γεννά στις Επτά φύσεις των πλανητών τα σώματα από μια σύνθεση ανάλογη με την κάθε φύση από φωτιά, αέρα, γη, νερό.O ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΝΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ
ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟ ΦΩΤΙΣΜΕΝΟ ΠΝΕΥΜΑ

Έτσι λοιπόν, και εμφανίστηκε ο κόσμος της  Ύλης, όταν ο Πατέρας όλων Νους Θεός Φως και Ζωή, εποίησε άλλο δεύτερο Νου ως δική του εικόνα, που έχει ως δικό του κόσμο το Αγέννητο και Προϋπάρχων δοχείο της Υλης.


Ο δε Αδιαίρετος Άγιος Λόγος του είναι ο δεύτερος Νους δημιουργός, ο οποίος αντέγραψε το αδρανή δοχείο της Υλης το γέννησε δίνοντας του κίνηση δηλαδή ζωή, διαχωρίστηκε σε Τέσσερα στοιχεία, και το έκανε Υπάρχων δίνοντας του το δικό του φωτισμένο πνεύμα....διότι το δοχείο της Υλης είναι το αντίθετο της Ζωής, η Αίσθηση, η Ακινησία, η Αταξία, χωρίς Νου και χωρίς Λόγο.

Με την κίνηση που δόθηκε στο δοχείο της Ύλης το οποίο περικλείεται με Άγιο Λόγο, (Αιθέρας), διαχωρίστηκε σε τέσσερα στοιχεία, γη, νερό, αέρας, φωτιά, και τα βαρύτερα στοιχεία της Υλης κατακάθησαν χαμηλά, ενώ τα ελαφρύτερα ανέβηκαν ψηλά, και χωρίστηκαν σε Επτά Ουρανούς των Απλανών του πυρός και πνεύματος, και σε επτά φύσεις των πλανητών. 

(το ενεργειακό πλέγμα του πυρός και πνεύματος που περικλείει τα στοιχεία των πλανητών ονομάζεται Ουρανός)

Ο γαλαξίας για παράδειγμα περικλείεται εξωτερικά από τον Άγιο Λόγο, ενώ εσωτερικά του γαλαξία ενυπάρχει το πνεύμα του πυρός, διότι η ένωση του Αγιου Λόγου με την ενέργεια της φωτιάς γεννά το πνεύμα του πυρός.

Ενώ η ένωση του πνεύματος του πυρός με τους πλανήτες η οποία γεννά το πνεύμα της φύσης των πλανητών το οποίο συνεργάζεται και είναι ανάλογο με την σύνθεση των τεσσάρων στοιχείων που ενυπάρχει στην δική του φύση.

Τα Τέσσερα στοιχεία της Υλης από μόνα τους (Αγέννητο και Προϋπάρχων δοχείο της Υλης) πριν διαχωριστούν με την κίνηση του Άγιου Λόγου, είναι η ακινησία, η Αταξία, και η άτακτη αίσθηση ακόμη και αδρανή.

Όλες οι μορφές των συναισθημάτων, των αισθήσεων, του πάθους, της επιθυμίας, που κάθετί έχει και το αντίθετο του μέσα από δύο αντίθετες κορυφές, που εναλλάσσονται ισόποσα μεταξύ τους, είναι γεννημένα και βγαλμένα από το δοχείο της Υλης, το σκότος, στο οποίο έδωσε την Νοερή αισθητή ζωή ο Άγιος Λόγος γεννώντας την εικόνα του το φωτισμένο πνεύμα, του πυρός και πνεύματος, που ενεργεί στους επτά ουρανούς και στις επτά φύσεις.

Και τα πιο κατωφερή σώματα της Υλης είναι αυτά της Γαίας, εμπεριέχουν το σκότος, το σκίασμα, το στοιχείο της γης.

Τα Τέσσερα στοιχεία δεν έχουν νόηση, αλλά μόνον αισθήσεις.  
Η όποια νόηση διαθέτουν είναι ο ελαφρύς αέρας του πυρός των Απλανών, και ο βαρύτερος αέρας των πλανητών φωτιά-αέρας, ψυχρό-θερμό μεταβαλλόμενες αισθήσεις που οδηγούνται με Αρμονία διότι φέρουν το Λόγο.

Η γη και το νερό είναι άλογα στοιχεία, δεν μπορούν να δεχτούν τη νόηση, τον Λόγο, γι'αυτό και παραμένουν άλογα στοιχεία, είναι η αταξία όταν δεν τα οδηγεί το πνεύμα της Αρμονίας, αλλά το πνεύμα που έγινε ένα με την άλογη φύση...πάθη επιθυμίες για την κατωφερή ύλη από γη, νερό..το σκότος.

είναι το πνεύμα της φύσης που ενώθηκε με τα σώματα και τους έδωσε την όποια λογική μπορεί να δεχτεί το κάθε είδος και κάθε γένος που γεννιέται.

Ο δεύτερος Νους δημιουργός και ο Αδιαίρετος Άγιος Λόγος, είναι η εικόνα του Φωτεινού Λόγου, ενώ ο Αγαθός Νους είναι η εικόνα του Πανάγαθου Πατέρα Όλων Φως και Ζωή.

Η εικόνα του δεύτερου Νου δημιουργού, είναι ο αισθητός θεός του πυρός και πνεύματος, το φωτισμένο πνεύμα,  που ενεργεί και δημιουργεί στην Υλη, μέσα στους επτά ουρανούς και μέσα στις επτά φύσεις.. 

Το φωτισμένο πνεύμα του πυρός και πνεύματος, είναι η παγκόσμια ψυχή και το παγκόσμιο πνεύμα, με τον πνευματικό του Λόγο γέννησε και τις δικές του Μονάδες τις ψυχές, για να ενωθούν με τα σώματα των πλανητών, και αφού τα συγκροτήσουν με το ενεργειακό τους πλέγμα οι ψυχές, στην συνέχεια να τα δώσουν την νοερή ζωή και την διανοητική κίνηση ανάλογα με το γένος και το είδος των σωμάτων που γεννιούνται. 


Και όλα τα σώματα δεν έχουν ελεύθερη επιλογή, αλλά οδηγούνται από την φύση, το εκάστοτε πνεύμα της φύσης των πλανητών.

Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΓΑΙΑ

Ο δε δεύτερος δημιουργός Νους ο περικλείων τους επτά κύκλους και τις δίνες των ριζών τους, μαζί με το λόγο έστρεψε τα δημιουργήματα του, κι άρχισαν να περιστρέφονται από μία αόριστη αρχή προς ένα απέραντο τέλος, η δε περιφορά καθώς το θέλησε ο Νους δημιούργησε από τα κατωφερή στοιχεία ζώα άλογα χωρίς λόγο, ο αέρας δημιούργησε πετεινά και τα νερά υδρόβια πλάσματα.
Κι όταν χώρισε η γη από τα νερά της δημιουργήθηκαν όπως το θέλησε ο Νους ζώα τετράποδα, ερπετά και άγρια και ήμερα ζώα.
  

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΘΕΟΣ
ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΨΥΧΕΣ

Αμέσως αφού τελείωσε η κτιστή δημιουργία, ο πατέρας όλων ο Νους, ζωή και φως, περιχαρής καθώς ήταν, εποίησε τον άνθρωπο όμοιο μ' αυτόν.
Περικαλλής δε καθώς ήταν, επειδή ήταν όμοιος με την Αγαθότητα του, τον αγάπησε σαν παιδί του και του έδωσε την εξουσία όλων των δημιουργημάτων του.(του κτιστού κόσμου).

Ο Άνθρωπος (δεύτερος θεός) Φως και Ζωή, θέλησε να ζήσει και κατανοήσει όλα όσα εξουσιάζει, και ο Πατέρας τον συγχώρησε γι'αυτό.


Εισήλθε στον Όγδοο Ουρανό και από Φως έγινε Νους, (Ογδοος Ουρανός) και από Φωτεινός Λόγος έγινε Άγιος Λόγος όμοιος με τον δεύτερο Νου δημιουργό, και μέσα στους επτά Ουρανούς έγινε  ο αισθητός θεός του πυρός και πνεύματος.

Και ο Άνθρωπος ο αισθητός θεός, αφού έμαθε τα πάντα για την ενέργεια του πυρός και πνεύματος, μαζί με τις δικές του ανθρώπινες ψυχές, τις δικές του μονάδες, θέλησε να ζήσει και κατανοήσει τις επτά φύσεις των πλανητών.

..μέχρι που εξέπεσε το φωτισμένο πνεύμα, η εικόνα του δεύτερου Νου δημιουργού, και έλυσε τον σύνδεσμο της Αρμονίας, με αποτέλεσμα να χαθούν οι ανθρώπινες ψυχές μέσα στην Άγνοια και την Λήθη των σωμάτων που ενσαρκώθηκαν.

Όταν εφτασε το πληρωμα της περιοδου,ο συνδεσμος ολων αυτων διαλυθηκε με τη βουληση του θεου, διοτι όλα τα ζωα που ηταν αρσενικοθυληκα διασπαστηκαν μαζι με τον ανθρωπο και στο ένα μερος τους μετατραπηκαν σε αρσενικα και θηλυκα.

Ο δε θεος αμεσως ειπε με λογο αγιο: Όλα τα κτισματα και τα δημιουργηματα ν’αυξανεστε σε μεγεθος και να πληθυνεστε κι ο λογικος ανθρωπος ν’αναγνωρισει τον εαυτο του σαν αθανατο και τον ερωτα σαν υπευθυνο για το θανατο και όλα τα οντα.

Όταν το ειπε αυτό, η Προνοια με την Ειμαρμενη και την Αρμονια πραγματοποιησαν τις προσμιξεις κι αρχισαν τις γεννησεις. Πληθυνθηκαν, λοιπον, τα παντα ως προς το γενος τους κι αυτος, που αναγνωρισε τον εαυτο του, εφτασε στο ξεχωριστο αγαθο, ενώ εκεινος, που αγαπησε το σωμα του προερχομενο απ’την πλανη του ερωτα, αυτος μενει πλανωμενος στο σκοταδι κι υποφερει με τις αισθησεις του τα παθη του «θανατου». 


Γιατί πέφτουν τόσο έξω, είπα εγώ, όσοι αγνοούν, ώστε να στερηθούν την αθανασία;

Μοιάζεις φίλε μου, σαν να μην έδωσες βάση σε όσα άκουσες.

Δεν σου είπα να συλλογίζεσαι με τον νου;

Συλλογίζομαι και θυμάμαι και συγχρόνως σ’ευχαριστώ.

Εάν τα σκέφτηκες, πες μου, γιατί αξίζουν το θάνατο όσοι βρίσκονται μέσα στο θάνατο; 

Διότι το στυγνό σκοτάδι αποτελεί την αρχή του δικού τους σώματος, απ’όπου προέρχεται κι η υγρή φύση, υλικό του σώματος στον αισθητό κόσμο, απ’τον οποίο ποτίζεται ο θάνατος.

Σωστά τα’αντιλήφθηκες, φίλε μου. Και γιατί αυτός που κατανόησε τον εαυτό του προσχωρεί σ’Αυτόν, πράγμα που περιέχεται στο Λόγο του Θεού;

Εγώ τότε λεω: «Διότι από φως και ζωή έχει συσταθεί ο Πατέρας των Πάντων, απ’τον οποίο γεννήθηκε κι ο άνθρωπος». 

Σωστά τα λες, φως και ζωή είναι ο Θεός κι ο Πατέρας, απ’τον οποίο γεννήθηκε ο άνθρωπος. Εάν, λοιπόν, μάθεις πως αυτός αποτελείται από ζωή και φως και πως απ’τα ίδια συστατικά τυχαίνει ν’αποτελείσαι κι εσύ, τότε θα προσχωρήσεις πάλι στη ζωή.

Πες μου, όμως, ακόμα, Νου μου, πως εγώ θα προσχωρήσω στη ζωή, είπα. Διότι ο Θεός λέει «ο λογικός ο έχων Νου ας αναγνωρίσει τον εαυτό του» 


(Σημ. Η φράση είναι καταπληκτική. « Αν αναγνωρίσει τον εαυτό του». Το γνώθι σ’αυτόν, η γνώσεσθε την αλήθεια και η αλήθεια θα σας ελευθερώσει.


morfeas sky


Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΝΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΗ ΤΩΝ ΕΠΤΑ ΔΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΩΝ, ΤΩΝ ΕΠΤΑ ΝΟΥ ΟΥΡΑΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΩΝ. 

ΟΙ ΕΠΤΑ ΟΥΡΑΝΟΙ ΝΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΙΚΟΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΩΤΙΣΜΕΝΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΔΟΧΕΙΟ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΤΑ ΕΙΔΩΛΑ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ.
ΚΑΘΕ ΟΥΡΑΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΤΑ ΔΙΟΟΙΚΗΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ ΠΟΥ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΟΓΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ.

ΤΟ ΦΩΤΙΣΜΕΝΟ ΠΝΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΙΣΘΗΤΟΣ ΘΕΟΣ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΚΑΘΕ ΟΥΡΑΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΤΑ. 

Ο ΑΙΣΘΗΤΟΣ ΘΕΟΣ  ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΨΥΧΗ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΚΑΘΕ ΟΥΡΑΝΟΥ (ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΛΗΡΩΝ) ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΙΑΧΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ.

ΚΑΙ ΟΙ ΨΥΧΕΣ ΚΑΘΕ ΟΥΡΑΝΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΕΝΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΑΠΟ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΖΩΗ ΣΤΑ ΕΙΔΩΛΑ ΤΗΣ ΥΛΗΣ.

ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΥΝΘΕΤΗ ΦΥΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΤΑ ΦΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΛΑΝΗΤΩΝ.

ΑΝΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΙΟΤΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΑ.

ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΚΑΘΕ ΟΥΡΑΝΟΥ ΤΩΝ ΠΛΑΝΗΤΩΝ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΜΟΝΑΔΕΣ ΟΙ ΨΥΧΕΣ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΘΕ ΟΥΡΑΝΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΖΩΗ ΣΤΑ ΥΛΙΚΑ ΛΕΠΤΟΦΥΗ ΟΝΤΑ Η ΣΤΑ ΠΙΟ ΠΥΚΝΑ ΥΛΙΚΑ ΟΝΤΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΦΥΣΗΣ ΤΟΥ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΟΥΡΑΝΟΥ.

ΚΑΙ ΟΛΑ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΝΩΝΟΝΤΑΙ ΜΑΖΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΟ ΚΑΤΩΤΕΡΗ ΦΥΣΗ ΚΑΘΕ ΟΥΡΑΝΟΥ ΩΣ ΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΗ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΝΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΩΝ ΕΠΤΑ ΟΥΡΑΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΩΝ.
Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΝΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΛΟΓΟΣ (ΟΓΔΟΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ).

Ο ΑΡΡΕΝΟΘΗΛΥΣ ΝΟΥΣ ΖΩΗ ΚΑΙ ΦΩΣ ΥΠΑΡΧΩΝ (ΟΓΔΟΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ) ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΑΔΡΑΝΗ ΔΟΧΕΙΟ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΩΣ ΥΠΑΡΧΩΝ..ΑΠΟ ΑΓΕΝΝΗΤΟ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΑΡΧΩΝ. ΕΝΩ Ο ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΣ ΑΓΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΤΟ ΔΟΧΕΙΟ ΤΗΣ ΥΛΗΣ.

ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΣ ΦΩΤΕΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΦΩΣ ΚΑΙ ΖΩΗ Ο ΔΙΚΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΑΘΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΕΝΝΗΤΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΑΡΧΩΝ (ΔΙΟΤΙ ΜΟΝΟΝ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΟΝΤΑ ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ) 

ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΟΥ ΦΩΤΕΙΝΟΥ ΛΟΓΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ Η ΙΕΡΗ ΔΕΚΑΔΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΦΩΣ.

ΕΝΩ ΟΙ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΩΝ ΕΠΤΑ ΟΥΡΑΝΩΝ ΤΟΥ ΚΤΙΣΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΔΟΧΕΙΟ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΨΥΧΕΣ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ.

ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΑΘΟΣ ΝΟΥΣ ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΝΑΓΑΘΟ (ΑΝΑΡΧΟ ??)  ΦΩΣ.

ΜΕΝΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΥΣΩ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΑΡΧΟ ΑΓΑΘΟ ΦΩΣ 

ΟΠΟΤΕ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

Εδώ παίζει η αναρχία, δηλαδή το Φως διαχωρίστηκε από το αντίθετο του το Σκότος..το οποίο Φως δημιούργησε τον δικό του Πανάγαθο Απεριόριστο κόσμο με τον Αδιαίρετο Φωτεινό του Λόγο, και διαχώρισε το Σκότος δημιουργώντας την εικόνα του τον Ογδοο Ουρανό, κλείνοντας το μέσα στον κτιστό πεπερασμένο κόσμο των Οκτώ Ουρανών.

morfeas sky


ΑΝ ΛΕΕΙ <ΑΝΑΡΧΟ> ΦΩΣ, ΙΣΩΣ ΕΝΝΟΕΊ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΝOΜΟ


Σίγουρα γράφει Άναρχο Αγαθό ή Άναρχο Αγαθό Φως ή και τα δύο.

Άνω Άρχω ..ότι είναι Άνω, δηλαδή το Πανάγαθο Φως εξουσιάζει το κατώτερο το κατωφερή, το δοχείο της Υλης, (σκότος) που του δίνει την ζωή.

..απλά το σκότος αφού είναι Αγέννητο και Προϋπάρχων πως βρέθηκε μέσα στο Αγέννητο και Προϋπάρχων Πανάγαθο Φως;..απορία..μήπως γιατί είναι Άναρχο-αναρχικό λόγω αντιθέτων ΑΝΟΜΟΙΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΗΣ ΥΛΗΣ; 


.............

Το αρχαίο «άναρχος» = α(ν)+αρχός, όπου αρχός σήμαινε τον ταγό, τον ηγέτη, τον αρχηγό και είναι επομένως αυτός που δεν έχει ή δε θέλει να έχει κανέναν ηγέτη, κυβερνήτη ή αρχηγό, με άλλα λόγια ο αυτόνομος και αυτεξούσιος.

Από το ίδιο ρήμα «άρχω», εναντίον του οποίου τάσσονται οι αναρχικοί, προέρχεται και η αρχαία ελληνική λέξη «Άρχων» = Άρχοντας, Κύριος, Ηγέτης, Αρχηγός, Εξουσιαστής. 


(Δεν συνταιριάζει ο Αγαθός ο αυτόνομος ο αυτεξούσιος με τον Άρχοντα, τον εξουσιαστή, διότι αυτό δηλώνει υποταγή που σημαίνει σκότος το αντίθετο του Αγαθού Φωτός, το οποίο Αγαθό Φως είναι αυτόνομο και αυτεξούσιο, δηλαδή όμοιο!!.)

(Ποιο είναι λοιπόν το Ανόμοιο; το δοχείο της Υλης το σκότος).
Και θυμούμαστε εδώ τους 9 Άρχοντες της Αρχαίας Αθηναϊκής Δημοκρατίας: τον «Επώνυμο Άρχοντα», με πολιτικά καθήκοντα που συγκαλούσε την Βουλή και την Εκκλησία του Δήμου, τον “Άρχοντα Πολέμαρχο», με στρατιωτικά καθήκοντα, που ήταν ο αρχηγός του στρατού και στρατοδίκης, τον «Άρχοντα Βασιλιά» με θρησκευτικά καθήκοντα και τους ``6 Θεσμοθέτες΄΄ με νομοθετικά και δικαστικά καθήκοντα.

Την εποχή του Περικλέους βέβαια οι 9 αυτοί άρχοντες είχαν μειωμένες αρμοδιότητες και πολλά από τα παλιότερα καθήκοντά τους είχαν δοθεί σε άλλους δημοσίους λειτουργούς.
....

Τον αριθμό 6 βλέπω τον αριθμό 9 βλέπω όπου το εννιά (9) ο Νους ο Όγδοος Ουρανός, ανάστροφα στον καθρέπτη το έξι (6). ο κτιστός κόσμος των αντιθέτων και ανόμοιων, το δοχείο της Υλης, τα Τέσσερα στοιχεία, όπου ενεργούν ισόποσα με ισόποσες αντίθετες ενέργειες.


Αρα εδώ μιλάμε για το Αγαθό Φως που είναι τα Όμοια, και το δοχείο της Υλης σκότος που είναι τα ανόμοια δηλαδή η Αταξία.

morfeas sky

........................................


ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΗ ΟΝΤΑ;

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

-Κι ο Θεός τι είναι; 


Αυτός, που δεν είναι ούτε ένα από αυτά, αλλά είναι ο αίτιος της ύπαρξης αυτών και όλων και του καθενός χωριστά απ'όλα τα δημιουργήματα. Γιατί δεν άφησε ούτε τα παραπάνω για το μη ον, αλλά υπάρχουν όλα όσα γίνονται απ'τα όντα κι όχι απ'τα μη όντα. Διότι τα μη όντα δεν διαθέτουν τέτοια φύση, ώστε να μπορούν να γίνουν κάτι, αλλά για να μην μπορούν να γίνουν κάτι. Δεν διαθέτουν τέτοια φύση, ώστε να μην υπάρξουν ποτέ.

σχόλιο:

Εννοεί ότι δεν μπορεί το Αγέννητο και Προϋπάρχων Πανάγαθο Φως που είναι η Ζωή, να γεννηθεί, διότι αυτό που γεννιέται ως πνεύμα της Αρμονίας είναι όταν ο Νους ενώνεται με ένα στοιχείο της Υλης όπως η φωτιά, η ενέργεια του πυρός. 

Ενώ η φύση ως σύνθετη Υλη από φωτιά αέρα γη νερό των πλανητών είναι άλογη, η Αταξία, και επιφέρεται η Αρμονία από το πνεύμα του πυρός, το φωτισμένο πνεύμα, αν όμως το φωτισμένο πνεύμα εκπέσει στην Αταξία, ως Αρχων αυτού του κόσμου που θέλει να εξουσιάζει με την Αταξία, τότε δεν τον οδηγεί το Αρχέτυπο Φως η Ζωή, αλλά τον εξουσιάζει το σκότος η Αταξία οι άλογες μεταβαλλόμενες αισθήσεις.

Η γη και το νερό είναι επίσης τα μόνα στοιχεία που δεν δέχονται τον Λόγο, άρα είναι η πλήρης Αταξία.
Για να επέλθει η Αρμονία πρέπει ο Άρχων αυτού του κόσμου ο αισθητός θεός να επιφέρει την Τάξη.

Διαλύοντας όμως ο αισθητός θεός ο Άρχοντας αυτού του κόσμου τον σύνδεσμο της Αρμονίας στα σύνθετα σώματα της Γης αυτό σημαίνει ότι ο Αρχων αυτού του κόσμου εξέπεσε στην Αταξία του σκότους. και τον κυρίεψε η κακία! η Αταξία! το σκότος!

Τι εννοείς με το να μην υπάρξουν ποτέ;

ψάξτο ψάξτο δεν θα το βρεις..μόνον ο Θεός θα χαρίσει το Νου σε όσους το θελήσει.


.............................


O ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΤΙΣΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΖΙ ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΕΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΨΥΧΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ; ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΝΟΗΤΗ ΟΥΣΙΑ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΩΚΕΑΝΟ ΤΟΥ

"Μόνον οι ανθρώπινες ψυχές στην Γη αφομοιώθηκαν, από το κτιστό εκπεσών φωτισμένο πνεύμα"
Τι τον περνάτε τον άνθρωπο δεύτερο θεό; για ανθρώπινη ψυχή σαν εμάς; Απλά διακόπηκε η σύνδεση μας μαζί του..αυτό έκανε ο κτιστός δεύτερος Νους δημιουργός, και μας αφομοίωσε στα δικά του ανθρώπινα γήϊνα διαχωρισμένα σώματα της Αταξίας.

...καθόσον κανένα μέρος του κόσμου δεν είναι άδειο από δαίμονες, κυρίως από τον δαίμονα, τον φωτισμένο απ'το θεό, ο οποίος μπαίνοντας κρυφά έσπειρε το σπέρμα της δικής του ενέργειας, και τότε ο νους γέννησε το σπαρμένο, δηλαδή μοιχείες, φόνους, άσχημη μεταχείρηση των γονέων, ιεροσυλίες, ασέβειες, αυτοκτονίες με αγχόνες, καταγκρεμίσματα και όλα τα υπόλοιπα, που αποτελούν έργα των δαιμόνων.

ἐλύθη ὁ πάντων σύνδεσμος ἐκ βουλῆς θεοῦ·(ο δεύτερος Νους δημιουργός ο αισθητός θεός, το εκπεσών φωτισμένο πνεύμα), πάντα γὰρ ζῷα ἀρρενοθήλεα ὄντα διελύετο ἅμα τῷ ἀνθρώπῳ (ενσαρκωμένου) καὶ ἐγένετο τὰ μὲν ἀρρενικὰ ἐν μέρει, τὰ δὲ θηλυκὰ ὁμοίως.


...............

Ο Μεν Θεός Ζει με τον Αδιαίρετο Λόγο την δική του Ζωή ως Ολον.

Οι μεν δικές του Μονάδες  ζουν μέσα στο Θεό εσωτερικά του ως Μονάδες.

..............

Τον άνθρωπο δεύτερο θεό Ολον Φως και Ζωή, εποίησε ο Αληθινός Θεός. Ενώ τον κτιστό δεύτερο Νου δημιουργό τον γέννησε η Εικόνα του Αληθινού Θεού η οποία είναι ο Ογδοος Ουρανός.


..........

Κατανόησε την διαφορά μεταξύ των δύο Θεών, του Αληθινού Θεού, και της εικόνας του Αληθινού Θεού, ο Αληθινός Θεός Ποιεί, ενώ η εικόνα του Αληθινού Θεού Γεννά τα σώματα, και τα κάνει Υπάρχων.


.............

ὁ δὲ πάντων πατὴρ ὁ Νοῦς, ὢν ζωὴ καὶ φῶς, ἀπεκύησεν ῎Ανθρωπον αὐτῷ ἴσον, οὗ ἠράσθη ὡς ἰδίου τόκου·

ὁ δὲ Νοῦς ὁ θεός, ἀρρενόθηλυς ὤν, ζωὴ καὶ φῶς ὑπάρχων, ἀπεκύησε λόγῳ ἕτερον Νοῦν δημιουργόν, ὃς θεὸς τοῦ πυρὸς καὶ πνεύματος ὤν

.............

Ο Αληθινός Θεός είναι σκέτο Νους Αγαθός, και η Αλήθεια της Ζωής  ο Αδιαίρετος Φωτεινός Λόγος.  Είναι Μη Υπάρχων και Αγέννητο Ον χωρίς σώμα, Φως και Αδιαίρετος Φωτεινός Λόγος, η Αλήθεια της Ζωής. Και οι δικές του Μονάδες είναι οι Δυνάμεις.


Η Εικόνα του Αληθινού Θεού είναι ο Αγαθός Νους και ο Άγιος Λόγος, είναι η εικόνα της ζωής, και το Αρρενόθηλυς Ον Υπάρχων, είναι το σκότος που ενώθηκε μαζί του και το έκανε Υπάρχων.

Αυτός ο Νους που έχει σώμα το δοχείο της Υλης και κινείται είναι ο δεύτερος Νους δημιουργός.

Είναι Υπάρχων διότι είναι Νους και αδρανή σώμα που γεννήθηκε από το Αγέννητο και Προϋπάρχων (Μη Υπάρχων) δοχείο της Υλης-σκότος, και του δόθηκε κίνηση...ο δεύτερος Νους δημιουργός είναι το Υπάρχων Ον που κινείται, διότι έχει σώμα που γεννήθηκε. Ενώ ο Νους παραμένει Μη Υπάρχων, διότι είναι Προϋπάρχων και Αγέννητος. Ενώ το σκότος μπορεί να γεννηθεί από το Νου και να γίνει Υπάρχων Ον

Άρα το σκότος είναι κι αυτό Μη Υπάρχων και Αγέννητο όπως ο Αληθινός Θεός, γι'αυτό λέω ότι και το σκότος είναι το Αντίθετο του Φωτός.


.................

Δηλαδή η εικόνα του Αληθινού Θεού  είναι ο Αγαθός Νους αλλά είναι Υπάρχων διότι έχει γεννήσει το Αδρανή σώμα το δοχείο της Υλης -σκότος, από Αγέννητο και Προϋπάρχων που ήταν κι αυτό.

Το οποίο αδρανή σώμα που γεννήθηκε έγινε Υπάρχων, αλλά αδρανή σώμα στον Ογδοο Ουρανό, επειδή δεν του δόθηκε ακόμη κίνηση , και αυτό το Αδρανή σώμα δεν έχει φύλο, ούτε αρσενικό ούτε θηλυκό.

Ο Δεύτερος Νους δημιουργός και Αρρενόθηλυς Ον, έδωσε κίνηση σ'αυτό το σώμα και έγινε το Ζωντανό Αρρενόθηλυς Ον Υπάρχων, ο Ζωντανός  Συμπαντικός Οργανισμός, όπου χωρίζεται σε Επτά μέρη του σώματος, που είναι κλεισμένα σε Επτά Ουρανούς Διοικητές

.........

Ο Άνθρωπος δεύτερος θεός είναι και τα δύο μαζί! η Αλήθεια της Ζωής, αλλά και η Εικόνα της ζωής.

Ενω ο δεύτερος Νους δημιουργός είναι απλά η κίνηση του Ζωντανού συμπαντικού οργανισμού.

Εμείς εδώ στην Γη είμαστε όντα του κτιστού δεύτερου Νου δημιουργού που ενώθηκε μαζί τους ο Άνθρωπος δεύτερος θεός.

Με το που έλυσε τον σύνδεσμο της Αρμονίας σε όλα τα σώματα στον δικό μας κόσμο ο δεύτερος Νους δημιουργός, διαχωρίστηκαν τα σώματα σε αρσενικό και θηλυκό, και με αυτόν τον τρόπο χάθηκε η επαφή με τον Άνθρωπο δεύτερο θεό, και εγκλωβίστηκε ο ανθρώπινος σπινθήρας του Ιερού Πυρός στη Λήθη και την Άγνοια που προκαλλούν τα διαχωρισμένα ανθρώπινα γήϊνα σώματα. (φωτιά, αέρας, γη, νερό).


Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΘΕΟΣ ΦΩΣ ΚΑΙ ΖΩΗ

Ο ανθρωπος δεύτερος θεός δεν είναι ο Ογδοος Ουρανός, αλλά εισήλθε από το Πανάγαθο Φως στον Ογδοο Ουρανό και έγινε Ογδοος Ουρανός.
Ο Ανθρωπος δεύτερος θεός κοινώς αντέγραψε τον κτιστό κόσμο των Οκτώ Ουρανών και μετά ενώθηκε μαζί του.

Ότι είναι για παράδειγμα ο δεύτερος Νους δημιουργός του κτιστού κόσμου είναι και ο άνθρωπος δεύτερος θεός, με την διαφορά ότι ο άνθρωπος δεύτερος θεός είναι Φως και Ζωή, ενώ ο δεύτερος Νους δημιουργός όχι, διότι απλά Υπάρχει..ενώ ο άνθρωπος δεύτερος θεός δεν υπάρχει.

Ο Φέρων το Νου..morfeas sky

Σαν να μιλάω κινέζικα χα χα πως να αλλάξω το μυαλό των ανθρώπων; όταν από μια ηλικία και μετά αφομοιώνεται στην εικόνα; (matrix).

Νιώθω σαν τον Neo όταν ο Μορφέας του εξηγούσε σε ποιον κόσμο ζούσε..και δείτε τον πως άλλαξε τώρα..χα χα

morfeas sky
     

......................
......................................................

Παρακάτω όσα θα διαβάσετε θα τα αναλύσω και διορθώσω πολύ καλύτερα άλλη φορά..είναι παλιές σημειώσεις.

.....................

Ο Αληθινός Θεός

Τὸ φῶς ἐκεῖνο, ἔφη, ἐγὼ Νοῦς ὁ σὸς θεός, 
ὁ πρὸ φύσεως ὑγρᾶς
τῆς ἐκ σκότους φανείσης·
ὁ δὲ ἐκ Νοὸς φωτεινὸς Λόγος υἱὸς θεοῦ. 
– Τί οὖν; φημί.,
– Οὕτω γνῶθι· τὸ ἐν σοὶ βλέπον καὶ ἀκοῦον, λόγος κυρίου,
ὁ δὲ νοῦς πατὴρ θεός. οὐ γὰρ διίστανται ἀπ' ἀλλήλων·
ἕνωσις γὰρ τούτων ἐστὶν ἡ ζωή. 


Ο Αληθινός Θεός:

ὁ δὲ πάντων πατὴρ ὁ Νοῦς, ὢν ζωὴ καὶ φῶς, 

ἀπεκύησεν ῎Ανθρωπον αὐτῷ ἴσον, οὗ ἠράσθη ὡς ἰδίου τόκου·
περικαλλὴς γάρ, τὴν τοῦ πατρὸς εἰκόνα ἔχων·
ὄντως γὰρ καὶ ὁ θεὸς ἠράσθη τῆς ἰδίας μορφῆς, παρέδωκε τὰ ἑαυτοῦ πάντα δημιουργήματα, καὶ κατανοήσας δὲ τὴν τοῦ Δημιουργοῦ κτίσιν ἐν τῷ πυρί, ἠβουλήθη καὶ αὐτὸς δημιουργεῖν, καὶ συνεχωρήθη ἀπὸ τοῦ πατρός· 


.............
................................


Η εικόνα του Θεού:

"ὁ δὲ Νοῦς ὁ θεός, ἀρρενόθηλυς ὤν, ζωὴ καὶ φῶς ὑπάρχων (με σώμα)"

Η εικόνα του Θεού Φως και Ζωή:

ὁ δὲ Νοῦς ὁ θεός, ἀρρενόθηλυς ὤν, ζωὴ καὶ φῶς ὑπάρχων


ἀπεκύησε λόγῳ ἕτερον Νοῦν δημιουργόν, ὃς θεὸς τοῦ πυρὸς καὶ πνεύματος ὤν, ἐδημιούργησε διοικητάς τινας
ἑπτά, ἐν κύκλοις
περιέχοντας τὸν αἰσθητὸν κόσμον, καὶ ἡ
διοίκησις αὐτῶν εἱμαρμένη καλεῖται.


 ούκ ανέμενε ἡ φύσις, ἀλλ' εὐθὺς ἀπεκύησεν ἑπτὰ ἀνθρώπους, πρὸς τὰς φύσεις τῶν ἑπτὰ διοκητόρων, ἀρρενοθήλεας καὶ μεταρσίους.


ἐλύθη ὁ πάντων σύνδεσμος ἐκ βουλῆς θεοῦ·(ο δεύτερος Νους δημιουργός ο αισθητός θεός, το εκπεσών φωτισμένο πνεύμα, που δημιουργεί τα υλικά αρσενικοθήλυκα σώματα από φωτιά, αέρα, γη, νερό, στις επτά φύσεις μέσα από τα επτά δικά του όργανα-δημιουργήματα, τους επτά διοικητές εξέπεσε), πάντα γὰρ ζῷα ἀρρενοθήλεα ὄντα διελύετο ἅμα τῷ ἀνθρώπῳ (ενσαρκωμένου) καὶ ἐγένετο τὰ μὲν ἀρρενικὰ ἐν μέρει, τὰ δὲ θηλυκὰ ὁμοίως.


..........


καὶ ὁ τοῦ τῶν θνητῶν κόσμου καὶ τῶν ἀλόγων ζῴων
ἔχων πᾶσαν ἐξουσίαν διὰ τῆς ἁρμονίας παρέκυψεν,
ἀναρρήξας τὸ κύτος, καὶ ἔδειξε τῇ κατωφερεῖ φύσει τὴν καλὴν τοῦ θεοῦ μορφὴν, ὃν ἰδοῦσα (ΠΟΙΑ; ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ!!) ἀκόρεστον κάλλος <καὶ> πᾶσαν ἐνέργειαν ἐν ἑαυτῷ ἔχοντα τῶν διοικητόρων τήν τε μορφὴν τοῦ θεοῦ ἐμειδίασεν ἔρωτι, ὡς ἅτε τῆς καλλίστης μορφῆς τοῦ ᾿Ανθρώπου τὸ εἶδος ἐν τῷ ὕδατι ἰδοῦσα καὶ τὸ σκίασμα ἐπὶ τῆς γῆς. 


ΠΟΙΑ ΕΙΔΕ ΚΑΙ ΕΡΩΤΕΥΤΗΚΕ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΣΤΟ ΣΚΙΑΣΜΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ;; ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΩΦΕΡΗΣ ΦΥΣΗΣ

ὁ δὲ ἰδὼν τὴν ὁμοίαν αὐτῷ μορφὴν ἐν αὐτῇ οὖσαν ἐν τῷ ὕδατι, ἐφίλησε καὶ ἠβουλήθη αὐτοῦ οἰκεῖν·


ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥΘΕΝΑ ΝΑ ΕΡΩΤΕΥΤΗΚΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟ ΣΚΙΑΣΜΑ ΤΗΣ ΓΗΣ; ΠΟΥΘΕΝΑ !! 


ΜΟΝΟΝ ΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΣΩΜΑ ΕΡΩΤΕΥΤΗΚΕ! ΤΑ ΥΔΑΤΑ!!

ΟΧΙ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΩΜΑ ΤΗΣ ΓΗΣ! ΤΟ ΣΚΙΑΣΜΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ! ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΤΟ ΕΔΩΣΕ Ο ΕΚΠΕΣΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΝΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΤΟΝ ΟΓΔΟΟ ΟΥΡΑΝΟ!! Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΛΑ ΕΙΠΕ ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΘΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ! ΓΙΑΤΙ; 

ΔΙΟΤΙ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΑΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΘΑ ΕΞΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!

ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΚΙΑΣΜΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ..Η ΛΗΘΗ ΚΑΙ Η ΑΓΝΟΙΑ!

ΚΟΙΝΩΣ ΜΑΣ ΕΣΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΕΝΣΑΡΚΩΝΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΔΙΧΩΣ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΘΕΛΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΝΗΡΙΑ ΜΑΣ ΦΥΛΑΚΙΣΑΝ ΣΤΟ ΣΚΙΑΣΜΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ 

ἅμα δὲ τῇ βουλῇ ἐγένετο ἐνέργεια, καὶ ᾤκησε (οικιοποιήθηκε) τὴν ἄλογον μορφήν· (σκίασμα επί της γης).
ἡ δὲ φύσις λαβοῦσα τὸν ἐρώμενον περιεπλάκη ὅλη καὶ ἐμίγησαν· ἐρώμενοι γὰρ ἦσαν.


ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΑ ΓΡΑΨΑΤΕ ΑΥΤΑ; ΣΕ ΒΛΑΚΕΣ; ΑΚΟΥ ΕΡΩΜΕΝΟΙ ΓΑΡ ΗΣΑΝ. ΤΗΝ ΤΥΦΛΑ ΣΑΣ.

ὁ δὲ θεὸς ( Ο ΑΡΡΕΝΟΘΗΛΥΣ ΝΟΥΣ ΘΕΟΣ ΖΩΗ ΚΑΙ ΦΩΣ ο Ογδοος Ουρανός η Εικόνα του Πατέρα Ολων Θεού Φως και Ζωή) εὐθὺς εἶπεν ἁγίῳ λόγῳ, Αὐξάνεσθε ἐν αὐξήσει καὶ πληθύνεσθε ἐν πλήθει πάντα τὰ κτίσματα καὶ δημιουργήματα, καὶ ἀναγνωρισάτω <ὁ> ἔννους ἑαυτὸν ὄντα ἀθάνατον, καὶ τὸν αἴτιον τοῦ θανάτου ἔρωτα, καὶ πάντα τὰ ὄντα.


ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΑΝ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΝ ΜΠΟΥΛΟ ΝΑ ΖΟΥΝ ΩΣ ΘΝΗΤΟΙ ΥΠΟΜΕΝΟΝΤΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΘΝΗΤΑ..ΩΡΑΙΟΣ ΕΙΣΑΙ! ΕΞΥΠΝΟΣ ΘΕΟΣ ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΒΛΑΚΕΣ.

.............

ὁ δὲ ῎Ανθρωπος ἐκ ζωῆς καὶ φωτὸς ἐγένετο εἰς ψυχὴν καὶ νοῦν,
ἐκ μὲν ζωῆς ψυχήν, ἐκ δὲ φωτὸς νοῦν,

καὶ ἔμεινεν οὕτω τὰ πάντα τοῦ αἰσθητοῦ κόσμου μέχρι
περιόδου τέλους <καὶ> ἀρχῶν γενῶν.......ΜEΧΡΙ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΓΕΝΗ ΤΩΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜEΝΩΝ ΣΩΜAΤΩΝ Η ΥΒΡΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΛΗΘΙΝΟ ΘΕΟ!! !! Η ΑΤΑΞΙΑ !!

᾿Ενόησας ὀρθῶς, ὦ οὗτος.κατὰ τί δὲ «ὁ νοήσας ἑαυτὸν εἰς αὐτὸν χωρεῖ», ὅπερ ἔχει ὁ τοῦ θεοῦ λόγος;

–φημὶ ἐγώ, ῞Οτι ἐκ φωτὸς καὶ ζωῆς συνέστηκεν ὁ πατὴρ
τῶν ὅλων, ἐξ οὗ γέγονεν ὁ ῎Ανθρωπος.


– Εὖ φῂς λαλῶν·
φῶς καὶ ζωή ἐστιν ὁ θεὸς καὶ πατήρ, ἐξ οὗ ἐγένετο ὁ
Ανθρωπος.


ἐὰν οὖν μάθῃς αὐτὸν ἐκ ζωῆς καὶ φωτὸς ὄντα καὶ ὅτι ἐκ τούτων τυγχάνεις, εἰς ζωὴν πάλιν χωρήσεις.
ταῦτα ὁ Ποιμάνδρης εἶπεν.

– 'All' ἔτι μοι εἰπέ, πῶς εἰς ζωὴν χωρήσω ἐγώ, ἔφην, ὦ Νοῦς ἐμός; φησὶ γὰρ ὁ θεός·

- ὁ ἔννους ἄνθρωπος ἀναγνωρισάτω ἑαυτόν.


morfeas sky


...................
.........................................


ΦΩΣ ΚΑΙ ΖΩΗ 

ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΝΑΓΑΘΟΣ ΘΕΟΣ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΟΛΩΝ

ΦΩΣ ΕΊΝΑΙ Ο ΠΑΝΑΓΑΘΟΣ ΝΟΥΣ Ο ΠΑΝΑΓΑΘΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥ Ο ΝΟΥΣ.

ΚΑΙ ΖΩΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΑΘΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΣ ΦΩΤΕΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ 

Ο ΟΠΟΙΟΣ ΦΩΤΕΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΑΝΤΕΓΡΑΨΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΑΘΟ  ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ ΚΙΝΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΠΥΡ  ΜΑΖΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΟΜΟΙΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΝΤΑ ΠΟΥ ΦΕΡΟΥΝ ΤΟΝ ΑΔΙΑΙΡΕΤΟ ΦΩΤΕΙΝΟ ΝΟΥ ΚΑΙ ΦΩΤΕΙΝΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΑΘΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΚΑΙ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΜΕΣΑ Σ'ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΑΘΟ ΑΠΕΡΙΟΠΙΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΓΑΘΟ  ΘΕΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟ ΠΑΝΑΓΑΘΟ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΠΟΥ ΣΥΓΚΡΑΤΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΠΥΡ.

ΕΝΩ ΟΙ ΨΥΧΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΥΚΛΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ. ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΟ ΧΩΡΟ. ΣΑΝ ΤΑ ΨΑΡΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΓΥΑΛΑ.

Τὸ φῶς ἐκεῖνο, ἔφη, ἐγὼ Νοῦς ὁ σὸς θεός, ὁ πρὸ φύσεως ὑγρᾶς
τῆς ἐκ σκότους φανείσης·
ὁ δὲ ἐκ Νοὸς φωτεινὸς Λόγος υἱὸς θεοῦ. 
– Τί οὖν; φημί.,
– Οὕτω γνῶθι· τὸ ἐν σοὶ βλέπον καὶ ἀκοῦον, λόγος κυρίου,
ὁ δὲ νοῦς πατὴρ θεός. οὐ γὰρ διίστανται ἀπ' ἀλλήλων·
ἕνωσις γὰρ τούτων ἐστὶν ἡ ζωή. 


ἀνανεύσαντος δέ, θεωρῶ ἐν τῷ νοΐ μου τὸ φῶς 
ν δυνάμεσιν ἀναριθμήτοις ὄν, καὶ κόσμον ἀπεριόριστον γεγενημένον, 
καὶ περιίσχεσθαι τὸ πῦρ δυνάμει μεγίστῃ, καὶ στάσιν ἐσχηκέναι κρατούμενον· ταῦτα δὲ ἐγὼ διενοήθην ὁρῶν διὰ τὸν τοῦ Ποιμάνδρου λόγον. ὡς δὲ ἐν ἐκπλήξει μου ὄντος, φησὶ πάλιν ἐμοί,

Εἶδες ἐν τῷ νῷ τὸ ἀρχέτυπον εἶδος, τὸ προάρχον τῆς ἀρχῆς τῆς ἀπεράντου· ταῦτα ὁ Ποιμάνδρης ἐμοί. 


.....................

Και βλέπω με το νου μου το Φως μέσα σε Δυνάμεις αναρίθμητων όντων!! και έναν κόσμο απεριόριστο!! όχι τον πεπερασμένο κόσμο της αιωνιότητας!! που συγκρατείται από το Μέγιστο Πυρ!! και όχι από την ενέργεια του πυρός την φωτιά!

ἀνανεύσαντος δέ, θεωρῶ ἐν τῷ νοΐ μου τὸ φῶς 
ν δυνάμεσιν ἀναριθμήτοις ὄν, 
καὶ κόσμον ἀπεριόριστον γεγενημένον, 
καὶ περιίσχεσθαι τὸ πῦρ δυνάμει μεγίστῃ, καὶ στάσιν ἐσχηκέναι κρατούμενον· 


Εἶδες ἐν τῷ νῷ τὸ ἀρχέτυπον εἶδος, τὸ προάρχον τῆς ἀρχῆς τῆς ἀπεράντου· ταῦτα ὁ Ποιμάνδρης ἐμοί. 

ο Απέραντος Αρχέτυπος κόσμος του Φωτός. Και όχι ο πεπερασμένος κόσμος της αιωνιότητας.

...................
.......................................


1. Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΘΕΟΣ ΦΩΣ ΚΑΙ ΖΩΗ

2. Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΦΩΣ ΚΑΙ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ Ο Ο ΝΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΣ ΑΓΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΑΔΡΑΝΗ ΔΟΧΕΙΟ ΤΗΣ ΥΛΗΣ.


ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΡΕΝΟΘΗΛΥΣ ΑΔΡΑΝΗΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ. Ο ΟΓΔΟΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΣΩΜΑ!! ΦΕΡΕΙ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑ ΤΟ ΑΔΡΑΝΗ ΔΟΧΕΙΟ ΤΗΣ ΥΛΗΣ.

3. Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΦΩΣ ΚΑΙ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ.

Η ΨΥΧΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΖΩΝΤΑΝΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΕΡΙΚΛΕΙΕΙ  ΕΙΝΑΙ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΝΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ

4. ΤΑ ΕΠΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΝΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΤΑ ΟΥΡΑΝΟΙ, ΟΙ ΕΠΤΑ ΝΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ-ΨΥΧΕΣ,  ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΤΑ ΦΥΣΕΙΣ-ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΥΛΗΣ.

..............

Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΦΩΣ ΚΑΙ ΖΩΗ.

ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΝΑΓΑΘΟΣ ΝΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΣ ΦΩΤΕΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΑΛΗΘΙΝΟΥ ΘΕΟΥ ΦΩΣ ΚΑΙ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΩΤΕΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ. 

Ο ΦΩΤΕΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΑΘΟΥ ΘΕΟΥ.

ΟΙ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΟΥ ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΥ ΦΩΤΕΙΝΟΥ ΛΟΓΟΥ  ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΝΤΑ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ.

ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΧΕΤΥΠΟΣ ΠΑΝΑΓΑΘΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΑΘΟΥ ΦΩΤΟΣ.

ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΘΕΟ.

................

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΡΕΝΟΘΗΛΥΣ ΝΟΥΣ ΘΕΟΣ ΖΩΗ ΚΑΙ ΦΩΣ ΥΠΑΡΧΩΝ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΣΩΜΑ! ΤΟ ΑΔΡΑΝΗ ΔΟΧΕΙΟ ΤΗΣ ΥΛΗΣ.


Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΛΟΓΟΣ. Ο ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΣ ΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟΣ ΛΟΓΟΣ,

ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΓΙΟΣ ΔΙΟΤΙ ΠΛΕΟΝ ΦΕΡΕΙ ΣΩΜΑ!!
ΤΟ ΑΔΡΑΝΗ ΔΟΧΕΙΟ ΤΗΣ ΥΛΗΣ..ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΣΘΗΣΗ..Η ΑΤΑΞΙΑ.


Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΦΩΣ ΚΑΙ ΖΩΗ 
ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΡΕΝΟΘΗΛΥΣ ΝΟΥΣ ΘΕΟΣ ΖΩΗ ΚΑΙ ΦΩΣ ΥΠΑΡΧΩΝ. 

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΟΥ ΕΝΩΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΔΡΑΝΗ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ. ΤΟ ΑΔΡΑΝΗ ΔΟΧΕΙΟ ΤΗΣ ΥΛΗΣ-ΣΚΟΤΟΣ. ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ Ο ΟΓΔΟΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ.

.................
.......................................

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΦΩΣ ΚΑΙ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟ ΤΟ ΑΔΡΑΝΗ ΔΟΧΕΙΟ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΓΔΟΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ.
ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΣ ΑΓΙΟΣ ΛΟΓΟΣ. 


...................


ἐκ δὲ φωτὸς ..... λόγος ἅγιος ἐπέβη τῇ φύσει 

(φύση είναι το δοχείο της Ύλης, που διαχωρίστηκε με την κίνηση που του δόθηκε σε Τέσσερα στοιχεία).

.....................

morfeas sky

....................


Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΝΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΖΩΝΤΑΝΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ.

Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΝΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ 
ΠΕΡΙΚΛΕΙΕΙ ΤΟΝ ΖΩΝΤΑΝΟ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΣΕ ΕΠΤΑ ΜΕΡΗ.


ΟΙ ΕΠΤΑ ΟΥΡΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΤΑ ΦΥΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΝΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ.


ΤΟ ΔΕ ΦΩΤΙΣΜΕΝΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΒΔΟΜΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΝΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ.

Ο ΕΒΔΟΜΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΝΟΥΣ ΕΚ ΤΩΝ ΕΠΤΑ ΝΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΩΝ (ΟΥΡΑΝΩΝ) ΠΟΥ ΕΜΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΕΦΑΛΙ-ΟΥΡΑΝΟ ΕΝΑ ΟΡΓΑΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΤΑ ΟΡΓΑΝΑ (ΔΟΧΕΙΟ ΤΗΣ ΣΥΝΘΕΤΗΣ ΥΛΗΣ) ΤΟΥ ΖΩΝΤΑΝΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ.

ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙ-ΟΥΡΑΝΟ Ο ΚΑΘΕ ΝΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΓΕΝΝΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ. 

.......................

ΟΙ ΨΥΧΕΣ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΒΔΟΜΟ ΟΥΡΑΝΟ
(ΤΩΝ Α-ΠΛΑΝ- ΩΝ) ΕΝΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΘΕΙΚΑ ΟΝΤΑ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ. 

ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥΣ ΕΞΙ ΟΥΡΑΝΟΥΣ ΤΩΝ ΠΛΑΝΗ-Τ- ΩΝ ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΨΥΧΕΣ ΤΩΝ ΑΠΛΑΝΩΝ ΠΟΥ ΕΝΔΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΑΤΩΤΕΡΑ ΣΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΥΛΗΣ.

....................

ΚΑΘΕ ΟΥΡΑΝΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΟΥΡΑΝΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΚΛΕΙΕΙ ΤΟ ΔΟΧΕΙΟ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΙΑ ΨΥΧΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΝΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ.

ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΕΠΤΑ ΟΥΡΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΜΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΤΑ ΕΠΤΑ ΟΡΓΑΝΑ-ΦΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΝΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΤΑ ΝΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΞΟΥΣΙΑΖΕΙ.

...................

Ο ΕΒΔΟΜΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΟΡΓΑΝΑ-ΦΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΖΩΝΤΑΝΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ Η ΨΥΧΗ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΝΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΕΠΤΑ ΝΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ.

ΤΑ ΕΠΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΝΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΤΑ ΟΥΡΑΝΟΙ-ΝΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΤΑ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΦΥΣΕΙΣ-ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΥΛΗΣ.

..................
.....................................

morfeas sky

..................
......................................

Ο ΑΓΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΑΝΤΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΔΟΧΕΙΟ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΒΗ Η ΦΩΤΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΕ ΤΟ ΔΟΧΕΙΟ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΣΕ ΕΠΤΑ ΑΛΛΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΥΣ ΟΠΟΥ ΤΟ ΠΙΟ ΕΛΑΦΡΥΤΕΡΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ Η ΦΩΤΙΑ.

ΚΑΙ Ο ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΣ ΑΓΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΕΠΤΑ ΟΥΡΑΝΟΥΣ ΣΤΟ ΚΑΘΑΡΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ  ΤΟΝ ΑΙΣΘΗΤΟ ΘΕΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΙΚΟΝΑ, ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΝΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΩΣ Ο ΝΟΥΣ ΘΕΟΣ (ΠΝΕΥΜΑ) ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ. (ΠΥΡΟΣ).


.............

ΑΡΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΤΩΝ ΕΠΤΑ ΟΥΡΑΝΩΝ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ ΕΝΩ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΤΩΝ ΕΠΤΑ ΟΥΡΑΝΩΝ ΣΤΟ ΚΑΘΑΡΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΝΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΙΣΘΗΤΟΣ ΘΕΟΣ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΕΠΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΣΤΙΣ ΕΠΤΑ ΦΥΣΕΙΣ ΟΡΓΑΝΑ.

ΕΝΩ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΤΟΥ ΖΩΝΤΑΝΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΠΤΑ ΟΡΓΑΝΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΝΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ 

ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΚΛΕΙΕΙ ΤΟΝ ΖΩΝΤΑΝΟ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΝΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ.

............

morfeas sky

............

ὁ δὲ Νοῦς ὁ θεός, ἀρρενόθηλυς ὤν, ζωὴ καὶ φῶς
ὑπάρχωνἀπεκύησε λόγῳ ἕτερον Νοῦν δημιουργόν, ὃς θεὸς τοῦ πυρὸς καὶ πνεύματος ὤν, ἐδημιούργησε διοικητάς τινας
ἑπτά, ἐν κύκλοις περιέχοντας τὸν αἰσθητὸν κόσμον, καὶ ἡ
διοίκησις αὐτῶν εἱμαρμένη καλεῖται.


ΠΝΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΕΡΑΣ ΤΟ ΑΜΕΣΩΣ ΕΛΑΦΡΥΤΕΡΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΣΘΗΣΗ.

ΚΑΙ ΟΤΑΝ Ο ΘΕΟΣ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ ΕΝΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΑΙΣΘΗΤΟΣ ΘΕΟΣ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΕΡΑ. (ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ).

Ο ΘΕΟΣ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΝΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΨΥΧΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΤΙΣΤΕΣ ΨΥΧΕΣ ΣΤΟΥΣ ΕΠΤΑ ΟΥΡΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΦΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΖΩΗ ΣΤΑ  ΕΙΔΩΛΑ ΤΗΣ ΥΛΗΣ. ΣΕ ΜΙΑ ΕΚ ΤΩΝ ΕΠΤΑ ΦΥΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΠΤΑ ΟΥΡΑΝΩΝ.


ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΑ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΒΑΡΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΛΟΓΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΥΛΗΣ Η ΓΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΛΟΓΟ (ΦΩΤΙΑ-ΑΕΡΑΣ) ΕΝΩΜΕΝΑ.

ΚΑΙ ΟΤΑΝ Ο ΑΙΣΘΗΤΟΣ ΘΕΟΣ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΕΡΑ ΕΝΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΩΝ ΠΛΑΝΗΤΩΝ ΑΠΟ ΦΩΤΙΑ ΑΕΡΑ ΓΗ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΥ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ. 
Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ( ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ) ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΦΥΣΗ ΕΚ ΤΩΝ ΕΠΤΑ ΟΥΡΑΝΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΝΩΘΗΚΕ ΜΑΖΙ ΤΗΣ.

ΚΑΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΩΝ ΠΛΑΝΗΤΩΝ ΑΠΟ ΦΩΤΙΑ ΑΕΡΑ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΟΕΡΟ ΠΝΕΥΜΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΤΙΣΤΕΣ ΨΥΧΕΣ ΠΟΥ ΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΩΝ ΠΛΑΝΗΤΩΝ. 


ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΚΤΙΣΤΕΣ ΨΥΧΕΣ ΑΠΟ ΦΩΤΙΑ ΑΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΣΤΡΙΚΑ ΣΩΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΞΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΝ  ΜΕ ΤΑ ΑΛΟΓΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΓΗ-ΝΕΡΟ. (ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ)

ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΤΙΣΤΕΣ ΨΥΧΕΣ (ΑΣΤΡΙΚΑ ΣΩΜΑΤΑ) ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΑ ΑΛΟΓΑ ΟΝΤΑ ΑΠΟ ΓΗ ΚΑΙ ΝΕΡΟ (ΤΟ ΖΩΙΚΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΜΒΙΑ ΟΝΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΙ ΟΛΑ ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΣΗ. (ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ).

ΚΑΙ Η ΜΟΙΡΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΚΤΙΣΤΩΝ ΨΥΧΩΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΝΣΑΡΚΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΑΛΟΓΑ ΑΙΣΘΗΤΑ ΜΕΤΑΒΑΛΛΟΜΕΝΑ ΘΝΗΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΓΗ-ΝΕΡΟ.

ΜΑΖΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΝ ΖΩΝΤΑΝΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΓΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΤΙΣΤΕΣ ΨΥΧΕΣ.

...................


Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΘΕΟΣ ΦΩΣ ΚΑΙ ΖΩΗ ΕΙΣΗΛΘΕ ΣΤΟΝ ΚΤΙΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΙΣΘΗΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΠΤΑ ΟΥΡΑΝΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΨΥΧΕΣ ΟΜΟΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΝΟΗΤΗ ΟΥΣΙΑ. ΝΟΥΣ ΚΑΙ ΨΥΧΗ.

ὁ δὲ πάντων πατὴρ ὁ Νοῦς, ὢν ζωὴ καὶ φῶς, ἀπεκύησεν ῎Ανθρωπον αὐτῷ ἴσον, οὗ ἠράσθη ὡς ἰδίου τόκου·
περικαλλὴς γάρ, τὴν τοῦ πατρὸς εἰκόνα ἔχων·
ὄντως γὰρ καὶ ὁ θεὸς ἠράσθη τῆς ἰδίας μορφῆς, παρέδωκε τὰ ἑαυτοῦ πάντα δημιουργήματα, καὶ κατανοήσας δὲ τὴν τοῦ Δημιουργοῦ κτίσιν ἐν τῷ πυρί, ἠβουλήθη καὶ αὐτὸς δημιουργεῖν, καὶ συνεχωρήθη ἀπὸ τοῦ πατρός· 


ΝΟΥΣ ΚΑΙ ΨΥΧΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΨΥΧΕΣ.
ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΨΥΧΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΤΙΣΤΕΣ ΨΥΧΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΝΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΨΥΧΕΣ ΚΑΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΓΗΣ.

ὁ δὲ ῎Ανθρωπος ἐκ ζωῆς καὶ φωτὸς ἐγένετο εἰς ψυχὴν καὶ νοῦν,
ἐκ μὲν ζωῆς ψυχήν, ἐκ δὲ φωτὸς νοῦνΝΟΥΣ ΚΑΙ ΨΥΧΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΗ ΟΝΤΑ....ΕΝΩ ΤΑ ΟΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΤΙΣΤΕΣ ΨΥΧΕΣ ΔΗΛΑΔΗ ΟΣΑ ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΟΧΕΙΟΥ ΤΗΣ ΥΛΗΣ.

Ποιος είναι ο Εωσφόρος; είναι το εκπεσών φωτισμένο πνεύμα, είναι ο δεύτερος Νους δημιουργός του πυρός και πνεύματος που ενεργεί μέσα στο δοχείο της Υλης μέσα στους επτά ουρανούς ως ο θεός των Επτά Ουρανών.

ΛΟΓΟΣ Θ" ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ Ερμής Τρισμέγιστος:
Διότι ο νους γεννά όλα τα νοήματα, τα οποία είναι μεν αγαθά, όταν πάρει τα σπέρματα απ'το θεό, (ο Αγαθός Νους της ψυχής), αλλά και αντίθετα είναι κακία, όταν τα πάρει από κάποιο δαίμονα, (δαίμονες είναι η σύνθεση των πιο κατωφερή άλογων στοιχείων της Υλης: αέρας, γη, νερό) καθόσον κανένα μέρος του κόσμου δεν είναι άδειο από δαίμονες, κυρίως από τον δαίμονα, τον φωτισμένο απ'το Θεό, 

ο οποίος μπαίνοντας κρυφά έσπειρε το σπέρμα της δικής του ενέργειας, και τότε ο νους γέννησε το σπαρμένο, 

δηλαδή γέννησε τα θνητά, τα σύνθετα διαχωρισμένα σώματα, αρσενικό και θηλυκό, αυτό που γεννιέται για να πεθάνει από την φθορά και είναι γεμάτο από άλογες ανάγκες πάθη επιθυμίες και δεν απέχει ποτέ από καμιά κακία) δηλαδή μοιχείες, φόνους, άσχημη μεταχείρηση των γονέων, ιεροσυλίες, ασέβειες, αυτοκτονίες με αγχόνες, καταγκρεμίσματα και όλα τα υπόλοιπα, που αποτελούν έργα των δαιμόνων.

.............................


ΛΟΓΟΣ Α
ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ - ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ


ὁ δὲ πάντων πατὴρ ὁ Νοῦς, ὢν ζωὴ καὶ φῶς, ἀπεκύησεν ῎Ανθρωπον αὐτῷ ἴσον, οὗ ἠράσθη ὡς ἰδίου τόκου· περικαλλὴς γάρ, τὴν τοῦ πατρὸς εἰκόνα ἔχων· ὄντως γὰρ καὶ ὁ θεὸς ἠράσθη τῆς ἰδίας μορφής, παρέδωκε τὰ ἑαυτοῦ πάντα δημιουργήματα, καὶ κατανοήσας δὲ τὴν τοῦ Δημιουργοῦ κτίσιν ἐν τῷ πυρί, ἠβουλήθη καὶ αὐτὸς δημιουργεῖν, καὶ συνεχωρήθη ἀπὸ τοῦ πατρός·

Ο Ανθρωπος δεύτερος θεός Φως και Ζωή έχει όλες τις ιδιότητες του Πατέρα Ολων Φως και Ζωή σε όλα τα δημιουργήματα του που του παρέδωσε.

Και εδώ ποιος δημιούργησε τον κτιστό κόσμο των Οκτώ Ουρανών;

ὁ δὲ Νοῦς ὁ θεός, ἀρρενόθηλυς ὤν, ζωὴ καὶ φῶς ὑπάρχων, (η εικόνα του Θεού Φως και Ζωή) ἀπεκύησε λόγῳ (με Άγιο Λόγο με τον Αδιαίρετο και Ομοούσιο Αγιο Λόγο δημιούργησε τον δεύτερο Νου δημιουργό την δική του εικόνα) ἕτερον Νοῦν δημιουργόν, ὃς θεὸς τοῦ πυρὸς καὶ πνεύματος ὤν, ἐδημιούργησε διοικητάς τινας ἑπτά, ἐν κύκλοις περιέχοντας τὸν αἰσθητὸν κόσμον, καὶ ἡ διοίκησις αὐτῶν εἱμαρμένη καλεῖται.

Ποιμάνδρης:
ἐκ δὲ φωτὸς ..... λόγος ἅγιος ἐπέβη τῇ φύσει (στο δοχείο της Υλης).


Και αφού ο Αδιαίρετος Αγιος Λόγος του Ογδοου Ουρανού δημιούργησε τους Επτά Ουρανούς που εμπεριέχουν το δοχείο της Υλης σε κίνηση, στην συνέχεια δημιούργησε την δική του εικόνα, τον δεύτερο Νου δημιουργό ως τον αισθητό θεό του πυρός και πνεύματος που ενεργεί μέσα στους Επτά Ουρανούς, που δημιουργεί τον υλικό κόσμο και δίνει την νοερή ζωή στα είδωλα της σύνθετης ύλης με τις ψυχές.

ὁ δὲ θεὸς εἶπεν ἁγίῳ λόγῳ (η εικόνα του Πατέρα Ολων Φως και Ζωή).

Ενώ ο δεύτερος Νους δημιουργός είναι ο θεός του πυρός και πνεύματος.

ὁ δὲ πάντων πατὴρ ὁ Νοῦς, ὢν ζωὴ καὶ φῶς, ἀπεκύησεν ῎Ανθρωπον αὐτῷ ἴσον, οὗ ἠράσθη ὡς ἰδίου τόκου· 

Ο Πατέρας Όλων είναι ο Πανάγαθος Νους Φως και Ζωή, δημιούργησε τον Άνθρωπο δεύτερο θεό όμοιο του, δηλαδή είναι Πανάγαθος Νους που φέρει τον Πανάγαθο κόσμο, αλλά ταυτόχρονα αφού είναι Αδιαίρετος με τον Φωτεινό Λόγο (η Αληθεια της Ζωής ) τότε και ο Ανθρωπος δεύτερος θεός εκτός από Πανάγαθος κόσμος είναι και η Αλήθεια της Ζωής, είναι όμοιος με τον Φωτεινό Λόγο. Ζωή και Φως.

Πανάγαθος Νους και Αδιαίρετος Φωτεινός Λόγος, η δε ένωση τους η Αλήθεια της Ζωής. 

Ο Πανάγαθος κόσμος μαζί με την Αλήθεια της Ζωής με τα δικά του γεννήματα τις Δυνάμεις, το Μέγιστο Πυρ που ενώνεται με τον Αδιαίρετο Φωτεινό Νου και Λόγο και γεννιούνται οι Δυνάμεις η Αλήθεια της Ζωής οι Μονάδες της Ζωής του Φωτός.

(στον κτιστό κόσμο η εικόνα της ζωής είναι οι ανθρώπινες ψυχές που φέρουν το Νου του Ανθρώπου δεύτερου θεού).  

– ᾿Ενόησας ὀρθῶς, ὦ οὗτος.
κατὰ τί δὲ «ὁ νοήσας ἑαυτὸν εἰς αὐτὸν χωρεῖ», ὅπερ ἔχει ὁ τοῦ θεοῦ λόγος;


–φημὶ ἐγώ, ῞ότι ἐκ φωτὸς καὶ ζωῆς συνέστηκεν ὁ πατὴρ
τῶν ὅλων, 
ἐξ οὗ
 γέγονεν ὁ ῎Ανθρωπος. 


– Εὖ φῂς λαλῶν·
φῶς καὶ ζωή ἐστιν ὁ θεὸς καὶ πατήρ, ἐξ οὗ ἐγένετο ὁ
Ανθρωπος. ἐὰν οὖν μάθῃς αὐτὸν ἐκ ζωῆς καὶ φωτὸς ὄντα καὶ ὅτι ἐκ τούτων τυγχάνεις, εἰς ζωὴν πάλιν χωρήσεις.
ταῦτα ὁ Ποιμάνδρης εἶπεν. 


ὁ δὲ ῎Ανθρωπος ἐκ ζωῆς καὶ φωτὸς ἐγένετο εἰς ψυχὴν καὶ νοῦν,
ἐκ μὲν ζωῆς ψυχήν, ἐκ δὲ φωτὸς νοῦν,


......................

ΟΙ ΟΚΤΩ ΟΥΡΑΝΟΙ - ΚΤΙΣΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

Ο Προϋπάρχων και Αγέννητος Πανάγαθος Νους Θεός ο Πατέρας Ολων, Φως και Ζωή, έδωσε τον δικό του Πανάγαθο ΝΟΥ στον Άνθρωπο!! Τον Πανάγαθο κόσμο!! μαζί και τον Αδιαίρετο Φωτεινό του Λόγο!! Φως και Ζωή.

Και ο Ανθρωπος δεύτερος θεός απόκτησε όλες τις ιδιότητες όλων των δημιουργημάτων του Πατέρα Φως και Ζωή.

Ο Ανθρωπος δεύτερος θεός εισήλθε σαν επισκέπτης στον Ογδοο Ουρανό, διότι ο Ογδοος Ουρανός είναι κτιστό δημιούργημα.
............

ὁ δὲ Νοῦς ὁ θεός, ἀρρενόθηλυς ὤν, ζωὴ καὶ φῶς ὑπάρχων, (η εικόνα του Θεού Φως και Ζωή) ἀπεκύησε λόγῳ (με τον Αδιαίρετο και Ομοούσιο Άγιο Λόγο του) ἕτερον Νοῦν δημιουργόν, ὃς θεὸς τοῦ πυρὸς καὶ πνεύματος ὤν, ἐδημιούργησε διοικητάς τινας ἑπτά, ἐν κύκλοις περιέχοντας τὸν αἰσθητὸν κόσμον, καὶ ἡ διοίκησις αὐτῶν εἱμαρμένη καλεῖται.

Η Εικόνα του Πατέρα Ολων Φως και Ζωή είναι 
ο Ογδοος Ουρανός που φέρει τον Αγιο Λόγο, μαζί φέρει και το αδρανή δοχείο της Υλης που είναι η αίσθηση. 

Και ο Αδιαίρετος Αγιος Λόγος του Ογδοου Ουρανού,  δημιούργησε τον αισθητό θεό του πυρός και πνεύματος, τον δεύτερο Νου δημιουργό των Επτά Ουρανών το φωτισμένο πνεύμα μέσα στους επτά ουρανούς, όπου συμβαίνει το γίγνεσθε στο κινούμενο δοχείο της Υλης, με τον κόσμο της Υλης, μαζί γέννησε και την εικόνα της ζωής τις ψυχές, που φέρουν το δικό του πνεύμα, την νοερή ζωή, και δεν έχουν ελεύθερη επιλογή, αλλά οδηγούνται και εξουσιάζονται σύμφωνα με την δική του θέληση.

Και εκεί έγινε αυτό που δεν έπρεπε..ο δεύτερος Νους δημιουργός ο αισθητός θεός, το φωτισμένο πνεύμα, εξέπεσε, και εγκλώβισε τις ανθρώπινες ψυχές στην Λήθη των σωμάτων της Γης για να τις εξουσιάζει σώμα και ψυχή, φέροντας την Αγνοια-σκότος.

σχόλιο: ὁ δὲ θεὸς εἶπεν ἁγίῳ λόγῳ (η εικόνα του Πατέρα Ολων Φως και Ζωή).

Ενώ ο δεύτερος Νους δημιουργός είναι ο θεός του πυρός και πνεύματος.

..................

Ποιμάνδρης:
ἐκ δὲ φωτὸς ..... λόγος ἅγιος ἐπέβη τῇ φύσει (στο δοχείο της Υλης).


Και αφού ο Αδιαίρετος Αγιος Λόγος του Ογδοου Ουρανού δημιούργησε τους Επτά Ουρανούς δίνοντας κίνηση στο δοχείο της Υλης, και αφού το διαχώρισε σε Επτά Ουρανούς, στην συνέχεια δημιούργησε την δική του εικόνα, τον δεύτερο Νου δημιουργό του πυρός και πνεύματος τον αισθητό θεό που ενεργεί μέσα στους Επτά Ουρανούς, με τα δικά του δημιουργήματα τους επτά διοικητές, δημιουργώντας τον υλικό κόσμο, αλλά και την νοερή ζωή στα είδωλα με τις δικές του ψυχές οι οποίες φέρουν το δικό του πνεύμα και οδηγούνται από αυτόν χωρίς να έχουν δική τους ελεύθερη επιλογή..βλέπε όλα τα έμβια άλογα ζώα της Γης όπου κάνουν όλα μαζί το ίδιο ακριβώς οδηγούμενα από την φύση.

Και ο Άνθρωπος που είναι ο εαυτός του Πατέρα ΟΛΩΝ Φως και Ζωή του δόθηκε από τον Πανάγαθο Πατέρα των πάντων η εξουσία όλων των δημιουργημάτων του. Και ο Ανθρωπος ως ο δεύτερος θεός που εξουσιάζει όλα τα δημιουργήματα των Οκτώ Ουρανών, εισήλθε μέσα στην κτιστή δημιουργία του Ογδοου Ουρανού, και Από Φως έγινε κι αυτός ΝΟΥΣ δημιουργός όμοιος με τον Ογδοο Ουρανό, παραμένει όμως Ουσιωδώς όμοιος και σε σύνδεση με τον Πατέρα Φως και Ζωή.


Και εισήλθε μέσα στους Επτά Ουρανούς του δεύτερου Νου δημιουργού, του αισθητού θεού του πυρός και πνεύματος, και έγινε ο Ανθρωπος όμοιος του δημιουργός αισθητός θεός του πυρός και πνεύματος.

Και ο Ανθρωπος μετέπειτα θέλησε να δημιουργήσει την εικόνα της ζωής με τις δικές του ανθρώπινες ψυχές που φέρουν τον δικό του Νου, και έχουν Ελεύθερη Επιλογή, εξουσιάζοντας όλες τις ενέργειες της Αρμονίας των Επτά Ουρανών, διότι βρίσκονται σε σύνδεση με τον Ανθρωπο δεύτερο θεό.

Και ο δεύτερος Νους δημιουργός διέλυσε αυτόν τον σύνδεσμο της Αρμονίας των Επτά Ουρανών που κατείχαν οι ανθρώπινες ενσαρκωμένες ψυχές, διαχωρίζοντας όλα τα σώματα σε αρσενικά και θηλυκά, από αρσενικοθήλυκα που ήταν, και χάθηκε η δόνηση και επαφή όλων των ενσαρκωμένων ανθρώπινων σωμάτων με τον Ιδεατό Ανθρωπο Νου και ψυχή...και από τότε έπεσαν στην ΛΗΘΗ των σωμάτων οι ανθρώπινες ψυχές, μέχρι που εξέπεσαν στα πιο θνητά διαχωρισμένα σώματα της Γης το σκότος. (γη-νερό).


Ποιμάνδρης:
ὁ δὲ ῎Ανθρωπος ἐκ ζωῆς καὶ φωτὸς ἐγένετο εἰς ψυχὴν καὶ νοῦν, ἐκ μὲν ζωῆς ψυχήν, ἐκ δὲ φωτὸς νοῦν,
καὶ ἔμεινεν οὕτω τὰ πάντα τοῦ αἰσθητοῦ κόσμου μέχρι
περιόδου τέλους <καὶ> ἀρχῶν γενῶν.


Και ο Άνθρωπος από Φως και Ζωή έγινε Νους και ψυχή η εικόνα της ζωής, και ενώθηκε με το ενεργειακό σώμα από φωτιά και αέρα, (ύδατα), το σύνθετο αθάνατο ανθρώπινο σώμα της Ύλης που δημιούργησε η φύση, το πνεύμα της φύσης του πιο κατώτερου Ουρανού, που εξουσιάζει ένας από τους επτά διοικητές, ένα από τα επτά δικά του δημιουργήματα του δεύτερου Νου δημιουργού.

Και αφού τελείωσε αυτή η περίοδος, όπου τα πάντα εξουσίαζε ο Ανθρωπος δεύτερος θεός μαζί με τις δικές του ανθρώπινες ψυχές, (Νους και ψυχή), τότε ο δεύτερος Νους δημιουργός διέλυσε τον σύνδεσμο της Αρμονίας των αρσενικοθήλυκων σωμάτων με τον οποίο σύνδεσμο όλες οι ανθρώπινες ενσαρκωμένες ψυχές οδηγούσαν συνειδητά όλα τα ανθρώπινα σώματα, με αποτέλεσμα να πέσουν σε Λήθη οι ανθρώπινες ψυχές και να φυλακιστούν στην Αγνοια των σωμάτων, και δεν έφτανε μόνον αυτό, αλλά ο δεύτερος Νους δημιουργός μας φυλάκισε στο σκίασμα επί της γης...τα χειρότερα θνητά σώματα ..το σκότος..η πλήρης Λήθη των ανθρώπινων ψυχών, τα σύνθετα αισθητά και ανόμοια ανθρώπινα σώματα της Γης, από φωτιά, αέρα, γη, νερό.


Ποιμάνδρης:ὁ δὲ ῎Ανθρωπος ἐκ ζωῆς καὶ φωτὸς ἐγένετο εἰς ψυχὴν καὶ νοῦν,
ἐκ μὲν ζωῆς ψυχήν, ἐκ δὲ φωτὸς νοῦν,
καὶ ἔμεινεν οὕτω τὰ πάντα τοῦ αἰσθητοῦ κόσμου μέχρι
περιόδου τέλους <καὶ> ἀρχῶν γενῶν.

ὃν ἰδοῦσα (η κατωφερή φύση) ἀκόρεστον κάλλος
<καὶ> πᾶσαν ἐνέργειαν ἐν ἑαυτῷ ἔχοντα τῶν διοικητόρων
τήν τε μορφὴν τοῦ θεοῦ ἐμειδίασεν ἔρωτι, ὡς ἅτε τῆς καλλίστης μορφῆς τοῦ ᾿Ανθρώπου τὸ εἶδος ἐν τῷ ὕδατι ἰδοῦσα καὶ τὸ σκίασμα ἐπὶ τῆς γῆς. 

ὁ δὲ ἰδὼν τὴν ὁμοίαν αὐτῷ μορφὴν ἐν αὐτῇ οὖσαν ἐν τῷ ὕδατι, ἐφίλησε καὶ ἠβουλήθη αὐτοῦ οἰκεῖν· ἅμα δὲ τῇ βουλῇ ἐγένετο ἐνέργεια.


σχόλιο: Δεν γράφει πουθενά στα ερμητικά κείμενα ότι ο Ανθρωπος θέλησε να ενσαρκωθεί το σκίασμα επί της Γης.

Τοῦτό ἐστι τὸ κεκρυμμένον μυστήριον μέχρι τῆσδε τῆς ἡμέρας. 

ἡ γὰρ φύσις ἐπιμιγεῖσα τῷ ᾿Ανθρώπῳ ἤνεγκέ τι θαῦμα θαυμασιώτατον·ἔχοντος γὰρ αὐτοῦ τῆς ἁρμονίας τῶν ἑπτὰ τὴν φύσιν, οὓς ἔφην σοι ἐκ πυρὸς καὶ πνεύματος, οὐκ ἀνέμενεν ἡ φύσις, ἀλλ' εὐθὺς ἀπεκύησεν ἑπτὰ ἀνθρώπους, πρὸς τὰς φύσεις τῶν ἑπτὰ διοκητόρων, ἀρρενοθήλεας καὶ μεταρσίους.

"ἀρρενοθήλεας καὶ μεταρσίους."
"αρσενικοθήλυκο που αιωρείται"
σχόλιο: η φύση αφού ενώθηκε με τον άνθρωπο δεύτερο θεό, απόκτησε τις επτά ενέργειες της Αρμονίας των επτά φύσεων, που ενυπάρχουν στους επτά Ουρανούς, και δημιούργησε επτά αρσενικοθήλυκα ανθρώπινα σώματα όμοια με αυτά των επτά διοικητών, δηλαδή θεϊκά σώματα, και συμβατά με τις ανθρώπινες ψυχές.


ὁ δὲ ῎Ανθρωπος ἐκ ζωῆς καὶ φωτὸς ἐγένετο εἰς ψυχὴν καὶ νοῦν,
ἐκ μὲν ζωῆς ψυχήν, ἐκ δὲ φωτὸς νοῦν,
καὶ ἔμεινεν οὕτω τὰ πάντα τοῦ αἰσθητοῦ κόσμου μέχρι
περιόδου τέλους <καὶ> ἀρχῶν γενῶν.


σχόλιο: Και ο Άνθρωπος από Φως και Ζωή έγινε Νους και ψυχή η εικόνα της ζωής, και ενώθηκε με το ενεργειακό αρσενικοθήλυκο σώμα από φωτιά και αέρα, (ύδατα), το σύνθετο αθάνατο ανθρώπινο σώμα που δημιούργησε η φύση, όμοιο με των επτά διοικητών. 

ἄκουε λοιπόν, ὃν ποθεῖς λόγον ἀκοῦσαι. τῆς περιόδου πεπληρωμένης ἐλύθη ὁ πάντων σύνδεσμος ἐκ βουλῆς θεοῦ· 
(ο δεύτερος Νους δημιουργός ο αισθητός θεός, το εκπεσών φωτισμένο πνεύμα, που δημιουργεί τα υλικά αρσενικοθήλυκα σώματα από φωτιά, αέρα, γη, νερό, στις επτά φύσεις μέσα από τα επτά δικά του όργανα-δημιουργήματα, τους επτά διοικητές εξέπεσε), πάντα γὰρ ζῷα ἀρρενοθήλεα ὄντα διελύετο ἅμα τῷ ἀνθρώπῳ (ενσαρκωμένου) καὶ ἐγένετο τὰ μὲν ἀρρενικὰ ἐν μέρει, τὰ δὲ θηλυκὰ ὁμοίως.

ὁ δὲ θεὸς (ο Ογδοος Ουρανός η εικόνα του Πατέρα Ολων Θεού Ζωή και Φως)  εὐθὺς εἶπεν ἁγίῳ λόγῳ, Αὐξάνεσθε ἐν αὐξήσει καὶ πληθύνεσθε ἐν πλήθει πάντα τὰ κτίσματα καὶ δημιουργήματα, καὶ ἀναγνωρισάτω <ὁ> ἔννους ἑαυτὸν ὄντα ἀθάνατον, καὶ τὸν αἴτιον τοῦ θανάτου ἔρωτα, καὶ πάντα τὰ ὄντα. 

σχόλιο: Αν δεν υπήρχε ο έρωτας σ'αυτόν τον κόσμο όλοι θα τον είχαν σιχαθεί, αλλά και το σώμα τους και την ζωή. Αυτή είναι η παγίδα αυτού του θνητού κόσμου ο έρωτας, πρώτον για να αναγεννούνται τα σώματα διότι ο κόσμος είναι θνητός, και δεύτερον για να κρατά τις ανθρώπινες ψυχές στην φυλακή του έρωτα.

Γι'αυτό πάντα πρέπει να έχουμε ως οδηγό αυτό που νιώθουμε και όχι αυτό που αισθανόμαστε. Εχει μεγάλη διαφορά. Να διακρίνω το νοητό από το αισθητό ως οδηγό μου, διότι το μεν λογικό είναι θεϊκό, τε δε αισθητό είναι ά-λογο άρα και θνητό.....κοινώς δεν πάμε με όποιο θηλυκό βρεθεί στον δρόμο μας εμείς οι άντρες και το αντίστροφο με τις γυναίκες.


Η διαφορά είναι ότι πολλοί άνθρωποι δεν πιστεύουν ότι υπάρχει η αθάνατη ζωή διότι είναι αδιανόητο γι'αυτούς να την κατανοήσουν, γι'αυτό και επιλέγουν να ενσαρκωθούν ξανά εδώ στην Γη με σώματα θνητά, υπομένοντας όλα τα θνητά.

Τα αθάνατα θεϊκά σώματα όμως δεν χρειάζονται τις γεννήσεις άρα δεν υπάρχει ο σωματικός έρωτας, διότι δεν χρειάζονται οι γεννήσεις.
 σχόλιο: όλα τα αρσενικά και θηλυκά διαχωρισμένα σώματα που ενσαρκώθηκε ο Ιδεατός Ανθρωπος Νους και ψυχή στην Γη, πλέον είναι θνητά και μέσα από την Λήθη που προκαλλεί η γη, και το νερό, τα δύο πιο κατωφερή στοιχεία της Υλης, τα οποία δεν μπορούν να δεχτούν τον λόγο της ανθρώπινης ψυχής, και οδηγούνται από την άλογη φύση-σκότος. 


σχόλιο: εκ βουλής θεού: δεύτερου Νου δημιουργού.
ὁ δὲ θεὸς με άγιο λόγο ο Ογδοος Ουρανός η εικόνα του Πατέρα Ολων Φως και Ζωή.

ὁ δὲ θεὸς εἶπεν ἁγίῳ λόγῳ (η εικόνα του Πατέρα Ολων Φως και Ζωή).

Ενώ ο δεύτερος Νους δημιουργός είναι ο θεός του πυρός και πνεύματος.


Και ο δεύτερος Νους δημιουργός έριξε στην Λήθη των θνητών διαχωρισμένων σωμάτων στο σκίασμα επί της Γης, όλες τις ενσαρκωμένες ανθρώπινες Μονάδες Νους και ψυχή, και από τότε ο μόνος κόσμος που γνωρίζουν είναι αυτός της Γης με τα θνητά σώματα.

morfeas sky

..........
............................Σχόλια