ΚΥΜΒΑΛΕΙΟΝ Το θρυλικό απόκρυφο βιβλίο του Ερμή Τρισμέγιστου που γλίτωσε από την καταστροφή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας



Ότι του κατεβάσει η κούτρα του στεφανή το μεταφράζει ως λόγια του Ερμή Τρισμέγιστου

Δεν  
σου είπα να μην βλέπεις τα θεϊκά με γήινα μάτια;

Για να αναλύσετε το Κυμβάλειον θα πρέπει πρώτα να έχετε !@%^&*()_

To να θελήσω να αψηφήσω τους νόμους του σύμπαντος για να εξουσιάσω την ύλη σημαίνει ότι μόνον σοφός δεν είμαι, διότι όποιος συμμετέχει στον κόσμο των αντιθέτων θέλει δεν θέλει τον εξουσιάζουν οι νόμοι που επιβάλλουν τον κόσμο των αντιθέτων.

Οι πραγματικοί σοφοί λοιπόν δεν είναι αυτοί που θέλουν να εξουσιάζουν το κατώτερο τους, διότι άμεσα ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΕΝΕΡΓΑ στον κόσμο της ΚΑΚΙΑΣ. Αυτό λοιπόν είναι κακία και δεν είναι σοφία.

Το να καταντήσω απαθείς ουδέτερος σε όλα όσα συμβαίνουν επιβάλλοντας όμως τους δικούς μου νόμους για να έχω, σημαίνει ότι έχω αφομοιωθεί από το σκοτάδι (ύλη), και ενεργώ σύμφωνα με την θνητή μου φύση, και αυτό είναι ΞΕΠΕΣΜΟΣ η πτώση του ανθρώπου όπως συνέβη και με την πτώση του κτιστού δημιουργού αυτού του κόσμου ο οποίος εξέπεσε στον κατώτερο κόσμο μόνον και μόνον για να εγκλωβίσει τον άνθρωπο και να τον εξουσιάζει.

Το μοναδικό όπλο του σοφού ανθρώπου είναι να μην τον ενδιαφέρει αυτός ο κόσμος για όσο βρίσκεται εγκλωβισμένος μέσα στο σώμα, ώστε να τον επηρεάζει η λιγότερη κακία.

Και όχι να γίνει χειρότερος από τα ζώα και τα άγρια θηρία για να εξουσιάζει τον κατώτερο κόσμο διότι αυτός ο δρόμος σε οδηγεί προς την ολική καταστροφή.

διότι όποιος συμμετέχει στον κόσμο των αντιθέτων θέλει δεν θέλει τον εξουσιάζουν οι νόμοι που επιβάλλουν τον κόσμο των αντιθέτων

Και κάθε άνθρωπος παθαίνει αυτά που του επιφυλάσσει το πεπρωμένο, οι μεν λογικοί, στους οποίους είπαμε ότι κυριαρχεί ο Νους, δεν παθαίνουν τα ίδια με τους άλλους, αλλά απαλλαγμένοι από την κακία και χωρίς να είναι κακοί, υπόκεινται και αυτοί σε πάθη.

morfeas sky

Κυμβάλειον: Το θρυλικό απόκρυφο βιβλίο του Ερμή Τρισμέγιστου που γλίτωσε από την καταστροφή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας

Ένα από τα λίγα
ερμητικά κείμενα που σώθηκαν από την πυρκαγιά της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας και κατά κάποιο τρόπο θεμελίωσε τις βάσεις των διαφόρων φιλοσοφικο-εσωτερικών ρευμάτων μέχρι τις ημέρες μας, είναι το λεγόμενον Κυμβάλειον.

Εμφανίστηκε πολύ πρόσφατα (το 1908) από μία ομάδα ατόμων που αποκαλούνται "οι 3 μύστες". Περιέχει τις Αρχές του Σύμπαντος, τους επτά Aρχικούς Νόμους που διοικούν τα πάντα και που μετέδωσε στους ανθρώπους σαν Υψηλή Διδασκαλία ο θεός Ερμής.

Γι' αυτόν το λόγο το σύνολο των διαφόρων εσωτερικών Διδασκαλιών που βασίζονται σ' αυτές τις Αρχές, από την αρχαία ελληνική εποχή ως σήμερα, λέγεται Ερμητισμός, δηλαδή η Επιστήμη του Ερμή . Όμως οι ρίζες του κειμένου αυτού δεν σταματούν στα χειρόγραφα της Αλεξάνδρειας αλλά χάνονται πιο βαθιά στην ομίχλη της ιστορίας. 

Οι ιστορικές και φιλοσοφικές αναφορές που έκαναν οι Αρχαίοι Έλληνες για το κείμενο του Κυβαλείονα (έτσι τον αποδίδουν), οι Ρωμαίοι και οι μεσαιωνικοί αποκρυφιστές, κατευθύνονται στην Αίγυπτο, πριν από τις Δυναστικές Εποχές, όταν βασίλευε ο θεός Θωθ, δηλαδή ο Ερμής ο Τρισμέγιστος. 

Ο Ερμής έγινε γνωστός στη Δύση κατά την Αναγέννηση όταν ο Μαρσίλιο Φιτσίνο μετάφρασε στα λατινικά το (Ελληνικό) κείμενο των σωζόμενων ερμητικών γραπτών, γνωστών σήμερα ως Hermetica ή Corpus Hermeticum. 

Το (Eλληνικό) κείμενο αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τους αλχημιστές της εποχής και κρατούνταν μυστικό, οπότε η ετυμολογία της "ερμητικής γνώσης" και της λέξης "ερμητικός" προέρχεται από εδώ. (από το Eλληνικό κείμενο)

Γνωστότερο γραπτό που αποδίδεται στον Ερμή τον Τρισμέγιστο είναι ο Σμαραγδένιος Πίνακας (αγγλ. Emerald Tablet). 


Τα γραπτά του Ερμή υποτίθεται πως διδάσκονταν στους μύστες από τους Αιγυπτίους ιερείς πολύ πριν από την εποχή του Πλάτωνα. Δεν είναι εύκολο να προσδιοριστεί η ηλικία τους αλλά η απώτατη καταγωγή τους χάνεται στη φαραωνική Αίγυπτο.

Ωστόσο κατά την ελληνιστική και τη ρωμαϊκή εποχή οι διδάσκαλοι του Ερμή του Τρισμέγιστου εξελληνίστηκαν και απέκτησαν έναν λιγότερο πρακτικό και πιο φιλοσοφικό χαρακτήρα, επικεντρωμένο στο μυστικισμό και την αλχημεία ως οδό για τη θεουργία. 


Έτσι προέκυψε ο ερμητισμός, ως κίνημα των κατώτερων κοινωνικών τάξεων της κατεχόμενης Αιγύπτου, το οποίο διαδόθηκε ευρύτατα στη ρωμαϊκή Ανατολή κατά τους πρώτους μεταχριστιανικούς αιώνες.

Οι Έλληνες που είχαν σπουδάσει στην Αίγυπτο και αλλού ήταν γνώστες των γραπτών του Ερμή του Τρισμέγιστου, αλλά δε μιλούσαν ανοικτά για αυτά τηρώντας όρκους μυστικότητας.


Οι εσωτεριστές φιλόσοφοι και Σοφοί όλων των εποχών μίλησαν για τέτοιες αρχές με διαφορετικά ονόματα και Σύμβολα, που ανακεφαλαιώνονται στο Ερμητικό κείμενο του Κυμβαλείονα. Αυτοί έλεγαν ότι όποιος γνώριζε και τις εφάρμοζε πιστά θα μπορούσε να καταλάβει και να ερμηνεύσει τους Νόμους σ' όλο το φάσμα του Σύμπαντος, στις επτά εκδηλώσεις του (Επτά Ουρανοί) επειδή κατείχε το μαγικό κλειδί της Επταπλής Σοφίας.

Ας δούμε περιληπτικά ποιες είναι αυτές οι αρχές για τις οποίες μίλησαν, οι αρχαίοι Μύστες-Σοφοί και πώς εκφράζονται και λειτουργούν μέσα στο Σύμπαν μας.

..........

ΟΙ ΕΠΤΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ

..........



Α. Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

΄΄ΤΟ ΟΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΥΣ, Το Σύμπαν είναι Νοητικό.΄΄

Αυτή η Αρχή εμπεριέχει την αλήθεια ότι " Όλα είναι Νούς.

Εξηγεί ότι ΤΟ ΟΛΟΝ το οποίον είναι η Ουσιαστική Αλήθεια συνεπάγεται όλων των εξωτερικών εκδηλώσεων και φαινομένων τα οποία είναι γνωστά με όρους όπως:

Το Υλικό Σύμπαν, τα Φαινόμενα της Ζωής, Υλη, Ενέργεια, και,
κοντολογίς, όλα όσα είναι φαινόμενα των φυσικών μας αισθήσεων είναι ΠΝΕΥΜΑ το οποίο καθαυτό είναι ΑΚΑΤΑΛΗΠΤΟ και ΑΜΟΛΥΝΤΟ, αλλά το οποίο μπορεί να θεωρείται και να εκφράζεται σαν ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ, ΑΠΕΙΡΟ, ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΝΟΥΣ. 

Επίσης εξηγεί ότι όλος ο φαινόμενος κόσμος ή σύμπαν είναι απλά μια Νοητική Δημιουργία του, από ΤΟ ΟΛΟΝ, η οποία υπόκειται στους Νόμους των Δημιουργημένων Πραγμάτων.

Και ότι το σύμπαν σαν ολότητα, και στα μέρη του (
δοχείο της Ύλης - γαλαξίες, ηλιακό σύστημα, πλανήτες) ή στις μονάδες, (μονάδες είναι οι ψυχές-πνεύμα, αλλά και όλα τα όντα που γεννιούνται από το πνεύμα-ψυχές), έχει τη δική του ύπαρξη στο Νου, η οποία δίνεται από ΤΟ ΟΛΟΝ. 

..........

Κάθε φύση της ύλης από τις επτά, αποκτά το δικό του πνεύμα που γεννιέται, ένα άλλο είδος διανοητικής κίνησης-ζωής και ένα άλλο είδος νοερής ζωής, ανάλογη με αυτή του σώματος που γεννιέται στην εκάστοτε φύση των επτά

Το Ανώτερο είναι το Αγαθό το οποίο δεν εξουσιάζει ούτε εξουσιάζεται ΤΟ ΑΝΩΤΕΡΟ δίνει απλόχερα τα πάντα ανιδιοτελώς χωρίς απολύτως τίποτα να ζητά, διότι δεν έχει καμία ανάγκη, διότι αυτή είναι η δική του φύση και Ουσία, διότι είναι τα πάντα, είναι το Παν, και το Παν δεν εξουσιάζει μα ούτε εξουσιάζεται γι'αυτό και είναι Άναρχο, και όλες οι κατώτερες δημιουργίες ενυπάρχουν μέσα του.

Και το ανώτερο πνεύμα εξουσιάζει το κατώτερο

Το να είσαι Αγαθός σημαίνει ότι είσαι ελεύθερος, και ελεύθερος σημαίνει να μην σε εξουσιάζει κανείς! μα ούτε εσύ να εξουσιάζεις τίποτα και κανέναν! αλλά να το αφήνεις ελεύθερο να επιλέγει μόνο του! 

ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ

ΓΝΩΘΙ Σ ΑΥΤΟΝ

.........


Αυτή η Αρχή της πνευματικότητας ότι όλα είναι Νοητά, εγκαθιστά τη Νοητική Φύση του Κόσμου. 

Και αφού όλα είναι νοητά εύκολα εξηγείται όλη η ποικιλία των ψυχικών φαινομένων όλων των όντων, η οποία είναι ανάλογη με την σύνθεση του υλικού σώματος τους και την διανοητική κίνηση που τους δίνεται, η νοερή ζωή και νοητή ζωή ενός σώματος που γεννιέται από το πνεύμα των Επτά φύσεων-ψυχή, τα οποία απασχολούν τόσο μεγάλο τμήμα της προσοχής του κοινού, και τα οποία χωρίς αυτή την εξήγηση είναι ακατανόητα.

Η κατανόηση αυτής της μεγάλης Ερμητικής Αρχής της Πνευματικότητας ότι όλα είναι Νοητά, αφού είναι η μόνη και η πρώτη Αρχή, ενθαρρύνει κάποιον πρόθυμα να αδράξει τους νόμους του Πνευματικού Κόσμου, και να εφαρμόσει τους ίδιους στην ευημερία του και την πρόοδό του. 


Ο Ερμητιστής Μαθητής καθίσταται ικανός να εφαρμόσει ευφυώς τους μεγάλους Πνευματικούς Νόμους, αντί να τους χρησιμοποιήσει με ευκαιριακό τρόπο. 


Με το Κλειδί όλων των κλειδαριών στην κατοχή του, ο μαθητής μπορεί να ξεκλειδώσει τις πολλές πόρτες του ψυχικού νοητικού - πνευματικού ναού της γνώσης, και να εισέλθει το ίδιο ελεύθερα και έξυπνα.

Αυτή η Αρχή εξηγεί την αληθινή φύση της Ενέργειας, Δύναμης, και Ύλης, και γιατί και πώς όλες αυτές είναι υποδεέστερες από την Κυριαρχία του Νου. 


Ένας από τους παλαιούς Ερμητιστές Διδασκάλους έγραψε, πολλούς αιώνες πριν "Αυτός που αρπάζει την αλήθεια της Πνευματικής Φύσης του Κόσμου είναι καλά προοδευμένος στο Μονοπάτι για την Κυριαρχία." 

Και αυτά τα λόγια είναι τόσο αληθινά σήμερα όσο και τον καιρό που είχαν πρωτογραφεί. Χωρίς αυτό το Κλειδί για όλες τις κλειδαριές, η Κυριαρχία είναι αδύνατη, και οι μαθητές χτυπούνε μάταια τις πολλές πόρτες Του Ναού.
 

Β. Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗΣ

΄΄Ως άνω ούτως κάτω, ως κάτω ούτως άνω"

Αυτή η Αρχή εμπεριέχει την αλήθεια ότι υπάρχει πάντα Ανταπόκριση ανάμεσα στους νόμους και τα φαινόμενα των διαφόρων επιπέδων της ύπαρξης και της ζωής. 

Το αρχαίο Ερμητικό αξίωμα αναπτύσσεται μ’ αυτά τα λόγια "Ως άνω ούτως κάτω, ως κάτω ούτως άνω." και το άρπαγμα αυτής της Αρχής δίνει σε κάποιον τα μέσα για τη λύση πολλών σκοτεινών παράδοξων, και απόκρυφων μυστικών της Φύσης. 

Όλα συνδέονται και όπως πάνω, έτσι και εδώ κάτω αν μας οδηγεί το ανώτερο Αγαθό πνεύμα των Επτά φύσεων (Αιωνιότητα) εξουσιάζει το κατώτερο πνεύμα της Αρμονίας (σελήνης και πλανητών).

Αυτή η Αρχή έχει συμπαντική εφαρμογή και εκδηλώνεται, στα διαφορετικά πεδία του υλικού, νοητικού, και πνευματικού σύμπαντος "είναι ένας Οικουμενικός Νόμος".

Οι αρχαίοι Ερμητιστές θεωρούσαν αυτή την Αρχή "Ως άνω ούτως κάτω, ως κάτω ούτως άνω." σαν ένα από τα περισσότερο σημαντικά νοητικά εργαλεία το οποίο ο άνθρωπος ήταν ικανός να χρησιμοποιήσει για να θέσει κατά μέρος τα εμπόδια που κρύβουν τη θέα του Αγνώστου. 

Στη χρήση του ακόμη και η απόσπαση του Βέλου της Ίσιδας σε σημείο μια βιαστική ματιά του προσώπου της θεάς να μπορεί να ιδωθεί. Ακριβώς όπως η γνώση των Αρχών της Γεωμετρίας καθιστούν ικανό τον άνθρωπο να μετρήσει μακρινούς ήλιους και τις κινήσεις τους, ενώ είναι καθισμένος στο παρατηρητήριό του, τοιουτοτρόπως η γνώση της Αρχής της Ανταπόκρισης ενδυναμώνει τον άνθρωπο να αιτιάται ευφυώς από το Γνωστό στο Άγνωστο. 

Μελετώντας τη μονάδα, (κατώτερο πνεύμα των όντων αυτής της σύνθετης φύσης των πλανητών), αντιλαμβάνεται τον αρχάγγελο. (την ολότητα, το Ένα την Αιωνιότητα των Απλανών, τα Αμετάβλητα Νοητά και όμοια αισθητά της φωτιάς, καταΝοεί τις Επτά Ενέργειες του πνεύματος που ενεργεί στις Επτά φύσεις όπου συμβαίνει το γίγνεσθαι του υλικού κόσμου).

Ο φιλόσοφος βασιλιάς που θα κατανοήσει αυτή τη δύναμη θα την προσαρμόσει σε προσωπικό πεδίο εδώ στη Γη μπορεί να δημιουργήσει το πεπρωμένο και την μοίρα του σύμφωνα με την δική του αμετάβλητη θέληση.

..........

ΕΠΙΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ

΄΄ΤΟ ΟΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΥΣ, Το Σύμπαν είναι Νοητικό.΄
΄

Όλος ο φαινόμενος κόσμος ή σύμπαν είναι απλά μια Νοητική Δημιουργία του, από ΤΟ ΟΛΟΝ, η οποία υπόκειται στους Νόμους των Δημιουργημένων Πραγμάτων.

Όλα τα όντα που γεννιούνται από το πνεύμα-μονάδες ψυχές, έχει τη δική του ύπαρξη στο Νου, η οποία δίνεται από ΤΟ ΟΛΟΝ αποκτούν ένα άλλο είδος κίνησης νοερής και διανοητικής κίνησης-ζωής, αυτή του σώματος που γεννιέται.

Αυτή η Αρχή εξηγεί την αληθινή φύση της Ενέργειας, Δύναμης, και Ύλης, και γιατί και πώς όλες αυτές είναι υποδεέστερες από την Κυριαρχία του Νου.

Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗΣ

Αυτή η Αρχή εμπεριέχει την αλήθεια ότι υπάρχει πάντα Ανταπόκριση ανάμεσα στους νόμους και τα φαινόμενα των διαφόρων επιπέδων της ύπαρξης και της ζωής.

"Ως άνω ούτως κάτω, ως κάτω ούτως άνω."

Όλα συνδέονται και όπως πάνω, έτσι και εδώ κάτω αν μας οδηγεί το ανώτερο Αγαθό πνεύμα των Επτά φύσεων εξουσιάζει το κατώτερο. "είναι ένας Οικουμενικός Νόμος".

Κατανόησε το αμετάβλητο Αγαθό-Αιωνιότητα, και την Δικαιοσύνη του Αγαθού (πνεύμα της Αρμονίας στις σύνθετες φύσεις ψυχρό-θερμό της σελήνης και της άλογης φύσης των πλανητών από γη-νερό).

Ο φιλόσοφος βασιλιάς που θα κατανοήσει αυτή τη δύναμη του Αγαθού θα την προσαρμόσει πρώτα σε προσωπικό επίπεδο εδώ στη Γη ώστε να δημιουργήσει το πεπρωμένο και την μοίρα του σύμφωνα με την δική του αμετάβλητη θέληση, και να γυρίσει πίσω στους φύλακες του matrix την μοίρα που του επιβάλλουν.

Πίστεψε και θα μετακινήσεις βουνά

morfeas sky


morfeas sky
Γ. Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΔΟΝΗΣΗΣ
Τίποτα δεν μένει ακίνητο, όλα κινούνται, όλα δονούνται.

Αυτή η Αρχή εμπεριέχει την αλήθεια ότι όλα είναι σε κίνηση, όλα δονούνται, τίποτα δε μένει ακίνητο, γεγονότα τα οποία η Σύγχρονη Επιστήμη επικυρώνει, και τα οποία κάθε νέα επιστημονική ανακάλυψη αναμένεται να επαληθεύσει.

Και ακόμη αυτή η Ερμητική Αρχή είχε δηλωθεί ξεκάθαρα χιλιάδες χρόνια πρίν, από τους Διδασκάλους της Αρχαίας Αιγύπτου.

Αυτή η Αρχή εξηγεί ότι η διαφορά ανάμεσα στις διαφορετικές εκδηλώσεις της Ύλης, Ενέργειας, Νού, και Πνεύματος, απορρέει σε μεγάλο βαθμό ποικίλες αξίες Δόνησης.

Η δόνηση του Πνεύματος (πυρήνας Νους και μονάδα ψυχή) είναι σε τόσο άπειρο βαθμό έντασης και ταχύτητας ώστε είναι πρακτικά ακίνητο (αντιλαμβάνεται την ολότητα - με το Νου Νοητά με την κίνηση της Νόησης - αδιαίρετου Λόγου μέσα στο Νου-κεφάλι) - όπως ένας γρήγορα περιστρεφόμενος τροχός φαίνεται να είναι ακίνητος.

Και στο άλλο άκρο της κλίμακας, υπάρχουν σκοτεινές μορφές ύλης οι δονήσεις των οποίων είναι τόσο χαμηλές ώστε να μοιάζουν ακίνητες. 

(όταν δεν μας οδηγεί η Λογική αλλά οι άλογες αισθήσεις του σώματος τότε δεν υπάρχει κίνηση άρα δεν υπάρχουν ανώτερες δονήσεις, μα μόνον οι άλογες αισθήσεις του σώματος, τα άλογα πάθη-επιθυμίες χωρίς λογική, που γεννούν την κακία όπως τον φόβο τις οδύνες την έπαρση).

Ανάμεσα σ’ αυτούς τους πόλους, υπάρχουν εκατομμύρια εκατομμυρίων διαφορετικών βαθμών δόνησης. Από τα ζωντανά κύτταρα και το ηλεκτρόνιο, το άτομο και το μόριο, τους κόσμους και τα σύμπαντα, όλα είναι σε δονούμενη δράση.

Αυτό είναι επίσης αληθινό στα επίπεδα της ενέργειας και της δύναμης {αλλά οι οποίες είναι διαφορετικών βαθμών δόνησης}, και επίσης στο νοητικό επίπεδο { του οποίου οι θέσεις εξαρτώνται από τις δονήσεις }, και ακόμη περισσότερο στα πνευματικά επίπεδα.

Η κατανόηση αυτής της Αρχής, με τις κατάλληλες διατυπώσεις, ενδυναμώνει τον Ερμητικό μαθητή να ελέγξει τις δικές του νοητικές δονήσεις όπως επίσης και αυτές των άλλων.

Οι Διδάσκαλοι επίσης εφαρμόζουν αυτή την Αρχή στην κατάκτηση των Φυσικών φαινομένων, με ποικίλους τρόπους.

"Αυτός που κατανοεί την Αρχή της Δόνησης, έχει αρπάξει το σκήπτρο της δύναμης," λέει ένας απ’ τους παλαιούς συγγραφείς.
     

                         


Tο καλό και το κακό είναι τα δύο φίδια, είναι τα δύο κέρατα του Διαβόλου, είναι ο σταυρός το σύμβολο του σταυρού, είναι οι δύο αντίθετες όψεις του ίδιου νομίσματος οι οποίες δεν απέχουν ποτέ από καμία κακία      
Αποδείξτε μου το αντίθετο.

ΓΝΩΘΙ Σ ΑΥΤΟΝ
Γνώρισε τον εαυτό σου και θα ελευθερωθείς

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΘΕΤΩΝ
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΤΑΞΙΑΣ
Ο ΣΥΝΘΕΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΛΑΝΗΤΩΝ
Η ΑΒΥΣΣΟΣ ΤΟΥ ΑΔΗ
 
      


Δ. Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΠΟΛΩΣΗΣ

Όλα είναι Διπλά, όλα έχουν πόλους, όλα έχουν το ζεύγος τους των αντιθέτων, ίδια και ανόμοια είναι το ίδιο, (οι κατωφερείς ενέργειες των πλανητών οι δύο αντίθετες όψεις του ίδιου νομίσματος), αντίθετα και ολόϊδια είναι φυσικό, αλλά διαφορετικά σε βαθμό, όλες οι αλήθειες είναι αλλά μισές αλήθειες, όλα τα παράδοξα μπορούν να εναρμονισθούν.

Αυτή η Αρχή εμπεριέχει την αλήθεια ότι "όλα είναι διπλά", "όλα έχουν δύο πόλους", "όλα έχουν το ζεύγος των αντιθέτων τους," όλα των οποίων ήταν παλαιά Ερμητικά αξιώματα.

Εξηγεί τα αρχαία παράδοξα, που έχουν μπερδευτεί τόσο πολύ, τα οποία έχουν δηλωθεί ξεκάθαρα ως ακολούθως:

"Θέσις και αντίθεσις είναι όροι ταυτόσημοι στη φύση, αλλά διαφορετικοί σε βαθμό"

Θέσις είναι το πνεύμα της Αρμονίας, η Δικαιοσύνη του Αγαθού.

Αντίθεσις είναι αυτό που ονομάζουμε ως καλό και κακό, μισές αλήθειες και μισά ψέματα και στους δύο αντίθετους πόλους - κατωφερείς ενέργειες των πλανητών.

"Το Καλό και το Κακό" δεν είναι παρά οι δύο αντίθετοι πόλοι του ίδιου πράγματος όταν δεν τα οδηγεί το Πνεύμα της Αρμονίας.


Το καλό και το κακό είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, τι είναι καλό; και τι είναι κακό;

"τα αντίθετα είναι τα ίδια, διαφέροντας μόνο σε βαθμό’", 

"τα ζεύγη των αντιθέτων μπορούν να εξισορροπηθούν", 

"τα ακραία συναντώνται.

H Αρχή της Πόλωσης εξηγεί αυτά τα παράδοξα, και καμιά άλλη Αρχή δεν μπορεί να την αντικαταστήσει. 

Η ίδια Αρχή λειτουργεί στο νοητικό πεδίο των ανθρώπων που οδηγούνται από το σώμα τους τις ανάγκες την άλογη φύση που γεννά την κακία. 

"όλα είναι και δεν είναι, την ίδια στιγμή",

"όλες οι αλήθειες είναι αλλά μισές αλήθειες", 
"κάθε αλήθεια είναι μισό-ψέμα", 
"υπάρχουν δύο πλευρές σε όλα," κλπ., κλπ.,

Εξηγεί ότι σε όλα υπάρχουν δύο πόλοι, ή δύο αντίθετες απόψεις, και ότι "τα αντίθετα" είναι στην πραγματικότητα μόνο τα δύο άκρα του ίδιου πράγματος, με πολλούς διαφορετικούς βαθμούς ανάμεσά τους. 

Για να διευκρινίσουμε: Το Θερμό 
και το Ψυχρό, αν και "αντίθετα," είναι στην πραγματικότητα το ίδιο πράγμα, η διαφορά συνίσταται μερικά σε βαθμούς του ίδιου πράγματος. 

Κοιτάξτε το θερμόμετρό σας και διαπιστώστε αν μπορείτε να ανακαλύψετε που τελειώνει το "θερμό" και αρχίζει το "ψυχρό". 

Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως "απόλυτη θερμότητα" ή "απόλυτο ψυχρό"- -οι δύο όροι "θερμότητα" και "ψύχος" απλά υποδηλώνουν διαφορετικές διαβαθμίσεις του ίδιου πράγματος, και αυτό το "ίδιο πράγμα" που εκδηλώνεται σαν "θερμότητα" και "ψύχος" είναι μερικώς μια μορφή, ποικιλία, και βαθμός της Δόνησης. 

Έτσι "θερμότητα" και "ψύχος" είναι απλά οι "δύο πόλοι" αυτoύ που ονομάζουμε "Θερμοκρασία’"- -και τα φαινόμενα που ακολουθούν αμέσως μετά είναι εκδηλώσεις της Αρχής της Πόλωσης.

Η ίδια Αρχή εκδηλώνεται στην περίπτωση του "Φωτός και του Σκότους," στα οποία ισχύει το ίδιο πράγμα.
Η διαφορά συνίσταται στους ποικίλους βαθμούς ανάμεσα στους δύο πόλους των φαινόμενων. 


Που το "σκοτάδι" σταματά, και το "φώς" ξεκινά;
Ποιά είναι η διαφορά ανάμεσα στο "Μεγάλο και το Μικρό"; Ανάμεσα στο "Σκληρό και το Μαλακό"; Ανάμεσα στο "Μαύρο και το Άσπρο"; Ανάμεσα στον "Δραστήριο και στον Αδρανή"; Ανάμεσα στον "Θόρυβο και την Ησυχία"; Ανάμεσα στο "Υψηλό και το Χαμηλό"; Ανάμεσα στο "Θετικό και το Αρνητικό"; 

Μόνον το Αγαθό μας ενώνει..τίποτα άλλο

Γνώρισε το Αγαθό

Εν τάχει, η "Τέχνη της Πόλωσης" καθίσταται μια φάση της "Νοητικής Αλχημείας" γνωστή και εφαρμοσμένη από τους αρχαίους και σύγχρονους Ερμητικούς Διδασκάλους. 

Η κατανόηση των Αρχών θα καταστήσει ικανό κάποιον να αλλάξει την Πόλωσή του, όπως επίσης και αυτή των άλλων, εάν θα αφιερώσει το χρόνο και τη μελέτη αναγκαία για την κυριαρχία της τέχνης.

..........

Σ αυτόν τον σύνθετο κόσμο των πλανητών κανείς δεν είναι ευτυχισμένος.

Δεν υπάρχει η ευτυχία αλλά μια βάση την οποία θέτουμε ως κέντρο και από εκεί καθορίζουμε τι είναι καλό για εμάς και τι είναι κακό.

Όπως το θερμόμετρο με το οποίο μετράμε την θερμοκρασία αλλά την βάση (το μηδέν) την καθορίζει ο τσοπάνης όχι τα πρόβατα (ο λαός)

Για παράδειγμα τι είναι κρύο και τι είναι ζεστό για σένα; Τι είναι η ευτυχία και τι είναι η δυστυχία για σένα; και ποιος είναι αυτός ή αυτό που καθορίζει την βάση το μηδέν; όσον αφορά τι είναι καλό για σένα και τι είναι κακό;

morfeas sky

..........

- Λίγη αξιοπρέπεια και σεβασμό ζητάμε μόνο.

Ο σεβασμός και η αξιοπρέπεια αξίζει μόνον στους ελεύθερους ανθρώπους.

Και σ αυτόν τον κόσμο κανείς δεν είναι ελεύθερος... διότι ό,τι κάνει, το κάνει από Ανάγκη.

Μπορείς να μισήσεις ότι αγαπάς;
Μπορείς να αγαπήσεις ότι μισείς;


Εσύ πόσο αγαπάς;
Εσύ πόσο μισείς;

Σύμφωνα με αυτά λοιπόν, ότι αγαπούμε δεν μπορούμε να το μισήσουμε, αλλά και ότι μισούμε δεν μπορούμε να το αγαπήσουμε.

Αλλά και πάλι, ότι αγαπούμε μας λυπεί πολλές φορές, όπως μας λυπεί και ότι μισούμε.


Που βρίσκεται το λίγο και που ξεκινά το πολύ;

- Ποιος ξέρει άραγε;


O κόσμος αυτός είναι σαν το θερμόμετρο, εμείς καθορίζουμε την Κορυφή (Αρμονία του Πνεύματος - Θέσις) αυτό που ονομάζουμε μηδέν, η μικρότερη ταλάντωση των αντιθέτων πόλων, η λιγότερη κακία, και καθορίζουμε από που θα ξεκινά και θα τελειώνει αυτό που ονομάζουμε ως καλό και κακό, τις δύο αντίθετες όψεις του ίδιου νομίσματος, τα δύο φίδια.

To καλό και το κακό είναι τα δύο φίδια.

ΓΝΩΘΙ Σ ΑΥΤΟΝ
Γνώρισε τον εαυτό σου και θα ελευθερωθείς

morfeas sky


                       
Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΡΥΘΜΟY

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΧΟΡΕΥΕΙ Η ΜΟΙΡΑ ΣΑΝ ΤΙΣ ΑΡΚΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΤΣΙΡΚΟ ΤΗΣ ΓΗΙΝΗΣ ΖΩΗΣ;

ΑΝ ΟΧΙ ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΟΔΗΓΕΙ Ο ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΓΩΙΣΜΟΣ;

Ο φόβος - υποταγή γεννιέται από τις ανάγκες του σώματος. 
Η έπαρση - εξουσία γεννιέται από την αφθονία του σώματος. 

Τα υλικά "αγαθά"

Παν μέτρον Άριστον (Πνεύμα της Αρμονίας η λιγότερη κακία)



Ε. Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΡΥΘΜΟY

ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ

ΤΑ ΔΥΟ ΑΚΡΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΘΕΤΩΝ
ΟΙ ΔΥΟ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ
ΤΑ ΔΥΟ ΦΙΔΙΑ



"Όλα ρέουν, έξω και μέσα, όλα έχουν τις περιόδους των,
όλα τα πράγματα έχουν άνοδο και πτώση, η αμφιταλάντευση του εκκρεμούς εκδηλώνεται σε όλα, το μέτρο της ταλάντευσης προς τα δεξιά είναι το μέτρο της ταλάντευσης προς τα αριστερά, ο ρυθμός εξισορροπεί." 

Αυτή η Αρχή εμπεριέχει την αλήθεια ότι σε όλα εκδηλώνεται ένα μερίδιο κίνησης, πρός και από, μια εισροή και εκροή, μια ταλάντευση πίσω και εμπρός, μια κίνηση-σαν το εκκρεμές.

Aνάμεσα στους δύο πόλους οι οποίοι υπάρχουν σε συμφωνία με την Αρχή της Πόλωσης που περιγράφηκαν πριν μια στιγμή.

Υπάρχει πάντα μια δράση και μια αντίδραση, μια πρόοδος και μια υποχώρηση, μια ανατολή και μια δύση. 


Αυτό είναι στις υποθέσεις του Σύμπαντος, ήλιοι, κόσμοι, άνθρωποι, ζώα, νούς, ενέργεια, και ύλη.

Αυτός ο νόμος εκδηλώνεται στην δημιουργία και την καταστροφή των κόσμων, στην άνοδο και την πτώση εθνών, στη ζωή όλων των πραγμάτων, και τελικά στις διανοητικές καταστάσεις του ανθρώπου. 

Οι Ερμητιστές έχουν αρπάξει αυτήν την Αρχή, βρίσκοντας τη συμπαντική εφαρμογή της, και έχουν επίσης ανακαλύψει κάποια μέσα για να ξεπεράσουν τα αποτελέσματά της στον εαυτό τους με τη χρήση των κατάλληλων εννοιών και μεθόδων.

Εφαρμόζουν το Νοητικό Νόμο της Ουδετεροποίησης. 

Δεν μπορούν να ακυρώσουν την Αρχή, ή να την αναγκάσουν για να πάψει τη λειτουργία της, αλλά έχουν μάθει πώς να δραπετεύσουν τα αποτελέσματά της επάνω στον εαυτό τους ως ένα βαθμό ανάλογα με την Κυριαρχία στην Αρχή.

Έχουν μάθει πώς ΝΑ ΤΟΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ, αντί να ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΠΟ αυτόν.

Σε αυτή και σε παρόμοιες μεθόδους, συνίσταται η τέχνη των Ερμητιστών. 


Ο Κυρίαρχος των Ερμητικών πολώνεται στο σημείο στο οποίο επιθυμεί να στηριχτεί, και εξουδετερώνει έπειτα τη ρυθμική ταλάντευση του εκκρεμούς που θα έτεινε να τον φέρει στον άλλο πόλο.

Υπάρχει πάντα μια δράση και μια αντίδραση, μια πρόοδος και μια υποχώρηση, μια ανατολή και μια δύση.

Εφαρμόζουμε το Νοητικό Νόμο της Ουδετεροποίησης.

Δημιουργείς την Αιτία μένοντας απαθής στην ταλάντωση των αντιθέτων πόλων, αδιαφορείς στην δράση-αντίδραση των δύο πόλων, και υλοποιείς στο πεδίο την Αιτία και το Αποτέλεσμα που επιθυμείς..απλά περιμένεις μένοντας απαθής.

Και έπειτα εξουδετερώνεις την αντίθετη ταλάντευση (Υπάρχει πάντα μια δράση και μια αντίδραση, μια πρόοδος και μια υποχώρηση), του εκκρεμούς με τον αντίθετο πόλο, μένοντας ουδέτερος ΑΤΡΌΜΗΤΟΣ χωρίς να διαταραχτεί η θέληση σου από τις εναλασσόμενες μεταβολές που βλέπεις να σου συμβαίνουν, και απλά περιμένεις να πραγματοποιηθεί ως Αποτέλεσμα η αμετάβλητη σκέψη σου που υλοποίησε την αμετάβλητη Νοητή Ιδέα ως Αιτία.

ΤΟ ΑΝΩΤΕΡΟ ΠΝΕΥΜΑ Ο ΑΝΑΡΧΟΣ ΑΓΑΘΟΣ ΝΟΥΣ Η ΟΡΘΗ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ Η ΑΓΑΘΗ ΜΑΣ ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ 

ΤΑ ΟΜΟΙΑ ΑΙΣΘΗΤΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ Η ΑΝΔΡΕΙΑ = ΤΟ ΠΥΡ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ Η ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΜΕ ΟΔΗΓΟ ΤΗΝ ΟΡΘΗ ΛΟΓΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑΖΕΙ ΩΣ ΑΙΤΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΙΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΟ  ΚΑΤΩΤΕΡΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΓΑΘΗ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟ ΨΥΧΡΟ - ΘΕΡΜΟ = ΦΩΤΙΑ - ΑΕΡΑΣ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΘΡΑΣΥ ΚΑΙ ΔΕΙΛΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΚΚΡΕΜΕΣ

ΤΟ ΚΑΤΩΤΕΡΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΩΡΑ ΦΩΤΙΑ - ΑΕΡΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΙΤΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΗ  ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΨΥΧΗ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑΝ ΑΚΡΑΤΟ ΕΓΩΙΣΜΟ ΠΟΥ ΜΕΤΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ.

ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΓΝΟΙΑ ΨΥΧΗΣ ΜΕΤΑΒΑΛΛΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΚΚΡΕΜΕΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΑΥΤΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΗ ΘΕΛΗΣΗ ΔΙΟΤΙ ΠΑΝΤΑ Ο ΦΟΒΟΣ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΕΙ

Τα άτομα που έχουν επιτύχει οποιοδήποτε βαθμό Αυτοκυριαρχίας το κάνουν αυτό ως ένα βαθμό, λίγο πολύ ασυναίσθητα, αλλά ο Κυρίαρχος το κάνει αυτό συνειδητά, και με την χρήση της Θέλησής του, και επιτυγχάνει έναν βαθμό νηφαλιότητας-ισορροπίας και διανοητικής σταθερότητας ....Ουδέτερος....Απαθής .... σχεδόν αδύνατο στην πεποίθηση εκ μέρους των μαζών που ταλαντεύονται-μεταβάλλουν την θέληση τους προς τα πίσω και προς τα εμπρός όπως ένα εκκρεμές. 

Αυτή η Αρχή και αυτή της Πολικότητας έχουν μελετηθεί προσεκτικά από τους Ερμητιστές, και οι μέθοδοι, αντίδρασης, εξουδετέρωσης, και ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ τες μορφοποίησαν ένα σημαντικό μέρος της Ερμητικής Διανοητικής Αλχημείας.

ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΞΕΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ

ΟΤΙ ΔΩΣΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ
ΤΟ ΑΝΩΤΕΡΟ ΑΓΑΘΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ

Η ΜΟΙΡΑ ΒΛΕΠΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΠΡΩΤΑ ΤΙΜΩΡΕΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΚΑΚΟΙ


ΚΑΙ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΥΠΟΜΕΝΕΙ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΤΟΥ ΔΙΟΤΙ ΕΞΕΠΕΣΕ

ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΓΗ

ΓΙ ΑΥΤΟ ΗΡΘΑΜΕ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΓΗ , ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΑΣ

ΓΙ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΔΟΘΗΚΕ Η ΛΟΓΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΘΕΙΚΗ ΜΑΣ ΦΥΣΗ ΠΡΩΤΑ , ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΕΠΙΦΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΑΤΑΞΙΑ ΤΗΣ ΑΛΟΓΗΣ ΦΥΣΗΣ ΜΑΣ , ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΛΟΓΗ ΦΥΣΗ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΓΗ-ΝΕΡΟ ΤΟ ΣΤΥΓΝΟΝ ΣΚΟΤΟΣ.

morfeas sky
                             


ΣΤ. Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΙΤΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΙΤΙΑΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ

"Κάθε Αιτία έχει την Επίδρασή της, κάθε Επίδραση έχει την Αιτία της, όλα συμβαίνουν σύμφωνα με το Νόμο η Πιθανότητα είναι μόνο ένα όνομα για το Νόμο που δεν αναγνωρίζεται, (ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ Η ΤΎΧΗ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΥΧΑΙΑ), υπάρχουν πολλά επίπεδα αιτιότητας, αλλά τίποτα δεν δραπετεύει το Νόμο." (ΌΤΙ ΔΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΤΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ)

Αυτή η αρχή εμπεριέχει το γεγονός ότι υπάρχει μια Αιτία για κάθε Επίδραση, μια Επίδραση από κάθε Αιτία. Εξηγεί ότι:

"Όλα συμβαίνουν σύμφωνα με το Νόμο", και ότι τίποτα και ποτέ στα πάντα δεν λέμε ότι "απλά συμβαίνουν" (ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΥΧΑΙΑ) διότι δεν υπάρχει κανένα τέτοιο πράγμα όπως η "τυχαία" πιθανότητα, ότι ενώ υπάρχουν διάφορα επίπεδα του Αιτίου και του Αιτιατού, η ανώτερη εξουσιάζει τα χαμηλότερα επίπεδα, ακόμα τίποτα ποτέ δεν δραπετεύει εντελώς από το νόμο. (ΤΟ ΑΝΩΤΕΡΟ ΠΝΕΥΜΑ ΕΞΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΚΑΤΩΤΕΡΟ ΠΝΕΥΜΑ)

Οι Ερμητιστές αντιλαμβάνονται την τέχνη και τις μεθόδους της ανύψωσης πάνω από το συνηθισμένο επίπεδο του Αιτίου και του Αιτιατού ως ένα βαθμό, (ΤΗΝ ΔΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ Η ΑΝΩΤΕΡΗ ΚΑΙ Η ΚΑΤΩΤΕΡΗ), και νοητικώς ανυψούμενοι σε ένα υψηλότερο επίπεδο γίνονται Αιτίες αντί αποτελέσματα.

Ενώ λοιπόν, υπάρχουν διάφορα επίπεδα του Αιτίου και του Αιτιατού, (Η ΝΟΗΣΗ ΚΙΝΕΙ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ) η ανώτερη δόνηση (ΝΟΗΣΗ) εξουσιάζει τα χαμηλότερα επίπεδα θέλησης και επιθυμίας, (ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ) ακόμα τίποτα ποτέ δεν δραπετεύει εντελώς από το νόμο.

Οι μάζες των ανθρώπων φέρονται εμπρός σε όλα αυτά, υπάκουες στο περιβάλλον το οποίο ζουν, οι θελήσεις και οι επιθυμίες άλλων ισχυρότερων από τους ίδιους, τους κινούν περίπου όπως τα πιόνια στη σκακιέρα της ζωής.

Αλλά οι Κυρίαρχοι, ανέρχονται στο ανώτερο επίπεδο, (ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΗ ΘΕΛΗΣΗ ΔΕΝ ΤΗΝ ΜΕΤΑΒΑΛΛΟΥΝ) εξουσιάζοντας τις διαθέσεις τους, τους χαρακτήρες, τις ιδιότητες, και τις δυνάμεις, καθώς επίσης και το περιβάλλον που τους περιβάλλει, και γίνονται Εισηγητές αντί πιόνια στους αδήμονες δειλούς ανθρώπους.

Βοηθούν ΝΑ ΠΑΙΧΤΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ, αντί να παίζεται και να κινείται από θελήσεις άλλων και του περιβάλλοντος. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ την Αρχή αντί να είναι τα εργαλεία της.

Οι Κυρίαρχοι υπακούουν την Αιτιολογία των ανώτερων επιπέδων, (ΤΟ ΑΝΩΤΕΡΟ ΑΓΑΘΟ ΠΝΕΥΜΑ) περιμένουν την αντίδραση του εκκρεμούς, (ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΕΚΚΡΕΜΕΣ ΤΟΝ ΔΙΠΟΛΙΣΜΟ ΕΞΟΥΣΙΑ-ΣΚΛΑΒΙΑ), αλλά βοηθούν με την αμετάβλητη θέληση τους ΝΑ ΚΑΘΟΔΗΓΗΘΕΙ αυτό που επιθυμούν στο επίπεδό τους, και να υλοποιήσουν την πραγματικότητα στον δικό μας κόσμο.

(ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΣΚΛΑΒΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΥΝ ΜΕ ΚΑΚΙΑ ΟΠΟΤΕ ΑΦΟΥ ΕΝΕΡΓΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΚΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ Η ΚΑΤΩΤΕΡΗ ΔΟΝΗΣΗ Η ΚΑΤΩΤΕΡΗ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΑΡΜΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΘΕΤΩΝ - ΤΑ ΑΚΡΑ ΤΟΥ ΔΙΠΟΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑ - ΕΞΟΥΣΙΑ-ΣΚΛΑΒΟΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΑΙΑ ΤΟΥΣ ΜΟΡΦΗ)

Όλες οι Ερμητικές Αρχές έχουν αλληλεπίδραση με σχέση Αιτίου-Αποτελέσματος. Η Αιτία "έρχεται εντός και εκτός των δεσμών", με το Αποτέλεσμα. Όλες τις εκδηλώσεις είναι μεταξύ αιτίας και αποτελέσματος. Η Αιτία και το Αποτελέσμα αντλεί τη φύση του από τη συνουσία της δημιουργίας. (ΟΛΑ ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΟΥΝ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΑΒΟΣ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟΝ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ).

Σε αυτήν την δήλωση υπάρχει συμπυκνωμένος έναν πλούτος Ερμητικής γνώσης-αφημένης να διαβαστεί από όποιον μπορεί.

morfeas sky

Ζ. Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ"

Το γένος είναι σε όλα, όλα έχουν τις Αρσενικές και τις
Θηλυκές τους Αρχές, το Γένος εκδηλώνεται σε όλα τα Επίπεδα.


Αυτή η αρχή ενσωματώνει την αλήθεια ότι υπάρχει ΓΕΝΟΣ που φανερώνεται σε όλα -- οι αρσενικές και θηλυκές αρχές πάντα σε έργο. (ΤΑ ΔΙΑΣΠΑΣΜΕΝΑ ΣΏΜΑΤΑ (ΑΡΣΕΝΙΚΟ-ΘΗΛΥΚΟ) ΠΟΥ ΦΕΡΟΥΝ ΤΗ ΛΗΘΗ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ).

Αυτό ισχύει όχι μόνο στο Φυσικό Επίπεδο, αλλά για το Διανοητικό και ακόμη και το Πνευματικό Επίπεδο.

Στο Φυσικό Επίπεδο, η Αρχή εκδηλώνεται ως φύλο, 
στα υψηλότερα Επίπεδα λαμβάνουν υψηλότερες μορφές, 
αλλά η αρχή είναι πάντα η ίδια. 

Καμία δημιουργία, φυσική, διανοητική ή πνευματική, δεν είναι δυνατή χωρίς αυτήν την Αρχή.

Μια κατανόηση των νόμων της θα ρίξει φως σε πολλές όψεις ενός θέματος που έχει περιπλέξει τα μυαλά των ανθρώπων. 

Η Αρχή του Γένους λειτουργεί πάντα στην κατεύθυνση της γέννησης, της αναγέννησης, και της δημιουργίας. 

Όλα, και κάθε πρόσωπο, περιλαμβάνουν τα δύο Στοιχεία ή τις Αρχές, ή αυτήν την μεγάλη Αρχή, μέσα σε αυτό, αυτόν ή αυτήν. 

Κάθε Αρσενικό περιέχει και το Θηλυκό Στοιχείο, όπως κάθε Θηλυκό περιέχει και την Αρσενική Αρχή. 

(Το ότι διασπάστηκαν τα αρσενικοθήλυκα σώματα δεν σημαίνει ότι έχασαν εντελώς την αρσενική η την θηλυκή τους ιδιότητα).

Εάν θα κατανοούσατε τη φιλοσοφία της Νοητικής και Πνευματικής Δημιουργίας, Γέννησης και Αναγέννησης, θα πρέπει να κατανοήσετε και να μελετήσετε αυτή την Ερμητική Αρχή. Περιέχει τη λύση πολλών μυστηρίων της Ζωής.

Σας προειδοποιούμε ότι αυτή η αρχή δεν έχει καμία αναφορά σε ευρεία βάση, ολέθριες και υποβαθμισμένες λάγνες θεωρίες, διδασκαλίες και πρακτικές, (φοβίες, κόλαση, βασιλείες, εξουσίες, δούλοι, κτλ) οι οποίες διδάσκονται υπό τους πομπώδεις τίτλους, και που είναι ευτελισμός της μεγάλης φυσικής αρχής του Γένους.

Τέτοιες αναγεννήσεις βάσεων των αρχαίων κακόφημων μορφών φαλλισμού τείνουν να καταστρέψουν το μυαλό, το σώμα και την ψυχή, και η ερμητική φιλοσοφία έχει ηχήσει πάντα τη σημείωση προειδοποίησης ενάντια σε αυτές τις υποβιβασμένες διδασκαλίες που τείνουν προς τη σφοδρή επιθυμία, την ακολασία, και τη διαστροφή των αρχών της Φύσης. (διατάραξη της Αρμονίας).

Εάν επιδιώκετε τέτοιες διδασκαλίες, πρέπει να πάτε αλλού για αυτές -- Ο Ερμητισμός δεν περιέχει τίποτα για σας σύμφωνα με αυτές τις γραμμές. 

Στον καθαρό, όλα τα πράγματα είναι καθαρά στη βάση, όλα τα πράγματα είναι βάση. (Αρμονία).

To κυμβάλειον είναι αρχαίο κείμενο το οποίο λέγετε ότι προέρχεται από τον Ερμή τον τρισμέγιστο, μεγάλο δάσκαλο του εσωτερισμού .

Λέγεται << Τρισμέγιστος >> διότι σύμφωνα με τον μύθο έχει αφήσει τρεις φορές την ευτυχία και την ειρήνη των εσωτερικών κόσμων, για να ενσαρκωθεί και να βοηθήσει και να καθοδηγήσει τον άνθρωπο στον εσωτερικό δρόμο. (της ψυχής).

Για αυτό και ταυτίζετε με τον αρχαίο Έλληνα θεό Έρμη ο οποίος ήταν και ο σύνδεσμος μεταξύ θεού και ανθρώπων
( ο αγγελιοφόρος των θεών ).

Το κυμβαλειον διασώθηκε από << τρεις μύστες >> οι οποίοι ανέλαβαν αυτή η διδασκαλεία να φτάσει στους ανθρώπους .

Λέγεται επίσης ότι το κυμβάλειον είναι ένα από τα λίγα χειρόγραφα τα οποία διασωθήκαν από την βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας πριν την καταστροφή.

morfeas sky
     

Πιστεύεις ότι αυτή την στιγμή δεν τιμωρούνται όλοι οι ανόητοι; άλλωστε κάθε λαός είναι άξιος αυτών που τον κυβερνούν....όσον αφορά τους κακούς αυτούς να τους λυπάσαι...είναι αξιοθρήνητοι, δεν ξέρουν τι τους περιμένει. Ο Θεός είναι Υπεράνω όλων, βλέπει τα πάντα και επιφέρει την Δικαιοσύνη στα πάντα.

Πρόσεξε τώρα, αυτοί που τρέμουν τον κορωνοιό τιμωρούνται στην πιο ακραία τους τιμωρία, γιατί τους αξίζει, διότι η κακία τους δεν έχει τέλος, είναι ικανοί να δεχτούν τα πάντα αρκεί να έχουν την υποτιθέμενη υγεία τους, εις βάρος όλων των άλλων. 

Εμείς πάλι, ως ορθά λογικά σκεπτόμενοι Άνθρωποι, "τιμωρούμαστε" στον βαθμό που χρειάζεται ώστε να κατανοήσουμε μέσα μας καλύτερα το Θεό, να κατανοήσουμε την Αμετάβλητη Δύναμη μέσα μας, τον Άναρχο Αγαθό Νου, ο οποίος ενεργεί πάντα με ελεύθερη βούληση, και δεν επιδέχεται καμία υποταγή διότι το Αγαθό είναι Υπεράνω όλων, υπεράνω της Μοίρας. 

Οπότε είναι η καλύτερη ευκαιρία τώρα να γνωρίσουμε τον εαυτό μας, την Δύναμη μέσα μας, η οποία μας προστάζει να μην φοβηθούμε τίποτα και κανέναν, η οποία επεμβαίνει και μας προστατεύει, απλά χρειάζεται πρώτα να διαρρήξουμε τα σύνορα της φυλακής των συναισθημάτων μας, αυτά τα οποία σκλαβώνουν την ψυχή μας. 

Να τα διαρρήξουμε με Το Θυμοειδές, Το Επιθυμητικόν, Το Λογιστικόν. ..... και μην αφήνεις ποτέ να ταράσσουν τον ψυχοσυναισθηματικό σου κόσμο τα αρνητικά συναισθήματα, να έχεις αμετάβλητη πίστη στην ψυχή σου, και θα σου δοθεί ο Νους, να κατανοήσεις την Δύναμη μέσα σου, το Θεό..ΏΣΤΕ ΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ.

Δεν είναι περιορισμένες οι επιλογές μας, μην αφήνεις τον εαυτό σου να αυθυποβάλλεται στην αδυναμία, διότι ο δυνατός και ο αδύναμος ανήκουν σ'αυτόν τον κόσμο, που εξουσιάζει η Μοίρα, ενώ η ψυχή και ο Νους εξουσιάζουν την μοίρα.

..........

Αυτό αφορά την προσωπική υπόθεση του καθενός, κατά το πόσο τον επηρεάζουν αυτά τα γεγονότα στην ζωή του. Είπαμε ότι πρέπει να τα βλέπουμε όλα όσο το δυνατόν επιφανειακά τα όποια προβλήματα, (ΑΝΕΠΑΦΟΣ..ΑΝΑΦΗΣ..), για να μην μας επηρεάζουν, με οδηγό πάντα το νου και την καρδιά. 

Ο Νους γνωρίζει ότι επεμβαίνει στην ζωή του ο Θεός και τον προστατεύει, άρα δεν φοβάται ούτε επηρεάζεται.

Ο καθένας παίρνει ότι του αξίζει, είτε προσωπικά, είτε ως γενικό σύνολο μιας κοινωνίας. Μερικές φορές οι δυσκολίες είναι ένα μάθημα για εμάς, όσον αφορά την δύναμη της θέλησης μας, η την απογοήτευση μας αν μας καταβάλει την θέληση μας.

morfeas sky

σχόλια:

διότι όποιος συμμετέχει στον κόσμο των αντιθέτων θέλει δεν θέλει τον εξουσιάζουν οι νόμοι που επιβάλλουν τον κόσμο των αντιθέτων

Και κάθε άνθρωπος παθαίνει αυτά που του επιφυλάσσει το πεπρωμένο, οι μεν λογικοί, στους οποίους είπαμε ότι κυριαρχεί ο Νους, δεν παθαίνουν τα ίδια με τους άλλους, αλλά απαλλαγμένοι από την κακία και χωρίς να είναι κακοί, υπόκεινται και αυτοί σε πάθη.

βεβαια εντελως αντιθετη αποψη περι πεπρωμενου ειχαν ο καρνεαδης,ο χρυσιππος,ο επικουρος.ο Αριστοτελης ακομα και ο λιαντινης.

Οι ελευθερες ανθρωπινες επιλογες ΔΕΝ ειναι προκαθορισμενες, αλλα δεν ειναι και αναιτιες γιατι η αιτια βρισκεται στην ιδια την φυση της εκουσιας πραξης. 

Ο Αριστοτελης στην διδασκαλια του περι των αιτιων εξεταζει σε ποια κατηγορια αιτιων ανηκει η ειμαρμενη. Ετσι η επιδραση της ειμαρμενης περιοριζεται στα φυσικα φαινομενα και οχι στις ανθρωπινες πραξεις που εκει τον κυριο λογο εχει η προαιρεσις ειτε αυτη ειναι εναρετη ειτε οχι.

Στο περι φυσεως εργο του ο Αριστοτελης αλλα και στα ηθικα ευδημεια μας εισαγει στην κατα συμβεβηκος εννοια οπου εδω η τυχη αφορα γεγονοτα που εχουν αφανεις αιτιες. 

ΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΗΤΑΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΠΡΙΝ ΤΟΤΕ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΜΑΤΑΙΕΣ. ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΘΡΟΝΟ ΝΟΗΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΙΜΑΡΜΕΝΗ ΤΟΤΕ ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΕΣΘΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΦ ΗΜΙΝ.ΜΑΛΙΣΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ 3 ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΟΥ ΕΦ ΗΜΙΝ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΑ ΚΥΡΙΑ ΔΙΑΦΟΡΟΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ Η ΟΧΙ ΤΗΣ ΕΙΜΑΡΜΕΝΗΣ ΄΄ 

1) Όταν ο άνθρωπος σκέφτεται πώς να δράσει , πρώτα αποφασίζει αν η συγκεκριμένη πράξη είναι στην εξουσία του, αφού είναι πιθανόν να ανήκει σε όσα δεν εξαρτώνται απ’ αυτόν. 

2) Ακόμη όμως κι αν κάποιος ισχυρίζεται ότι τα πάντα γίνονται σύμφωνα με την ειμαρμένη, πάλι σκέφτεται πώς θα έπρεπε να δράσει σε κάθε περίπτωση, ενώ δηλ. πιστεύει κάποιος στον προκαθορισμό των γεγονότων, σκέφτεται και ενεργεί σαν να πίστευε το αντίθετο.

3) Αντίθετο προς την πίστη στην ειμαρμένη είναι και το γεγονός ότι ο άνθρωπος πολύ συχνά μετανοεί για τις επιλογές του και μέμφεται τον εαυτό του για την αμέλεια του , ενώ ανάλογα κρίνει και τις πράξεις των άλλων αποδίδοντας επαίνους και ψόγους΄΄΄. 

Η ΜΟΙΡΑ, ΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΜΟΙΡΑ ΕΙΤΕ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑ,ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΗ ΟΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΣΩΦΡΩΝΑ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΡΕΤΗΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΑΦΟΥ ΜΕ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΑΞΕΙ ΤΟ ΚΑΘ ΟΡΜΗΝ ΕΝΕΡΓΟΥΜΕΝΟΝ.

Πρόσεξε, δεν είπα ότι οι ελεύθερες ανθρώπινες επιλογές ειναι προκαθορισμένες, απλά είπα ότι ακόμη και οι λογικοί άνθρωποι έχουν πάθη κι επιθυμίες οι οποίες δημιουργούν την ανάλογη ΑΙΤΙΑ και το ανάλογο ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. 

Έτσι λοιπόν, όπως γράφουν και τα Ερμητικά κείμενα, οι άνθρωποι ρίχνουν την αιτία του κακού στην μοίρα, ενώ δεν απέχουν ποτέ από καμιά κακία στην ζωή τους. (ουδείς αναμάρτητος).

Αρα εμείς δημιουργούμε την ΑΙΤΙΑ και η ΕΙΜΑΡΜΕΝΗ αναλαμβάνει να μας δώσει το ανάλογο ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. 

Ο Αριστοτέλης λοιπόν ναι μεν μας λέει ότι η Ειμαρμένη επεμβαίνει στην φύση ώστε να επιφέρει την Τάξη, ( η επιδραση της ειμαρμενης περιοριζεται στα φυσικα φαινομενα και οχι στις ανθρωπινες πραξεις) δεν μας λέει όμως όταν οι άνθρωποι επεμβαίνουν στην φύση φέροντας την Αταξία, γιατί να μην επέμβει η Ειμαρμένη σε αυτούς τους ανθρώπους φέροντας το ανάλογο Αποτέλεσμα στην Αιτία που δημιούργησαν.

Οταν λοιπόν ο άνθρωπος ενεργεί λόγω της γέννησης του στον κόσμο των αντιθέτων, συμμετέχει στην κακία, και κάθε επιλογή του επιφέρει την περισσότερη ή την λιγότερη κακία, (Αιτία - Αποτέλεσμα). 

Σου αποδεικνύω λοιπόν ότι οι άνθρωποι έχουν ελεύθερη επιλογή και δεν είναι προκαθορισμένη από πριν. Αυτό που είναι προκαθορισμένο από πριν, είναι ο τόπος ο χρόνος τα σχήματα και οι μορφές. Εμείς κινούμαστε μέσα σε αυτά, και κάνουμε επιλογές. (Αιτία - Αποτέλεσμα).

Η Αρετή λοιπόν απαιτεί την σωστή Διάκριση, όπου ο Νους έρχεται σε επαφή με τον αμετάβλητο Νοητό κόσμο, ώστε να κατανοήσει την συμφορά που τον βρήκε όταν επέλεξε να ενσαρκωθεί στον κόσμο των αντιθέτων, και να σπεύσει μια ώρα αρχύτερα να γυρίσει πίσω στον αληθινό κόσμο.
morfeas sky 
O Aληθινός Θεός είναι Πανάγαθος Νους, σκεφτείτε Νοητά ταξιδέψτε με το Νου σας! πηγαίνετε στην άκρη του σύμπαντος, βγείτε έξω από αυτό!! διότι ΑΥΤΟ ΕΙΜΑΣΤΕ μια σκέψη μας ολόκληρος ο κτιστός κόσμος! και φυλακιστήκαμε σε ένα ανθρωπόμορφο ά-λογο ζώο! που σέρνεται πάνω στο σκότος της Γης, γεμάτο από ανάγκες άρα και από κακία..επτάμισυ δις ψυχές που έγιναν ανθρώπινα άλογα ζώα! 
morfeas sky

"Όταν λοιπόν ο άνθρωπος ενεργεί λόγω της γέννησης του στον κόσμο των αντιθέτων" .

Kαι τι γινεται οταν ο ανθρωπος οντας αιχμαλωτος του πολυδιαστατου ματριξ εξαναγκαζεται σε νεα ενσαρκωση?

Απο την αρχη οι φιλοσοφοι αντεληφθησαν την δολιοτητα του ματριξ παρολο που περασαν γυμνοποδοι της ληθης το ποταμι. Και απο πολυ μικροι ακομα φτυναν καταμουτρα το ματριξ και προσπαθουσαν να απεμπλακουν απο αυτο μεσω του φιλοσοφικου θανατου με ενα πνευματικο σθενος που θα το ζηλευαν και τα λαμογια-θεοι του ματριξ

O Ανθρωπος επιλέγει να ενσαρκωθεί, δεν εξαναγκάζεται, και όλα αυτά λόγω της Άγνοιας και Λήθης που του προσφέρει απλόχερα το αστρικό σώμα (φωτιά-αέρας) και το θνητό του σώμα (γη-νερό), άρα ο πρώτος θάνατος δεν μας απελευθερώνει, αλλά μας ελευθερώνει ο δεύτερος θάνατος του αστρικού σώματος, επιστρέφοντας πάλι στην θέωση μας αφήνοντας πίσω σαν άδεια κουφάρια αυτές τις ψυχές-σώματα, εξού και η Κάθαρση του Νου ανεβαίνοντας τους Ουρανούς.
  

morfeas sky

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

OI ΕΠΤΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ O ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ COVID 19 - DAVID ICKE

ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΦΥΓΕΙΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ - Η ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ

Τί ΕΙΝΑΙ η 3η και η 4η και η 5η Διάσταση

Ζούμε σε ένα Φ……matrix η ανατροπή είναι θέμα χρόνου…. Τώρα πιο επίκαιρο από ποτέ

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ TOY KOΡΩNOIOY

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

“Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου.

ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Τί ΕΙΝΑΙ η 3η και η 4η και η 5η Διάσταση

ΛΟΓΟΣ Ι "ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ" ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΥ

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

OI ΕΠΤΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

Ο ΝΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΤΟΥ ΗΛΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ - Οι τριανταέξι Δέκαρχοι θεοί

ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΦΥΓΕΙΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ - Η ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ

ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ - ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ ΘΕΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΩΝ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

ΛΟΓΟΣ Ι "ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ" ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΥ

ΛΟΓΟΣ Ι’ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΤΟΥ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΥ «ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ»

Τί ΕΙΝΑΙ η 3η και η 4η και η 5η Διάσταση

ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΗΤΙΚΟ (ΠΡΩΤΗ ΑΡΧΗ) - ο Νοητός κόσμος των θεών - Α-πλανών.

OI ΕΠΤΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΦΥΓΕΙΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ - Η ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ

Η ΛΗΘΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ