Ο ΝΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΗΛΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
Οι φυσικοί λένε:
Αν δύο φωτόνια τα οποία κάποια στιγμή έχουν αλληλεπιδράσει πολύ στενά, κατόπιν τα απομακρύνουμε οσοδήποτε, τότε αυτά τα δύο φωτόνια δεν συμπεριφέρονται σαν 2 διαφορετικά αντικείμενα, παρά σαν ένα ενιαίο με κοινές ιδιότητες και εκφράσεις.
Αν τα απομακρύνουμε πάρα πολύ μακριά και προικοδοτήσουμε το ένα με κάποια πληροφορία, τότε με έκπληξη διαπιστώνουμε ότι η πληροφορία αυτή μεταβιβάζεται στο άλλο με ταχύτητες πολλαπλάσιες της ταχύτητας του φωτός.
Στην Ελβετία έγινε ένα τέτοιο πείραμα πριν δέκα + χρόνια

Ο Μορφέας λέει:

Τα όμοια και θεϊκά είναι ο Νους της ψυχής, το πνεύμα της Αρμονίας των Επτά Ουρανών, και μπορεί κάθε άνθρωπος εδώ στην Γη να επικοινωνήσει με το ανώτερο πνεύμα του Έβδομου Ουρανού ώστε να τον καθοδηγεί το ανώτερο και θεϊκό πνεύμα του κτιστού κόσμου, και όχι τα κατώτερο πνεύμα των επτά Ουρανών, πόσο δε εδώ στην Γη που μας οδηγούν όλα τα άλογα και θνητά.

Όπως τα όμοια και θεϊκά αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, με τον ίδιο τρόπο τα ανόμοια και θνητά δέχονται μια πληροφορία ως κοινή, άρα η ψυχή φεύγοντας από τα θνητά αν έχει έρωτα προς τα θνητά λόγω της αποδοχής της στα θνητά, τότε έλκεται από τα θνητά.
Είναι θέμα πληροφορίας, αληθινής αλλά και εικόνας-ψεύτικης.


Όταν αλληλεπιδράς με μια πληροφορία πρέπει πρώτα να την επεξεργαστείς με οδηγό τις τρεις θεϊκές ενέργειες της ανθρώπινης ψυχής, (Ιερόν Πυρ) , αν όμως την αποδεχτείς επειδή οι άλλοι το λένε τότε υπάρχει σοβαρός λόγος να πέσεις θύμα της ψεύτικης πληροφορίας. Και επειδή όλοι γίναν ένα με την ύλη και τα θνητά, δίνουν απλόχερα όλη την θεϊκή ενέργεια τους στα θνητά, και μάλιστα αποδεχόμενοι την θνητή τους φύση.

Οι Έλληνες δεν προσκυνούν κανέναν ούτε το θεό, διότι ο Αγαθός Θεός δίνει απλόχερα τα πάντα χωρίς να ζητά τίποτα.

...ποιος είναι ο ζωντανός εδώ; τα ερπετά; ή οι σκελετοί;
                                                               

Ποιους θα θεωρήσουμε ερπετά; Αυτούς που τους έχει κυριεύσει η ερπετική τους φύση και έχουν πνίξει κάθε ανθρώπινο χαρακτηριστικό τους;

Και ποιος σου είπε ότι όλοι οι φαινομενικά άνθρωποι φέρουν το Νου; Αλήθεια πόσοι άνθρωποι είναι αθάνατοι θεοί; 7,5 δις;


Δεν ξέρουμε όμως ακόμη πώς προέκυψαν οι άνθρωποι χωρίς Νου

Αν πρόσεξες στους διαλόγους μας, είχα αναφερθεί ότι το πνεύμα της φύσης διέθεσε όλες τις δικές του κτιστές ψυχές ώστε να ενδυθούν και τα ανθρώπινα σώματα μαζί με όλα τα άλλα γένη και είδη. Δεν είπα όμως ότι ο άνθρωπος δεύτερος θεός θα συμμετείχε με τις δικές του ανθρώπινες ψυχές σε όλες αυτές τις κτιστές ανθρώπινες ψυχές.

Μπορείς να κάνεις ένα copy το σημείο αυτό; 

ΛΟΓΟΣ Γ ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ
ΙΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ

Ο κάθε θεός με τη δική του δύναμη έφτιαξε αυτό, για το οποίο είχε πάρει εντολές.
Και δημιουργήθηκαν τα τετράποδα θηρία και τα ερπετά και τα υδρόβια και τα πτηνά και κάθε είδους βλάστηση και χορτάρι και χλόη με κάθε είδους λουλούδια.

Και το σπέρμα της παλιγγενεσίας υπήρχε μέσα τους, έσπειραν δε τις γεννήσεις των ανθρώπων για να γίνουν γνωστά τα θεϊκά έργα και για να δώσουν μια ζωντανή μαρτυρία για την φύση και για την αύξηση των ανθρώπων και για την εξουσία σε όλα κάτω απ'τον ουρανό και για την γνώση των αγαθών, ώστε ν'αυξηθούν σε αριθμό και να πληθαίνουν σε είδος κι εγκλώβισαν κάθε ψυχή μέσα σε σάρκα χρησιμοποιώντας την σπορά της πορείας των θεών των κύκλων.

Έχεις δίκιο, εδώ δεν μιλά για τον Άνθρωπο θεό αλλά για σπορά ψυχών σε σάρκα. 

Αν θες να διαβάσεις όλο το κείμενο εδώ:

Αν περιμέναμε από αυτό να καταλάβουμε την γένεση, θα παιδευόμασταν πολύ. Είναι τόσο περιληπτικό. 
Ευτυχώς έχουμε τον Ποιμάνδρη.

Ναι, είναι αποσπάσματα και πρέπει να έχεις γνώσεις απ'όλα τα ερμητικά κείμενα για να μπορούν να αναλυθούν σωστά όλες οι έννοιες, και αυτό κάνουμε εδώ προσπαθούμε να τα αναλύσουμε.


morfeas sky

ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΦΩΤΌ ΠΟΥ ΔΕΊΧΝΕΙ ΕΝΑΝ ΘΟΛΟ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΓΗ ΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.

Τι συμβολίζει εδώ;κι εγκλώβισαν κάθε ψυχή μέσα σε σάρκα χρησιμοποιώντας την σπορά της πορείας των θεών των κύκλων.

Μήπως εγκλώβισαν τον Ανθρωπο δεύτερο θεό; Που από Φως που ήταν έγινε Νους, και από Ζωή που ήταν έγινε ανθρώπινη ψυχή;..λέω εγώ τώρα.

Οτι ο καθένας μας είναι σπορά (των ακτινοβολιών;)του αστερισμού δηλαδή του ζωδίου που μεσουρανεί κάθε εποχή και το κυβερνούν 3 από τους 36 Δεκάρχους θεούς;
Αύριο θα το σκεφτούμε.


"Πορεία των θεών των κύκλων"
Κύκλος είναι εκτός των Α-πλανών αστέρων και οι πλανήτες.

Δες τι γράφει εδώ!
κι οι θεοί εμφανίστηκαν έχοντας τις μορφές των άστρων
Αστρα είναι τα θεϊκά όντα των Α-πλανών, (του πυρός και πνεύματος), ενώ τα θνητά όντα είναι τα όντα των πλάνη-των, όπως με σάρκα οι άνθρωποι. (λογικά ζώα).

Συνδίασε το με τους 36 Δέκαρχους.

Τα είχα δει αλλά δεν μίλησα για να μην ανοίξω κι άλλο θέμα.
Κρόνος, Ερμής, Ουρανός, Άρης, Ήλιος, Δίας, Αφροδίτη, Σελήνη, Ποσειδώνας θεωρούνται Κυβερνήτες των Δεκάρχων του κάθε ζωδίου και από την επιρροή τους εξαρτώνται οι διαφορές στα γενικότερα χαρακτηριστικά, συμπεριφορές, δράσεις, εξωτερική εμφάνιση…. μεταξύ όσων γεννήθηκαν στο ίδιο ζώδιο. Γιατί ανα δεκαήμερο είναι άλλος ο κυβερνήτης.Τα ζωδια ειναι τα αστρα δηλαδη οι ανθρωποι.

Θα αναλυθουν οταν μπορεσουμε
Ωραια αυτα που ειπες ενδιαφεροντα..

Επτα Διοικητες Επτα ζωδιακοι ζωφοροι κυκλοι.
Καθε κυκλος 36 Δεκαρχοι.
Ο Διας κυβερνα τον δικο μας κυκλο.


Οι επτά πλάνητες περιβάλλονται από ένα κύκλο με 36 Δέκαρχους/Δεκανείς, οι οποίοι ως φύλακες (σκοποί) συγκρατούν και επιβάλουν (ως οι δεκανείς στο στρατό) την τάξη στους 7 πλανήτες.


Αρα το ηλιακο μας συστημα το εξουσιαζει ο Διας.

Σιγά μην τολμήσω να σκεφτώ οτι οι επτά Διοικητές είναι οι επτά πλανήτες. Απλώς παρασύρομαι γιατί κάθεται καλά μερικές φορές. 


Οχι το ηλιακο μας συστημα ενας Διοικητης.
Υπομονη ολα σκετος γριφος ειναι με μοιρες και αριθμους.


12 ζωδια ενας ζωδιακος κυκλος.
Κυκλος εχει 360 μοιρες, δια του 10 ισον 36 Δεκαρχοι.
Αρα ο ζωδιακος κυκλος εχει 36 Δεκαδες. (δεκαρχους)

Η Δεκαδα ειναι θεικη.(Δεκαρχοι).
Η Δωδεκαδα θνητη της φυσης των πλανητων.(γη νερο αερας φωτια).

Οι Δεκαρχοι φερουν την Δεκαδα στους θνητους σνθρωπους.
Η Δωδεκαδα ολα τα θνητα της αλογης φυσης των πλανητων.

Μηπως αναλυσαμε την ιερη Δεκαδα; Και την ανιερη Δωδεκαδα;


Γιατι ειναι Δωδεκα οι θεοι;
Γιατι Δωδεκα οι μαθητες του Χριστου;
Γιατι Δεκα οι εντολες;.

12 αντιστροφα 21
12+21 = 33. ωπα!

12 1+2=3
21 2+1=3

33 ωπα!

12 + 21 = 33
1+2= 3
2+1 = 3

Συνολο τεσσερα τριαρια.
3+3+3+3= 12

3*3*3*3 = 81 : 9 = 9
8+1=9 χ9= 81
9:3 = 3

Αντε γεια


Είμαστε αναγκασμένοι να ανοίξουμε σαμπάνια. Διάβασα τα σχόλια και συμφωνώ κι εγώ και την ενστερνίζομαι... διαισθητικά. Η Δεκάδα συμβολίζει την θεϊκή φύση του Ανθρώπου, δηλ. την ψυχή & τις Αρετές της.
Και η Δωδεκάδα συμβολίζει τα 12 Ζώδια την θνητή μας φύση, (όπου κάθε ζώδιο φέρει και κάποια συγκεκριμένα κοινά χαρακτηριστικά) δηλ. την Προσωπικότητα... το Εγώ μας. Μπράβο σας παιδιά!"


"Όταν οι άνθρωποι, δεν επικοινωνούν μεταξύ τους αυτόν τον πολύτιμο Θεϊκό Σπινθήρα... τότε ΔΕΝ είναι Αγάπη... αυτό που μοιράζονται... αλλά μια Αγάπη ΠΡΑΚΤΙΚΗ... που λανθασμένα, έμαθαν να δέχονται, ως Αγάπη!!!"ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΣΥΜΠΑΝ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ
oneirosky.blogspot.be


Εξαιρετικά ενδιαφέρουσες πληροφορίες.
Και όσον αφορά την Πλατεία Ομονοίας, όντως το βλέπω κι εγώ ολοκάθαρα. Μολονότι απελευθερώθηκε χώρος, μόλις χάλασε ο κύκλος χάλασε η ροή, η αρμονία. Ενώ δηλαδή πρακτικά είναι καλό, όμως χάνεται η ενέργεια του κύκλου, η πλατεία αποδυναμώνεται.


Να λοιπόν πως και με ποιον τρόπο ελέγχουν τις σκέψεις μας τα συναισθήματα μας.

ΟΤΙ Η ΨΥΧΗ ΕΧΕΙ ΔΥΟ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΟΗΣΗ - ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ
Εδώ μας λέει ο Ερμής τι είναι η ψυχή.
Είναι η κίνηση (πυρ) και η νόηση (νοητική ουσία)

Αρμονία, Ομόνοια 


Διασκορπισμός της ενέργειας και της ενότητας. 


Πανέμορφος χώρος!! ΑΡΜΟΝΙΑ

Κάποτε ολόκληρη η Αθήνα ήταν έτσι!
Σήμερα κατέστρεψαν όλες τις κατασκευές που έδιναν στον χώρο ΑΡΜΟΝΙΑ

ΣΚΟΤΕΊΝΙΑΣΑΝ και τον ουρανό με τα CHEMTRAILS και αυτό ήταν μας κατέστρεψαν νοητικά!

Την νόηση από πού την παίρνει η ψυχή;

Από την παγκόσμια ψυχή του σύμπαντος, δηλαδή από το πνεύμα που ενυπάρχει και ΠΕΡΙΒΆΛΛΕΙ το ηλιακό σύστημα.

Ναι, έχεις δίκιο. Χάλασαν τον ουρανό.
Κάθε ψυχή εμπεριέχει την νοητική ουσία του πνεύματος.
Είναι ΠΥΡ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑ ΔΗΛΑΔΗ Η ΜΟΝΑΔΑ.

Και όταν ενώνεται η ψχή με το ανθρώπινο σώμα ενώνεται με τα Τέσσερα στοιχεία γη, νερό, αέρας, φωτιά.
Ο αέρας είναι η ατμόσφαιρα του πλανήτη η ΦΥΣΗ.

Ενώνεται με τον αέρα και την φωτιά! ΓΊΝΕΤΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ με νοερή ζωή της ΦΥΣΗΣ με σώμα την γη και το νερό έχοντας πάρει όλες της αισθήσεις της γης και του νερού, υπό την επήρρεια της όξυνσης της φωτιάς και της νοερής λογικής του αέρα.

Ατμόσφαιρα του πλανήτη είναι ο αέρας, δηλαδή όλες οι πληροφορίες που ενυπάρχουν μέσα στην ατμόσφαιρα της Γης και ανακυκλώνονται!!!!

Αφού λοιπόν η ψυχή είναι πυρ και πνεύμα, επομένως είναι Αιθέρας, ο δεύτερος Νους Δημιουργός. Ανήκει στην δημιουργία του κτιστού δημιουργημένου κόσμου.

Σήμερα όπως και παλιά βέβαια, εκπέμπουν κρυφά υπόηχους με υποσυνείδητα μηνύματα στην ατμόσφαιρα μέσω των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων.

Και ταυτόχρονα εμποδίζουν την εισροή φωτεινής πληροφορίας μέσω των CHEMTRAILS που φράζουν τον ουρανό


Μας Δείχνουν Καθαρίζοντας τους Χημικούς Αεροψεκασμούς Πώς Είναι ο Πραγματικός Καθαρός Ουρανός! Οι φίλοι μας, τα U.F.O φυσικά...( Δεν Είναι Ψεύτικο το Συγκεκριμένο Γιατί Έχουμε το Μήνυμα ότι Όντως Μας Καθαρίζουν τα 5Διάστατα Σκάφη / Σφαίρες Από Αυτή την Παράνοια. Τώρα, Καμιά Φορά το Κάνουν και Επιδεικτικά...) :

Ovnis vs Ufos


Έχει πάλι ένα καλό ο Νικηφόρος σήμερα: 

"Μακάρι ο Θεός να μ'αξιωνει πάντα να μιλάω με ορθή κρίση και να σκέφτομαι ανάλογα με τα δώρα που μου δίνει, γιατί Αυτός είναι που οδηγεί προς τη Σοφία και Διορθώνει τους σοφους όταν πλανωνται. 

Από τη Δύναμη Του εξαρτωμαστε Εμείς και τα Λόγια Μας, όλη η Τεχνογνωσία Μας και η Ευφυ'ια Μας. Αυτός μου έδωσε την Αληθινή Γνώση των πραγμάτων: σχετικά με τη σύσταση του κόσμου και τη δράση των στοιχείων,την Αρχή,τη Μέση και το Τέλος των Χρόνων, τις αλλαγές του Ηλιοστασιου και τις Μεταβολές των Εποχών, τους Κύκλους του Ετους και τις Θέσεις των Αστρων, τη Φύση των Ζώων και τη Συμπεριφορά των Θηριων, τη Σφοδροτητα των Ανέμων και τις Σκέψεις των Ανθρώπων, τις Ποικιλίες των Φυτών και τις Θεραπευτικές Ιδιότητες των Ριζών. Γνώρισα Όλα όσα είναι κρυφά και φανερά,η Σοφια μου τα δίδαξε,Αυτή άλλωστε που δημιούργησε τα πάντα.

... με Γνώση που δεν "φουσκωνει εγώ"...
αλλά ΞΕ φουσκωνει εγω.

Πολύ καλό! χρίζουν πολύ ιδιαίτερης ανάλυσης.

Να'σαι καλά και ευχαριστούμε! η συνεργασία πάντα φέρει καλύτερο αποτέλεσμα άλλωστε ανήκει στην Δεκάδα.morfeas sky


Ξέρεις τι μου κάνει εντύπωση στην χθεσινή σου φωτογραφία;
Οτι κάπως μου θυμίζει το σημερινό αφιέρωμα της google, τον μηχανισμό των Αντικυθήρων, τον πρώτο υπολογιστή της αρχαιότητας.
Αυτές τις ρόδες; μηχανές; που βλέπει ο άνθρωπος της φωτό όταν ανοίγει την κουρτίνα του θόλου και βλέπει τι κρύβεται από πίσω.
Μια σκέψη είναι. 
Ναι, όντως, μοιάζουν πολύ, ενδιαφέρον!

Αφήνοντας την φαντασία μου να καλπάσει θα πω οτι ο ζωγράφος θέλει να μας περάσει το μήνυμα οτι έξω από την δημιουργία υπάρχει μηχανική υποστήριξη. Ίσως υπολογιστές.


Το ότι ο κόσμος μας είναι νοητικός είναι σίγουρο! και εικονικός!Μα από δικές σου σκέψεις έφτασα σ' αυτήν ην υποψία. Κάτι θέλει να πει ο ζωγράφος. Υπάρχει μήνυμα. Εσύ πως το ερμήνευσες αυτό που είδες πίσω από την κουρτίνα του θόλου, μόλις το πρωτοείδες;

Μα είναι ξεκάθαρο αυτό, ότι είναι μηχανές!
Ο Κόσμος του πλανήτη μας είναι εικονικός! και περικλείεται από μηχανές!!!!


Και ΑΝ ΔΕΙΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΠΑΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΠΌ ΕΝΑ ΑΝΟΙΓΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΜΗΧΑΝΕΣ !

Υπάρχουν δύο φυλακές για τον άνθρωπο.
Ένας ο ψεύτικος κόσμος της Γης.
Και μετά πρέπει να ξεφύγει από τις μηχανές!


Εγώ το βλέπω σαν να σχίζει τον θόλο.


Το κεφάλι του πάει να βγει από την Γη !! ο Νους!!
Μιλάμε για έναν νοητικό κόσμο.
Ποιος προκαλλεί τον νοητικό κόσμο; οι ΜΗΧΑΝΕΣ !!


Αν προσέξεις καλά υπάρχει εκεί που είναι το κεφάλι του και ακριβώς απέναντι στις μηχανές ένα άνοιγμα, που δείχνει έναν άλλο κόσμο!

Ναι!!! Μπράβο. Ο ΝΟΥΣ σχίζει το πλέπλο της ψευδαίσθησης και της εικονικότητας και βλέπει τι υπάρχει από πίσω.


Και είναι ξεκάθαρο ότι οι μηχανές είναι η "σπηλιά" που κρατά εγκλωβισμένους τους ανθρώπους σε μια ψευδαίσθηση της τάχα αληθινής ζωής στην Γη, διότι είναι μια ΑΠΑΤΗ αυτός ο κόσμος της Γης!! Ένα ολόγραμμα, μια εικονική ζωή!! όπου ο Νους του ανθρώπου είναι συνδεδεμένος με τις ΜΗΧΑΝΕΣ.

Και γνωρίζουμε πολύ καλά η διεστραμμένη Ελίτ του πλανήτη κάνει τα αδύνατα δυνατά για να μας κρατήσει στο σκοτάδι!!
Συνεχώς μας δημιουργεί προβλήματα ώστε να ασχολούμαστε μ'αυτά και με απώτερο σκοπό να μην σκεφτόμαστε, διότι θα δούμε κατάματα την ΑΛΗΘΕΙΑ !! ότι μας κοροιδεύουν!! ότι όλα όσα ζούμε είναι ένα ψεμα !! ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΟΛΑ ΟΣΑ ΜΑΣ ΕΜΑΘΑΝ ΩΣ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ.


Είναι μια προβολή δηλαδή, τρισδιάστατη; ένα ολόγραμμα;

Είναι ξεκάθαρο αυτό, ειδικά από την στιγμή που αποδείχτηκε ότι αυτό που θεωρούμε ζωή, είναι αυτό που αντιλαμβάνεται ο Νους.
Διότι δίχως Νου είναι αδιανόητο να κατανοήσουμε ότι ζούμε.Πολύ καλό να το διαβάσουμε!
Οι μεταφυσικοί και φιλοσοφικοί συμβολισμοί του «Matrix»

Η θεϊκή επικράτεια

Ο αληθινός και αγαθός Θεός δεν δημιούργησε, κατά συνέπεια, αυτόν τον κόσμο. Σύμφωνα με τους μύθους που αφηγούνταν οι γνωστικοί, στο απώτατο παρελθόν ο αληθινός Θεός απέκτησε θεϊκούς απογόνους (οι οποίοι αποκαλούνταν «Αιώνες»), διαδοχικές εκπορεύσεις του στο πλαίσιο μίας μεταφυσικής ιεραρχίας οι οποίες κατά ζεύγη, παρήγαγαν δικούς τους απογόνους. Μία καταστροφή έλαβε χώρα στη θεϊκή επικράτεια όταν ένας κατώτατος Αιώνας (συχνά ονομάζεται «Σοφία») ξέπεσε και αποχωρίστηκε από τους υπολοίπους, ενώ ταυτόχρονα απέκτησε έναν δικό του θεϊκό απόγονο. Αυτός ο απόγονος, όντας γεννημένος έξω από τη θεϊκή επικράτεια, ήταν Κακός (ή “πλανημένος”, κατ’ άλλες παραδόσεις) και σε συνεργασία με τους δικούς του θεϊκούς απογόνους (οι οποίοι τότε ήρθαν σε ύπαρξη), τους “Άρχοντες”, δημιούργησε τον υλικό κόσμο, το κατώτατο στην ιεραρχία μεταφυσικό επίπεδο, ως τόπο φυλάκισης για την έκπτωτη Σοφία. Με αυτό τον τρόπο έγινε γνωστός ως ο «Δημιουργός».

Άνθρωποι

Ο Αιώνας Σοφία που είχε εκπέσει από τη θεϊκή επικράτεια αιχμαλωτίστηκε και φυλακίστηκε στον δικό μας υλικό κόσμο μέσα σε σώματα ανθρώπων. Έτσι οι άνθρωποι, έχοντας τη θεϊκή σπίθα μέσα τους, επιθυμούν διακαώς να διαφύγουν από αυτόν τον κόσμο και να αγγίξουν τα ανώτερα μεταφυσικά επίπεδα, να βυθιστούν στον ίδιο τον Θεό. Δεν είναι απλώς ζωντανά πλάσματα, όπως τα υπόλοιπα ζώα, προορισμένα να πεθαίνουν και να παύσουν να υπάρχουν.

Σωτηρία

Η θεϊκή σπίθα μέσα στους ανθρώπους είναι δυνατόν να διαφύγει μόνο μέσω της απόκτησης γνώσης όσον αφορά το μέρος από όπου προήλθε, πώς βρέθηκε εκεί και πώς μπορεί να επιστρέψει εκεί. Η απελευθέρωση από αυτόν τον υλικό κόσμο, με άλλα λόγια, μπορεί να επέλθει μόνο μέσω απελευθερωτικής, μυστικιστικής Γνώσης.

“Μην προσπαθείς να λυγίσεις το κουτάλι. Αυτό είναι αδύνατο. Αντί γι’ αυτό, προσπάθησε μόνο να συνειδητοποιήσεις την αλήθεια… Δεν υπάρχει κουτάλι.”

Ο Θεϊκός Λυτρωτής

Αυτή η Γνώση, όμως, δεν μπορεί να αποκτηθεί με μέσα αυτού του κόσμου καθώς ο κόσμος είναι κακός · πρέπει συνεπώς να προέλθει από εξωτερική πηγή. 


“Πρέπει να τα αφήσεις όλα, Neo. Φόβο, αμφιβολία και δυσπιστία. Ελευθέρωσε το μυαλό σου.”Ο χαρακτήρας του Neo έχει εμπνευσθεί από τον Χριστό, το όνομα του οποίου αναφέρεται πολλές φορές και μέσα στην ταινία και από τον Βούδα. Το όνομα Neo, ουσιαστικά βασίζεται στην ελληνική λέξη «νέος» και μπορεί να ερμηνευθεί και ως ανανεωμένος.

Το όνομα της Trinity έχει να κάνει με την Αγία Τριάδα (Πατέρας, Υιός και Άγιο Πνεύμα) και όπως εκείνη βοήθησε στην ανάσταση του Ιησού, έτσι και η Trinity έπαιξε σημαντικό ρόλο στην «ανάσταση» του Neo. Η ταινία ξεκινάει με την Trinity να βρίσκεται σε ένα δωμάτιο με τον αριθμό «303» (εδώ οι δημιουργοί παίζουν με τον αριθμό 3) και είναι σε αυτό το δωμάτιο, όπου ο Neo πυροβολείται και στην συνέχεια αναδύεται πεφωτισμένος.

Ο Μορφέας πήρε το όνομά του από τον Έλληνα θεό των ονείρων. Κάπως ειρωνικό, αν σκεφτεί κανείς πως στην ταινία, είναι αυτός που ξυπνάει τους άλλους από έναν «ονειρικό» κόσμο και τους επαναφέρει στην πραγματικότητα. Οι Wachowski βάσισαν τον χαρακτήρα, στον πρωταγωνιστή της σειράς κόμικς Sandman. Είναι μια ηγετική και πατρική φιγούρα για τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος. Το σκάφος του ο Ναβουχοδονόσωρ, πήρε το όνομα του από έναν βασιλιά της Βαβυλώνας, ο οποίος αναφέρεται στην Παλαιά Διαθήκη ότι άρχιζε να τρελαίνεται, καθώς δεν μπορούσε να θυμηθεί και να δώσει ερμηνεία σε ένα σημαντικό όνειρο που είχε δει.H Oracle (Προφήτης), όπως και η Γνωστικιστική Σοφία, συμβολίζει τις αινιγματικές απαντήσεις σε μια περίπλοκη πραγματικότητα. Το γνωμικό «Γνώθι σαυτόν» που βρισκόταν κρεμασμένο στην πόρτα της κουζίνας της, ήταν σκαλισμένο στο Μαντείο των Δελφών.

Αναφερόμενη στην Αποκάλυψη ως το βασίλειο του Θεού όπου οι άξιοι θα σωθούν μετά την καταστροφή της Γης, η Zion είναι η μόνη πόλη στον κόσμο του Matrix όπου οι άνθρωποι είναι ελεύθεροι και παραδόξως βρίσκεται βαθιά μέσα στην Γη σε αντίθεση με τα ύψη του ουρανού (Παράδεισος, βασίλειο του Θεού). Οι γεννημένοι στην Zion, Dozer και Tank, που παραδόξως έχουν ονόματα μηχανών, είναι σε πολύ καλή φυσική κατάσταση και έχουν ανεπτυγμένα σώματα, σε αντίθεση με αυτούς που γεννήθηκαν μέσα στο Matrix.

Οι Agents συμβολίζουν τους «Άρχοντες» και είναι υπεύθυνοι για την επιβολή της τάξης και του ελέγχου σε αυτήν την πραγματικότητα. Όπως αναφέρει ο Μορφέας, «φυλάνε όλες τις πόρτες, κρατάνε όλα τα κλειδιά». Για αυτούς, αυτή η πραγματικότητα είναι «ένας ζωολογικός κήπος», «μια φυλακή» και όπως οι Γνωστικοστικοί Άρχοντες, εκείνοι είναι οι φύλακες και οι δεσμοφύλακες.


ΟΙ 36 ΔΕΚΑΡΧΟΙ...OI ΑΡΧΟΝΤΕΣ ! ΑΥΤΟΙ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΟ ΜΑΤRΙΧ

Η γυναίκα με το κόκκινο φόρεμα συμβολίζει τον πειρασμό, καθώς και τα ανθρώπινα ένστικτα και ανάγκες, αυτά που όπως αναφέρεται στην ταινία, μας κάνουν να διαφέρουμε από τις μηχανές.

Η άλογη φύση μας, το Πνεύμα με όσα συνεπάγεται...η ανίερη Δωδεκαδα.
"ΖΕΙΣ, ΤΑΞΙΔΕΥΕΙΣ ΚΙ ΟΝΕΙΡΕΥΕΣΑΙ... ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ..." 
Την Ελεύθερη επιλογή-βούληση. Μπορώ να σκεφτώ ελεύθερα ότι θέλω. Με την Ανδρεία της ψυχής να με οδηγεί νικώντας όλους τους φόβους του matrix


“Ξέρω ότι είστε εκεί έξω. Μπορώ να σας νιώσω τώρα. Ξέρω ότι φοβάστε… φοβάστε εμάς. Φοβάστε την αλλαγή. Δεν γνωρίζω το μέλλον. Δεν είμαι εδώ για να σας πω πώς αυτό θα τελειώσει. Είμαι εδώ για να σας πω πώς θα αρχίσει. Θα κλείσω το τηλέφωνο και μετά θα δείξω σε αυτούς τους ανθρώπους ό,τι δεν θέλετε να δουν. Θα τους δείξω έναν κόσμο χωρίς εσάς. Έναν κόσμο χωρίς κανόνες και ελέγχους, χωρίς σύνορα ή όρια. Έναν κόσμο όπου όλα είναι πιθανά. Το πού πάμε από εδώ είναι μια επιλογή που αφήνω σε εσάς.”
ΟΙ ΤΡΙΑΝΤΑ ΕΞΙ ΔΕΚΑΡΧΟΙ

Ο Ερμής Τρισμέγιστος στους Τριαντα έξι Δέκαρχους αναφέρεται στο ηλιακό μας σύστημα στους πέντε ζωδιακούς ζωφόρους πλανήτες, ξεχωρίζει την σελήνη και τον ήλιο οι οποίοι επιδρούν πάνω στην Γη, επίσης αναφέρεται στα έμβια όντα που ζουν πάνω στην Γη όπως ο άνθρωπος, και λειτουργούν σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά των Τεσσάρων στοιχείων, δώδεκα από τα οποία τα ονόμασαν ως Ζώδια.

Ζώδια ονομάζουν την ανίερη Δωδεκάδα που είναι τα χαρακτηριστικά της ύλης γη, νερό, αέρας, φωτιά, ενώ ταυτόχρονα ενεργεί πάνω τους το κεφάλι, δηλαδή ο Νους, ο Ήλιος, η Άρκτος, που έχει και μια άλλη ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΑΡΚΤΟ πάνω από το κεφάλι της.

Μας αναλύει τι είναι οι δαίμονες τα Τέσσερα στοιχεία η ανίερη Δωδεκάδα, τι είναι οι θεοί οι Δέκαρχοι, η Δεκάδα, η ιερή δεκάδα, ο Νους της ψυχής, που ενεργούν πάνω στους ανθρώπους, στον πλανήτη, στο ηλιακό σύστημα, και στα 12 ζώδια, η ανίερη δωδεκάδα δηλαδή η λογική που οδηγεί τους ανθρώπους στην Γη, αλλά και η ανθρώπινη ψυχή που τους οδηγεί με την Δεκάδα.

Μας αναφέρει ότι ο Νους της ψυχής είναι η Δεκάδα, που θα μας οδηγήσει στην θέωση, ενώ η λογική των αισθήσεων της σάρκας είναι τα τέσσερα στοιχεία, το δίπολο αρνητικό-θετικό, που ενεργεί ισόποσα μέσα από την ταλάντωση των δύο αντίθετων πόλων, είναι η ανίερη Δωδεκάδα που φέρουν όλα τα θνητά στην ζωή μας, όπως οι αισθήσεις τα συναισθήματα τα πάθη οι επιθυμίες, που πάντα φέρουν το κακό όταν δεν γνωρίζουμε τι είναι και πως εκδηλώνεται η θνητή τους φύση και τιμωρούμαστε από αυτά.ΟΙ 36 ΔΕΚΑΡΧΟΙ...ΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ! ΑΥΤΟΙ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΟ MATRIX ΜΕ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΝ ΔΙΑ

Ο αρχηγός λοιπόν των 36 Δεκάρχων - και τι είναι τελικά οι Δέκαρχοι; ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΝΟΜΟΙ -, είναι ο θεός Παντόμορφος.
Ποιος είναι ο θεός Παντόμορφος; Ο ΔΙΑΣ

Αυτός είναι ο Δημιουργός του ατελούς κόσμου μας ο οποίος επειδή είναι κτιστός, ενεργειακός, και όχι Αρχετυπικός, από Φως, είναι υποχρεωμένος να λειτουργεί διπολικά με θετικό και αρνητικό πόλο, σαν μπαταρία ενέργειας, με ζωή και θάνατο και όλες τις αντιθέσεις που ζούμε. 

Είναι ένα κατασκευαστικό παιγνίδι που μιμείται το πρωτότυπο, τον πρότυπο κόσμο. 

Για να υλοποιήσεις το πρότυπο χρειάζεται ενέργεια, αιθέρας, αυτή είναι η κατάσταση. 

Παίζουμε survival όπως τόσες φορές είπες, και όταν βγούμε θα γυρίσουμε κατευθείαν στον κόσμο του Πατέρα, ενήλικοι πια και έχοντας χορτάσει παιδικά παιχνίδια. 

Κι αν κάποιοι δεν έχουν Νου ούτε λαχτάρα να επιστρέψουν, ας μείνουν μέχρι να αφυπνιστούν και να το θελήσουν.

Τέλειο!!
Στο κέντρο του ζωδιακού κύκλου, ο οποίος καθορίζει τη ροή του επίγειου χρόνου, βρίσκεται ο αρχηγός των 36 Δεκάρχων, που ονομάζεται Παντόμορφος. (ο Δίας)


Και μας διαχώρισε σε άρρεν και θήλυ γιατί μολονότι ήμασταν στον κόσμο που δημιούργησε και μπήκαμε μόνοι μας από επιλογή μας, γίναμε αυθάδεις και υπερόπτες και αμφισβητούσαμε τις δημιουργικές του ικανότητες αλλά και δεν φεύγαμε. Μας έκανε λοιπόν θνητούς και αναπαραγόμενους για να ησυχάσει από μας. Χαχαχαα πλάκα κάνω αλλά έχει μία βάση να αυθαδιάσαμε. Και ο Ερμής δεν μας εξηγεί γιατί έγινε το..θαυμασιότατο αυτό θαύμα του διαχωρισμού και μας αφήνει να παιδευόμαστε.

Είναι αδύνατον να υποπέσουμε σε λάθη ως ψυχή που κάνουν μόνον τα θνητά σώματα.

Ενώ ο Δίας είδε έναν θεό μπροστά του τον Άνθρωπο μέσα σε ψυχή δική του, και θέλησε να τον παγιδεύσει μέσα στην σάρκα, και ο Δεύτερος Νους δημιουργός διέσπασε τα πάντα.

Και εγκλωβίστηκε στον κτιστό κόσμο ο άνθρωπος δεύτερος θεός.

Αν τώρα ενσαρκωθήκαμε τα αρσενικοθήλυκα ζώα, ναι μεν όλα ζούν αρμονικά.
Διασπάζοντας τα σώματα όμως σε αρσενικό και θηλυκό μας εγκλώβισε στα σάρκινα πλέον θνητά σώματα!!


Λες ότι αποκλείεται να διαπράξαμε ύβρη και να μας τιμώρησε.


ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ!!
Αφού ενσαρκωθήκαμε τα αρσενικοθήλυκα ζώα είμασταν συμβατοί λόγω της Αρμονίας με το Φως.
Μόλις διέσπασε τα πάντα ο δεύτερος Νους δημιουργός μας εγκλώβισε στην θνητή σάρκα.

Το σπήλαιο του Πλάτωνα αυτό ακριβώς λέει.


Τι είναι αυτό που κάνει την διαφορά; 


Όταν τα Τέσσερα στοιχεία είναι ενωμένα με Αρμονία σε ένα σώμα του οποίου η ψυχή που του δίνει την ζωή έχει διασπαστεί, πλέον δεν φέρει την δυσαρμονία το σώμα, αλλά η διασπασμένη ψυχή!

Μισή ψυχή δεν είναι ολοκληρωμένη ζωή!~
Μία ολοκληρωμένη και μη διασπασμένη ψυχή είναι η ζωή!

Το σώμα είναι αυτό που είναι αλλά η ψυχή δεν είναι αυτή που ήταν!

Αυτό κι αν είναι αποκάλυψη!!

Ακούγεται πολύ καλό.

Ίσως εξ αιτίας αυτού του επιχειρήματος, αναγκαστώ να μετακινηθώ από την άποψη ότι η ψυχή δεν διαχωρίστηκε.

Αν είναι έτσι, είναι τραγικό. 


Διέσπασε τα πάντα ο δεύτερος Νους δημιουργός ενώ όλα ήταν αρσενικοθήλυκα.
Πως διασπώνται τα αρσενικοθήλυκα;
Τα τέσσερα στοιχεία είναι και παραμένουν ενωμέναενωμένα.

Η ψυχή όμως δεν είναι ενωμένη με το άλλο της μισό, γι'αυτό και γεννά τα αρσενικά σώματα το ένα αρσενικό μέρος της ψυχής, ενώ το άλλο θηλυκό μέρος της ψυχής γεννά τα θηλυκά σώματα.

Αποκάλυψη μεγάλη!! Αλλά δεν σηκώνει σαμπάνια.

Δεν σηκώνει σαμπάνια. Είναι θλιβερή αποκάλυψη. 


Και δυστυχώς μάλλον η μόνη αλήθεια.Και ο θεϊκός σπινθήρας τι απέγινε όταν χωρίστηκε η ψυχή στα δύο; 


Υπάρχει πάντα, αλλά μισός, αφού διαχωρίστηκε πλέον.
Στην προηγούμενη ανάρτηση αναφέρω πως μπορεί να επανενωθεί η ψυχή.
Με μια μας σκέψη να την αναζητήσουμε όταν αφήσουμε την σάρκα.


Σήμερα οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει ότι με μια μας σκέψη μπορούμε να έλξουμε το όμοιο μας και να επανενωθούμε μαζί του. Αυτό συνέβει σε κλίμακα μορίων της ύλης. Παρατηρήθηκε πως οπουδήποτε και σε όποια απόσταση κι αν βρίσκονται δύο σωματίδια του ατόμου, η επανένωση τους γίνεται αμέσως με μια σκέψη του ενός προς το όμοιο του.


Τα όμοια ενώνονται.


Οι φυσικοί λένε:
Αν δύο φωτόνια τα οποία κάποια στιγμή έχουν αλληλεπιδράσει πολύ στενά, κατόπιν τα απομακρύνουμε οσοδήποτε, τότε αυτά τα δύο φωτόνια δεν συμπεριφέρονται σαν 2 διαφορετικά αντικείμενα, παρά σαν ένα ενιαίο με κοινές ιδιότητες και εκφράσεις.
Αν τα απομακρύνουμε πάρα πολύ μακριά και προικοδοτήσουμε το ένα με κάποια πληροφορία, τότε με έκπληξη διαπιστώνουμε ότι η πληροφορία αυτή μεταβιβάζεται στο άλλο με ταχύτητες πολλαπλάσιες της ταχύτητας του φωτός.
Στην Ελβετία έγινε ένα τέτοιο πείραμα πριν δέκα + χρόνια.


Κι αν ζει ακόμη ή έχει φύγει από καιρό;


ΑΝ ΓΝΩΡΊΖΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ δεν θα ενσαρκωθεί, αλλά θα την έλξει προς τα πάνω. Δεν υπάρχει ο χρόνος για την ψυχή
Απλά θα περιμένει όταν θα ξαναγίνει ψυχή να ενωθούν.διάβασε κι εδώ λέει περίπου τα ίδια
Μας λέει οτι ο θεϊκός σπινθήρας ενσαρκώνεται στο υλικό πεδίο άλλοτε ως άντρας και άλλοτε ως γυναίκα ενώ ο ανώτερος Εαυτός μας, το ανώτερο πνευματικό μας τμήμα, μένει διαχωρισμένος σε ανώτερες ενεργειακές διαστάσεις.
Μπορούν να ενωθούν με απόλυτο έλεγχο του εγώ.

Νέες έννοιες. Δυο πνευματικά τμήματα του ανθρώπου διαχωρισμένα. Το ανώτερο πνευματικό μας τμήμα, ο ανώτερος Εαυτός, και ο θεϊκός σπινθήρας που ενσαρκώνεται ως άντρας ή γυναίκα.


Με την Αρμονία δεν είπαμε ότι έλκεται ο πυρήνας της ψυχής;

Ποιος είναι ο ανώτερος εαυτός; ο πυρήνας της ψυχής δεν είπαμε;
Τι είναι η ψυχή; το πνεύμα δεν είπαμε;
Ποιος ενώνεται με τα σώματα; γη, νερό, αέρας, φωτιά, η ψυχή του πνεύματος. Αλλά και ο πυρήνας! απλά δεν συμμετέχει.
Ο πυρήνας της ψυχής δεν συμμετέχει πουθενά. Αλλά ποιος γνωρίζει ότι ο πυρήνας είναι ο άνθρωπος δεύτερος θεός;


Το παρουσιάζει οτι ο Σπινθήρας ενσαρκώνεται και πρέπει να ενωθεί με τον Εαυτό. Προσπαθώ να το νιώσω. Ποιος είναι ο Σπινθήρας και ποιος ο εαυτός. 

Αυτή όλα τα ονομάζει ως πνεύμα! τα έκανε σαλάτα με τον δεύτερο Νου δημιουργό και τον άνθρωπο δεύτερο θεό.
Εγώ απλά σου δείχνω να διαβάσεις για την διαίρεση της ψυχής.
Ότι όντως ισχύει. Διάβασε τι γράφει στο τέλοςΟ ανώτερος εαυτός είναι ο πυρήνας.
ο σπινθήρας είναι το πνεύμα.
το σώμα της σάρκας είναι κάτι από πνεύμα αφού ενώθηκε με τα Τέσσερα στοιχεία της Γης που είναι τα πιο κατωφερή και ενωμένα.

Ο σπινθήρας, δηλαδή το πνεύμα έχει την Αρμονία, από την οποία έλκεται ο πυρήνας ο ανώτερος εαυτός ο άνθρωπος δεύτερος θεός.

Εμείς τι βάζουμε στην θέση αυτού που ονομάζει πνεύμα; 

Αυτό που ονομάζει ως πνεύμα είναι το πνεύμα που ενυπάρχει στο ηλιακό σύστημα.
Ο σπινθήρας, δηλαδή το πνεύμα έχει την Αρμονία, από την οποία έλκεται ο πυρήνας ο ανώτερος εαυτός ο άνθρωπος δεύτερος θεός.

Το πνεύμα της Γης (φύση) είναι άλλο αφού είναι αέρας

Σπινθήρας και πυρήνας άλλο πράγμα επομένως. 

Πυρήνας ο Άνθρωπος Θεός, ο ανώτερος Εαυτός, και σπινθήρας η ζωή, το πνεύμα που δίνει ζωή στην σάρκα;

Ναι, χαίρω πολύ! αφού μπερδεύουμε όλοι τους όρους.
Δεν είναι όλα πνεύμα καταλάβε το!
Το Φως δεν μπορεί να είναι πνεύμα! Γι'αυτό ο πυρήνας (ανώτερος εαυτός) δεν συμμετέχει καθόλου.
Στον κτιστό κόσμο συμμετέχει μόνον το πνεύμα!! (αιθέρας).

Όποιος γίνει ένα με τον πυρήνα πάει στο Φως. 
Οι υπόλοιποι παραμένουν μέσα στον κτιστό κόσμο μέσα στο matrix


Ναι, κατάλαβα. Το είχες γράψει από την αρχή αλλά ξαφνιάστηκα με τα καινούργια ονόματα.
"
Ποιος είναι ο ανώτερος εαυτός; ο πυρήνας της ψυχής δεν είπαμε;
Τι είναι η ψυχή; το πνεύμα δεν είπαμε;
Ποιος ενώνεται με τα σώματα; γη, νερό, αέρας, φωτιά, η ψυχή του πνεύματος. Αλλά και ο πυρήνας! απλά δεν συμμετέχει.
Ο πυρήνας της ψυχής δεν συμμετέχει πουθενά. Αλλά ποιος γνωρίζει ότι ο πυρήνας είναι ο άνθρωπος δεύτερος θεός;"σωστά!


Σχόλια

 1. http://doryforos.gr/%CE%BF%CE%B9-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%86%CF%85%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%AF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%86%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CF%83%CE%BF%CF%86%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%AF-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%BF/

  Έβαλα την φωτογραφία που έχεις παραπάνω με τα άστρα και τον άνθρωπο που βγάζει το κεφάλι του, από το σπήλαιο του Πλάτωνα και βρήκα πολλά κείμενα, που παρομοιάζουν το Σπήλαιο του Πλάτωνα με την γνωστή ταινία του matrix... το πιο ενδιαφέρον, είναι αυτό που σου στέλνω... Αφουγκράσου το... μήπως έχει κάτι να σου πει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μόνο nice... εδώ μας μιλάει, το ίδιο το matrix σήμερα...

   Διαγραφή
  2. Αλήθεια σου λέω μου άρεσε πολύ!

   Διαγραφή
  3. Κατ' αρχήν... το ένιωσα ότι σου άρεσε! Χαχαχα! Μα υπήρχε άλλη περίπτωση; Μιλάμε ότι μας αγαπάει ο Θεός εκεί πάνω Παναγιώτη και μας βοηθάει παντοιοτρόπως...Και κατά δεύτερον... το κείμενο, μου δόθηκε θεόσταλτο...μου είπε να πάρω την συγκεκριμένη εικόνα και να κάνω αναζήτηση... είχα εντολή να ψάξω και νατο!!!! Είναι τα λεγόμενα μικρά θαύματα που λατρέυω όταν συμβαίνουν... Μηνύματα καθοδήγησης... Είμαστε και οι τρεις μας, σε καλό δρόμο...

   Διαγραφή
 2. "Ο Μορφέας πήρε το όνομά του από τον Έλληνα θεό των ονείρων. Κάπως ειρωνικό, αν σκεφτεί κανείς πως στην ταινία, είναι αυτός που ξυπνάει τους άλλους από έναν «ονειρικό» κόσμο και τους επαναφέρει στην πραγματικότητα."

  Η Αποστολή σου δάσκαλε... γιατί τίποτα δεν γίνεται τυχαία... (το κείμενο είναι θεόσταλτο!)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. http://berlin-athen.eu/%CE%B7-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%80%CE%B7%CE%BB%CE%B1%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%BB%CE%AC%CF%84%CF%89%CE%BD%CE%B1/

   Ορίστε και άλλη μία πολύ ενδιαφέρουσα αναφορά του Σπηλαίου του Πλάτωνα με το Matrix την ταινία... θα το βρεις κι αυτό ενδιαφέρον!!! Δες το όποτε έχεις χρόνο!!!

   Διαγραφή
  2. Οι συμβολισμοί της αλληγορίας του σπηλαίου
   Η σπηλιά: είναι η αισθητή πραγματικότητα, η πολιτική κοινωνία στην οποία ζούμε
   Οι δεσμώτες: είναι οι άνθρωποι που ζουν μέσα στο σκοτάδι της αμάθειας και μη έχοντας επίγνωση της άγνοιας τους θεωρούν ότι οι σκιές είναι τα πραγματικά όντα.
   Οι σκιές – οι ήχοι: είναι τα είδωλα των πραγματικών όντων, τα αντίγραφα των πραγματικών ιδεών, τα απεικάσματα της πραγματικότητας, ο κόσμος που γίνεται αντιληπτός μέσω των αισθήσεων.
   · Οι αλυσίδες: είναι οι αισθήσεις που μας κρατούν δέσμιους και δε μας αφήνουν να αντιληφθούμε την πραγματικότητα. Είναι τα εμπόδια που συναντάμε στη ζωή μας, η προσήλωσή μας στα υλικά αγαθά που μας κρατούν μακριά από τη θέαση του αγαθού. Είναι η αμάθεια και η απαιδευσία που μας εμποδίζουν να προσεγγίσουμε τον κόσμο των Ιδεών.
   · Η φωτιά που καίει πίσω και πάνω απ’ τους δεσμώτες: ο ήλιος του κόσμου μας
   Ο φωτεινός κόσμος: είναι ο κόσμος που βρίσκεται έξω από τη σπηλιά και συμβολίζει τον κόσμο των ιδεών, την αληθινή πραγματικότητα, που γίνεται αντιληπτή μόνο μέσω της νόησης.
   · Είσοδος ανοιχτή στο φως: Δυνατότητα να περάσει κανείς από τον κόσμο του σπηλαίου στον κόσμο
   του φωτός, από τον ορατό κόσμο στο νοητό.
   Οι άνθρωποι που βρίσκονται στο φωτεινό κόσμο - τα αντικείμενα που μεταφέρουν - οι ήχοι: είναι τα αληθινά όντα, οι ιδέες.
   · Το φως του ήλιου που δε φτάνει στο εσωτερικό: η υπέρτατη ιδέα του Αγαθού
   που αντικρίζουν μόνο όσοι καταφέρνουν ν’ ανέβουν προς αυτό, ο Λόγος, η Αλήθεια
   Η πορεία από το σπήλαιο προς την έξοδο: η πορεία από τον ορατό προς το νοητό κόσμο και το Αγαθό, η κίνηση της ψυχής προς τον κόσμο των ιδεών

   Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ
   Αισθητός κόσμος:
   α. εικασία: οι δεσμώτες βλέπουν τις σκιές των πραγμάτων
   β. πίστη: ο απελευθερωμένος δεσμώτης αντικρίζει για πρώτη φορά τα αισθητά πράγματα
   (αυτά που μεταφέρουν οι άνθρωποι κατά μήκος του τοίχου)

   Νοητός κόσμος:
   α. διάνοια: ο απελευθερωμένος δεσμώτης αντικρίζει την εξωτερική πραγματικότητα, το νοητό κόσμο
   β. νόηση: ο απελευθερωμένος δεσμώτης ατενίζει τον ήλιο και φτάνει στη θέαση του Αγαθού.

   Διαγραφή
  3. ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ ~ ΑΓΑΘΟ ~ ΙΔΕΕΣ (ΝΟΗΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ)
   ΑΙΣΘΗΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ~ ΗΛΙΟΣ ~ ΑΙΣΘΗΤΑ, ΕΙΚΟΝΕΣ
   ΣΠΗΛΑΙΟ ~ ΦΩΤΙΑ ~ ΟΜΟΙΩΜΑΤΑ, ΣΚΙΕΣ

   Διαγραφή
 3. "“Πρέπει να τα αφήσεις όλα, Neo... Φόβο, αμφιβολία και δυσπιστία. Ελευθέρωσε το μυαλό σου.”

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πεσμου ότι κάνεις μάθημα με την συμμαθήτρια μου και είσαι αλλού βρε δάσκαλε, να συνεννοηθούμε... όταν τα διαβάσεις, τα λέμε!

   Διαγραφή
  2. Ωραια ειναι, τα διαβαζω

   Διαγραφή
 4. "Δεν υπάρχεις (η ζωή μέσα στο Matrix... είναι ένα ψέμα, μια ψεύτικη ζωή, σε ένα ψεύτικο κόσμο)… Ονομάζεται μεσκαλίνη (χάπια Μορφέα). ***Είναι ο μόνος τρόπος... για να πετάξεις (φινάλε ταινίας)*** (σαν το ποίημα... που σου έγραψα τις προάλλες...μήνυμα κι αυτό) ...Ακούγεται σαν να πρέπει να αποσυνδεθείς (δίκτυο του Matrix)»."

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. "Ο Πλάτωνας αναφέρει ότι όταν ο φιλόσοφος-βασιλιάς κατανοήσει την δυναμική που υπάρχει πίσω από την ελεύθερη βούληση, την ψυχική γενναιότητα, και την ελεύθερη σκέψη, ενεργοποιεί στον εγκέφαλο του την αληθινή του φύση." (Μήνυμα για σένα!) :)

   Διαγραφή
  2. Να οραματίζεσαι, αυτό που επιθυμείς για την επαγγελματική σου, άνοδο. Να είσαι συγκεντρωμένος πρωί όταν σηκώνεσαι και όταν πας για ύπνο, σε αυτό που θα σου φέρει χρήματα...μια μεγάλη δουλειά. Μία πρόταση ή μια συνεργασία, που θα σε εξελίξει και θα σου δώσει αυτά τα υλικά, που χρειάζεσαι, για να ζεις με αξιοπρέπεια και χαρά. Καλό θα ήταν να απευθύνεσαι στην Παναγία, να την καλείς να σε βοηθήσει, **για το ανώτερο καλό της ψυχής σου**...Αυτά είναι λόγια θαυματουργά... για το ανώτερο καλό της καρδιάς μου. Θα της λες...και τα θαύματα θα αρχίσουν, απλά να συμβαίνουν.

   Διαγραφή
 5. "“Μην προσπαθείς να λυγίσεις το κουτάλι. Αυτό είναι αδύνατο. Αντί γι’ αυτό, προσπάθησε μόνο να συνειδητοποιήσεις την αλήθεια… Δεν υπάρχει κουτάλι.”

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αυτο πολυ καλο. Εμεις συνηθως την παταμε γιατι προσπαθουμε να λυγισουμε το κουταλι και γινομαστε ενα με αυτον τον κοσμο. Αντιδρουμε με θυμο εκδικηση κτλ.

   Διαγραφή
  2. Όσο αφορά, τα ζόρια που έχεις, σχετικά με τα επαγγελματικά, που διάβασα τις σκέψεις σου, είσαι καλό δρόμο... τα μηνύματα που έδωσες, είναι τα σωστά για σένα... καιρός να τα βάλεις σε λειτουργία. Πιστεύω σε σένα, θα τα καταφέρεις. Ένας φιλόσοφος-βασιλιάς εξάλλου δεν μασάει και δεν πτοείται από κανέναν και τίποτα! Όλοι είναι με το μέρος σου... σε αγαπούν...καιρός να το πιστέψεις, λοιπόν, ότι έτσι ΕΙΝΑΙ... πόσες φορές ακόμα θα στο πω!!! Καλό μας ξημέρωμα! Με όνειρα θεοφώτιστα και μόνο... αληθινά!! Τσίου! :)

   Διαγραφή
 6. Οι Agents συμβολίζουν τους «Άρχοντες» και είναι υπεύθυνοι για την επιβολή της τάξης και του ελέγχου σε αυτήν την πραγματικότητα. Όπως αναφέρει ο Μορφέας, «φυλάνε όλες τις πόρτες, κρατάνε όλα τα κλειδιά». Για αυτούς, αυτή η πραγματικότητα είναι «ένας ζωολογικός κήπος», «μια φυλακή» και όπως οι Γνωστικοστικοί Άρχοντες, εκείνοι είναι οι φύλακες και οι δεσμοφύλακες.

  ΟΙ 36 ΔΕΚΑΡΧΟΙ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η γυναίκα με το κόκκινο φόρεμα συμβολίζει τον πειρασμό, καθώς και τα ανθρώπινα ένστικτα και ανάγκες, αυτά που όπως αναφέρεται στην ταινία, μας κάνουν να διαφέρουμε από τις μηχανές.

   Η άλογη φύση μας, το Πνεύμα με όσα συνεπάγεται...η ανίερη Δωδεκαδα.

   Διαγραφή

  2. ΟΙ 36 ΔΕΚΑΡΧΟΙ... OΝΤΩΣ ΑΥΤΟΙ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΟ MATRIX

   Διαγραφή
 7. “Ξέρω ότι είστε εκεί έξω. Μπορώ να σας νιώσω τώρα. Ξέρω ότι φοβάστε… φοβάστε εμάς. Φοβάστε την αλλαγή. Δεν γνωρίζω το μέλλον. Δεν είμαι εδώ για να σας πω πώς αυτό θα τελειώσει. Είμαι εδώ για να σας πω πώς θα αρχίσει. Θα κλείσω το τηλέφωνο και μετά θα δείξω σε αυτούς τους ανθρώπους ό,τι δεν θέλετε να δουν. Θα τους δείξω έναν κόσμο χωρίς εσάς.

  ****Έναν κόσμο χωρίς κανόνες και ελέγχους, χωρίς σύνορα ή όρια.****
  ****Έναν κόσμο, όπου όλα είναι πιθανά... Το πού πάμε από εδώ και πέρα... είναι μια επιλογή, που αφήνω σε ΕΣΑΣ ! ! !****”

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. "ΖΕΙΣ, ΤΑΞΙΔΕΥΕΙΣ ΚΙ ΟΝΕΙΡΕΥΕΣΑΙ... ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ..." ;-)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Την Ελεύθερη επιλογή-βούληση. Μπορώ να σκεφτώ ελεύθερα ότι θέλω. Με την Ανδρεία της ψυχής να με οδηγεί νικώντας όλους τους φόβους του matrix

   Διαγραφή
  2. Ακριβώς... και αναφέρεται ΚΑΙ στην Ανδρεία της ψυχής μας...επίσης:

   "Το Thomas-Θωμάς είναι μια αναφορά στον άπιστο Θωμά που στην αρχή δεν πιστεύει ότι βλέπει, όπως και ο Neo που στην αρχή δεν πιστεύει ότι είναι ο Εκλεκτός. Το επίθετο του, μπορεί να χωριστεί σε «Ander» και «Son». Για το πρώτο σκέλος, «Ανδρέας- Αντρέας- ανδρείος- ανήρ- άντρας» και στα αγγλικά το άνδρας είναι man. To επίθετο τότε, μπορεί να αποδοθεί ως «Son of Man», μια φράση που χρησιμοποιείται στην Βίβλο ως επίκληση για τον Μεσσία."

   Διαγραφή
 9. Ψάχνοντας από το πρωί, αλληγορίες, συμβολισμούς, matrix κλπ... στέκομαι στην λέξη που αναφέρεται μέσα στην ταινία του Matrix...την λέξη: Γνωστικισμός... μου κάνει κλικ.... την γκουγκλάρω και ανοίγω το πρώτο μπλογκ που αναφέρεται σε αυτήν, και ανακαλύπτω, ομοιότητες με τα ερμητικά κείμενα... κρυμμένες μέσα, κάπως τοποθετημένα διαφορετικά.
  Εκεί γίνεται η εξής αναφορά:
  "Το Σύμπαν: Αυτό χωρίζεται σε τρία βασίλεια:

  1. Ο "γήινος Κόσμος". Η γη είναι το κέντρο του σύμπαντος, και συντάσσεται από τον κόσμο που γνωρίζουμε και ένα υπόκοσμο. Περιβάλλεται από αέρα και από 7 ομοαξονικές ουράνιες σφαίρες: μία για το καθένα, Φεγγάρι, Αφροδίτη, Ερμής, Ήλιος, Άρης, Δίας και Κρόνος. (Αν και ο πλανήτης Ουρανός είναι ορατός με γυμνό μάτι, δεν αναγνωρίζονταν σαν πλανήτης στους αρχαίους χρόνους.) Πέρα από τον Κρόνο υπάρχει ο Leviathan, ένα φίδι κουλουριασμένο σε ένα κύκλο, που δαγκώνει την ουρά του. Σ' αυτές τις σφαίρες ζουν δαιμονικές, τυραννικές οντότητες που ονομάζονται Archons. Πάνω απ' αυτές υπάρχει ο Παράδεισος που περιέχει το "Δέντρο της Ζωής", το "Δέντρο της Γνώσης του Καλού και του Κακού", και το φλεγόμενο σπαθί της Γέννησης 3:24. Πέρα από τον Παράδεισο ήταν η σφαίρα των ακίνητων αστεριών, που χωρίζονταν στα 12 σύμβολα των ζωδίων.

  2. Το "Ενδιάμεσο Βασίλειο" αποτελείται από ένα εσωτερικό μπλε κύκλο σκότους και ένα εξωτερικό κίτρινο δαχτυλίδι φωτός. Μέσα σ' αυτά τα δαχτυλίδια υπάρχει μια σφαίρα που είναι το βασίλειο της Σοφίας.

  3.Το "Βασίλειο του Θεού" έχει δύο σφαίρες: μια εξωτερική του ακατάληπτου Ανώτερου Θεού, και ένα εσωτερικό δαχτυλίδι του Υιού..."

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν είπαμε όμως,πως ότι έχει να κάνει με τα 12 ζώδια είναι αποκλειστικά για τον κόσμο των σωμάτων; Εμείς όμως δεν αναφερόμαστε στα σώματα, αλλά στην ψυχή μας. Δεν μας ενδιαφέρει το θνητό μέρος, αλλά αυτό που θα μας οδηγήσει στον αληθινό μας εαυτό.

   Αυτός ο παράδεισος που γράφει, είναι των σωμάτων δηλαδή με αθάνατα σώματα, αλλά πάλι μέσα στον κτιστό κόσμο, μα σε ανώτερο ουρανό. Απλά εκεί κατανοείς τον κόσμο της Γης, των τεσσάρων στοιχείων από φωτιά αέρα γη νερό.

   "Πάνω απ' αυτές υπάρχει ο Παράδεισος που περιέχει το "Δέντρο της Ζωής", το "Δέντρο της Γνώσης του Καλού και του Κακού", και το φλεγόμενο σπαθί της Γέννησης"

   Διαγραφή
  2. Περιβάλλεται από αέρα και από 7 ομοαξονικές ουράνιες σφαίρες: μία για το καθένα, Φεγγάρι, Αφροδίτη, Ερμής, Ήλιος, Άρης, Δίας και Κρόνος. (Αν και ο πλανήτης Ουρανός είναι ορατός με γυμνό μάτι, δεν αναγνωρίζονταν σαν πλανήτης στους αρχαίους χρόνους.) . Σ' αυτές τις σφαίρες ζουν δαιμονικές, τυραννικές οντότητες που ονομάζονται Archons (Αρχοντες)...? Οι 26 Δεκαρχοι... αναφορά σε αυτούς δεν κάνει? Αναφέρομαι στον Γνωστικισμό (και την αναφορά του στην ταινία Matrix, που δεν είναι καθολου τυχαια)...άσε τα τα ζώδια.

   Διαγραφή
  3. Ναι οι δαίμονες είναι οι 36Δέκαρχοι, διότι αυτοί εξουσιάζουν όλες τις ενέργειες μέσα στο ηλιακό σύστημα. Οι δαίμονες είναι η ανίερη Δωδεκάδα. Τα 12 ζώδια που ενδύονται τα σώματα μας.

   Διαγραφή
  4. Δαίμονες είναι όλες οι αρνητικές και θετικές ενέργειες.(Αγαθοδαίμων -δαίμων).
   Δαίμονες είναι επίσης οι μορφές όπως η ψυχή μας, αλλά οι δαίμονες δεν είναι ψυχή, αλλά οι ενέργειες αρνητικές και θετικές, είναι ο δαίμονας που δεν έχει αισθήματα και τιμωρεί σύμφωνα με τα όσα έπραξαν τους ανθρώπους. Οι δαίμονες υπακούουν στους θεούς.

   Διαγραφή
  5. Ναι... σαν εκείνον τον δαίμονα της ανυπομονησίας, που με επισκέφτηκε για λίγα λεπτά, και με επηρέασε, που δεν μου απαντούσες, τόσες ώρες... τον κατάλαβα εγκαίρως και τον έδιωξα.... μα θα προτιμούσα να μου έλεγες ότι θα μου απαντήσεις αργότερα. Είχα μεγάλη χαρά κι ενθουσιασμό, σαν μικρό παιδί, που ανακάλυψε τις τηγανίτες, να μου γράψεις, την γνώμη σου. Δεν πειράζει... προσπέρασε τα. Μάλλον δεν είχαν τίποτα να πουν.

   Διαγραφή
  6. Απεναντίας μου έδωσες την αφορμή να αναλύσω σε βάθος τον κόσμοστον οποίο ζούμε, αυτόν τον ανύπαρκτο, συζητώντας με την φίλη μας.

   Διαγραφή
  7. Δεν θέλω να φανώ εγωίστρια... αλλά μαζί μου δεν έπρεπε να τα συζητήσεις? Που τα έψαχνα από το πρωί και ήμουν μέσα σε έναν δημιουργικό οργασμό ανακαλύψεων? 'Αλλος τα πρόσφερε, κι άλλος τα απολαμβανε με άλλα λόγια σήμερα...χαχαχα!!! Κι εγώ μεσα σε μια ενθουσιώδη αναμονή... που τελικά έσκασε, σαν ένα μπαλόνι απογοήτευσης...γεμάτο νερό στην όμορφη μουρίτσα μου..... :(

   Διαγραφή
  8. Ειναι εν θεμα που αφορουσε μια παλια συζητηση σχετικα με τις ενεργειες που περιβαλλουν τον κοσμο και βοηθησε το σημερινο σαν συμπληρωμα.

   Διαγραφή
  9. Οκ. Να σαι καλά που μου απάντησες.

   Διαγραφή
 10. Ένα άλλο μπλογκ αναφέρεται:


  Γνωστική κοσμοθεωρία και η λύτρωση της «Γνώσης»

  Η Γνωστική κοσμοαντίληψη έχει δυϊστικό χαρακτήρα. Το καλό και το κακό, το φώς και το σκοτάδι, είναι ζεύγη αντίθετων, αιωνίως προϋπαρχουσών αρχών. Ως εκ τούτου οι γνωστικοί πίστευαν στην ύπαρξη δύο θεών, του ανίκανου και ατελούς Θεού – Δημιουργού και του αληθινού Θεού. Πριν δημιουργηθούν ο χώρος και ο χρόνος ο αληθινός Θεός υπήρχε στο «Πλήρωμα», μαζί με μία θηλυκή θεϊκή αρχή, την Έννοια (την εσωτερική σκέψη). Με λίγα λόγια ο αληθινός θεός δεν δημιουργεί, αλλά εκπορεύει, τα πάντα δηλαδή πηγάζουν από αυτόν. Μια σειρά εκπορεύσεων οδήγησαν στους «αιώνες», δηλαδή στη δημιουργία ενός συνόλου θείων μορφών. Κάθε εκπόρευση είναι κατά τι υποδεέστερη από την προηγούμενη. Όλοι οι «αιώνες» - σχηματίζουν ζευγάρια με βάση τη δυϊστική αρχή (αρσενικό – θηλυκό). Ο νεότερος αιώνας είναι η Σοφία, ως εκ τούτου αποτελεί και την πιο απομακρυσμένη μορφή από τον αληθινό Θεό. Η εκπόρευση της Σοφίας οδήγησε σε ένα σκοτεινό χάος, το οποίο αργότερα έγινε ύλη. Το σκοτάδι αυτό, απογοήτευσε τη Σοφία, η οποία αποφάσισε να δημιουργήσει ένα όν για να το κυβερνά, έτσι εμφυσώντας ζωή δημιούργησε τον Ιαλδαβαώθ(δημιουργός του κόσμου), έναν κατώτερο λεοντόμορφο Θεό, ο οποίος δημιουργεί τον ουρανό και τη Γη μαζί με τους άρχοντες (αξιωματούχους-κυβερνήτες των επτά ουρανών). Ο Ιαλδαβαώθ συνδέεται με το Θεό της Παλαιάς Διαθήκης. Ο Δημιουργός Θεός παρουσιάζεται στην Γνωστική μυθολογία ως ζηλόφθονας, αλαζόνας και τυφλός θεός (Σαμαήλ). Οι γνωστικοί, πολλούς μύθους, τους αντλούν από την Παλαιά Διαθήκη. Ένας από αυτούς είναι και ο Βιβλικός μύθος του κήπου της Εδέμ. Σύμφωνα με τη γνωστική προσέγγιση του μύθου, ο «όφις», δεν αποτελεί ενσάρκωση του κακού, αλλά αντιθέτως αποτελεί ένα σοφό όν, απεσταλμένο από τη Σοφία, προκειμένου να καθοδηγήσει την Εύα να δοκιμάσει τον καρπό, από το δέντρο της Γνώσης. Επομένως το «φίδι» δεν οδήγησε στην πτώση της ανθρωπότητας, αλλά αντιθέτως βοήθησε στην αφύπνιση της από την άγνοια. Στο σημείο αυτό παρατηρούμε μια εντελώς διαφορετική ερμηνεία του μύθου από αυτήν του επίσημου Χριστιανισμού.


  Το διαβάσαμε από το: Αφιέρωμα: Γνωστικισμός...η «αίρεση» όλων των αιρέσεων; (μέρος Α) http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2012/11/blog-post_6198.html#ixzz4hPy3bnJD

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν αναφερονται στον ανθρωππ ομως την αληθινη προελευση του και πως βρεθηκε στον πιο κατωτερο κοσμο.

   Διαγραφή
 11. Στο 2ο Μέρος του κειμένου αναφέρει διάφορες αιρέσεις, που ασχολήθηκαν με τον Γνωστικισμό και έφτιαξαν άλλες... ενδιαφέρον είναι τα όσα αναφέρει στον Μανιχαισμό....

  Κατά τον Μανιχαϊσμό υπάρχουν δύο (δυϊσμός) αιωνίως προϋπάρχοντα βασίλεια, αυτό του φωτός και αυτό του σκότους. Το ταραχοποιό σκότος αποφασίζει να επιτεθεί στο φως και αυτό για να αμυνθεί στέλνει τον πρωτογενή άνθρωπο με τους πέντε γιούς του, να πολεμήσουν. Οι αιώνες της αύρας ηττώνται από τους άρχοντες του σκότους. Ο πρωτογενής άνθρωπος απελευθερώνεται από το θεό του φωτός τελικά, όμως η ψυχή του εγκλωβίζεται στο σκοτάδι. Δώδεκα άγγελοι φωτός (12 απόστολοι;) στέλνονται στους άρχοντες του σκότους, προκειμένου να συλλέξουν τα φωτεινά σωματίδια της εγκλωβισμένης ανθρώπινης ψυχής. Ο Βασιλέας του σκότους συλλέγει όσα περισσότερα φωτεινά σωματίδια μπορεί και δημιουργεί δύο όντα για να τα παγιδεύσει εντός τους, τον Αδάμ και την Εύα. Γι’ αυτό το σκοπό αποστέλλεται στον κόσμο ο «φωτεινός» Ιησούς, ο οποίος σαν άλλος Όφις αφυπνίζει τον Αδάμ, παρακινώντας τον να δοκιμάσει τον καρπό του Δέντρου της Γνώσης. Όμως οι ηδονές της σάρκας στις οποίες είχε μυηθεί η Εύα, οδηγούν στον πολλαπλασιασμό της ανθρωπότητας, εντός της οποίας εγκλωβίζονται θεϊκές σπίθες. Ο «φωτεινός» Ιησούς, σύμφωνα με τη διδασκαλία του Μάνη, κατήλθε στην ανθρωπότητα με διάφορες μορφές όπως αυτή του Σηθ, του Ζωροάστρη, του Χριστού και τελευταία, με αυτή του Μάνη. Εντός των Μανιχαίων σχηματίστηκαν δύο ομάδες πιστών, οι «Εκλεκτοί» και οι «Ακροατές». Οι Εκλεκτοί αποτελούσαν τον εσώτερο κύκλο των μυημένων, το ιερατείο, ζούσαν ασκητικά και απείχαν από το σεξ, το αλκοόλ και το κρέας. Οι Ακροατές ήταν οι κοινοί πιστοί, οι οποίοι παντρεύονταν αλλά δεν τεκνοποιούσαν. Ο Μανιχαϊσμός ήταν εχθρικά διακείμενος απέναντι στη σάρκα, δεν αναγνώριζε την Παλαιά Διαθήκη και τα ευαγγέλια της.

  ***Ο Μάνης, σύμφωνα με τυπικές γνωστικές και μυστηριακές αντιλήψεις, δίδασκε ότι ο καθένας έχει το δικό του άγγελο, τον πνευματικό «δίδυμο» αδελφό του, τον οποίο θα πρέπει να εντοπίσει κατά τη διάρκεια της ζωής του. Ο φύλακας ,αυτός, άγγελος εκπροσωπούσε τη θεία σπίθα του κάθε ανθρώπου, η οποία μπορούσε να τον βοηθήσει να υπερβεί τη φυλακή της ύλης.***

  Ο ίδιος πίστευε ότι είχε έρθει σε επαφή μαζί του, όταν ήταν δώδεκα χρονών και για δεύτερη φορά στα εικοσιπέντε του, έκτοτε τον συνόδευε πάντοτε. Παρότι ο Μανιχαϊσμός υπέστη διώξεις, πολλοί Μανιχαίοι κατέφυγαν στην Ανατολή με αποτέλεσμα να διαδώσουν τη θρησκεία τους στην κεντρική Ασία, στο Θιβέτ και στην Κίνα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο Μανης οντως ομοιαζει τον Ερμη

   Διαγραφή
  2. Όλα είναι καλά? Είσαι καλά... ή να ανησυχήσω?

   Διαγραφή
  3. Όλα καλά θα επανέλθω με την πρώτη ευκαιρία.

   Διαγραφή
  4. Ησύχασα, και χάρηκα. Δες όποτε μπορέσεις, ένα "παράξενο" μπλογκ που μόλις ανακάλυψα... μου έκανε εντύπωση, που μας αναφέρει, ως Άνθρωπο-Μηχανή και όχι μόνον...διάβασε τα τόσο ενδιαφέροντα, γράφει.

   http://gnosticteachings.blogspot.gr/2011/08/blog-post.html

   Διαγραφή
  5. Moυ άρεσε το κείμενο, ωραία τα λέει.

   Διαγραφή
  6. Το περίμενα. Οι αναφορές του είναι στον Γνωστικισμό, όλως τυχαίως, που έχω αναφέρει εδώ στα σχόλια παλιότερα. Το άλλο να υποθέσω ότι δεν "εγκρίθει" εεε... αφού δεν σχολίασες καν...χαχαχα. Σχετικά με τον Καρλ Γιανγκ και την διάσπαση σε αρσενικο και θηλυκό κλπ να σου θυμίσω.

   Διαγραφή
 12. Θα σε ζαλίσω σήμερα... μάλλον είναι η σειρά μου...χαχαχαχα!!! Μόλις έπεσα πάνω σε άλλο κείμενο, που αναφερεται διεξοδικά στην διάσπαση των φυλων κλπ και αναφέρεται και στους 7 Ουρανούς...

  "Σύμφωνα με την εσωτερική παράδοση η εξέλιξη του ανθρώπου προχωρά μέσα από Επτά μεγάλες «Πλανητικές Αλυσίδες» ή Κοσμικές Περιόδους που αντιστοιχούν σε διαδοχικές «ενσαρκώσεις» από τις οποίες περνά η Γη μας μέχρι να ολοκληρωθεί η εξέλιξη της ανθρωπότητας σε αυτή. Μετά το τέλος κάθε Πλανητικής Αλυσίδας ακολουθεί μια «Κοσμική Νύχτα», ένα διάστημα ανάπαυσης, με καθαρά υποκειμενικές δραστηριότητες για τις εξελισσόμενες μονάδες, μέχρι αυτές να επαναφυπνιστούν στην αρχή της επόμενης Αλυσίδας. Κάθε τώρα Αλυσίδα περιλαμβάνει επτά σφαίρες (A,B,C,D,E,F,G), άλλες «υλικότερες» και άλλες «πνευματικότερες», σε τέσσερα συνολικά κοσμικά επίπεδα. Οι εξελισσόμενες μονάδες θα ταξιδέψουν επτά φορές γύρω και από τις επτά αυτές σφαίρες συμπληρώνοντας σε κάθε τέτοιο ταξίδι τους ένα «Γύρο» ή μια «Περιστροφή». Επτά τέτοιοι Γύροι ή Περιστροφές κάνουν μια Πλανητική Αλυσίδα. Στη διάρκεια μιας Αλυσίδας το κύμα της ζωής ταξιδεύει συνολικά επτά φορές κάτω κι επτά φορές πάνω μέσα από τα τέσσερα κοσμικά επίπεδα. Η πιο υλική σφαίρα σε κάθε αλυσίδα είναι η τετάρτη, με τις τρεις προηγούμενες από αυτή να σχηματίζουν ένα κατιόν τόξο μιας όλο και μεγαλύτερης υλικότητας και τις τρεις επόμενες ένα ανιόν τόξο μιας όλο και μεγαλύτερης πνευματικότητας (δείτε τη φωτό).


  Εμείς βρισκόμαστε τώρα στην τετάρτη ή Γήινη Πλανητική Αλυσίδα. Έχουν προηγηθεί η «Κρόνια», η «Ηλιακή» και η «Σεληνιακή» και θα ακολουθήσουν οι Αλυσίδες του «Δία», της «Αφροδίτης» και του «Ηφαίστου», κατά τις οποίες η ανθρωπότητα θα γίνεται διαρκώς πνευματικότερη. Οι τρεις προηγούμενες αλυσίδες αντιστοιχούν συμβολικά στην «ορυκτή», «φυτική» και «ζωική» εξέλιξη του ανθρώπου και κατ’ αυτές εμφανίστηκαν διαδοχικά τα στοιχεία Φωτιά, Αέρας και Νερό. Στη δική μας, τη τετάρτη αλυσίδα, εμφανίστηκε το στοιχείο της Γης. Στην επόμενη αλυσίδα, η οποία θα ακολουθήσει το ανιόν πια τόξο, θα εμφανιστεί και θα κυριαρχήσει το αόρατο προς το παρόν στοιχείο του Αιθέρα. Υπολείπονται δύο ακόμα άγνωστα Στοιχεία που θα εμφανιστούν στις επόμενες δύο τελικές Πλανητικές Αλυσίδες.

  Η τωρινή Γης μας είναι η ΤΕΤΑΡΤΗ (D) κατά σειρά σφαίρα της Γήινης Πλανητικής Αλυσίδας μας και έχουμε έτσι φτάσει στο ναδίρ της υλικότητας. Λέγεται ότι έχουμε κάνει 4,5 ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΕΣ και μας υπολείπονται άλλες 3,5 για να συμπληρώσουμε τη πλανητική μας αλυσίδα. Στη διάρκεια αυτών των τελευταίων η Γη θα γίνεται όλο και πιο αιθερική.

  Τα στάδια ανάπτυξης της σημερινής σφαίρας D της γης μας χωρίζονται σε επτά «Εποχές», σε κάθε μία από τις οποίες αναπτύσσεται μία βασική «Φυλή» της ανθρωπότητας ξεκινώντας από τον αιθερικό άνθρωπο της «Πολικής Εποχής» μέσω του σημερινού φυσικού-υλικού ανθρώπου της ΠΕΜΠΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ και της ΑΡΙΑΣ ΦΥΛΗΣ προς το πνευματικό άνθρωπο της Εβδόμης Εποχής."

  Πάρε να διαβάσεις όλο το κείμενο του μπλογκ...

  http://revealedtheninthwave.blogspot.gr/2013/03/blog-post_2600.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το καλύτερο είναι αυτό εδώ... αλλά και το μεγαλύτερο όλων... έχει και άκυρα μεσα... αλλά πολλά κομμάτια είναι δυνατά... άρεσε και στην συμμαθήτρια μου, και περιμέναμε την γνώμη σου... αλλά μάταια. Ήσουν αποσυνδεμένος... Όταν θα το διαβάσεις, μάλλον θα κοιμάμαι πια...

   Διαγραφή
  2. Εχει κι αλλο; ζαλιστηκα, η ζλυσιδα παει συννεφο.
   Βεβαια κανεις δεν αναλυει με εναν τροπο διαυγη υο Αρχετυπο Φως κσι κοσμο και τον κτιστο σε συνδισσμο με την προελευση του ανθρωπου και την περιπετδια του στον κτιστο κοσμο οπως ο Ερμης.

   Διαγραφή
  3. Μην το διαβάσεις... άραξε, δεν θέλω να πιέζεσαι για τίποτα! Κάνε όπως αγαπάς!

   Διαγραφή
 13. Δικό μου κείμενο έψαχνα στην μηχανή αναζήτησης κι έπεσα στα σχόλια του δικού σου μπλογκ... χαχαχα! Είμαι Υπέροχο Πλάσμα... ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΙ ΟΜΩΣ ΤΟΣΟ ΑΛΗΘΙΝΗ ! ! ! Με Αγαπώ και με Θαυμάζω... για την Παιδικότητα που φέρω, πάντοτε μέσα μου και την μοιράζω απλόχερα... ακόμα κι εκεί που δεν χρειάζεται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ότι και να αναζητάς στον Μορφέα θα το βρεις..

   Διαγραφή
  2. Μόνο με της Τζίνας την χείρα βοηθείας, ο Μορφέας βρίσκει αυτά που αναζητά..😉

   Διαγραφή
 14. Ψάχνω να βρω εκείνο το κομμάτι που γράφει ο Ερμής Τρισμέγιστος, που μας περιγράφει τι πρέπει να κάνουμε, όταν αφήσουμε το σώμα... δεν θυμάμαι την διατύπωσή του...για να το βρω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Στον Ποιμανδρη προς το τέλος γράφει πως αφήνουμε πίσω τα τέσσερα στοιχεία ανεβαινοντας ο ανθρωπος τους επτά ουρανούς.

   Διαγραφή
  2. Να ακολουθήσουμε το Αγαθό μας λέει για αυτό ενόσω ζούμε εδώ στη Γη πρέπει να κατανοήσουμε τι ειναι το Αγαθό.

   Διαγραφή
 15. ΕΝ ΑΡΧΗ ΗΝ Ο ΛΟΓΟΣ:
  Αυτός είναι, παιδί μου, ο δρόμος που οδηγεί προς τα κει..."Πρέπει δηλαδή, παιδί μου, πρώτα να εγκαταλείψεις, το σώμα σου πριν το τέλος, να νικήσεις την ζωή που είναι γεμάτη αγωνίες και αφού νικήσεις... να ανέλθεις."

  Το βρήκα μόλις... σε έχουν σε ένα μπλογκ: https://ellasellas.wordpress.com/2017/04/04/%CF%84%CE%B9-%CE%B5%CE%B9%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-%CE%B8%CE%B5%CE%BF%CF%83/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Πως λοιπόν θα υπερκεράσουμε τις "αγωνίες" στην ζωή μας;
  Μήπως όταν σταματήσουμε να έχουμε επιθυμίες;
  επιθυμίες ακόμη και για να σωθεί η ίδια η ψυχή μας;
  Πρέπει λοιπόν να μην επιθυμούμε από φόβο, διότι ο φόβος προκαλλεί τις αγωνίες στην ζωή μας.
  Και φόβο προκαλλεί οτιδήποτε επιθυμούμε έχοντας μέσα μας την αμφιβολία.
  Και η αμφιβολία γεννά την ελπίδα, και όχι την αληθινή πίστη σε αυτό που επιθυμούμε.
  Διότι μόνον όταν πιστεύουμε αληθινά στο οτιδήποτε δεν υπάρχει ούτε φόβος, ούτε αμφιβολία, ούτε αγωνία.
  Ο μόνος δρόμος προς τα κει, είναι η αγαθή μας πρόθεση προς την αλήθεια, όπως τα μικρά παιδιά, που ζουν τα πάντα μέσα από την αθωότητα της ψυχής τους.
  Η αθωότητα λοιπόν, ο αγαθός τρόπος σκέψης, είναι μονόδρομος προς την αλήθεια της ζωής, αν επιθυμούμε την αλήθεια.
  Αρκεί, να μπορέσουμε να την διαχωρίσουμε από το "εγώ" μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Στον κόσμο των αντιθέτων Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ οδηγείται από την ανδρεία ψυχής την ελεύθερη επιλογή με την ελεύθερη σκέψη του λόγου της Αρμονίας που πηγάζει από το Αγαθό..και επειδή αυτός ο κόσμος δεν είναι αγαθός αλλά συνεχώς βρισκόμαστε μέσα σε μάχη δεν υπάρχουν άμαχοι! αλλά ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ!  Σε αυτόν τον κόσμο των αντιθέτων κάθε μας ενέργεια, προκαλλεί την ισόποση ανταπόδωση του αντιθέτου, σύμφωνα με τους Νόμους της ισόποσης ανταπόδωσης που επικρατούν στον κτιστό κόσμο των αντιθέτων, όπου το ανώτερο πνεύμα εξουσιάζει το κατώτερο, ακόμη και όταν είμαστε αδρανείς πάλι ενεργούμε, διότι κάποιος άλλος ενεργεί εις βάρος μας.

  Οπότε για να επέλθει η Αρμονία πρέπει να δράσουμε με οδηγό όχι το κατώτερο πνεύμα που εξουσιάζει το σώμα μας, δηλαδή με τα θνητά όπου ο δυνατός εξουσιάζει ως δικό του δούλο τον κατώτερο, αλλά με τις τρεις αρετές της ψυχής μας που είναι, η ελεύθερη επιλογή που πηγάζει από την ανδρεία ψυχής, δηλαδή την αμετάβλητη θέληση του Νου της Αρμονίας της ψυχής.

  Το Αγαθό δεν υπάρχει πουθενά μέσα στους Οκτώ Ουρανούς. Άρα ενεργούμε πάντα με τις ενέργειες των Επτά Ουρανών της Αρμονίας. Και οι ενέργειες της Αρμονίας είναι το θυμοειδές το επιθυμητικόν το λογιστικόν. το Ιερόν Πυρ. που είναι η εικόνα της ζωής. (Άσβεστο Πυρ του Πανάγαθου Φωτός)

  morfeas sky

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Οι φυσικοί λένε:
  Αν δύο φωτόνια τα οποία κάποια στιγμή έχουν αλληλεπιδράσει πολύ στενά, κατόπιν τα απομακρύνουμε οσοδήποτε, τότε αυτά τα δύο φωτόνια δεν συμπεριφέρονται σαν 2 διαφορετικά αντικείμενα, παρά σαν ένα ενιαίο με κοινές ιδιότητες και εκφράσεις.
  Αν τα απομακρύνουμε πάρα πολύ μακριά και προικοδοτήσουμε το ένα με κάποια πληροφορία, τότε με έκπληξη διαπιστώνουμε ότι η πληροφορία αυτή μεταβιβάζεται στο άλλο με ταχύτητες πολλαπλάσιες της ταχύτητας του φωτός.
  Στην Ελβετία έγινε ένα τέτοιο πείραμα πριν δέκα + χρόνια


  Τα όμοια και θεϊκά είναι ο Νους της ψυχής, το πνεύμα της Αρμονίας των Επτά Ουρανών, και μπορεί κάθε άνθρωπος εδώ στην Γη να επικοινωνήσει με το ανώτερο πνεύμα του Έβδομου Ουρανού ώστε να τον καθοδηγεί το ανώτερο και θεϊκό πνεύμα του κτιστού κόσμου, και όχι τα κατώτερο πνεύμα των επτά Ουρανών, πόσο δε εδώ στην Γη που μας οδηγούν όλα τα άλογα και θνητά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Όλοι εκείνοι που αλληλεπιδρούμε μαζί τους, και συναντιόμαστε "Συμπτωματικά" ή "Τυχαία" σε αυτή, αλλά και σε κάθε Γήινη ζωή μας μαζί τους, νιώθοντας, αλληλεπιδρώντας ο ένας με τον άλλον... τρυφερά, αγαθά και οικεία... είναι σαν δύο φωτόνια και συμπεριφέρονται, όπως περιγράφεις παραπάνω κι εσύ, και ανακάλυψαν οι φυσικοί επιστήμονες... Υπάρχει βλέπω, ένας ενδιαφέρον παραλληλισμός, των δύο αυτών που αναφέρεις... γιατί τα όμοια - τα θεικά & τα φωτόνια... Προ-Έρχονται (ενεργειακά ή ως "σωματίδια") από την ίδια Πηγή (τον Νου της Ψυχής) είναι Αδελφάκια... Γι αυτό και αμέσως σε έναν όμορφο διάλογο, σε μία ενδιαφέρουσα συζήτηση... Πυρ-οδοτείται, αυτή η Αλχημιστική Επαφή δύο Ανθρώπων, με μία αστραπιαία ταυτόχρονη συμπάθεια, ως συν-αίσθημα αναμεταξύ τους... Πολλοί το μπερδεύουν αυτό, με την ερωτική έλξη... λάθος Εν-τύπωση... αυτό που νιώθουν είναι, ο Έρωτας του Λόγου της Ψυχής τους... και που γεννάει αυτήν την "ανεξήγητη & παρεξηγημένη" οικειότητα...

   Διαγραφή
  2. Όπως τα όμοια και θεϊκά αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, με τον ίδιο τρόπο τα ανόμοια και θνητά δέχονται μια πληροφορία ως κοινή, άρα η ψυχή φεύγοντας από τα θνητά αν έχει έρωτα προς τα θνητά λόγω της αποδοχής της στα θνητά, τότε έλκεται από τα θνητά.
   Είναι θέμα πληροφορίας, αληθινής και εικόνας-ψεύτικης.

   Διαγραφή
  3. Μήπως είναι θέμα ποιας Πληροφορίας, επεξεργασία κάνουμε... Και με ποιο τρόπο; Και σε τι κατάσταση Αφύπνισης του Λόγου της Ψυχής, φέρουμε μέσα μας; Δηλαδή, αν η εκάστοτε Πληροφορία, μας έρχεται επεξεργασμένη από το Συστημα Εικονικής Τρομολαγνείας, κι εμείς είμαστε κοιμισμένοι ακόμα, την τρώμε αμάσητη και την μεγαλοποιούμε, δίνοντας της, μεγαλύτερη Ενέργεια... επομένως και Δύναμη;;;; Έτσι τροφοδοτούμε το θνητό, γήινο πεδίο και "ηδονίζουμε/ικανοποιούμε" συγχρόνως - εν αγνοία μας - και την άλογη φύση μας, αφήνοντας παραμελημένη και δίχως καμία εξέλιξη την θεική μας. Έτσι ζούμε μία άλογη, τυφλή, θνητή κι ανούσια ζωή, μέχρι το τέλος, ως αναλώσιμοι ενέργειας και μόνον. (Κι αν είναι αυτό το Πεπρωμένο, μιας μερίδας του κτιστού κόσμου μας;) Γιατί εκείνοι που έχει η ώρα τους να αφυπνιστούν, πάντα βρίσκεται ο τρόπος, συνοδοιπόρος, το κείμενο, η κατάλληλη στιγμή για να συνωμοτήσουν... όλα... Υπέρ Αυτής της Έκβασης. (?)

   Διαγραφή
  4. Όταν αλληλεπιδράς με μια πληροφορία πρέπει πρώτα να την επεξεργαστείς με οδηγό τις τρεις θεϊκές ενέργειες της ανθρώπινης ψυχής, (Ιερόν Πυρ) , αν όμως την αποδεχτείς επειδή οι άλλοι το λένε τότε υπάρχει σοβαρός λόγος να πέσεις θύμα της ψεύτικης πληροφορίας. Και επειδή όλοι γίναν ένα με την ύλη και τα θνητά, δίνουν απλόχερα όλη την θεϊκή ενέρεγεια τους στα θνητά, και μάλιστα αποδεχόμενοι την θνητοί τους φύση. Οι Έλληνες δεν προσκυνούν κανέναν ούτε το θεό, διότι ο Αγαθός Θεός δίνει απλόχερα τα πάντα χωρίς να ζητά τίποτα.

   Διαγραφή
  5. Η πλειοψηφία του πληθυσμού της Γης, δεν γνωρίζει κι ούτε πρόκειται να γνωρίσει, σε εκατό ζωές ίσως... τι είναι το Ιερό Πυρ. Πόσο δε, να κάτσει και να επεξεργαστεί την όποια Πληροφορία, μέσω αυτών των 3 Οδηγών που αναφέρεις... Ακόμη και η πλειοψηφία των Ελλήνων, δεν τους γνωρίζει (ίσως κάτι ψιλά, απ' 'εξω - απ' έξω, από τον Πλάτωνα) ή Δεν έχει ιδέα σε τι αναφέρεσαι. Οπότε το Όλον, ο Πατέρας Θεός, με κάποιο τέχνασμα, όπως και στα Αρχαία Χρόνια, στέλνει τον κατάλληλο άνθρωπο (σαν άλλο Αγγελιοφόρο - Ερμή), μέσα από ένα κείμενο, μία ταινία, ένα γεγονός κ.ο.κ. στους φέροντες το Νου, να λάβουν και να κατανοήσουν... ότι θα τους είναι χρήσιμο για την περαιτέρω ανέλιξη, αφύπνιση, περισυλλογή τους. (Πιστεύω ότι υπάρχει βοήθεια, άλλο αν δεν την βλέπουμε πολλές φορές συνειδητά).

   Διαγραφή
 19. χα α μου θύμισες αυτό που είχα πει..ούτε σε δύο χιλιάδες χρόνια από τώρα θα αφυπνιστούν οι άνθρωποι της Γης...Άλλωστε ο Ερμής το είπε κι αυτό!..οι άνθρωποι γεννήθηκαν στην Γη για να μείνουν για πάντα!..μόνον όσοι άνθρωποι αποκτήσουν τον θεϊκό Νου της ψυχής θα φύγουν για τα ανώτερα και θεϊκά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Στάθηκε μόνο στο μισό αυτού που σου έγραψα, το άλλο μισό κομμάτι το προσπέρασες, λες και δεν μας συμβαίνει. Μέσω προσωπικών βιωμάτων, μαθαίνουμε και εξελισσόμαστε στην Γήινη αυτή διαδρομή μας και είναι το μόνο σίγουρο... οι πράξεις κι όχι η θεωρία... μας εξελίσσουν στο Πνευματικό μας Μονοπάτι. Αυτοί πάλι, θα μείνουν για πάντα στην Γη, όπως λες εσύ κι ο Ερμής, ίσως να γουστάρουν τρελά, τον Κτιστό Κόσμο των Αισθήσεων και να περιγελούν τα άλλους που θέλουν να ανέλθουν υψηλότερα, χωρίς επιστροφή, σε μια νέα ενσάρκωση. (περί ορέξεως κολοκυθόπιτα, λέει μια λαική παροιμία).

   Διαγραφή
 20. Την βοήθεια από επάνω θα την πάρουμε όταν εμείς από εδώ κάτω αποφασίσουμε με αγαθή θέληση να μάθουμε την αλήθεια. Να απευθυνθούμε στο Αγαθό! αρκεί να μάθουμε τι είναι το αγαθό και τι το συμφέρον. Διότι όποιος-α οδηγείται από το ατομικό συμφέρον οδηγείται από τα θνητά. Δεν θέλω να μάθω την αλήθεια για να σώσω το τομάρι μου! αλλά την αλήθεια όποια κι αν είναι αυτή! διότι εκεί στα ανώτερα και θεϊκά δεν έχουμε τομάρι! δηλαδή σώμα αρσενικό και θηλυκό, ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΣΩΜΑΤΟΙ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μα για εκείνους μιλάω, για ποιους άλλους; Εξάλλου όσοι αναζητούν και δέχονται βοήθεια από άνωθεν μηνύματα, όπως ανέφερα παραπάνω, πιστεύουν στην ανιδιοτελή υπηρεσία για το γενικό καλό της ανθρωπότητας... Κι όχι για την σωτηρία την δική τους αποκλειστικά. Δεν αναφέρομαι στους θρησκόληπτους, εγωιστές κρυφοπαρτακηδες που ακολουθούν τα δόγματα από φόβο! Ουφφφ κουράστηκα. Διάλειμμα.

   Διαγραφή

 21. Aν σου πω ότι άρχισα να βλέπω (οραματίζομαι) τι ακριβώς είναι η ανθρώπινη ασώματη ψυχή (πνεύμα του πυρός) θα με πιστέψεις; απλά βαριέμαι τώρα να το αναλύω με γραπτό λόγο..Διάλλειμα.

  morfeas sky

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Τι βλέπεις μέσα από το θνητό σώμα σου; τα χέρια σου, τα πόδια σου, την εικόνα σου στον καθρέπτη!..είσαι αυτή τη στιγμή σώμα της Γαίας.

  Τι θα έβλεπε το ΟΛΟΝ;
  διότι και οι ανθρώπινες ψυχές ανήκουν στην Ολότητα των Επτά Ουρανών..είναι Ένα..όπως ο Ένας η δική του εικόνα είναι η ψυχή του Έβδομου Ουρανού, ο δεύτερος Νους δημιουργός..και η εικόνα του δεύτερου Νου δημιουργού είναι ο αισθητός θεός δημιουργός του πυρός και πνεύματος, οι Επτά Ουρανοί! και οι Επτά φύσεις-όργανα-σώματα

  Έτσι και ο Άνθρωπος δεύτερος θεός από Φως έγινε ο Ένας, ο δεύτερος Νους δημιουργός, οι ανθρώπινες ψυχές του πυρός και πνεύματος.

  Το δικό μας σώμα ως πνεύμα του πυρός είναι οι Επτά Ουρανοί (Νους) και οι Επτά φύσεις! (όργανα-σώματα)!

  Το δικό μας χέρι μπορεί να είναι ένα σύμπλεγμα γαλαξιών, τα δικά μας πόδια οι πλανήτες που βρίσκονται μέσα τους, ο δικός μας Νους ο Έβδομος Ουρανός το κεφάλι, η ψυχή των Επτά Ουρανών ο δεύτερος Νους δημιουργός, και η ψυχή του Θεού ο Όγδοος Ουρανός, η εικόνα του Θεού Ζωή και Φως.

  morfeas sky

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πω πω ξενέρωμα περιγραφήήήήή... άσε που δεν κατάλαβα γρι. Ποια είναι η περιγραφή της ασώματης ψυχής;;;; Θα μου πεις τι οραματίστηκες απλά κι ωραία, γιατί πολύ μου τα εμπλεξες... και θα νομίζεις κιόλας ότι τα περιέγραψες και απλά...χαχαχα!!!

   Διαγραφή
 23. Τι είναι ο αισθητός θεός του πυρός και πνεύματος; (ο έβδομος Ουρανός;)
  Είναι το κεφάλι του Ζωντανού συμπαντικού Οργανισμού. Είναι ελαφρύ πνεύμα που κινείται μέσα στην ελαφριά ενέργεια).

  Η δική του ψυχή είναι ο δεύτερος Νους δημιουργός. Ενώ η δική του ζωή είναι οι Επτά Ουρανοί Διοικητές, Οι Επτά ενέργειες της Αρμονίας που ενεργούν με την ενέργεια του πυρός και πνεύματος, πάνω στα Επτά όργανα φύσεις του ζωντανού συμπαντικού οργανισμού.

  Τα δικά του θεϊκά δημιουργήματα είναι οι Δέκαρχοι (δικές του θεϊκές ψυχές που κατοικούν μόνον στον Ουρανό κάθε φύσης..πνεύμα του πυρός.

  Έτσι και οι ανθρώπινες ψυχές είναι οι Δέκαρχοι των Επτά Ουρανών, Πατέρας μας ο Άνθρωπος δεύτερος θεός που είναι όμοιος με τον Τριαδικό Θεό Φως και Ζωή ο οποίος δεν είναι ζωντανός συμπαντικός οργανισμός που κινείται ούτε αδρανής συμπαντικός οργανισμός, αλλά δίχως φύλο και δίχως σώμα, ενώ η δική του εικόνα ο Ογδοος Ουρανός είναι αδρανής ζωντανός οργανισμός. Νους και αρρενόθηλυς σώμα Ζωή και Φως.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εννοούσες ότι είχες μία αναλαμπή, *για το τι είναι η ανθρώπινη ασώματη ψυχή*, βάση των μέχρι τώρα στοιχείων που έχεις Συγκαταλέξει/Συνδέσει, στην αναζήτησή σου μέσα από τα Ερμητικά κείμενα....

   Έγραψες *Οραματισμό"* ότι είχες και κατάλαβα ότι "Είδες"... *τι είδους μορφή (ως οντότητα - σκεπτομορφή) έχει, η ασώματη ανθρώπινη ψυχή*. Τότε φαντάστηκα, κάτι σε διάφανη/γαλανή μορφή... που μέσα στις φλέβες της, κυλούν πλανήτες και φυσαλίδες ενός σύμπαντος, που ένας θνητός, με τα όσα γνωρίζει, μπορεί να οραματιστεί/φαντασιωθεί...

   Διαγραφή
  2. Η μορφή της ανθρώπινης ψυχής είναι θα έλεγα το σύνολο του πνεύματος των Επτά Ουρανών που τρέφεται το δικό της ενεργειακό σώμα από την καθαρή ενέργεια του πυρός.

   Και όπως εμείς εδώ δημιουργούμε τρεφόμαστε με γη και νερό, ώστε με το σώμα μας και με την λογική μας να δημιουργούμε όλα τα θνητά, έτσι και η ανθρώπινη ψυχή ως ενεργειακό σώμα του πυρός τρέφεται με την καθαρή ενέργεια που ενυπάρχει παντού στο σύμπαν, αλλά και δημιουργεί από πολύ μεγάλο έρωτα με την ενέργεια της φωτιάς το σύμπαν, δηλαδή όλα όσα χρειάζονται τα θνητά σώματα, τα είδωλα της ύλης, όπως ο άνθρωπος της Γης. Η ανθρώπινη ψυχή είναι ο δημιουργός των αστέρων-Απλανών, αλλά και ο δημιουργός των θνητών-πλανητών. Και τα μεν θνητά όντα για να συνεχίσουν να υπάρχουν χρειάζονται τις γεννήσεις (αρσενικό-θηλυκό), ενώ τα θεϊκά η ζωή τους είναι ο μεγάλος τους έρωτας να δημιουργούν το σύμπαν.

   Διαγραφή
  3. *"ενώ τα θεϊκά η ζωή τους είναι ο μεγάλος τους έρωτας να δημιουργούν το σύμπαν"* Κι εδώ ερωτώ... Να Δημιουργούν το Σύμπαν; Ή..... Τα Σύμπαντα;;;;

   Διαγραφή
  4. Aναλογβς τι ορίζουμε ως σύμπαν. Διότι η γη και το νερό είναι οι πλανήτες και οι αστέρες που εμπεριεχουν μέσα τους οι γαλαξίες. Είναι το υλικό κατωφερη σύμπαν από τα Επτά συμπαντα-σωματα.
   Αλλά το σύμπαν είναι Ένα, ενώ ο αερας η γη και το νερό όλοι οι πλανήτες.

   Διαγραφή
  5. Εννοώ με αυτή την ερώτησή μου, αν τα θεικά όντα έχουν την Δημιουργική Δύναμη να φτιάχνουν ένα ή πολλά περισσότερα Σύμπαντα/Επίπεδα. Αλλά εσύ μου λες ότι το Σύμπαν είναι Ένα, με την απάντησή σου αυτή... σωστά;

   Διαγραφή
  6. Πες μου κάτι..το σώμα σου δεν είναι Ένα; μέσα του όμως εμπεριέχει πολλά άλλα σώματα.

   Διαγραφή
  7. Σωστά το έθεσες... ξέφυγα λίγο... έτσι είναι (μικρόκοσμος- μακρόκοσμος)

   Διαγραφή
  8. Ακριβώς!..αυτή τη στιγμή ζούμε μέσα στο σώμα του θεού, μέσα στο πιο κατωφερή όργανο του σώματος του.

   Διαγραφή
 24. Έτσι και ο Άνθρωπος δεύτερος θεός από Φως έγινε ο Ένας, (Όγδοος Ουρανός), ο Ένας έγινε ο δεύτερος Νους δημιουργός, (η ψυχή του αισθητού θεού του πυρός και πνεύματος, (ο Έβδομος Ουρανός το κεφάλι), και ο Έβδομος Ουρανός το κεφάλι, είναι η ψυχή των Επτά Ουρανών Διοικητών, και οι Επτά Νους Διοικητές είναι η ψυχή των Επτά φύσεων-οργάνων του σώματος του ζωντανού συμπαντικού οργανισμού), και η εικόνα της ζωής είναι οι δικές του Μονάδες οι ανθρώπινες ψυχές του πυρός και πνεύματος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. https://oneirosky.blogspot.com/2016/08/blog-post_15.html

   1. Η γνώση του Θεού μάς έχει έρθει, και αφού έχει έρθει αυτή, παιδί μου, η άγνοια έφυγε.

   2. Η γνώση της χαράς μας έχει έρθει, και αφού έχει έρθει κι αυτή, παιδί μου, η λύπη φεύγει προς αυτούς που έχουν χώρο γι'αυτήν.....

   Διαγραφή
 25. Το τι θα κατανοήσετε είναι δικό σας θεμα..οποίος φέρει το Νου έχει και τη νόηση.

  Το άλογο σώμα από γη νερό, περικλείεται και κινείται από το πνεύμα του αέρα και το ενεργειακό σώμα από φωτιά, (ενεργειακό πλέγμα του πλανήτη - ψυχή.

  Το ενεργειακό πλέγμα του πυρός και πνεύματος - ψυχή, (ελαφρύ πνεύμα), κινείται μέσα στο Νου, (δεύτερος Νους δημιουργός - Επτά Διοικητές).

  Ο Νους του πυρός και πνεύματος ( ο δεύτερος Νους δημιουργός), κινείται μέσα στον Αδιαίρετο Νου και Άγιο Λόγο του αδρανή συμπαντικού οργανισμού.

  Ο Άγιος Λόγος είναι η εικόνα του Πανάγαθου Φωτεινού Λόγου, ενώ ο Νους η εικόνα του Πανάγαθου Φωτός.

  morfeas sky

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μάλιστα. Περιγράφεις ένα σύστημα συμπαντικού οργανισμού, που το ξεκινάς από κάτω προς τα πάνω... από τον θνητό άνθρωπο μέχρι τον Πατέρα από Ζωή και Φως.

   (Και μου αρέσει που ξεκινάς επιθετικά τον διάλογο, του τύπου "κι όποιος κατάλαβε... κατάλαβε...ωχουου σας!Δεν θα με ζαλίζεται με την άγνοια σας! Λυστε τον γρίφο μόνοι σας. 😅" Αχαχαχα!!!! 😝😝😂😂

   Διαγραφή
 26. Τα νεύρα του συμπαντικού οργανισμού που βρίσκονται??? 😄

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. Όπου βρισκονται και στο δικό μας σώμα..είμαστε αντιγραφή του συμπαντικού οργανισμού ως συνολο ως ολότητα, ενώ ο ίδιος είναι χωρισμένος σε μέρη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. Το ανέλυσα περισσοτερο

  Το τι θα κατανοήσετε είναι δικό σας θέμα.. όποιος άνθρωπος φέρει το Νου έχει και τη νόηση. (Που δεν οδηγείται από τις αισθήσεις).

  Το άλογο σώμα από γη νερό, περικλείεται και κινείται από το βαρύτερο και πιο κατωφερή πνεύμα του αέρα και το ενεργειακό σώμα από φωτιά, (εσωτερικό​ ενεργειακό πλέγμα του πλανήτη - ψυχή).

  Το ενεργειακό πλέγμα του πυρός και πνεύματος - ψυχή - σύμπαν, (ελαφρύ πνεύμα), κινείται μέσα στο Νου, (Επτά Νους-Ουρανοί, Νους Ορά το σύμπαν).

  Ο Νους του πυρός και πνεύματος ( ο δεύτερος Νους δημιουργός και τα επτά δικά του δημιουργήματα οι επτά Νους Διοικητές), κινείται μέσα στον Αδιαίρετο Νου και Άγιο Λόγο του αδρανή συμπαντικού οργανισμού.

  Ο Άγιος Λόγος είναι η εικόνα του Πανάγαθου Φωτεινού Λόγου, ενώ ο Αδιαίρετος αγαθός Νους (του αδρανή αρρενόθηλυς συμπαντικού οργανισμού δοχείο της Ύλης) είναι η εικόνα του Πανάγαθου Φωτός, διότι το δοχείο της Ύλης ακόμη και αδρανή είναι η αίσθηση και είναι άτακτο, η ίδια η Αταξία, το σκότος.

  morfeas sky

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τώρα γεννάται το ερώτημα, πως από το θνητό σώμα, βγαίνοντας, περνάει η ψυχή μέσα από τον συμπαντικό οργανισμό; Μια εικόνα που μου γεννήθηκε οραματικά, ήταν "κολυμποντας" άυλα, με φορά ανοδική. Για να βγεις στο κεφάλι.

   Διαγραφή
  2. Ακολουθώντας το Αγαθό.
   Για αυτό πρέπει να κατανοήσουμε τι είναι το νοητό και τι το αισθητό.
   Νους Αγαθός το Φως.
   Νους της Αρμονίας η εικόνα του Αγαθού Νου.

   Επτά Ενέργειες της Αρμονίας της ψυχής είναι οι Επτά Νους Διοικητές που ενεργούν στις Επτά αισθητές φύσεις.

   Διαγραφή
  3. Εννοείται αυτό. Και μιας και ανέφερα το κεφάλι ως έξοδο... Μου ήρθε στην σκέψη ο μύθος της γέννησης της θεάς Αθηνάς, που βγήκε από το κεφάλι του Δία. Τι συμβολίζει η θεά Αθηνά; Τον πόλεμο και την σοφία. Μέσω της δια-νόησης/σοφίας/γνώσης... πολεμάται ο κόσμος των αισθήσεων... που όσο καλλιεργείται αυτή... τόσο πιο κοντά στην Αρμονία πλησιάσεις.

   Διαγραφή
  4. Σωστά! Ο Δίας είναι ο Διοικητής Νους του πιο κατωφερή κόσμου.

   Διαγραφή
  5. Η θεά Αθηνά​ συμβολίζει την ψυχή μας.

   Διαγραφή
  6. Tωρα έμαθες κι εσύ ότι οι Μύθοι των Ελλήνων γράφτηκαν αποκλειστικά για τους μυημένους και όχι για τους θνητούς. Αλλωστε αυτόν τον κόσμο τον εξουσιάζει ακόμη το εκπεσων φωτισμένο πνεύμα, ο δεύτερος Νους δημιουργός.

   Διαγραφή
  7. Δεν το έμαθα τώρα, με έβαλες στην αρχαία φιλοσοφία εσύ, πριν καιρό, και σε ευχαριστώ για αυτό... 😊🍬 Και στην πορεία, καθοδηγήθηκα εκ των έσω, να αρχίσω να ψάχνομαι μέσω των μύθων για περαιτέρω μηνύματα, ώστε να συνδυαστικά, να εξελίσσεται η αναζήτηση μου... 😊 Ένα Δία Φωτιστικό φθινόπωρο να έχουμε συνοδοιπόρε... Καλό μας μήνα! 💫💫😊🍁🍁🍂🍂💫💫

   Διαγραφή
 29. Τι είναι τα Επτά κεφάλια του διαβόλου;
  Ο Δίας είναι ο Νους Διοικητής του πιο κατωφερή κόσμου. (Επτά κεφάλια).
  Η θεά Αθηνά​ συμβολίζει την ψυχή μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο αριθμός 7 θεωρείται ιερός και συμβολικός και κλείνει μέσα του μια δύναμη μυστηριακή. Δύσκολα κανείς μπορεί ν’ αναφέρει όλα τα πράγματα που περιλαμβάνονται σ’ αυτό το μυστηριώδη αριθμό, καθώς θα χρειαστεί ολόκληρο βιβλίο... Προς τα ποια κατεύθυνση να το δω, ώστε να σου απαντήσω;

   Διαγραφή
  2. Το Επτά συμβολίζει την κίνηση του κτιστού κόσμου. Είτε οδηγώντας μας η Αρμονία των Επτά Νου Ουρανών της ψυχής​ μας, είτε θα μας οδηγούν οι αλλαγές αισθήσεις κάθε φύσης που εμπεριέχουν μέσα τους τα Επτά κεφάλια.

   Διαγραφή
 30. Για να ανέλθει τους Επτά Ουρανούς (Κεφάλια) η ψυχή μας, θα πρέπει​ να νικήσει τις Επτά φύσεις που Δια-Βαλλουν το Νου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 31. 7 Πλανήτες, 7 Σύμπαντα, 7 Σφαίρες;;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το σύμπαν αναμεσα στους γαλαξίες είναι η ψυχή των Επτά Ουρανών Διοικητών, είναι ο δεύτερος Νους δημιουργός.

   Διαγραφή
  2. Ο πυρηνας κάθε γαλαξία είναι ο Διοικητής που εισέρχεται και γίνεται από ΝΟΥΣ πνεύμα του πυρός.
   Και μέσα εσωτερικά του ενεργειακού ουρανού του γαλαξια έξω από την Ύλη ενυπάρχει ο Νους που επιβλέπει και διπικει τον γαλαξία.

   Διαγραφή
 32. Αναρωτιέμαι.ο πλανήτης Ουρανός ο πρωην ηλιος Δίας και Κρόνος, αποτελείται η φύση τους μόνον από αέρια, δίχως την γη και ισως το νερό.

  Και στον Ποιμανδρη διαβάζω η φύση αφού ενώθηκε με τον άνθρωπο δεύτερο θεό, απόκτησε τις επτά φύσεις, και δημιουργησε επτά ανθρώπους, άρα να υποθέσω και Επτά φύσεις;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Για τον πλανήτη λέω αέρια/νερό/υδρατμούς πως θα έχει...με κρατήρες ολόγυρα. Ας υποθέσουμε ότι είναι έτσι... δώσε τα στοιχεία που τις αποτελούν αυτές τις φύσεις/σώματα...

   Διαγραφή
  2. Ο δικός μας πλανήτης, είναι η πιο κατωφερή σύνθεση, εμπεριέχει όλα τα στοιχεια της φύσης των Επτά Ουρανών αλλά η σύνθεσή τους δεν είναι ούτε Νους, ούτε πνεύμα, (φωτια-αερας) ούτε γη ούτε νερό αφού όλα είναι συνθεση και δεν ζουν μόνα τους, η θα έλεγα ότι τα άλογα στοιχεία γη-νερο εξαφανίζουν το πνευμα του πυρός, ποσό δε το Νου.

   Διαγραφή
  3. Έπεσα σε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο της ΝASA όπου ανακάλυψαν μέσω τηλεσκοπίου τις Επτά Αδελφές της Γης...
   Για δες το.... https://www.news247.gr/epistimi/nasa-anakalyfthike-neo-systima-me-7-planites.6491466.amp.html

   Διαγραφή
  4. Για αυτό και το στοιχείο της γης ονομάζεται αλλιώς και σκότος. Είναι το πιο κατωφερή το πιο βαρύ άλογο στοιχείο του δοχείου της Ύλης, είναι το σκότος, η Κάκια, η Αταξία.

   Διαγραφή
  5. Είναι.αι από κινητό..Επτά αδελφές της Γης; ..όλο με κώδικα γράφουν οι επιστήμονες...Μην τους πιστεύεις αυτούς ανήκουν στο σύστημα που διοικεί την ανθρωπότητα στην Γη στον διαβολο που διαβάλει τα πάντα με τα ψέματα του.

   Διαγραφή
  6. Είναι γιατί βρίσκεται στο υπόγειο και δύσκολα φτάνει εκεί το φως... 😑

   Διαγραφή
  7. Καλά είπα, το διάβασα, αυτοί ακόμη ζουν με την ύλη όπως ο πλανήτης μας. Απλά προσπέρασε τους αυτοί ασχολούνται με τα θνητά από την στιγμή που άλλοι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι δεν υπάρχει ύλη.

   Διαγραφή
  8. Είπα μήπως σε βοηθούσε σε αυτό που αναρωτήθηκες παραπάνω... σχετικά με τα στοιχεία και τις επτά φύσεις και τους επτά ανθρώπους. Οκ. Δεν έδωσα μεγάλη σημασία κατά τα άλλα...😊

   Διαγραφή
  9. Στον Ποιμανδρη μιλά για το ηλιακό μας σύστημα....πέντε πλανήτες, η σελήνη, και ο ήλιος.

   Διαγραφή
  10. Δεν χρειάζεται να γυρίσουμε ολόκληρο τον κτιστό κτιστό κοσμο, τα δις γαλαξίες, όλα είναι εδώ στο ηλιακό μας σύστημα σε μικρογραφία.

   Διαγραφή
  11. Ναι, μέσα σε μια γυάλα...κι εμείς τα χρυσόψαρα αγναντευουμε τα ουράνια... 😊

   Διαγραφή
  12. Σωστη!
   Και να φανταστείς κάποτε ειμασταν ανώτεροι των Οκτώ Ουρανών και δες που κατάντησαν έτσι..σε μια γυάλα.

   Διαγραφή
  13. Ξέρεις...τα χρυσόψαρα δεν φημίζονται για την μνήμη τους...! Ακόμα κι εκεί ομοιάζει αυτή η περιγραφή που έδωσα...😊 🐠🐠Θα είναι που κοιτούσαμε τα πάντα και τους πάντες αφ' υψηλού... Κι έτσι μπήκαμε στην γυάλα τιμωρία...κλαψ... 😔😜

   Διαγραφή
  14. Όχι από την πολλή αγαθότητα μας την πατήσαμε από τον δεύτερο Νου δημιουργό και μας φυλάκισε στα σώματα της Γης.

   Διαγραφή
  15. Κάπου υπάρχει ένας τέτοιος μύθος, όπου φυλάκισε το λιοντάρι σε σώμα ποντικιού και το έφαγε η..γάτα.

   Διαγραφή
  16. Ηθικό δίδαγμα...Μην είστε Αγαθοβιόληδες! 😌😊 Και μετά μας πιάνει κορόιδο ο Δεύτερος Νους ο πονηρός... Τον μπαγασα τι μας έκανε...

   Διαγραφή
 33. Είναι τα 7 Ενεργειακά Κέντρα Τσάκρας του Ανθρώπου... Έτσι αντίστοιχα θα είναι και του συμπαντικού οργανισμού...όπως πάνω, έτσι και κάτω... μικρόκοσμος/μακρόκοσμος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ναι σωστα αρκεί να γνωρίζουμε επ ακριβώς τι είναι αυτά τα επτά ενεργειακά κέντρα..βλέπε επτά Ενέργειες της Αρμονίας της ψυχής.

   Διαγραφή
  2. Γιατί δεν φτιάχνεις δύο καθετες στήλες με την αντιστοιχία των 7 Τσάκρας με τις 7 Ενέργειες της Αρμονίας της Ψυχής!!! Πολύ βοηθητικό θα μας είναι πιστεύω! 😃

   Διαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

   Διαγραφή
 34. Έχω κι άλλο, από το μπλογκ της Αναγνώστου, (http://antexeistinalitheia.gr/2012-01-25-14-43-05/) που μας δίνει τα 7 Ενεργειακά Σώματα Ανθρώπου, και που μου κέντρισε ιδιαίτερα το πνευματικό μου ενδιαφέρον και θα στο μεταφέρω εδώ:

  *"Όταν ο Δημιουργός της Ύλης, θέλησε να αποδυναμώσει την Ισχύ της Ολότητας του Ουράνιου Ανθρώπου, (Άρρεν/Αδάμ και Θήλυ/Εύα, ΕΝΑ) ο οποίος εμφανίστηκε στις παρυφές του κατοπτρικού, απαγορευμένου Ενεργειακού Σύμπαντος/Δέντρου, έσπευσε να τον διαχωρίσει Σε: Θεϊκό Σπινθήρα (Αδάμ) και Εγώ Ειμί Παρουσία (Εύα)........ Αυτό το γεγονός της διαίρεσης του Ανθρώπου, αφορά μια απόλυτα Πνευματική διαδικασία και δεν έχει καμία σχέση,με την δημιουργία των δύο φύλων (αρσενικού + θηλυκού) στον υλικό κόσμο..... Έτσι μετά, από αυτήν την "Πνευματική Λοβοτομή" ο Άνθρωπος έχασε την Πνευματική του Μνήμη, και το Πέπλο της Λήθης /Λησμονιάς, τύλιξε την ύπαρξή του... και μεν Αδάμ/Θεϊκός Σπινθήρας ενσαρκώνεται αδιαλείπτως,στον Κόσμο της Ύλης, άλλοτε σαν γυναίκα κι άλλοτε σαν άντρας, ενώ το άλλο του μισό η Εύα/Εγώ Ειμί Παρουσία, παραμένει αποκομμένη στο Πνευματικό της "Σπίτι" και εκεί σαν την Πηνελόπη περιμένει καρτερικά, πότε ο αγαπημένος της (Αδάμ/Οδυσσέας) - που δεν είναι άλλος από τον ενσαρκωμένο στην Ύλη Άνθρωπο, (Άντρα ή Γυναίκα) θα την προσέξει.... Προκειμένου λοιπον, ο Ουράνιος Άνθρωπος, να αποκαταστήσει την Πληρότητά του και να ξαναβρεί την Μνήμη του και μαζί με αυτήν και την Αλήθεια που αφορά την ύπαρξή του, θα πρέπει να τελέσει τον Ιερό Γάμο με το άλλο του μισό Πνευματικό του κομμάτι.... Όταν δηλαδή, τα δύο Πνευματικά μέρη του ίδιου Ανθρώπου, ενωθούν μέσα στο ίδιο σώμα και ο Άνθρωπος αποκαταστήσει την Πληρότητά του... Αυτή είναι μια απόλυτα, μυστηριακή διαδικασία που τελεσφορεί, μετά την ολοκλήρωση των τριών φάσεων της Αυτογνωσίας (Γνωθι Σαυτόν= Γνώρισε τον Εαυτό Σου)".*

  Καλό θα είναι να διαβάσει όλο το άρθρο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το έχω διαβάσει αυτό το άρθρο και δεν με έπεισε. Η Πηνελόπη δεν συμβολίζει την Εύα αλλά την ψυχή. Ενώ ο Αδάμ και η Εύα είναι τα ενσαρκωμένα σώματα της ανθρώπινης ψυχής στο πιο κατωφερές θνητό γήϊνο πεδίο. Η ψυχή παραμένει αρρενόθηλυς. Όπως και στους ανώτερους Ουρανούς που τα σώματα είναι αθάνατα οι ενσαρκώσεις αφορούν αρσενικοθήλυκα σώματα.

   Διαγραφή
  2. Η γωτό που δίνει για την ψυχή ότι βρίσκεται μέσα στο σώμα (καρδιά) είναι τελείως λανθασμένη.

   Διαγραφή
 35. Η ψυχή και ο Νους της ψυχής βρίσκονται έξω από το ανθρώπινο γήϊνο σώμα, περικλείουν το ανθρώπινο σώμα, αυτό που βρίσκεται στην καρδιά και αισθανόμαστε είναι όπως ο εγκέφαλος, η μεταβαλλόμενη λογική και οι μεταβαλλόμενες αισθήσεις του σώματος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Είναι όπως η ασύρματη τεχνολογία, πομπός και δέκτης. Αν η καρδιά και ο εγκέφαλος έρουν σε επαφή εκπέμποντας δονήσεις Αρμονίας η ανθρώπινη ψυχή θα απαντήσει στην επικοινωνία.

   Διαγραφή
  2. Η ψυχή και ο Νους της ψυχής είναι δύο διαφορετικά πράγματα, ο πυρήνας είναι ο ανώτερος εαυτός (Νους) ενώ η ψυχή είναι ο σπινθήρας (πνεύμα του πυρός).

   Διαγραφή
  3. Η ψυχή/σπινθήρας, το πνεύμα του πυρός, βρίσκεται στο θνητό μας σώμα. Ο Νους της ψυχής/Ανώτερος Εαυτός σε ποιο πεδίο ή σώμα βρίσκεται; Θύμισε μου λίγο...

   Διαγραφή
 36. Γνωρίζουμε πλέον πως είμαστε δημιουργοί και δημιουργούμε πάνω σε αυτό που σκεφτόμαστε ή παρατηρούμε, με οδηγό τον αμετάβλητο νοητό λόγο, ή τον μεταβλητό συναισθηματικό. Άρα ο τρόπος παρατήρησης ενός γεγονότος διαφέρει, ο οποίος θα δημιουργήσει στο πεδίο αυτό που βλέπει το συνειδητό μας, με τα μάτια της ψυχής, (νοητά), ή με τα μάτια του σώματος (αισθητά και μεταβλητά). Ο φόβος είναι το δικό τους όπλο, η αδρανοποίηση του φόβου το ανίκητο όπλο της ψυχής.

  morfeas sky

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Οκ. Σκέφτηκα ότι είδε κάτι που δεν είχες δει... Μια άλλη οπτική που θα μας πήγαινε σε ένα άλλο επίπεδο.

   Διαγραφή
  2. Δεν πιστεύω απολύτως τίποτα αν πρώτα δεν το επεξεργαστώ με την λογική και μετέπειτα αν πρώτα δεν με ωθήσει η ψυχή μου πως έχω δίκιο σ'αυτό που κάνω, βλέπε συνείδηση.

   Διαγραφή
  3. Έτσι γίνεται συνήθως... όμως κάποιες φορές η Πληροφορία κρύβει κάτι, που μας τσιγκλαει, να το ξαναδούμε. Μήπως μας διέφυγε κάτι. Το κάνεις κι εσύ όταν ξαναεπεργαζεσαι, κείμενα σου και βρίσκεις κάτι, που πριν δεν είχες δει.

   Διαγραφή
  4. Εμένα αυτή μου βγάζει πάντα αρνητική ενέργεια την νιώθω την δόνηση της..βλέπε συνείδηση.

   Διαγραφή
  5. Ακόμα κι ακούγοντας την φωνή της στην συνέντευξη που είδες; Ο ήχος κι ο τρόπος ομιλίας της να είμαι ειλικρινής, μου άλλαξαν την κακή εντύπωση...της δίνω μια ευκαιρία.

   Διαγραφή
  6. Θα στο πω αλλιώς..δεν διάβασε ερμητικά κείμενα και αν υα διάβασε τα είδε απλώς επιφανειακά για να τα συνδέσει με αυτά που πιστεύει.

   Διαγραφή
  7. Να προσθέσω κάτι στην ανάλυσή μου, σχετικά με την ανάρτηση μου στο προφίλ, τώρα που είναι καθαρό το μυαλό μου! "Η Ένταση Είναι Αυτό Που Νομίζεις, Ότι Πρέπει Να Είσαι... Η Ηρεμία Είναι, Αυτό Που Είσαι..." Η ένταση είναι η φλυαρία του νου μας, που όλο ασχολείται με ότι έχουμε πει σε παρελθοντικό χρόνο, και δεν μας αφήνει σε ησυχία/ηρεμία να ακούσουμε τι έχει να μας πει η εσωτερική φωνή της ψυχής μας. Δηλαδή: H Ένταση είναι η φλυαρία του νου/μυαλού και των ακατάπαυστων σκέψεών μας και Η Ηρεμία είναι Αυτό που πραγματικά Είμαστε, η Εγώ Ειμί Παρουσία/Ψυχή μας......

   Θα έλεγα ότι ταιριάζει κάλλιστα, με αυτό που λέει ο Ερμής Τρισμέγιστος: "Η νίκη δε και των δύο δεν λογίζεται όμοια, αφού το ένα ρέπει προς το αγαθό και τα άλλα στο κακό κοντά κατοικούν. Το μεν ποθεί την ελευθερία, τα δε αγαπούν τη δουλεία. Αν τώρα νικηθούν τα δύο, αυτά μένουν μόνα και έρημα από τον άρχοντα τους, ενώ αν νικηθεί το ένα, αυτό άγεται και φέρεται τιμωρούμενο με τον εδώ τρόπο ζωής." (Καλή μας εβδομάδα κυρ δάσκαλε! Καλημέρα!) 😊

   Διαγραφή
  8. Πως να έχω ηρεμία όταν κατοικώ μέσα σε θνητό σώμα; (δίπολο;)..το γράφει ξεκάθαρα ο Ερμής να νικηθούν. Πως θα νικηθούν λοιπόν τα αντίθετα;αφού ζω μέσα στο σώμα; Να υπομένω μια ζωή τα αντίθετα; ή να κάνω αυτό που λέει ο Πλάτωνας;

   Ο Πλάτωνας αναφέρει ότι όταν ο φιλόσοφος-βασιλιάς κατανοήσει την δυναμική που υπάρχει πίσω από την ελεύθερη βούληση, την ψυχική γενναιότητα, και την ελεύθερη σκέψη, ενεργοποιεί στον εγκέφαλο του την αληθινή του φύση.


   Αυτό σημαίνει ότι αρχίζει να βλέπει αμυδρά πίσω από την φωτιά τα πρώτα κομμάτια της αλήθειας του πραγματικού κόσμου και των πραγματικών θεών.

   Τότε αποφασίζει να μετουσιώσει ελεύθερα με βάση την βούληση, την ανδρεία και την σκέψη του το υλικό κομμάτι της προσωπικότητας του.

   Με αυτή του την επιλογή έχει κάνει το πρώτο βήμα για να "διαρρήξει το ψευδοσύμπαν". Ενεργειακά με μία τέτοια συνειδητή απόφαση επιστρέφει στους κατώτερους θεούς την υλική τους παγίδα αποδυναμώνοντάς τους.

   Με αυτόν τον τρόπο περνά μέσα από την Φωτιά που αντιλήφθηκε λίγο πριν καθώς "είδε" την αντανάκλαση.
   Ο Πλάτωνας ονομάζει αυτή την φωτιά "Ιερόν Πυρ" και την τοποθετεί στο υλικό σύμπαν.

   Διαγραφή
  9. Λες λοιπόν: "Τότε αποφασίζει να μετουσιώσει ελεύθερα με βάση την βούληση, την ανδρεία και την σκέψη του το υλικό κομμάτι της προσωπικότητας του." Θέλω και τον τρόπο όχι απλά την θεωρία του. Όπως έκανες χθες με το Ιερό Πυρ...που το συσχετησες με την δουλειά, που αναγκαζόμαστε να κάνουμε για να μπορούμε να ζήσουμε.

   Σου λέω ότι αυτή τη στιγμή δεν έχω λεφτά τι θα κάνω; θα πάω να γίνω δούλος σε μια δουλειά που δεν θέλω; ή θα πιστέψω στον ΕΑΥΤΌ ΜΟΥ; ότι τα λεφτά θα βρεθούν χωρίς να κάνω αυτό που θέλει ο δημιουργός αυτού του κόσμου; ( η μοίρα και το πεπρωμένο που μου έδωσε), διότι ο Νους της ψυχής είναι Υπεράνω της μοίρας και του πεπρωμένου.

   Περίφημα, μια χαρά το αποτυπωσες ως παράδειγμα. Κατανοητότατο.

   Διαγραφή
 37. Με άγγιξε ιδιαίτερα αυτό που έγραψες παραπάνω... "Είναι όπως η ασύρματη τεχνολογία, πομπός και δέκτης. Αν η καρδιά και ο εγκέφαλος έρθουν σε επαφή εκπέμποντας δονήσεις Αρμονίας, η ανθρώπινη ψυχή θα απαντήσει στην επικοινωνία." Πολύ καλό! Θα το κρατήσω και θα το μεταφέρω στην ομάδα μου στο fb... 😊

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αυτό που νιώθεις (συνείδηση) τι νομίζεις ότι είναι; σου μιλά η ψυχή σου, ο θεός μέσα σου.

   Διαγραφή
  2. Τώρα όμως θα πρέπει να κατανοήσεις τι είναι η Αρμονία. (Επτά ενέργειες της Αρμονίας των Επτά Ουρανών που ενεργούν στις επτά φύσεις-επτά σώματα).

   Διαγραφή
  3. Ωραία, φέρε το κείμενο που αναφέρεσαι σχετικά με την Αρμονία των 7 Ουρανών κλπ.., να το διαβάσω.

   Διαγραφή
  4. Αν ήταν τόσο απλό δεν θα χρειαζόταν να διαβάζω Ερμητικά κείμενα Επτά χρόνια..σου είπα το Ιερόν Πυρ είναι οι Επτά ενέργειες της Αρμονίας.

   Διαγραφή
  5. Γράφεις σε μια ανάρτηση σου:
   Η Ένταση Είναι Αυτό Που Νομίζεις, Ότι Πρέπει Να Είσαι... Η Ηρεμία Είναι, Αυτό Που Είσαι...
   Η Ηρεμία από που νομίζεις ότι προέρχεται; από την αγάπη; μα αλλού αγαπάς περισσότερο και αλλού λιγότερο όπως όλοι μας, μήπως από την αδράνεια σε όλα; ή την ουδετερότητα από όλα τα θνητά;

   Διαγραφή
  6. Κατανόησε τον λόγο: "Μην γίνεσαι ένα μ'αυτόν τον κόσμο"

   Διαγραφή
  7. Γιατί οι περισσότεροι πνευματικοί διαλογίζονται; Γιατί μπαίνουν στην σιωπή; Για να αφουγκραζεται την εσωτερική τους φωνή/ συνείδηση. Δεν αναφέρεται στην αγάπη, η συγκεκριμένη ανάρτηση. Μάθαμε να λειτουργούμε μηχανικά, νευρικά και αυτοματοποιημένα, αυτό όμως, μας κρατάει ρομποτακια... Δεν είμαστε αυτό...κι ούτε αυτός ο τρόπος ζωής μας βοηθάει να λειτουργούμε συνειδητά.

   Διαγραφή
  8. Σε παρακαλώ φέρε μου εδώ για έναν διά-λογο τον δαλάι λάμα και θα τον στείλω αδιάβαστο.

   Διαγραφή
  9. Χαχαχα!!! Δαλάι!!! Έλα λίγο που σε θέλει ο Μορφέας σε παρακαλω! Κάτι θέλει να σε ρωτήσει... Έρχεται... μισό λεπτό λέει. 😊

   Διαγραφή
 38. Ζούμε σε έναν κόσμο όπου το κάθετι έχει το αντίθετο του, εσύ νομίζεις ότι η αδράνεια είναι η Αρμονία; (ηρεμία;)
  Ότι υπάρχει σ'αυτόν τον κόσμο ενεργεί, και ό,τι ενεργεί φέρει την κίνηση στο δίπολο, ακόμη και η αδράνεια, διότι κάποιος άλλος θα σου επιβάλλει πολύ πιο εύκολα τους δικούς του νόμους.
  Συνδίασε τώρα πως μπορείς να είσαι ήρεμη μέσα σου και ταυτόχρονα να ενεργείς με το Ιερόν Πυρ δηλαδή την ελεύθερη επιλογή σου την ανδρεία που νικά όλους τους φόβους σου (ηρεμία-τρικυμία) και την ελεύθερη σκέψη το λογιστικόν, ο λόγος της ψυχής.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αποταυτιση με την θνητή μας φύση, μέσω προσωπικής εργασίας με τον εαυτό μας. Παρατηρητές της θνητότητας μας και όχι ταύτιση μας με αυτήν. Χρειάζεται Ανδρεία για την επίτευξη μας αυτή και μεγάλη θέληση.

   Διαγραφή
  2. Αποταύτιση αλλά ενεργώντας! εφόσος ζεις εδώ συμμετέχεις στην κακία άρα όσο μένεις στη σιωπή βοηθάς το έργο της ανυπαρξίας, διότι Ζωή είναι η κίνηση!

   Διαγραφή
  3. Μα εννοείται αυτό! Πώς αλλιώς; Στην μουγκα; Η σιωπή είναι εσωτερική και η ενέργεια με την οποία λειτουργείς, βασίζεται στην ουδετερότητα και την εξισορρόπηση.

   Διαγραφή
  4. Πως εννοείς την ισορροπία; με ποιον τρόπο θα την επιφέρεις; Απλά πιστεύεις στους δικούς σου Νόμους της ψυχής! και μένεις ουδέτερος ΄σπό τα δύο αντίθετα. Αυτός είναι ο πόλεμος της ψυχής σου! πιστεύεις στο απίστευτο και το δημιουργείς με το Νου στο πεδίο... και δεν σε αγγίζει ο φόβος!

   Διαγραφή
  5. Συμφωνώ, αυτό λέω από την αρχή. Ο πόλεμος είναι κι αυτός εσωτερικός, για την αποταυτιση μας από το δολοπλόκο εγώ μας.

   Διαγραφή
 39. Τι είναι η ηρεμία; (ηρεμία τρικυμία) έχει το αντίθετο της!!..μην γίνεσαι ένα με αυτόν τον κόσμο (Ουδέτερος ενεργώντας με τις ενέργειες των επτά της αρμονίας).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αυτό σημαίνει αποταυτιση... ουδετερότητα. Ισορροπία.

   Διαγραφή
  2. σκέψου επιτέλους! τιποτα δεν μένει ακίνητο! η ισορροπία επέρχεται με τον πόλεμο! απλά δεν σε νοιάζει η ηρεμία και η τρικυμία! διότι ςσύ έχεις τον ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΟ ΝΟΥ να σε οδηγεί ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΦΈΡΕΙς ΤΟΥς ΔΙΚΟΎς ΣΟΥ νομουσ ΣΤΟ MATRIX.

   Διαγραφή
  3. Αμετάβλητος πότε μπορείς να παραμείνεις; Όταν ενεργείς εξισορροπημενα και δεν τραβάς τα άκρα. Στο κέντρο.

   Διαγραφή
  4. Τι θα πεί ισορροπία;;;;; είναι όπως το παρόν.. και το παρόν βρίσκεται ενωμένο με τους άλλους δύο χρόνους, είναι εννιαίο!

   Διαγραφή
  5. Ο Νόμος της Αρμονίας που ενεργεί στο κέντρο του δικού μας κόσμου φέρει πάντα την αντίθεση στο δίπολο. Μόνον με τις Επτά ενέργειες της Αρμονίας θα επιωάλλεις τους δικούς σου ΑΝΩΤΕΡΟΥΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ.

   Διαγραφή
  6. Ο Νόμος της Αρμονία του δικού μας κόσμου φέρουν πάντα την ισορροπία στα δύο αντίθετα, δηλαδή την ισόποση αντίδραση των ΑΝΤΙΘΕΤΩΝ !!

   Διαγραφή
  7. Δεν έχει σημασία όπως και να λέγεται, η βιωματική μας εμπειρία είναι το πρωτεύων πιστεύω.

   Διαγραφή
  8. Ωραία... ονομαστικά τώρα δώσε μου τις 7 Ενέργειες της Αρμονίας που φέρουν την ισορροπία σε αυτό τον κόσμο, να της βάλω σε λειτουργία.

   Διαγραφή
  9. Αν θέλεις να ζεις ως δούλος τότε να παραμένεις στο κέντρο υπομένοντας όλα τα θνητά των αντιθέτων...έστω και στην μικρότερη ταλάντωση τους αφού θα τα υπομένεις όλα τα αντίθετα με την σιωπή σου.......μόνον πρόσεξε μην ΕΚΡΑΓΕΙΣ.

   Διαγραφή
 40. Η ψυχή ενεργεί !!!!!!! διότι αυτό που μένει αδρανή είναι το Μη Ον η ανυπαρξία το σκότος!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τι εννοείς με το Ιερό Πυρ? Ποιο ακριβώς είναι? Για να καταλάβω...

   Διαγραφή
  2. Αύριο θα πας να δουλέψεις γιατί δεν έχεις λεφτά.....αυτό είναι ΥΠΟΤΑΓΗ στον Νόμο της ισορροπίας της Αρμονίας αυτού του κόσμου.

   Διαγραφή
  3. Και τι προτείνεις να κάνουμε; Να μην πάμε για δουλειά;

   Διαγραφή
  4. χα χα ..Αυτό είναι το Ιερόν Πυρ που ζήτησες να μάθεις. Απλά με ρώτησες και σου απάντησα.

   Διαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

   Διαγραφή
  6. Άρα δεν δε οδηγεί η Αμετάβλητη θέληση σου, αλλά η μεταβαλλόμενη.

   Διαγραφή
  7. 24ωρες το 24ωρο δεν το έχω καταφέρει. Εσύ τ ο έχεις;

   Διαγραφή
  8. Επτά χρόνια τρελής αναζήτησης στα ερμητικά κείμενα είναι τυχαία; ή μεταβαλλόμενη αναζήτηση;

   Διαγραφή
  9. Σου είπα, με οσηγεί η συνείδηση, και είναι Αμετάβλητη.

   Διαγραφή
  10. Τότε εγώ που είμαι ακόμα στην αρχή, καλά τα πάω! Συγκριτικά μιλώντας πάντα.

   Διαγραφή
  11. Έχεις θέληση να μάθεις την αλήθεια τον εαυτό σου..αυτό είναι Αμετάβλητη θέληση.

   Διαγραφή
  12. Εσύ πως με κόβεις; Μα αυτό είναι πασιφανές! Θέλει και ερώτημα;

   Διαγραφή
  13. Εφόσον έχεις ελεύθερη σκέψη είσαι ανοιχτή στις νέες ιδέες, και με οδηγό την συνείδηση σου να μην ανησυχείς για τίποτα. Μόνον να μάθεις να την διακρίνεις.

   Διαγραφή
  14. Εντάξει δάσκαλε, θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ. 😊

   Διαγραφή
 41. Το κατανόησες αυτό; είναι μεγάλη αποκάλυψη που σου κάνω.
  Ο Νόμος της Αρμονίας του δικού μας κόσμου (κ΄λεντρο-ισορροπία) φέρει πάντα την ισορροπία στα δύο αντίθετα, δηλαδή την ισόποση αντίδραση των ΑΝΤΙΘΕΤΩΝ !!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ναι. Δεν πολύ ενθουσιάστηκα βέβαια... Γιατί με ρίχνεις στο κενό πάλι. Στον τρόπο λειτουργίας που πρέπει να ακολουθήσω... Με αποσυντόνισε αυτή σου η αποκάλυψη. Να απελπιστώ; Τι μου προτείνεις;

   Διαγραφή
  2. Μην γίνεσαι ένα με αυτόν τον κόσμο. Δημιούργησε τον δικό σου ανώτερο κόσμο στο Νου.

   Διαγραφή
  3. Το προσπαθώ. Εσύ είδες κανένα αποτέλεσμα της προσπάθειας σου; Να πάρω κουράγιο βρε αδερφέ! 😊

   Διαγραφή
  4. Το επεξεργάζομαι ενεργά εδώ και Επτά χρόνια δίνω μεγάλες μάχες αλλά τις κερδίζω..εξάλλου δεν με νοιάζει.

   Διαγραφή
  5. Α! Τότε μια χαρά... εγώ το τελευταίο ενάμιση χρόνο το εμαθα από σενα και τα Ερμητικά κείμενα... έχω χρόνο! Άλλα πεντεμησι πρακτική εξάσκηση! 😊

   Διαγραφή
  6. Στο θρανίο γρήγορα! Τα σχολεία της φιλοσοφικής αρχίζουν εντατικα μαθήματα..μόνον υπάρχει μεγάλη ελλειψη φιλοσόφων.

   Διαγραφή
  7. Πρώτα να πάω να πάρω σχολικά κύριε! Κασετίνα, σάκα και τετράδια! Κι εγώ που πίστευα ότι υπήρχε μεγάλη έλλειψη... μαθητών! Αχαχαχα!!! ������

   Διαγραφή
  8. Χτύπησα bingo!!! Χαχαχα! Τι κερδίζω; Καληνύχτα...

   Διαγραφή
  9. .. όνειρα αληθινα και φωτεινά..

   Διαγραφή
 42. Ώρα για όνειρα αληθινά δεν είναι; όμορφο ξημέρωμα σου εύχομαι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Είναι ώρα για νανάκια...θα στο έλεγα... Πέρασε η ώρα. Καληνυχτούδια μας!

   Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου