ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ;Εδάφ. 5. ΕΡΜΗΣ απολογούμενος:- Από τα φωτεινά εκείνα πεδία είδα να ξεχύνεται στη φύση Λόγος Αγιος, κι από την υγρά φύση να ξεπηδά προς τα ύψη ένα κούφιο, δραστικό οξύ άκρατο πυρ. Είδα επίσης τον ελαφρό αέρα ν' ακολουθεί το πνεύμα που επλανάτο στη γη κρεμασμένος σ' αυτό καθώς ανέβαινε από τη γη και τα νερά προς το πυρ. (αφήνοντας τα την γη και το νερό μόνα τους δίχως να ενωθεί ο Λόγος μαζί τους)

ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ στον Ερμή:- Λοιπόν Ερμή, το φως εκείνο που είδες είμαι εγώ, ο Θεός σου, ο προϋπάρχων της εμφανισθείσης από το σκότος υγράς εκείνης φύσης, ο δε φωτεινός Λόγος που είδες να ξεχύνεται από τα φωτισμένα πεδία προς την υγρά εκείνη φύση που βγήκε από το Νου μου, είναι ο υιός μου, ο Νους είναι ο Πατέρας Θεός. Αυτοί οι δύο, πατέρας και υιός, δεν ξεχωρίζονται ο ένας από τον άλλο, η δε ένωσής τους είναι η ζωή

(Αδιαίρετος ο Πατέρας με τον Φωτεινό Λόγο Υιό που ξεχύθηκε από τα φωτισμένα πεδία.)
...........
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΙΑΣΜΕΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ Η ΓΗ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΡΑ;

Στο καθαρό άϋλο της φύσης δημιούργημα, ο του θεού Λόγος ενώθηκε με το δημιουργό νου που είναι ομοούσιος με τον Άγιο Λόγο.
Και άφησε το πνεύμα του πυρός των ενεργειών της Αρμονίας μέσα εσωτερικά στον κύκλο, ενωμένο με τα στοιχεία της Ύλης, την φωτιά και τον αέρα, αφήνοντας την γη και τα νερά μόνα τους δίχως να ενωθεί ο Λόγος μαζί τους. Άρα η γη και τα νερά απ'όπου προέρχεται η σύνθεση του σώματος είναι άλογη και δεν φέρει τον Λόγο, το πνεύμα του πυρός.


Και ποιο είναι το καθαρό άϋλο της φύσης δημιούργημα; 
είναι ο δεύτερος νους δημιουργός ο περικλείων τους κύκλους ο Όγδοος Ουρανός του κτιστού κόσμου.

Δηλαδή ο Φωτεινός Λόγος του Πατέρα Νου Θεού γέννησε τον Άγιο Λόγο, δηλαδή τον δεύτερο Νου δημιουργό του κτιστού κόσμου, που εμπεριέχει μέσα του το δοχείο της Ύλης, και με τον Άγιο του και Αδιαίρετο Λόγο δημιούργησε τον δικό του κόσμο ως Υπάρχων, των Επτά άλλων ουρανών, που εμπεριέχουν το δοχείο της Ύλης, το "γίγνεσθε" μέσα στον κτιστό κόσμο.


Εσωτερικά των κύκλων, και ειδικά στον δικό μας κύκλο, υπάρχουν τα κατωφερή στοιχεία.

Είναι τα πιο βαριά κατωφερή στοιχεία δηλαδή η φωτιά, ο αέρας, η γη, και τα νερά, (η ατμόσφαιρα του πλανήτη, μαζί την γη και τα νερά), και το πνεύμα της φύσης συγκροτεί τα άλογα σώματα τα γεννά, (έμβια όντα) με την νοερή ζωή του δυαδικού πνεύματος ψυχρό-θερμό, (ψυχές του πνεύματος της φύσης) όπου συνεργάζονται με την διανοητική κίνηση των άλογων σωμάτων την αύξηση και την μείωση και οδηγούνται από αυτή την άλογη φύση.

Αυτό το δυαδικό πνεύμα που πλανάται πάνω από την γη, βρίσκεται μέσα στα σώματα όλων των άλογων έμβιων οντοτήτων, και φυσικά βρίσκεται μέσα στον άνθρωπο που το ενδύθηκε η ανθρώπινη θεϊκή ψυχή του.

Το υλικό σώμα είναι το σπέρμα (γη-νερό) που ενώθηκε με το πνεύμα (φωτιά-αέρας), και αυτά ενώθηκαν με την ανθρώπινη θεϊκή ψυχή που τα έδωσε ζωή μέσα από την ενσάρκωση.

Γι'αυτό, και υπάρχει ο θάνατος και η φθορά σε όλα ανεξαιρέτως τα έμβια όντα, ως τα πιο κατωφερή στοιχεία της υγρής και σκοτεινής φύσης, μέσα από την γέννηση, την αύξηση, την φθορά-μείωση, και τον θάνατο, αλλοίωση του σώματος.


 Και αποδεικνύεται αυτό και από το επόμενο εδάφιο του Ερμή:
Εδάφ. 11.Ο δε δεύτερος δημιουργός Νους

ο περικλείων τους επτά κύκλους και τις δίνες των ριζών τους, μαζί με το λόγο έστρεψε τα δημιουργήματα του, κι άρχισαν να περιστρέφονται από μία αόριστη αρχή προς ένα απέραντο τέλος, η δε περιφορά καθώς το θέλησε ο Νους δημιούργησε από τα κατωφερή στοιχεία ζώα άλογα χωρίς το λόγο, ο αέρας δημιούργησε πετεινά και τα νερά υδρόβια πλάσματα. 

Κι όταν χώρισε η γη από τα νερά της δημιουργήθηκαν όπως το θέλησε ο Νους (δεύτερος Νους δημιουργός) ζώα τετράποδα, ερπετά και άγρια και ήμερα ζώα.


Λεπτομέρειες εδώ στον ΠΟΙΜΑΝΔΡΗ
http://oneirosky.blogspot.gr/2015/11/blog-post_8.html


ΝΑ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ Η ΓΗ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΡΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΑΕΡΑΣ ΠΟΥ ΑΝΑΠΝΕΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ!!!! Ο ΘΑΝΑΤΟΣ!! 

Διότι η σύνθεση τεσσάρων ανόμοιων στοιχείων φέρει την διαμάχη των αντιθέτων και ανόμοιων στοιχείων της Ύλης, και διότι το σπέρμα η γη και τα νερά βαίνοντας στην μήτρα έχουν την ιδιότητα να βλασταίνουν μέσα από την αύξηση και την μείωση την φθορά τον θάνατο.


Μπορούν να αγιαστούν τα νερά;
Μπορεί να αγιαστεί ή σάρκα;
Ή απάντηση είναι ΟΧΙ

Μόνον η φωτιά και ο αέρας (στοιχεία της Ύλης) μπορούν να δεχτούν το ανώτερο πνεύμα και να πάρουν την νοερή ζωή

Ή γη και τα νερά είναι τα βαρύτερα στοιχεία του δοχείου της Ύλης, αυτή η σύνθεση από γη-νερό, έχει την ιδιότητα να βλασταίνει το άλογο σπέρμα, όχι όμως και να δέχεται το πνεύμα, παρά μόνον όταν ενωθεί μαζί τους.(ψυχρό-θερμό ιδιότητες των αντιθέτων)
Και για αυτό ο Άγιος Λόγος δεν Αγίασε ποτέ την γη και τα νερά.

Τι είναι ο Άνθρωπος δεύτερος θεός; Φως και Ζωή! όπου έγινε Νους δημιουργός σαν τον κτιστό αδερφό του! τον δεύτερο Νου δημιουργό! με Άγιο Λόγο όμως Ουσιωδώς όμοιο με το Αρχέτυπο Πνεύμα Ζωή και Φως. με πρότυπο τον Πανάγαθο κόσμο του Φωτός. ενώ ο κτιστός Νους δημιουργός λειτουργεί με Νόμους μηχανικά.


Ο Άνθρωπος δεύτερος θεός γέννησε τις δικές του Μονάδες (ανθρώπινες) ψυχές που περιέχουν τον δικό του Άγιο Λόγο.

Τι είναι ο άνθρωπος της Γης; πνεύμα και αέρας όλες οι ενέργειες-συχνότητες-δεδομένα που υπάρχουν στην κατωφερή φύση και δέκτης ο εγκέφαλος, που συνεργάζεται με το άλογο σώμα από γη-νερό.

Μόνον αν καταφέρει να έρθει σε επαφή με την θεϊκή ψυχή του ο άνθρωπος της Γης θα κατανοήσει τον Αληθινό του εαυτό, και όχι το είδωλο που τον οδηγεί και έγινε ένα με αυτό.

Υπάρχει ο διάβολος; Όχι δεν υπάρχει.
Αλλά υπάρχει το πνεύμα της θνητής φύσης...το καλό και το κακό, τα συναισθηματα και οι αισθησεις τα παθη και οι επιθυμιες! όπου όλα ανήκουν στο πνεύμα της φύσης! της θνητής δημιουργίας.

Οποιος άνθρωπος ρέει στο κακό γίνεται κακός.
Οποίος άνθρωπος ρέει στο καλό πάντα έχει ροπή στο κακό όταν είναι από ηδονή.
Και τα δύο ανήκουν στο θνητό Διπολικό πνεύμα της φύσης.

Μόνο μέσω της Αρμονίας (νοηματικός λόγος της ψυχής που κατέχει όλες τις ενέργειες της Αρμονίας των επτά ουρανών του κτιστού κόσμου ) επιφέρεται η άνοδος των ανθρώπινων ψυχών.

morfeas skyΣχόλια