ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ;






Εδάφ. 5. ΕΡΜΗΣ απολογούμενος:- Από τα φωτεινά εκείνα πεδία είδα να ξεχύνεται στη φύση Λόγος Αγιος, κι από την υγρά φύση να ξεπηδά προς τα ύψη ένα κούφιο, δραστικό οξύ άκρατο πυρ. Είδα επίσης τον ελαφρό αέρα ν' ακολουθεί το πνεύμα που επλανάτο στη γη κρεμασμένος σ' αυτό καθώς ανέβαινε από τη γη και τα νερά προς το πυρ. (αφήνοντας τα την γη και το νερό μόνα τους δίχως να ενωθεί ο Λόγος μαζί τους)

ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ στον Ερμή:- Λοιπόν Ερμή, το φως εκείνο που είδες είμαι εγώ, ο Θεός σου, ο προϋπάρχων της εμφανισθείσης από το σκότος υγράς εκείνης φύσης, ο δε φωτεινός Λόγος που είδες να ξεχύνεται από τα φωτισμένα πεδία προς την υγρά εκείνη φύση που βγήκε από το Νου μου, είναι ο υιός μου, ο Νους είναι ο Πατέρας Θεός. Αυτοί οι δύο, πατέρας και υιός, δεν ξεχωρίζονται ο ένας από τον άλλο, η δε ένωσής τους είναι η ζωή

(Αδιαίρετος ο Πατέρας με τον Φωτεινό Λόγο Υιό που ξεχύθηκε από τα φωτισμένα πεδία.)

...........

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΙΑΣΜΕΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ Η ΓΗ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΡΑ;

Στο καθαρό (φωτιά) της φύσης (σύμπαν) δημιούργημα, ο του θεού Λόγος ενώθηκε με το δημιουργό νου που είναι ομοούσιος με τον του θεού Λόγο.

Ο δεύτερος δημιουργός Νους δημιούργησε την δική του εικόνα το πνεύμα της Αρμονίας από φωτιά και αέρα που μπορούν να δεχτούν το πνεύμα, και ενεργεί σε κάθε φύση  φέροντας την Τάξη στην Αταξία εσωτερικά στον κύκλο κάθε σύνθετης φύσης των πλανητών, αφήνοντας την γη και τα νερά μόνα τους δίχως να ενωθεί ο Λόγος μαζί τους. Άρα η γη και τα νερά απ'όπου προέρχεται η σύνθεση του σώματος μας, είναι άλογη και δεν φέρει το πνεύμα της Αρμονίας ούτε το πνεύμα του πυρός το Νου Ουρανό που περικλείει και δίνει κίνηση στα πάντα όπως το θέλει ο Νους.


Και ποιο είναι το καθαρό της φύσης δημιούργημα; 
είναι ο δεύτερος νους δημιουργός η εικόνα της ζωής, ο περικλείων τους κύκλους, ο Έβδομος Ουρανός του κτιστού κόσμου, εικόνα του Άγιου Λόγου-Όγδοου Ουρανού που είναι η εικόνα του Θεού Φως και Ζωή. 

Πανάγαθος Νους το Φως η δε κίνηση του ο Φωτεινός Λόγος, η Αλήθεια της Ζωής.

Δηλαδή ο Φωτεινός Λόγος του Πατέρα Νου Θεού γέννησε τον Άγιο Λόγο, και ο Άγιος Λόγος γέννησε την δική του εικόνα μέσα στο γίγνεσθαι των επτά ουρανών του δοχείου της ύλης,  τον δεύτερο Νου δημιουργό του κτιστού κόσμου, που εμπεριέχει μέσα του το δοχείο της Ύλης, και με τον δικό του Λόγο  δημιούργησε τον δικό του ΑΙΣΘΗΤΟ κόσμο κι έγινε Υπάρχων, των Επτά άλλων ουρανών, που εμπεριέχουν το δοχείο της Ύλης, το "γίγνεσθε" των επτά φύσεων μέσα στον κτιστό κόσμο.


Εσωτερικά των κύκλων, και ειδικά στον δικό μας κύκλο, υπάρχουν τα πιο βαριά κατωφερή στοιχεία η γη και το νερό.

Είναι τα πιο βαριά κατωφερή στοιχεία η ατμόσφαιρα του πλανήτη ο βαρύτερος αέρας ο οποίος είναι ενωμένος μαζί με την γη και τα νερά, και το πνεύμα αυτής της σύνθετης φύσης συγκροτεί τα άλογα σώματα, τα γεννά, (έμβια όντα) με την νοερή ζωή του δυαδικού πνεύματος ψυχρό-θερμό, (ψυχές του πνεύματος αυτής της φύσης ψυχρό-θερμό, φωτιά-αέρας) όπου συνεργάζονται με την διανοητική κίνηση των θνητών άλογων σωμάτων από γη-νερό, τηνγέννηση  αύξηση και την μείωση μέχρι τον θάνατο  και οδηγούνται από αυτή την άλογη φύση.

Αυτό το δυαδικό πνεύμα που πλανάται πάνω από την γη, βρίσκεται μέσα στα σώματα όλων των άλογων έμβιων οντοτήτων, και φυσικά βρίσκεται μέσα στον άνθρωπο που το ενδύθηκε η ανθρώπινη θεϊκή ψυχή του.

Το υλικό σώμα είναι το σπέρμα (γη-νερό) που ενώθηκε με το πνεύμα (φωτιά-αέρας), και αυτά ενώθηκαν με την ανθρώπινη θεϊκή ψυχή που τα έδωσε ζωή μέσα από την ενσάρκωση.

Γι'αυτό, και υπάρχει ο θάνατος και η φθορά σε όλα ανεξαιρέτως τα έμβια όντα, ως τα πιο κατωφερή στοιχεία της υγρής και σκοτεινής φύσης, μέσα από την γέννηση, την αύξηση, την φθορά-μείωση, και τον θάνατο, αλλοίωση του σώματος.


 Και αποδεικνύεται αυτό και από το επόμενο εδάφιο του Ερμή:
Εδάφ. 11.Ο δε δεύτερος δημιουργός Νους

ο περικλείων τους επτά κύκλους και τις δίνες των ριζών τους, μαζί με το λόγο έστρεψε τα δημιουργήματα του, κι άρχισαν να περιστρέφονται από μία αόριστη αρχή προς ένα απέραντο τέλος, η δε περιφορά καθώς το θέλησε ο Νους δημιούργησε από τα κατωφερή στοιχεία ζώα άλογα χωρίς το λόγο, ο αέρας δημιούργησε πετεινά και τα νερά υδρόβια πλάσματα. 

Κι όταν χώρισε η γη από τα νερά της δημιουργήθηκαν όπως το θέλησε ο Νους (δεύτερος Νους δημιουργός) ζώα τετράποδα, ερπετά και άγρια και ήμερα ζώα.

Λεπτομέρειες εδώ στον ΠΟΙΜΑΝΔΡΗ

ΝΑ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ Η ΓΗ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΡΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΒΑΡΥΤΕΡΟΣ ΑΕΡΑΣ ΠΟΥ ΑΝΑΠΝΕΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ!!!! Ο ΘΑΝΑΤΟΣ!! 

Διότι η σύνθεση τεσσάρων ανόμοιων στοιχείων φέρει την διαμάχη των αντιθέτων και ανόμοιων στοιχείων της Ύλης, και διότι το σπέρμα η γη και τα νερά βαίνοντας στην μήτρα έχουν την ιδιότητα να βλασταίνουν μέσα από την αύξηση και την μείωση την φθορά τον θάνατο.


Μπορούν να αγιαστούν τα νερά;
Μπορεί να αγιαστεί ή σάρκα;
Μόνον η φωτιά και ο αέρας (στοιχεία της Ύλης) μπορούν να δεχτούν το ανώτερο πνεύμα και να πάρουν την νοερή ζωή και να οδηγεί το πνεύμα αυτό το σώμα, και όχι το σώμα να οδηγεί το πνεύμα.

Ή γη και τα νερά είναι τα βαρύτερα στοιχεία του δοχείου της Ύλης, αυτή η σύνθεση από γη-νερό, έχει την ιδιότητα να βλασταίνει το άλογο σπέρμα, όχι όμως και να δέχεται το πνεύμα, παρά μόνον όταν ενωθεί μαζί τους.(ψυχρό-θερμό ιδιότητες των αντιθέτων που γεννά αυτό το πνεύμα της Αρμονίας από φωτιά και ελαφρύ αέρα)

Τι είναι ο Άνθρωπος δεύτερος θεός; Φως και Ζωή! όπου έγινε Νους δημιουργός σαν τον κτιστό αδερφό του! τον δεύτερο Νου δημιουργό! με Άγιο Λόγο όμως Ουσιωδώς όμοιο με το Αρχέτυπο Πνεύμα Ζωή και Φως, με πρότυπο τον Πανάγαθο κόσμο του Φωτός. ενώ ο κτιστός Νους δημιουργός λειτουργεί με Νόμους μηχανικά.


Ο Άνθρωπος δεύτερος θεός γέννησε τις δικές του Μονάδες (ανθρώπινες) ψυχές που περιέχουν τον δικό του Άγιο Λόγο.

Τι είναι ο άνθρωπος της Γης; πνεύμα και βαρύς αέρας δηλαδή όλες οι ενέργειες-συχνότητες-δεδομένα-πληροφορίες που υπάρχουν στην κατωφερή φύση της πλανητόσφαιρας, αλλά και της σελήνης-ελαφρύς αέρας,  και δέκτης ο εγκέφαλος μας, ο οποίος συνεργάζεται ταυτόχρονα με τις αισθήσεις που γεννά το άλογο σώμα μας από γη-νερό.

Μόνον αν καταφέρει να έρθει σε επαφή με την θεϊκή ψυχή του ο άνθρωπος της Γης, πρώτα με το πνεύμα της Αρμονίας και μετά με το θεικό Νου που έλκεται από αυτό το πνεύμα της Αρμονίας,  θα κατανοήσει τον Αληθινό του εαυτό, και όχι το είδωλο την σάρκα που τον οδηγεί και έγινε ένα με αυτό το σώμα.


Υπάρχει ο διάβολος; Όχι δεν υπάρχει.
Αλλά υπάρχει το πνεύμα της θνητής φύσης το πνεύμα του βαρύτερου αέρα ...το καλό και το κακό, τα συναισθηματα και οι αισθησεις τα παθη και οι επιθυμιες! όπου όλα ανήκουν στο πνεύμα της κατώτερης και πιο βαριάς φύσης! της θνητής δημιουργίας των πλανητών.


Μόνο μέσω των ενεργειών του πνεύματος της Αρμονίας των επτά φύσεων επιφέρεται η άνοδος των ψυχών, (ο νοηματικός λόγος της ανθρώπινης ψυχής είναι ο Αγαθός Νους Ουρανός που κατέχει όλες τις ενέργειες του πνεύματος της Αρμονίας των επτά φύσεων του κτιστού κόσμου), και μόνον μέσω αυτών των ενεργειών του πνεύματος της Αρμονίας επιφέρεται η άνοδος των ανθρώπινων ψυχών.

morfeas sky



Σχόλια

  1. ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ

    Όλα είναι ένα έτσι; δεν γνωρίζετε όμως ολοκληρωμένη την αλήθεια οπότε σας οδηγεί το ΨΕΜΑ γι'αυτό και όπου υπάρχει το ΕΝΑ (ο Ένας) εκεί τίποτα δεν είναι αληθινό.

    ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΟΛΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΟΛΙΖΟΥΝ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

    ΔΙΟΤΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ Η ΜΙΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΣΟ ΨΕΜΑ ΑΝΑΜΕΜΕΙΓΜΕΝΑ (βλέπε όλα είναι ένα - δηλαδή αναμεμειγμένα)

    ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΨΕΜΑ ΕΚΕΙ ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ.

    ΑΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΓΗ

    Μπορούν να αγιαστούν τα νερά;

    Μπορεί να αγιαστεί ή σάρκα; (σώμα).

    (στυγνόν σκότος είναι η γη - νερό τα δύο άλογα στοιχεία από τα οποία αποτελείται το σώμα μας)

    Μόνον η φωτιά και ο αέρας (στοιχεία της Ύλης) μπορούν να δεχτούν το ανώτερο πνεύμα και να πάρουν την νοερή ζωή και να οδηγεί το πνεύμα αυτό το σώμα, και όχι το σώμα να οδηγεί το πνεύμα.

    Όχι λοιπόν, δεν μπορεί να αγιαστεί η γη και το νερό, θα παραμένουν πάντα άλογα στοιχεία, και με αυτόν τον τρόπο γεννιέται η αταξία δηλαδή η κακία.

    (βλέπε "ουδείς αναμάρτητος").
    (βλέπε η γη και τα νερά (το σώμα) που είναι αναμεμειγμένα με τον πνευματικό λόγο).

    ΥΜΝΩΔΙΑ ΑΠΟΚΡΥΦΗ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

    Εσύ παιδί μου να προσευχηθείς πρώτα στον Κύριο και Πατέρα και Μοναδικό και όχι στον Έναν, αλλά σ'εκείνον από τον οποίο προέρχεται ο Ένας, να τύχεις ευμενούς μεταχείρησης, ώστε να μπορέσεις να κατανοήσεις τον τόσο μεγάλο Θεό και με μια του μόνο ακτίνα να σου φωτίσει την νόηση.

    morfeas sky

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

OI ΕΠΤΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ O ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ COVID 19 - DAVID ICKE

ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΦΥΓΕΙΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ - Η ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ

Τί ΕΙΝΑΙ η 3η και η 4η και η 5η Διάσταση

ΚΥΜΒΑΛΕΙΟΝ Το θρυλικό απόκρυφο βιβλίο του Ερμή Τρισμέγιστου που γλίτωσε από την καταστροφή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας

Ζούμε σε ένα Φ……matrix η ανατροπή είναι θέμα χρόνου…. Τώρα πιο επίκαιρο από ποτέ

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ TOY KOΡΩNOIOY

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τί ΕΙΝΑΙ η 3η και η 4η και η 5η Διάσταση

OI ΕΠΤΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

“Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου.

ΛΟΓΟΣ Ι "ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ" ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΥ

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΦΥΓΕΙΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ - Η ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ

ΚΥΜΒΑΛΕΙΟΝ Το θρυλικό απόκρυφο βιβλίο του Ερμή Τρισμέγιστου που γλίτωσε από την καταστροφή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας

ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ - ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

“Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου.

ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ - ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΥΘΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝ

ΛΟΓΟΣ Ι "ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ" ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΥ

Τί ΕΙΝΑΙ η 3η και η 4η και η 5η Διάσταση

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΑΠΕΤΟΣ; ΠΟΙΟΙ ΟΙ ΤΙΤΑΝΕΣ; διότι ο Δίας πολέμησε τον Ιαπετό..

ΚΥΜΒΑΛΕΙΟΝ Το θρυλικό απόκρυφο βιβλίο του Ερμή Τρισμέγιστου που γλίτωσε από την καταστροφή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας

Ο Ιησούς Χριστός ήταν Έλληνας