ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ;Εδάφ. 5. ΕΡΜΗΣ απολογούμενος:- Από τα φωτεινά εκείνα πεδία είδα να ξεχύνεται στη φύση Λόγος Αγιος, κι από την υγρά φύση να ξεπηδά προς τα ύψη ένα κούφιο, δραστικό οξύ άκρατο πυρ. Είδα επίσης τον ελαφρό αέρα ν' ακολουθεί το πνεύμα που επλανάτο στη γη κρεμασμένος σ' αυτό καθώς ανέβαινε από τη γη και τα νερά της (αφήνοντας τα μόνα τους) προς το πυρ...

ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ στον Ερμή:- Λοιπόν Ερμή, το φως εκείνο που είδες είμαι εγώ, ο Θεός σου, ο προϋπάρχων της εμφανισθείσης από το σκότος υγράς εκείνης φύσης, ο δε φωτεινός Λόγος που είδες να ξεχύνεται από τα φωτισμένα πεδία προς την υγρά εκείνη φύση που βγήκε από το Νου μου, είναι ο υιός μου, ο Νους είναι ο Πατέρας Θεός. (Νους είναι ο Θεός και όχι πνεύμα). Αυτοί οι δύο, πατέρας και υιός, δεν ξεχωρίζονται ο ένας από τον άλλο, η δε ένωσής τους είναι η ζωή

(Αδιαίρετος ο Πατέρας με τον Λόγο Υιό που ξεχύθηκε από τα φωτισμένα πεδία.)
...........
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΙΑΣΜΕΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ Η ΓΗ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΡΑ;

Εδάφ. 10. Στα κατωφερή στοιχεία ξεπήδησε ο του Θεού Λόγος στο καθαρό της φύσης δημιούργημα, ενώθηκε με το δημιουργό νου που είναι ομοούσιος με τον πατέρα, και δημιουργήθηκε από τα κατωφερή στοιχεία η ύλη..


ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΕΔΩ;

Στο καθαρό της φύσης δημιούργημα, ο του Θεού Λόγος ενώθηκε με το δημιουργό νου που είναι ομοούσιος με τον Λόγο.
Και άφησε το διπολικό πυρ και πνεύμα μέσα εσωτερικά στον κύκλο, μαζί με τον αέρα την γη και τα νερά που έμειναν δίχως τον Λόγο.

Και ποιο είναι το καθαρό της φύσης δημιούργημα; 
είναι ο δεύτερος νους δημιουργός ο περικλείων τους κύκλους.
δηλαδή ο Λόγος του Πατέρα Νου Θεού που ενώθηκε με τον Δεύτερο Νου δημιουργό αφού είναι Ομοούσιοι στον Λόγο, και δημιούργησαν τους κύκλους με τον Λόγο τους..

Ο περικλείων τους κύκλους! .

Εσωτερικά των κύκλων, και ειδικά στον δικό μας κύκλο, υπάρχουν τα κατωφερή στοιχεία.

Είναι τα πιο βαριά κατωφερή στοιχεία δηλαδή η φωτιά, ο αέρας, η γη, και τα νερά, και το πνεύμα της φύσης διαμορφώνει στα έμβια όντα την διττή λογική, δηλαδή την διπολική λογική του ανθρώπου, μέσα από τις αισθήσεις, τα συναισθήματα, πάθη, επιθυμίες, κτλ όπου κάθε σκέψη συναίσθημα επιθυμία του έχει και το αντίθετο της, μέσα από την διαμάχη μεταξύ τους.

Αυτό το διπολικό πνεύμα που πλανάται πάνω από την γη, βρίσκεται και μέσα στα σώματα όλων των έμβιων οντοτήτων, και φυσικά βρίσκεται μέσα στον άνθρωπο.

Όπως επίσης και το υλικό σώμα είναι το σπέρμα που ενώθηκε με το πνεύμα  και αυτά ενώθηκαν με την ανθρώπινη ψυχή που τα έδωσε ζωή μέσα από την ενσάρκωση.

Γι'αυτό, και υπάρχει ο θάνατος και η φθορά σε όλα ανεξαιρέτως τα έμβια όντα, ως τα πιο κατωφερή στοιχεία της υγρής και σκοτεινής φύσης.


Όπως επίσης υπάρχει η φθορά και ο θάνατος σε όλα τα ουράνια σώματα πλανήτες κτλ που έχουν ως σύσταση τους την γη δηλαδή την ύλη, και η γέννηση νέων ουράνιων σωμάτων που προέρχεται από το διπολικό πυρ, μέσα από την έλξη που προκαλλεί την ένωση τους με άλλα ουράνια σώματα φέρει την σύγκρουση τον θάνατο τους και μέσα από τον θάνατο φέρει την ζωή γεννώντας νέα ουράνια σώματα.


 Και αποδεικνύεται αυτό και από το επόμενο εδάφιο του Ερμή:
Εδάφ. 11.Ο δε δεύτερος δημιουργός Νους

ο περικλείων τους επτά κύκλους και τις δίνες των ριζών τους, μαζί με το λόγο έστρεψε τα δημιουργήματα του, κι άρχισαν να περιστρέφονται από μία αόριστη αρχή προς ένα απέραντο τέλος, η δε περιφορά καθώς το θέλησε ο Νους (Νους και όχι πνεύμα) δημιούργησε από τα κατωφερή στοιχεία ζώα άλογα χωρίς λόγο, ο αέρας δημιούργησε πετεινά και τα νερά υδρόβια πλάσματα. 

Κι όταν χώρισε η γη από τα νερά της δημιουργήθηκαν όπως το θέλησε ο Νους (δεύτερος Νους δημιουργός και όχι πνεύμα) ζώα τετράποδα, ερπετά και άγρια και ήμερα ζώα.


Λεπτομέρειες εδώ στον ΠΟΙΜΑΝΔΡΗ
http://oneirosky.blogspot.gr/2015/11/blog-post_8.html


ΝΑ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ Η ΓΗ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΡΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΑΕΡΑΣ ΠΟΥ ΑΝΑΠΝΕΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ!!!! Ο ΘΑΝΑΤΟΣ!!

Μπορούν να αγιαστούν τα νερά;
Μπορεί να αγιαστεί ή σάρκα;
Ή απάντηση είναι ΟΧΙ

Ποιος κάνει προφητείες;
Αυτός που φοβάται!!
Και ο Θεός δεν φοβάται
Ο φόβος ανήκει στο σκότος!

Ή γη και τα νερά είναι τα βαρύτερα στοιχεία του σκότους.
Και για αυτό ο Άγιος Λόγος δεν Αγίασε ποτέ την γη και τα νερά.

Τι είναι ο Θεός; Φως! Λόγος! Με τον Λόγο του φέρει την Ζωή από Φως! Φως και Ζωή υπάρχων από Φως! στα Φωτεινά Πεδία!
Πυρ από Φως!
Πυρ και Φως!

Τι είναι αυτός ο κόσμος που ζούμε σήμερα; Πνεύμα!!
Και ενέργεια δηλαδή πύρ!
Πυρ και πνεύμα Διπολικό!!

Τι είναι ο Άνθρωπος; Φως και Ζωή! όπου έγινε Νους μεσα στην ψυχή, και πάνω στην Γη ο άνθρωπος νους μέσα στο πυρ και πνεύμα.


Τι είναι ο άνθρωπος της Γης; πνεύμα αέρας όλες οι ενέργειες-συχνότητες-δεδομένα που υπάρχουν και δέκτης ο εγκέφαλος, η λογική!

..και το πνεύμα της φύσης που γεννήθηκε από τον δεύτερο Νου δημιουργό, πήρε την διανοητική κίνηση στο σπέρμα, και την νοερή ζωή στο πνεύμα, έχοντας αποκτήσει πλέον τις δυνάμεις της αρμονίας των επτά κύκλων, που προήλθε από την ένωση στην μήτρα της νοητής ουσίας του δεύτερου Νου δημιουργού μαζί με το σπέρμα και πνεύμα.

Πήρε το πνεύμα την φωτιά την ένωσε με την γη, και τα νερά, και τον αέρα, και από την ανάμιξη μεταξύ των τεσσάρων στοιχείων σύμφωνα με τους νόμους της; αρμονίας γέννησε τον δικό της άνθρωπο της Γης από πυρ και πνεύμα.


Και το πνεύμα της φύσης εξουσιάζεται από τον δεύτερο Νου δημιουργό που έγινε πλέον ο αισθητός θεός από πυρ και πνεύμα.


Υπάρχει ο διάβολος; Όχι δεν υπάρχει.
Αλλά υπάρχει το πνεύμα της θνητής φύσης...το καλό και το κακό, τα συναισθηματα και οι αισθησεις τα παθη και οι επιθυμιες! όπου όλα ανήκουν στο πνεύμα της φύσης! της θνητής δημιουργίας.

Οποιος άνθρωπος ρέει στο κακό γίνεται κακός.
Οποίος άνθρωπος ρέει στο καλό πάντα έχει ροπή στο κακό όταν είναι από ηδονή.
Και τα δύο ανήκουν στο θνητό Διπολικό πνεύμα της φύσης.

Μόνο μέσω της Αρμονίας (νοητή ουσία) επιφέρεται η άνοδος των ανθρώπινων ψυχών.
morfeas skyΣχόλια