Είπαν οι Ελοχίμ,⤍ θα κάνουμε τον άνθρωπο, κατά εικόναν ημετέραν και ομοίωσιν⤍Είπαν οι Ελοχίμ,⤍ θα κάνουμε τον άνθρωπο, κατά εικόναν ημετέραν και ομοίωσιν.

Είναι γραμμένο στον πληθυντικό, "είπαν"και όχι "είπε".
Ο θεός της παλαιάς διαθήκης δεν είναι Τριαδικός αλλά τετραγράμματος, (Γιαχβέ), αφού δεν αναφέρονται στην Παλαιά Διαθήκη στον Τριαδικό Θεό, μα ούτε αναγνωρίζουν Τριαδικό Θεό.

Ενώ τα αρχαία Ελληνικά κείμενα βρίθουν μαρτυριών περί της Τριαδικότητας του Αληθινού Θεού.

Ερμής Τρισμέγιστος:
ΠΡΩΤΑ ΘΕΟΣ, ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ, ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑ ΣΥΝ ΑΥΤΟΙΣ, ΣΥΜΦΗΤΑ ΔΕ ΑΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΕΙΣ ΕΝ ΟΝΤΑ, ΟΥ ΚΡΑΤΟΣ ΑΙΩΝΙΟΝ

ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΦΩΣ, Ο ΘΕΟΣ, ΤΟ ΑΓΕΝΝΗΤΟ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΑΡΧΩΝ ΦΩΣ.


ΜΕΤΑ Ο ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΣ ΦΩΤΕΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ.
Η ΔΕ ΑΔΙΑΙΡΕΤΗ ΕΝΩΣΗ ΤΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΥΠΑΡΧΩΝ, ΠΟΥ ΓΕΝΝΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΤΗΝ ΖΩΗ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΟΝΤΑ, ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΠΟΥ ΦΕΡΟΥΝ ΤΟΝ ΑΔΙΑΙΡΕΤΟ ΦΩΤΕΙΝΟ ΛΟΓΟ.


Ο Πανάγαθος Νους και ο Αδιαίρετος Φωτεινός Λόγος, που δεν έχουν φύλο αρσενικό ή θηλυκό, είναι το Αδιαίρετο και Αμετάβλητο Αρχέτυπο Πανάγαθο Πνεύμα, η Ζωή και Φως Υπάρχων. με τα δικά του γεννήματα τα όντα τις δυνάμεις.


ΠΡΩΤΑ ΘΕΟΣ, Δηλαδή πρώτα ο Προϋπάρχων και Αγέννητος Νους Θεός με τον Πανάγαθο κόσμο του, δηλαδή ο Μη Υπάρχων, ο Μη γεννημένος, ο Μη Ον.

ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ, 

ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑ ΣΥΝ ΑΥΤΟΙΣ,
Μετέπειτα ο Θεός, γέννησε τον Αδιαίρετο Πανάγαθο Νου και Φωτεινό Λόγο, δηλαδή την Ζωή Υπάρχων, δηλαδή το Πανάγαθο Αρχέτυπο Αδιαίρετο Αμετάβλητο Πνεύμα, Ζωή και Φως Υπάρχων, μαζί με τα δικά του γεννήματα τις δυνάμεις, δηλαδή τα φωτεινά όντα, που φέρουν άπαντα τον Αδιαίρετο Νου και φωτεινό Λόγο.


Ο Φωτεινός Αδιαίρετος Λόγος, και τα φωτεινά όντα οι Δυνάμεις, είναι το Αρχέτυπο Αδιαίρετο Πνεύμα Ζωή και Φως Υπάρχων, είναι η Τριαδικότητα του Θεού. Είναι το Φως που γέννησε τον Αδιαίρετο Νου και Φωτεινό Λόγο, δηλαδή το Αρχέτυπο Πνεύμα Ζωή και Φως Υπάρχων, μαζί και τα  Φωτεινά όντα τις Δυνάμεις ως ξεχωριστές ανεξάρτητες Μονάδες.
Φως Λόγος η Ζωή.

ΟΥ ΚΡΑΤΟΣ ΑΙΩΝΙΟΝ 
Και δεν ανήκουν στον κτιστό κόσμο της αιωνιότητας, το κτιστό πεπερασμένο αιώνιο κράτος των οκτώ ουρανών που κάθεται πάνω στο άϋλο καθαρό πυρ-ενέργεια. 

Αλλά ανήκουν αποκλειστικά στο Φως, στον Απεριόριστο Αρχέτυπο Προάρχων κόσμο του Αρχέτυπου Πανάγαθου Πνεύματος Ζωή και Φως, την πρώτη Αρχή της Ζωής.
..........

Οι Ελοχίμ λοιπόν είναι αυτοί που δημιούργησαν τα ανθρώπινα υλικά αισθητά σώματα, είναι οι Επτά Διοικητές Ουρανοί του κτιστού κόσμου με τα δικά τους δημιουργήματα τους Δέκαρχους Ελοχίμ θεούς, τα επτά δημιουργήματα του κτιστού δεύτερου Νου δημιουργού και του Αδιαίρετου Άγιου Λόγου που φέρει ως δικό του κόσμο το δοχείο της Ύλης.

Οι ανθρώπινες ψυχές που ενσαρκώνονται τα υλικά αισθητά σώματα που δημιουργούν οι Ελοχίμ, είναι ο Άνθρωπος δεύτερος θεός που εισήλθε μέσα στο κράτος του κτιστού αδερφού του δεύτερου Νου δημιουργού,  για να ζήσει και κατανοήσει την κτιστή δημιουργία των αντιθέτων, και γέννησε την εικόνα της Ζωής με τις δικές του Μονάδες που φέρουν τον δικό του Αδιαίρετο και Αμετάβλητο Άγιο Λόγο, που είναι Ουσιωδώς όμοιος με το Αρχέτυπο Πνεύμα Ζωή και Φως.

⤍Είπαν οι Ελοχίμ,⤍ θα κάνουμε τον άνθρωπο, κατά εικόναν ημετέραν και ομοίωσιν.

Δηλαδή δημιούργησαν το αισθητό ανθρώπινο υλικό σώμα, από μία σύνθεση των ανόμοιων τεσσάρων στοιχείων, το οποίο νοερό πνεύμα που γεννιέται, (ψυχρό-θερμό, φωτιά-αέρας), συνεργάζεται με την θνητή και άλογη φύση του σώματος από γη-νερό, την οποία ενδύθηκε η ανθρώπινη ψυχή και έπεσε σε Λήθη-Αμνησία, που οδηγείται από αυτή την άλογη φύση.

morfeas skyΕμείς οι άνθρωποι, εδώ στην Γη, ποιανού παιδιά είμαστε; 
Του Ανθρώπου Δεύτερου Θεού ή του κτιστού Δεύτερου Νου; 

Ως αισθητό σώμα είμαστε παιδιά των Ελοχίμ, το χοϊκό δοχείο, (δοχείο της ύλης του κάθε ουρανού) που δέχεται την ψυχή και παίρνει την νοερή ζωή το πνεύμα (φωτιά αέρας, ψυχρό-θερμό) και το πνεύμα δίνει την διανοητική κίνηση στο σώμα (γη-νερό). 
Και παρόλο που μένει αμέτοχη η ψυχή, έλκεται από την Αρμονία, όπου μπορούμε εμείς μέσω της αρμονίας να έρθουμε σε επαφή μαζί της. 

Είμαστε παιδιά του δεύτερου Νου δημιουργού με το αισθητό σώμα και το Μεταβλητό πνεύμα που μας έδωσε από τα Τέσσερα στοιχεία της Ύλης, φωτιά, αέρας, γη, νερό.


Ως ψυχή είμαστε η εικόνα της ζωής, δηλαδή η Οκτάδα του Αδιαίρετου Πνεύματος του Ανθρώπου δεύτερου θεού, που ενδύθηκε το άϋλο καθαρό πυρ, και γίναμε ανθρώπινη ψυχή,  η εικόνα της ζωής, διότι μέσα από το καθαρό άϋλο πυρ αποκτήσαμε άϋλο σώμα των ενεργειών της Αρμονίας των Επτά Ουρανών, , με τις δικές του τέλειες και Αμετάβλητες αισθήσεις της Αρμονίας που κατέχουν τις Επτά βαθμίδες του πνεύματος των Επτά Ουρανών, , και γίναμε τα παιδιά του Ανθρώπου δεύτερου θεού, οι ανθρώπινες ψυχές που φέρουν τον Αμετάβλητο νοηματικό λόγο του Ανθρώπου δεύτερου θεού, που είναι Ουσιωδώς όμοιος με το Αρχέτυπο πνεύμα Ζωή και Φως.

Ο κτιστός κόσμος που ζούμε, είναι αυτός εδώ και σε ποιον Ουρανό, κατοικούμε;
Ο κτιστός κόσμος που ζούμε αυτή την στιγμή, είναι ο πιο κατωφερής Ουρανός από τους Επτά, και εκδηλώνει την ζωή με τα Μεταβλητά σύνθετα αισθητά μεταβαλλόμενα και θνητά σώματα, που είναι γεμάτα από ανάγκες πάθη και επιθυμίες, και οδηγούνται από τις άλογες αισθήσεις. 

Αυτό που θεωρούμε εμείς εδώ ως ζωή είναι οι μεταβαλλόμενες αισθήσεις, και όχι η εικόνα της ζωής, ο Αμετάβλητος και Αδιαίρετος Νοηματικός Λόγος της ψυχής του Ανθρώπου δεύτερου θεού Ζωή και Φως, που έγινε Νους και ψυχή..δηλαδή το άϋλο σώμα των ενεργειών της Αρμονίας των Επτά Ουρανών, , με τις δικές του τέλειες και Αμετάβλητες αισθήσεις της Αρμονίας που κατέχουν τις Επτά βαθμίδες του πνεύματος των Επτά Ουρανών.


Οι Ελοχίμ είναι οι Δέκαρχοι ή είναι άλλοι αυτοί; 
Οι Ελοχίμ είναι τα Επτά δημιοουργήματα του Κτιστού δεύτερου Νου δημιουργού, και οι Ελοχίμ γέννησαν τα δικά τους δημιουργήματα, τους 36 Δέκαρχους μέσα σε κάθε Ουρανό, και στον δικό μας κόσμο καθορίζουν τις γεννήσεις μέσα από τις μοίρες του ζωδιακού κύκλου, αλλά και την δημιουργία του υλικού κόσμου.


Το Φως ενυπάρχει μέσα σε όλους μας; Αν όχι, μπορούμε να το αποκτήσουμε; 
Το Φως δεν υπάρχει μέσα στον κτιστό κόσμο, διότι Φως και Ζωή είναι η Αδιαίρετη Ένατη και Δέκατη Μονάδα, το Αδιαίρετο Αρχέτυπο Πανάγαθο Πνεύμα Ζωή και Φως, ενώ ο Όγδοος Ουρανός μαζί και με τους υπόλοιπους Επτά κατώτερους, κατέχει τις Οκτώ Μονάδες της Ιερής Δεκάδας, και είναι το Άγιο Πνεύμα του Κτιστού κόσμου, το οποίο είναι Μηχανή και ενεργεί με Νόμους χωρίς αισθήματα.

Γι'αυτό και ο Άνθρωπος δεύτερος θεός εισερχόμενος στο Όγδοο Ουρανό έγινε κι αυτός Άγιο Πνεύμα, Άγιος Λόγος, Ουσιωδώς όμως όμοιος με το Αρχέτυπο Πνεύμα Ζωή και Φως. 

Έχουμε ως Πρότυπο το Αρχέτυπο Πνεύμα. 
Ενώ το κτιστό δημιούργημα είναι τεχνητό, μηχανή.

Υπάρχει η δυνατότητα να αποκτήσουν το Νου και νοηματικό Λόγο του Ανθρώπου δεύτερου θεού που είναι Ουσιωδώς όμοιος με το Αρχέτυπο Πνεύμα Ζωή και Φως, και όσες ψυχές του κτιστού δεύτερου Νου δημιουργού ενσαρκώθηκαν τα ανθρώπινα σώματα και έχουν έναν αγαθό βίο ενόσω ζουν με την σάρκα.

Οι Ελοχίμ ως βαθμίδα αξιώματος, ας το πούμε έτσι, που υπάγονται; 
Οι Ελοχίμ είναι οι Επτά Διοικητές, Επτά Νους, που εμπεριέχουν μέσα τους τον κτιστό κόσμο. Όλα είναΙ ΝΟΗΤΑ.

Οι Δέκαρχοι-ελοχίμ εκτελούν τις διαταγές των Ελοχίμ-Διοικητών, που και αυτοί υπακούουν στον κτιστό  δεύτερο Νου δημιουργό, και δημιουργούν τον κόσμο μέσα στους Ουρανούς, και την εικόνα της ζωής με τις δικές τους ψυχές του κάθε Ουρανού που φέρουν τον δικό τους νοηματικό λόγο, το δικό τους πνεύμα, και όλες οι δικές τους ψυχές υπακούουν αναγκαστικά, και ενσαρκώνονται τα είδη της έμβιας έμψυχης ζωής,  δηλαδή οι ψυχές του κάθε Διοικητή-Ουρανού, που ενώνονται με τα αισθητά σώματα του δοχείου της Ύλης που εμπεριέχει μέσα του ο κάθε Ουρανός.


Για ποιον λόγο μας δημιούργησαν; Για κάποιον σκοπό; Έχουμε κάποιον σκοπό εμείς εδώ, πέραν της εμπειρίας μας, και της κατανόησης αυτού του κόσμου;

Ο σκοπός των ανθρώπων ως ανθρώπινες ψυχές, είναι να ενδυθούν τα ανθρώπινα μεταβαλλόμενα αισθητά σώματα του δοχείου της Ύλης, και στην συνέχεια να ζήσουν και κατανοήσουν την λειτουργία αυτού του κόσμου των αισθητών σωμάτων.

Μετέπειτα να ανακαινιστεί αυτός ο κτιστός κόσμος σύμφωνα με το Πρότυπο του Αρχέτυπου Πνεύματος Ζωή και Φως. Όπου θα οδηγεί όλα τα ανθρώπινα αισθητά σώματα ο Αμετάβλητος νοηματικός λόγος της ανθρώπινης ψυχής.


Λες κάπου: (κτιστό πεπερασμένο αιώνιο κράτος των οκτώ ουρανών που κάθεται πάνω στο πυρ-ενέργεια), ποιο είναι αυτό, η Γη που μένουμε;
Ο κτιστός κόσμος είναι περιορισμένος και κλειστός μέσα σε κύκλο, πεπερασμένος, και η αιωνιότητα επιφέρεται μέσα από την συνεχή περιστροφή του εκάστοτε ουρανού, από μια απροσδιόριστη αρχή και ένα απέραντο τέλος. Μέσα από την συνεχή ανανέωση των τεσσάρων στοιχειων της Ύλης. Λύεται με τον θάνατο ο σύνδεσμος, και ανανεώνεται ξανά με τις ψυχές που φέρουν όλους τους αριθμούς της ταυτότητας του κάθε γένους και είδους, του κάθε αισθητού σώματος ξεχωριστά μέσα από τις μοίρες του Ζωδιακού κύκλου.

Το κτιστό κράτος που κάθεται πάνω στο πυρ ενέργεια, είναι ολόκληρος ο κτιστός κόσμος των Οκτώ Ουρανών. 
Πρόκειται για έναν νοητό κόσμο, όπου ο κτιστός Νους δημιουργός-μηχανή, δημιουργεί τον κόσμο και την αισθητή ζωή μέσα σε Επτά διαφορετικούς νοερούς κόσμους, ανάλογα με την σύσταση της σύνθεσης των τεσσάρων στοιχείων του δοχείου της Ύλης  με τις δικές του ψυχές. 

Ο Άνθρωπος δεύτερος θεός, ήρθε σ'αυτόν τον κόσμο για να μεταφέρει την εικόνα της ζωής με τις δικές του ανθρώπινες ψυχές,  δηλαδή να κυβερνήσει αυτόν τον κτιστό κόσμο με τον δικό του νοηματικό λόγο, και να δημιουργήσει μέσα από τις ανθρώπινες Ανεξάρτητες  Μονάδες ψυχές που φέρουν το Αρχέτυπο πρότυπο, τον Αρχέτυπο κόσμο Ζωή και Φως.

morfeas sky

Σχόλια

 1. Λες: " Ο Όγδοος Ουρανός, κατέχει την Όγδοη Μονάδα της Ιερής Δεκάδας το Άγιο Πνεύμα, το οποίο είναι Μηχανή και Ενεργεί με Νόμους, χωρίς Αισθήματα." Δεν το κατανόησα αυτό το κομμάτι.
  Και βασικά, στον Όγδοο Ουρανό, "τερματίζει" ο Κτιστός Κόσμος-Μηχανή; Από τον Ένατο και Άνω , βρίσκεται, από ότι κατάλαβα, ο Δεύτερος Θεός Δημιουργός;
  "Το Κτιστό Δημιούργημα είναι Τεχνητό, Μηχανή..." ούτε αυτό το κατάλαβα, έχει να κάνει με το λεγόμενο Μάτριξ; Και η απάντηση σου, μου ήταν κάπως ασαφής και μπερδεμένη στην ερώτησή μου, αν μπορούμε να αποκτήσουμε το Φως, σε αυτό τον κόσμο. Μόνο λες, ότι με τον Αγαθό Βίο κατορθώνεται... και τι εννοείς με την λέξη αυτή; Προσδιόρισε μου τον, αν έχεις την καλοσύνη. Με ενδιαφέρει ιδιαίτερα αυτό. (Σε ευχαριστώ εκ τω προτέρων, γιατί είδα ότι τα έσβησες. Είχα απορίες σε κάποιες απαντήσεις σου, να θέσω. θα στα γραψω ξεχωριστά, όπου δεν αντιλήφθηκα κάποια σημεία).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Βλέπεις αυτός ο κόσμος να λειτουργεί με αγάπη; το μεγαλύτερο ζώο τρώει το μικρότερο, ο δυνατότερος υποδουλώνει το κατώτερο, η χαρά εναλάσσεται με την λύπη, η ζωή εναλάσσεται ε τον θάνατο κτλ. Αν αυτό εσύ το θεωρείς αγάπη και όχι μηχανική λειτουργία μιας τεχνητής νοημοσύνης που λειτουργί με νόμους είναι δικό σου θέμα να αποφασίσεις.

   Η ένατη και δέκατη Μονάδα του πνεύματος είναι Αδιαίρετη. Είναι Ο Αδιαίρετος Νους και Φωτεινός Λόγος που γεννά την Ζωή με τα δικά του γεννήματα τις δυνάμεις, που φέρουν τον δικό του Αδιαίρετο Λόγο. Είναι η Πρώτη Αρχή της Ζωής ως Υπάρχων Ζωή.
   Όπου η ζωή είναι τα όντα οι δυνάμεις του φωτός ως ανεξάρτητες Μονάδες.
   Στον μεν Αρχέτυπο κόσμο του Φωτός όλα είναι όμοιες δυνάμεις, στον δε κτιστό κόσμο όλα είναι διαιρεμένα.

   Διαγραφή
  2. Αυτή τη στιγμή ζούμε μέσα στο matrix την εικόνα της ζωής που εκδηλώνεται με τα άψυχα αντικείμενα που ονομάζεται δοχείο της Ύλης. Οι μεν Ανθρώπινες ψυχές φέρουν όλες τις ενέργειες του νοηματικού Λόγου της Αρμονίας που εξουσιάζει τους επτά ουρανούς του κτιστού κόσμου όπου εκδηλώνεται η ζωή με τα άψυχα αντικείμενα -δοχεία της Ύλης.
   Το σώμα μας είναι άψυχο αντικείμενο που πήρε κίνηση και δικό του πνεύμα όταν ενώθηκε μαζί του η ψυχή μας.

   Διαγραφή
  3. Αν μας οδηγούν οι μεταβαλλόμενες αισθήσεις του σώματος της άλογης σάρκας είναι επόμενο να εγκλωβιστεί η ψυχή μας στην ανυπαρξία της ύλης και να ενσαρκώνεται συνεχώς τα άλογα αυτά θνητά δοχεία-σώματα, και να οδηγείται ως δούλος της σάρκας και των αναγκών της σάρκας.,

   Διαγραφή
  4. Όλοι οι άνθρωποι φέρουμε το Φως στην ψυχή μας, το σώμα μας όμως είναι ανύπαρκτο, ανήκε στο matrix.

   Διαγραφή
  5. Ο Δεύτερος Νους Δημιουργός οπότε, δεν μας αγαπάει, μας εκμεταλλεύεται. Και εμείς ως δικά του Δημιουργήματα, δεν ξέρουμε να αγαπάμε. Σαν ένας γονιός, που δεν έμαθε ποτέ τα παιδιά του να μοιράζονται, ας πούμε... Και κατ' επέκταση, δεν γνωρίζουμε τι είναι η Αγάπη, και δεν έχουμε αγαπήσει πραγματικά ποτέ μας, κανέναν... νομίζουμε ότι αγαπάμε ή ότι έχουμε αγαπήσει, το οτιδήποτε. Σωστά; Πολύ θλιβερό. Οπότε, η Μηχανή αυτή, μας εκπαίδευσε να λειτουργούμε αυτοματοποιημένα, σαν Ρομποτ, ώστε να μην έχουμε βούληση και γνώση, επειδή έτσι την συμφέρει. Ώστε να μην αντιστεκόμαστε και να είμαστε αναλώσιμοι. Άβουλα όντα. Όλα τα άλλα τα κατανόησα.

   Διαγραφή
  6. Έτσι ακριβώς! γίναμεένα με τα άλογα σώματα και το πνεύμα που συνεργάζεται με τα άλογα σώματα. Χάσαμε την επαφή με τον Αμετάβλητο νοηματικό λόγο της ψυχής μας.

   Διαγραφή
  7. Διαβάζοντας την απάντηση σου αυτή, αυτόματα (να το! αυτό που λες) μου ήρθε η ερώτηση:" Και πως θα την ξανακερδίσουμε αυτή την επαφή με τον Αμετάβλητο Λόγο της Ψυχής μας; Μου έρχονται πολλές απαντήσεις πάνω σε αυτό, αλλά με ενδιαφέρει η δική σου.

   Διαγραφή
  8. Μόνον με την αγαθή σου πρόθεση! και ποτέ από ατομικό συμφέρον θα μπορέσεις να αφουγκραστείς την ψυχή σου που σου μιλάει.
   Παράδειγμα: Πρέπει να επιλέξεις από ανάγκη να βρεις μια δουλειά που δεν σου αρέσει, αλλά μέσα σου νιώθεις ασφυκτικά φυλακισμένη γι'αυτό που θα επιλέξεις να κάνεις. Να γίνεις σκλάβος σε κάτι που δεν θέλεις από ανάγκη. ΕΠΕΛΕΞΕ αυτό που σου λέει η ψυχή σου!! ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ!! Αν το κάνεις αυτόματα υποτάσσεσαι στην άλογη σάρκα που σε ελέγχει με τον φόβο!

   Διαγραφή
  9. Έπεσες ΔΙΑΝΑ!!! Μου συμβαίνει αυτό με την εργασία, και ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΩ! Δεν υποτάσσομαι, όσο με παίρνει, (λόγω επιβίωσης εννοώ) να μην δέχομαι κάτι λιγότερο, από αυτό που μου αξίζει. Έτσι όπως το λες νιώθω, εκείνες τις ώρες που "ΠΡΕΠΕΙ" να επιλέξω. ΑΣΦΥΚΤΙΩ! Δεν ξέρω βέβαια, για πόσο καιρό, θα αγωνίζομαι ενάντια στο κατεστημένο... Εύχομαι για όσο χρειάζεται, να έχω παράταση χρόνου και λύσεις επιβίωσης. Δύσκολο να το πράττεις εύκολα, αυτό τις μέρες που διανύουμε. Αλλά μας έκανα να το πιστεύουμε αυτό, όχι ότι είναι απαραίτητα κι έτσι. Μας θέλουν σκλάβους και με σκυμμένο το κεφάλι και μας περνάνε υποσυνείδητα μηνύματα φόβου και μιζέριας. Σε ποιους; Σε Εμάς!!! Που έχουμε μέσα μας το ΙΧΩΡ και το Ελλάνιο Πνεύμα... τέλος πάντων, μην σε ζαλίζω. Αλλά είναι να τρελαίνεσαι με όσα μας κάνουν και τα καταπίνουμε αμάσητα.

   Διαγραφή
  10. Αυτό ακριβώς που λες! συμφωνώ μαζί σου! Ανδρεία ψυχής χρειάζεται και μην φοβάσαι απολύτως τίποτα.

   Διαγραφή
 2. Ήρθαμε εδώ λες, για να κατανοήσουμε και να ζήσουμε, την λειτουργία αυτού του Κόσμου των Αισθήσεων και των Παραισθήσεων, (να συμπληρώσω αν μου επιτρέπεις), μέσα από την ανθρώπινη σάρκα που τις περιέχει (Ο Οποίος είναι στην Ουσία του Μηχανή, δίχως Αισθήματα). Ωραία ως εδώ.
  Και συνεχίζεις:" Μετέπειτα να Ανακαινιστεί, αυτός ο Κτιστός Κόσμος σύμφωνα, με το Πρότυπο του Αρχέτυπου Πνεύματος Ζωή και Φως." Δηλαδή, όταν οι ανθρώπινες ψυχές, που κατέβηκαν στην Γη, κατανοήσουν την ανθρώπινη φύση του σώματος τους, με τις άλογες αισθήσεις, τότε αυτός ο Κτιστός Κόσμος - Μηχανή, θα "Μεταμορφωθεί"/ Μετουσιωθεί, στον Αρχέτυπο του Δεύτερου Θεού Δημιουργού Ζωή και Φως; (Είναι αυτό που λένε, ότι ανεβαίνοντας "πνευματικά", ανεβαίνουμε και στην 5η Διάσταση απο την 3η που βρισκόμαστε τώρα). Κάτι τέτοιο;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ναι, κατανοώντας τον Αμετάβλητο Λόγο της ψυχής μας, μας γίνεται κατανοητό ότι η άλογη σάρκα πήρε τα ηνία από την ψυχή μας, και μας οδηγεί.
   Ο δεύτερος Νους δημιουργός δηλαδή η μηχανή διέσπασε τον σύνδεσμο της Αρμονίας που έφερε σε άμεση επαφή τα σώματα με τον νοηματικό λόγο της ψυχής μας, και από τότε γίναμεένα με τα σώματα.

   Διαγραφή
  2. Έχω καταλήξει συμπερασματικά, ότι τα "όπλα" που χρειάζονται για να παλέψουμε, είναι:Το Γνωθι Σαυτόν (Να γνωρίσουμε τον Εαυτό μας), Άρχε Σεαυτού (Να Κυριαρχείς στον Εαυτό σου), Θυμού Κράτε (Να Συγκρατείς το Θυμό σου), Μηδέν Αγαν (Να μην Υπερβάλλουμε), Κακίας Απέχου (Να Απέχουμε από την Κακία), Φιλόσοφος Γίνου (Να Φιλοσοφείς), Γλώσσαν Ίσχε (Να Συγκρατούμε τη Γλώσσα μας), Αμαρτάνων μετανόει (Όταν Σφάλλουμε, να Μετανοούμε), Ευγνώμων Γίνου (Να είμαστε Ευγνώμων), Μανθάνων μη Κάμνε (Να Μην Κουραζόμαστε να Μαθαίνουμε) και Να Καταφέρουμε, να Νικήσουμε Τον Φόβο... Τότε, όλα θα αρχίσουν να μετουσιώνονται... Έχουμε πολύ δρόμο εναρμονησης, φρόνησης και εσωτερικών ανακαλύψεων...

   Διαγραφή
  3. Σωστά όλα αυτά που έγραψες, δύσκολος ο δρόμος στην αρχή μα όχι ακατόρθωτος.

   Διαγραφή
  4. Kάθε αρχή και δύσκολη, σωστά. Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου!

   Διαγραφή
 3. "Ανανεώνεται ξανά με τις ψυχές που φέρουν, όλους τους αριθμούς της ταυτότητας, του κάθε γένους και είδους, του κάθε αισθητού σώματος ξεχωριστά, μέσα από τις μοίρες του Ζωδιακού κύκλου." Μήπως να μου το αναλύσεις λίγο κι αυτό; (Τελικά κατάλαβα, ότι ο Κτιστός Κόσμος, αποτελείται από Οκτώ Ουρανούς, που ρώτησα παραπάνω). Και τέλος λες: "Ο Άνθρωπος ήρθε σ'αυτόν τον κόσμο, για να μεταφέρει την εικόνα της ζωής, δηλαδή να κυβερνήσει αυτόν τον κόσμο". Δώσε κάτι παραπάνω, σε αυτό το στόρι του σκοπού μας, σε παρακαλώ. Αυτά, και σε αφήνω στην ησυχία σου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τα έχω αναφέρει όλα αυτά που ρωτάς μέσα από τις αναρτήσεις που κάνω.

   Δεν υπάρχει θάνατος, αλλά η επανάληψη, η ανανέωση της σύνθετης ύλης, διότι το συγκεκριμένο μας σώμα της σάρκας αποτελείται από μία σύνθεση των τεσσάρων ανόμοιων στοιχείων της ύλης, από φωτιά, αέρα, γη, νερό, τα πο κατωφερή στοιχεία της Ύλης.
   Οι νόμοι επιφέρουν την επανενσάρκωση των ψυχών σε ένα νέο σώμα που αξίζει η ψυχή, σύμφωνα με τα όσα έπραξε όσο βρισκόταν μέσα σε σώμα.

   Διαγραφή
  2. Μόνον αν γνωρίζεις τον αληθινό σου εαυτό θα ξέρεις και προς τα που θα ανέλθεις για να ανέβεις τους ουρανούς. ΤΑ ΣΏΜΑΤΑ ανήκουν στην ύλη που παίρνουν την νοερή ζωή των αισθήσεων από την ψυχή.

   Ψυχή ανθρώπινη είναι η εικόνα της ζωής. Διότι εμπεριέχει μέσα στον πυρήνα της την ζωή!! τον ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΟ νοηματικό λόγο των ενεργειών της ΑΡΜΟΝΊΑΣ που εξουσιάζει όλα τα μεταβαλλόμενα σώματα..

   Διαγραφή
  3. ο νοηματικός λόγος λοιπόν της ανθρώπινης ψυχής δίνει την ζωή πρώτα στις άϋλες ενέργειες δηλαδή την ψυχή που ενώνεται μαζί του και κινείται μέσα στο καθαρό άϋλο σύμπαν.
   Η ψυχή δίνει την ζωή στα αισθητά σώματα της Ύλης.
   Όλα τα αισθητά σώματα ανήκουν στην Ύλη.

   Διαγραφή
  4. Εκεί αναφέρεται το κομμάτι αυτό, δεν το κατάλαβα.Και αυτό: "Ο Άνθρωπος ήρθε σ'αυτόν τον κόσμο, για να μεταφέρει την εικόνα της ζωής, δηλαδή να κυβερνήσει αυτόν τον κόσμο". Πότε και με ποιον τρόπο, θα κυβερνήσουμε αυτόν τον κόσμο; Και ο Αγαθός Βίος ποιος είναι; Πότε τον επιτυγχάνουμε; Εννοείς, όταν ενεργούμε με αγαθές προθέσεις, απέναντι στους συνανθρώπους μας; Όταν λειτουργούμε βάση της Ιερής Δεκάδας; (Και όταν ακολουθούμε, τα Δελφικά Παραγγέλματα, που μου είπε ο δάσκαλός μου;) Tότε;

   Διαγραφή
  5. Η Αρετή η Φρόνηση, η Ανδρεία, είναι ο δρόμος προς τα πάνω.
   Η δειλία, ο φόβος, η υποτακτικότητα, είναι ο δρόμος προς τα κάτω.

   Διαγραφή
  6. Όλα είναι θέμα επιλογών έτσι; Αρκεί σε Κάθε μας Πράξη, Σκέψη, Αναφορά, να Επιλέγουμε, με Σύνεση και Εγρήγορση... (Διαβάζοντας τις Τρεις που επέλεξες, για κάθε Άνοδο και κάθε Κάθοδο, αντίστοιχα, είδα Εικόνα τύπου Ασανσέρ, σε κάθε Επιλογή που κάνουμε, να ανεβοκατεβαίνουμε πατώματα... Η θνητότητά μας δεν παίζεται...τι να λέμε τώρα.

   Διαγραφή
  7. Αν ήταν εύκολο όλοι μας θα είμασταν θεοί.
   Ο θεός όμως βρίσκεται κρυμμένος μέσα στην ψυχή μας, ο Αμετάβλητος λόγος. Και όχι ο μεταβαλλόμνος του δυϊσμού, μια πάνω μια κάτω.

   Διαγραφή
  8. Θα κρατήσω το σπουδαιότερο όλων...ο θεός, βρίσκεται κρυμμένος, μέσα στην ψυχή μας. Να σαι καλά, καλή συνέχεια στην Αναζήτησή σου. Κάνεις σπουδαίο έργο, συνέχισε!

   Διαγραφή
 4. Εικόνα της ζωής είναι ο Αδιαίρετος Νους και Άγιος Λόγος. ο δεύτερος άνθρωπος θεός Ζωή και Φως που εισερχόμενος στον κτιστό κόσμο έγινε Νους σαν τον αδερφό του, και ψυχή.
  Οι ανθρώπινες Μονάδες ψυχές, ως ανεξάρτητες που είναι επιλέγουν την ενσάρκωση για να ζήσουν και κατανοήσουν τον κτιστό κόσμο της Ύλης. Και μετά να δημιουργήσουν! με πρότυπο τον Αμετάβλητο Λόγο της ψυχής.
  Διέσπασε όμως τον σύνδεσμο της επαφής ο κτιστός αδερφός, και εγκλωβιστήκαμε την Λήθη, στο σκότος των σωμάτων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. μορφη τι γινετε ρε φιλε; σε πολυ βαθια αναζητηση επεσες.μπαινω καμμια φορα αλλα δεν ειναι για μενα αυτου του ειδους οι ανησυχιες.ειμαι της πρακτικης αναζητησης οπως θα θυμασε.παντως να ξερεις οτι η αληθεια ειναι εκει εξω.αν βρεθω ξανα εκει κοντα και εχω χρονο θα περασω να πιουμε καφε και να τα πουμε.μονοι μας χωρις ενοχλητικες παρουσιες οπως την προηγουμενη φορα.προχθες περασα απο εκει αλλα βιαστικα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μας εγκλώβισαν στα σπίτια μας οι διοικούντες την πατρίδα μας και είπα να φιλοσοφήσω αναλύοντας τα Ερμητικά κείμενα που μας εξηγούν με τον καλύτερο τρόπο τι είναι ο άνθρωπος και τι είναι αυτός ο κόσμος..χρειάστηκαν βέβαια επτά χρόνια σκληρής προσπάθειας για να αποκωδικοποιηθούν όλα όσα γράφει ο Ερμής Τρισμέγιστος. Φαντάσου να μην είχαν εξαφανίσει το 98% της Ελληνικής γραμματείας. Θα γνωρίζαμε τα πάντα.
   Όσον αφορά για το που βρίσκεται η Αλήθεια, θα σου πρότεινα να ψάξεις μέσα σου, διότι εκεί βρίσκεται η αλήθεια της ζωής, στην ψυχή μας. Τα υπόλοιπα εκεί έξω είναι matrix..Εικόνα.

   Όποτε μπορείς και έλθεις από τα μέρη μας μετά χαράς να βρεθούμε και να τα πούμε από κοντά ήρεμα και ωραία φίλε Hunder.

   Διαγραφή
 6. Καλησπέρα σας,
  σας ανακάλυψα πριν από λίγες μέρες και διάβασα όλα τα άρθρα σας με μεγάλο ενδιαφέρον! Βρίσκομαι κι εγώ σε μονοπάτι αναζήτησης και συμφωνώ απόλυτα με αυτά που γράφετε όσο ανατρεπτικά κι αν ακούγονται! Κάθε άρθρο που διαβάζω με ταξιδεύει και με δικαιώνει μπορώ να πω σε όλα αυτά που από μικρή σκεφτόμουνα και πίστευα μέσα μου, αν και πολλούς φαντάζομαι τους προκαλούν ανασφάλεια.
  Έχω πολλές απορίες που θα ήθελα να μου λύσετε αν βέβαια σας το επιτρέπει ο χρόνος και η διάθεση σας. Θα μπορούσα με κάποιον τρόπο να επικοινωνήσω μαζί σας; Κάποιο e-mail ή facebook messenger; Ευχαριστώ πολύ
  Μαριαλένα Α.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Καλησπέρα και σε εσένα φίλη Μαριαλένα. Χαίρομαι που σου αρέσουν τα κείμενα μου, διότι αυτό με βοηθά να συνεχίσω την αναζήτηση μου για την αλήθεια, διότι ποτέ δεν μπόρεσα να αποδεχτώ την αλήθεια που μας προσφέρουν αν πρώτα δεν την κατανοήσω, αναλύοντας όσο καλύτερα μπορώ τα όσα γραπτά κείμενα πέφτουν στα χέρια μου μέσα από τους δικούς μου λογισμούς στην σφαίρα της δικής μου διανόησης, αλλά και μέσα από τον διάλογο μαζί σας.

  Εδώ και πολλά χρόνια συνήθως επικοινωνώ από το προφίλ morfeas sky που διαθέτω στην G+ μέσα από δημόσια σχόλια στις αναρτήσεις, ή ιδιωτικά στο chat.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου