ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΡΙΘΗΚΕ ΑΞΙΟΣ ΕΝΟΣ ΑΝΑΞΙΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΤΑ


ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΡΙΘΗΚΕ ΑΞΙΟΣ ΕΝΟΣ ΑΝΑΞΙΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

Ο Νοητός Άνθρωπος είναι υπεράνω του πνεύματος της Αρμονίας των επτά φύσεων, το οποίο ενεργεί μέσα στις επτά φύσεις, όπου συμβαίνει το γίγνεσθαι του δοχείου της Ύλης, που το γεννούν οι αριθμοί - το πνευματικό-νοερό Matrix των αριθμών

Εδώ στην Γη λοιπόν, δημιουργούμε γήινους θεούς σύμφωνα με την δική μας θνητή φύση.

Θα σας πω το εξής παράδειγμα. Οταν οι Έλληνες εκείνη την χρυσή εποχή μιλούσαν για την θεά Αθηνά δεν εννοούσαν ένα γήινο όμορφο σοφό θηλυκό με το σπαθί στο χέρι, αλλά την Νόηση του θεού, του ανώτερου εαυτού μας. 

Η θεά Αθηνά, ήταν η θεά της σοφίας.
Αθηνά ετυμολογείται από το Α-θεο-νόα ή Η-θεο-νόα, δηλαδή η νόηση του Θεού (Κρατυλ. 407b)

Αρα πως ένας ιθαγενής να κατανοήσει αυτά που εννοούσαν οι Έλληνες σοφοί; 
διότι όλα θα τα συνδιάζει με την δική του θνητή φύση.

Ο Ανθρωπος όμως ο αληθινός έχει δύο φύσεις μέσα του, μία θνητή και μία θεϊκή.

Ο Θεός Παν για παράδειγμα.
Είναι Λατρεία της γήινης φύσης τους
Ο διάβολος δεν είναι τράγος

Αλλά υπάρχει ο Παν-(τ)όμορφος Νους
Υπάρχει και ο Παν-αγαθος Νους

Το ναι ναι και το όχι όχι και τα δυο μαζί δεν γίνεται, διότι αν μας οδηγεί η θνητή μας φύση θα γίνουμε τράγοι, δηλαδή ζώα ήμερα και άγρια, ενώ αν μας οδηγεί η θεϊκή μας φύση θα γίνουμε θεοί στο Νου διότι ο Θεός είναι Νοητός και όχι υλικός. Και την ύλη (γη-νερό το θνητό σώμα) την γεννούν οι Αριθμοί οι οποίοι δεν έχουν ούτε νου ούτε λόγο ούτε μπορούν να δεχτούν το πνεύμα.

Πώς γίνεται λοιπόν να λατρεύουν κάποιοι και τα δύο; και την θνητή τους φύση και την θεϊκή τους φύση; διότι αν μας οδηγεί η θνητή μας άλογη φύση του σώματος θα είμαστε γεμάτοι από κακία, άσχετα αν εμείς νομίζουμε ότι μας κατακλύζει το φως. ΟΥΔΕΙΣ ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΟΣ ΕΔΩ ΚΑΤΩ

Ποιος θα τα κατανοήσει αυτά; 
 μόνον με την Νόηση, την οποία σιχαίνεται η σκέψη.

Ελάχιστοι είναι αυτοί που λατρεύουν την Νόηση, και ατελείωτοι όσοι λατρεύουν την κακία, την θνητή τους σωματική φύση.

Άλλωστε είναι πολύ στενή η έξοδος από αυτόν τον κόσμο, μόνον όσες ψυχές αποκτήσουν το Νου θα γνωρίσουν την θέωση τους. Οι υπόλοιποι εδώ για πάντα θα υπομένουν την κακία γιατί λατρεύουν την κακία, την λύπη και την χαρά από ηδονή....άσχετα αν δεν έχουν ιδέα τι είναι αυτά που λατρεύουν, να λυπούνται (υποταγή-ταπεινωση) και να χαίρονται (υπερηφάνια-έπαρση) με πάθος από ηδονή, το στυγνόν σκοτάδι..το σώμα τους.
morfeas sky

              


Η απάθεια δεν σημαίνει σταματώ να βοηθάω όσους με χρειάζονται, αλλά σημαίνει ότι επειδή γνωρίζω την αλήθεια δεν γίνομαι ένα με αυτόν τον κόσμο, διότι ως σώμα από ανάγκη συμμετέχω στην κακία, οπότε αν δεν βοηθάω όπου μπορώ γίνομαι κι εγώ περισσότερο κακός.

Για όσους ανθρώπους λοιπόν, θέλουν να γνωρίσουν την θέωση τους, επειδή έχουμε διπλή φύση, μία θνητή και μία θεϊκή, ενόσω βρισκόμαστε εδώ πρέπει να βοηθάμε όπου μπορούμε, χωρίς όμως να αφομοιωθούμε από τα θνητά. (έπαρση υπερηφάνια, υποταγή στο σώμα κτλ)

Πρέπει λοιπόν να έχουμε οδηγό μας την θεϊκή μας φύση, και να βοηθάμε στα θνητά για όσο βρισκόμαστε εδώ και να μην μένουμε απαθείς σε όλα, διότι αυτού του είδους η απάθεια γεννά την περισσότερη κακία.

Όπως και η βία φέρνει βία την περισσότερη κακία. Μην κάνουμε στους άλλους αυτό που δεν θέλουμε να μας κάνουν.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν οι Νόμοι της Ειμαρμένης, ότι δώσεις αυτό θα πάρεις εδώ στα θνητά. Δράση-Αντίδραση, είναι οι κατωφερείς ενέργειες των πλανητών ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΝΕΡΓΟΥΝ ΙΣΟΠΟΣΑ..με την διαφορά ότι το ανώτερο πνεύμα εξουσιάζει την Ειμαρμένη, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.
                        

Συνήθως ο αληθινός φίλος είναι αυτός που αγαπάς αληθινά, γι'αυτό θέλεις να τον έχεις στην ζωή σου. Οχι για να μας βοηθά από συμφέρον όταν τον έχουμε ανάγκη, αλλά να μας δίνει κι αυτός-ή ανιδιοτελώς την αγάπη του, όπως η μητέρα στο παιδί της, όπως ένα ερωτευμένο ζευγάρι το οποίο βαδίζει ενωμένο απέναντι σε όποια δυσκολία, στις χαρές και στις λύπες.

morfeas sky

- Αυτή τη φωτογραφία πρέπει να την δείχνεις σε αυτούς που σου λένε "ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε;"

Απάντηση
Τι είσαι;

θα σου πω τι είσαι, ένα γελοίο τίποτα, ένας παλιάτσος! διότι αυτό πιστεύεις ότι είσαι, και αυτό θα είσαι.

Τι είσαι;

- ένας κόκκος σκόνης μέσα στο διάστημα

Δηλαδή αν σου πω να διανοηθείς ότι είσαι μεγαλύτερος από το σύμπαν δεν μπορείς να το κάνεις με μια σου νοητή σκέψη στην στιγμή ;

- Ως πνεύμα και ψυχή ναι αυτός που θα καταλάβει ότι δεν είναι μόνο σάρκα αλλά κάτι πολύ ανώτερο και θα σεβαστεί τον εαυτό του άρα και όλους τους άλλους, σίγουρα θα είναι σε θέση να καταλάβει ότι είναι μεγαλύτερος από το σύμπαν..

Και γιατί πρέπει να σκέφτεσαι ότι είσαι ένα τίποτα ; ποιος σου απαγόρεψε να είσαι ελεύθερος; ποιος σου επέβαλε αυτή την σκλαβιά στον νου;

Διότι είσαι Νους και όχι σώμα.
Γνώθι σ' αυτόν

- κανείς δεν μπορεί να σου απαγορεύσει να είσαι ελεύθερος και κανείς δεν μπορεί να το πετύχει έστω κι αν σε κλείσει στο πιο σκοτεινό μέρος. Ο νους είναι ελεύθερος. Ο μόνος που μπορεί να σε σκλαβώσει είναι ο ίδιος σου ο εαυτός.

Τότε να μην σε ξανακούσω να λες και να σκέφτεσαι ότι είσαι ένας κόκκος σκόνης διότι δεν είσαι χώμα.

- έχεις απόλυτο δίκιο. Ένας κόκκος σκόνης όμως είσαι όταν θεωρείς ότι είσαι κάτι παραπάνω από ένα άλλον άνθρωπο και νιώθεις περήφανος για αυτό. Και κάπου εδώ το Γνώθι σ΄αυτόν δυστυχώς χάνεται..

Εσύ αυτό πιστεύεις για μένα; ότι στο παίζω έξυπνος; ή ότι σου είπα την Αλήθεια; Μήπως να το πεις αυτό στον εαυτό σου; που μέσα σε έναν μικρό διάλογο που κάναμε μαζί φάσκεις και αντιφάσκεις;

Τελικά τι είσαι ;

- όχι παρεξήγησες σε καμία περίπτωση δεν αναφέρομαι για εσένα. Γενικά μιλάω για ανθρώπους που σκέφτονται το πως θα κάνουν κακό.. Ο διάλογος που έχουμε μεταξύ μας είναι πολύ σωστός..

Χαίρομαι που διευκρινίστηκε ο λόγος σου, οπότε δεν έχουμε κάτι άλλο να πούμε πάνω σε αυτό το θέμα, νομίζω ότι απαντήσαμε σε όλα τα ερωτήματα. .

- να είσαι καλά, εύχομαι καλό βράδυ!!

Όμορφη Ανατολή
  

morfeas sky
                      

Αναρωτιέμαι, ενώ η αλήθεια βρίσκεται μπροστά μας κανείς δεν θέλει να την δει μα και να την δει αμέσως την προσπερνά σαν να μην υπάρχει αφού βλέπει ως μοναδική αλήθεια την αλήθεια του θνητού σώματος το οποίο σκλαβώνει την ψυχή, ένα σώμα γεμάτο από ανάγκες αρρώστιες ελλείψεις και προβλήματα.

Και να που βλέπω πάλι μπροστά μου τα ίδια και τα ίδια..

"Θέλω να πάω παντού....τι κρίμα να μην μπορούμε να κάνουμε τέτοια ταξίδια κ μάλιστα να διαλέξω κ που θέλω να ζήσω..."

Μπορείς να πας νοητά όπου θελήσεις γιατί αυτή είναι η αθάνατη μας αισθητή φύση (ψυχή), και η θεϊκή μας νοητή ουσία. (Νους και ψυχή).

Όπως πάνω έτσι κι εδώ κάτω

Όπως πάνω λοιπόν με θεϊκό αθάνατο αμετάβλητο αισθητό ανθρώπινο σώμα, έτσι και εδώ κάτω βιώνουμε την ίδια ζωή με διαφορετικό θνητό μεταβαλλόμενο αισθητό ανθρώπινο σώμα, διότι άλλο είναι το γήινο σώμα (γη-νερό) και άλλο το σώμα των απλανών. (φωτιά των Απλανών -  φωτιά και αέρας της Σελήνης).

TA ΓOYΡOYNIA TOY OΔΥΣΣΕΑ

Και ενώ μας δίνεται η δυνατότητα να επιλέξουμε, εμείς λόγω της άγνοιας μας και της λήθης στην οποία υπέπεσε η ψυχή μας, λόγω των θελγήτρων των απολαύσεων του σώματος, βλέπε τα γουρούνια του Οδυσσέα στο νησί της Κίρκης, (πλανήτης Γη), επιλέγουμε πάντα το χειρότερο σώμα, δήθεν ότι έχουμε αναλάβει να εκτελέσουμε μια αποστολή σε έναν γήϊνο κόσμο όπου δεν θα αλλάξει ποτέ διότι αυτή είναι η δική του γήινη φύση.
                                   

ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ
Ο ΝΟΥΣ Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ
ΟΙ ΨΥΧΕΣ ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΠΟΥ ΕΝΣΑΡΚΩΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΚΙΡΚΗΣ   
      


morfeas sky
Για να αποκωδικοποιήσετε τους Μύθους χρειάζεται η Νόηση την οποία σιχαίνεται η σκέψη.

Η συνείδηση δεν αμαρτάνει, αυτό που αγαπά την κακία είναι το σώμα. Υπάρχει η Νόηση της συνείδησης, και η σκέψη του σώματος. Η σκέψη σιχαίνεται την Νόηση.

morfeas sky
                              


H συνείδηση δεν ντρέπεται, είναι σαν να λέμε ότι ντρέπεται ο Θεός, εμείς ντρεπόμαστε όταν φύγει η άγνοια από πάνω μας, το σκοτάδι που καλύπτει την συνείδηση μας. Γι'αυτό είπε ο Χριστός....άστους δεν ξέρουν τι κάνουν

morfeas sky

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

OI ΕΠΤΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ O ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ COVID 19 - DAVID ICKE

ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΦΥΓΕΙΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ - Η ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ

Τί ΕΙΝΑΙ η 3η και η 4η και η 5η Διάσταση

ΚΥΜΒΑΛΕΙΟΝ Το θρυλικό απόκρυφο βιβλίο του Ερμή Τρισμέγιστου που γλίτωσε από την καταστροφή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας

Ζούμε σε ένα Φ……matrix η ανατροπή είναι θέμα χρόνου…. Τώρα πιο επίκαιρο από ποτέ

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ TOY KOΡΩNOIOY

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τί ΕΙΝΑΙ η 3η και η 4η και η 5η Διάσταση

OI ΕΠΤΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

“Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου.

ΛΟΓΟΣ Ι "ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ" ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΥ

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΦΥΓΕΙΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ - Η ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ

ΚΥΜΒΑΛΕΙΟΝ Το θρυλικό απόκρυφο βιβλίο του Ερμή Τρισμέγιστου που γλίτωσε από την καταστροφή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας

ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ - ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

“Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου.

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ - ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΥΘΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝ

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΑΠΕΤΟΣ; ΠΟΙΟΙ ΟΙ ΤΙΤΑΝΕΣ; διότι ο Δίας πολέμησε τον Ιαπετό..

Ο Ιησούς Χριστός ήταν Έλληνας

Γιατί υπάρχει τόση κακία πάνω στην Γη;

ΛΟΓΟΣ Ι "ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ" ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΥ

Τί ΕΙΝΑΙ η 3η και η 4η και η 5η Διάσταση