Γιατί η γέννηση δεν αποτελεί ζωή, αλλά είναι η αίσθηση

 



Ερμητικά κείμενα

"Γιατί η γέννηση δεν αποτελεί ζωή, αλλά είναι η αίσθηση. Ούτε ο θάνατος αποτελεί μεταβολή, αλλά η λήθη"

- Οι λίγοι δεν είναι δήθεν είτε πεινάνε είτε όχι γιατί ΕΙΝΑΙ
Και εσύ Είσαι ένας από τους λίγους, και μη μου πεις ότι δεν έχεις οικογένεια να στηρίξεις και προβλήματα που εσύ κουβαλάς όπως όλοι μέσα μας, όμως σε όλα αυτά εκπαιδεύεις, αφήνεις ένα έργο πίσω σου, ο καθένας με τον τρόπο του μπορεί να αφήσει με ανιδιοτέλεια ένα Έργο ανάλογα με την παρούσα δυνατότητα του, τίποτα δεν χάνεται, μπορεί τα αποτελέσματα να μην γίνουν ορατά από τώρα αλλά δουλεύουν σε βάθος χρόνου

Πολύ σωστά όλα αυτά που αναφέρεις, και πράγματι δεν διαφέρω από όλους τους υπόλοιπους ανθρώπους, έχω κι εγώ τα δικά μου προβλήματα όπως όλοι οι άλλοι συνάνθρωποι, διότι αφού έχω κι εγώ το ίδιο σώμα με όλους, αναγκαστικά θα υπομένω όλη την κακία αυτού του σύνθετου αισθητού ανθρώπινου ζωντανού οργανισμού.

Η διαφορά είναι ο Νους, ο οποίος διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο, διότι εγώ εκπαιδεύω τον Νου για να κατανοήσω το Θεό, όπως οι άνθρωποι εκπαιδεύουν το δικό τους νου να αφομοιωθεί από αυτό το σώμα, από τις βιωματικές τους εμπειρίες του σώματος τους, και είναι οι ανάγκες που κυριαρχούν και τους οδηγούν, οι ανάγκες για επιβίωση για εξουσία για τις απολαύσεις του σώματος, χωρίς όμως να τους οδηγεί ο ανώτερος Νους-ψυχή, πιστεύοντας ότι γι'αυτό έχουν γεννηθεί, για να απολαμβάνουν μόνον τα υλικά "αγαθά" 

Η ψυχή τρέφεται από τα Νοητά. 
(Αμετάβλητος Αγαθός Νοητός κόσμος).

Το αισθητό σώμα τρέφεται από την άλογη μεταβαλλόμενη φύση, από τον κατώτερο κόσμο, από τα άλογα στοιχεία γη και νερό.

Τα αόρατα για το σώμα είναι ορατά για το Νου

Ότι είναι κύκλος (Νους) κάνει κύκλους..τα ίδια και τα ίδια συνεχώς.. κλεισμένος μέσα σε μια "μπαμπούσκα = Κεφάλι" επτά φύσεων. (Επτά ανθρώπινα σώματα - επτά φύσεις). Και κάθε ανθρώπινο σώμα αποκτά την δική του διανοητική κίνηση και την δική του νοερή ζωή σύμφωνα με το δικό του πεπρωμένο - ελεύθερη επιλογή.

Σκοπός μας να αποκτήσουμε το Νοητό βάθος, ώστε να διαρρήξουμε τους Επτά Ουρανούς = Νους ορά = Ουρανός, και να δούμε Νοητά τον ανώτερο θεϊκό εαυτό μας, (έβδομη φύση το πνεύμα του πυρός), ώστε να αποκτήσουμε την σοφία της ψυχής μας, και αυτή να μας οδηγεί, η οποία είναι Ομοούσια με τον Άνθρωπο δεύτερο θεό Ζωή και Φως.

Τhe Matrix

Ο Άνθρωπος είναι Φως και Ζωή

morfeas sky
             

Σκέψου το εξής, για παράδειγμα ο θυμός γεννά την οργή τις άλογες αισθήσεις, την περισσότερη κακία, δηλαδή το πάθος και η επιθυμία δίχως λογική. 

Όπως το πλήθος όταν συγκεντρώνεται σε μια μεγάλη ομάδα δεν έχει λογική, και ενεργεί ως αγέλη δίχως λογική με κακία, αν πρώτα δεν έχει κάποιον κοινό Νου να τους οδηγεί, τα όμοια αισθητά και να αμετάβλητα Νοητά. Το συμφέρον επίσης δεν έχει λογική, διότι γεννά την πονηριά, την απάτη, τον φθόνο, και τόσα άλλα που γεννούν την περισσότερη κακία. 

Επίσης ο φόβος γεννά την δειλία, την υποταγή, την κακία, την οδύνη με λυγμούς, αλλά και την οργή με πάθος. Τα έχω αναφέρει όλα αυτά με λεπτομέρειες πολλές φορές, αλλά για να γίνουν κατανοητά, χρειάζεται πρώτα η αγαθή πρόθεση να ακούσουμε, επιμονή και υπομονή, για να μας δοθεί ο Νους ώστε να κατανοήσουμε τον τόσο μεγάλο Θεό.
Το ερώτημα τώρα είναι, βιώνουμε ήδη μια προσομοίωση; ή προσπαθούν να μας βάλουν σε μια προσομοίωση με τα εμφυτεύματα Neurolink; ή συμβαίνουν και τα δύο ταυτόχρονα;
Το θέμα είναι ότι και να ζούμε σε μια προσομοίωση υπάρχει Νους δημιουργός, ή απλά το σύμπαν προβάλλεται απ τη συνειδητότητα του πάνω στον εαυτό του επειδή δεν υπάρχει τίποτε άλλο...??

Σίγουρα υπάρχει Νους δημιουργός που προβάλλει την δική του συνειδητότητα μέσα από τον δικό του αισθητό κόσμο - αισθητό του σώμα που δημιούργησε, που μπορεί να δημιουργήσει σύμφωνα με τα δικά του στοιχεία της Ύλης που εμπεριέχει μέσα του αυτός ο Νους δημιουργός - Ουρανός, μια σύνθετη φύση όπου ο Νους το Πέμπτο στοιχείο, οδηγεί το σύνθετο σώμα του από φωτιά-αέρα-γη-νερό.

Το σύμπαν προβάλλεται ως ένας ολοκληρωμένος Συμπαντικός Ζωντανός αισθητός Οργανισμός, ο Παντόμορφος αισθητός θεός του πυρός και πνεύματος, ο Δεύτερος Νους δημιουργός, χωρίζεται όμως σε μέρη-όργανα, και κάθε Όργανο είναι η Φύση που γεννιέται. 

Επτά φύσεις, Επτά Όργανα, οι οποίες όλες συνδέονται μεταξύ τους μέσω του Νου Αιθέρα των Επτά Ουρανών που περικλείουν τις Επτά φύσεις όργανα, τα Επτά δημιουργήματα, οι Επτά Νους Ουρανοί Διοικητές, και κάθε φύση έχει τις δικές της ψυχές-Μονάδες που εμπεριέχουν το Νου Αιθέρα, οι οποίες όμως δεν μπορούν να ανέλθουν τους Ουρανούς και να φτάσουν το Κεφάλι, τον Έβδομο Ουρανό, αλλά εκβιάζονται να δίνουν την νοερή ζωή μόνον στα θνητά σώματα.

Η Ανθρώπινη ψυχή όμως, δεν ανήκει σ'αυτόν τον Ζωνταν΄λο Συμπαντικό Οργανισμό, γι'άυτό μπορεί να ανέλθει όλους τους Ουρανούς, και να ξαναγίνει αυτό που Είναι..Ζωή και Φως. 

Ταυτόχρονα μπορεί η ανθρώπινη ψυχή να συνδεθεί από την κατώτερη φύση μέσω του Νου Αιθέρα με τον ανώτερο Νου Ουρανό και να δει ολοκληρωμένα ως Ζωντανός Συμπαντικός Οργανισμός τον ολοκληρωμένο συμπαντικό ζωντανό οργανισμό ως Ένα.
Και να γίνει θνητός θεός, θεός στο Νου, θνητός στο σώμα.
Τώρα θα σε ρωτήσω το εξής, ότι υπάρχει γεννιέται. Αλλά και ότι δεν υπάρχει είναι αγέννητο και προϋπΆρχων.
Τι πιστεύεις λοιπόν ότι είμαστε εμείς;
Αυτό που γεννιέται και υπάρχει; ή αυτό που δεν γεννιέται και δεν υπάρχει; διότι, μόνον ότι γεννιέται υπάρχει, και ότι υπάρχει είναι η Ύλη που γεννιέται.
Δεν υπάρχει γέννηση πάρα μεταβολή της καμπυλότητας. Το ίδιο ισχύει και για τον θάνατο, τώρα από εκεί και πέρα οι αισθήσεις και το μυαλό που τρέφουν αυτήν την πραγματικότητα μάλλον μας εξαπατούν. Άρα μάλλον δεν υπάρχουμε, τουλάχιστον έτσι όπως εμείς φανταζόμαστε.

Αυτό που μεταβάλλεται είναι η σύνθετη Φύση που κινείται από το Πνεύμα αυτής της σύνθετης φύσης των επτά οργάνων.

Όι Επτά φύσεις είναι οι αριθμοί που γεννιούνται, δηλαδή οι αισθήσεις, η Ύλη που γεννιέται από τους αριθμούς, τους οποίους εμπεριέχει μέσα του το Πνεύμα αυτής της φύσης, το οποίο ΔΕΝ επηρεάζεται από τους αριθμούς, δηλαδή δεν επηρεάζεται από τα έμβια σώματα που γεννιούνται στην δική του φύση, είναι η παγκόσμια ψυχή της φύσης των Επτά..το Πνεύμα της Αρμονίας, που επιφέρει την Τάξη στην Αταξία των έμβιων σωμάτων,

Και αυτό το πνεύμα των Επτά φύσεων αποτελείται από φωτιά και ελαφρύ αέρα, το ψυχρό-θερμό, είναι μεταβαλλόμενο πνεύμα, που επιφέρει την Αρμονία στο σώμα του το αστρικό σώμα. (Σελήνη). Συνδέεται με τον εκάστοτε Νου Ουρανό στον οποίο ανήκει. (Ήλιος - ο Νοητός αγαθός Λόγος του Νου Διοικητή που περικλείει ως Ουρανός το ηλιακό σύστημα-σώμα του).

ο Ήλιος, το Αγαθό Νοητό Φως του Ήλιου, ο αισθητός θεός, έρχεται εδώ σε εμάς ως Νοητές ακτίνες.

Ότι μεταβάλλεται δεν είναι αληθινό. Αληθινό είναι ότι μένει Αμετάβλητο όπως είναι, ο Νους Αιθέρας, η Εικόνα της Ζωής.

Θεός είναι το Αμετάβλητο Άναρχο Πανάγαθό Φως, ο Πανάγαθος Νοητός κόσμος, ο Θεός, ο Νοητός Φωτεινός Λόγος (Υιός), που κινεί τον Αμετάβλητο Πανάγαθο κόσμο του Θεού, είναι η Αλήθεια της Ζωής, μαζί με τις δικές του Μονάδες τις Δυνάμεις, που κινούνται μέσα στο Απεριόριστο Φως.

Πανάγαθος Νους και Φωτεινός Λόγος, η δε ένωση τους η Ζωή. η Αλήθεια της Ζωής.

morfeas sky

Είμαστε σίγουροι πως η ζωή είναι το αμετάβλητο αγαθό? 
Για το μόνο που είμαστε σίγουροι είναι πως όπως είπε και ο Μάνος Δανέζης σε ένα τετραδιάστατο ή και παραπάνω διαστάσεων σύμπαν, εμείς βλέπουμε μόνο απεικονίσεις του σύμπαντος. Τώρα για αυτό που λες για τη ζωή δεν έχω ιδέα.

Νους είναι το Πανάγαθο Φώς, συναισθήματα είναι οι αριθμοί που έχουν ως πρότυπο το Πανάγαθο Φώς.

Φωτεινός Λόγος είναι η Αλήθεια της Ζωής, η κίνηση του Πανάγαθου Νου.

Λογική είναι η εικόνα του Λόγου, ενώ συναισθήματα είναι οι αριθμοί του σώματος. Αν τώρα αποκτήσουν εθισμό προς την ψυχή-Νοητό λόγο της ανθρώπινης ψυχής, τότε θα τους οδηγεί ο Νους Αιθέρας.

Η γη και το νερό (το άλογο σώμα) δεν μπορούν να δεχτούν την λογική, γι'αυτό είναι άλογες αισθήσεις, οι οποίες γεννούν την κακία.

....

Οι αριθμοί γεννούν την αίσθηση, και η αίσθηση είναι σύνθετο σώμα που γεννιέται, και το σύνθετο σώμα είναι οι αριθμοί. Τα Τέσσερα στοιχεία, φωτιά, αέρας, γη, νερό. Τα πιο κατωφερή στοιχεία είναι η γη και το νερό, τα οποία δεν μπορούν να δεχτούν το πνεύμα, ενώ το πνεύμα αυτής της φύσης το αστρικό σώμα μπορεί να δεχτεί τον Νοητό Λόγο, το Νου Αιθέρα. 

Γι'αυτό τα σώματα μας θεωρούνται άλογα, διότι δεν μπορούν να δεχτούν το πνεύμα της Αρμονίας αυτής της φύσης, (ελαφρύς αέρας), ούτε το Νου (φωτιά), ενώ όταν μας οδηγεί το πνεύμα, τότε μπορούμε να αποκτήσουμε τα Νοητά, να μας δοθεί ο Νους Αιθέρας, ώστε να κατανοήσουμε τον τόσο μεγάλο θεό, τον Θεάνθρωπο μέσα μας.


"Εν αρχή ην ο Λόγος ( Η Ζωή ). 
Και ο Λόγος ην προς τον Θεόν, (Αγαθόν), και Θεός ην ο Λόγος

Να οδηγείς την ζωή σου πάντα με οδηγό την αμετάβλητη δι(α)ίσθηση της καρδιάς σου, (αμετάβλητη αγαθή θέληση-ανδρεία ψυχής), που οδηγεί ο ορθός νοητός λόγος, (Δικαιοσύνη), η σοφία της ψυχής σου. (Πρόνοια, προ-Νοώ, Νοητό βάθος).

– Οὕτω γνῶθι· τὸ ἐν σοὶ βλέπον καὶ ἀκοῦον, λόγος κυρίου,
ὁ δὲ νοῦς πατὴρ θεός. οὐ γὰρ διίστανται ἀπ' ἀλλήλων·
ἕνωσις γὰρ τούτων ἐστὶν ἡ ζωή.

«αυτό που εντός σου βλέπει και ακούει είναι ο Λόγος του Κυρίου, ενώ ο Νους είναι Θεός-Πατέρας. Δεν στέκουν χώρια ο ένας απ’ τον άλλο, γιατί η ένωσή τους είναι η ζωή».

– ᾿Αλλὰ δὴ νόει τὸ φῶς καὶ γνώριζε τοῦτο.

«Κατανόησε λοιπόν το φως και αναγνώρισέ το».

(κατανόησε και αναγνώρισε το Αγαθό Νοητό Φως, το Νοητό βάθος).
      

To 95% των ανθρώπων δεν σκέφτεται, αλλά τους οδηγούν οι άλογες μεταβαλλόμενες αισθήσεις του σώματος, η βιωματική εμπειρία αυτού του ανθρώπινου αισθητού σύνθετου μεταβαλλόμενου ζωντανού οργανισμού πάνω στην Γη. (βλέπε η μνήμη του νερού


Εμείς οι άνθρωποι δημιουργούμε την δική μας πραγματικότητα ατομικά, αλλά και την παγκόσμια γήινη πραγματικότητα μέσα από την αλληλεπίδραση μας με όλους τους ανθρώπους και όλα πάνω στην Γη που υπάρχουν.

Δημιουργία πραγματικότητας συνειδητά με την ψυχή; 
ή δημιουργία πραγματικότητας με την βιωματική εμπειρία του σώματος;

Με έναν πραγματικό αληθινό πιλότο;
ή στον αυτόματο πιλότο των άλογων αισθήσεων του σώματος;

Ότι αισθανόμαστε αυτό σκεφτόμαστε.
Δεν σκεφτόμαστε πρώτα και μετά αισθανόμαστε. 

Ο Νους είναι Αγαθός, η αίσθηση όταν οδηγείται από το Νου βρίσκεται κοντά στο Νου Αιθέρα, άρα και η ορθή Λογική βρίσκεται κοντά στον Νοητό Λόγο του Νου Αιθέρα.

Από εκεί και πέρα όλα είναι αριθμοί, αισθήσεις, ο αέρας και η φωτιά βρίσκονται κοντά στο Θεό, η γη και το νερό δηλαδή το σώμα μας στο σκοτάδι! και οι αριθμοί αποδεικνύουν ότι βρισκόμαστε μέσα σε ένα MATRIX. 

Ο Ηλιος και το Αγαθό Νοητό Φως του ήλιου προβάλλει με τις ακτίνες του κάθε μέρα στον ίδιο χρόνο από το ίδιο σημείο, και ούτω καθεξής. Η αιωνιότητα του θνητού μας κόσμου.
                       

Αν θέλουμε να εξουσιάζουμε το Μάτριξ πρέπει να νικήσουμε πρώτα όλους μας τους φόβους, (άλογες αισθήσεις της σάρκας), και μετά το πνεύμα (ελαφρύς αέρας) θα μας οδηγήσει στον νοητό Λόγο του Αιθέρα Νου, τον Ήλιο, τον αισθητό θεό,  που θα μας δώσει την αφθονία, πνευματική και υλική. Από εκεί και πέρα ο Ήλιος ενώνεται με τους Επτά Ουρανούς, το Κεφάλι του σύμπαντος, τον Δεύτερο Νου δημιουργό, με τον οποίο ενώθηκε μαζί του ο Άνθρωπος δεύτερος θεός Ζωή και Φως, εισερχόμενος μέσα στα δημιουργήματα του Πατέρα του, στα οποία έχει την πάσα εξουσία.
                     
                              
morfeas sky
. ¸ .★ ° :. * . • ○ ° ★. * :.. • ○ ° ★. * :. *. :. * . •


morfeas sky

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

OI ΕΠΤΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ O ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ COVID 19 - DAVID ICKE

ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΦΥΓΕΙΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ - Η ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ

Τί ΕΙΝΑΙ η 3η και η 4η και η 5η Διάσταση

ΚΥΜΒΑΛΕΙΟΝ Το θρυλικό απόκρυφο βιβλίο του Ερμή Τρισμέγιστου που γλίτωσε από την καταστροφή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας

Ζούμε σε ένα Φ……matrix η ανατροπή είναι θέμα χρόνου…. Τώρα πιο επίκαιρο από ποτέ

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ TOY KOΡΩNOIOY

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τί ΕΙΝΑΙ η 3η και η 4η και η 5η Διάσταση

OI ΕΠΤΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

“Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου.

ΛΟΓΟΣ Ι "ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ" ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΥ

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΦΥΓΕΙΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ - Η ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ

ΚΥΜΒΑΛΕΙΟΝ Το θρυλικό απόκρυφο βιβλίο του Ερμή Τρισμέγιστου που γλίτωσε από την καταστροφή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας

ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ - ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

“Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου.

ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ - ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΥΘΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝ

ΛΟΓΟΣ Ι "ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ" ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΥ

Τί ΕΙΝΑΙ η 3η και η 4η και η 5η Διάσταση

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΑΠΕΤΟΣ; ΠΟΙΟΙ ΟΙ ΤΙΤΑΝΕΣ; διότι ο Δίας πολέμησε τον Ιαπετό..

Ο Ιησούς Χριστός ήταν Έλληνας

ΚΥΜΒΑΛΕΙΟΝ Το θρυλικό απόκρυφο βιβλίο του Ερμή Τρισμέγιστου που γλίτωσε από την καταστροφή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας