Η ΘΕΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ - Ο ΕΡΓΑΤΗΣ - ΟΙ ΚΤΙΣΤΕΣ ΨΥΧΕΣ


<Κατά Ιωάννην> 8:19 

- <<Έλεγον ουν αυτω'που εστίν ό πατήρ σου;>> 
<<Απεκριθη Ιησούς' ούτε εμέ οιδατε ούτε τόν πατέρα μου...>>

Ο Χριστός ΔΕΝ μιλούσε για τα γήινα, και οι αμμόρφωτοι πνευματικά έβλεπαν και βλέπουν μόνον τα γήινα.

Τι να σχολιάσω! όταν ακόμη πιστεύετε πως θα γίνετε γήινοι και αθάνατοι τρομάρα σας
.............


ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΨΥΧΕΣ
Eρμητικά κείμενα

Επομένως οι άνθρωποι, όσοι από αυτούς που αποτελούνται από το διπλό μείγμα της φύσης, (το Ουσιώδες και το υλικό), καθηλώνονται λόγω της μεγάλης επιρροής του σώματος στην κατώτερη γνώση, σ'αυτούς έχει ανατεθεί η φροντίδα των υλικών στοιχείων και όλων των κατώτερων πραγμάτων.

"όσοι από αυτούς που αποτελούνται από το διπλό μείγμα της φύσης"
ΑΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟ ΟΥΣΙΩΔΕΣ ΤΟ ΝΟΥ....ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΤΙΣΤΕΣ ΨΥΧΕΣ ΤΟΥ ΜΑΤΡΙΞ

Οι άνθρωποι λοιπόν, όσοι από αυτούς φέρουν το Νου και ΔΕΝ έχουν αποκτήσει την Ανάμνηση ψυχής, διότι ΔΕΝ το προσπάθησαν ποτέ, αγαπούν τα επίγεια, τα θνητά, και αποστολή τους είναι να γίνουν εργάτες, ώστε να επιφέρουν την Αρμονία στην άλογη φύση της Γης....Τίποτα περισσότερο θα ενσαρκώνονται συνεχώς στην Γη.

Η ΘΕΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
Ερμητικά κείμενα

Ακολουθώντας λοιπόν την πορεία της λογικής που διαπνέει την ψυχή μου, ο άνθρωπος θα πρέπει να φτάσει στο σημείο εκείνο όπου χάρη στη θέαση της θεϊκότητας, θα αποκτήσει την ικανότητα να περιφρονεί και να αδιαφορεί για το θνητό του μέρος, με το οποίο έχει συνδεθεί μόνο λόγω ανάγκης να φροντίζει τον κατώτερο κόσμο.

Για να αποτελεί ο άνθρωπος πλήρες ον, έτσι τον έχει διαμορφώσει ο θεός, ώστε να αποτελείται και στα δύο του μέρη από τέσσερα στοιχεία.

Στο θνητό του μέρος, αποτελείται από τα χέρια, τα πόδια, δύο από το καθένα, και μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του σώματος φροντίζει για τον κατώτερο κόσμο, τον επίγειο.

Στο θεϊκό του μέρος, αποτελείται εξίσου από τέσσερα στοιχεία, την ψυχή (καρδιά), τον νου, την ανάμνηση, και την φρόνηση, με την λογική των οποίων μπόρεσε να αναγνωρίσει και να διακρίνει τον θεϊκό κόσμο.

Αυτό τον οδηγεί λόγω της ερευνητικής του περιέργειας στην αναζήτηση των αντιθέσεων, (το σύμπαν των αντιθέτων), των ιδιοτήτων, των επιδράσεων και των ποσοτήτων όλων των πραγμάτων.

Εμποδίζεται, όμως, από τη μεγάλη και βαριά κακία του σώματος και δεν μπορεί να διακρίνει με το σωστό τρόπο όλες αυτές τις αιτίες των πραγμάτων που είναι και οι αληθινές αιτίες τους.

Αυτός, λοιπόν, που δημιουργήθηκε και διαμορφώθηκε μ'αυτόν τον τρόπο κσι που ο ύψιστος θεός του ανέθεσε ένα τέτοιο έργο και υποχρέωση, (να κατανοήσει τον εαυτό του, το Γνώθι σ'αυτόν), αυτός που υπακούει επάξια και όπως πρέπει στην διπλή βούληση του θεού, (στην θέληση του θεού να τον οδηγεί η θεική του φύση και να φροντίζει όλα τα θνητά και επίγεια), δηλαδή στην κατάλληλη φροντίδα του επίγειου κόσμου και στην ευσέβή λατρεία του θεού, (ο άνθρωπος λατρεύει το θεϊκό του μέρος), με ποιο δώρο κρίνεις πως πρέπει να ανταμειφθεί αυτός;

Δηλαδή, αφού αποστρατευτούμε και απαλλαχτούμε από τη φροντίδα και επιτήρηση του επίγειου κόσμου, αφού ελευθερωθούμε από τα δεσμά της θνητής μας φύσης, να μας παραδώσει αγνούς και καθαγιασμένους στην ανώτερη μας φύση, τη θεϊκή.

morfeas sky
.......

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΠΕΣΩΝ ΦΩΤΙΣΜΕΝΟ ΠΝΕΥΜΑ

Εφόσον, βέβαια, ο άνθρωπος συνδέει το έργο του με τη βούληση του θεού, καθώς και ο κόσμος είναι δημιούργημα του ύψιστου, (ο κόσμος είναι ο δεύτερος θεός το Φωτισμένο πνεύμα), και αυτός (το Φωτισμένο πνεύμα), με τη βοήθεια του σώματος του, με το καθημερινό του έργο, και την φροντίδα του, αντιπροσωπεύει επάξια τη μορφή την οποία του έδωσε Εκείνος με θεϊκό σκοπό.


ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ ΕΔΩ;;;; Εφόσον!! 
Αρα όπως ο άνθρωπος πρέπει να εκπροσωπεί την βούληση του θεού, δηλαδή να τον οδηγεί η θεϊκή του φύση, έτσι και ο κόσμος που είναι το σώμα του φωτισμένου πνεύματος-δημιουργού, πρέπει να εκπροσωπεί επάξια με Αρμονία το Θεό, και όχι να οδηγεί τους ανθρώπους στην κακία. Από την στιγμή όμως που εξέπεσε το Φωτισμένο πνεύμα ΔΕΝ εκπροσωπεί επάξια τον Θεό!!

morfeas sky


Αυτή, λοιπόν, είναι η ανταμοιβή για όσους είναι ευσεβείς προς τον θεό (για όσους ανθρώπους έχουν αποκτήσει το Αγαθό) και φροντίζουν τα επίγεια. Γιατί, αντιθέτως, για όσους έζησαν ασεβή ζωή (δεν γνώρισαν το Αγαθό), απαγορεύεται να επιστρέψουν στον ουρανό και τους επιφυλάσσεται μια επαναφορά στην ζωή μέσα σε άλλα σώματα, αηδιαστικά και ανάξια να διαθέτουν ψυχή. 

 - Αυτό που συμπεραίνω Τρισμέγιστε, είναι πως οι ψυχές κινδυνεύουν κατά την επίγεια ζωή τους να χάσουν την ελπίδα μιας μελλοντικής αιωνιότητας. 

 Για άλλους είναι απίστευτο, για άλλους μυθικό, και ίσως για κάποιους γελοίο. Γιατί, για την επίγεια, υλική ζωή ο καρπός που προέρχεται από τα πάθη είναι μια γλυκιά πραγματικότητα. 

 Η πραγματικότητα αυτή, η σωματική, όπως λέγεται, καταπνίγει την ψυχή και την καθηλώνει στο δικό της τμήμα, το θνητό καθώς η κατωτερότητα που απεχθάνεται την αθανασία δεν της επιτρέπει να αναγνωρίσει το θεϊκό της τμήμα. 

 Θα παραμείνουν οι επιζήμιοι άγγελοι, οι οποίοι θα αναμειχθούν με τους ανθρώπους και θα τους καταναγκάζουν να εμπλέκονται σε κάθε συμφορά θράσους, σε πολέμους, σε αρπαγές, σε απάτες και σε όλες εκείνες τις ενέργειες που αντιτίθενται στην φύση της ψυχής. Όλες οι θεϊκές φωνές θα σιωπούν μπροστά στην λογοκρισία.Για τους καρπούς της Γης θα επέλθει η αλλοίωση, και η γη δεν θα'ναι πλέον γόνιμη και ο ίδιος ο αέρας θα μολυνθεί από μια οικτρή νάρκωση. 

 "Η ψυχή έχει τις ρίζες της στον Ουράνιο Αιθέρα. ..Ορφικά." Και τι είναι ο Αιθέρας; Αγαθός Νους και Αδιαίρετος Άγιος Λόγος, η Νόηση, η Λογική, ο Αγαθός Νους που οδηγεί την αγαθή ψυχή, την αμετάβλητη αίσθηση του πυρός (αγαθή καρδιά), τον έρωτα της αμετάβλητης αγαθής καρδιάς για τον Αγαθό Νου, ο Αγαθός Νοητός Λόγος, η λογική που κινεί τον κόσμο. 

 Μόνον τα όμοια αλληλοκατανοούνται, τα ανόμοια ποτέ.  Προσέξτε καλά τι θα σας πω Όσοι άνθρωποι έχουν αγαθή ψυχή, (αγαθή καρδιά) δεν έχουν να φοβηθούν απολύτως τίποτα, διότι ο Αγαθός Νους πάντα τους προστατεύει, ακόμη κι αν δεν απόκτησαν ποτέ την Νόηση, το Νου. Απεναντίας όμως οι κακοί άνθρωποι πρέπει να φοβούνται, διότι ο ίδιος τους ο εαυτός ο Αγαθός Νους, από Αγαθός Δαίμονας θα γίνει Δαίμονας όπου το πυρ το εξώτερο θα σας καίει την καρδιά για να τιμωρήσει την κακία σας. 

 Ερμητικά κείμενα: Εγώ ο ίδιος, ο Νους, παραστέκομαι στους όσιους, τους αγαθούς, τους καθαρούς, τους ελεήμονες, τους ευσεβείς και η παρουσία μου γίνεται βοήθεια και ευθύς γνωρίζουν τα πάντα και εξευμενίζουν τον Πατέρα με αγάπη και τον ευχαριστούν εγκωμιάζοντάς τον και εξυμνώντας τον με τρόπο σωστό από πόθο. Και προτού να παραδώσουν το σώμα τους στο θάνατό του, απεχθάνονται τις αισθήσεις, γνωρίζοντας τις δραστηριότητές τους. Και επιπλέον εγώ, ο Νους, δε θα επιτρέψω να έρθουν εις πέρας οι δραστηριότητες του σώματος που τους επιτίθενται. Όντας φύλακας των πυλών θα αποκλείσω τις εισόδους των κακών και αισχρών δραστηριοτήτων, αποκόπτοντας τη σκέψη τους. 

 Όμως στέκω μακριά από τους ανόητους, τους κακούς, τους πονηρούς, τους φθονερούς, τους πλεονέκτες, τους φονιάδες και τους ασεβείς, τους έχω αφήσει στον τιμωρό τους δαίμονα, ο οποίος τους χτυπά με την οξύτητα της φωτιάς και τους πληγώνει στις αισθήσεις τους και τους ετοιμάζει ακόμη περισσότερο για την ανομία, για να τύχουν μεγαλύτερη τιμωρία. Όμως αυτοί δεν παύουν να έχουν άπληστη την επιθυμία για τους πόθους τους, να πολεμούν στο σκοτάδι ακόρεστοι. Αυτό τους βασανίζει και αυξάνει ακόμη περισσότερο τη φωτιά που τους καίει». 

ΙΕΡΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΤΟΥ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΣΚΛΗΠΙΟ 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

OI ΕΠΤΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ O ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ COVID 19 - DAVID ICKE

ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΦΥΓΕΙΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ - Η ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ

Τί ΕΙΝΑΙ η 3η και η 4η και η 5η Διάσταση

ΚΥΜΒΑΛΕΙΟΝ Το θρυλικό απόκρυφο βιβλίο του Ερμή Τρισμέγιστου που γλίτωσε από την καταστροφή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας

Ζούμε σε ένα Φ……matrix η ανατροπή είναι θέμα χρόνου…. Τώρα πιο επίκαιρο από ποτέ

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ TOY KOΡΩNOIOY

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τί ΕΙΝΑΙ η 3η και η 4η και η 5η Διάσταση

“Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου.

OI ΕΠΤΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΛΟΓΟΣ Ι "ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ" ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΥ

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΦΥΓΕΙΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ - Η ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ

ΚΥΜΒΑΛΕΙΟΝ Το θρυλικό απόκρυφο βιβλίο του Ερμή Τρισμέγιστου που γλίτωσε από την καταστροφή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας

ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ - ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

“Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου.

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Ο Ιησούς Χριστός ήταν Έλληνας

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΑΠΕΤΟΣ; ΠΟΙΟΙ ΟΙ ΤΙΤΑΝΕΣ; διότι ο Δίας πολέμησε τον Ιαπετό..

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΥΘΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝ

ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ - ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Γιατί υπάρχει τόση κακία πάνω στην Γη;

ΚΥΜΒΑΛΕΙΟΝ Το θρυλικό απόκρυφο βιβλίο του Ερμή Τρισμέγιστου που γλίτωσε από την καταστροφή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας

Τί ΕΙΝΑΙ η 3η και η 4η και η 5η Διάσταση