ΟΛΑ ΟΣΑ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΕΔΙΑΓΡΑΜΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ - ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ;Ο κόσμος στον οποίο ζούμε είναι εικονικος και φαινομενικά υλικός.Επειδή οι ανθρώπινες ψυχές φέρουν τον Λόγο, έχουν ελεύθερη επιλογή, και το θέλημα τους να ζήσουν σε έναν κακό κόσμο που αποτελείται από τα άλογα στοιχεία της ύλης, διότι τον ερωτεύτηκαν, έγινε αμέσως πράξη, και από τότε εγκλωβίστηκαν στην ύλη.

Οι ανθρώπινες ψυχές επιλέγουν συνεχώς να ζήσουν σ'αυτή την άλογη φύση ενώ γνωρίζουν την κακία του διότι ερωτεύτηκαν την άλογη φύση.

Γι'αυτό και ο Πατέρας Θεός Προνοεί τον κόσμο στον οποίο θα ζήσουν οι ανθρώπινες ψυχές σύμφωνα με τα αμαρτήματα που έχουν πράξει στην προηγούμενη ενσάρκωση τους.

Μέσω της Πρόνοιας του, γέννησε το Πεπρωμένο και την Μοίρα στους ανθρώπους, όπου όλα όσα θα ζήσει από τον τόπο που θα γεννηθεί την οικογένεια την κοινωνία την ζωή του που θα ζήσει όλα μα όλα είναι προδιαγεγραμμένα.

Όλα όσα ζούμε ήδη έχουν γίνει από πριν, και αυτό που εμείς νομίζουμε ότι ζούμε τώρα, ήδη έχει τελειώσει.  

Αν δεν το κατανοήσατε, αυτή την στιγμή ζούμε σε έναν εικονικό κόσμο ο οποίος μας εγκλώβισε στην δική του φύση. Εθιστήκαμε στον ψεύτικο κόσμο ενώ προγνωρίζαμε την ψεύτικη εικόνα του.

Καλώς ορίσατε στο matrix

morfeas sky
............


"Το όμοιο πηγαίνει προς το όμοιο και το ανόμοιο δεν είναι ποτέ φίλος του ανόμοιου."
H ψυχή επιθυμεί το όμοιο της.
Το σώμα (Τέσσερα στοιχεία) επιθυμεί το ανόμοιο


Αυτά τα λόγια έχουν παντελώς λίγους ακροατές η ίσως ούτε λίγους δεν θα έχουν.
Αλλά έχουν και κάτι ιδιαίτερο μέσα τους, τους κακούς μάλλον τους προτρέπουν στην κακία για αυτό και πρέπει οι πολλοί να προφυλαχθούν καθώς δεν καταλαβαίνουν την αξία των λεγομένων.

-Πως το εννοείς Πατέρα;

-Έτσι παιδί μου. Κάθε έμβιο ανθρώπινο ον έχει μεγαλύτερη ροπή προς την κακία και για αυτό χαίρεται με αυτή.

Αυτό το έμβιο ον, αν μάθει ότι το σύμπαν γεννιέται και όλα γίνονται με πρόνοια και από ανάγκη, γιατί σε όλα κυριαρχεί η μοίρα, θα γίνει πολύ χειρότερο.

Και αυτό, γιατί θα περιφρονήσει το σύμπαν, ως κάτι που γεννιέται και την αιτία του κακού θα αποδώσει στη μοίρα ενώ δε θα απέχει ποτέ από καμιά κακία.

Για αυτό και πρέπει να τους προστατεύσουμε ώστε, καθώς θα έχουν άγνοια θα είναι λιγότερο κακοί από φόβο προς το άγνωστο.

..............

Λοιπόν παιδί μου, κάποια πολύ μεγάλη θεότητα, τοποθετημένη στο, μέσο του σύμπαντος, κινείται και παρακολουθεί όσα γίνονται στη γη από τους ανθρώπους.

Όπως στη θεία τάξη, υπάρχουν η πρόνοια και η ανάγκη, ομοίως, και επί των ανθρώπων υπάρχει η Δικαιοσύνη, η οποία ενεργεί ομοίως με εκείνες.

Εκείνες δηλαδή, κρατούν την τάξη των όντων ως θείων, που δεν πρέπει και δε θέλουν να αμαρτήσουν γιατί είναι αδύνατο να σφάλει η θεότητα και γι αυτό συμβαίνει να είναι αναμάρτητη.

Η Δικαιοσύνη λοιπόν, έχει ταχθεί ως τιμωρός των ανθρώπων που αμαρτάνουν στη γη.

Διότι, το γένος των ανθρώπων σφάλει επειδή είναι θνητό και φτιαγμένο από κακή ύλη. Και μάλιστα συμβαίνει να αμαρτάνουν εκείνοι που δεν έχουν τη δυνατότητα να δουν τη θεϊκή δύναμη.

Κυρίως σ'αυτούς επικρατεί η Δικαιοσύνη και υπόκεινται στη μοίρα λόγω της ενέργειας της γέννησης τους, και στη Δικαιοσύνη λόγω των αμαρτιών της ζωής τους.

..........

-Σωστά μου τα είπες όλα, πατέρα, αλλά ακόμη θύμισε μου ποια είναι που σχετίζονται με την πρόνοια και ποια με την ανάγκη, όπως και με τη μοίρα;

-Είπα, ότι υπάρχουν μέσα μας τρία είδη ασωμάτων.

Το ένα είναι νοητό και αυτό είναι άχρωμο, χωρίς σχήμα και ασώματο, φτιαγμένο απ την ίδια πρώτη νοητή ουσία.

Επίσης, υπάρχουν μέσα μας και, αντίθετα με αυτό, σώματα τα οποία υποδέχονται το νοητό.

Αυτό λοιπόν που κινείται από τη νοητή ουσία, σύμφωνα με κάποια λογική, και που υποδέχθηκε αυτή τη νοητή ουσία, αμέσως μεταβάλλεται σε ένα άλλο είδος κίνησης.
Και αυτό είναι το είδωλο του νοήματος του δημιουργού.

Τρίτον, είναι ένα είδος ασωμάτων το οποίο κινείται γύρω από τα σώματα:τόπος, χρόνος, κίνηση, σχήμα, επιφάνεια, μέγεθος, είδος.

Σ αυτά υπάρχουν δύο διαφορές. Δηλαδή, εκείνα στα οποία υπάρχει μια ιδιαίτερη ποιότητα και κάποια ανήκουν στο σώμα, και εκείνα που έχουν κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό και είναι το σχήμα, το χρώμα, το είδος, ο τόπος, ο χρόνος, η κίνηση.

Αυτά που αφορούν το σώμα είναι το σχηματισμένο σχήμα, το χρωματισμένο χρώμα, η μορφοποιημένη μορφή, η επιφάνεια και το μέγεθος. Αυτά μετέχουν στα προηγούμενα.

Η νοητή λοιπόν ουσία, (ο πυρήνας της ψυχής), όντας κοντά στον Θεό, έχει εξουσία στον εαυτό της και μπορεί σώζοντας τον εαυτό της να σώζει και κάτι άλλο.

Επειδή δε αυτή η ίδια η ουσία δεν υπόκειται στην ανάγκη, αφημένη από τον Θεό, προτιμά τη σωματική φύση και η εκλογή της αυτή γίνεται από πρόνοια (Μοίρα). Έτσι, γίνεται μέλος του κόσμου.

Κάθε άλογο στοιχείο κινείται προς κάποιο λογικό και το μεν λογικό είναι από πρόνοια το δε άλογο από ανάγκη και όσα συμβαίνουν στο σώμα είναι από τη μοίρα.

Και αυτός είναι ο λόγος όσων με την πρόνοια, και την ανάγκη και τη μοίρα σχετίζονται.

morfeas sky

..........
Διαβάστε για να κατανοήσετε την λειτουργία αυτού του κόσμου:
ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ;

ΟΙ ΤΡΙΑΝΤΑ ΕΞΙ ΔΕΚΑΡΧΟΙ - ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Σχόλια

 1. Όπως και να γυρίζει η μπίλια,στο τέλος χάνει ο παίχτης κερδίζει το καζίνο....το παιχνίδι είναι στημένο για να χάνει συνέχεια ο παίχτης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Θα σου πρότεινα να μην σκέφτεσαι αρνητικά, διότι το να μπορέσουμε να φτάσουμε σε ένα επίπεδο κατανόησης όσον αφορά "τι είναι η ζωή" έχει να κάνει με την κατανόηση πρώτα τι είναι ο άνθρωπος, και τι είναι ο κόσμος γύρω μας. Το κακό-καλό έχει πλέον αποδειχτεί ότι βρίσκεται ως "πληροφορία" στο άλογο ζώο "σώμα" που ενδύθηκε η ψυχή μας. Σκοπός μας να κατανοήσουμε την διπολικότητα αυτού του κόσμου, και μετέπειτα να επιφέρουμε την Αρμονία πρώτα στον εαυτό μας μέσω της ψυχής, και μετέπειτα στον κόσμο.
  Σήμερα μας οδηγεί ως ανθρωπότητα το "ζώο" μέσα μας, και όχι η ψυχή μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΚΑΠΟΤΕ ΕΙΧΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΤΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ (ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΠΟΛΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ)ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΙΧΕΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ!
  ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΕΓΡΑΦΕΣ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΑΚΟ ΧΑΡΙΝ ΤΗΣ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗΣ.
  ΚΑΙ Η ΑΠΟΡΙΑ ΣΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΩΣ ΕΠΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΡΜΟΝΙΑ ΟΤΑΝ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ ΤΟ ΕΝΑ ΑΚΡΟ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΣΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΤΟΥ ΤΟ ΚΑΚΟ.
  ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕΣ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΛΜΩ ΝΑ ΣΟΥ ΓΡΑΨΩ ΜΙΑ ΘΕΩΡΙΑ ΜΟΥ.
  ΦΥΣΙΚΑ ΟΤΑΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΑΡΜΟΝΙΑ Ο ΝΟΥΣ ΜΟΥ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΛΕΞΕΩΣ (ΙΣΟΡΟΠΙΑ).ΔΥΟ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΙΣΟΡΟΠΟΥΝ ,ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΡΜΟΝΙΑ.ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΠΗΡΑ ΤΟΝ ΖΥΓΟ! Ι----------Δ------------Ι ΣΤΗ ΜΙΑ ΑΚΡΗ ΕΘΕΣΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΟ ΚΑΚΟ.ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΤΟ ΤΡΙΓΩΝΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΥΠΟΜΟΧΛΙΟ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ Ο ΑΞΟΝΑΣ.
  ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΑΞΟΝΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΑ (ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ) ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΑΞΟΝΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΑ (ΕΓΩΙΣΜΟ).
  ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΜΟΥ ΕΛΥΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΡΙΑ ΣΟΥ!
  ΟΤΑΝ Η ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΕΠΕΡΝΕ ΦΟΡΤΙΟ ΕΓΕΡΝΕ Ο ΖΥΓΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ ΚΑΙ ΧΑΛΟΥΣΕ ΤΗΝ ΙΣΟΡΟΠΙΑ.ΟΜΩΣ..........ΜΕΤΑΤΟΠΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΤΗΡΙΓΜΑ ΤΟΥ ΑΞΟΝΑ (ΤΟ ΥΠΟΜΟΧΛΙΟ) ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΡΧΟΤΑΝ ΠΑΛΙ ΙΣΟΡΟΠΙΑ!
  ΤΙ ΓΙΝΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΜΟΧΛΙΟΥ......
  ΜΕΓΑΛΩΝΕ Ο ΑΞΟΝΑΣ ΤΗΣ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑΙΝΕ Ο ΑΞΟΝΑΣ ΤΟΥ ΕΓΩΙΣΜΟΥ.
  ΑΡΑ Η ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΘΑ ΣΟΥ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΑΡΜΟΝΙΑ ΠΟΥ ΖΗΤΑΣ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΜΕ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν ξέρω που το είδες αυτό, αλλά ποτέ δεν υποτάσσουμε το κακό, απλά το επαναφέρουμε στην τάξη! ΑΡΜΟΝΙΑ. όσο το αφήνουμε τόσο περισσότερο μεγαλώνει, ενώ και το καλό όσο το αφήνουμε τόσο περισσότερο πολεμά το κακό, με αποτέλεσμα και το καλό να γίνει κακό!!
   Ως αποτέλεσμα έχουμε στα πάντα ένα δίπολο καλό-κακό δράση - αντίδραση, είτε το καλό είτε το κακό πάντα είναι φορέας του κακού...σκοπός μας η ΑΡΜΟΝΙΑ όχι όμως μένοντας Αδρανείς!! αλλά φέρουμε την ανάλογη αντίσταση μέσω της ΑΝΔΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ!! για να αδρανοποιηθούν οι δύο αντίθετοι πόλοι του ΔΙΠΟΛΟΥ που οι θρησκείες ονόμασαν καλό Θεό και κακό διάβολο.

   Διαγραφή
  2. ΠΕΣΤΟ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΑΝ ΘΕΣ!
   Η ΑΝΔΡΕΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΜΟΧΛΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΡΜΟΝΙΑ
   ΑΔΡΑΝΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟΥΣ ΠΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΔΙΠΟΛΟΥ.
   ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΑΝΔΡΕΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΘΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΖΑ (ΜΕΤΑΝΟΙΑ) Η ΑΛΙΩΣ ΑΝ ΘΕΣ(ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ).

   Διαγραφή
 4. Η Ανδρεια ειναι της ψυχης και εξουσιαζει το Διπολο , ( ανιερη Δωδεκαδα) μεσω της ιερης Δεκαδας.

  Η μετανοια εξαγνιζει τα λαθη της θνητης ψυχης.


  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Τσπεινος ειναι ο θνητος ανθρωπος, ο δειλος, που δεν γνωριζει τον θεικο εαυτο του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Όσο μελετάω.τόσο σε καταννοώ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου