Τι είναι το πνεύμα το κλεισμένο μέσα στον κύκλο, μπαμπά..




Τι είναι το πνεύμα το κλεισμένο μέσα στον κύκλο, μπαμπά, ρώτησε το παιδάκι. Θέλουμε παιδική απλή και κατανοητή απάντηση για τον μπαμπά που δεν ξέρει τι να του απαντήσει.

Το πνεύμα το κλεισμένο μέσα στον κύκλο, είναι η πληροφορία που εσύ γνωρίζεις και ζεις ως πραγματικότητα πάνω στην Γη.



"ΚΑΙ ΣΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΥΛΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ, ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΛΗ ΩΣ ΚΑΤΙ ΧΕΙΡΟΠΙΑΣΤΟ" Σωστά.
1. Πού βρισκόμαστε επομένως στα όνειρα; Εδώ, στον τρισδιάστατο κόσμο ή κάπου αλλού εντός των επτά κύκλων;
2. Και με τι σώμα κυκλοφορούμε; Με ένα από τα υπόλοιπα έξι σώματα μας πλην του υλικού, ή και με τα έξι;
3. Και γιατί η ύλη είναι κάτι χειροπιαστό κι εκεί;
4. Επίσης γιατί στα όνειρα δεν έχουμε την αίσθηση του χρόνου, δεν ξέρουμε σε ποια χρονική στιγμή βρισκόμαστε αλλά είμαστε εμείς μεν αλλά ευκίνητοι, χωρίς χρονικούς περιορισμούς;


Ακριβώς!
OI ΕΠΤΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ
oneirosky.blogspot.gr - OI ΕΠΤΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

«Το Παν είναι ο Λόγος. Το σύμπαν είναι Νοητικό». (Πρώτη Αρχή)
..................

Βρισκόμαστε στον πιο κατωφερή κύκλο, στο πιο θνητό όνειρο! που δημιουργήθηκε για άλογα ζώα και όχι για τον άνθρωπο.

Σκέψου ότι στο όνειρο πέφτεις από μια πολυκατοικία και δεν παθαίνεις τίποτα μα ούτε αισθάνεσαι πόνο σωματικό...διότι το σώμα εκεί δεν είναι από γη και νερό ενωμένα.

Τα συναισθήματα όμως υπάρχουν οι μορφές του πνεύματος, που εκδηλώνονται όμως σε καλύτερο σώμα.

Χειροπιαστή είναι η ύλη κι εκεί διότι την αισθάνεσαι με πιο αέρινο σώμα, άρα και πιο καλύτερες αισθήσεις και συναισθήματα.

Με την αίσθηση του χρόνου εξαρτάται μόνον το υλικό θνητό σώμα της σάρκας, διότι μόνον με το παρελθόν-παρόν, και μέλλον αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα του ονείρου που ονομάζουμε ζωή.



Επομένως ο θεϊκός Άνθρωπος είναι αυτάρκης. Εισερχόμενος όμως στον κόσμο της διττότητας και των δύο πόλων, διαχωρίζεται σε άρρεν και θήλυ και χάνει την αυτάρκεια του. Έτσι ασχολείται με την εύρεση του άλλου πόλου για να ισορροπήσει, πράγμα που τον κάνει εξαρτημένο και έρμαιο των συναισθημάτων.
Ωστόσο μέσα μας, στον πυρήνα, υπάρχει το θεϊκό φως, η ενότητα και απλώς η σάρκα -φύση με τον διαχωρισμό αυτό υποστηρίζει τη σεξουαλική επιλογή για την αναπαραγωγή και διαιώνιση της, κατά την οποία, τα άτομα του ενός φύλου (τα αρσενικά) ανταγωνίζονται μεταξύ τους, για την κατοχή του άλλου φύλου, τα θηλυκά. Τα ικανότερα, αποκτούν απογόνους. Εδώ υπεισέρχονται παράγοντες, όπως πονηριά, δύναμη και ομορφιά.
Δόλωμα για την σεξουαλική επιλογή αναπαραγωγής είναι η ηδονή.

Τι άραγε θα έκανε ο άνθρωπος αν δεν αναλωνόταν σε εξάρσεις και υφέσεις ερώτων, σε συναισθηματικές εκρήξεις, σε ανοδικές και καθοδικές φάσεις;

Από την άλλη έχουμε όλους αυτούς τους διεστραμμένους των ελίτ που πέρα από ένα διεκπεραιωτικό σεξ, δεν δίνουν δεκάρα για τους έρωτες και τα ανεβοκατεβάσματα τους, και ασχολούνται με την απόκτηση ισχύος, όλο και περισσότερης ισχύος επάνω στον συνολικό πληθυσμό και τον πλανήτη. Και ένα επικίνδυνα υπεράριθμο πλήθος ανδρών όλων των κοινωνικών τάξεων, που τους έχουν ασυνείδητα ως ίνδαλμα.



Ακριβώς έτσι, από Ολότητα του Φωτός διαχωριζόμαστε όταν ενωνόμαστε με το πυρ και πνεύμα-Τέσσερα στοιχεία.

Ο Άγιος Λόγος δεν χρειάζεται στο Φως, αλλά χρειάζεται για να επιφέρει την πλήρη Αρμονία-ένωση των αντιθέτων πόλων.

Η πλήρης ένωση στον κτιστό κόσμο από πυρ και πνεύμα επιφέρεται στον Έβδομο ουρανό όταν το πυρ ενώνεται με την ψυχή.

Στον Έκτο κύκλο- ουρανό ενώνεται η ψυχή με το πυρ και πνεύμα.

Στον Πέμπτο κύκλο και στους επόμενους πιο κατωφερής, η ψυχή ενώνεται με κάθε ένα ξεχωριστά από τα Τέσσερα στοιχεία, και όχι ενωμένα τα Τέσσερα στοιχεία όπως στον δικό μας πιο κατωφερή κύκλο.

Ωστόσο μέσα μας, στον πυρήνα της ψυχής, υπάρχει το θεϊκό φως, ο Άνθρωπος δεύτερος θεός, που βρίσκεται κλεισμένος στον εαυτό του με την όμοια προς τον Φωτεινό Λόγο ουσία, και απλά έλκεται από την Αρμονία της κάθε ψυχής του κάθε σύμπαντος από τα Επτά που ενώνεται μαζί της..

Ο Άνθρωπος δεύτερος θεός είναι αρρενόθηλυς όπως και ο Πατέρας του Φως και Ζωή, δεν έχει σώμα, διότι το σώμα ανήκει στον κτιστό κόσμο.

Φαντάσου έναν άπειρο κόσμο του Φωτός όπου ζεις ταυτόχρονα ως Όλον αλλά και ως μονάδα, όπου κάθε ψυχή εκεί στο Φως που ονομάζεται Ζωή, ότι χρειαστεί το παίρνει από όλες τις άλλες ψυχές και δεν της λείπει τίποτα, διότι ζει την ζωή στο Άπλετο Φως..Nirvana-έκσταση του Φωτός...όπου με μια σου σκέψη δημιουργείς την ζωή σου μέσα στον Πανάγαθο κόσμο σου.

Όσον αφορά τα γήϊνα; το βλέπεις και μόνη σου..οι άνθρωποι ζουν το απόλυτο σκοτάδι.



Διάβασε σχόλιο στο μπλογκ που μου έστειλαν σε μια ανάρτηση που γράφω με τίτλο:
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΛΗ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΖΟΥΜΕ ΕΝΑ ΝΟΕΡΟ ΟΝΕΙΡΟ

Και τι μου γράφει;

Τι λές ρε βλάκα. ??????? Υπάρχει ενέργεια χωρίς ύλη. Βλάκα. Πέθανες ??? Αναστήθηκες ???? Και ξέρεις. ?

Τι να του απαντήσω τώρα; και να του απαντήσω θα το κατανοήσει;


Ενέργεια και ύλη είναι εκφάνσεις του ίδιου πράγματος.
Το ένα μετατρέπεται στο άλλο και τίποτε δεν χάνεται ποτέ.
Δεν ξέρεις; πρώτη φορά το άκουσες για την ισοδυναμία μάζας και ενέργειας.
Πες του, έλειπες όταν κάνατε στο σχολείο την εξίσωση της Σχετικότητας, του Αϊνστάιν; Ε=mc2 (η ενέργεια ισούται με τη μάζα επί την ταχύτητα του φωτός στο τετράγωνο) 



Και με την ευκαιρία τίθεται το ερώτημα που είναι και το κύριο ερώτημα μου τα τελευταία χρόνια: Ποια είναι η σχέση της ενέργειας με τον Αιθέρα. Μερικές φορές νομίζω πως η ενέργεια είναι ο Αιθέρας. Διάφοροι διορατικοί ανά τον κόσμο βλέπουν με τα μάτια της όρασης κατευθείαν την ύλη σαν ενέργεια που αναβοσβήνει. Και όχι το συμπαγές της ύλης. Ζώσα ύλη.

Η ενέργεια όπως είπαμε πιο πάνω στην όλη συζήτηση που κάναμε δεν έχει καμία σχέση με τον Αιθέρα, διότι ο Αιθέρας είναι Νους και Λόγος Αδιαίρετος.
.
Η ενέργεια είναι το πυρ και πνεύμα-Τέσσερα στοιχεία.

Τι σχέση έχει λοιπόν ο Αιθέρας με την ενέργεια;..καμιά.

Ο μεν Αιθέρας δίνει την ζωή στο πυρ και πνεύμα, το δε πυρ και πνεύμα δίνει την ζωή στα Τέσσερα στοιχεία.



Αυτή η ενέργεια λοιπόν που δεν είναι ο Αιθέρας αλλά αναβοσβήνει και μας δημιουργεί την αίσθηση συμπαγούς ύλης, τι είναι; Τι εννοούμε όταν λέμε οτι είναι πυρ και πνεύμα; Τι κι αν το είπαμε; Ας το ξαναπούμε μέχρι κατανοήσεως.

Λες: ο Αιθέρας είναι Νους και Λόγος Αδιαίρετος. Δεν είπαμε όμως οτι Νους και Λόγος είναι Ζωή; ο Αιθέρας είναι η Ζωή;

Από την άλλη, έχω διαβάσει οτι πολλοί θεωρούν Αιθέρα τον Δία. Άρα; Τί να διαλέξω; Ο Αιθέρας είναι ο Λόγος; Είναι η Ζωή που προκύπτει από την ένωση Νου και Λόγου; Η είναι ο Δεύτερος Νους Δημιουργός;



Αυτή η ενέργεια που "αναβοσβήνει" όπως λες, "ανάβει" (παίρνει ζωή) όταν ενώνεται μαζί της ο Αιθέρας ως Όλον, και γίνεται πνεύμα της φύσης".

Οι ψυχές όμως ανάβουν και σβήνουν τα αισθητά σώματα όταν ενώνονται με την ενέργεια (πυρ και πνεύμα) ως μονάδα.
Και σβήνει η ενέργεια (πυρ και πνεύμα) όταν οι ψυχές επανέρχονται στην πηγή τους την παγκόσμια ψυχή.

Ενώ ο πυρήνας της ανθρώπινης ψυχής ο Λόγος που είναι Ουσιωδώς όμοιος με το Φως, ή ανέρχεται τους κύκλους μέσω της κάθαρσης αυτών των ψυχών, ή παραμένει ενωμένος με το ανθρώπινο είδος-ψυχές του σύμπαντος, ώστε να μετενσαρκωθεί πάλι με τα ίδια στοιχεία του αισθητού σώματος που εμπεριέχεται στο εκάστοτε σύμπαν εκ των Επτά=πυρ και πνεύμα - Τέσσερα στοιχεία.

Ο Αιθέρας σε κάθε κύκλο είναι ο μόνος που κατέχει τις δυνάμεις των Επτά κύκλων, και ο μόνος που περικλείει ταυτόχρονα όλους τους κύκλους.

Ο Αιθέρας επίσης βρίσκεται εσωτερικά των κύκλων "πανταχού παρών και τα πάντα πληρών" ενωμένος ως δύναμη μαζί με τις ενέργειες=πυρ και πνεύμα.

Γι'αυτό και το πυρ και πνεύμα=ενέργεια, βρίσκεται πανταχού παρών και τα πάντα πληρών όπως και ο Αιθέρας, διότι παίρνει ζωή και γεννιέται το πνεύμα της φύσης, μία ένωση του Αιθέρα με το πυρ και πνεύμα..

Στον Αρχέτυπο κόσμο του Φωτός όλα είναι Φως και Ζωή.
Φως και Φωτεινός Λόγος Αδιαίρετος, η δε ένωση τους Ζωή και Φως.

Στον κτιστό κόσμο όλα είναι Νους και Άγιος Λόγος.
ο Αιθέρας είναι Νους και Άγιος Λόγος Αδιαίρετος μεν αλλά έξω από τους κύκλους, αλλά μέσα στους κύκλους είναι ενωμένος με το πυρ και πνεύμα και γίνεται το πνεύμα της φύσης.


Ο Δίας λοιπόν είναι ο Νους και Άγιος Λόγος που περικλείει το σύμπαν, και ταυτόχρονα είναι ο Αιθέρας μέσα στο σύμπαν που ενώθηκε με το πυρ και πνεύμα-ενέργεια, και έγινε το πνεύμα της φύσης.

Και ρωτάς:
Τί να διαλέξω;
Ο Αιθέρας είναι ο Λόγος;
Είναι η Ζωή που προκύπτει από την ένωση Νου και Λόγου;
Η είναι ο Δεύτερος Νους Δημιουργός;

Ο Αιθέρας είναι έξω από τους κύκλους όμοιος με τον δεύτερο Νου δημιουργό Νους και Άγιος Λόγος Αδιαίρετος..
Μέσα στους κύκλους όμως είναι το πνεύμα της φύσης που έδωσε ο Αιθέρας την ζωή στο πυρ και πνεύμα και γεννήθηκε από την ένωση αυτή το "πνεύμα της φύσης".



Ωραία. Κάνε μια προσπάθεια ακόμη να γίνει σαφές τι είναι πυρ και πνεύμα.

θα σε ρωτήσω αν θέλεις να σου κάνω μια ανάλυση του τι είναι Φως και Ζωή Υπάρχων; εκεί που γεννήθηκε ο Άνθρωπος όμοιος με τον Πατέρα Όλων Τριαδικό Θεό; και στην συνέχεια να φτάσουμε στον πάτο που βρίσκεται ο πλανήτης Γη; (πλάνη της Γης)

Θέλεις λοιπόν μία ανάλυση αρχίζοντας από το τι είναι ο Πανάγαθος Πατέρας όλων Φως και Ζωή Υπάρχων;
Να υποθέσω ότι φυσικά και θέλεις, αλλά λίγο αργότερα.



Μέσα στην ανάλυση να δεις και το εξής. Ο πατήρ Νους με τον Λόγο του (σκέψη;) δημιουργεί τον Αιθέρα που είναι Ζωή. Γιατί να μην βρούμε αντιστοιχία με το Πατήρ Υιός/Λόγος και Άγιο Πνεύμα εκπορευόμενον εκ του Πατρός;

Άνοιξα όμως μεγάλο θέμα χαχα και θα το κατανοήσουμε μόνο εμείς και κάνας άλλος ακόμη ..σαν τον κινέζο θα με βλέπουν με αυτά που γράφω.

Σκέψου κάτι με τον Νου σου!..το Φως δεν είναι ο Αγέννητος Προϋπάρχων Φωτεινός Πανάγαθος Νους, άρα δεν έχει κύκλο διότι είναι Απεριόριστο, και ότι ο Φωτεινός Πανάγαθος ΠροϋπΆΡΧΩΝ και Αγέννητος Φωτεινός Νους δημιουργήθηκε από το Άπλετο Φως! και ο Φωτεινός του Αδιαίρετος Λόγος είναι ο Πατέρας όλων Φως και Ζωή Υπάρχων ..και δεν είναι Νους!!;;~



Γιατί να μην βρούμε αντιστοιχία με το Πατήρ Υιός/Λόγος και Άγιο Πνεύμα εκπορευόμενον εκ του Πατρός;

Όπως πάνω έτσι και κάτω!

Όλα προ-έρχονται από το Φως.


Άγιο Πνεύμα είναι ο Αιθέρας μέσα στους κύκλους.
Έξω από τους κύκλους είναι Άγιος Λόγος.

Στο είπα; σήμερα το μεσημέρι έζησα ένα DE JA VU
δηλαδή έζησα μια στιγμή που την ξανάζησα..ξέρεις τι σημαίνει αυτό; πάνε να μου αλλάξουν την πραγματικότητα μου χαχα θα τον σκίσω αν είναι για να ξεχάσω αυτά που ξέρω.


Θα γίνω παιδί και θα κάνω παιδικές ερωτήσεις. Και πώς δημιουργήθηκε, morfeas sky, ο προϋπάρχων και αγέννητος φωτεινός Νους; Από το άπλετο φως. Αλλά τότε πώς είναι αγέννητος και προϋπάρχων;
Και το άπλετο φως; Πώς βρέθηκε;


Ένα deja vu σημαίνει πως έδρασες με τον ίδιο τρόπο που είχες δράσει και στο παρελθόν και επομένως πήρες το ίδιο αποτέλεσμα.
Έχω ένα καλό που ταιριάζει ίσως:
Αν δεν σου αρέσει αυτό που βλέπεις...
τότε άλλαξε το μήνυμα που στέλνεις .!!!


Εδώ δεν έχουν ιδέα οι άνθρωποι τι είναι αυτός ο κόσμος, και με ρωτάς τι είναι το Άπλετο Φως; χαχα

Φως είναι το ΠΑΝ Απεριόριστο και βρίσκεται παντού και πάντα.

Είναι Αγέννητο και Προϋπάρχων διότι ότι γεννιέται είναι η Ζωή Υπάρχων ως Μονάδα=ψυχή.

Άρα ο Υπάρχων κόσμος γεννήθηκε για την Μονάδα! τον Άνθρωπο Φως και Ζωή.

Προϋπάρχων είναι το Όλον Φως.
Υπάρχων είναι η γέννηση της Μονάδας.



Άγιο Πνεύμα είναι ο Αιθέρας μέσα στους κύκλους.
Έξω από τους κύκλους είναι Άγιος Λόγος.
Ακουμπάει την λογική μου. Κάπου εδώ πρέπει να βρίσκεται η αλήθεια.

Αλλά και στον Υπάρχων κόσμο Φως και Ζωή Η ΜΟΝΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΦΩΣ ΜΈΣΑ ΑΠΌ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΝΩΜΕΝΕΣ!
ΑΝΘΡΩΠΟΣ=ΖΩΗ ΚΑΙ ΦΩΣ

Δεν στέλνω μήνυμα ΕΓΩ αλλά μου στέλνει μήνυμα το πνεύμα της φύσης!
Αν τρομάξω με έχει κάνει του χεριού του.
Αν δεν τρομάξω και απλά γελάσω με τα καμώματα του απλά θα το προσπεράσω.
Αν δώσω σημασία στα άλογα τερτίπια του θα γίνω ένα με αυτό και θα με κρατήσει για πάντα σ'αυτόν τον κόσμο τον θνητό.


Άντε τώρα να αναλύσεις αυτή την αλήθεια σε αγράμματους θνητούς ανθρώπους πριν 2000 χρόνια εκεί στο..ισραήλ που δημιουργήθηκε κι αυτό τον 20ο αιώνα χαχα πλήρης αντιγραφή των κειμένων του Ερμή Τρισμέγιστου σε μια πλήρη διαφθορά των γραπτών του.


Ναι, το πήγα πιο πίσω κι από τον Θεό. Χαχα τύπου -και πού βρέθηκε ο Θεός, μπαμπά; -Από το Φως, παιδί μου. -Και το Φως πού βρέθηκε; Είναι αγέννητο, παιδί μου. Ήταν εκεί από πάντα. Εδώ στην γη είμαστε οι εικόνες μας. Αν δούμε το Σύμπαν σαν ένα καθρέφτη/είδωλο, όπου απεικονίζονται γεγονότα τότε αυτός ο καθρέφτης δεν περιέχει εμάς αλλά εικόνες μας, δηλαδή τα Matrix μας, για να χρησιμοποιήσουμε έναν ευφυή όρο που μας τον έκανε ευρύτερα η γνωστό μια κινηματογραφική επιτυχία. Συνεπώς, και με βάση τα σύγχρονα δεδομένα δεν είμαστε εμείς τίποτα παραπάνω παρά εικόνες, σύνολα πληροφοριών, Matrix δηλαδή, ενός άλλου κόσμου που απεικονίζεται σε έναν ιδιόμορφο χώρο που λέγεται «χώρος Minkowski», όπως μας λέει ο Δανέζης, παιδί μου.
-Ναι, αλλά πώς βρέθηκε το Φως; κλπ κλπ
Και πες τα με απλά λόγια, μπαμπά.


Ωραία το είπες. Αλλά τι πως βρέθηκε το Φως;

Μα για να βρεθεί το Φως πρέπει πρώτα να γεννηθεί ως Μονάδα και να δει το Φως σε όλες του τις ιδιότητες!
Ειδάλλως πως θα δει ζήσει και κατανοήσει το Φως τον εαυτό του και όλες του τις ιδιότητες του αν πρώτα δεν γίνει Μονάδα;
Διότι το Φως βλέπει το ΠΑΝ και όχι την Μονάδα που βλέπει όλες τις ιδιότητες του Φωτός , και γι'αυτό γέννησε την Μονάδα.

Λες δηλαδή οτι το μήνυμα που πήρες δεν ήταν απάντηση σε δική σου στάση. Όμως υπάρχει αυστηρή νομοτέλεια. Όλα γίνονται για να μάθουμε κάτι. Υπάρχει άλλο μήνυμα/μάθημα, πίσω από το εξωτερικό μήνυμα.


Μην ξεχνάς ότι εδώ είμαστε σώμα, και το σώμα δέχεται εντολές από το πνεύμα της φύσης.
Ως Άνθρωπος ψυχή δεν είμαι σώμα αλλά νοητική ουσία Ουσιωδώς όμοια με το Φως.
Αν υπακούσω στο πνεύμα της φύσης είναι σαν να το αφήνω να με διευθύνει το απολύτως τίποτα.
Φοβάται μην του ξεμπροστιάσω τον κόσμο του που τον στηρίζει στον φόβο και την αμάθεια.
Για διάβασε τον μύθο του σπηλαίου στο μπλογκ να δεις τι γράφει.



Μπορούμε να το πάρουμε αλλιώς. Το πνεύμα, το άγιο πνεύμα που είναι ο συνδετικός κρίκος μας με τον ουράνιο κόσμο, κάνει τα πάντα για να μας αφυπνίσει. Είμαστε εξερευνητές ενός χώρου εικονικού όπου μπαίνεις και ξεχνάς τα πάντα. Και αρχίζει το παιγνίδι. Σκληρό συνήθως, παιγνίδι επιβίωσης. Αγορίστικο παιγνίδι μου φαίνεται, άλλωστε άντρες βλέπουν το survivor. Κι εκεί που ο θεϊκός άνθρωπος, η εικόνα του, η αντανάκλαση του δηλαδή, έχει ξεχάσει τα πάντα, γίνεται αδίστακτος. Όπως έγραψες στους επτά νόμους, η άγνοια, η ακολασία, η επιθυμία, η αδικία, η πλεονεξία, η απάτη, ο φθόνος, ο δόλος, η οργή, το θράσος και η κακία επιστρατεύονται ως όπλα του για να κερδίσει.
Δεν ξέρω γιατί ο θεϊκός άνθρωπος, μόλις χωρίστηκε σε άρρεν και θήλυ, ποιος είναι ο λόγος, θέλω να πω, που το άρρεν, μόλις χωρίστηκε από την θηλυκή πλευρά του μεταμορφώθηκε σε τέτοιον σκληρό και αδίστακτο παίχτη. Χαχα το άρρεν μόνο του, τρελλάρες Για διασκέδαση το έγραψα



Mπα; κι εσείς οι γυναίκες που γίνατε ένα με τη μαμά φύση και γεννάτε τα παιδιά της τι είσαστε; οι πιο ευαίσθητοι άνθρωποι γεμάτοι συναισθήματα άρα και είσαστε η ενσάρκωση της φύσης χαχα ενώ οι άντρες δεν έχουν τόσο βαθιά συναισθήματα σαν εσάς, μα αν γίνουν ένα μ'αυτόν τον κόσμο συμπεριφέρονται σαν τα άγρια θηρία, ενώ εσείς οι γυναίκες σαν προστάτες της οικογένειας.

Ποιος είναι ο συνδετικός μας κρίκος; το πνεύμα;
Μα το πνεύμα ανήκει σ'αυτόν τον κόσμο!
Εμείς όμως είμαστε το Φως και μας ανήκουν τα πάντα.
Ποιος εξουσιάζει ποιον εδώ μέσα; το πνεύμα; ή ο άνθρωπος ψυχή;


Μόνοι μας προστατευόμαστε έχοντας τον Νου της ψυχής να μας οδηγεί μέσα από την ελεύθερη επιλογή μας, ή το πνεύμα της φύσης.
ΕΙΠΑΜΕ, ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΜΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΓΙΟ ΠΝΕΎΜΑ ΑΛΛΑ Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΑΡΜΟΝΙΑΣ..


Αφού είπες οτι Άγιο Πνεύμα είναι ο Αιθέρας μέσα στους κύκλους.
Έξω από τους κύκλους είναι Άγιος Λόγος.


Διαβάζω το παρακάτω:
Ενδιαφέρον, επίσης, είναι ότι στην διδασκαλία του, ο Ερμής θεωρεί την τεκνοποιία ως έναν από τους πιο σημαντικούς σκοπούς της ζωής ενός ανθρώπου! Σε τέτοιο σημείο φτάνει, μάλιστα, ώστε να ισχυρίζεται ότι όσοι πεθαίνουν άτεκνοι καταδικάζονται από τον ίδιο τον Ήλιο και καταριούνται ώστε η ψυχή τους πλέον να ζει σε ένα σώμα που είναι χωρίς φύλο.


Το πιστεύεις εσύ αυτό; Το έχεις συναντήσει σε κάποιο κείμενο; Μου φάνηκε μεγάλη βλακεία.




Μα ο Άγιος Λόγος όταν ενώνεται με το πνεύμα που βρίσκεται κλεισμένο μέσα στον κύκλο γίνεται Άγιο Πνεύμα, κατά την Ορθοδοξία, και πνευματικός Λόγος κατά τον Ερμή Τρισμέγιστο.


Μα μην ξεχνάς ότι ο άνθρωπος έχει όλες τις ιδιότητες.
Μία από αυτές τις ιδιότητες είναι να ζει στον θνητό κόσμο της Γης, οπότε για να υπάρχει το είδος του πρέπει να υπάρχουν και οι γεννήσεις.
Και ο Πατέρας Όλων Θεός μας είπε:
Όποιος έχει Νου και κατανοήσει ότι είναι Φως και Ζωή θα ξαναγυρίσει στο Φως.
Οι υπόλοιποι θα παραμείνουν στην Γη να φροντίζουν τα επίγεια ως θνητοί θεοί.


Αν δεν υπήρχε ο άνθρωπος στην Γη κανείς δεν θα γνώριζε ότι υπάρχει η ζωή στην Γη αλλά και η ίδια η Γη.

Είπαμε.ο άνθρωπος ζει και κατανοεί όλα όσα ανήκουν στον Πατέρα όλων Θεό.
Αν δεν υπήρχε ο άνθρωπος πως θα δει και ζήσει ο Θεός Πατέρας μέσα από την μονάδα την ζωή και τον κόσμο του ως υπάρχων;

Τι είναι το πνεύμα το κλεισμένο μέσα στον κύκλο, μπαμπά, ρώτησε το παιδάκι. Θέλουμε παιδική απλή και κατανοητή απάντηση για τον μπαμπά που δεν ξέρει τι να του απαντήσει.
Το πνεύμα το κλεισμένο μέσα στον κύκλο, είναι η πληροφορία που εσύ γνωρίζεις και ζεις ως πραγματικότητα πάνω στην Γη.


Πώς γίνεται η επικοινωνία με τον Πατέρα; Οι σωτήριες καμμιά φορά παρεμβάσεις στην ζωή μας από ποιον γίνονται;



Αυτό το Αγαθό που βλέπεις μέσα σου και ακούς να σου μιλά είμαι εγώ ο Θεός σου.

– Οὕτω γνῶθι·
τὸ ἐν σοὶ βλέπον καὶ ἀκοῦον, λόγος κυρίου,
ὁ δὲ νοῦς πατὴρ θεός.
οὐ γὰρ διίστανται ἀπ' ἀλλήλων·
ἕνωσις γὰρ τούτων ἐστὶν ἡ ζωή.

– Εὐχαριστῶ σοι, ἔφην ἔγω.
– ᾿Αλλὰ δὴ νόει τὸ φῶς καὶ γνώριζε τοῦτο.



Τι εννοείς "σωτήριες παρεμβάσεις;"
Εφόσον δεν πρέπει να γινόμαστε ένα με αυτόν τον κόσμο;


Το ακούν όλοι το Αγαθό μέσα τους; Ποιοι το ακούν; Αυτοί που το θέλουν και το επιζητούν;
Δεν μπορώ να αναφέρω προσωπικά παραδείγματα σωτήριας παρέμβασης αλλά εννοώ κάποιες ευτυχείς "συμπτώσεις" που μας σώζουν από αρνητικές επιπτώσεις.


Το ακούν οι αγαθοί άνθρωποι, που έχουν αγαθή πρόθεση για τα πάντα, που κάθε τους σκέψη οδηγείται από το αγαθό, και όχι από το ατομικό τους συμφέρον.

Εξαρτάται τι θεωρείς "αρνητικές" επιπτώσεις, διότι το αρνητικό και θετικό το κακό-καλό είναι απλά η ταλάντωση των δύο αντίθετων πόλων του πνεύματος.



Τελευταία ερώτηση γι' απόψε.
Τι διαφορά έχει το καλό από το Αγαθό. Να δοθεί ορισμός αλλά και παράδειγμα.


Το καλό πάντα βρίσκει απέναντι του το αντίθετο του το κακό και το αντίστροφο.

Ο πνευματικός λόγος της ψυχής του σύμπαντος του είδους όλων των άλογων ζώων φέρει την Αρμονία των δύο αντίθετων πόλων χωρίς τα άλογα ζώα να έχουν δική τους ελεύθερη επιλογή..

Ο πνευματικός λόγος του είδους της ανθρώπινης ψυχής του σύμπαντος ενώνεται με τον (Φωτεινό Λόγο) όταν εισέρχεται από τις πύλες στο σύμπαν από μεγάλο έρωτα προς αυτόν, είναι ο πυρήνας της ανθρώπινης ψυχής (Φωτεινός Λόγος) που ενώθηκε με το είδος της ανθρώπινης ψυχής, τον πνευματικό λόγο, ,όπου ο πνευματικός λόγος μας οδηγεί μέσα από την ελεύθερη επιλογή μας, και φέρει την Αρμονία των δύο αντίθετων πόλων.
Αν τώρα επιλέξουμε να γίνουμε ένα με το πνεύμα επειδή έχουμε ελεύθερη επιλογή, υπάρχει κίνδυνος το άλογο πνεύμα να γίνει οδηγός μας στην ζωή.

Το πνεύμα ενώνεται μαζί μας χωρίς να οδηγείται από τον πνευματικό λόγο, αλλά πρέπει μόνοι μας να κινήσουμε τον πνευματικό λόγο.

Το Αγαθό βρίσκεται στο Φως και όχι σ'αυτόν τον κόσμο..δεν συμμετέχει.

Ο Άγιος Λόγος για να καταλάβεις σε σύγκριση με το Φως είναι ο πάτος της Γης.


Άρα δεν μπορούμε να ορίσουμε το Αγαθό αφού δεν υπάρχει σ' αυτό τον κόσμο; 

Ναι σωστά! το Αγαθό είναι αδύνατον να το κατανοήσουμε με αισθητό σώμα.
Μα ούτε με τον πνευματικό λόγο, μα ούτε και με τον Άγιο Λόγο.
....

Σκέψου τώρα και αυτό..αν υπάρχουν κι άλλες οντότητες που έχουν ελεύθερη επιλογή και έγιναν ένα με το πνεύμα..όπως οι εκπεσσόντες δημιουργοί που θέλησαν να εγκλωβίσουν τους ανθρώπους στην Γη για να τους εξουσιάζουν κρατώντας τους σε..Λήθη.

Και να "συμμάχησαν" με άλογες οντότητες οδηγώντας τες, ώστε μέσα από αυτές τις σκοτεινές οντότητες να ελέγχουν τους ανθρώπους, διότι έχουν υλική υπόσταση...ενώ οι εκπεσσόντες δημιουργοί συνήθως λειτουργούν ως πνεύμα χωρίς σώμα...καληνύχτα.


Θα το σκεφτώ.

Να σε βοηθήσω λέγοντας ότι εκτός από το ανθρώπινο είδος υπάρχει το είδος των θεών (φωτιά-πυρ) και το είδος των δαιμόνων (πνεύμα = δίπολο καλό-κακό).


Και μην ξεχνάς υλική υπόσταση έχουν οι άνθρωποι..οι οποίοι μπορούν να επικαλεστούν το είδος και γένος των θεών, αλλά και το είδος και το γένος των δαιμόνων=πνεύμα..και να ενωθούν μαζί τους..αυτά.

morfeas sky

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

OI ΕΠΤΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ O ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ COVID 19 - DAVID ICKE

ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΦΥΓΕΙΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ - Η ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ

Τί ΕΙΝΑΙ η 3η και η 4η και η 5η Διάσταση

ΚΥΜΒΑΛΕΙΟΝ Το θρυλικό απόκρυφο βιβλίο του Ερμή Τρισμέγιστου που γλίτωσε από την καταστροφή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας

Ζούμε σε ένα Φ……matrix η ανατροπή είναι θέμα χρόνου…. Τώρα πιο επίκαιρο από ποτέ

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ TOY KOΡΩNOIOY

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τί ΕΙΝΑΙ η 3η και η 4η και η 5η Διάσταση

OI ΕΠΤΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

“Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου.

ΛΟΓΟΣ Ι "ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ" ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΥ

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΚΥΜΒΑΛΕΙΟΝ Το θρυλικό απόκρυφο βιβλίο του Ερμή Τρισμέγιστου που γλίτωσε από την καταστροφή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας

ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΦΥΓΕΙΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ - Η ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ

ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Είπαν οι Ελοχίμ,⤍ θα κάνουμε τον άνθρωπο, κατά εικόναν ημετέραν και ομοίωσιν - ⤍ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΙΑΝΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ;

Ποιος είναι ο εαυτός του Θεού;

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Τί ΕΙΝΑΙ η 3η και η 4η και η 5η Διάσταση

ΛΟΓΟΣ Ι "ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ" ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΥ

“Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου.

OI ΕΠΤΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΦΥΛΑΚΗ - ΑΠΟ ΤΙ ΠΡΟΚΑΛΛΕΙΤΑΙ Η ΦΩΤΙΑ;

ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ - ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Είπαν οι Ελοχίμ,⤍ θα κάνουμε τον άνθρωπο, κατά εικόναν ημετέραν και ομοίωσιν - ⤍ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΙΑΝΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ;

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΑΠΕΤΟΣ; ΠΟΙΟΙ ΟΙ ΤΙΤΑΝΕΣ; διότι ο Δίας πολέμησε τον Ιαπετό..

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ