ΤΟ ΚΗΡΥΚΕΙΟΝ ΤΟΥ ΕΡΜΗ - ΚΑΙ ΤΙ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ
ΤΟ ΚΗΡΥΚΕΙΟΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΥ 


Πάνω απ'όλα το κυρήκειον του Ερμή Τρισμέγιστου, συμβολίζει την ανομοιότητα των Τεσσάρων στοιχείων του δοχείου της Υλης, η οποία αποτελεί την σύνθετη φύση της Γαίας από φωτιά, αέρα, γη, νερό.

Η φωτιά είναι η ενέργεια των Απλανών, ενώ ο αέρας η γη και το νερό είναι η ενέργεια των πλανητών. Α-πλανών - πλάνη-των.

Η ελαφρύτερη ενέργεια της φωτιάς (του πυρός), ενυπάρχει παντού μέσα στον γαλαξία, (των Απλανών). 

Ενώ τα πιο βαριά κατωφερή στοιχεία του δοχείου της Υλης, είναι ο αέρας η γη και το νερό. (των πλανητών), και η φωτιά επειδή είναι το ισχυρότερο στοιχείο και το πιο δραστικό από το δοχείο της Υλης τοποθετείται μακριά από την επιφάνεια των πλανητών είτε εσωτερικά είτε εξωτερικά, ώστε να μπορέσει να δημιουργηθεί η ζωή. (πυρήνας των πλανητών, Αστέρας Ηλιος).

Ο γαλαξίας περικλείεται εξωτερικά (ενεργειακό σφαιρικό πλέγμα) από τον Αιθέρα. ο Αιθέρας είναι Νους και Αδιαίρετος Αγιος Λόγος, ο Λόγος είναι η κίνηση του κόσμου που εμπεριέχει μέσα του ο Νους, ο Νους είναι το κεφάλι, όπου περικλείει μέσα του τα πάντα, το κεφάλι είναι ο κτιστός κόσμος των Οκτώ Ουρανών. Και έξω από το κεφάλι είναι το Πανάγαθο Φως..αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

Ο Αιθέρας, είναι ο δεύτερος Νους δημιουργός, όπως και ο άνθρωπος δεύτερος θεός που έγινε όμοιος σαν τον "αδερφό του",  εισέρχεται από το κεφάλι-σύμπαν διαρρηγνύοντας το ενεργειακό σφαιρικό πλέγμα του γαλαξία, ενώνεται με την ελαφριά ενέργεια του πυρός, και μεταβάλλεται ο Αιθέρας σε πνεύμα του πυρός, ο αισθητός θεός, η παγκόσμια ψυχή, είναι η εικόνα του Άγιου Λόγου-Αιθέρα, Νους και Αγιος Λόγος Αδιαίρετος.

Από την παγκόσμια ψυχή του πυρός και πνεύματος, το φωτισμένο πνεύμα, δημιουργούνται οι Μονάδες, οι ψυχές, που φέρουν το ανάλογο πνεύμα όπως το θέλει ο δεύτερος Νους δημιουργός.

Με τον ίδιο τρόπο οι ανθρώπινες ψυχές δημιουργούνται από τον Νου και Αδιαίρετο Αγιο Λόγο (Αιθέρα) του ανθρώπου δεύτερου θεού Φως και Ζωή, που εισήλθε από το Πανάγαθο Φως μέσα στο κεφάλι, την εικόνα, έγινε Αιθέρας μέσα στον όγδοο Ουρανό-κεφάλι, και ως πνεύμα του πυρός εισήλθε μέσα στον γαλαξία και έγινε κι αυτός το φωτισμένο πνεύμα, ο αισθητός θεός, η παγκόσμια ανθρώπινη ψυχή.

Και αφού κατανόησε την ενέργεια του πυρός και πνεύματος, (των Απλανών), και αφού τελείωσε αυτή η περίοδος, στην συνέχεια ο άνθρωπος δεύτερος θεός περιπλέχτηκε - ενώθηκε με τις Επτά φύσεις των πλανητών, όπως αυτόν της Γαίας, ενώθηκε με το πνεύμα της γήϊνης φύσης, το οποίο πνεύμα της Γαίας αλλά και το πνεύμα των επτά φύσεων των επτά πλανητών ανήκει στο φωτισμένο πνεύμα του δεύτερου Νου δημιουργού.

Οι ανθρώπινες ψυχές του πυρός και πνεύματος ενώθηκαν με τα Τέσσερα γήϊνα στοιχεία, για να γεννηθεί το ανθρώπινο γήϊνο γένος, ώστε ο άνθρωπος δεύτερος θεός να ζήσει και κατανοήσει αλλά και να δημιουργήσει με Αρμονία στην γήϊνη φύση.

Με τον ίδιο τρόπο δημιούργησαν οι ανθρώπινες ψυχές τα επτά ανθρώπινα γένη στις επτά φύσεις των πλανητών, όπου η πιο κατωφερή φύση είναι αυτή της Γαίας. (φωτιά, αέρας, γη, νερό).

Στην αρχή όλα τα ανθρώπινα σώματα ήταν αρσενικοθήλυκα, συμβατά με τις ανθρώπινες ψυχές, και οδηγούσε τα σώματα το πνεύμα της Αρμονίας κάθε ανθρώπινης ψυχής. 

Όταν όμως το εκπεσών φωτισμένο πνεύμα η εικόνα του δεύτερου Νου δημιουργού έλυσε τον σύνδεσμο της Αρμονίας σε όλα τα σώματα της Γαίας, διαχωρίστηκαν τα σώματα σε αρσενικό και θηλυκό, και χάθηκε η επαφή στις ενσαρκωμένες ανθρώπινες ψυχές που οδηγούσαν τα ανθρώπινα σώματα με Αρμονία, οι οποίες έπεσαν σε Λήθη και Άγνοια, όπου πλέον εξουσιάζονται ως δούλοι του εκπεσών φωτισμένου πνεύματος, ενσαρκώμενες συνεχώς αυτά τα σώματα.

ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ

morfeas sky

...............

ΤΟ ΚΥΡΗΚΕΙΟΝ ΤΟΥ ΕΡΜΗ  ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΔΙΠΟΛΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΩΜΑ ΑΝΗΚΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΥΛΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΠΛΑΝΗΤΩΝ ΟΠΟΥ ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΤΟΥΣ ΤΑ ΔΥΟ ΑΚΡΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΟΙ ΔΥΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΠΟΛΟΙ ΤΑ ΔΥΟ ΦΙΔΙΑ ΟΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΑΕΝΑΗ ΕΝΑΝΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΧΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ

ΤΗΝ ΑΡΜΟΝΙΑ ΤΟΥ ΕΚΚΡΕΜΟΥΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΘΕΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΠΟΥ ΕΝΕΡΓΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΤΗΣ ΕΙΜΑΡΜΕΝΗΣ ΙΣΟΠΟΣΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ( ΔΡΑΣΗ-ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ), ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΦΙΔΙΑ, ΤΗΝ ΕΠΙΦΕΡΟΥΜΕ ΜΕΣΩ ΤΗΣ  ΑΔΡΑΝΕΙΑΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΤΑΛΑΝΤΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΘΕΤΩΝ.


Η ΑΡΜΟΝΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΘΕΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η  ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΘΕΤΗΣ ΑΝΟΜΟΙΑΣ ΦΥΣΗΣ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΝΟΗΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΨΥΧΗΣ. κΑΙ ΟΧΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΑΛΟΓΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΟΙ ΑΛΟΓΕΣ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΑΒΑΛΛΟΜΕΝΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ.ο Ερμής Τρισμέγιστος διεχώρισε με το ραβδί του δύο φίδια που πάλευαν άγρια μεταξύ τους. Από τότε λοιπόν το ραβδί με τα δυο φίδια, στολισμένο και με τις φτερούγες του «φτεροπόδαρου» θεού Ερμή, έγινε σύμβολο της ομόνοιας και της καταπαύσεως της διχόνοιας

Στην ελληνική μυθολογία το κηρύκειο (κηρύκειον) ήταν το κύριο έμβλημα του θεού Ερμή. Το κηρύκειο αποτελείται από μία λεπτή ράβδο από ξύλο δάφνης ή ελιάς, γύρω από την οποία είναι τυλιγμένα δύο φίδια που τα κεφάλια τους συναντιώνται αντικρυστά. 

Πάνω από τα κεφάλια των φιδιών, στην κορυφή της ράβδου, υπάρχουν δύο φτερούγες. Αυτή η μορφή είναι νεότερη.

Σε αγγειογραφίες από την αρχαία Ελλάδα τα δύο φίδια βρίσκονται στην κορυφή και σχηματίζουν κύκλο, ενώ τα κεφάλια τους σχηματίζουν δύο «κέρατα» επάνω από τον κύκλο αυτό.


ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΕΡΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ;

ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΠΟΛΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΑΕΝΑΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΧΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΥΛΗΣ 
ΚΑΙ ΕΠΙΦΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ ΜΑΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΤΗΣ ΑΡΜΟΝΙΑΣ

Η ψυχή μπορεί να εξουσιάζει αυτόν τον ΔΙΠΟΛΙΚΌ κόσμο της ύλης. (σκότος.
Bέβαια όταν λέω "εξουσιάζει" εννοώ μέσω της Αρμονίας, που επιφέρεται μέσω της επικράτησης του δικαίου, και όχι μέσω της διπολικότητας καλού=κακού να υπερισχύσει το ένα ή το άλλο άκρο, διότι θα γίνουμε πάλι ένα με αυτόν τον κόσμο (σκότος).

Επειδή δεν θέλω να τρώτε αμάσητο το παραμύθι του καλού και του κακού κατανοήστε το σύμβολο του (ΑΡΜΟΝΙΑ) και τι ακριβώς σημαίνει, διότι το εκμεταλεύεται η Χριστιανική θρησκεία για να υπάρχει ο δήθεν "καλός" θεός και ο κακός διάβολος και να σας ελέγχει το μυαλό σας.

morfeas sky


Δείτε εδώ:

OI ΕΠΤΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ - ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΙΕΡΗ ΔΕΚΑΔΑ ΚΑΙ ΠΟΙΑ Η ΑΝΙΕΡΗ ΔΩΔΕΚΑΔΑ


Σχόλια