Η ΝΟΗΣΗ ΚΑΙ H ΑΙΣΘΗΣΗ
..λαός που δεν έχει η δεν θυμάται την ιστορία του είναι λαός χωρίς ουσία.


Η νόηση σύμφωνα με την επιστήμη αλλά και η αίσθηση προέρχεται από τους νευρώνες, οι οποίοι είναι οι αισθητήρες του σώματος μας, μεταφέροντας την πληροφορία του περιβάλλοντος και του σώματος στον εγκέφαλο.
Ο εγκέφαλος αποκωδικοποιεί αυτές τις εισερχόμενες πληροφορίες που δέχεται από τους αισθητήρες του, τους νευρώνες, και δημιουργεί μέσα από χημικές διεργασίες τις αισθήσεις και τα συναισθήματα, μαζί με τις έννοιες της όποιας πληροφορίας εισέρχεται στον εγκέφαλο ως πραγματικότητα, και αυτό ονομάζουμε λογική, πραγματικότητα, και ζωή.

Δεν μας είπαν ποιος δημιούργησε τις πληροφορίες γύρω μας, το σώμα μας, τον εγκέφαλο μας, την αρχική ουσία-πληροφορία, που αντιλαμβάνεται το αισθητήριο όργανο το σώμα μας, αλλά και ο εγκέφαλος μας που αποκωδικοποιεί την πληροφορία....η μάλλον μας είπαν ότι όλα έγιναν στην..τύχη.
Και η τύχη από τι δημιουργήθηκε; διότι για να υπάρξει η τύχη και το τυχαίο, θα πρέπει πρώτα να προϋπάρξει το αντικείμενο που δημιούργησε πάνω σ'αυτό η τύχη, άρα ποιος και από τι δημιουργήθηκε το αντικείμενο;

Αλλά και η τύχη, το τυχαίο, είναι δίχως νοημοσύνη, και αδύνατον να παράγει Λόγο, σχήμα, και Αρμονία, είναι άλογη πληροφορία, δίχως λογική, άρα και αδύνατον να προέλθει η ζωή μέσα από την δυσαρμονία στο σύμπαν, από το απολύτως τίποτα. Άρα πως η τύχη να γίνει νοήμων Λόγος άρα και οντότητα που εμπεριέχει μέσα της τα πάντα και τον Λόγο;
Μόνον ένας Νους εμπεριέχει μέσα του τα πάντα! Νους της Αρμονίας, που δημιουργεί και γεννά την ζωή με συμμετρία στον Νου του, όπως το σύμπαν όλο κινείται με συμμετρία, και κινεί τον εσωτερικό του κόσμο (σύμπαν) ομοιόμορφα, διότι μόνον το όμορφο και η συμμετρία είναι η ζωή! διότι η αναρχία, η δυσαρμονία, η ασυμμετρία μόνον από ανεγκέφαλα όντα δίχως νοημοσύνη επιφέρεται, που δεν κατανοούν τον Λόγο, και συμπεριφέρονται άλογα δίχως λογική όπως η τύχη!

Όσο για εμάς εδώ που ζούμε στην ψευτοκοσμάρα μας, συμπεριφερόμαστε λες και θα ζούμε για πάντα σε αυτό το ασύμμετρο σώμα και εγκέφαλο που κουβαλάμε, και λειτουργούμε συνεχώς μέσα από την άλογη δίχως λογική συμπεριφορά μας, όπου κοιτάμε αποκλειστικά τον εαυτό μας εγωϊστικά, να έχουμε τα πάντα, να απολαμβάνουμε τα πάντα, και γινόμαστε άνθρωποι γεμάτοι κακία, διότι το ατομικό μας συμφέρον προέρχεται από την δίχως λογική φύση, και χάνεται η ανθρωπιά μας, ξεχνάμε ότι είμαστε άνθρωποι, και γινόμαστε ένα με το ζώο, όπου το πιο ισχυρό επιβάλλεται στο πιο μικρό και ανίσχυρο, για να καλύψουμε τις υπέρμετρες αδυσώπητες από εγωϊσμό δικές μας ανάγκες, που σκλαβώνουμε όσους ανθρώπους μπορούμε, γιατί μας έχουν ανάγκη, η αδιαφορούμε για τις ανάγκες των άλλων, αλλά και όταν στραβώσει κάτι στην δική μας ζωή, για όλα τα αρνητικά ευθύνονται οι άλλοι, και ποτέ εμείς οι ίδιοι.

Χάσαμε οι άνθρωποι την ανθρωπιά μας, το μέτρο της Αρμονίας, χάσαμε κάθε ιερό και όσιο, και ξεπουλήσαμε τον ίδιο μας τον εαυτό, τα πάντα, για τα λεφτά και την καρέκλα, για τον εγωισμό του ζώου μέσα μας, και γίναμε ζώα μια για πάντα, αφού πρώτα απωλέσαμε την θεϊκή μας ουσία.

Αν σήμερα βρισκόμαστε σε αυτή την δεινή θέση ως Ελλάδα είναι γιατί ισχύουν όλα τα προηγούμενα, διότι η πλειοψηφία απλά κυνηγά την καρέκλα και το ατομικό συμφέρον.
Το ίδιο συνέβαινε και στην χούντα το ίδιο και στην όποια κοινοβουλευτική δημοκρατία, το ίδιο και στην βασιλεία..το ίδιο συνέβαινε πάντα!

Ποτέ δεν είμασταν ελεύθεροι άνθρωποι, διότι άνθρωπος σημαίνει αυτός που άνω θρώσκει, με τον Νου, που μπορεί να δει τα όμοια του, και όχι με τα πόδια του που βλέπουν αποκλειστικά την ύλη, την γη, ως την μόνη αλήθεια της ζωής.

Όσο λοιπόν περισσότερο επιδιώκουμε το ατομικό μας συμφέρον, τον εγωϊσμό μας,  την επιβολή των δικών μας σκέψεων στους άλλους , ειδάλλως τους θεωρούμε και έχουμε απέναντι μας, τόσο θα επικρατεί η ανομοιότητα, η δυσαρμονία, η διαμάχη του ενός άκρου επί του αντιθέτου του.

Αν όλοι συμφωνούσαμε ότι πάνω απ'όλα είναι ο άνθρωπος μέσα μας, και όχι το εγώ μας, η πάρτη μας, η ομάδα μας, το κράτος μας, τότε θα κατανοούσαμε ότι και οι πατρίδες, τα κράτη έθνη, οι θρησκείες, και κάθε λογής ιδεολογία κτίστηκε πάνω στο "διαίρει και βασίλευε", και ότι όλα σχεδιάστηκαν με οδηγό το ζώο μέσα μας, για να διαχωρίζουμε τους ανθρώπους μέσα από την αντίθεση και διαμάχη, του ισχυρού επί του αδυνάτου, και όχι να μας ενώνει η κοινή όμοια ουσία μας, η νοητική ουσία, από την οποία όλοι μας προερχόμαστε.

ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΟΥ ΜΙΛΑΤΕ ΛΟΙΠΟΝ;
ΤΟΥ ΖΩΟΥ; ΤΟΥ ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ;
Με αυτά τα μυαλά απέχουμε έτη φωτός από το Ελλάνιον πνεύμα..άλλωστε ξεχάσαμε την ιστορία μας, και λαός που δεν έχει ιστορία ή την έχει ξεχάσει  είναι λαός χωρίς ουσία.


morfeas sky

Σχόλια

 1. Σωστά όλα αυτά που γράφεις...αλλά μην ξεχνάς ότι το εκάστοτε περιβάλλον κοινωνικό-οικονομικό-πολιτισμικό, διαμορφώνει και τους ανάλογους χαρακτήρες και συμπεριφορές.Άρα δεν μπορούμε να έχουμε απαιτήσεις η προσδοκίες όταν ο άλλος είναι αναγκασμένος να ζει σε μια χαβούζα,εμείς να του κάνουμε διάλεξη περί καθαριότητος.Είναι έτσι δομημένο το σύστημα που ελάχιστοι θα δουν απο μια χαραμάδα κάτι αμυδρό,κάποια στιγμή που δεν θα μαστιγώνονται απο την καθημερινότητα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Renos Renos
  Έτσι σύμφωνα με τα όσα λες και συμφωνώ μαζί σου, βλέπουμε οι Χριστιανοί να παράγουν Χριστιανούς, οι μουσουλμάνοι μουσουλμάνους, κτλ η δυτική επιστήμη να παράγει άθεους τεχνολάτρες υλιστές, η ανατολική κοσμοθεωρία λάτρεις της διπολικότητας που προσπαθούν να επιφέρουν την αρμονία μέσω του ενός θετικού πόλου, το Ελλάνιον πνεύμα την αλήθεια της ζωής την νόηση της αρμονίας μέσα από την φιλοσοφία, την κατανόηση των αντιθέτων πόλων στα πάντα, από το πιο μικρό ως το πιο μεγάλο, με οδηγό τους επίσης την επιστήμη, την αστρολογία, την γεωμετρία, τα μαθηματικά, που επέφεραν τον τέλειο αριθμό φ που επιτυγχάνει την απόλυτη αρμονία, ώστε να μην αμβλύνονται οι δύο αντίθετοι πόλοι προς τα άκρα την αντίθεση και διαμάχη.
  Οι άνθρωποι λοιπόν που θέλουν να κατανοήσουν την αλήθεια, πρέπει πρώτα να σκέφτονται με τον Αγαθό Νου, και ποτέ από ατομικό συμφέρον, διότι ο Αγαθός Νους νοεί τα όμοια προς αυτόν στοιχεία,την ζωή, ενώ όλα τα υπόλοιπα στοιχεία ακολουθούν τον νόμο της διπολικότητας και των άκρων του υλικού μας σώματος, άρα και θανάτου.
  Χωρίς προσπάθεια δεν γίνεται τίποτα. Όπως δουλεύουμε σαν δούλοι για να αποκτήσουμε τα αναγκαία υλικά, τουλάχιστον με τον ίδιο τρόπο θα έπρεπε να διανοούμαστε συνεχώς με τον νου μας την αλήθεια. Διότι καταντήσαμε απλά να λέμε ότι πιστεύουμε στο θεό χωρίς καν να προσπαθούμε να κατανοήσουμε τον εαυτό μας, το γνώθι σ'αυτόν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου