ΠΕΡΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥΝους και Λόγος είναι η Ζωή
Θα σου δώσω ένα παράδειγμα.
Πως είσαι σίγουρος ότι αυτή την στιγμή ζεις;
Αν είναι πράξη η ζωή τότε ζωή είναι το τώρα.
Το χθες δεν υπάρχει, ούτε το αύριο
Απλά ζούμε το τώρα.
Πως είσαι σίγουρος ότι ζεις το τώρα;
Με τον νου.
Νους είναι η ζωή.
Το σώμα θα φύγει στο μέλλον και θα γίνει παρελθόν, σαν να μην υπήρξε ποτέ στο παρόν.
Το μόνο που υπάρχει γισ να θυμίζει ότι ζήσαμε στο παρόν η ζούμε στο παρόν η θυμόμαστε το παρελθόν η οραματιζόμαστε το μέλλον είναι ο Νους.
Αν λοιπόν θεωρία είναι ο Νους ως η μόνη αλήθεια της ζωής, σκέψου πόσο αληθινό είναι αυτό που αντιλαμβάνεσαι ως ζωή από που πηγάζει, από τον Νου; ή το σώμα;Μια από τις λίγες πληροφορίες που έχουμε για την δημιουργία, αφού όλες οι θρησκείες αντέγραψαν τα πάντα από τον Ερμή Τρισμέγιστο, γι'αυτό και θα σταθούμε σε αυτά που έγραψε, και θα σας αφηγηθώ όλη την ιστορία που μας περιγράφει περιληπτικά, και ο καθένας από όλους εμάς ας την κρατήσει στην άκρη του μυαλού του ως ένα παραμύθι αχαλίνωτης πραγματικότητας;..ποιος ξέρει;


ΕΝ ΑΡΧΗ ΗΝ Ο ΛΟΓΟΣ
Ερμής ο ΤρισμέγιστοςΠΑΤΕΡΑΣ ΟΛΩΝ Ο ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ ΘΕΟΣ ΝΟΥΣ 
ΦΩΣ ΚΑΙ ΖΩΗ ΥΠΑΡΧΩΝ
ΝΟΥΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΣ ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΙ Η ΔΕ ΕΝΩΣΗ ΤΟΥΣ Η ΖΩΗ

Κάποτε, πριν δημιουργηθεί το σύμπαν όπου ζούμε εμείς σήμερα,
και πριν ακόμη γεννηθούν οι άνθρωποι, ο Πατέρας Νους Θεός, που είναι Φως και Ζωή, και δημιουργεί συνεχώς την Ζωή από Φως, αφού όλα πληρούνται από την ίδια ουσία του, αφού Φως είναι ο Νους, και Ζωή από Φως είναι ο Λόγος του, όπου ο Νους είναι ο Αγέννητος και Προϋπάρχων κόσμος του, και Ζωή η Αδιαίρετος ένωση του με τον Λόγο του Νου.

Η δε ένωση τους αυτή κοσμοποιεί και γεννά την Ζωή στον νοητό κόσμο από Φως, με την κίνηση που επιφέρει ο Λόγος στον Αγέννητο και Προϋπάρχων κόσμο του Νου, μέσω της νόησης της ουσίας του Νου.
Το αντικείμενο του Λόγου είναι το Πανάγαθο Φως, και όχι η Ύλη που είναι το υλικό αισθητό αντικείμενο που ζούμε εμείς τώρα μέσα από μία διπολική φύση του καλού-κακού.
O ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΝΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ

Έτσι λοιπόν, και εμφανίστηκε ο κόσμος από Ύλη, όταν ο Πατέρας όλων Νους Θεός Φως και Ζωή Υπάρχων, γέννησε άλλο δεύτερο Νου δημιουργό, όπου ο Προϋπάρχων και Αγέννητος κόσμος του αποτελείται από το "δοχείο-Νους" της γένεσης από Ύλη.

Ο δε Λόγος του δεύτερου Νου δημιουργού, είναι από πυρ και πνεύμα, ο πνευματικός Λόγος, της Αρμονίας, ο οποίος κινεί την Ύλη η οποία με την κίνηση διασπάστηκε σε τέσσερα στοιχεία, γη, νερό, αέρας, φωτιά, από τα οποία προήλθε και το πνεύμα, δηλαδή οι μορφές των συναισθημάτων, των αισθήσεων, του πάθους, της επιθυμίας, που κάθετί έχει και το αντίθετο του μέσα από δύο αντίθετες κορυφές, που εναλλάσσονται ισόποσα μεταξύ τους, σε μία δίχως λογική κατάσταση, και επιφέρεται η Αρμονία στις μορφές του πνεύματος, μέσα από τον πνευματικό Λόγο.

Ο δεύτερος Νους δημιουργός γέννησε το κτιστό σύμπαν μαζί με τον πνευματικό του Λόγο, δηλαδή την ζωή όπου το κάθετί έχει και το αντίθετο του.


Ο δεύτερος Νους δημιουργός δημιούργησε άλλους επτά Νους-Διοικητές, επτά κόσμους, όσες και οι σφαίρες της δημιουργίας, και υπάρχουν πύλες που ενώνουν τις σφαίρες μεταξύ τους, αλλά για να περάσουν οι ψυχές πρέπει πρώτα να επέλθει η κάθαρση όλων των στοιχείων από τον προηγούμενο κύκλο, κι έτσι μένει απομονωμένη η κάθε σφαίρα-Νους, και προστατευόμενη από τον πνευματικό Λόγο του δεύτερου Νου Δημιουργού ο οποίος περικλείει τις πύλες.

Και αμέσως μετά δημιούργησε την ζωή μέσα στην όλη δημιουργία των επτά σφαιρών, με τις ψυχές τα όντα που δεν φέρουν τον πνευματικό Λόγο, αλλά μόνον τις μορφές του πνεύματος που είναι δίχως λογική και οδηγούνται από τον πνευματικό Λόγο της Αρμονίας.

Ο δε δεύτερος δημιουργός Νους ο περικλείων τους επτά κύκλους και τις δίνες των ριζών τους,(πύλες), μαζί με το λόγο έστρεψε τα δημιουργήματα του, κι άρχισαν να περιστρέφονται από μία αόριστη αρχή προς ένα απέραντο τέλος, η δε περιφορά καθώς το θέλησε ο Νους δημιούργησε από τα κατωφερή στοιχεία ζώα άλογα χωρίς λόγο, ο αέρας δημιούργησε πετεινά και τα νερά υδρόβια πλάσματα.
Κι όταν χώρισε η γη από τα νερά της δημιουργήθηκαν όπως το θέλησε ο Νους ζώα τετράποδα, ερπετά και άγρια και ήμερα ζώα.


....................
.........................................

  


Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ


Αμέσως αφού τελείωσε η κτιστή δημιουργία, ο πατέρας όλων ο Νους, ζωή και φως υπάρχων, γέννησε άνθρωπο όμοιο μ' αυτόν.
Περικαλλής δε καθώς ήταν, επειδή είχε τη δική του μορφή, τον αγάπησε σαν παιδί του και του έδωσε την εξουσία όλων των δημιουργημάτων του.

Ο Άνθρωπος (δεύτερος θεός) γεννήθηκε έξω από την κτιστή δημιουργία του δεύτερου Νου δημιουργού, και είναι όμοιος με τον Πατέρα όλων Νου Θεό Φως και Ζωή Υπάρχων, αφού ο Άνθρωπος (δεύτερος θεός) έχει την ίδια ουσία με τον Πατέρα του, ο οποίος του έδωσε την εξουσία όλων των δημιουργημάτων του, διότι είναι ο μόνος που μπορεί να δει τον Πατέρα του και όλες τις δημιουργίες του και να ζει ταυτόχρονα μέσα σ'αυτές.

Και αφού ο Άνθρωπος έμαθε τα πάντα για τα φωτεινά πεδία,*Ζωή και Φως), θέλησε κι αυτός να δημιουργήσει...


Και αφού έμαθε την ουσία της κτιστής δημιουργίας του δεύτερου Νου δημιουργού, θέλησε να κατανοήσει το κράτος που καθόταν επάνω στο πυρ. (πυρ και πνεύμα).
Αμέσως η σκέψη του κι επιθυμία του πραγματοποιήθηκε, αφού με μια του σκέψη, βρέθηκε μέσα στην κτιστή δημιουργία, και εκεί που ήταν Φως έγινε Νους της Αρμονίας, εκεί που ήταν Ζωή έγινε ψυχή.


Και κάθε μια από τις θεότητες των επτά κύκλων αγάπησαν τον Άνθρωπο, και του έδειξαν την φύση τους για να την κατανοήσει.

Ο Άνθρωπος διέρρηξε τους επτά κύκλους μέσω της Αρμονίας και εισήλθε με την εικόνα του, τις ανθρώπινες θεϊκές ψυχές που φέρουν την νοητή ουσία ουσιωδώς όμοια με τον Φωτεινό Λόγο.

Και αφού γνώρισαν το σύμπαν περιφερόμενες στο πυρ οι ανθρώπινες θεϊκές ψυχές, στην συνέχεια θέλησε ο Άνθρωπος δεύτερος θεός να γνωρίσει την ζωή και τον αισθητό κόσμο των αισθητών σωμάτων.

Όταν εφτασε το πληρωμα της περιοδου,ο συνδεσμος ολων αυτων διαλυθηκε με τη βουληση του θεου, διοτι όλα τα ζωα που ηταν αρσενικοθυληκα διασπαστηκαν μαζι με τον ανθρωπο και στο ένα μερος τους μετατραπηκαν σε αρσενικα και θηλυκα.
Ο δε θεος αμεσως ειπε με λογο αγιο: Όλα τα κτισματα και τα δημιουργηματα ν’αυξανεστε σε μεγεθος και να πληθυνεστε κι ο λογικος ανθρωπος ν’αναγνωρισει τον εαυτο του σαν αθανατο και τον ερωτα σαν υπευθυνο για το θανατο και όλα τα οντα.

Όταν το ειπε αυτό, η Προνοια με την Ειμαρμενη και την Αρμονια πραγματοποιησαν τις προσμιξεις κι αρχισαν τις γεννησεις. Πληθυνθηκαν, λοιπον, τα παντα ως προς το γενος τους κι αυτος, που αναγνωρισε τον εαυτο του, εφτασε στο ξεχωριστο αγαθο, ενώ εκεινος, που αγαπησε το σωμα του προερχομενο απ’την πλανη του ερωτα, αυτος μενει πλανωμενος στο σκοταδι κι υποφερει με τις αισθησεις του τα παθη του «θανατου». 


Γιατί πέφτουν τόσο έξω, είπα εγώ, όσοι αγνοούν, ώστε να στερηθούν την αθανασία;

Μοιάζεις φίλε μου, σαν να μην έδωσες βάση σε όσα άκουσες.

Δεν σου είπα να συλλογίζεσαι με τον νου;

Συλλογίζομαι και θυμάμαι και συγχρόνως σ’ευχαριστώ.

Εάν τα σκέφτηκες, πες μου, γιατί αξίζουν το θάνατο όσοι βρίσκονται μέσα στο θάνατο;

Διότι το στυγνό σκοτάδι αποτελεί την αρχή του δικού τους σώματος, απ’όπου προέρχεται κι η υγρή φύση, υλικό του σώματος στον αισθητό κόσμο, απ’τον οποίο ποτίζεται ο θάνατος.

Σωστά τα’αντιλήφθηκες, φίλε μου. Και γιατί αυτός που κατανόησε τον εαυτό του προσχωρεί σ’Αυτόν, πράγμα που περιέχεται στο Λόγο του Θεού;

Εγώ τότε λεω: «Διότι από φως και ζωή έχει συσταθεί ο Πατέρας των Πάντων, απ’τον οποίο γεννήθηκε κι ο άνθρωπος».

Σωστά τα λες, φως και ζωή είναι ο Θεός κι ο Πατέρας, απ’τον οποίο γεννήθηκε ο άνθρωπος. Εάν, λοιπόν, μάθεις πως αυτός αποτελείται από ζωή και φως και πως απ’τα ίδια συστατικά τυχαίνει ν’αποτελείσαι κι εσύ, τότε θα προσχωρήσεις πάλι στη ζωή.

Πες μου, όμως, ακόμα, Νου μου, πως εγώ θα προσχωρήσω στη ζωή, είπα. Διότι ο Θεός λέει «ο λογικός ο έχων Νου ας αναγνωρίσει τον εαυτό του» 


(Σημ. Η φράση είναι καταπληκτική. « Αν αναγνωρίσει τον εαυτό του». Το γνώθι σ’αυτόν, η γνώσεσθε την αλήθεια και η αλήθεια θα σας ελευθερώσει.


morfeas sky

Σχόλια

 1. Με συγχωρείτε αλλά εγώ βλέπω ότι με συγκεκριμένες διαδικασίες και προδιαγραφές θα πρέπει να αναγκαστώ χωρίς να είναι σίγουρο ότι θα καταφέρω την ανέλιξη.Ποιός μου βεβαιώνει ότι η όλη διαδικασία δεν είναι έτσι φτιαγμένη μόνο για να το συζητάμε;Γιατί καλή η θεωρία,αλλά στην πράξη αυτό ούτε αποδεικνύεται,ούτε μπορούμε να το βεβαιώσουμε,εκτός και αν βαδίζουμε δια της πίστεως,που εκεί πέφτουμε σε άλλη λούμπα.Και τελικά γιατί θα πρέπει να την πληρώνει πάντα ο αδύνατος κρίκος,γιατί περί αυτού πρόκειται.Η θεωρία είναι πάντα θεωρία...μπορεί να είναι έτσι,αλλά μπορεί να είναι και αλλιώς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. +Renos Renos

  Νους και Λόγος είναι η Ζωή

  Θα σου δώσω ένα παράδειγμα.
  Πως είσαι σίγουρος ότι αυτή την στιγμή ζεις;
  Αν είναι πράξη η ζωή τότε ζωή είναι το τώρα.
  Το χθες δεν υπάρχει, ούτε το αύριο
  Απλά ζούμε το τώρα.
  Πως είσαι σίγουρος ότι ζεις το τώρα;
  Με τον νου.
  Νους είναι η ζωή.
  Το σώμα θα φύγει στο μέλλον και θα γίνει παρελθόν, σαν να μην υπήρξε ποτέ στο παρόν.
  Το μόνο που υπάρχει για να θυμίζει ότι ζήσαμε στο παρόν η ζούμε στο παρόν η θυμόμαστε το παρελθόν η οραματιζόμαστε το μέλλον είναι ο Νους.
  Αν λοιπόν θεωρία είναι ο Νους ως η μόνη αλήθεια της ζωής, σκέψου πόσο αληθινό είναι αυτό που αντιλαμβάνεσαι ως ζωή από που πηγάζει, από τον Νου; ή το σώμα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ελπίδα λοιπόν για να καταλάβουμε στοιχειωδώς και ισως σε μεγαλύτερο επίπεδο,είναι να εμβαθύνουμε στον νου μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Remos Remos
  H ελπίδα είναι έλλειψη νόησης της αλήθειας,και ότι δεν κατανοούμε είναι αδύνατον και να το αποδεχτούμε ως αληθινό, και ως αποτέλεσμα μένουμε αδρανείς με την ελπίδα συντροφιά.
  Οταν όμως κατανοήσουμε το αγαθό της ψυχής, που είναι η διανοητική κίνηση, σημαίνει, ότι ο έρωτας για την νόηση της ουσίας του λόγου της ψυχής, θα μας επιφέρει τους κατάλληλους λογισμούς με βοηθό και οδηγό το ένστικτο, που θα μας επιφέρει την πληροφορία που αντέχουμε και είμαστε ικανοί να κατανοήσουμε.
  Είναι αδύνατον από την νήπια μορφή του νου μας, να πιάσουμε την κορυφή δίχως προσπάθεια.
  Γι'αυτό άλλωστε ο Θεός μας προσφέρει τον Νου ως έπαθλο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου