ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ; ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ!!~ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ; ΕΙΣΑΣΤΕ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΤΕ;
Για παράδειγμα αυτό εδώ που διαβάζω γίνεται κατανοητό σε εμένα και το βρήκα "τυχαία" στο συγκεκριμένο μπλογκ.

η Ανακαλυψη Χειρογραφων του Ναγκ Χαμαντι

"Ο Χριστός είπε: «Εάν νηστεύετε, θα φέρετε αμαρτίες πάνω σας, εάν προσεύχεστε, θα καταραστείτε και εάν δώσετε ελεημοσύνη, θα καταστρέψετε το πνεύμα σας...»."


Αν νηστεύουμε θα κάνουμε κακό στο σώμα μας το οποίο χρειάζεται την τροφή όπως χρειάζεται ο Νους την σκέψη ως τροφή.
Διότι σώμα δίχως τροφή είναι ανίκανο να λειτουργήσει σωστά. Έτσι και ο Νους δίχως σκέψη είναι ανίκανος να δημιουργήσει ιδέες.

Αν προσευχόμαστε σε ότι δεν κατανοούμε είναι πολύ εύκολο να πέσουμε σε λάθη και να προσευχόμαστε για παράδειγμα σε ότι θεοποιούμε ενώ δεν είναι θεός, και να λατρεύουμε τα είδωλα.

Αν πάλι δίνουμε ελεημοσύνη αυτό θα τροφοδοτήσει το εγώ μας, τον εγωισμό μας, διότι δεν το κάνουμε από αγαθή πρόθεση, αλλά δίνουμε ελεημοσύνη γιατί μάθαμε ότι έτσι είναι το σωστό για να πάρουμε μπόνους.
Αυτό δεν μας μαθαίνουν οι δήθεν "Άγιοι πατέρες;"

Κοινώς δίνοντας ελεημοσύνη τονώνουμε το εγώ μας, κι ας μην γίνεται κατανοητό σε όσους το κάνουν, διότι νιώθουν όμορφα μεν δίνοντας ελεημοσύνη, αλλά δεν είναι το ίδιο με την αγνή αγάπη, που δίνουμε τα πάντα χωρίς να θέλουμε να πάρουμε πίσω ότι δώσαμε, δηλαδή να έχουμε κέρδος! διότι όσοι δίνουν ελεημοσύνη έμαθαν ότι αυτή τους η πράξη θα τους επιφέρει κέρδος προσωπικό! άρα δεν το κάνουν γιατί το θέλουν, αλλά υποσυνείδητα οδηγούνται από αυτό που έχουν μάθει να κάνουν σαν άλογα όντα δίχως λογική.


morfeas sky

Σχόλια