Η ΠΡΟΝΟΙΑ ΤΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ

Η ΠΡΟΝΟΙΑ ΤΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ

Η ΑΝΑΓΚΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΞΕΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ
Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΙΜΑΡΜΕΝΗΣ ΕΚΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΕΚΑΡΧΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΚΛΕΙΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΡΜΟΝΙΑ ΤΩΝ ΣΦΑΙΡΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ-ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ ΕΡΜΗ

Η ενότητα αναφέρεται στο ρόλο την Πρόνοιας για τη δημιουργία και τη λειτουργία του σύμπαντος σε άμεση σχέση με το Θεό-Δημιουργό.
Όργανα της Πρόνοιας είναι η Ανάγκη και το Πεπρωμένο καθώς και η Φύση, αρμόδια για γέννηση και τη φθορά.

Ειδικότερα αναφέρεται στην δημιουργία του θνητού ανθρώπου, κατά την αρμονική τάξη που επικρατεί στον επουράνιο κόσμο του πνεύματος και της ύλης, του σώματος και της ψυχής, και το ρόλο της ψυχής, με την ενσωμάτωση της, (στην σάρκα), στην προσέγγιση του θείου από τον (θνητό) άνθρωπο, μέσω της νόησης.

(Σημ:επικρατεί σε όλες τις σφαίρες η αρμονία των αντιθέτων, στον άνθρωπο όμως δεν υπάρχει η αρμονία στην σκέψη=νόηση της ψυχής, διότι έχει ροπή στο θνητό του μέρος, προς τα δύο άκρα, είτε του καλού είτε του κακού).ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ ΕΡΜΗ
Όλα γίνονται σύμφωνα με την φύση και την μοίρα και δεν υπάρχει τόπος χωρίς την Πρόνοια, και Πρόνοια είναι ο αυτοτελής λόγος του επουράνιου Θεού. (σημ: εννοεί τον Αληθινό Τριαδικό Θεό).

Δύο δε είναι οι δυνάμεις που πηγάζουν απ'αυτόν:
η ανάγκη και η μοίρα.


Η μοίρα υπηρετεί την ανάγκη και την πρόνοια,
και την μοίρα υπηρετούν οι αστέρες. (οι θεοί).
Γιατί κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει από την μοίρα, ούτε να προφυλάξει τον εαυτό του από την δύναμη της και γιατί όπλο της μοίρας είναι οι αστέρες (θεοί), οι οποίοι, σύμφωνα με αυτήν φέρνουν σε πέρας ό,τι αφορά τη φύση και τους ανθρώπους.


(Σημ: οι αστέρες είναι οι θεοί οι οποίοι περικλείουν τους κύκλους εβρισκόμενοι στο κέντρο των αστέρων στους οποίους κατοικούν, και εφαρμόζουν την αρμονία των σφαιρών στο σύμπαν, όπως και τον Νόμο της ΕΙΜΑΡΜΕΝΗΣ, στα διττά έμβια όντα που φέρουν τον θεϊκό Νου δηλαδή και στους ανθρώπους).

ΕΙΜΑΡΜΕΝΗ είναι ο νόμος της αρμονίας των αντιθέτων.
Ζωή και θάνατος μαζί. Ότι δώσεις αυτό θα πάρεις στην ζωή σου.

Η ανάγκη είναι σταθερή απόφαση και αμετάβλητη δύναμη της Πρόνοιας.
(Σημ: Ανάγκη είναι η θνητή διττή φύση του ανθρώπου, επειδή το σώμα του είναι θνητό όπως και η λογική του, γι'αυτό και οδηγείται από τις ανάγκες, και επέρχεται η αρμονία μέσω της μοίρας στους ανθρώπους).

Η θνητή φύση ζει σε αρμονία με τα αντίθετα της, γιατί εξουσιάζεται από τον δεύτερο Νου δημιουργό.
Ο θνητός άνθρωπος όμως έχει ροπή προς τα δύο άκρα, (καλό κακό, δράση-αντίδραση), γι'αυτό παραμένει για πάντα θνητός και υποφέρει από την μοίρα του.
.............
...............................

Αυτή που κρατά γερά το σύμπαν είναι η Πρόνοια ενώ αυτή που το συγκρατεί και το περιέχει είναι η Ανάγκη, και η Μοίρα οδηγεί και περιφέρει τα πάντα, αναγκαστικά, διότι ο εξαναγκασμός είναι η φύση της, και είναι αιτία της γένεσης και της φθοράς της ζωής.

Το σύμπαν πρώτο έχει την Πρόνοια (διότι πρώτο δέχεται την επίδραση της) η δε Πρόνοια απλώνεται στον ουρανό, διότι και οι θεοί με ακούραστη και ακατάπαυστη κίνηση στρέφονται και κινούνται σ'αυτόν και η Μοίρα επειδή συνδέεται με την ανάγκη.


Και η μεν Πρόνοια προνοεί ενώ η Μοίρα είναι η αιτία της κατάστασης των άστρων.
Αυτός είναι νόμος αναπόφευκτος σύμφωνα με τον οποίο όλα έχουν τακτοποιηθεί.

Σημ: Η Πρόνοια δηλαδή ο Λόγος του Πατέρα Νου Θεού Φως και Ζωή Υπάρχων, βρίσκεται έξω από το σύμπαν έξω από τους επτά κύκλους της θνητής διπολικής δημιουργίας, και το συγκρατεί απ'έξω. 

Η Ανάγκη βρίσκεται μέσα στους κύκλους, είναι η διττή φύση όλης της θνητής ύπαρξης που γεννιέται και πεθαίνει μέσα από την Ανάγκη.

Η Μοίρα εξαναγκάζεται να επιφέρει την Αρμονία και την Δικαιοσύνη σε όλα τα δημιουργήματα, άψυχα και έμψυχα μέσα στους κύκλους. 
Η Μοίρα είναι η αιτία της γένεσης και της φθοράς της ζωής,  για να υπάρξουν όλα αρμονικά (ζωή-θάνατος) χάρην της Αρμονίας των αντιθέτων.
....
Σημ: Το σύμπαν δέχεται την δύναμη της Πρόνοιας του Θεού, η Πρόνοια με την βοήθεια των "θεών" μεταφέρεται μέσα στο σύμπαν.
Όσον αφορά ποιοι είναι οι "θεοί" θα σας έλεγα ότι είναι οι Ολύμπιες θεότητες του δεύτερου Νου δημιουργού.

Η Μοίρα επίσης συνδέεται με τους "θεούς" η οποία συνδέεται με την Ανάγκη και οι θεοί είναι αυτοί που επιφέρουν την ζωή μέσα από την μοίρα και την ανάγκη.

Σημ: Η μεν Πρόνοια του Θεού προνοεί έξω από την θνητή δημιουργία, ενώ η Μοίρα αναγκαστικά αναγκάζει τους θεούς γιατί αυτό πρέπει να κάνουν να επιφέρουν την Αρμονία σε όλα.
Αυτός ο νόμος της Μοίρας είναι απαράβατος και δεν δύναται κανείς να τον καταπατήσει μα ούτε και δύναται.

Τώρα αν αποστάτησαν κάποιες θεότητες φέροντας την ανάδρομη πορεία στην ανθρωπότητα για να μας εξουσιάζουν είναι άλλο μεγάλο θέμα στο οποίο έχω αναφερθεί.

O ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΑΣ ΟΠΟΤΕ ΜΗΝ ΑΠΟΡΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΖΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ.ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΔΥΟ ΚΟΡΥΦΕΣ ΤΗΝ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΤΙΚΗ
ΟΤΑΝ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΕΙ Η ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΚΟΡΥΦΗ ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΕΧΘΡΙΚΟΙ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΝΗΜΠΟΡΟΙ ΝΑ ΤΗΝ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΛΥΠΗ ΑΠΟ ΗΔΟΝΗ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ
Η ΑΔΙΚΙΑ ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΚΗ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΟ ΑΚΡΑ.


Αυτή που κρατά γερά το σύμπαν είναι η Πρόνοια ενώ αυτή που το συγκρατεί και το περιέχει είναι η Ανάγκη, και η Μοίρα οδηγεί και περιφέρει τα πάντα, αναγκαστικά, διότι ο εξαναγκασμός είναι η φύση της, και είναι αιτία της γένεσης και της φθοράς της ζωής.

morfeas sky

Σχόλια