Το Άπλετο Φως και οι ιδιότητες του
Ακούγοντας εδώ και μιάμιση ώρα ένα βίντεο του Μάνου Δανέζη, από μια του διάλεξη, να σας πω τι κατάλαβα; ότι το φως έχει πολλές ιδιότητες, μία εκ των οποίων εμείς εδώ χαρακτηρίζουμε για παράδειγμα ως θερμότητα.


Αυτό που είναι φως και βρίσκεται εδώ, ταυτόχρονα είναι πανταχού παρών και τα πάντα πληρών, όχι μόνον στο δικό μας σύμπαν, αλλά και στα άλλα σύμπαντα.

Κι εμείς εδώ, στο δικό μας σύμπαν, έχοντας τις ίδιες ακριβώς ιδιότητες με το φως, αφού είμαστε κι εμείς φως, θεωρούμε ως πραγματικότητα και αλήθεια μία η μερικές εκ των πολλών ιδιοτήτων του φωτός, δηλαδή την σάρκα που ενδυθήκαμε, την ψευδαίσθηση της θερμότητας, της ύλης, τις ανάγκες της ανθρωπότητας και των ανθρώπων, τον φόβο του θανάτου, κτλ, μα δεν θεωρούμε ως πραγματικότητα και αλήθεια ότι εμείς είμαστε όλες οι ιδιότητες του φωτός, ότι εμείς βρισκόμαστε παντού ως η ίδια ουσία από φως.

Και δεν είμαστε  μία η μερικές από τις ιδιότητες του φωτός όπως νομίζουμε..

Ως συμπέρασμα, όποιος άνθρωπος φοβάται η τον λυπεί αυτό που δεν κατανοεί, αυτόβουλα γίνεται δούλος μερικών εκ των ιδιοτήτων του φωτός, ενώ είναι ο ίδιος όλες οι ιδιότητες μαζί, δηλαδή το φως.

Όποιος τα κατανοήσει αυτά απλά νικά τον θάνατο, τους φόβους του, τις ανασφάλειες του, τις ανάγκες του, και δεν τον εξουσιάζει κανείς, διότι γίνεται ένα με το φως, κι εσύ φίλε αναγνώστη είσαι φως, και όχι ελάχιστες από τις ιδιότητες του φωτός.

Εμείς είμαστε η ζωή το φως, και οι ιδιότητες του φωτός  που μας οδηγούν ανάλογα με την ποιότητα τους είναι η μοίρα μας.
Εμείς ορίζουμε την μοίρα μας και εμείς ορίζουμε τι είναι η ζωή.

morfeas sky

Σχόλια