ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Διαβάστε την ομολογία της πίστης μας σε συνδιασμό με τα σχόλια μου για να δείτε τι πίστευε ο Ερμής ο Τρισμέγιστος πως τον αντέγραψαν, και μπέρδεψαν την έννοια του Αγίου πνεύματος με τον δεύτερο Νου δημιουργό.

Kαι τίθεται το ερώτημα:

Ποιος είναι ο δεύτερος Νους δημιουργός;
Ποιος είναι ο Δίας;

Ζεὺς ὁ πανόπτης'', ἵνα δὴ τῆς διττῆς δημιουργίας ἔχῃ τὰς οἱονεὶ πηγάς
Ποιος είναι ο Κρόνος; είναι ο "κακός" της υπόθεσης;

(Ορφικά Αποσπάσματα 28), οπότε, και σύμφωνα με την όλη Ορφική Θεολογία, μία εκ των ιδιοτήτων του Αιθέρος είναι η γέννηση. «Και νους αδιάψευστος, βασιλιάς, είναι ο άφθαρτος Αιθέρας, γιατί μ’ αυτό λέει τα πάντα και ακούει και δεν υπάρχει φωνή, ούτε κραυγή, ούτε κτύπος, ούτε και φήμη, που να ξεφεύγει από τα αυτιά του πανίσχυρου Κρονίωνα. Έτσι, λοιπόν, είναι ο νους και η κεφαλή του Διός» (Ορφικά Αποσπάσματα 6, 19-23).


Είδες τι μας έκανε αυτός ο Δίας; μας έκοψε στα δύο,
δήθεν γιατί είμασταν αμαρτωλοί, έτσι το λέει αυτός που μας θέλει δούλους του μέσα από τις ανάγκες και την άγνοια.


"ο Δίας που είχε έμπνευση είπε στους άλλους θεούς:
<<Μου φαίνεται ότι βρήκα ένα τρόπο να διατηρηθεί η ανθρωπότητα και να παραιτηθεί από την αυθάδεια της:
να γίνουν ασθενέστεροι. Θα τους κόψω σε δύο μέρη τον καθέναν. Έτσι θα γίνουν αφενός μεν ανίσχυροι, αφετέρου δε χρησιμότεροι για εμάς, αφού θα είναι αριθμητικά περισσότεροι".


Μήπως λοιπόν διαστρέβλωσαν την αλήθεια;

morfeas sky


ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΤΕ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΝΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ! ΟΠΟΤΕ ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ: 
Ο ΠΑΝΑΓΑΘΟΣ ΘΕΟΣ ΣΑΣ ΘΕΛΕΙ ΔΟΥΛΟΥΣ;....ΜΟΝΟΝ ΤΑ ΑΛΟΓΑ ΑΝΘΡΩΠΟΖΩΑ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ «ΚΥΡΙΟΥ» ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΜΟΝΟΝ ΑΛΟΓΑ ΖΩΑ «ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΓΡΙΑ» ΓΕΝΝΑ!


ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ


Εδώ δοξάζουν το Άγιο Πνεύμα μεν, αλλά για να γίνει κατανοητό δοξάζουν και αυτό είναι το μεγάλο λάθος τον ΕΚΠΕΣΩΝ δεύτερο Νου δημιουργό!!

morfeas sky

...................
................................

Το Σύμβολο της Πίστεως (ΠΙΣΤΕΥΩ) και η ερμηνεία του

Το Σύμβολο της Πίστεως είναι σύντομη ομολογία της πίστεώς μας μέσα στην οποία παρουσιάζονται περιληπτικά, με σαφήνεια και αυθεντικά τα βασικά δόγματα του χριστιανισμού.

Το «Πιστεύω» το λέμε κυρίως στο Μυστήριο του Βαπτίσματος αλλά και στις άλλες ακολουθίες. Με αυτό αναγνωρίζονται οι βαπτισμένοι από τους αβάπτιστους.

Στην αρχή υπήρχαν πολλά Σύμβολα: των Αποστόλων, του Αγίου Αθανασίου κ.λ.π. Αυτό που έχουμε σήμερα λέγεται Σύμβολο της Νίκαιας και της Κωνσταντινούπολης γιατί θεσπίστηκε στις Α΄ και Β΄ Οικουμενικές Συνόδους και είναι το μοναδικό που χρησιμοποιούν όλες οι χριστιανικές ορθόδοξες ομολογίες. Αναφέρεται περιληπτικά σε αυτά που πρέπει να πιστεύει κάθε ορθόδοξος χριστιανός.

Αποτελείται από 12 άρθρα (στίχους). Τα 7 πρώτα έγιναν στην Α΄ Οικουμενική Σύνοδο. Τα υπόλοιπα 5 στη Β΄. Στα 9 πρώτα άρθρα κυριαρχεί το ρήμα ‘πιστεύω’, στο 10 το ρήμα ‘ομολογώ’, στα 11 κ 12 το ‘προσδοκώ’.

Το 1ο άρθρο αναφέρεται στον Πατέρα

Τα άρθρα από 2ο μέχρι το 7ο στον Υιό.

Το 8ο στο Άγιο Πνεύμα

Το 9ο στην Εκκλησία.

Το 10ο στο Βάπτισμα.

Το 11ο στην Ανάσταση των νεκρών.

Το 12ο στην Δευτέρα Παρουσία.
ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ
ΚΕΙΜΕΝΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ


1. Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα, παντοκράτορα, ποιητήν ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων.

Πιστεύω, ως ορθόδοξος Χριστιανός, σε έναν Θεό, Πατέρα, Κυρίαρχο του παντός, που δημιούργησε από το μηδέν και με απόλυτη ελευθερία και αγάπη τον ουρανό και τη γη.Σχόλια δικά μου:


Ερμής Τρισμέγιστος:

Εσύ παιδί μου να προσευχηθείς πρώτα στον Κύριο και Πατέρα και Μοναδικό και όχι στον Έναν, αλλά σ'εκείνον από τον οποίο προέρχεται ο Ένας, να τύχεις ευμενούς μεταχείρησης, ώστε να μπορέσεις να κατανοήσεις τον τόσο μεγάλο Θεό και με μια του μόνο ακτίνα να σου φωτίσει την νόηση.

σημ:
Ο Κύριος και Πατέρας Όλων Τριαδικός Θεός και Μοναδικός το Παν είναι Φως και Ζωή Υπάρχων.

Ο Ένας είναι ο δεύτερος Νους δημιουργός από πυρ και πνεύμα, ο αισθητός θεός των αισθητών σωμάτων.Ο ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ ΘΕΟΣ ΖΩΗ ΚΑΙ ΦΩΣ

Σε ευχαριστώ πατέρα, Θεέ, δύναμη των ενεργειών μου.
Ο δικός σου Λόγος μέσα από μένα σε δοξάζει.
Δέξου από μένα το παν μέσω των λόγων μου, τη θυσία του λόγου
.

Αυτά κραυγάζουν οι δυνάμεις που βρίσκονται μέσα μου, υμνούν το παν, εκτελούν το θέλημα σου, η βούληση σου πηγάζει από σένα και ξαναγυρνά σε σένα, που είσαι το παν.
Δέξου από όλα τη θυσία του λόγου.
Εσύ ως παν που βρίσκεσαι μέσα μας, σώζε μας ως Ζωή και φώτιζε μας ως Φως, Θεέ.
Γιατί ο νους καθοδηγεί το λόγο σου.Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΝΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ Ο ΕΝΑΣ 


Δημιουργέ, εσύ που φέρεις το πνεύμα. (ο Ένας).
Εσύ είσαι ο θεός. (ο δεύτερος Νους δημιουργός ο αισθητός θεός).
Ο άνθρωπος που εσύ δημιούργησες, (τα αισθητά σώματα της Ύλης που ενσαρκώνονται οι θεϊκές ανθρώπινες ψυχές -Νους και ψυχή- που δημιούργησε από την δική του Ουσία ο Άνθρωπος δεύτερος θεός Ζωή και Φως) αυτά σου κραυγάζει μέσω της φωτιάς, του αέρα, της γης, του νερού, μέσω του πνεύματος, μέσω των δημιουργημάτων σου. 
Εσύ μου χάρισες τη δοξασία της Αιωνιότητας (η αιωνιότητα του κτιστού κόσμου της Ύλης) και αποκτώ την αταραξία χάρη στη βούληση σου, πράγμα το οποίω αναζητώ.Δημιούργησε, δηλαδή, τον κτιστό κόσμο, τόσο τον ορατό και υλικό, όσο και τον αόρατο και πνευματικό κόσμο  ο δεύτερος Νους δημιουργός.


Δημιούργησε τον πνευματικό κόσμο των αισθητών σωμάτων της Ύλης με τον πνευματικό του λόγο, ο δεύτερος Νους δημιουργός, τον ουρανό και την γη.
Δημιουργήθηκε o πνευματικός κόσμος από την ένωση του Άγιου Λόγου  (Άγιο Πνεύμα) με τα στοιχεία της υγρής και σκοτεινής φύσης που εμφανίστηκαν από το Σκότος, (δοχείο της Ύλης), και παίρνουν ζωή από τον Άγιο Λόγο που όταν ενώνεται μαζί τους μεταβάλλεται σε πνεύμα του πυρός αυτής της φύσης που γεννιέται, (γη και ουρανός).

Ο δεύτερος Νους δημιουργός μαζί με τον Λόγο στο καθαρό της φύσης δημιούργημα περιέκλεισε αυτή την σκοτεινή φύση που εμφανίστηκε (δοχείο της Ύλης) σε Επτά Ουρανούς.

Ο δεύτερος Νους έδωσε στην συνέχεια μαζί με τον Λόγο περιστροφή και κίνηση στο δοχείο της Ύλης από μια αόριστη αρχή κι ένα απέραντο τέλος, δηλαδή την Αιωνιότητα, και από την κίνηση αυτή χωρίστηκαν τα πιο λεπτοφυή στοιχεία της Ύλης από τα πιο κατωφερή.

Στην συνέχεια ο δεύτερος Νους δημιουργός έδωσε ζωή στον πιο κατωφερή κύκλο, με τα τέσσερα στοιχεία γη νερό αέρας φωτιά,
σύμφωνα με τους νόμους της Αρμονίας.

Δημιούργησε όντα έμβια αρσενικο-θηλυκα, και εδώ τελειώνει αυτή η περίοδος μέχρι την εμφάνιση στην θνητή δημιουργία του Ανθρώπου Θεού.

Με την είσοδο στον κτιστό κόσμο του Ανθρώπου δεύτερου θεού ζωή και φως , ο δεύτερος Νους δημιουργός αποστάτησε και διέλυσε τον σύνδεσμο στα αισθητά σώματα και στα πάντα μέσα στον κτιστό κόσμο των επτά ουρανών.


Και οι ανθρώπινες ψυχές που ενσαρκώθηκαν εγκλωβίστηκαν στα σώματα πέφτοντας σε Λήθη, σε Άγνοια της Αλήθειας, αφού έχασαν την επαφή με τον νοηματικό λόγο της ψυχής τους.

Και έτσι από αρσενικοθήλυκα δίχως φύλο που ήταν και συμβατά με τον Αρχέτυπο κόσμο του Φωτός, όλα τα αισθητά σώματα της Ύλης, και φέρουν την επαφή της κάθε ενσαρκωμένης ανθρώπινης  ψυχής με τον Άνθρωπο δεύτερο θεό, ο δεύτερος Νους δημιουργός διαχωρίζει τα πάντα ΛΥΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΤΗΣ ΑΡΜΟΝΙΑΣ, σε δύο αντίθετα. (σε αρσενικό και θηλυκό στα σώματα). Και με αυτόν τον τρόπο όλες οι ανθρώπινες ψυχές εγκλωβίστηκαν στα σώματα και έγιναν σκλάβοι της Ύλης και του δεύτερου Νου δημιουργού. Διότι όλα τα σώματα έχασαν την επαφή με τις ψυχές, με τον Άνθρωπο δεύτερο θεό.

Με αυτόν τον τρόπο φυλακίζει τον Άνθρωπο και τον κρατά δέσμιο με ένα σκοτεινό πέπλο που τον ενδύει.
Είναι η σάρκα...ο άνθρωπος της Γης. (άντρας -γυναίκα).

Και από τότε άρχισαν οι γεννήσεις.
Ο Άνθρωπος που θα κατανοήσει τον Αληθινό εαυτό του θα γυρίσει πίσω στην Ζωή και Φως.

Ο δεύτερος Νους δημιουργός έγινε ένα με το άλογο πνεύμα της Ύλης, της κακίας, και δημιούργησε ένα δεύτερο πέπλο σκοτεινής πληροφορίας ώστε οι άνθρωποι να ζουν μέσα στο θνητό σκοτάδι τους.
Δημιούργησε τις θρησκείες τις επιστήμες και όλα όσα χρειάζεται για να κρατά τους ανθρώπους φυλακισμένους στο σκοτάδι.

morfeas sky


2. Και εις ένα Κύριον Ιησούν Χριστόν, τον Υιόν του Θεού τον μονογενή, τον εκ του Πατρός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων˙ Φως εκ Φωτός, Θεόν αληθινόν εκ Θεού αληθινού, γεννηθέντα, ου ποιηθέντα, ομοούσιον τω Πατρί, δι' ου τα πάντα εγένετο.


Πιστεύω και σ’ έναν Κύριο, τον Θεάνθρωπο Ιησού Χριστό, που είναι ο μονογενής Υιός του Θεού Πατέρα
και Γεννήθηκε απ’ Αυτόν προαιωνίως. Είναι φως, όπως και ο Πατέρας Του. Είναι αληθινός Θεός, επειδή γεννήθηκε από τον αληθινό Θεό. Ο Υιός δεν είναι δημιούργημα ή κτίσμα του Θεού, όπως πίστευαν διάφοροι αιρετικοί, αλλά έχει την ίδια Θεία ουσία με τον Πατέρα (είναι «ομοούσιος») και τα πάντα δημιουργήθηκαν δια του Υιού.


ΠΟΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΟΜΩΣ; Ο ΚΤΙΣΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΝΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΕΝΑ ΚΑΤΩΤΕΡΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ ΑΛΗΘΙΝΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ ΠΟΥ ΕΞΕΠΕΣΕ ΟΤΑΝ ΕΙΣΗΛΘΕ ΣΤΗΝ ΚΤΙΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΘΕΟΣ

Σημ: ο Άνθρωπος δηλαδή τίνος γέννημα είναι; και αναφέρομαι στον Άνθρωπο όμοιο με τον Πατέρα Τριαδικό Θεό και όχι στον άνθρωπο με σάρκα της Γης! 


Νους και ψυχή ως εικόνα της ζωής, που ενώθηκε με τα αισθητά σώματα της Ύλης του δεύτερου Νου δημιουργού και έπεσε σε Λήθη όταν λύθηκε ο σύνδεσμος της Αρμονίας και ξέχασε ποιος είναι.

morfeas sky


3. Τον δι' ημάς τους ανθρώπους και δια την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των ουρανών και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος άγιου και Μαρίας της Παρθένου και ενανθρωπήσαντα.

Ο Υιός του Θεού, για τη δική μας σωτηρία, κατέβηκε από την ουράνια δόξα Του στη γη και έλαβε σάρκα, όμοια με τη δική μας, από την Παρθένο Μαρία με την ενέργεια του Αγίου Πνεύματος. Έγινε δηλαδή άνθρωπος όμοιος σε όλα μ’ εμάς, εκτός από την αμαρτία και έζησε σε συγκεκριμένο χρόνο πάνω στη γη.


Σημ: οι άνθρωποι με σάρκα δεν έχουν καμία απολύτως ομοιότητα με τον Άνθρωπο δεύτερο θεό όμοιο με τον Τριαδικό Πατέρα, δεν είναι ούτε καν κατ'εικόνα, διότι η σάρκα, αλλά και το πνεύμα της σάρκας, η λογική του ανθρώπου με σάρκα, είναι θνητό δημιούργημα του δεύτερου Νου δημιουργού που αποστάτησε για να φυλακίσει τον Άνθρωπο θεό.

Δηλαδή ενσαρκώθηκε ο Υιός του Ανθρώπου δεύτερου θεού, (λόγος) με σκοπό να μας πει ποιοι αληθινά είμαστε ώστε να απελευθερωθούμε από τα σκοτεινά δεσμά της σάρκας.


Και διαστρέβλωσαν τα πάντα χτίζοντας πάνω στις θρησκείες το ψέμα.

Ούτε είναι Aγιο πνεύμα ο Υιός του Ανθρώπου ο Χριστός διότι είναι Φως και Ζωή,
Ή κεντρική ακτίνα του πυρήνα Φωτός του Θεάνθρωπου ομοίου με τον Πατέρα.

morfeas sky

4. Σταυρωθέντα τε υπέρ ημών επί Ποντίου Πιλάτου και παθόντα και ταφέντα. 


Σταυρώθηκε, έπαθε και τάφηκε για μας, όταν ρωμαίος επίτροπος της Ιουδαίας ήταν ο Πόντιος Πιλάτος.


σημ: Σταυρώθηκε από τους "ανθρώπους" που έχουν σάρκα και είναι ένα με το πνεύμα του δεύτερου Νου δημιουργού..

morfeas sky

5. Και αναστάντα τη τρίτη ήμερα κατά τας Γραφάς.


Και αναστήθηκε, σύμφωνα με την Αγία Γραφή, την τρίτη ημέρα από τον τάφο, ενώ ήταν νεκρός.


σημ: Οι ψυχές που έχουν μέσα τους τον Νου, εκ του Φωτός Λόγου είναι αθάνατες, αεικίνητες, περιφέρονται στο θνητό σύμπαν ελεύθερες, και χωρίς την ψυχή πεθαίνει η σάρκα, αλλά και αν η ανθρώπινη ψυχή έχει την επίφυση-επιφώτιση του Λόγου του Φωτός μπορεί να αναστήσει και νεκρούς.

morfeas sky

6. Και ανελθόντα εις τους ουρανούς και καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός. 


Μετά την Ανάστασή Του ανέβηκε στον ουρανό με τη δύναμη που είχε ως Θεός, δοξάζοντας έτσι την ανθρώπινη φύση. Ανέβηκε και κάθισε στα δεξιά του Πατέρα Του.

Και ανεβαίνοντας τους επτά κύκλους της θνητής δημιουργίας ο Νους της ψυχής, δηλαδή ο Λόγος που είναι Όμοιος με τον Θεό και τον Λόγο-Υιό, καθαρίζεται η ψυχή από τις ενέργειες της Ύλης, και αποβάλλεται το θνητό πυρ και πνεύμα, με αποτέλεσμα να επέλθει η κάθαρση από τις φθαρτές ενέργειες της Ύλης από πυρ και πνεύμα, και την επάνοδο του Λόγου, στον Όγδοο Ουρανό, και να επανενωθούν με τον Άνθρωπο δεύτερο θεό και να ξαναγίνουν δυνάμεις έτοιμες να ενωθούν με την Ζωή και Φως μέσα στον Τριαδικό Θεό πέραν του Όγδοου Ουρανού και έξω από τον κτιστό κόσμο).


morfeas sky

7. Και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς· ου της βασιλείας ουκ έσται τέλος. 


Θα έρθει και πάλι στον κόσμο με δόξα, σε χρόνο που τον γνωρίζει μόνο ο Θεός, για να κρίνει τους ζωντανούς και τους νεκρούς. Και η Βασιλεία Του δεν θα έχει τέλος.


σημ: Θα έρθει στο τέλος αυτής της περιόδου ο Άνθρωπος δεύτερος θεός, ως Ολότητα, για να ανακαινίσει τους κύκλους-ουρανούς του κτιστού κόσμου, και να μπει στην σφαίρα της δημιουργίας σαν τον Πατέρα του.

Ο ΕΚΠΕΣΩΝ δεύτερος Νους δημιουργός, θα χάσει όλες του τις δυνάμεις.

Ο Άνθρωπος δεύτερος θεός δεν θα κρίνει κανέναν ως Πανάγαθος που είναι, απλά θα αλλάξει την δομή της θνητής διπολικής δημιουργίας, και θα την ξανακάνει όπως στην αρχή, ώστε να υπάρχει όμοια δόνηση με τα Φωτεινά Πεδία και να ξαναγίνουν όλα συμβατά με τον Αρχέτυπο απεριόριστο κόσμο του Φωτός.

morfeas sky

8. Και εις το Πνεύμα το άγιον, το κύριον, το ζωοποιόν, το εκ του Πατρός εκπορευόμενον, το συν Πατρί και Υιώ συμπροσκυνούμενον και συνδοξαζόμενον, το λαλήσαν δια των προφητών. 


Πιστεύω και στο Άγιο Πνεύμα, το τρίτο πρόσωπο της Αγίας Τριάδος, που έχει κυριότητα και εξουσία. Ζωοποιεί όλη την κτίση και εκπορεύεται από τον Πατέρα. Είναι ομοούσιο με τον Πατέρα και τον Υιό. Προσκυνείται και δοξάζεται ισότιμα μαζί Τους. Καθοδήγησε τους Προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης, που προείπαν για τον ερχομό
του Σωτήρα.σημ: Εδώ δοξάζουν το Άγιο Πνεύμα, του δεύτερου Νου δημιουργού, και αυτόν θεωρούν ως πατέρα όλων, και για να γίνει πιο κατανοητό δοξάζουν και αυτό είναι το μεγάλο λάθος, τον ΕΚΠΕΣΩΝ δεύτερο Νου δημιουργό!!

morfeas sky9. Εις μίαν, αγίαν, καθολικήν και αποστολικήν Εκκλησίαν. Πιστεύω και στην Εκκλησία.


Είναι μία, επειδή μία είναι η κεφαλή της, ο Χριστός και μία η πίστη εκείνων που μετέχουν στη ζωή της. Είναι αγία, χωρισμένη από κάθε αμαρτία. Είναι καθολική, επειδή κατέχει όλη την αλήθεια και θέλει να συμπεριλάβει όλους τους ανθρώπους. Είναι αποστολική, επειδή διατηρεί ανόθευτη τη διδασκαλία των Αποστόλων και επειδή οι επίσκοποι που την ποιμαίνουν είναι διάδοχοι εκείνων.


10. Ομολογώ εν βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών. Ομολογώ ένα βάπτισμα στο όνομα της Αγίας Τριάδος. 


Μ’ αυτό αρχίζουμε την καινούρια ζωή μέσα στην Εκκλησία. Με αυτό συγχωρείται το προπατορικό αμάρτημα.σημ: Ποιο είναι το προπατορικό αμάρτημα; που εισήλθε ο Άνθρωπος θεός στην θνητή δημιουργία; μα αυτός είναι ο σκοπός και η αποστολή του Ανθρώπου, να ζήσει και κατανοήσει όλα τα δημιουργήματα του Πατέρα που του έδωσε την εξουσία να τα εξουσιάζει, να ζήσει και κατανοήσει την θνητή διπολική δημιουργία, ώστε να μπει ο Άνθρωπος δεύτερος θεός στο τέλος αυτής της περιόδου στην σφαίρα της δημιουργίας, αφού είναι και ο ίδιος δημιουργός σαν τον Πατέρα του.

ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ
ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ
ὁ δὲ πάντων πατὴρ ὁ Νοῦς, ὢν ζωὴ καὶ φῶς, ἀπεκύησεν ῎Ανθρωπον αὐτῷ ἴσον, οὗ ἠράσθη ὡς ἰδίου τόκου·
περικαλλὴς γάρ, τὴν τοῦ πατρὸς εἰκόνα ἔχων·
ὄντως γὰρ καὶ ὁ θεὸς ἠράσθη τῆς ἰδίας μορφῆς, παρέδωκε τὰ ἑαυτοῦ πάντα δημιουργήματα, καὶ κατανοήσας δὲ τὴν τοῦ Δημιουργοῦ κτίσιν ἐν τῷ πυρί, ἠβουλήθη καὶ αὐτὸς δημιουργεῖν, καὶ συνεχωρήθη ἀπὸ τοῦ πατρός·

γενόμενος ἐν τῇ δημιουργικῇ σφαίρᾳ, ἕξων τὴν πᾶσαν ἐξουσίαν, κατενόησε τοῦ ἀδελφοῦ τὰ δημιουργήματα, οἱ δὲ ἠράσθησαν αὐτοῦ, ἕκαστος δὲ μετεδίδου τῆς ἰδίας τάξεως·
καὶ καταμαθὼν τὴν τούτων οὐσίαν καὶ μεταλαβὼν τῆς αὐτῶν φύσεως ἠβουλήθη ἀναρρῆξαι τὴν περιφέρειαν τῶν κύκλων, καὶ τὸ κράτος τοῦ ἐπικειμένου ἐπὶ τοῦ πυρὸς κατανοῆσαι.

morfeas sky


11. Προσδοκώ ανάστασιν νεκρών. 

Πιστεύω και περιμένω την κοινή ανάσταση όλων των νεκρών. 
Θα αναστηθεί κάθε σώμα για να ενωθεί με την αθάνατη ψυχή του. Η ανάσταση όλων θα γίνει με τη Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου.

ΠΡΟΣΔΟΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΝ ΥΛΗ ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΣΑΡΚΑ ΤΟ ΔΟΧΕΙΟ ΤΗΣ ΥΛΗΣ
ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΝΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ.

Θα αναστηθεί κάθε σώμα για να ενωθεί με την αθάνατη ψυχή του. 

Το πιάσατε το υπονοούμενο; θέλει να φυλακίσει τις ψυχές μας για να πάρουν ζωή τα δικά του ΔΙΑΣΠΑΣΜΕΝΑ σώματα που δημιουργεί ο δεύτερος Νους δημιουργός, και με αυτόν τον τρόπο να μας εξουσιάζει έχοντας μας ως ΔΟΥΛΟΥΣ!!.

Όλες οι  ψυχές είναι αθάνατες, απλά όσες γίνονται ένα με αυτόν τον θνητό κόσμο και την σάρκα υποφέρουν, και εννοείται ότι κάποια στιγμή οι ψυχές θα κατανοήσουν τον αληθινό τους εαυτό, και θα αναστηθούν ώστε να ενωθούν με τον εαυτό τους, τον Άνθρωπο δεύτερο θεό.
Και από είδωλα που είναι σήμερα μέσα στους κύκλους-επτά ουρανούς, θα ενωθούν με τον Άνθρωπο θεό μέσω της Αρμονίας και θα θυμηθούν τον αληθινό τους εαυτό..

Τα σώματα από σάρκα είναι δημιούργημα του δεύτερου Νου δημιουργού από πυρ και πνεύμα. 

morfeas sky


12. Και ζωήν του μέλλοντος αιώνος. Αμήν. 


Προσδοκώ ότι, μετά την ανάσταση και την τελική κρίση όλων των ανθρώπων από τον Χριστό, θα αξιωθώ να απολαύσω την αιώνια ζωή, μαζί με όλους τους αγίους. Αμήν.

Ο Άνθρωπος δεύτερος θεός δεν θα κρίνει κανέναν ως Πανάγαθος που είναι σαν τον Πατέρα του, απλά θα ανακαινίσει την δομή της κτιστής δημιουργίας, και θα την ξανακάνει όπως ήταν συμβατή με τον Αρχέτυπο κόσμο του Φωτός.


morfeas sky

Σχόλια

  1. Είναι λίγο μπέρδεμα η όλη υπόθεση....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Renos Renos
    Το ότι είναι μπέρδεμα είναι σίγουρο, διότι αυτό ήθελαν και το κατάφεραν.
    Ζούμε μέσα στην λήθη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου