ΓΝΩΘΙ Σ ΑΥΤΟΝ - ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥΣε έναν κόσμο όπου όλοι γνωρίζουμε ότι ζούμε μέσα στην εικόνα της αληθινής ζωής και πραγματικότητας, πρέπει και οφείλουμε να αναζητήσουμε την αλήθεια πέρα από την εικόνα και την εδώ ανθρωποκεντρική αντίληψη, και να εστιάσουμε σε εκείνο το σημείο  όπου δεν υπάρχουν τα στοιχεία που βρίσκονται στον δικό μας κόσμο το δικό μας σύμπαν όπου είναι η εικόνα του αληθινού και τα βλέπουμε όλα στρεβλωμένα. 

 Ποια είναι η στρέβλωση της όρασης μας; 
Το μεγάλο λάθος που κάνουμε, είναι ότι προσπαθούμε να εξηγήσουμε το αληθινό τον ίδιο τον Θεό σύμφωνα με την εδώ αντίληψη που έχουμε για όλα. 

Ποια είναι η εικόνα της ζωής σε ολόκληρο το σύμπαν; είτε αφορά την ύλη είτε την λογική είτε την πνευματική ζωή; 

Όλα τα υλικά ουράνια σώματα, και όλα τα έμβια όντα που έχουν κάποια υποτυπώδη νοημοσύνη είτε οι άνθρωποι που έχουν την λογική, ανήκουν στην εικόνα αυτού του κόσμου, και εικόνα είναι τα σώματα τους, αλλά και η όποια λογική τους. 

 Μόνον η πνευματική ενόραση όπως την ονομάζουμε οι περισσότεροι από όλους εμάς λανθασμένα, και όχι Νους, διότι μέσα στην ψυχή που είναι το είδωλο του αληθινού μας σώματος εμπεριέχεται η νοητή ουσία ο Νους ο οποίος είναι ουσιωδώς όμοιος με την πρωταρχική νοητή ουσία, δηλαδή με τον ίδιο τον Θεό που είναι Ζωή και άπλετο Φως, όπου Φως ομοούσιος με τον Νου ο φωτισμένος Νους όπου δεν υπάρχουν σκιές από αρνητικές σκέψεις, και όπου οι φωτισμένες σκέψεις ο Λόγος ο οποίος γεννά την Ζωή τις ψυχές από φως στον χώρο από φως.. 

Οι ψυχές στον δικό μας κόσμο είναι τα σώματα που δίνουν την ζωή σε όλες τις έμβιες οντότητες που έχουν σάρκινο σώμα  και εμπεριέχουν κίνηση, διότι ότι κινείται είναι η Ζωή. 

 Ο Νους που εμπεριέχεται μέσα στην ψυχή των ανθρώπων αυτή η νοητή ουσία, είναι η Αληθινή ζωή, και συνυπάρχει με το είδωλο την εικόνα της ζωής που είναι η αθάνατη ψυχή, η οποία ψυχή όμως που εμπεριέχει μέσα της τον Νου, όταν εισέρχεται μέσα στο υλοενεργειακό πεδίο ενδύεται ένα άλλο σώμα, αυτό της σάρκας και πλέον η ψυχή γίνεται η ανθρώπινη της Γης, δηλαδή άνθρωπος εικόνα της εικόνας, με σώμα και λογική το πυρ και πνεύμα της διπολικής φύσης ενός σύμπαντος όπου δεν ενυπάρχει καθόλου Φως, αλλά η εικόνα από φως,αλλά και η εικόνα από το σκότος, τα δύο αντίθετα, τα οποία συνυπάρχουν ως πυρ και πνεύμα διπολικό, το οποίο δεν είναι ούτε η Ζωή ούτε η ανυπαρξία, αλλά η εικόνα του άπλετου Φωτός και η εικόνα του άπλετου σκότους. 

Το σύμπαν στο οποίο ζούμε και εμπεριέχει τα πάντα μέσα του ως δικά του δημιουργήματα, από τα δικά του στοιχεία, που είναι από πυρ και πνεύμα, ζουν το καθένα μόνο του και όλα μαζί ως ένα, αλλά πάντα μαζί με το αντίθετο τους. Έτσι βλέπουμε στα σώματα να υπάρχουν οι καλές και κακές αισθήσεις, με κυριότερο τα άκρα, που είναι η ζωή και ο θάνατος των σωμάτων, με κύρια δύναμη την έλξη των αντιθέτων, τον έρωτα στα έμβια όντα, ενώ στον πνευματικό κόσμο όλων των έμβιων όντων, βλέπουμε να κυριαρχούν τα συναισθήματα αρνητικά και θετικά, και επειδή η λογική του πνεύματος είναι αποτέλεσμα της ένωσης των αντιθέτων, έτσι και σε όλα τα έμβια όντα επικρατεί το πάθος και η επιθυμία, τα οποία είναι ανάλογα με το πόσο επιρρεπείς είμαστε στο ένα άκρο, οπότε την ίδια αντίδραση θα νιώσουμε στον συναισθηματικό μας κόσμο από το αντίθετο του.

Όλα τα πάντα η κάθε μας σκέψη έχει και το αντίθετο της. 

Όταν λοιπόν μας παρουσιάζουν έναν θεό εκδικητικό απέναντι στο αντίθετο του, ο οποίος θα μας στείλει στην κόλαση η στον παράδεισο, τότε μιλάμε για έναν θεό εικόνα του ΑΛΗΘΙΝΟΥ ΘΕΟΥ, ο οποίος όμως μπορούμε να διακρίνουμε ότι μας λέει την μισή αλήθεια! και ποια είναι αυτή; 

Όταν είμαστε επιρρεπής στο κακό, η ροπή που έχουμε είναι προς το σκοτάδι, και όπου υπάρχει σκοτάδι δεν υπάρχει φως, άρα γινόμαστε ένα με τον θάνατο μας, και χάνουμε την ζωή. 

Όταν είμαστε επιρρεπείς στο καλό, πάλι ωθούμαστε προς το ένα άκρο, οποτε θα συναντήσουμε μπροστά μας την αντίδραση του κακού, άρα και την διαμάχη μεταξύ τους, η οποία διαμάχη πάλι έχει ροπή προς το κακό. 

 Ζωή είναι οι όμορφες σκέψεις, η αθάνατη ζωή, δίχως αρνητικές αισθήσεις, δίχως αρνητικά συναισθήματα, δίχως αρνητικά πάθη και επιθυμίες. 

 Θάνατος είναι μια υποτυπώδη ζωή μέσα από τον ατελείωτο πόνο των αισθήσεων, τον ατελείωτο πόνο των συναισθημάτων, τα ατελείωτα άσβεστα πάθη και επιθυμίες που μας τρώνε τα σωθικά.

Σχόλια