ΥΜΝΩΔΙΑ ΑΠΟΚΡΥΦΗ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣΕρμής Τρισμέγιστος
Εσύ παιδί μου να προσευχηθείς πρώτα στον Κύριο και Πατέρα και Μοναδικό και όχι στον Έναν, αλλά σ'εκείνον από τον οποίο προέρχεται ο Ένας, να τύχεις ευμενούς μεταχείρησης, ώστε να μπορέσεις να κατανοήσεις τον τόσο μεγάλο Θεό και με μια του μόνο ακτίνα να σου φωτίσει την νόηση.

σχόλιο: ο Ενας είναι ο Ογδοος Ουρανός, είναι η εικόνα του Πανάγαθου Θεού Φως και Ζωή.

Ερμής Τρισμέγιστος
Εσύ ως παν που βρίσκεσαι μέσα μας, σώζε μας ως ζωή και φώτιζε μας ως φως, Θεέ. 

σχόλιο: ο Νους της ψυχής μας είναι Ουσιωδώς όμοιος με την Ζωή και Φως, το κατ'εξοχήν Αγαθό, o Aγαθός Νους.


Ερμής Τρισμέγιστος
Εσύ παιδί μου να προσευχηθείς πρώτα στον Κύριο και Πατέρα και Μοναδικό και όχι στον Έναν, αλλά σ'εκείνον από τον οποίο προέρχεται ο Ένας, να τύχεις ευμενούς μεταχείρησης, ώστε να μπορέσεις να κατανοήσεις τον τόσο μεγάλο Θεό και με μια του μόνο ακτίνα να σου φωτίσει την νόηση.

σχόλιο: Ο Κύριος και Πατέρας Όλων Τριαδικός Θεός και Μοναδικός το Παν είναι Φως και Ζωή 
το κατ'εξοχήν Αγαθό, o Aγαθός Νους, δημιούργησε την εικόνα του τον Ογδοο Ουρανό τον Ένα.

................

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΝΑΣ.

ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΑΘΟΣ ΝΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΣ ΑΓΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΕΝΟΣ 

Ο ΕΝΑΣ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΑΘΟΥ ΘΕΟΥ ΠΟΥ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΤΟ ΑΓΕΝΝΗΤΟ ΑΔΡΑΝΗ ΔΟΧΕΙΟ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟ 

ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΡΡΕΝΟΘΗΛΥΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΔΟΧΕΙΟ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΚΙΝΗΤΟ ΣΤΟΝ ΟΓΔΟΟ ΟΥΡΑΝΟ ΕΙΝΑΙ ΣΩΜΑ, ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΔΡΑΝΗ ΚΑΙ ΕΝΩΜΕΝΑ

ΤΟ ΔΟΧΕΙΟ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΣΘΗΣΗ

Ο Πανάγαθος Νους και ο Αδιαίρετος Φωτεινός Λόγος δημιούργησε την εικόνα του, τον Ένα, συμπαντικό οργανισμό, τον αρρενόθηλυ Νου και Αδιαίρετο Άγιο Λόγο, ο Ογδοος Ουρανός, όπου ο δικός του κόσμος είναι το αδρανή και αγέννητο δοχείο της Υλης, δηλαδή είναι Ένας συμπαντικός Ζωντανός οργανισμός, αδρανής στο σώμα χωρίς κίνηση (σώμα-το αδρανή δοχείο της Υλης).

Οπου ο Νους και ο Αδιαίρετος Αγιος Λόγος, ο Ογδοος Ουρανός, ο Ένας, είναι η εικόνα του Τριαδικού Θεού Ζωή και Φως.

Και οι Επτά Ουρανοί είναι η κίνηση αυτού του Συμπαντικού Οργανισμού, οι Επτά κατωφερείς φύσεις είναι οι Επτά συμπαντικοί οργανισμοί (τα Επτά όργανα του σώματος) της εικόνας του Άγιου Λόγου που είναι ο δεύτερος Νους δημιουργός του πυρός και πνεύματος.

Οι Επτά συμπαντικοί οργανισμοί, οι επτά φύσεις τα Επτά όργανα, (οι επτά Νους Διοικητές ) θα έλεγα ότι είναι, ότι ακριβώς και το ανθρώπινο σώμα μας, όπου ο Έβδομος Ουρανός είναι ο Νους το κεφάλι, το πνεύμα είναι η καρδιά, και το σκότος το υπόλοιπο σώμα και τα πόδια.

Και κάθε φύση είναι από μόνη της είναι ένας συμπαντικός οργανισμός. Από την ανώτερη φύση, (Νους), ως την κατώτερη φύση της Γαίας. Το χειρότερο σώμα δηλαδή......κάπου στα αποχετευτικά όργανα του σώματος ζούμε! χα χα της ανακύκλωσης των κοπράνων-σωμάτων!

morfeas sky
.................

Ερμής Τρισμέγιστος: Εσύ ως παν που βρίσκεσαι μέσα μας, σώζε μας ως ζωή και φώτιζε μας ως Φως, Θεέ. Γιατί ο νους καθοδηγεί το λόγο σου.


Δημιουργέ, εσύ που φέρεις το πνεύμα. Εσύ είσαι ο θεός.

σχόλιο:
ο δημιουργός των Επτά Ουρανών είναι η εικόνα του Ογδοου Ουρανού, είναι ο δεύτερος Νους δημιουργός του πυρός και πνεύματος, ο αισθητός θεός.


Ο άνθρωπος που εσύ δημιούργησες, (από φωτιά, αέρα, γη, νερό, φέρει το δικό του πνεύμα) αυτά σου κραυγάζει μέσω της φωτιάς, του αέρα, της γης, του νερού, μέσω του πνεύματος, μέσω των δημιουργημάτων σου.

σχόλιο: ο άνθρωπος είναι δικό του δημιούργημα, το ανθρώπινο σώμα που δημιούργησε ο δεύτερος Νους δημιουργός, και υποδέχεται τον Άνθρωπο δεύτερο θεό ως Μονάδα Νους και ψυχή.
..........

ΥΜΝΩΔΙΑ ΑΠΟΚΡΥΦΗ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

Όλη η φύση ας υποδεχτεί αυτόν τον ύμνο.
Ας ανοίξει η γη, ας ανοίξει για μένα κάθε μοχλός της βροχής και τα δέντρα ας μην κουνιούνται. 
Πρόκειται να δοξάσω ως κύριο της κτήσης, το παν και το ένα.

σχόλιο: το Παν είναι ο Τριαδικός Θεός Φως και Ζωή. το Ενα είναι η εικόνα του Τριαδικού Θεού ο Ογδοος Ουρανός που φέρει το αδρανή δοχείο της Υλης πριν ακόμη γεννηθεί είναι Αγέννητο, και πριν γίνει Υπάρχων, πριν του δοθεί η κίνηση.

Ας ανοίξουν οι ουρανοί (οι Επτά Ουρανοί όπου συμβαίνει το γίγνεσθε με το δοχείο της Υλης) και οι άνεμοι ας σταθούν. 
Ο αθάνατος κύκλος του θεού (ο Ογδοος Ουρανός) ας δεχτεί τα λόγια μου. 

Γιατί πρόκειται να δοξάσω αυτόν που έκτισε τα πάντα, 
(να δοξάσει τον Εναν, τον Ογδοο Ουρανό, την εικόνα του Θεού, όπου δημιούργησε με την σειρά του την δική του εικόνα με τον Αδιαίρετο Αγιο Λόγο του, και γέννησε τον δεύτερο Νου δημιουργό του πυρός και πνεύματος των Επτά Ουρανών, τον αισθητό θεό των επτά ουρανών), 

αυτόν που στερέωσε τη γη και κρέμασε τον ουρανό και ξεχώρισε το γλυκό νερό από τον ωκεανό να βρίσκεται στην κατοικημένη και ακατοίκητη γη για τη διατροφή και τη δημιουργία των ανθρώπων, αυτόν που έδωσε εντολή να φανερωθεί η φωτιά (η φωτιά είναι ο αγαθός νους που δόθηκε στον άνθρωπο από τον Ογδοο Ουρανό) στους θεούς και στους ανθρώπους και να μετέχει σε κάθε πράξη τους. 

Ας τον εξυμνήσουμε όλοι από κοινού, αυτόν που βρίσκεται στα ουράνια, τον κτίστη ολόκληρης της φύσης. Αυτός είναι το μάτι του νου (Ο Ογδοος Ουρανός) και ας δεχτεί τη δοξασία των δυνάμεων μου.

Δυνάμεις που βρίσκονται μέσα μου (ο Αγαθός Νους της ψυχής που δόθηκε στον άνθρωπο από τον Ογδοο Ουρανό) δοξάστε το ένα και το παν. Όλες οι δυνάμεις που βρίσκεστε μέσα μου μαζί με τη θέληση μου, ψάλλετε.

Άγια γνώση (ο Άγιος Νους και ο Αδιαίρετος Αγιος Λόγος η Όγδοη μονάδα του πνεύματος που κατέχει ο Άνθρωπος δεύτερος θεός Φως και Ζωή και κατέχει όλη την γνώση του κτιστού κόσμου) φωτισμένος από σένα, (από τον Πατέρα Όλων Φως και Ζωή) δοξάζοντας μέσω εσού και το νοητό φως (την Όγδοη Μονάδα την εικόνα του Θεού) χαίρομαι με τη χαρά του νου μου.

Όλες οι δυνάμεις (όλες οι βαθμίδες του πνεύματος της Ιερής Δεκάδας) δοξάστε μαζί μου. Και συ εγκράτεια, δόξασε μαζί μου. Δικαιοσύνη μου, δόξασε το δίκαιο μέσα από την υμνωδία μου, δόξασε το παν μέσα από μένα. Ελεημοσύνη μου δόξασε το παν μέσα από μένα, αλήθεια δόξασε την αλήθεια, αγαθό δόξασε το αγαθό, ζωή και φως η δοξασία αυτή από σας και προς εσάς απευθύνεται.

Σε ευχαριστώ πατέρα, Θεέ, δύναμη  των ενεργειών μου. (η Ιερή Δεκάδα που ενεργεί στο άλογο δοχείο της Ύλης).
Ο δικός σου Λόγος (Ιερή Δεκάδα) μέσα από μένα σε δοξάζει. Δέξου από μένα το παν μέσω των λόγων μου, τη θυσία του λόγου.

Αυτά κραυγάζουν οι δυνάμεις 
(Ιερή Δεκάδα) που βρίσκονται μέσα μου, υμνούν το παν, εκτελούν το θέλημα σου, η βούληση σου πηγάζει από σένα και ξαναγυρνά σε σένα, που είσαι το παν.

Δέξου από όλα τη θυσία του λόγου.
Εσύ ως παν που βρίσκεσαι μέσα μας, σώζε μας ως ζωή και φώτιζε μας ως Φως, Θεέ.
Γιατί ο νους καθοδηγεί το λόγο σου. 

(Ο Νους της ανθρώπινης ψυχής είναι η Οκτάδα του πνεύματος του Ανθρώπου δεύτερου θεού Ζωή και Φως, βρίσκεται σε όλες τις ανθρώπινες ψυχές και είναι Ουσιωδώς όμοια με το Αδιαίρετο Αρχέτυπο Πνεύμα την Ένατη και Δέκατη Μονάδα, Ζωή και Φως).

Δημιουργέεσύ που φέρεις το πνεύμα. 
( ο δεύτερος Νους δημιουργός, ο αισθητός θεός των Επτά Ουρανών).
 Εσύ είσαι ο θεός. 
(ο κτιστός δεύτερος Νους δημιουργός, ο οποίος δημιουργεί τον κόσμο όπου συμβαίνει το γίγνεσθε μέσα στους επτά ουρανούς πάνω στο άλογο δοχείο της Υλης).

Ο άνθρωπος που εσύ δημιούργησες, 
(τα αισθητά νοερά άλογα ανθρώπινα σώματα της Ύλης που ενσαρκώνονται ενώνονται μαζί τους οι θεϊκές ανθρώπινες ψυχές -Νους και ψυχή- που δημιούργησε από την δική του Ουσία ο Άνθρωπος δεύτερος θεός Ζωή και Φως) 

αυτά σου κραυγάζει μέσω της φωτιάς, του αέρα, της γης, του νερού, μέσω του πνεύματος, μέσω των δημιουργημάτων σου. Εσύ μου χάρισες τη δοξασία της Αιωνιότητας (την κατανόηση του αιώνιου κόσμου του σύμπαντος των Επτά Ουρανών) και αποκτώ την αταραξία χάρη στη βούληση σου, πράγμα το οποίω αναζητώ. Χάρη στο δικό σου θέλημα άκουσα τη δοξασία αυτή που ψάλλεται.
(μέσω της κατανόησης του κτιστού κόσμου και του εαυτού μου-γνώθι σ'αυτόν αποκτώ την βεβαιότητα ότι είμαι αθάνατο θεϊκό ανθρώπινο ον και Αγαθός Νους)

- Την έβαλα και στον δικό μου κόσμο πατέρα.

-"Στον νοητό κόσμο" να λες παιδί μου. 
(ο νοητός κόσμος της Ιερής Δεκάδας, (Νους της ψυχής), και όχι τις άλογες αισθήσεις της ανίερης Δωδεκάδας των άλογων αισθητών σωμάτων).

-Στον νοητό, πατέρα, μπορώ. Από τον ύμνο και τη δοξασία σου φωτίστηκε ο νους μου. Θέλω και'γω πλέον να απευθύνω δοξασία στο θεό μέσα από το δικό μου νου.
-Όχι άσκοπα παιδί μου.

-Αυτά που υπάρχουν στο νου μου λέω, πατέρα.

Σε σένα, γενάρχη της δημιουργίας, εγώ, στέλνω θυσίες του λόγου.  Θεέ, (Φως και Ζωή), εσύ πατέρα, εσύ κύριε, εσύ νου, δέξου τις θυσίες του λόγου που θέλεις από μένα, γιατί, όταν το θέλεις εσύ, όλα πραγματοποιούνται.

Και συ παιδί μου, στείλε αποδεκτή θυσία στο θεό, τον πατέρα του σύμπαντος (την εικόνα του Θεού τον Ογδοο Ουρανό).
Αλλά πρόσθεσε, παιδί μου, στα λόγια σου, "μέσω του Λόγου".

-Σε ευχαριστώ, πατέρα, που με συμβουλεύεις, κατά την προσευχή μου.

-Χαίρομαι, παιδί μου, που απολαμβάνεις μέσω της αλήθειας τα αγαθά, τους αθάνατους καρπούς.

Αυτό αφού έμαθες από μένα, υποσχέσου ότι θα κρατήσεις κρυφή την αρετή, σε κανέναν δεν θα αποκαλύψεις, παιδί μου, την παράδοση της αναγέννησης, ώστε να μην θεωρηθούμε βεβηλωτές της. 

Γιατί πρόσεξε ο καθένας από μας, και εγώ που μιλούσε και εσύ που άκουγες μέσω του νου σου, γνώρισες τον εαυτό σου και τον Πατέρα μας.

Σχόλια