ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΕΣΗΣ - ΟΛΗ Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΕΡΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ - ΕΡΜΗΣ Ο ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

Σήμερα γνωρίζουμε τα τέσσερα στοιχεία της φύσης του υλικού μας κόσμου, τα οποία είναι η γη, το νερό, ο αέρας και η φωτιά, και αυτά τα στοιχεία αποτελούν τον θνητό μας κόσμο, με την θνητή λογική του. (λογική-πνεύμα).

Υπάρχει και ένα πέμπτο στοιχείο, όπου μας μίλησαν γι'αυτό οι Έλληνες πρόγονοί μας, και είναι ο αιθέρας.

Διαβάστε εδώ τι είναι ο αιθέρας:
http://oneirosky.blogspot.gr/2016/01/blog-post_9.html?view=magazine

Τα τέσσερα στοιχεία είναι το δοχείο της γένεσης από πυρ και πνεύμα, το οποίο σχηματίστηκε μερικώς γεννημένο από το σκότος, η σύσταση του είναι μία φύση κατωφερή με σπειροειδή φορά όπου τα πιο ελαφρά στοιχεία του βρίσκονται ψηλά και τα πιο βαριά χαμηλά. 

Το πυρ στα πιο κατωφερή στοιχεία μεταβάλλεται σε φωτιά, η φωτιά μεταβάλλει την ενέργεια σε ξηρό και υγρό, σε γη και νερό, και από την τριβή αυτής της ενέργειας παράγεται ο αέρας. 
"φωτιά αέρας, γη, νερό", τα τέσσερα στοιχεία της κατωφερής φύσης, όπου ο αέρας μεταβάλλεται σε πνεύμα της φύσης.

Ο Πατέρας της Ζωής το άπλετο Φως πήρε αυτό το δοχείο και του έδωσε ζωή σύμφωνα με το Αρχέτυπο της Ζωής, αλλά με την δομή αυτών των κατώτερων στοιχείων, δηλαδή δημιούργησε έναν κόσμο με συστατικά από πυρ και πνεύμα, και όχι από Φως και Ζωή.
Ενώθηκε μαζί τους με τον ΆγιοΛόγο - πυρ-Φως, και δημιούργησε μία δημιουργία από πυρ και πνεύμα διπολικό, όπου επήλθε η ζωή και ο θάνατος μέσω της Αρμονίας που επέφερε μεταξύ τους.

Διαβάζουμε από τα Ερμητικά κείμενα:
http://oneirosky.blogspot.gr/2014/03/blog-post_2711.html?view=magazine
14. Η υλη και εγινε και προυπηρχε. (σημ: προυπήρχε από το σκότος αυτό το δοχείο)
Διοτι η υλη ειναι το δοχειο της γενεσης, και η γενεση τροπος ενεργειας του αγεννητου και προυπαρχοντα Θεου.(Γεννήθηκε η ζωή από τον Δημιουργό της Ζωής το άπλετο Φως) 
Παιρνοντας λοιπον το σπερμα της γενεσης γεννηθηκε και εγινε μεταβλητη και ειχε προτυπα για τη μορφοποιηση της.(σημ:πήρε το δοχείο του σκότους και το μετέβαλλε σε Ζωή σύμφωνα με το Aρχέτυπο του Φωτός),
Διοτι, την επηρεασε, καθως μεταβαλλοταν,η δυναμη που κατασκευαζει τα προτυπα της μετατροπης. (σημ: ο Πατέρας της Ζωής  Φως-Νους ενώθηκε με το δοχείο του σκότους που είναι το πυρ και πνεύμα, και μετέτρεψε την ανυπαρξία σε Ζωή μέσω της Αρμονίας). 
Λοιπον, η μη γεννηση της υλης ηταν ελλειψη μορφης, ενω η γεννηση ειναι ενεργεια.(σημ: το σκότος ως η ανυπαρξία που είναι δεν ενεργεί. η γέννηση όμως που δίνει μορφή στο δοχείο του σκότους την ύλη ενεργεί δηλαδή ο Πατέρας της Ζωής πήρε την σκοτεινή δημιουργία από πυρ και πνεύμα ενώθηκε μαζί της την περιέκλεισε σε κύκλο, και στην συνέχεια της έδωσε κίνηση και περιστροφή γύρω από έναν κεντρικό άξονα με μια αόριστη αρχή και ένα άπειρο τέλος. και αυτό είναι το σύμπαν στο οποίο ζούμε σήμερα).

Διαβάστε τον ΠΟΙΜΑΝΔΡΗ:
http://oneirosky.blogspot.gr/2015/11/blog-post_8.html?view=magazine


Από τον μεν κατωφερή υλικό κόσμο δημιουργήθηκε η ζωή για άλογα όντα, δηλαδή μορφές ζωής που δεν εμπεριέχουν μέσα τους τον φωτεινό Λόγο, αλλά το πνεύμα της φύσης, όπου ζουν σε αρμονία τα δύο αντίθετα.

Με την είσοδο του ανθρώπου στον κατωφερή τρισδιάστατο κόσμο το πνεύμα της φύσης μας έδωσε το σάρκινο σώμα μέσω της φωτιάς η οποία διαχώρισε την κατωφερή βαριά στοιχεία σε γη και νερό, και μέσω της ένωσης αυτή επήλθε ο αέρας δηλαδή η λογική των θνητών ανθρώπων, το οποίο θνητό μας σάρκινο σώμα παίρνει ζωή από την ψυχή που είναι το είδωλο του Αρχέτυπου της ζωής, η οποία ψυχή στον πυρήνα της εμπεριέχει την νοητή ουσία που είναι ουσιωδώς όμοια με τον Άνθρωπο φως και ζωή, και πλέον ο άνθρωπος της Γης έχει διπλή φύση, μία θνητή και μία αθάνατη.
Και όποιος γνωρίσει τον αληθινό του εαυτό θα ξέρει και πως τα που πρέπει να πετάξει η ψυχή του.

..ο μεν βαρύς αέρας η ατμόσφαιρα που μας περιβάλλει στον πλανήτη μας μας έδωσε την θνητή λογική το διπολικό μας πνεύμα, όπου κάθε σκέψη έχει το αντίθετο της, η μεν φωτιά μας έδωσε την όλη ενεργειακή δομή στο σώμα μας και όλη η ενέργεια και λογική που μας περιβάλλει είναι από πυρ και πνεύμα διπολικό.

Αυτός είναι και ο υλικός μας κόσμος, με την διπολική του λογική, την διπολική ενεργειακή δομή του, όπου όλα είναι ενέργεια που κάθε τι έχει το αντίθετο του, μέσα στην οποία ζουν όλα τα θνητά έμβια όντα με σώμα την ψυχή που φέρει την Ζωή στο σώμα της σάρκας.

morfeas sky

Σχόλια