Η αλήθεια της ψυχής

 



Η αλήθεια της ψυχής

Για ποια ελεύθερη επιλογή μου μιλάς; από ανάγκη; διότι μόνον το σώμα έχει ανάγκες, όχι η ψυχή.

Οι ανθρώπινες ψυχές που ανήκουν στο θεϊκό γένος των ανθρώπων, θέλησαν να μπούν μέσα σε αρρενόθηλυς σώματα που ετοίμασε το πνεύμα των επτά φύσεων για τον θεάνθρωπο, για να βιώσουν τις αισθήσεις της ύλης μέσα από ένα αρμονικό ολοκληρωμένο σώμα συμβατό με την ψυχή. 

Μετά τον διαχωρισμό όμως του αρρενόθηλυς Αδάμ σε αδάμ κι εύα από το εκπεσών φωτισμένο πνεύμα, τον άρχοντα αυτού του κόσμου, διαχωρίστηκαν τα πάντα σε αρσενική και θηλυκή ενέργεια, μέσα από την εναντίωση και διαμάχη, και γεννήθηκε η αταξία.

Οι ανθρώπινες ψυχές εγκλωβίστηκαν σε μη συμβατά πλέον σώματα τα οποία ήταν γεμάτα από ανάγκες οι οποίες σκλαβώνουν την ψυχή, και την οδηγούν στο να ενεργεί πάντα με κακία.

Εγκλωβιστήκαμε στην λήθη που προκαλεί το σώμα. Όπως οι σύντροφοι του Οδυσσέα (ανθρώπινες ψυχές) που έγιναν γουρούνια στο νησί της Κίρκης.
                                

Όπου υπάρχει η σκέψη εκεί δεν υπάρχει η νόηση, και όπου υπάρχει η νόηση εκεί δεν υπάρχει η σκέψη.

Πιστεύεις ότι αυτή την στιγμή σε οδηγεί η ψυχή σου; ή το σώμα σου; διότι η ψυχή όταν έχει σώμα δεν έχει τον δικό της λόγο ούτε την δική της νόηση. Το σώμα σε οδηγεί.

Ο Νους κάνει την εμφάνιση του μέσα απ'τη Νόηση κι ο Θεός μέσα απ'τη δημιουργία. Και όπου υπάρχει η σκέψη (του σώματος) δεν υπάρχει η Νόηση, και όπου υπάρχει η Νόηση δεν υπάρχει η σκέψη.

Και ποιος σου είπε ότι ο υλικός φορέας δηλαδή το σώμα έχει σχέση με την ζωή; διότι ζωή είναι η κίνηση του νου δηλαδή η νόηση η αμετάβλητη νοητή ζωή. Όταν λοιπόν η νοητή ζωή δηλαδή η ψυχή σου κινεί την ύλη δηλαδή το μεταβλητό σύνθετο αισθητό σώμα σου, γεννιέται η νοερή μεταβαλλόμενη ζωή, ο ζωντανός θάνατος, ο φορητός τάφος που εξαναγκάζεται να κουβαλά η ψυχή σου, διότι η σύνθετη ύλη είναι το στυγνόν σκοτάδι. (ο θάνατος της νοητής ζωής). Γνώθι σ' αυτόν.
                      

- Δεν είπα το αντίθετο. Εγώ λέω απλά ότι ο νους του ανθρώπου απορρέει από την ψυχή του. Άρα σκέφτεστε πνευματικά θέματα, λόγω της ψυχής σας.

Πρόσεξε όμως την εξής διαφορά, πες μου για παράδειγμα κάτι που δεν σε οδηγεί από ανάγκη, διότι οι ψυχές δεν έχουν ανάγκη. Οταν λοιπόν σκέφτεσαι πνευματικά για να σε οδηγεί ο αληθινός εαυτός σου, τότε σε οδηγεί η απομίμηση της αλήθειας της σοφίας της ψυχής, με κίνδυνο και πάλι όμως ανά πάσα στιγμή να σε οδηγήσει η άλογη φύση του σώματος σου.

Άλλο λοιπόν είναι η απομίμηση της αλήθειας δηλαδή η αναζήτηση της σοφίας της ψυχής, και άλλο είναι η σοφία της αλήθειας της ψυχής. Το ότι αναζητώ να γνωρίσω την σοφία της ψυχής μου, το γνώθι σ'αυτόν, και να με οδηγεί σ'αυτόν τον κόσμο, δεν σημαίνει ότι έγινα σοφός, διότι δεν με οδηγεί η αλήθεια, αλλά η απομίμηση της αλήθειας.

morfeas sky
                     

Το ότι εγκλωβιστήκαμε στον κόσμο των σύνθετων μεταβαλλόμενων θνητών σωμάτων που είναι γεμάτος από ανάγκες, δεν σημαίνει ότι οι ανθρώπινες ψυχές έχουν ανάγκες, διότι είναι υπεράνω αυτής της σύνθετης αισθητής μεταβαλλόμενης πραγματικότητας και δημιουργίας. 

- Φυσικά και έχουν ανάγκες οι ψυχές (πνευματικές), αν δεν είχαν ανάγκες, δε θα κατέβαινε ο ίδιος ο θεός να σταυρωθεί για τη σωτηρία τους.

Μου φαίνεται ότι δεν ακούς τι λέω, εκεί πάνω όλοι είμαστε ένα, ο εαυτός του Θεού, ενώ εδώ κάτω δεν έχουμε καμία σχέση με τις ανθρώπινες ψυχές, είμαστε στην καλύτερη περίπτωση η απομίμηση της αλήθειας και στην χειρότερη το στυγνόν σκοτάδι, ή και τα δύο μαζί ενωμένα, μια πάνω μια κάτω..σαν ασανσέρ.

- Είμαστε κανάλια του, αλλά υπάρχει μια ιεραρχία. Ο αγέννητος πατέρας/θεός δεν είμαστε εμείς.

Είδες λοιπόν που ενώ δεν γνωρίζεις την αλήθεια επαναλαμβάνεις ξανά και ξανά τις ίδιες εικασίες τις οποίες έγραψαν θνητοί άνθρωποι δήθεν θεόπνευστοι; ενώ δεν κατέχουν απολύτως τίποτα από τα αθάνατα αμετάβλητα και θεϊκά; Ιεραρχίες υπάρχουν μόνον στα μεταβλητά και θνητά.

- Ποιος τα διδάσκει αυτά;
Είτε πάρεις τον χριστιανισμό, είτε την αρχαία γραμματεία, είτε τον γνωστικισμό είτε ότι θες, παντού βλέπεις μια ιεραρχία στα πνεύματα. Και εγώ με το πόδι μου είμαστε ενοποιημένοι, τι σημαίνει αυτό ότι είμαι το ίδιο με το πόδι μου; Άλλο η ενότητα ενός σώματος (πνευματικού στη περίπτωση του Θεού) και άλλο ότι είναι το ένα και το αυτό οι οντότητες.

Μιλάς σαν θνητός, που έχει σώμα με..πόδια, και σκέφτεται με τα ποδάρια, μου μιλάς λοιπόν για τα μεταβλητά, εξού και μόνον στα μεταβλητά γεννιέται και η ιεραρχία, διότι την σκέψη σου την οδηγούν οι ανάγκες του σώματος σου, το σώμα σου. Ενώ εγώ σου μιλάω για τα αμετάβλητα που οδηγούν τα αθάνατα και θεϊκά. 

Δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο για σένα, προσπάθησε πάντα με αγαθή πρόθεση να γνωρίσεις τον εαυτό σου, και να αναλύεις μόνος σου τα πάντα, μέσα από την συνεχή επανάληψη, διότι κάθε λέξη, κάθε πρόταση, κρύβει από πίσω της δεκάδες έννοιες ακόμη, τις οποίες δεν γνωρίζεις, διότι μόνον έτσι θα αποκτήσεις την ανώτερη αντίληψη που σου λείπει, και όχι αντιγράφοντας ότι διαβάζεις σαν παπαγάλος. (τυφλή πίστη).

morfeas sky


ΕΡΜΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΣΚΛΗΠΙΟ - ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Γιατί, για την επίγεια, υλική ζωή ο καρπός που προέρχεται από τα πάθη είναι μια γλυκιά πραγματικότητα.

Η πραγματικότητα αυτή, η σωματική, όπως λέγεται, καταπνίγει την ψυχή και την καθηλώνει στο δικό της τμήμα, το θνητό, καθώς η κατωτερότητα που απεχθάνεται την αθανασία δεν της επιτρέπει να αναγνωρίσει το θεϊκό της τμήμα.

morfeas sky


Από πότε υπάρχει η ιεραρχία στα αθάνατα και θεϊκά;

Αν είσαστε τόσο βλάκες και δημιουργείτε στο επίπεδο μυαλό σας γήινους θεούς ομοίους με την θνητή σας φύση τότε είσαστε άξιοι της μοίρας σας, και το λέω αυτό διότι στον κόσμο των θνητών δεν υπάρχει η ελεύθερη επιλογή αλλά υπάρχει η μοίρα, οπότε όλα είναι προδιαγεγραμμένα να συμβούν σύμφωνα με τις δικές σας σκέψεις και πράξεις. Ότι δώσεις αυτό θα πάρεις. Εδώ ήρθες για να πάθεις αυτό που παθαίνεις.

morfeas sky
                                      

ΣΟΦΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΓΗ

ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ

Η εκδίκηση είναι κακία, ενώ η άμυνα είναι σαν να κάνεις κακία, οπότε η μοίρα δεν θα σου επιβάλλει τα ίδια με αυτόν που εκδικείται. Με τον ίδιο τρόπο και αυτός που μένει αδρανής υπομένοντας τα πάντα υπόκειται στην δειλία, και η μοίρα δεν χαρίζεται σε κανέναν δειλό, διότι η δειλία είναι υποχείριο της κακίας.

morfeas sky


Ο εξαναγκασμός είναι η αρχή και το τέλος αυτού του κόσμου

H δουλειά είναι δουλεία από ανάγκη, διότι εξαναγκάζεσαι, όχι γιατί το θες αλλά διότι την έχεις ανάγκη.

Είσαι ένα γεννημένο πιόνι ενός άξεστου ηλίθιου αιμοδιψή δημιουργού που έδωσε την ζωή στον θάνατο.

Αυτό που εσύ ονομάζεις ζωή είναι ο φορητός τάφος το σώμα σου, το οποίο για να επιβιώσει πρέπει να τραφεί με τον ζωντανό θάνατο, πρέπει να σκοτώσεις οτιδήποτε είναι ζωντανό για να τραφεί ο ζωντανός θάνατος μέσα σου το σώμα σου.

Εδώ είναι η κόλαση, όλα είναι προδιαγεγραμμένα να τα βιώσεις, οτιδήποτε και να κάνεις ποτέ δεν θα σε αφήσει η μοίρα να ξεφύγεις από το πεπρωμένο σου, τον ζωντανό θάνατο, το πάθος και την επιθυμία από ανάγκη.

morfeas sky


Ερμητικά κείμενα - Η αίσθηση είναι σώμα 

Η αίσθηση ούτε ενέργεια είναι ούτε ψυχή ούτε κάτι άλλο ασώματο αλλά αν δεν είναι ασώματο θα είναι σώμα.

Διότι από τα όντα πρέπει άλλα ασώματα να είναι και άλλα σώματα.

Ο δικός μας δημιουργός, (ο διάβολος), επειδή βρίσκεται μέσα σε σώμα, μας δημιούργησε και δημιουργεί και θα δημιουργεί πάντοτε σώματα θνητά και διαλυτά. διότι, δεν θα ήταν θεμιτό να μιμηθεί τον δημιουργό του αλλά και θα ήταν αδύνατο.

morfeas sky 

Το κατανοήσατε μικρά μου σατανάκια;
ποιος έχει σώμα και το παίζει θεός; ποιος ορίζει την ιεραρχία στους ανθρώπους; μην ξεχνάτε ..το κεφάλι βρωμάει από το κεφάλι του..τραγοπόδαρου.

morfeas sky


Είναι αδύνατον να υπάρξει η απώθηση δύο σωμάτων όταν ο νόμος της ύλης είναι η έλξη των τεσσάρων ανόμοιων στοιχείων. Για παράδειγμα η βίαιη έλξη δύο σύνθετων σωμάτων όπως των πλανητών δημιουργεί την πρόσκρουση μεταξύ τους και όχι την απώθηση τους.

Ούτε στο διάστημα πήγαν οι άνθρωποι διότι είναι αδύνατον.

Επίσης τα ετερώνυμα έλκονται ενώ τα ομώνυμα απωθούνται

Με τον ίδιο τρόπο οι ψυχές που είναι τα όμοια, σε αυτόν τον κόσμο απωθούνται, ενώ τα ανόμοια και διαφορετικά που γεννούν την κακία έλκονται..και όποιος κατάλαβε.

morfeas sky

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

OI ΕΠΤΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ O ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ COVID 19 - DAVID ICKE

ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΦΥΓΕΙΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ - Η ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ

Τί ΕΙΝΑΙ η 3η και η 4η και η 5η Διάσταση

ΚΥΜΒΑΛΕΙΟΝ Το θρυλικό απόκρυφο βιβλίο του Ερμή Τρισμέγιστου που γλίτωσε από την καταστροφή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας

Ζούμε σε ένα Φ……matrix η ανατροπή είναι θέμα χρόνου…. Τώρα πιο επίκαιρο από ποτέ

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ TOY KOΡΩNOIOY

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

“Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου.

Τί ΕΙΝΑΙ η 3η και η 4η και η 5η Διάσταση

ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

OI ΕΠΤΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΛΟΓΟΣ Ι "ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ" ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΥ

Ο ΝΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΤΟΥ ΗΛΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ - Οι τριανταέξι Δέκαρχοι θεοί

ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΦΥΓΕΙΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ - Η ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ

ΚΥΜΒΑΛΕΙΟΝ Το θρυλικό απόκρυφο βιβλίο του Ερμή Τρισμέγιστου που γλίτωσε από την καταστροφή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας

ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ - ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

Δεν υπάρχει τίποτα αληθινό στην Γη - ο κόσμος των νεκρών - Ποια είναι η τροφή των θεών;

Τί ΕΙΝΑΙ η 3η και η 4η και η 5η Διάσταση

ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΦΥΓΕΙΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ - Η ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ

“Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου.

OI ΕΠΤΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΛΟΓΟΣ Ι "ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ" ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΥ

ΚΥΜΒΑΛΕΙΟΝ Το θρυλικό απόκρυφο βιβλίο του Ερμή Τρισμέγιστου που γλίτωσε από την καταστροφή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας