Έναν άνθρωπο ζητώ


Δεν σου είπα να μην βλέπεις τα θεϊκά με γήινα θνητά μάτια;

Η ΨΥΧΗ ΠΕΘΑΙΝΕΙ;

Τι είναι το σωματίδιο του θεού;

Ο εγκλωβισμός της ανθρώπινης ψυχής στον ζωντανό θάνατο (θνητό σώμα).

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΗΣΙΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ;

Η ανθρώπινη ψυχή

Ο Χριστός δεν πλήρωσε καμιά αμαρτία μας

ΣXETIKA ME TO KAΡΜΑ

Για να κατανοήσετε τι είναι το Αγαθό - Πανάγαθο Θεό

ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Η ΨΥΧΗ ΗΡΘΕ Σ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ;

Τι είναι το νοερό πνεύμα του θνητού σώματος; 

Ποια είναι η αποστολή του ανθρώπου;

morfeas sky

Δεν σου είπα να μην βλέπεις τα θεϊκά με γήινα θνητά μάτια; αυτά σας είπε ο Χριστός κι εσείς τον απαρνηθήκατε διότι τον κάνατε σαν τα μούτρα σας, γήινο. Σας έδωσε τον λόγο του πατέρα του (κατ'ουσίαν) κι εσείς τον απαρνηθήκατε διότι δεν ανήκει στην δική σας φύση.

Απορώ για την τόση μεγάλη πνευματική αμορφωσιά που υπάρχει, διότι χάθηκε και το πνεύμα που μιλούσε μέσα μας κάποτε σ'αυτόν τον κόσμο, μετά τον διαχωρισμό του πνεύματος της ψυχής από το σώμα, τον διαχωρισμό του αρρενόθηλυς Αδάμ σε αρσενική και θηλυκή ενέργεια μέσα από την εναντίωση και διαμάχη, διότι παντού επικρατεί ο διπολισμός, ο αντίθετος λόγος, τα ανόμοια, και ποτέ τα όμοια.

Και όλοι γίνατε ενεργειακά βαμπιράκια διότι χάσατε την επαφή με τον αληθινό κόσμο, και για να τραφείτε στρέφεστε στην ενέργεια του άλλου, για να την απορροφήσετε και να αποστραγγίσετε την ενέργεια της ψυχής όση της έχει απομείνει, αφού πλέον δεν τροφοδοτείται από τον Αιθέρα Νου.

Η ψυχή τρέφεται με την νόηση (κατ'ουσίαν)

Η ψυχή όταν έχει σώμα δεν έχει ούτε λόγο ούτε νόηση.


Αλλά τι λέω τώρα, ποιος άνθρωπος θα με κατανοήσει όταν όλοι τους βιώνουν αποσβολωμένοι την ψεύτικη κοσμάρα τους με τις ψεύτικες πεποιθήσεις τους χαμένοι μέσα στην φαντασία ενός ανύπαρκτου εικονικού αισθητού κόσμου - matrix ..Έναν Άνθρωπο ζητώ.

morfeas sky
                                       

Η ΨΥΧΗ ΠΕΘΑΙΝΕΙ;

Νομίζετε ότι η ψυχή δεν πεθαίνει; όπως πεθαίνει το σώμα σας έτσι πεθαίνει και η ψυχή σας διότι αν δεν τραφεί μέσα από το γνώθι σ'αυτόν τότε θα πεθάνει από την πείνα και την δίψα και θα μείνει ένα άδειο κουφάρι διότι θα την έχει εγκαταλείψει ο Νους Αιθέρας.

Η ψυχή είναι το σώμα του πυρός και χωρίς το Νου (πνεύμα του πυρός) παύει να έχει την Νοητή ζωή, έτσι και το σώμα σας μαζί με αυτό θα πεθάνει και η ψυχή σας.

Η ψυχή τρέφεται με την νόηση (κατ'ουσίαν)

ΕΙΣΑΣΤΕ ΗΔΗ ΝΕΚΡΟΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΑΚΟΜΗ


morfeas sky

Τι είναι το σωματίδιο του θεού;

"σωματίδια που στερούνταν μάζας (ασώματη ψυχή) κατά τη στιγμή της Μεγάλης Εκρηξης, να αποκτούν μάζα (σώμα) μερικά κλάσματα του δευτερολέπτου αργότερα"

Οπότε αυτό μας αποδεικνύει ότι πίσω από την ύλη υπάρχει ένας ολόκληρος ασώματος νοητός κόσμος για τον οποίο μας μίλησαν όλοι οι Έλληνες σοφοί.

Άρα ότι εισέρχεται μέσα στο υλικό σύμπαν (Νους) αυτόματα αποκτά σώμα, (ψυχή το σώμα του πυρός) και χάνει όλες τις ιδιότητες που είχε στον νοητό κόσμο. (Αγαθός Νους Αιθέρας).  Όπως για παράδειγμα η στιγμιαία κίνηση της νοητής σκέψης, βλέπε η κίνηση του φωτός ως εικόνα του Αιθέρα Νου.

Για να κατανοήσετε τι είναι ο ασώματος νοητός κόσμος της ανθρώπινης ψυχής θα πρέπει πρώτα να εξέλθετε από τον χιτώνα που φορά η ψυχή σας. Διότι το απίστευτο για εσάς είναι κάτι τόσο απλό για τους αθάνατους θεούς εκεί.

Φανταστείτε τώρα τι είναι το ανθρώπινο σώμα που σχεδόν μένει ακίνητο. Το στυγνόν σκοτάδι, το αντίθετο της ζωής, διότι ζωή είναι η κίνηση, η δε κίνηση με πνεύμα και θνητό σώμα η νοερή μεταβαλλόμενη ζωή, η δε κίνηση με Νου και πνεύμα η αμετάβλητη Νοητή ζωή της ψυχής.

Γνώρισε τον εαυτό σου και θα ελευθερωθείς


Ο εγκλωβισμός της ανθρώπινης ψυχής στον ζωντανό θάνατο (σώμα).

Kι εγκλώβισαν κάθε ψυχή μέσα σε σάρκα (ερμητικά κείμενα)

Δεν θα έλεγα ότι εξέλιξη είναι να γνωρίσουμε τι είναι ο ζωντανός θάνατος πάνω στην Γη. Διότι αυτή την στιγμή δεν ζούμε αλλά αισθανόμαστε ότι αισθάνεται το σώμα και αυτό οδηγεί την σκέψη.

Άρα η ψυχή όταν έχει σώμα δεν έχει ούτε λόγο ούτε νόηση.

Εδώ είναι η φυλακή της ψυχής. Τρεφόμαστε με τον θάνατο ενώ η ψυχή τρέφεται με την νόηση, αυτό που μας έλεγαν οι πρόγονοι μας, Γνώθι σ' αυτόν...μέσω της γνήσιας φιλοσοφίας.

Ο κβαντικός εγκέφαλος που μας δόθηκε και η κβαντική συνείδηση του σύμπαντος, είναι η μηχανή, το κτιστό πνεύμα - matrix
.


ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΗΣΙΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ;

Τώρα θα με ρωτήσει κάποιος..Τι είναι η γνήσια φιλοσοφία;

Η Γνήσια Φιλοσοφία, είναι, η απολύτως αμόλυντη από την πιεστική περιέργεια της ψυχής

Η Γνήσια Φιλοσοφία, είναι, η απολύτως αμόλυντη από την πιεστική περιέργεια της ψυχής να γνωρίσει την Ύλη, και εγκλωβίζεται στην εξάρτηση, στις ανάγκες του σώματος, διότι η Ύλη είναι το πάθος, και το πάθος είναι η επιθυμία, η έλξη, ο έρωτας για την Ύλη.
                                          
Ερμητικά κείμενα:
"Γιατί τόσο η γνήσια φιλοσοφία, όσο και αυτή που εξαρτάται από τη θεϊκή λατρεία, θα πρέπει να αποβλέπει στις υπόλοιπες σε βαθμό μόνο, που να θαυμάζει το γεγονός ότι η επαναφορά των αστεριών στην αρχική τους θέση, οι προκαθορισμένες θέσεις των αστεριών, και η πορεία της εναλλαγής τους, στηρίζονται σε αριθμούς"


Με λίγα λόγια να μην αφομοιωθούμε από την κβαντική συνείδηση του εικονικού κόσμου matrix από αυτήν την κτιστή νοημοσύνη μιας μηχανής που ονομάζουν οι επιστήμονες σήμερα ως η κβαντική συνείδηση του σύμπαντος, και πως όλοι ανήκουμε σε αυτή!!!!

ΤΙΟ ΚΑΤΑΝΟΗΣΑΤΕ;
ΕΙΣΑΣΤΕ ΜΗΧΑΝΕΣ ΣΑΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ
ΚΑΙ Η ΜΗΧΑΝΗ ΠΕΘΑΙΝΕΙ

Η ΨΥΧΗ ΟΜΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ MEΣA AΠO THN ΓΝΗΣΙΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ (ΤΟ ΓΝΩΘΙ Σ' ΑΥΤΟΝ) ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΦΩΣ

Η πραγματικότητα αυτή, η σωματική, όπως λέγεται, καταπνίγει την ψυχή και την καθηλώνει στο δικό της τμήμα, το θνητό, καθώς η κατωτερότητα που απεχθάνεται την αθανασία δεν της επιτρέπει να αναγνωρίσει το θεϊκό της τμήμα.

Θα σου πω τώρα ότι μετά από εμάς θα πάψει να υπάρχει η φιλοσοφία με τον παρακάτω τρόπο Ασκληπιέ, με το να την ανακατεύουν, να χρησιμοποιούν σκοτεινά κόλπα, με διάφορες και μη κατανοητές επιστήμες, όπως τα μαθηματικά, τη μουσική και τη γεωμετρία.

(σημ: οι ψευτοεπιστήμες μεταξύ των ανθρώπων, απομάκρυναν κάθε σκέψη περί Θεού, ψυχής, κτλ όπου κάθε κουβέντα για τον Θεό να φαίνεται αστεία και οπισθοδρομική).

morfeas sky


ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΟΥ ΜΙΛΑΤΕ; 

ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Η ΨΥΧΗ ΗΡΘΕ Σ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ;

Από τον διάλογο Της Διοτίμας Και Του Σωκράτη:

"Τα πράγματα έχουν δηλαδή ως εξής: κανείς θεός δεν αγαπά τη σοφία, ούτε ποθεί να γίνει σοφός - γιατί είναι. Ούτε και κάποιος άλλος αν είναι σοφός, αγαπά τη σοφία."


Η ανθρώπινη ψυχή λοιπόν δεν χρειάζεται να γίνει σοφή γιατί Είναι.

morfeas sky

Αν θεωρείς ότι έχει κάποια αξία το να βιώνεις έναν ανύπαρκτο κόσμο για να μάθεις κάτι είναι επιλογή δική σου.

Μην ξεχνάς όμως ότι μαθαίνει μόνον αυτό που φέρει μια μνήμη στον εγκέφαλο του, άρα μαθαίνει μόνον αυτό που βιώνει το παρελθόν, διότι μόνον έτσι αποκτά την γνώση μέσα από την εμπειρία του παρελθόντος. 

Και μνήμη διαθέτουν μόνον οι Μηχανές!

Και την εμπειρία δηλαδή το παρελθόν το βιώνουν μόνον τα θνητά όντα διότι χωρίς το παρελθόν δεν μπορούν να αποκτήσουν ούτε την γνώση μα ούτε και να ζήσουν χωρίς την εμπειρία..

Η ψυχή όμως βιώνει μόνον το παρόν.

Ερμητικά κείμενα:
Διότι για χάρη του σώματος είναι και ο χρόνος και ο τόπος και η φύση.

Ελπίζω να κατανόησες ότι η ψυχή δεν έχει να μάθει κάτι, διότι είναι η ίδια η σοφία αυτοπροσώπως.

Η ψυχή δεν χρειάζεται να γίνει σοφή γιατί Είναι

     

morfeas sky

Η ανθρώπινη ψυχή δεν θυμάται διότι δεν βιώνει το παρελθόν αλλά μόνον το παρόν, μπορεί όμως να γνωρίσει ξανά τον εαυτό της την θέωση της ερχόμενη σε σύνδεση με τον Αιθέρα Νου

Oι πρόγονοι μας είπαν γνώρισε τον εαυτό σου, δεν είπαν θυμίσου τον εαυτό σου.

Ο Χριστός είπε ακριβώς τα ίδια:
Γνώρισε την Αλήθεια και θα ελευθερωθείς.

Ερμητικά κείμενα:
Διότι για χάρη του σώματος είναι και ο χρόνος και ο τόπος και η φύση.

Και εσείς είδατε την Αλήθεια στην μορφή της ουσίας του Χριστού, η οποία ήταν όμοια με την δική σας θνητή μορφή, και λατρέψατε την μορφή του! διότι ήταν σαν την δική σας θνητή φύση! και θεοποιήσατε την θνητή σας φύση! και ζητάτε την αθανασία μέσα από ένα αθάνατο σώμα σαν το δικό σας.

Αν ήταν τόσο απλά τα πράγματα δεν θα υπήρχε τόσο σκοτάδι πάνω στην Γη.

ΓΝΩΘΙ Σ ΑΥΤΟΝ

Και για να γνωρίσεις τον εαυτό σου πρέπει πρώτα να ακονίσεις το μυαλό σου και όχι να φροντίζεις μόνον το σώμα σου ανθρωπάκο διότι χωρίς το Νου πιθηκίζεις συνεχώς!

morfeas sky


Ο Χριστός δεν πλήρωσε το κάρμα κανενός για να τον σώσει! ειδάλλως αν το έκανε αυτό δεν θα ήταν θεός = θεάνθρωπος

Ο Χριστός δεν πλήρωσε καμιά αμαρτία μας, διότι ο θεάνθρωπος δεν αμαρτάνει, αλλά το σώμα αμαρτάνει, στον κόσμο της αμαρτίας.

Όποιος άνθρωπος το κατανοήσει αυτό, τότε θα κατανοήσει ότι δεν χρωστά τίποτα και σε κανέναν, διότι ο θεάνθρωπος είναι ελεύθερος από πεποιθήσεις που εμφυτεύτηκαν στο σώμα που ενσαρκώθηκε, γι'αυτό πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας τι είναι το σώμα και τι είναι ο θεάνθρωπος μέσα μας.

Ενσαρκωθήκαμε το στυγνόν σκότος, αυτό αμαρτάνει, όχι ο θεάνθρωπος, είμαστε η σκέψη του θεανθρώπου και του εκπεσών δημιουργού μιας μηχανής, η οποία μισεί τον θεάνθρωπο, το Αγαθό, την Αθανασία, ενωθήκαμε με την ζωή και τον θάνατο, και πλέον δεν είμαστε ούτε η ζωή ούτε ο θάνατος, αλλά ένας ζωντανός νεκρός. (σκοτεινό φως).

Σκοπός μας είναι να μας οδηγεί η Ζωή, ο θεάνθρωπος, και για να γίνει αυτό πρέπει να κατανοήσουμε τον Αληθινό εαυτό μας.

Μπορεί ταυτόχρονα να βρίσκομαι μέσα στον θεάνθρωπο και να είμαι τα πάντα, αλλά ταυτόχρονα έχω και το αισθητό σώμα του διαβόλου, το στυγνόν σκότος. Όποιος δεν κατανοεί την δομή του σώματος αυτού, θα βιώνει πάντα τα σκοτάδια, και όπως βλέπω κάποιοι ακόμη δήθεν μιλούν για την αγάπη, την ανιδιοτελή αγάπη, αλλά δεν βλέπουν το σκοτάδι μέσα τους, διότι όταν αγαπάς αληθινά μόνον δίνεις απλόχερα τα πάντα χωρίς τίποτα απολύτως να ζητάς από κανέναν!

Εξάλλου τι σχέση έχει η αγάπη με το Αγαθό; ΚΑΜΙΑ!! Διότι όλοι μιλούν για την αγάπη, αλλά κανένας δεν αγαπά αληθινά, διότι δεν υπάρχει η αγάπη πουθενά, αλλά ο έρωτας, είτε ο έρωτας για το Αγαθό, είτε ο έρωτας για τις ανάγκες του αισθητού σώματος, οι ανάγκες οι οποίες είναι αυτές υπαίτιες για την κακία.

Εσύ πόσο αγαπάς;
Και σ αυτόν τον κόσμο κανείς δεν είναι ελεύθερος... διότι ό,τι κάνει, το κάνει από Ανάγκη. (κακία).

morfeas sky


ΣXETIKA ME TO KAΡΜΑ

Πρέπει να καταλάβετε όλοι σας ότι το κάρμα ισχύει αποκλειστικά εδώ στον θνητό κόσμο και πουθενά αλλού! Διότι εσείς φταίτε αποκλειστικά! Διότι λόγω της άγνοιας σας για την αλήθεια επιλέγετε μια ακόμη ενσάρκωση σας πάνω στην Γη!

Εσείς το επιλέγετε και κανείς άλλος! αλλά υπάρχουν νόμοι γι'αυτή την επιλογή σας! ό,τι πράξατε στην προηγούμενη ζωή σας είναι το Κάρμα που θα σας ακολουθεί! και αυτή θα είναι η μοίρα σας στο καινούριο σώμα που επιλέξατε να γεννηθείτε!

Ή μάλλον η μοίρα επιλέγει την ζωή που θα ζήσετε! εσείς απλά θα ικετεύετε να μπείτε ξανά σε ένα άλλο σώμα όποιο κι αν είναι αυτό, απλά να είναι ανθρώπινο! διότι ξέρετε πολύ καλά εσείς οι ΚΤΙΣΤΕΣ ψυχές τι σημαίνει να βρίσκεστε σε σώμα ζώου που δεν φέρει λογική!

Οι ανθρώπινες ψυχές όμως χειρότερο σώμα από το ανθρώπινο δεν μπορούν να πάρουν, διότι αυτό είναι νόμος του Θεού, ώστε να μην εξευτελιστούν περισσότερο οι ανθρώπινες ψυχές οι οποίες έχουν χάσει το Νου. Και όλα αυτά γιατί δίνεται η δυνατότητα στις ανθρώπινες ψυχές, αν κάνουν αγώνα εδώ κάτω να γνωρίσουν τον εαυτό τους, το γνώθι σ'αυτόν, να τους δοθεί ως έπαθλο ο θεϊκός Νους, και να ξαναγνωρίσουν την θέωση τους.


Για να κατανοήσετε τι είναι το Αγαθό, αυτό που εσείς ονομάζετε ως "ακίνητο" Πανάγαθο Θεό, θα πρέπει πρώτα να κατανοήσετε τι είναι η Αλήθεια δηλαδή η Ζωή, η κίνηση αυτού του Πανάγαθου κόσμου, αυτό που εσείς ονομάζετε ως Υιό του Πανάγαθου Θεού - ο Φωτεινός Λόγος.

Η δε αδιαίρετη ένωση τους είναι η Αλήθεια της Ζωής: 
Φως και Ζωή.

Για να κατανοήσετε τι είναι η Εικόνα του Θεού που φέρει μέσα του το αδρανή αισθητό δοχείο = το αισθητό σώμα της Ύλης, θα πρέπει πρώτα να κατανοήσετε τι είναι η εικόνα της ζωής, (αυτό που εσείς ονομάζετε Άγιο Λόγο.

Για να κατανοήσετε τι είναι το πνεύμα των Επτά της Αρμονίας της εκάστοτε φύσης (εκ των επτά φύσεων) θα πρέπει πρώτα να κατανοήσετε τι είναι το πνεύμα.

Και για να κατανοήσετε όλοι σας τι είναι το στυγνόν σκοτάδι, ο ζωντανός θάνατος, θα πρέπει όλοι να κατανοήσετε τι είναι το θνητό σύνθετο αισθητό σας σώμα. Τον φορητό τάφο τον αισθητό νεκρό που ενώθηκε μαζί του η ψυχή σας.

morfeas sky
            

Δίχως την ελάχιστη νοημοσύνη είναι αδύνατον να υπάρξει η συνείδηση μιας οντότητας ώστε να μπορέσει να αντιληφθεί ότι βιώνει την ζωή όποια κι αν είναι αυτή.

Ζωή λοιπόν είναι η Νόηση, η Νοητή ζωή, ενώ η κίνηση του σύνθετου μεταβλητού αισθητού κόσμου στην παρούσα περίπτωση από τον πνευματικό λόγο, ο οποίος μας δόθηκε από τον Αιθέρα Νου, ως δική του εικόνα, είναι το ολόγραμμα matrix μέσα στο οποίο κινούμαστε βλέπουμε και βιώνουμε νοερά αυτή την στιγμή μέσα από ένα διαιρεμένο ανόμοιων ιδιοτήτων αισθητό σώμα που μας δόθηκε.

Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι αν οδηγούν τις σκέψεις μας οι αισθητές ανάγκες αυτού του σώματος τότε κατά 100% έχουμε αφομοιωθεί από τον ψεύτικο εικονικό τούτο κόσμο.

Όλα είναι φαντασία τίποτα δεν είναι αληθινό πάνω στην Γη.

Αυτή την στιγμή όταν είσαστε ξύπνιοι κοιμόσαστε και ονειρεύεστε, ενώ όταν κοιμόσαστε και ονειρεύεστε στ' αλήθεια περνάτε στην αντίπερα όχθη, εκεί όπου σχεδιάζεται το είδωλο σας να βιώσει το πεπρωμένο του πάνω στον φανταστικό πλανήτη Γη.

Καλά ξυπνητούρια ονειρευόμενοι δεσμώτες του σπηλαίου.

morfeas sky


ΒΡΕ ΜΥΓΕΣ; ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΜΥΓΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ;

ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Η ΨΥΧΗ ΗΡΘΕ Σ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ;


ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΨΥΧΕΣ; ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ !!! ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ!! ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ!!

ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Η ΨΥΧΗ ΗΡΘΕ Σ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ; ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΝΕ ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΚΤΙΣΤΕΣ ΨΥΧΕΣ ΕΙΔΑΛΛΩΣ ΑΝ ΔΕΝ ΕΞΕΛΙΧΘΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΩΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΝΣΑΡΚΩΘΟΥΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΩΝ ΕΡΠΕΤΩΝ

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ
"Όπως ακριβώς ο άνθρωπος είναι θνητός, η ιδέα όμως του ανθρώπου είναι αθάνατη. Αυτή, λοιπόν, είναι η ανταμοιβή για όσους είναι ευσεβείς προς τον θεό και φροντίζουν τα επίγεια."

"Γιατί, αντιθέτως, για όσους έζησαν ασεβή ζωή απαγορεύεται να επιστρέψουν στον ουρανό και τους επιφυλάσσεται μια επαναφορά στην ζωή μέσα σε άλλα σώματα, αηδιαστικά και ανάξια να διαθέτουν ψυχή. "

Είναι εξέλιξη της αμετάβλητης ψυχής η μεταβολή; είναι εξέλιξη της ψυχής το να αποκτήσει ένα θνητό μεταβλητό σώμα γεμάτο από ανάγκες; οι οποίες σκλαβώνουν την ελεύθερη ψυχή; από πότε η σκλαβιά της ψυχής είναι εξέλιξη;

Είναι εξέλιξη η λύπη από ηδονή και η χαρά από ηδονή; όπου το μεν πρώτο φέρει ακόμη περισσότερες οδύνες το δε δεύτερο την έπαρση; διότι και τα δύο γεννούν την κακία; άρα είναι εξέλιξη της ψυχής η κακία;

Είναι εξέλιξη να συμετέχει η ψυχή στην κακία ενεργά; διότι σ αυτόν τον κόσμο ουδείς είναι αναμάρτητος;

Από πότε η Αταξία θεωρείται εξέλιξη;

Από πότε η δίκη και η αδικία είναι εξέλιξη; όταν και τα δύο φέρουν μέσα τους την κακία;

Από πότε ένας διπολικός κόσμος είναι η Αλήθεια της Ζωής; η ζωή ενωμένη με τον θάνατο; όπου πλέον γίναμε ζωντανοί νεκροί; το σκοτεινό φως; άρα δεν είμαστε πλέον ούτε ζωντανοί ούτε είμαστε νεκροί; αλλά γίναμε ζωντανοί νεκροί; όπως τα ζόμπι; αυτό το θεωρούμε εξέλιξη των ειδών; πόσο δε εξέλιξη της ψυχής;

Τι σχέση έχει η ψυχή με την κακία; διότι είναι Ύβρις προς το Θεό να συμμετέχει ενεργά η ψυχή στην κακία, σε έναν κόσμο όπου τα πάντα τρέφονται από τον θάνατο, και αυτό εμείς το θεωρούμε εξέλιξη της ψυχής;

Συνέλθετε επιτέλους, όσοι το μπορείτε, και δείτε σε ποιον κόσμο και σε ποια κατάσταση βρίσκεται η ψυχή σας.

morfeas sky

Eρμητικά κείμενα:
Πρώτα απ΄όλα όμως πρέπει να σκίσεις το χιτώνα που φοράς, το ύφασμα της άγνοιας, το υποστήριγμα της κακίας, τα δεσμά της φθοράς, τον σκοτεινό περίβολο, τον ζωντανό θάνατο, τον αισθητό νεκρό, τον φορητό τάφο, τον ληστή που κατοικεί μέσα σου, αυτόν που σε μισεί για όσα αγαπά και σε φθονεί για όσα μισεί.

Τέτοιος είναι ο εχθρικός χιτώνας που φόρεσες, (ανθρώπινο σώμα), που σε τραβά προς τα κάτω προς το μέρος του, ώστε να μην κοιτάξεις προς τα πάνω κι αντικρίζοντας την ομορφιά της αλήθειας και το αγαθό που κρύβει μέσα της, μισήσεις την κακία του.

Κι αφού αντιληφθείς την παγίδα που σου έστησε μετατρέποντας σε αναίσθητα τα θεωρούμενα ως αισθητήρια όργανα φράζοντας τα με πολύ υλικό και γεμίζοντας τα με σιχαμερή ηδονή, να μην ακούς όσα πρέπει εσύ ν΄ακούς, ούτε να βλέπεις όσα πρέπει εσύ να βλέπεις.

morfeas sky

Τι είναι το νοερό πνεύμα του σώματος;

Είσαστε πνεύμα έτσι;

Έχετε συναισθήματα και αυτό σας κάνει ανθρώπους

Μετά εγώ φταίω που σας λέω ζώα;

Αυτό το πνεύμα, το αισθητικό, γενόμενο ανάλογο της διάνοιας κρίνει η φαντάζεται μόνο, διότι ανήκει στο σώμα και δέχεται τα πάντα.

Διότι, αυτό μεν το πνεύμα έχει την ενέργεια του από την φύση που το περιέχει, ενώ η ψυχή από τον εαυτό της.


Ερμητικά κείμενα:
Διότι για χάρη του σώματος είναι και ο χρόνος και ο τόπος και η φύση.

TO KATAΛΑΒΑΤΕ;

Ο χρόνος δηλαδή ο διαχωρισμένος χρόνος: παρελθόν-παρόν-μέλλον, είναι ακραίο ψεύδος, και τον βιώνουν ως πραγματικό ΜΟΝΟΝ τα θνητά όντα!

Η ανθρώπινη ψυχή όμως είναι ο θεϊκός άνθρωπος, ο θεάνθρωπος! Άρα μην ψάχνετε τον αληθινό σας εαυτό να τον βρείτε μέσα σε σώμα, διότι η ανθρώπινη ψυχή από την στιγμή που θα μπει σε σώμα δεν έχει ούτε τον δικό της λόγο ούτε την δική της νόηση, και αυτό γιατί το θνητό ανθρώπινο σώμα είναι το ΣΚΟΤΟΣ με το οποίο ενώθηκε Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΨΥΧΗ.

ΚΑΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΤΕ ΕΣΕΙΣ!!!!! ΓΕΝΝΗΜΑ ΤΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ !!!! ΓΕΝΝΗΜΑ ΤΗΣ ΣΚΥΛΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΑΡΥΒΔΗΣ

ΕΙΔΑΛΛΩΣ ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΦΤΑΙΩ ΕΓΩ ΠΟΥ ΣΑΣ ΛΕΩ ΖΩΑ!!

ΔΙΟΤΙ ΣΑΣ ΛΕΩ ΜΟΝΟΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ !!

morfeas sky

     

Ποια είναι η αποστολή του ανθρώπου;

Είσαστε σοβαροί τώρα; νομίζετε ότι η αποστολή του ανθρώπου πάνω στην Γη είναι να απολαμβάνει όλες τις απολαύσεις και ηδονές της ύλης;

KOYNIA ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΟΥΝΑΓΕ !!

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ;
ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ !!! 

ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΑΦΗΣΕΙ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΓΗ ΩΣ ΑΜΑΥΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΠΟΥ ΒΙΩΣΕ Η ΨΥΧΗ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΤΥΓΝΟΝ ΣΚΟΤΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ

Ερμητικά κείμενα:

"Αυτή, είναι η επιστήμη της νόησης, η περίσσεια των θεϊκών αγαθών κι η κατανόηση του θεού,  αφού ο κρατήρας (Νους της ψυχής) είναι θεϊκός."

Και όσοι αντιλήφθηκαν το κήρυγμα και βαπτίστηκαν στον Νου, αυτοί πήραν μέρος στην γνώση κι έγιναν άνθρωποι τέλοιοι, καθώς είχαν δεχθεί τον Νου.

Όσοι όμως δεν αντιλήφθηκαν το κήρυγμα, αυτοί μεν οι λογικοί δεν πήραν επιπλέον και τον Νου κι έτσι αγνοούν το σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκαν και από ποιους δημιουργήθηκαν.

Οι αισθήσεις αυτών είναι παραπλήσιες με τις αισθήσεις των ζώων, που δεν διαθέτουν λογική, και η κράση τους έχει τα χαρακτηριστικά του θυμού και της οργής και δεν θαυμάζουν τα αξιοθαύμαστα έργα, αλλά η προσοχή τους είναι στραμμένη στις ηδονές και στις επιθυμίες του σώματος πιστεύοντας πως ο άνθρωπος έχει δημιουργηθεί γι'αυτές 

META EΓΩ ΦΤΑΙΩ ΠΟΥ ΣΑΣ ΛΕΩ ΖΩΑ;

Αλλά όσοι πήραν μέρος στη δωρεά που εστάλη από το θεό, αυτοί, συγκρίνοντας τα έργα τους με των προηγούμενων είναι αθάνατοι αντί θνητοί έχοντας συμπεριλάβει τα πάντα μέσα στο Νου τους - και τα επίγεια δηλαδή και τα επουράνια. Ανυψώνοντας τόσο πολύ τον εαυτό τους, αντίκρυσαν το απόλυτο αγαθό, και αντικρύζοντας το θεώρησαν σαν συμφορά την εδώ διαμονή τους. Περιφρονώντας λοιπόν όλα τα σωματικά και τ'ασώματα σπεύδουν προς το Ένα και Μοναδικό.

Αυτή, είναι η επιστήμη της νόησης, η περίσσεια των θεϊκών αγαθών κι η κατανόηση του θεού,  αφού ο κρατήρας (Νους της ψυχής) είναι θεϊκός.

morfeas sky

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

OI ΕΠΤΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ O ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ COVID 19 - DAVID ICKE

ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΦΥΓΕΙΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ - Η ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ

Τί ΕΙΝΑΙ η 3η και η 4η και η 5η Διάσταση

ΚΥΜΒΑΛΕΙΟΝ Το θρυλικό απόκρυφο βιβλίο του Ερμή Τρισμέγιστου που γλίτωσε από την καταστροφή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας

Ζούμε σε ένα Φ……matrix η ανατροπή είναι θέμα χρόνου…. Τώρα πιο επίκαιρο από ποτέ

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ TOY KOΡΩNOIOY

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

“Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου.

Τί ΕΙΝΑΙ η 3η και η 4η και η 5η Διάσταση

OI ΕΠΤΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΛΟΓΟΣ Ι "ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ" ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΥ

Ο ΝΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΤΟΥ ΗΛΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ - Οι τριανταέξι Δέκαρχοι θεοί

ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΦΥΓΕΙΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ - Η ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ

ΚΥΜΒΑΛΕΙΟΝ Το θρυλικό απόκρυφο βιβλίο του Ερμή Τρισμέγιστου που γλίτωσε από την καταστροφή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας

ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ - ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τί ΕΙΝΑΙ η 3η και η 4η και η 5η Διάσταση

Ποιος θεός δημιούργησε τον αδάμ και την εύα

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΨΥΧΗ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑ

ΛΟΓΟΣ Ι "ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ" ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΥ

ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

ΚΥΜΒΑΛΕΙΟΝ Το θρυλικό απόκρυφο βιβλίο του Ερμή Τρισμέγιστου που γλίτωσε από την καταστροφή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας

OI ΕΠΤΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

Ο ΝΟΥΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ

ΈΛΛΗΝΑΣ ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΣΑΙ - ΠΑΣ ΜΗ ΕΛΛΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΣ