Ο ΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ

 


Ο ΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ 
ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑ

Η ΥΛΗ ΠΕΡΙΚΛΕΙΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΗΤΑ ΤΟ ΝΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ

ΔΙΟΤΙ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΝΟΥΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΥΛΗ ΑΛΛΑ Η ΑΙΣΘΗΣΗ

Η ΑΊΣΘΗΣΗ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ Η ΥΛΗ ΤΑ ΑΙΣΘΗΤΑ ΕΝΩ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΟΥΣ Η ΝΟΗΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΝΟΕΡΗ ΖΩΗ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

ΠΝΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΕΡΑΣ ΤΟ ΑΣΤΡΙΚΟ ΣΩΜΑ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ ΤΟ ΝΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΝΟΕΡΗ ΖΩΗ

Η ΦΩΤΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΗΣ ΥΛΗΣ (ΑΠΛΑΝΩΝ) ΠΡΩΤΗ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟ ΝΟΥ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ

Ο ΑΕΡΑΣ (ΠΛΑΝΗΤΩΝ) ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΑΡΜΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΠΤΑ ΦΥΣΕΩΝ (ΣΕΛΗΝΗΣ) ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΟΝ ΘΝΗΤΟ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΠΛΑΝΗΤΩΝ.

ΕΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΕΙΤΕ ΑΝΗΚΕΤΕ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ ΑΡΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΚΤΙΣΤΕΣ ΨΥΧΕΣ ΕΙΤΕ ΕΙΣΑΣΤΕ ΚΑΘΑΡΟΣ ΝΟΥΣ

ΓΝΩΘΙ Σ ΑΥΤΟΝ

morfeas sky



ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΝΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΑΥΓΟ

Ο ΑΙΣΘΗΤΟΣ ΘΕΟΣ

ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΗΤΟ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΟΥΣ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΚΥΚΛΙΚΑ ΟΠΩΣ Η ΝΟΗΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΥΛΗ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΑΙΣΘΗΣΗ ΕΙΣΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΙ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΛΙΚΟ ΟΤΑΝ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΜΈΣΑ ΣΤΟ ΝΟΥ;

ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΙΔΕΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΝΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΘΕΟ

ΤΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣYΜΠΑΝ ΤΙ ΤΟ ΠΕΡΙΚΛΕΙΕΙ;

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΩΣ; μια λάμπα; ο ήλιος;

Γυρίστε τώρα από την άλλη πλευρά και συνεχίστε τον ύπνο σας εσείς που νομίζετε ότι είσαστε ξύπνιοι.

morfeas sky

Πότε ΖΕΙΣ την ζωή;

Όταν κοιμάσαι και ονειρεύεσαι;

ή

Όταν είσαι ξύπνιος και απολαμβάνεις την ζωή;

Eρμητικά κείμενα: - Μακάρι να εξέλθεις και συ, παιδί μου, από τον εαυτό σου, χωρίς ύπνο, (ως Νους Νοητά - με νοητές μορφές), όχι σαν αυτούς που ονειροβατούν στον ύπνο τους. (νοερά με το θνητό σώμα τους - οι αισθητές μεταβαλλόμενες μορφές όπως λύπη-χαρά - δίκαιο-αδικία κτλ).

(Με λίγα λόγια οι άνθρωποι πάνω στη Γη θεωρούν ως ζωή το αισθητό σώμα, και την αφάνεια αυτού του σώματος την θεωρούν ως θάνατο της ζωής).

Οι άνθρωποι θεωρούν ως αιτία της ζωής το σώμα, και την αφάνεια του σώματος ως θάνατο της ζωής. Αν συνέβαινε αυτό, τότε τι είναι η ζωή; ο Νους; ή το σώμα; διότι ο Νους μπορεί να υπάρχει και μόνος του, ενώ το σώμα όχι.

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ
1. «Το Παν είναι ο Λόγος. Το σύμπαν είναι Νοητικό». (Πρώτη Αρχή)

Γιατί η γέννηση δεν αποτελεί ζωή αλλά είναι η αίσθηση, ούτε ο θάνατος αποτελεί μεταβολή, αλλά είναι η λήθη αυτών των αισθήσεων.

Απολλώνιος Τυανέας
ο Απολλώνιος, μιλώντας για την τέχνη της ζωγραφικής, είπε στο Δάμι πως ο νους ζωγραφίζει το ίδιο ανεξίτηλες εικόνες στο αστρικό φως.

Σταμάτησε την πομπή με αυτά τα λόγια : Αφήστε κάτω το φέρετρο και θα στεγνώσω τα δάκρυα που χύνονται γι’ αυτή την κοπέλα. Σε λίγα λεπτά η κοπέλα σηκώθηκε και πήγε με τις φίλες της.

Ο Απολλώνιος ρωτήθηκε πώς ήταν εφικτά τέτοια θαύματα και απάντησε :

Δεν υπάρχει θάνατος σε τίποτα παρά μόνο στην εμφάνιση.
Αυτό που περνά από την Ουσία στη Φύση μοιάζει να είναι γέννηση, ενώ εκείνο που περνά από τη Φύση στην Ουσία μοιάζει να είναι θάνατος, στην πραγματικότητα τίποτα δεν γεννιέται και τίποτα δεν πεθαίνει, αλλά μόνο εμφανίζεται τη μια στιγμή και την άλλη εξαφανίζεται, εμφανίζεται λόγω της πυκνότητας της ύλης και εξαφανίζεται λόγω της λεπτότητας της ουσίας, αλλά είναι πάντα το ίδιο, διαφέροντας μόνο σε κίνηση και κατάσταση.



Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ - ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Τώρα μπορεί να με βλέπεις με τα μάτια σου, παιδί μου, αλλά δεν κατανοείς τι είμαι όταν με κοιτάζεις με το σώμα και την όραση σου. Δε μπορείς να με παρατηρήσεις με τα μάτια σου τώρα, παιδί μου.

........

ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΟΓΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΛΕΕΙ Ο ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ ΣΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ

<Κατά Ιωάννην> 8:19
- <<Έλεγον ουν αυτω'που εστίν ό πατήρ σου;>>
<<Απεκριθη Ιησούς' ούτε εμέ οίδατε ούτε τόν πατέρα μου...>>


........

-Σε μεγάλη μανία και έκσταση οδήγησες το νου μου, πατέρα, γιατί τώρα δε βλέπω πια τον εαυτό μου.

-Μακάρι να εξέλθεις και συ, παιδί μου, από τον εαυτό σου, χωρίς ύπνο, όχι σαν αυτούς που ονειροβατούν στον ύπνο τους.

-Μακάρι να εξέλθεις και συ, παιδί μου, από τον εαυτό σου, χωρίς ύπνο, (ως Νους Νοητά - με νοητές μορφές), όχι σαν αυτούς που ονειροβατούν στον ύπνο τους. (νοερά με το θνητό σώμα τους - αισθητές μεταβαλλόμενες μορφές όπως λύπη-χαρά - δίκαιο-αδικία κτλ).

(Με λίγα λόγια οι άνθρωποι πάνω στη Γη θεωρούν ως ζωή το σώμα, και την αφάνεια του σώματος την θεωρούν ως θάνατο της ζωής).


..........
σημ: διαβάζουμεαπέναντι στην απάτη αυτού του κόσμου, το πλαστό υλικό στοιχείο, περιφρονώ την πρώτη σύνθετη φύση μου,  αυτούς που ονειροβατούν στον ύπνο τους.
..........

morfeas sky

       

Ερώτηση: 
Άρα ο δεύτερος Νους δημιουργός συμβολίζεται με το σχήμα του κύκλου και έχει κυκλικές δονήσεις; 
Επίσης το κενό είναι το αιθερικό αστρικό;
Και αυτά τα δύο περικλείουν την ύλη;
Και έξω από το σύμπαν είναι το Αγαθό;

Διόρθωσε με όπου κάνω λάθος 

Γι 'αυτό και οι κύκλοι των ενσαρκώσεων;

Όλα τα νοητά είναι νοητές μορφές, και είναι σφαιρικές μορφές όπως το κεφάλι, διότι ότι εμπεριέχει μέσα του την ύλη την περικλείει και σχηματίζεται μια νοητή μορφή, ο Ουρανός Αιθέρας = ο Νους Αιθέρας, που την περικλείει μέσα σε έναν κύκλο, και γεννιέται το κεφάλι, το κοσμικό αυγό το αισθητό σύμπαν, ο αισθητός θεός, ο δεύτερος Νους δημιουργός, ο οποίος με τον λόγο του, (Νόηση), κινεί τον αισθητό υλικό κόσμο που έχει μέσα του ο Νους, δίνοντας στην ύλη όλες τις αισθητές μορφές που μπορούν να γίνουν οι αριθμοί. Διότι η αίσθηση είναι η ύλη και η ύλη είναι οι αριθμοί, και όπου κινούνται οι αριθμοί το ονομάζουμε Φύση, όπως ο κύκλος της Γης.

Ο Νους λοιπόν είναι το στατικό είναι το ακίνητο, είναι ο αδρανής αισθητός κόσμος, που ακόμη και ακίνητος είναι άτακτος, ο αδρανής κόσμος ενός αγαθού Νου, που είναι αρρενόθηλυς διότι εμπεριέχει μέσα του το δοχείο της ύλης, δηλαδή την αρσενική και την θηλυκή ενέργεια.

Η εικόνα του Πανάγαθου Θεού Φως και Ζωή, λοιπόν, είναι ο Αγαθός Αρρενόθηλυς Νους, που έχει μέσα του τον αδρανή κόσμο της ύλης.

Τώρα, ο αδιαίρετος Άγιος Λόγος που κινεί τον κόσμο του αγαθού αρρενόθηλυς Νου που είναι η εικόνα της ζωής, διότι είναι η εικόνα του φωτεινού Λόγου που είναι η Αλήθεια της Ζωής, είδε το αδρανή δοχείο της ύλης μέσα στον αγαθό αρρενόθηλυς Νου, και το αντέγραψε μέσα στο κοσμικό αυγό που δημιούργησε περικλείοντας το, με τον Άγιο Λόγο του, αυτό που εμείς ονομάζουμε ως Νους Ουρανός Αιθέρας.

Άρα έξω από το κοσμικό αυγό όπου συμβαίνει το γίγνεσθαι του δοχείου της ύλης βρίσκεται η εικόνα του Θεού και η εικόνα της ζωής, δηλαδή ο αγαθός αρρενόθηλυς Νους και ο αδιαίρετος Άγιος Λόγος.

Μέσα στο κοσμικό αυγό στο καθαρό της φύσης δημιούργημα, (χωρίς τα τέσσερα στοιχεία της ύλης), ενυπάρχει η εικόνα του Αγίου Λόγου που γεννήθηκε, δηλαδή ο αισθητός θεός ο δεύτερος Νους δημιουργός.

Είναι όπως εμείς οι άνθρωποι που είμαστε η εικόνα της ανθρώπινης ψυχής. (Νους και ψυχή, όπου ανθρώπινη ψυχή είναι ο νοητός λόγος του ανθρώπου δεύτερου Θεού που από Φως έγινε Νους και από Ζωή έγινε ψυχή).

Τώρα αιθερικό είναι το καθαρό από ύλη δημιούργημα, άρα ο Νους Αιθέρας μέσα στο κοσμικό αυγό - αισθητό υλικό σύμπαν, έχει κυκλικές δονήσεις, εξού και η Αιωνιότητα μέσα από την κίνηση - νόηση μέσα σε κύκλο, Νου κεφάλι. Έξω από το υλικό σύμπαν λοιπόν, έξω από το κοσμικό αυγό, βρίσκεται η εικόνα του Θεού, και είναι και αυτός Νους κεφάλι, άρα είναι πάλι κύκλος.

Μόνον ο Πανάγαθος Θεός Φως και Ζωή είναι χωρίς μορφές, άρα δεν έχει αισθήσεις όπως τα σώματα, διότι και ο αρρενόθηλυς Νους μην ξεχνάμε είναι σώμα, διότι έχει μορφή, μορφή σφαιρική.

Ο Θεός λοιπόν βρίσκεται έξω από την δική του εικόνα, βρίσκεται παντού και είναι τα πάντα που μπορεί να δεί οτιδήποτε ονομάζεται ζωή, όπως μέσα από εμάς μπορεί να δεi το γίγνεσθαι πάνω στην Γη.
                            

Ο ΑΕΡΑΣ ΓΥΡΩ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΠΝΕΥΜΑ

Για τον λόγο αυτόν Ασκληπιέ, να μην μιλάς ποτέ για κενό, αν δεν καθορίσεις πρώτα σε τι κενό αναφέρεσαι, όπως για παράδειγμα , κενό από φωτιά, κενό από αέρα, ή από παρόμοια πράγματα.

Καθώς, ακόμα και αν τύχει να εμφανιστεί κάτι που αποτελεί κενό από πράγματα τέτοιου είδους, (λόγο αποστάσεως), όσο μικρό ή μεγάλο και αν φαίνεται να είναι αυτό το κενό, δεν μπορεί να είναι άδειο από πνεύμα και αέρα.

ΑΠΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΑΕΡΑ!!
   

Δεν υπάρχει πραγματική εικόνα της γης από το διάστημα. Η μόνη απόδειξη που έχεις για έναν πλανήτη είναι η NASA.. 

Λοιπόν τι θέλεις να πεις; ότι τρως αμάσητο το σανό που σου σερβίρει η NASA

Σύμφωνα λοιπόν με την τεκμηριωμένη απόδειξη ότι βιώνουμε απόλυτα αυτή την στιγμή μια εικονική αισθητή πραγματικότητα, δηλαδή ότι βιώνουμε ένα MATRIX , τότε κανείς δεν βγαίνει έξω από αυτό που αποκαλλούμε ως ο πλανήτης Γη, διότι έξω από το γήινο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο το οποίο περικλείει τα πάντα σφαιρικά, (νους ουρανός), αυτόματα παύει να υφίσταται η προβολή του γήινου matrix άρα πεθαίνουμε ακαριαίως διότι παύει να υπάρχει το ανθρώπινο σώμα.

Το τι υπάρχει πέρα από την διάλυση του σώματος είναι άλλο θέμα, προς το παρόν σας προτείνω να χωνέψετε αυτή την μοναδική αλήθεια που σας είπα.


Όλα όσα βλέπετε ανήκουν στο ολόγραμμα της Γης, είναι ολογράμματα δικά της, άρα το σύμπαν δεν υπάρχει όπως το ξέρετε.

Την μηχανή στο βάθος την βλέπετε;


Πως είναι δυνατόν να βλέπετε με γήινα μάτια τι υπάρχει έξω από το ενεργειακό πεδίο - ολόγραμμα MATRIX της Γης;

morfeas sky

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

OI ΕΠΤΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ O ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ COVID 19 - DAVID ICKE

ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΦΥΓΕΙΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ - Η ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ

Τί ΕΙΝΑΙ η 3η και η 4η και η 5η Διάσταση

ΚΥΜΒΑΛΕΙΟΝ Το θρυλικό απόκρυφο βιβλίο του Ερμή Τρισμέγιστου που γλίτωσε από την καταστροφή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας

Ζούμε σε ένα Φ……matrix η ανατροπή είναι θέμα χρόνου…. Τώρα πιο επίκαιρο από ποτέ

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ TOY KOΡΩNOIOY

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

“Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου.

Τί ΕΙΝΑΙ η 3η και η 4η και η 5η Διάσταση

OI ΕΠΤΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΛΟΓΟΣ Ι "ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ" ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΥ

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΦΥΓΕΙΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ - Η ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ

ΚΥΜΒΑΛΕΙΟΝ Το θρυλικό απόκρυφο βιβλίο του Ερμή Τρισμέγιστου που γλίτωσε από την καταστροφή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας

ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ - ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

“Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου.

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

ΛΟΓΟΣ Θ ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΑΠΕΤΟΣ; ΠΟΙΟΙ ΟΙ ΤΙΤΑΝΕΣ; διότι ο Δίας πολέμησε τον Ιαπετό..

Ο Ιησούς Χριστός ήταν Έλληνας

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΥΘΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝ

Γιατί υπάρχει τόση κακία πάνω στην Γη;

ΛΟΓΟΣ Ι "ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ" ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΥ

OI ΕΠΤΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ