Ποιος είναι ο εαυτός του Θεού;


Ερμητικά κείμενα:

Καθώς λοιπόν ο θεός δημιουργός των πάντων δημιούργησε άλλον θεό σαν τον εαυτό του, (ο Άνθρωπος δεύτερος θεός), και επειδή του φάνηκε όμορφος, καθώς πλυμμύριζε από την αγαθότητα των πάντων, τον αγάπησε ως δημιούργημα της θεϊκότητας του. 

ὁ δὲ πάντων πατὴρ ὁ Νοῦς, ὢν ζωὴ καὶ φῶς,
ἀπεκύησεν ῎Ανθρωπον αὐτῷ ἴσον, οὗ ἠράσθη ὡς ἰδίου τόκου·
παρέδωκε τὰ ἑαυτοῦ πάντα δημιουργήματα, 

Σαν παντοδύναμος και πανάγαθος, θέλησε να δημιουργηθεί και κάποιος άλλος, ο οποίος να διακρίνει από αυτόν που τον είχε δημιουργήσει. Συγχρόνως δημιούργησε και τον άνθρωπο, (στην Γη) τον μιμητή του λόγου και της πρόνοιας του.

morfeas sky

Χωρίς τον Άνθρωπο τίποτα δεν είναι ο Θεός, εμάς χρειάζεται για να δει τον εαυτό του.

Eρμητικά κείμενα:
"έσπειραν δε τις γεννήσεις των ανθρώπων για να γίνουν γνωστά τα θεϊκά έργα"

"παρέδωκε τὰ ἑαυτοῦ πάντα δημιουργήματα"

Ποιος είναι ο εαυτός του Θεού;

Ο Άνθρωπος


Ερμής Τρισμέγιστος
Και δεν κρίθηκε άξιος ενός ανάξιου θαύματος, αυτός, (ο άνθρωπος), που είναι ανώτερος από τα πάντα.

morfeas sky
  

Η σκέψη (η λογική που μας δόθηκε) είναι η αέναη κίνηση του Νου, είναι η Δια-νοητική ζωή, που δίνει την νοερή ζωή στο σώμα, η λογική είναι η εικόνα της ιδέας, και η ιδέα είναι η εικόνα της ψυχής. (Νους και ψυχή).

Ερμητικά κείμενα:
Η ψυχή είναι αθάνατη νοητική ουσία έχοντας ως νόημα τον δικό
της λόγο, όσο βρίσκεται μαζί με το ανθρώπινο σώμα έλκεται από τη σκέψη της Αρμονίας.

Το σώμα όμως είναι το αντίθετο της κίνησης, ο ζωντανός θάνατος, σιχαίνεται την σκέψη, τρέφεται από τον θάνατο, και απολαμβάνει τον ύπνο.

Ερμής Τρισμέγιστος ο θεόπνευστος 
Και δημιουργήθηκαν τα τετράποδα θηρία και τα ερπετά και τα υδρόβια και τα πτηνά και κάθε είδους βλάστηση και χορτάρι και χλόη με κάθε είδους λουλούδια.

έσπειραν δε τις γεννήσεις των ανθρώπων για να γίνουν γνωστά τα θεϊκά έργα, κι εγκλώβισαν κάθε ψυχή μέσα σε σάρκα.


ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Να παρακαλάς να σου τύχει καλός Νους (Νους και ψυχή)

O Θεός αυτά τα δύο χάρισε στον άνθρωπο, κατ'εξαίρεση από όλα τα άλλα θνητά ζώα, το Νου και την λογική, ισότιμα στην αθανασία.

Αν, λοιπόν, κάποιος τα χρησιμοποιήσει όπως πρέπει, δεν θα διαφέρει καθόλου από τους αθάνατους. 

Και μάλιστα, αφού εξέλθει απ'το σώμα του, θα οδηγηθεί από αυτά τα δύο στη χορεία των θεών και των μακάρων.

ΓΝΩΘΙ Σ' ΑΥΤΟΝ

morfeas sky

Δεν υπάρχουν άθεοι άνθρωποι, αλλά άνθρωποι με τυφλή πίστη, διότι ενόσω δεν γνωρίζουν τι είναι ο Θεός πιστεύουν τυφλά σε ότι δεν κατανοούν, εξού και ένα ξέρουν ότι δεν ξέρουν τίποτα.

morfeas sky
      

Ερμητικά κείμενα:

"Κυρίως σ'αυτούς επικρατεί η δικαιοσύνη και υπόκεινται στη μοίρα λόγω της ενέργειας της γέννησης τους, και στη δικαιοσύνη λόγω των αμαρτιών της ζωής τους"

Η μοίρα λοιπόν οδηγεί το πεπρωμένο των ανθρώπων διότι επιλέγουμε να γεννηθούμε μέσα στο γήινο matrix , και επειδή κανείς δεν είναι αναμάρτητος επικρατεί η δικαιοσύνη, ότι δώσουμε αυτό θα πάρουμε.

Τώρα αν εκπέσει το MATRIX και αποστασιοποιηθεί από τον δημιουργό του, αυτόματα θα εγκλωβιστούν όλες οι ψυχές μέσα στο γήινο matrix

Αλήθεια, πόσοι από εσάς είσαστε έτοιμοι να φύγετε από την γήινη πραγματικότητα για πάντα;

Γνωρίζετε άλλον κόσμο εκτός από αυτόν τον κόσμο των θνητών; Που αλλού θα πάτε αν δεν γνωρίζετε;

Αλλά ξέρω κατά βάθος είσαστε γήινοι που επιθυμείτε μια αιώνια ζωή πάνω στην Γη.

Ερμητικά κείμενα:
O Θεός αυτά τα δύο χάρισε στον άνθρωπο, κατ'εξαίρεση από όλα τα άλλα θνητά ζώα, το Νου και την λογική, ισότιμα στην αθανασία.

Αν, λοιπόν, κάποιος τα χρησιμοποιήσει όπως πρέπει, δεν θα διαφέρει καθόλου από τους αθάνατους. 

Και μάλιστα, αφού εξέλθει απ'το σώμα του, θα οδηγηθεί από αυτά τα δύο στη χορεία των θεών και των μακάρων.

morfeas sky
    

Ο εγκλεισμός του Ανθρώπου

Ο Άνθρωπος εγκλωβίστηκε μέσα στο σώμα, και το σώμα βρίσκεται εγκλωβισμένο μέσα σε ένα μεγαλύτερο σώμα, ξεκινώντας από τον μικρόκοσμο ενός πλανήτη που ονομάζουμε φύση και άλλοι ονόμασαν αυτή την φύση ως ένα όργανο του συμπαντικού σώματος, φτάνοντας μέχρι τον μακρόκοσμο του σύμπαντος. (ζωντανού συμπαντικού οργανισμού)

Και όλα αυτά είναι μια σκέψη του Θεού λένε, δηλαδή μια σκέψη δική σου, μια σκέψη του Ανθρώπου.

Σκέψου ότι είσαι μεγαλύτερος από το σύμπαν και θα γίνεις! Σκέψου ότι είσαι ένα τίποτα και θα γίνεις!

Είσαι ότι πιστεύεις! ο μικρόκοσμος και ο μακρόκοσμος, αλλά όλα αυτά δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια σκέψη δική σου, όχι η Αλήθεια, διότι η Αλήθεια είσαι Εσύ, ο Άνθρωπος, και όχι ότι βρίσκεται εκεί έξω, έξω από εσένα, ή μέσα από εσένα, (σώμα), αλλά ότι γεννιέται από Εσένα! (Νους).

morfeas sky
     

Ερμητικά κείμενα:

Η αιωνιότητα, λοιπόν, αποτελεί εικόνα του Θεού, ο κόσμος εικόνα της αιωνιότητας, ο ήλιος εικόνα του κόσμου, κι ο άνθρωπος εικόνα του ήλιου.

Τη μεταβολή τη λένε πως αποτελεί θάνατο, επειδή διαλύεται το σώμα, κι η ζωή προχωρά στην αφάνεια. Οσα διαλύονται μ'αυτή τη λογική, αγαπημένε μου Ερμή, κι ο κόσμος..μ'ευλάβεια τ'ακούς.. ισχυρίζομαι πως μεταβάλλονται, διότι καθημερινά ένα μέρος του μεταβαίνει στο χώρο του αφανούς, αλλά ποτέ δεν διαλύεται. Κι αυτά είναι τα πάθη του κόσμου, οι περιδινίσεις, κι οι εξαφανίσεις. Κι η μεν περιδίνηση αποτελεί περιστροφή, η δε εξαφάνιση ανανέωση.

Κι ο κόσμος περιλαμβάνει όλων των ειδών τις μορφές όχι επειδή τις περικλείει, αλλά επειδή μεταβάλλεται ο ίδιος από μόνος του. Αφού, επομένως, ο κόσμος έχει δημιουργηθεί για να περιλαμβάνει όλων των ειδών τις μορφές, τι θα μπορούσε να ήταν αυτός που τον δημιούργησε; Διότι άμορφος δεν θα μπορούσε να είναι. Αν όμως κι αυτός περιλάμβανε όλων των ειδών τις μορφές, θα ήταν όμοιος με τον κόσμο.

Λοιπόν, τι ισχυριζόμαστε πως είναι αυτός, ώστε να μην κάνουμε αδιέξοδο το λόγο μας; Διότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο να συλλογιστούμε για το Θεό. 

Έχει, λοιπόν, μια μορφή....εάν υπάρχει σ'αυτόν κάποια μορφή....η οποία δεν θα μπορούσε να υποπέσει στην όραση, άυλη. Κι όλες τις μορφές τις αναδεικνύει μέσω των σωμάτων. Και να μην απορήσεις, εάν υπάρχει κάποια άϋλη μορφή, διότι είναι όπως ακριβώς η μορφή του λόγου. (Οι νοητές σκέψεις που κάνουμε έχουν νοητή μορφή).

Και στις ζωγραφιές παρατηρούνται κάποιες κορυφές να προεξέχουν πολύ, ενώ όσον αφορά τη φύση τους, είναι εντελώς λείες και ομαλές. Σκέψου αυτό που λέγεται, το οποίο μπορεί να είναι πιο τολμηρό, αλλά είναι και πιο αληθινό: δηλαδή, όπως ακριβώς ο άνθρωπος δεν μπορεί να ζήσει χωρίς ζωή, (Νοητή ζωή), έτσι κι ο Θεός δεν μπορεί να υπάρχει χωρίς να δημιουργεί το Αγαθό. Διότι αυτό αποτελεί κατά κάποιο τρόπο τη ζωή και την κίνηση του Θεού. Δηλαδή το να κινεί τα πάντα και να τους δίνει ζωή.

Κάποια όμως απ'τα λεγόμενα πρέπει να έχουν τη δική τους σημασία. Επί παραδείγματι: συλλογίσου αυτό που λέω: τα πάντα υπάρχουν μέσα στο Θεό όχι σαν να έχουν εγκατασταθεί σε κάποιον τόπο (διότι ο τόπος είναι και σώμα, και σώμα ακίνητο, κι αυτά που έχουν εγκατασταθεί δεν έχουν κίνηση), διότι με διαφορετικό τρόπο έχουν εγκατασταθεί στο άϋλο είδωλο. 

Συλλογίσου αυτόν, που περιέχει τα πάντα και συλλογίσου πως τίποτα δεν υπάρχει που να περιορίζει το άϋλο, ούτε γρηγορότερο, ούτε ισχυρό. Διότι αυτό από τίποτα δεν περιορίζεται κι είναι απ'όλα και το γρηγορότερο και το ισχυρότερο.

Κι έτσι μόνος σου συλλογίσου και υπέδειξε την ψυχή σου (Νοητά) να πάει στην Ινδική και θα βρίσκεται εκεί πιο γρήγορα απ'την υπόδειξη σου! Υπόδειξε της να περάσει τον ωκεανό κι έτσι εκεί πάλι θα βρεθεί γρήγορα, όχι σαν να μετέβη από τόπο σε τόπο, αλλά σαν πράγματι να βρίσκεται εκεί. Υπόδειξε της ακόμα να πετάξει στον ουρανό κι ούτε φτερά θα χρειαστεί. 

Κανένα εμπόδιο δεν υπάρχει γι'αυτήν (Νοητή ζωή), ούτε η φωτιά του ήλιου, ούτε ο Αιθέρας, ούτε η περιδίνηση, ούτε τα σώματα των υπολοίπων αστεριών.

Αφού όλα τα διαβεί, θα πετάξει μέχρι το τελευταίο σώμα. Εάν δε θελήσεις να διασπάσεις και το ίδιο το σύμπαν και να δεις τα εξωτερικά του, (εάν βέβαια υπάρχει (ότι υπάρχει γεννιέται) κάτι έξω από τον κόσμο), σου είναι δυνατόν. Δες πόση δύναμη, πόση ταχύτητα έχεις και μετά εσύ μεν τα καταφέρνεις αυτά, ενώ ο Θεός όχι; 

Συλλογίσου, λοιπόν, πως μ'αυτόν τον τρόπο κι ο Θεός περικλείει μέσα του τα πάντα σαν νοήματα ....τον κόσμο, τον εαυτό του, το σύμπαν....

Εάν επομένως, δεν εξισώσεις τον εαυτό σου με το Θεό, δεν μπορεί να κατανοήσεις το Θεό, δεν μπορείς να κατανοήσεις το Θεό, διότι το όμοιο γίνεται κατανοητό απ'το όμοιο του.

Αύξησε τον εαυτό σου με το αμέτρητο μέγεθος, αφού απεκδυθείς κάθε σώμα κι αφού υπερυψωθείς πάνω από κάθε χρόνο, γίνε αιωνιότητα και τότε θα κατανοήσεις το Θεό.

Να μην υποθέτεις τίποτα αδύνατο για τον εαυτό σου, να φρονείς τον εαυτό σου αθάνατο και ικανό τα πάντα να κατανοήσει.......Κάθε Τέχνη, κάθε επιστήμη, τις συνήθειες κάθε ζωντανού οργανισμού. Να γίνεις ψηλότερος από κάθε ύψος και χαμηλότερος από κάθε βάθος και να συλλάβεις μέσα σου όλες τις αισθήσεις των δημιουργημάτων, της φωτιάς, του νερού, του ξηρού και του υγρού, θεωρώντας πως ταυτόχρονα υπάρχεις παντού....στη γη, στη θάλασσα, στον ουρανό....και πως ακόμα δεν έχεις γεννηθεί βρισκόμενος μέσα στην κοιλιά της μητέρας σου, πως είσαι νέος, γέρος, πεθαμένος, πως ζεις μετά θάνατον.

Κι όλα αυτά, αφού τα συλλογιστείς ταυτόχρονα, τους χρόνους, τους τόπους, τα πράγματα, τις ποιότητες και τις ποσότητες, τότε μπορείς να κατανοήσεις το Θεό.

Εάν όμως κλείσεις την ψυχή, μέσα στο σώμα και την εξευτελίσεις και πεις: "τίποτα δεν κατανοώ, τίποτα δεν μπορώ, φοβάμαι τη θάλασσα, δεν έχω τη δύναμη να ανεβώ στον ουρανό, δεν ξέρω ποιος ήμουν, δεν ξέρω ποιος θα είμαι" τότε τι σχέση έχεις με το Θεό;


Είσαι χορτοφάγος και μάλιστα ωμοφάγος; κοινώς είσαι ένα ενεργειακό βαμπίρ που τρέφεται με ζωντανούς οργανισμούς σκοτώνοντας τους όταν τους τρώει, διότι και τα φυτά έχουν αισθήσεις και συναισθήματα. 

Μάλλον δεν έχετε ιδέα σε ποιόν κόσμο βρίσκεστε.

ὁ δε ἀγαπήσας τὸ ἐκ πλάνης ἔρωτος σῶμα, οὗτος μένει ἐν τῷ σκότει πλανώμενος, αἰσθητῶς πάσχων τὰ τοῦ θανάτου. 

 ῞Οτι προκατάρχεται τοῦ οἰκείου σώματος τὸ στυγνὸν σκότος,
ἐξ οὗ ἡ ὑγρὰ φύσις, ἐξ ἧς τὸ σῶμα συνέστηκεν ἐν τῷ αἰσθητῷ κόσμῳ, ἐξ οὗ θάνατος ἀρδεύεται.

Και τα φυτά έχουν αισθήσεις και συναισθήματα οπότε όταν τα τρώς ωμά αυτόματα τα σκοτώνεις όταν τα τρως διότι Μ αυτόν τον τρόπο ενεργούν τα βαμπίρ.

Οπότε αποφασίστε τον τρόπο που θα σκοτώσετε για να φάτε, ζωντανό; ή νεκρό;

Λόγος Ζ

Πρώτα απ΄όλα όμως πρέπει να σκίσεις το χιτώνα που φοράς, το ύφασμα της άγνοιας, το υποστήριγμα της κακίας, τα δεσμά της φθοράς, τον σκοτεινό περίβολο, τον ζωντανό θάνατο, τον αισθητό νεκρό, τον φορητό τάφο, τον ληστή που κατοικεί μέσα σου, αυτόν που σε μισεί για όσα αγαπά και σε φθονεί για όσα μισεί.

Τέτοιος είναι ο εχθρικός χιτώνας που φόρεσες

morfeas sky 


Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΕΙΚΟΝΑ KAI ΟΤΙ BΡIΣKOMAΣTE ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

«κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν»

THE MATRIX

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ
Κι όσα χαλούν σε κάθε δημιουργία έμψυχης σάρκας και σε καρπό σποράς και σε κάθε έργο τέχνης θ'ανανεώνονται από ανάγκη, αλλά κι απ'την ανανέωση των θεών κι απ'την τροχιά του κύκλου της φύσης, που τη ρυθμίζουν οι αριθμοί.

Η Μονάδα, (το Πέμπτο στοιχείο, η ψυχή, ο Αιθέρας Νους), επομένως, αφού αποτελεί αρχή, περιέχει μέσα της όλους τους αριθμούς, χωρίς αυτή να περιέχεται σε κανέναν αριθμό, και γεννά όλους τους αριθμούς, χωρίς αυτή να γεννιέται από κανέναν άλλο αριθμό.

Καθετί, λοιπόν, στον κόσμο κυβερνάται και λαμβάνει ζωή από το πνεύμα, (matrix), το οποίο λειτουργεί ως μηχανή ή όργανο του θεού, καθώς υπακούει στην θέληση του.

Και δεν κρίθηκε άξιος ενός ανάξιου θαύματος αυτός, ο Άνθρωπος, που είναι ανώτερος από τα πάντα.

    

ΣΕ ΤΙ ΔΙΑΦΕΡΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΖΩΙΚΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΗΣ ΓΗΣ;

ΤΟ ΚΥΤΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ
καὶ ὁ τοῦ τῶν θνητῶν κόσμου καὶ τῶν ἀλόγων ζῴων ἔχων πᾶσαν ἐξουσίαν διὰ τῆς ἁρμονίας παρέκυψεν, ἀναρρήξας τὸ κύτος καὶ ἔδειξε τῇ κατωφερεῖ φύσει τὴν καλὴν τοῦ θεοῦ μορφὴν

Tι έγινε όλα καλά; τελείωσε η ανάσταση και πλέον γυρίζετε πίσω στην καθημερινότητα σας; ή γίνατε αθάνατοι όπως ο Χριστός; 

Χαχαχαχαχα δεν πάτε καθόλου καλά, διότι νομίζετε ότι με μία προσευχή με μια νηστεία με ένα προσκήνυμα θα αποκτήσετε αυτό που δεν μπορείτε να διανοηθείτε! 

Διότι η ΔΙΑ ΝΟΗΣΗ αφορά αποκλειστικά τους ΘΕΟΥΣ όχι το ζωϊκό βασίλειο της Γης, γυρίστε τώρα από την άλλη πίσω στην πραγματικότητα σας μέχρι να πεθάνετε, άλλωστε είσαστε νεκροί αλλά εσείς δεν το ξέρετε.

Ο φορητός τάφος χαχα ο χιτώνας που φοράς, ο ζωντανός θάνατος, ο αισθητός νεκρός 

Μωρέ τι κούκλος που είσαι; χαχα τέτοιος είναι ο εχθρικός χιτώνας που φόρεσες, ο σκοτεινός περίβολος , το υποστήριγμα της κακίας, τα αναίσθητα τα θεωρούμενα ως αισθητήρια όργανα.

χαχαχαχα έχω συναισθήματα λέει ο άλλος ΤΑ ΖΩΩΔΗ ΕΝΣΤΙΚΤΑ!! άρα είμαι άνθρωπος χαχαχαχαχαχα

Σε τι διαφέρετε από το ζωϊκό βασίλειο της Γης;

  

Ο κόσμος των ορατών κι αοράτων γεννήθηκε

ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ 

Αυτό δεν σημαίνει ότι η γέννηση είναι μητέρα γένους θηλυκού, ζώον είναι;

Μόνον τα θνητά γένη χωρίζονται σε φύλα, αρσενικό και θηλυκό, και εσείς δημιουργείτε αρσενικούς και θηλυκούς θεούς σύμφωνα με την δική σας θνητή φύση.

Τι ζω ρε μ#λ#κα


O Χριστός είναι άνδρας, ο Δίας είναι άνδρας, άρα ο Θεός είναι Αρσενικός 

Μετά εγώ φταίω που σας λέω Ζώα;

Πόσο άπειρη είναι η βλακεία σας;
                 

Κάρμα έχουν όλοι όπως είναι φυσικό αφού βρισκόμαστε εγκλεισμένοι μέσα σε ένα Matrix όπου όλα είναι προδιαγεγραμμένα και υπάρχουν νόμοι, όπως σε ένα βιντεοπαιχνίδι, υπάρχουν όρια και σύνορα μέχρι που μπορείς να φτάσεις.

Αλλά όταν αφήνεις αυτόν τον κόσμο για πάντα διαρρηγνύοντας τους ουρανούς δεν μπορεί τίποτα να σε σταματήσει, διότι πλέον έχεις απεξαρτηθεί από το σώμα, το οποίο αυτό είναι που σε σκλαβώνει, οι ανάγκες.

Ούτε ο Χριστός θα σας σώσει ούτε κανένας αν δεν ξέρετε που να πάτε. Γι'αυτό όλοι οι θεόπνευστοι σοφοί όπως και ο Χριστός μας είπαν "Γνώρισε την Αλήθεια και θα ελευθερωθείς (Ιησούς Χριστός) το ίδιο που είπαν και οι Έλληνες το Γνώθι σ'αυτόν.

Από εκεί και πέρα μόνον οι δούλοι προσκυνούν από ΦΟΒΟ ότι δεν κατανοούν! διότι ό,τι φοβάται Υπακούει! και όποιος ό,τι βρίσκεται υπό μιας ανώτερης αρχής είναι ένας γεννημένος ΣΚΛΑΒΟΣ

Η Αγνοια σε σκοτώνει, ποτέ η γνώση. (Γνώθι σ'αυτόν)


Γιατί αφήνει ο Θεός να πλανάται τόση κακία πάνω στην Γη;

Αν γνωρίζατε που βρισκόμαστε μάλλον θα αλλάζατε γνώμη, διότι αυτός ο κόσμος δημιουργήθηκε για να υπάρχει το καλό και το κακό, και για να συμβεί αυτό χρειάζονται οι ΑΡΙΘΜΟΙ διότι η αντίθεση γεννάται μόνον από τους ανόμοιους σύνθετους αριθμούς.

Η κακία υπάρχει διότι εμείς την κάνουμε να υπάρχει, με την παρουσία μας και μόνον, διότι αφού επιλέξαμε να γεννηθούμε σ'αυτόν τον κόσμο, αναγκαστικά θα συμμετέχουμε ενεργά κι εμείς στην περισσότερη ή την λιγότερη κακία, ανάλογα με τις επιλογές μας.


Eρμητικά κείμενα:

Δεν ανέφερα όμως Ασκληπιέ αυτό που λέγεται, από πολλούς:
"Πως ο θεός δεν μπόρεσε να αποχωρίσει και να απομακρύνει την κακία από τη φύση κάθε πράγματος;" (το κακό είναι κτιστό)

Γενικά σ'αυτούς δεν πρέπει να δοθεί κάποια απάντηση, όμως για χάρη σας θα συνεχίσω και θα σας εξηγήσω.

Αυτοί λένε, λοιπόν, ότι ο θεός έπρεπε να απελευθερώσει τον κόσμο πλήρως από την κακία καθώς αυτή υπάρχει σε μεγάλο βαθμό σ'αυτόν και έτσι φαίνεται σαν μέρος του.
(σαν μέρος του θεού, ότι ο θεός έχει μέσα του κακία).

Βέβαια, ο θεός προνόησε και έλαβε προληπτικά μέτρα τότε με όσο πιο λογικά κριτήρια, γι'αυτό και χάρισε στην ανθρώπινη ψυχή το Νου, την επιστήμη και την γνώση.

Γιατί μόνον με την βοήθεια αυτών των πραγμάτων, χάρη στα οποία υπερέχουμε από τα υπόλοιπα ζώα, μπορούμε να αντισταθούμε στην απάτη, στο δόλο, και τη διαφθορά της κακίας.

Αυτός, λοιπόν, που εξαρχής θα αποφύγει αυτά τα πράγματα χωρίς να έχει εμπλακεί σε αυτά, αυτός ο άνθρωπος, έχει προικιστεί με τη θεία γνώση και πρόνοια, καθώς η ουσία της γνώσης βρίσκεται στον ύψιστο θεό.

Καθετί, λοιπόν, στον κόσμο κυβερνάται και λαμβάνει ζωή από το πνεύμα, (κτιστό πνεύμα-matrix), το οποίο λειτουργεί ως μηχανή ή όργανο του θεού, καθώς υπακούει στη θέληση του.

Μέχρι αυτό το σημείο αυτά έχουν εξεταστεί από εμάς.

Ο θεός, που τον αποκαλούμε και ύψιστο και γίνεται αντιληπτός μόνο μέσω του (αγαθού) Νου, κυβερνάει και διοικεί τον αισθητό θεό. (το matrix - το τεχνητό-κτιστό πνεύμα της μηχανής).

Ο τελευταίος (το κτιστό πνεύμα-matrix) αγκαλιάζει (περικλείει) μέσα του κάθε χώρο, κάθε ουσία των πραγμάτων (των έμψυχων ειδώλων-όντων) και την ύλη όσων γεννούν και δημιουργούν, αγκαλιάζει τα πάντα, οτιδήποτε κι αν είναι, όσο μεγάλο κι αν είναι.

(όλα όσα βλέπουμε αισθανόμαστε και βιώνουμε εμείς αισθητά, βρίσκονται μέσα στην μηχανή, μέσα στο matrix του τεχνητού-κτιστού πνεύματος που κινεί τους αριθμούς-αισθητά είδωλα-σχήματα-χρώματα-μορφές).

Το πνεύμα, όμως, κινεί και κατευθύνει κάθε είδος στον κόσμο και καθένα από αυτά ακολουθεί τη φύση (σώμα) που του έδωσε ο θεός.

morfeas sky


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

OI ΕΠΤΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ O ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ COVID 19 - DAVID ICKE

ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΦΥΓΕΙΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ - Η ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ

Τί ΕΙΝΑΙ η 3η και η 4η και η 5η Διάσταση

ΚΥΜΒΑΛΕΙΟΝ Το θρυλικό απόκρυφο βιβλίο του Ερμή Τρισμέγιστου που γλίτωσε από την καταστροφή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας

Ζούμε σε ένα Φ……matrix η ανατροπή είναι θέμα χρόνου…. Τώρα πιο επίκαιρο από ποτέ

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ TOY KOΡΩNOIOY

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τί ΕΙΝΑΙ η 3η και η 4η και η 5η Διάσταση

OI ΕΠΤΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

“Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου.

ΛΟΓΟΣ Ι "ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ" ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΥ

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΦΥΓΕΙΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ - Η ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ

ΚΥΜΒΑΛΕΙΟΝ Το θρυλικό απόκρυφο βιβλίο του Ερμή Τρισμέγιστου που γλίτωσε από την καταστροφή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας

ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ - ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

“Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου.

ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ - ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΥΘΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝ

ΛΟΓΟΣ Ι "ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ" ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΥ

Ο Ιησούς Χριστός ήταν Έλληνας

Τί ΕΙΝΑΙ η 3η και η 4η και η 5η Διάσταση

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΑΠΕΤΟΣ; ΠΟΙΟΙ ΟΙ ΤΙΤΑΝΕΣ; διότι ο Δίας πολέμησε τον Ιαπετό..

Γιατί υπάρχει τόση κακία πάνω στην Γη;