Είναι το σώμα ο ναός της ψυχής; ή η φυλακή της;

 


Είναι το σώμα ο ναός της ψυχής; ή η φυλακή της;

Η ψυχή είναι το αθάνατο ενεργειακό σώμα της φωτιάς, είναι το ελαφρύτερο και ισχυρότερο στοιχείο του δοχείου της Ύλης με το οποίο ενώθηκε ο Αγαθός Νους με τον αδιαίρετο Άγιο Λόγο και δημιούργησε την δική του εικόνα τον δεύτερο Νου δημιουργό το πνεύμα του πυρός-η παγκόσμια ψυχή,  που δίνει κίνηση στα πάντα εσωτερικά στο σύμπαν (η παγκόσμια ψυχή - ο έβδομος Ουρανός και οι δικές της μονάδες ψυχές του έβδομου Ουρανού της αιωνιότητας)....η μονάδα ψυχή λοιπόν χωρίζεται σε αθάνατα  γένη, (φωτιά το καθαρό από την φύση των πλανητών δημιούργημα), είναι ο ναός-ενεργειακό σώμα-η ενέργεια που δέχεται το Θεό, (την Αγαθή Νοητή Ουσία), ο ναός του Θεού (Αγαθού Νου). Νους και ψυχή είναι η εικόνα της ζωής, το πνεύμα του πυρός, η παγκόσμια ψυχή ο αισθητός θεός, και οι δικές του αθάνατες μονάδες ψυχές, οι αισθητοί θεοί.  

Και η μεν παγκόσμια ψυχή ο αισθητός θεός του σύμπαντος βρίσκεται παντού, οι δε αθάνατες ψυχές οι θεοί βρίσκονται μόνον στην αιωνιότητα του Ουρανού στον οποίο ανήκουν.. 

Μόνον οι θεϊκές ανθρώπινες ψυχές το ανθρώπινο θεϊκό γένος μπορούν να συμμετέχουν στις επτά φύσεις - όργανα - μέρη του σύμπαντος που περικλείουν οι επτά Νους Ουρανοί Διοικητές, τα επτά δημιουργήματα του δεύτερου Νου Διοικητή που κάθε Διοικητής περικλείει την δική του φύση αποκλειστικά δίνοντας την νοερή ζωή στα όντα των πλανητών με τις δικές του (κτιστές) ψυχές του δικού του Ουρανού, της δικής του Νοητής Ουσίας, και του ανάλογου πνεύματος της Αρμονίας στην φύση στην οποία δίνουν την νοερή ζωή στα έμβια όντα-είδωλα. 

Αυτές οι ψυχές (οι κτιστές) συμμετέχουν αποκλειστικά στην φύση που ανήκει η παγκόσμια ψυχή στην οποία ανήκουν οι επτά ουρανοί Διοικητές, δίνοντας την νοερή ζωή στα θνητά έμβια είδη-όντα των πλανητών χωρίς να έχουν δική τους ελεύθερη επιλογή, διότι όλα μαζί τα όντα κάνουν ακριβώς το ίδιο, τα οδηγεί το πνεύμα της Φύσης με Αρμονία δηλαδή πράττουν με την λιγότερη κακία, ενώ οι ανθρώπινες ψυχές έχουν ελεύθερη επιλογή.

Υπάρχουν λοιπόν τα θεϊκά γένη της αιωνιότητας, και τα θνητά τους είδη των πλανητών..όπως το θεικό γένος των ανθρώπων και το θνητό είδος των ανθρώπων πάνω στην Γη, η νοητή τους ουσία όμως παραμένει αθάνατη, το δε σύνθετο αισθητό σώμα όμως, γεννιέται αυξάνεται μειώνεται και γυρίζει πίσω στην αφάνεια.

Το θνητό σύνθετο σώμα των πλανητών από γη και νερό δεν είναι ο ναός της αθάνατης ψυχής ούτε του Αληθινού Θεού (Πανάγαθος Νους), διότι το θνητό σώμα δεν μπορεί να δεχτεί το πνεύμα της Αρμονίας αυτής της γήινης φύσης και να αποκτήσει την δική του διανοητική κίνηση - πόσο να δεχτεί το πνεύμα του πυρός της αιωνιότητας, ή να δεχτεί τον Άγιο Λόγο του Όγδοου Ουρανού, την εικόνα του Θεού, ή να δεχτεί τον Φωτεινό Λόγο τις Δυνάμεις μέσα στον Πανάγαθο Θεό Φως και Ζωή, την Αλήθεια τις Ζωής από την οποία προέρχονται μόνον οι ανθρώπινες ψυχές.

Η σάρκα λοιπόν γη-νερό είναι η άλογη μεταβαλλόμενη αισθητή φύση χωρίς λογική, τα ζωώδη ένστικτα, τα οποία δεν μπορούν να δεχτούν το πνεύμα της Αρμονίας.

Η σάρκα λοιπόν είναι η φυλακή της ψυχής..η Άγνοια και η Λήθη 

Και ο Αγαθός Νους (Θεός) που έλκεται μόνον από το πνεύμα της Αρμονίας αυτής της γήινης φύσης, μας αφήνει μόνους κι έρημους αν μας οδηγεί το σώμα (η άλογη φύση).

Έτσι τιμωρείται η ψυχή που αφομοιώνεται από την σάρκα, (ζωώδη ένστικτα),  γίνεται χειρότερη κι από τα ζώα, είναι ο απόλυτος εξευτελισμός της ψυχής, να χάσει και τον Αγαθό Νου, και το πνεύμα της Αρμονίας, για να αφομοιωθεί από το στυγνόν σκοτάδι της σάρκας.

morfeas sky
                                    

ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

Αναρτήσεις δεν κάνω πολλές γιατί βλέπω ότι δεν αξίζει να ασχολούμαι ώστε να ξυπνήσουν οι ζωντανοί νεκροί. Ο καθένας βιώνει την κοσμάρα του και δεν θέλει να δει παραέξω.

Καταρχήν το συναίσθημα ενυπάρχει παντού μέσα στο υλικό σύμπαν, όπως έξω από το υλικό σύμπαν ενυπάρχει παντού το Αγαθό.

Η φωτιά είναι αίσθηση, και η αίσθηση πάθος κι επιθυμία, το ίδιο ισχύει και για τον αέρα, το νερό, και το στυγνόν σκοτάδι τη γη. (γη είναι το πιο κατωφερή και βαρύτερο στοιχείο του δοχείου της Ύλης, το οποίο γεννά τα συναισθήματα του θανάτου των ζωντανών νεκρών πάνω στην Γη).

Η φωτιά λοιπόν είναι πνεύμα και αμετάβλητο αθάνατο αισθητό σώμα αιθερικό...το αισθητό πνεύμα του πυρός, οι αισθητοί θεοί..

Το αστρικό σώμα των πλανητών από φωτιά και αέρα είναι το ψυχρό θερμό ως σώμα, που γεννά τον αντίθετο λόγο, όπου κάθετί έχει το αντίθετο του.

Το πνεύμα της Αρμονίας κάθε φύσης λοιπόν, κυριαρχεί στα αισθήματα της φωτιάς και του αέρα, διότι μπορούν να δεχτούν τον Αγαθό Νου, και να αποκτήσουν το πνεύμα της Αρμονίας ....σε αντίθεση με όταν ενσαρκωνόμαστε το στυγνόν σκοτάδι την σάρκα, η σάρκα η οποία δεν μπορεί να δεχτεί αυτό το πνεύμα της Αρμονίας, αλλά την μνήμη του νερού μέσα από την βιωματική εμπειρία της σάρκας (γη-νερό).

Οπότε πρέπει εμείς εδώ κάτω που ενδυθήκαμε τον θάνατο να κοντρολάρουμε τις αισθήσεις και τα συναισθήματα του θανάτου. Για να μην μας επηρεάζουν αφού γνωρίζουμε ποιος το προκαλλεί..η σάρκα. γη-νερό.

Η ψυχή λοιπόν δεν πονά, ούτε λυπάται, το σώμα μας πονά και λυπάται, και τρυπά την ψυχή όπως το καρφί, και την αρρωσταίνει, διότι αφήνουμε να την επηρεάζει η σάρκα.

Η ψυχή δεν οργίζεται, το σώμα μας οργίζεται.
Η ψυχή δεν κουράζεται, το σώμα μας κουράζεται
Η ψυχή δεν κοιμάται, το σώμα μας κοιμάται
κτλ κτλ.
Ολες οι απαντήσεις βρίσκονται μέσα στα Ερμητικά Κείμενα.

Η Υλη είναι η αίσθηση, το πάθος και η επιθυμία, και η αίσθηση είναι σώμα, σχήμα, μορφή, δηλαδή οι Αριθμοί που το γεννούν!

Τελικά τι είναι η Ζωή; ο Νους; Συνείδηση; ή το σώμα;

Και το μεν σώμα έχει τις δικές του αισθήσεις, την δική του νοερή ζωή - νοερό πνεύμα....ο δε Αγαθός Νους έχει τον δικό του Νοητό Λόγο, την δική του Νοητή Ζωή...η Αλήθεια της Ζωής Φως και Ζωή. 

  morfeas sky 




Σχόλια

  1. https://oneirosky.blogspot.com/2022/05/blog-post_11.html

    ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΓΗΙΝΟ ΣΩΜΑ
    ΠΟΙΟΣ ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ; ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΕΝΕΚΕΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ - ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΠΟΥ ΕΞΕΠΕΣΕ ΣΤΗΝ ΑΒΥΣΣΟ ΤΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ - ΘΝΗΤΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΩΣ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

    Μου αρέσει που φοβάστε όλοι τα ζωντανά μικρόβια που σας βάζουν με τα εμβόλια μέσα στο σώμα σας, αλλά που να ξέρατε τι ακριβώς είναι το θνητό σώμα που ενσαρκωθήκαμε όλοι μας.

    Nα σου δείξω άλλα τόσα εκατομμύρια παρόμοια ζωντανά μικρόβια μέσα στο σώμα μας; Ο ίδιος ο ζωντανός θάνατος αυτοπροσώπως διότι αυτό ακριβώς είναι το σώμα μας!

    ΛΟΓΟΣ Ζ ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ
    Πρώτα απ΄όλα όμως πρέπει να σκίσεις το χιτώνα που φοράς, (θνητό σώμα-ο ζωντανός νεκρός), το ύφασμα της άγνοιας, το υποστήριγμα της κακίας, τα δεσμά της φθοράς, τον σκοτεινό περίβολο, τον ζωντανό θάνατο, τον αισθητό νεκρό, τον φορητό τάφο, τον ληστή που κατοικεί μέσα σου, αυτόν που σε μισεί για όσα αγαπά και σε φθονεί για όσα μισεί.

    - Τα υπόλοιπα ζώα δε χρησιμοποιούν πατέρα το λόγο; (λογική)
    -Όχι, παιδί μου, μόνο τη φωνή, (κραυγές - θα σου πω εγώ ρεεεεε ξέρεις ποιος είμαι γω ρεεε), και ο λόγος (λογική) διαφέρει κατά πολύ από τη φωνή.
    Ο ήχος παράγεται από το πνεύμα μόνον στον αέρα, μόνον μέσα στους πλανήτες που έχουν ατμόσφαιρα (ατμό(ς)φαιρα).
    ΕΚΕΙ ΕΞΩ υπάρχουν μόνον τα Νοητά.
    Επίσης το πνεύμα ενυπάρχει μόνον στην ύλη, αστέρες και πλανήτες, διότι στα νοητά (Νους και ψυχή) που περικλείουν την ύλη υπάρχει μόνον ο Λόγος
    ο Νοητός Λόγος της ψυχής - Νους και Ψυχή - είναι η εικόνα της Ζωής, διότι πιο πέρα είναι οι Δυνάμεις η Αλήθεια της Ζωής ο Φωτεινός Λόγος - Φως και Ζωή - ....όσον αφορά τα είδωλα της Γης καταλαβαίνετε τι είμαστε εδώ, το απολύτως τίποτα!
    Ψυχή λοιπόν είναι ουσία αυτοτελής, είναι η νόηση, ο διανοητικός λόγος της ουσίας είναι η γνώση των λογισμών που κάνουμε, διαμέσου της ουσίας της ψυχής του λόγου, και παρέχουν στο άλογο μέρος της ψυχής (στο αισθητό μας σώμα) την ηχώ ως φωνή σε εμάς. Πως λέμε μου ήρθε μια φλασκιά στο Νου και είδα αυτό που δεν έβλεπα μέχρι τώρα.
    morfeas sky

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

OI ΕΠΤΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ O ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ COVID 19 - DAVID ICKE

ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΦΥΓΕΙΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ - Η ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ

Τί ΕΙΝΑΙ η 3η και η 4η και η 5η Διάσταση

ΚΥΜΒΑΛΕΙΟΝ Το θρυλικό απόκρυφο βιβλίο του Ερμή Τρισμέγιστου που γλίτωσε από την καταστροφή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας

Ζούμε σε ένα Φ……matrix η ανατροπή είναι θέμα χρόνου…. Τώρα πιο επίκαιρο από ποτέ

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ TOY KOΡΩNOIOY

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

“Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου.

Τί ΕΙΝΑΙ η 3η και η 4η και η 5η Διάσταση

OI ΕΠΤΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΛΟΓΟΣ Ι "ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ" ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΥ

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΦΥΓΕΙΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ - Η ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ

ΚΥΜΒΑΛΕΙΟΝ Το θρυλικό απόκρυφο βιβλίο του Ερμή Τρισμέγιστου που γλίτωσε από την καταστροφή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας

ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ - ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

“Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου.

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΥΘΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝ

ΛΟΓΟΣ Θ ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Τί ΕΙΝΑΙ η 3η και η 4η και η 5η Διάσταση

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

Γιατί υπάρχει τόση κακία πάνω στην Γη;

ΛΟΓΟΣ Ι "ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ" ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΥ

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΑΠΕΤΟΣ; ΠΟΙΟΙ ΟΙ ΤΙΤΑΝΕΣ; διότι ο Δίας πολέμησε τον Ιαπετό..

ΚΥΜΒΑΛΕΙΟΝ Το θρυλικό απόκρυφο βιβλίο του Ερμή Τρισμέγιστου που γλίτωσε από την καταστροφή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας