Διότι το θνητό απεχθάνεται την αθανασία


Διότι το θνητό απεχθάνεται την αθανασία

Συνήθως αποφεύγω να γίνω μέλος σε ομάδες διότι αν γράψω κάτι διαφορετικό δημιουργούνται αντιδράσεις

Ολοι θέλουν να ακούσουν αυτό που πιστεύουν όχι κάτι διαφορετικό. Συνήθως οι ομάδες δημιουργούνται για να υποστηρίξουν αυτά που γράφει η συγκεκριμένη όποια σελίδα.

Ο οπαδός θέλει να ακούσει μόνον αυτό που θέλει.

Σκέψου τις ομάδες που στηρίζουν αυτό που στηρίζουν τυφλά. Αν πάω και γράψω κάτι που το αμφισβητεί θα πέσουν να με φάνε.

Αυτό το εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα. Χάνεται η αλήθεια με τον οπαδισμό. Και αυτό εξυπηρετεί το ψέμα, διότι ελάχιστοι εμβολιασμένοι και ελάχιστοι ανεμβολίαστοι θα ακούσουν κάτι διαφορετικό αν δεν θέλουν πρώτα να ακούσουν. Είναι Οπαδοί. Αυτό συμβαίνει σε ΟΛΑ.

ΑΥΤΌ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΗΙΝΟ ΜΑΤΡΙΞ Ο ΟΠΑΔΙΣΜΟΣ
Οπου κανείς δεν ακούει τον συνομιλητή του, και απλά θέλει να επιβάλλει το δικό του.

Συνήθως θέλουν και αρέσκονται να διαφωνούν.
Συνήθως τα ενεργειακά βαμπίρ που είναι όλοι οι ΟΠΑΔΟΙ αυτό κάνουν. Τρέφονται με τον διπολισμό, με την αντιδικία, με το να δικάζουν συνεχώς την αντίπαλη ομάδα. Ενώ όποιος θέλει να μάθει, πρώτα θα ακούσει και μετά θα ρωτήσει, μέχρι να βγουν ορθά λογικά συμπεράσματα χωρίς τυμπανοκρουσίες και ζητωκραυγές με παχυλούς τίτλους που τρέφουν τον κακό εγωισμό.

Ο διάλογος δεν γίνεται με προσωπικές επιθέσεις. Αλλά με καλή καρδιά...με την χημεία δυο ανθρώπων, διότι μόνον τα όμοια είναι φίλοι, ενώ τα ανόμοια (διττότητα) ποτέ δεν είναι φίλοι.

Οπαδισμός παντού έτσι μας έχουν εκπαιδεύσει.
Η θρησκεία μας για παράδειγμα. Οτιδήποτε άλλο είναι του αντίχριστου μας λένε. Οπότε; είναι ο οπαδισμός που γεννά την διαμάχη της αντίθεσης όπου ο ισχυρότερος επιβάλλει στον αδύναμο την υποταγή. 

Που είναι η αγάπη εδώ; αγάπη έχουν μόνον για την δική τους ομάδα, όχι για τους άλλους, οι άλλοι είναι το αντίπαλο δέος γι'αυτούς, είναι εχθροί που πρέπει να αλλάξουν ομάδα και να έρθουν στην δική τους ομάδα να αφομοιωθούν, ειδάλλως θα εξαλειφθούν. 

Έτσι ενεργεί το ψέμα, η διττότητα, ο διπολισμός, τα αντίθετα, η μέρα με την νύχτα, το φως με το σκοτάδι, το καλό με το κακό, το δίκιο και η αδικία! διότι εκεί όπου δεν δικάζεις δεν υπάρχει αδικία!! αλλά ποιος άνθρωπος θα το κατανοήσει αυτό;

Διαίρει και βασίλευε, χωρίς να μας οδηγεί το πνεύμα των ενεργειών της Αρμονίας, το οποίο δεν αφομοιώνεται από το δίπολο των αντιθέσεων αυτού του κατώτερου κόσμου.

Η αμφισβήτηση είναι η αρχή για να δεις την Αλήθεια, η οποία δεν υπήρχε πιο πριν για σένα, διότι αν πρώτα δεν ψάξεις να βρεις αυτό που δεν σου λείπει,  πως θα γνωρίσεις αυτό που δεν υπήρχε πριν για σένα;

Πλέον μπήκε μέσα σου ο ιός της αμφισβήτησης για τα πάντα, και ότι αμφισβητείται, διά των ορθών λογικών μαθημάτων έχει πλέον αποδομηθεί, έχει τελειώσει η διττότητα, και αρχίζουμε να βλέπουμε τα Αμετάβλητα όμοια αδιαίρετα αθάνατα και θεϊκά.

.........

Καταρχήν όλα είναι Νοητά. ο Αγαθός Νους.
Τι είναι ο Αγαθός Νους; αυτό που αποκαλλούμε καρδιά εμείς στον δικό μας κόσμο, (ο κόσμος της καρδιάς), και τι είναι ο Νοητός Λόγος του Αγαθού Νου; αυτό που αποκαλλούμε η λογική της καρδιάς στον δικό μας κόσμο...η ορθή λογική με αγαθή πρόθεση.


Αρα Νους και Λόγος αδιαίρετος, η δε ένωση τους η Νοητή Ζωή.
Νους και Λόγος η δε ένωση τους η Ζωή
Η Τριάδα.


Νους και ψυχή είναι η εικόνα της ζωής, δηλαδή Νους και σώμα, και υπάρχουν Επτά ψυχές και επτά σώματα, όπου ψυχή το πνεύμα της εκάστοτε φύσης αυτού του σώματος.

Επτά φύσεις του σώματος διαφορετικές, με το ανάλογο πνεύμα, και όλα ενώνονται, και το ανώτερο πνεύμα εξουσιάζει το κατώτερο πνεύμα, αν όμως μας οδηγεί το ζώο τι θα είμαστε; ούτε καν ανθρώπινα ζώα με το κατώτερο πνεύμα, αλλά μόνον με τα ζωώδη ένστικτα.

Και τι κάνουν τα ζώα; χωρίζονται σε ομάδες, σε αγέλες, σε κοπάδια, και τι κάνουν οι άνθρωποι; το ίδιο.

Και ποιες ειναι οι αισθήσεις των ζώων;
το ήμερο και το άγριο, ο φόβος του αδύναμου και η έπαρση του ισχυρού. Άρα; η επιβίωση και όχι η ζωή, όπου τρέφονται πάνω στα πτώματα των άλλων, η επιβίωση με οδηγό τα ζωώδη ένστικτα.

Ενώ ζωή είναι η πνευματικότητα.
Η καρδιά της ψυχής και η λογική του Αγαθού Νου.
Οπότε, ότι κάνουμε το κάνουμε από αγαθή πρόθεση, ποτέ από συμφέρον.

Εμείς όμως γίναμε οπαδοί, οπαδοί μιας ομάδας, και τι ζητά μια ομάδα; να νικήσει, άρα να γίνει ισχυρή....ο δυνατός και ο αδύναμος. Τα ζωώδη ένστικτα.

Η φωνή όμως της ψυχής μέσα σου, μόνον λογικές συμβουλές σου δίνει, και δεν σου επιβάλλει τίποτα, βρίσκεται μακριά από τις παρορμήσεις και την φλυαρία του θνητού μας σώματος, όπου όλα τα άλογα πάθη και επιθυμίες γεννιούνται από τα ζωώδη ένστικτα, και όχι από την ψυχή η οποία σκέφτεται ορθά με οδηγό το Αγαθό.

Ότι κινείται είναι η Ζωή, και ο Νους ο Νοητός Λόγος κινείται συνεχώς, η Νοητή Ζωή, διότι και η ψυχή είναι αέναη νοητική ουσία, και κινείται συνεχώς, κινώντας ταυτόχρονα το ακίνητο-νεκρό σώμα μας, γεννώντας τις αισθήσεις του θανάτου (νοερή μεταβαλλόμενη ζωή - ο ζωντανός θάνατος) αυτού του σύνθετου θνητού αισθητού σώματος.

Ο Νους δεν είναι σώμα, εμείς όμως σκεφτόμαστε ως σώμα, ως ανθρώπινα γήινα ζώα, άρα τι κάνει την διαφορά; το ανώτερο πνεύμα, ο ανώτερος εαυτός.

Ποιος φοβάται; μόνον το θνητό.
ο γήινος νους ενεργεί με οδηγό τις αισθήσεις του θνητού σώματος, άρα δεν τον οδηγεί ο ανώτερος Νους, ο ανώτερος εαυτός, αλλά αν δεν μας οδηγεί ο Νους τότε θα μας οδηγεί η άλογη θνητή αισθητή φύση του σώματος μας, τα ζωώδη ένστικτα.

Τι είναι η Ζωή; είναι ο Νους, η Νοητή ζωή χωρίς το σώμα, 
η νοερή ζωή, λοιπόν, ενός θνητού σώματος, οδηγείται σε αυτή την περίπτωση από τον ζωντανό θάνατο που είναι το σώμα μας, τις αισθήσεις του σώματος που γεννούν τις ΑΝΑΓΚΕΣ, για παράδειγμα φοβόμαστε μην πεθάνουμε, άρα όλοι οδηγούνται από τις ανάγκες του σώματος, κατά τα άλλα όλοι πιστεύουν ότι είναι αθάνατοι, αλλά από πράξεις καμιά, μόνον μένουν όλοι στα λόγια.

Η ψυχή, (Νοητική Ουσία-Νους και ψυχή) αυτό που εσύ θεωρείς ως πνεύμα δεν είναι ο διπολισμός και οι αντιθέσεις, διότι ο αντίθετος λόγος παρουσιάζεται μόνον στις σύνθετες ενέργειες του νοερού πνεύματος φωτιά-αέρας ψυχρό-θερμό, και στα θνητά άλογα σύνθετα αισθητά σώματα από γη-νερό τα οποία δεν μπορούν να δεχτούν το πνεύμα της Αρμονίας.

Το αισθητό θνητό μας σώμα δεν μας αφήνει να αφουγκραστούμε την ψυχή μας το πνεύμα μας, τον ανώτερο μας εαυτό, διότι η σάρκα γη-νερό δεν μπορεί να δεχτεί το πνεύμα, και απεχθάνεται την αθανασία, το ωραίο το όμορφο, το Αγαθό.

Το σώμα είναι το όχημα της ψυχής...που θέλει να επιβιώσει, ποιο σώμα όμως; από γη-νερό. Η ψυχή έχει όμως επτά σώματα, επτά διαφορετικές φύσεις, επτά διαφορετικούς κόσμους, και ο γήινος κόσμος είναι ο κατώτερος.

Ας πούμε τα Επτά τσάκρας, τι μας οδηγεί λοιπόν από τα επτά τσάκρα; το κάτω ή το επάνω κεφάλι; άντε τώρα να το εξηγήσεις στα ανθρώπινα ζώα, που δεν έχουν ούτε καν κεφάλι παρά μόνον ποδάρια...οι άλογες σισθήσεις, ο διπολισμός, ότι φάμε ότι πιούμε εις βάρος των άλλων, με οδηγό το προσωπικό όφελος μόνον.

Τι είναι η Ζωή; είναι ο Νους, η Νοητή ζωή χωρίς το σώμα. 

Και από τι οδηγούνται οι άνθρωποι; από το συμφέρον του σώματος. Πόσο στοιχίζει η συνείδηση (ψυχή) του καθενός; πόσα αργύρια; Κατάλαβες τώρα;

Ενώ θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε έναν επίγειο παράδεισο ...στα πρότυπα της θνητής γήινης φύσης, όπου ο ένας βοηθά τον συνάνθρωπο, με οδηγό το πνεύμα της Αρμονίας. Τίποτα περισσότερο, αλλά αυτός είναι ο μόνος δρόμος για την άνοδο μας.

Αντε τώρα να κάνεις αυτόν τον διάλογο με τους τυφλούς οπαδούς.

Και χωρίς διάλογο δεν μπορεί να αναπτυχθεί ο Νοητός Λόγος, Διά του Αγαθού Νου και του αδιαίρετου Νοητού Λόγου του, να τον βιώσεις με την καρδιά σου, διότι διαβάζοντας απλά ένα κείμενο το βιώνεις επιφανειακά και μετά το ξεχνάς.

Ετσι γίνεται ο διάλογος, με το Νου και την καρδιά.

Πως λοιπόν θα τα κατανοήσουν οι άνθρωποι όλα αυτά χωρίς διάλογο; χωρίς να τα βιώσουν; με μια απλή ανάγνωση; ανάγνωση ενός κειμένου χωρίς διάλογο;

Μετά δεν βλέπεις γύρω σου; όλοι ασχολούνται με τα γήινα με την άλογη φύση τους. Είδες λοιπόν πόσο μας έχουν οδηγήσει μακριά από τον πνευματικό μας κόσμο; μας έχουν κάνει να τον απεχθανόμαστε.

Γι αυτό μόνον όταν δύο άνθρωποι ενώνονται πνευματικά νιώθουν ολοκληρωμένοι. Ενώ όταν δύο άνθρωποι ενώνονται από συμφέρον και ανάγκη αισθάνονται συνέχεια ανασφαλείς.

ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΣΩΜΑ

ΚΑΙ ΤΏΡΑ ΜΠΑΙΝΩ ΣΤΗΝ ΡΟΗ και ξαναγυρνώ στην γήινη πραγματικότητα όπου όλοι ασχολούνται με τα γήινα δρώμενα, όπου ο ένας αντιγράφει τον άλλον αναπαράγοντας αυτό που έχει αποδοχή στην μάζα. Μαζάνθρωποι.

Καλή σου ημέρα!

morfeas sky



Μια διευκρίνιση θα ήθελα αν γίνεται, στο παρακάτω κείμενο.

Η Οδύσσεια κατά έναν αλληγορικό τρόπο συμβολίζει το ταξίδι της ανθρώπινης ψυχής στους επτά κύκλους του διττού αισθητού κόσμου, όπου θέλησε ο δεύτερος Άνθρωπος θεός να εισέλθει με τμήμα της νοητής του ουσίας στα είδωλα του τις ανθρώπινες ψυχές ώστε να εισέλθει στους επτά κύκλους για να ζήσει και κατανοήσει όλα όσα εξουσιάζει

....

Οι επτά κύκλοι είναι το γίγνεσθαι των επτά φύσεων..πέντε φύσεις των πλανητών, μία του πνεύματος της Αρμονίας αυτών των πέντε φύσεων, και μία νοητή φύση του σύμπαντος, διότι και το σύμπαν είναι κυκλικό...η κατάσταση των αισθήσεων μόνον διαφέρει, και η κίνηση...η κίνηση του σώματος των πλανητών από την κίνηση του Νου. Το μεν σώμα σε παγιδεύει στον κύκλο των πλανητών, ο δε Νους με μια του σκέψη βρίσκεται παντού όπου μπορεί να δει.

O Αδης είναι το μάτριξ, ολόκληρο το σύμπαν, διότι και το σύμπαν είναι κυκλικό, είμαστε μέσα σε ένα σώμα, διότι και ο κύκλος είναι σώμα, ο αρρενόθηλυς Νους.

Οι πλανήτες είναι η Άβυσσος του Αδη, γη νερό το σκότος (άγνοια), τα βαρύτερα στοιχεία.

Ακομη και ο αέρας βρίσκεται μέσα στους πλανήτες-ατμόσφαιρα, το πνεύμα της Αρμονίας.

ο Νους είναι κυκλικός, το Φως όχι.

Η ψυχή είναι ο Νους, το Φως που έγινε Νους, και η Ζωή ψυχή, η Νοητη ζωή μέσα σε κύκλο, που οι δυνάμεις που κυριαρχούν στον κύκλο είναι η ΑΝΑΓΚΗ, όλα γίνονται από Ανάγκη, άρα δεν είμαστε ελεύθεροι, ότι κάνουμε το κάνουμε όχι γιατί το θέλουμε αλλά από Ανάγκη.

Γίναμε δούλοι του πνεύματος της Αρμονίας, ενώ είμασταν υπεράνω της Αρμονίας των Επτά φύσεων, υπεράνω του σύμπαντος, φαντάσου τώρα τι είμαστε εδώ στην Γη στην Άβυσσο του Άδη, στην Κόλαση.

Δεν έπεσε ο Άνθρωπος, αυτό που βιώνουμε τώρα είναι η Αγνοια, μας φυλάκισε το μάτριξ σε σώματα φθαρτά που δεν μπορούν να δουν πέρα από την δική τους φύση.

Οσοι αποκτήσουν το Νου μπορούν να δουν, και να αφουγκραστούν το Φως.

Αλλά όλοι προτιμούν μια επανενσάρκωση, άρα έχουν άγνοια, τους οδηγεί το σώμα, όχι ο Νους, και το σώμα σε φυλακίζει.

Δεν το αντέχουν γιατί δεν το σκέφτηκαν ποτέ, ο δικός τους Νους χωρά μόνον σε σώμα.

morfeas sky


Μπορείτε να μου πείτε μια δική σας ελεύθερη σκέψη;

Το πρόβλημα είναι, ότι, αν πρώτα δεν γνωρίζεις τι είσαι, θα επαναλαμβάνεις συνεχώς τις σκέψεις άλλων, χωρίς να κατανοείς τις έννοιες τους.
                                  

Ο χορτάτος δεν είναι φτωχός αλλά υλιστής και πνευματικά αμμόρφωτος όπως και οι φτωχοί που διψούν για υλική ευμάρεια.

Το σώμα δεν είναι δικό μας δημιούργημα, το οποίο είναι γεμάτο από Ανάγκες, οι οποίες σε κάνουν σκλάβο του σώματος διότι οι σκέψεις του πνεύματος οδηγούνται από τις Ανάγκες αυτού του σώματος.

Πες μου μία δική σου σκέψη που δεν γεννιέται από τις Ανάγκες του σώματος..μπορείς;

Ηρεμία... ΓΑΛΉΝΗ ΨΥΧΉΣ!!! Καλημέρα Παναγιώτη

H ηρεμία (γαλήνη ψυχής όπως την ονομάζεις) γεννιέται από το πνεύμα της Αρμονίας που ενεργεί πάνω στην άλογη σύνθετη φύση της Γης, η οποία γεννά τον αντίθετο λόγο, το πάθος και την επιθυμία. Καλημέρα Εύη!

Η ψυχή (Αγαθός Νους) λοιπόν, έλκεται μόνον από την Αρμονία.


Dim Dim.
Μόνον η ΒΛΑΚΕΙΑ σου, που ξεπερναει την ταχυτητα του φωτος μπορεί να βγει έξω από το ενεργειακό πλέγμα-μάτριξ

morfeas sky
Μόνον η ΚΑΚΙΑ σου, γεννιέται πάνω στις σύνθετες φύσεις των πλανητών, γι'αυτό έχεις τόσο μικρό μυαλό.
           

Πες μου μια δική σου σκέψη

Ξυπνήστε ρε !
- Ελπίζω να σε κάλυψα!

Από τι ακριβώς να ξυπνήσουμε;

- Μια σκέψη μου είπες να σου πω. Στην είπα συνονόματε! Τα υπόλοιπα και ένα μήνα να τα συζητάμε δεν αρκεί. Πόσο μάλλον από δω μέσα!

Μια σκέψη σου που δεν προέρχεται από το σώμα σου, από τις ανάγκες που γεννά το σώμα σου ζήτησα, διότι αν είμασταν μόνο σώμα τότε τι είναι η ζωή;

- Μια θάλασσα ειν' η ζωή , και εμείς καπεταναίοι!

Ο απέραντος Νους εννοείς διότι χωρίς Νου ζωή δεν υπάρχει μα ούτε η νοερή ζωή ενός θνητού σώματος

Καθόσον η ίδια η γέννηση αποτελεί πάθος.

Κι όπου υπάρχει το πάθος, πουθενά δεν υπάρχει το απόλυτο Αγαθό, κι όπου υπάρχει το Αγαθό, πουθενά δεν υπάρχει ούτε ένα πάθος, διότι όπου υπάρχει μέρα, δεν υπάρχει νύχτα, κι όπου υπάρχει νύχτα, δεν υπάρχει μέρα.

Επομένως, είναι αδύνατον να υπάρχει το Αγαθό στην περίπτωση της γέννησης, παρά υπάρχει το Αγαθό μόνον στο αγέννητο.
                                    

morfeas sky





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

OI ΕΠΤΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ O ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ COVID 19 - DAVID ICKE

ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΦΥΓΕΙΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ - Η ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ

Τί ΕΙΝΑΙ η 3η και η 4η και η 5η Διάσταση

ΚΥΜΒΑΛΕΙΟΝ Το θρυλικό απόκρυφο βιβλίο του Ερμή Τρισμέγιστου που γλίτωσε από την καταστροφή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας

Ζούμε σε ένα Φ……matrix η ανατροπή είναι θέμα χρόνου…. Τώρα πιο επίκαιρο από ποτέ

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ TOY KOΡΩNOIOY

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τί ΕΙΝΑΙ η 3η και η 4η και η 5η Διάσταση

OI ΕΠΤΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

“Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου.

ΛΟΓΟΣ Ι "ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ" ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΥ

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΚΥΜΒΑΛΕΙΟΝ Το θρυλικό απόκρυφο βιβλίο του Ερμή Τρισμέγιστου που γλίτωσε από την καταστροφή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας

ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΦΥΓΕΙΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ - Η ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ

ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Είπαν οι Ελοχίμ,⤍ θα κάνουμε τον άνθρωπο, κατά εικόναν ημετέραν και ομοίωσιν - ⤍ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΙΑΝΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ;

Ποιος είναι ο εαυτός του Θεού;

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Τί ΕΙΝΑΙ η 3η και η 4η και η 5η Διάσταση

“Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου.

ΛΟΓΟΣ Ι "ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ" ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΥ

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΦΥΛΑΚΗ - ΑΠΟ ΤΙ ΠΡΟΚΑΛΛΕΙΤΑΙ Η ΦΩΤΙΑ;

OI ΕΠΤΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ - ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Είπαν οι Ελοχίμ,⤍ θα κάνουμε τον άνθρωπο, κατά εικόναν ημετέραν και ομοίωσιν - ⤍ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΙΑΝΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ;

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΑΠΕΤΟΣ; ΠΟΙΟΙ ΟΙ ΤΙΤΑΝΕΣ; διότι ο Δίας πολέμησε τον Ιαπετό..

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ