ΑΠΟ ΤΙ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ Η ΚΑΚΙΑ;

 


Το δοχείο της ύλης είναι το σκότος, το οποίο δεν έχει ούτε Νου ούτε Λόγο, άρα η ύλη είναι από μόνη της αδρανής και αγέννητη! αφού δεν έχει κίνηση, διότι αυτό που κινεί τα πάντα και δίνει την ζωή στα πάντα είναι η σκέψη, ο Λόγος που κινεί τον κόσμο που εμπεριέχει ο Νους. Άρα όλα είναι Νοητά, η Ζωή είναι η Νόηση, και η σκέψη είναι η νοερή ζωή που κινεί την Ύλη δηλαδή το σώμα.

Το ότι βρισκόταν μέσα στο Φως το αδρανή αγέννητο δοχείο της ύλης, δεν σημαίνει ότι είναι εκπόρευση του Αγαθού, αλλά το αντίθετο του Αγαθού, διότι έχει ακριβώς τα αντίθετα γνωρίσματα της ζωής.

Αρα μιλάμε για δυο διαφορετικά πράγματα, την Ζωή και την ανυπαρξία, την χαρά και τον πόνο διότι ο πόνος είναι αίσθηση και η αίσθηση Υλη δηλαδή σώμα, σχήμα, μορφή, που γεννά τις αισθήσεις.

Και η μεν φωτιά δέχεται το Νοητό πνεύμα και γεννιέται το πνεύμα του πυρός και οδηγείται από το Νοητό πνεύμα, γι'αυτό η φωτιά επειδή είναι αίσθηση γεννά τον έρωτα, την έλξη, για το Αγαθό, διότι έλκεται από πολύ μεγάλο έρωτα από το Αγαθό Νοητό πνεύμα.

Επίσης ο αέρας μπορεί να δεχτεί το πνεύμα του πυρός, και οδηγείται από αυτό, με την εξής διαφορά, ότι πλέον γεννάται η Αντίθεση, διότι πλέον έχουμε την ένωση δύο διαφορετικών στοιχείων της Ύλης με διαφορετικές ιδιότητες, το θερμό-ψυχρό, αλλά και πάλι το Νοητό πνεύμα επιφέρει την Αρμονία, την φιλία ανάμεσα σε αυτά τα δύο αντίθετα στοιχεία, επειδή αυτά μπορούν να δεχτούν το Νοητό πνεύμα και να γίνουν η νοερή ζωή που οδηγείται από την Νοητή ζωή.

Τα πράγματα όμως αλλάζουν δραστικά, όταν αυτό το πνεύμα της σελήνης ενωθεί με τα άλογα στοιχεία από γη και νερό τα οποία ΔΕΝ μπορούν να δεχτούν το Νοητό πνεύμα, και εκεί γεννάται η Κακία, η Αταξία. Όπου το νερό όταν ενωθεί με το πνεύμα της σελήνης έχει την ιδιότητα να δημιουργεί μια μνήμη του σώματος, αυτό που εμείς αποκαλλούμε εγκέφαλο.

Το σώμα όμως από γη είπαμε ότι δεν μπορεί να δεχτεί το πνεύμα της σελήνης, οπότε γεννά μόνον την κακία, διότι αφού δεν έχει ούτε εγκέφαλο, ούτε λόγο, ναι μεν κινείται από το πνεύμα της σελήνης, αλλά δημιουργεί τον δικό του άλογο αισθητό κόσμο.

Και η μεν φύση μαζί και ολόκληρο το έμβιο ζωικό βασίλειο της Γης οδηγείται από το πνεύμα της σελήνης με Αρμονία, δηλαδή με Τάξη, διότι αν είχαν αφεθεί μόνα τους θα γεννιόταν το Χάος στην φύση δηλαδή η ζούγκλα, στα μεν έμβια όντα ο άκρατος αλληλοσπαραγμός όπου θα χανόταν στο τέλος η τροφική αλυσίδα με αποτέλεσμα το τέλος της νοερής ζωής πάνω στην Γη.

Στους ανθρώπους όμως δόθηκε η ελεύθερη επιλογή, διότι δεν προέρχονται από το πνεύμα της σελήνης, αλλά από τον Νοητό Αθαθό κόσμο του Φωτός. Γι'αυτό τους δόθηκε η Λογική, ώστε να μπορέσουν να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους, δημιουργώντας την τάξη και αρμονία στην φύση, και να προσέχουν το ζωικό βασίλειο.

Αλλά η ανθρωπότητα αφομοιώθηκε από το σώμα της, και έχασε την Λογική, γι'αυτό έγινε χειρότερη από το ζωικό βασίλειο. Και πλέον τα άλογα πάθη και επιθυμίες του σώματος είναι αυτά που οδηγούν την ανθρωπότητα. Και χάθηκε η Τάξη, και επήλθε η Αταξία και στην γήινη φύση, και στην κοινωνία των ανθρώπων, όπου η περισσότερη κακία κυριαρχεί σε όλα ολοένα και πιο πολύ.

Για τον λόγο αυτόν, κατά περιόδους το πνεύμα της σελήνης επιφέρει μια μεγάλη καταστροφή, ώστε να αρχίσουν όλα από την αρχή για να μην κυριαρχεί η μέγιστη κακία πάνω στην Γη...εκτός αν αλλάξουν οι άνθρωποι, γιάυτό μας δίνει πολλές ευκαιρίες ο Πανάγαθος Θεός που εξουσιάζει τα πάντα.

...........

Και το Αγαθό επειδή είναι η Ζωή έδωσε την νοερή ζωή στο σκότος αφού πρώτα το περιέκλεισε σε αυτό που ονομάζουμε υλικό σύμπαν. Τα τέσσερα στοιχεία της ύλης που γεννήθηκαν από την κίνηση του σύμπαντος, που διαχώρισε το δοχείο της Ύλης λόγω της τριβής, είναι οι εκπορεύσεις του σκότους.

Αλλά επειδή δέχονται το πνεύμα η φωτιά, αλλά και η φωτιά μαζί με τον αέρα, (σύνθεση-θερμό-ψυχρό) είναι ήρεμα. Η γη και το νερό Όχι. Διότι δεν μπορούν να δεχτούν το νοητό πνεύμα. Γι αυτό ο σύνθετος κόσμος των πλανητών ονομάζεται η Άβυσσος του Άδη, όπου Αδης το υλικό σύμπαν, η ανώτερη φύση, και Άβυσσος του Άδη ο κόσμος των πλανητών...η κατώτερη φύση.

Γι'αυτό δεν πρέπει να θεοποιούμε το σώμα ως εκπόρευση του Αγαθού, ειδικά το σύνθετο σώμα των πλανητών, διότι από αυτό το γήινο σώμα γεννάται η αντίθεση και η αντίθεση γεννά την διαφορετικότητα, και η διαφορετικότητα την κακία δίχως λογική, διότι τα άλογα συναισθήματα πάθη επιθυμίες αυτού του θνητού σώματος γεννούν την κακία, την λύπη από ηδονή, και την έπαρση της χαράς από ηδονή.

Επίσης όλες οι σύνθετες μορφές πάνω στην Γη είναι διαφορετικές; παρότι κάθε είδος κατέχει μια ομοιότητα. Αλλά βλέπουμε η αντίθεση της διαφορετικότητας να κυριαρχεί ειδικά στους ανθρώπους και όχι η φιλία, αλλά το συμφέρον εις βάρος των άλλων !!..που γεννά την κακία.

Η ΕΚΠΌΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΟΥ ΑΓΑΘΟΥ ΦΩΤΟΣ ΟΜΩΣ ΕΊΝΑΙ Η ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΗ ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ , ΓΙ'ΑΥΤΟ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΗ ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΦΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΑΝΑΦΗΣ ΣΤΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΩΣ ΠΗΓΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

Σε αντίθεση με όλα αυτά που συμβαίνουν εδώ στην κατώτερη βαριά άλογη σύνθετη ύλη. ΤΙ ΣΧΈΣΗ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΕ ΤΟ ΦΩΣ; ΤΟ ΦΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΜΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ενώ το σώμα η ανυπαρξία, που όταν της δίνεται η κίνηση δηλαδή η ζωή γεννά την Αταξία. Και μόνον ένας Νους μπορεί να φέρει την Τάξη την Αρμονία.

Και αφού το Φως δηλαδή η Ζωή είναι το Αγαθό από που πιστεύεις γεννιέται η κακία; από το σώμα..γι'αυτό ΜΗΝ θεοποιείτε το σώμα ποτέ, διότι πρόκειται για το σκότος, την ανυπαρξία της ζωής. Το αντίθετο της Ζωής.

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΕΊΝΑΙ Ο ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ; ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ; ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ; ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ!!

Επειδή είσαστε άνεϋ μαθήσεως διότι δεν το χωράει ο νους σας επαναλαμβάνω..


ΑΠΟ ΤΙ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ Η ΚΑΚΙΑ;


Η κακία γεννιέται εδώ κάτω στην σύνθετη φύση της Γης και από το σύνθετο γήινο σώμα, και όπου υπάρχει η σύνθεση ανόμοιων στοιχείων με ανόμοιες ιδιότητες εκεί γεννιέται η διαφορετικότητα, η αντίθεση, η κακία.


Δεν σου άρεσε μήπως η απάντηση;


Πες μου εσύ από που γεννιέται η κακία; από τον διάβολο; τότε πες μου τι είναι ο διάβολος, και από που έχει αυτά τα συναισθήματα που γεννούν την κακία.


Η Αέναη διαμάχη του Διπόλου..και τα δύο σε παγιδεύουν στο γήινο matrix είναι οι δύο αντίθετες όψεις του ίδιου νομίσματος
Η αέναη διαμάχη στο γήινο matrix


«Όλα ρέουν και πάλι ρέουν. Όλα έχουν περιόδους ακμής και παρακμής, ανόδου και καθόδου. Όλα κινούνται σαν εκκρεμές.Το μέτρο της κίνησης προς τα δεξιά είναι όμοιο με αυτό της κίνησης προς τα αριστερά. Ο ρυθμός είναι η εξίσωση τους». (Πέμπτη Αρχή)

OI ΕΠΤΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ


morfeas sky

Η φύση μας είναι διττή... Ενυπάρχουν το καλό και το κακό, το θετικό και το αρνητικό, το φως και το σκοτάδι!!!!! Αναλόγως των ρυθμών της καθημερινότητας,, υπερισχύει μια το ένα και μια το άλλο....

Δεν υπάρχει το Φως σ'αυτόν τον κόσμο, αλλά το σκοτεινό Φως. Η ένωση με το σκότος που είναι η σύνθετη Ύλη γεννά την κακία, και το σκοτεινό Φως την λιγότερη κακία. Γι'αυτό ο υλικός κόσμος το υλικό σύμπαν ΔΕΝ είναι Αγαθό.

Δεν θα νοιώσουμε λοιπόν ποτέ, ανάλαφρα αγαθοί, όσο και να προσπαθούμε;

Θα αισθανθούμε εδώ στην Γη μόνον ηρεμία. Μέχρις εκεί. Όπως επίσης θα αισθανθούμε ολόκληρο το σύμπαν ως Ένα όταν ερωτευτούμε..η ολοκλήρωση των σωμάτων...αλλά μέχρις εκεί διότι όλα εδώ στην Γη είναι στιγμές οι οποίες δεν κρατούν για πάντα, όλα μεταβάλλονται μια πάνω μια κάτω, μια δεξιά μια αριστερά, και αυτό εμείς το ονομάζουμε φως και σκοτάδι.

λυκοφως δλδ. Το πραγματικό φως, η αρχική πηγή είναι φωτεινό φως.

Ακριβώς! Το σκοτεινό Φως. Διότι από την στιγμή που ενώνεται το Φως με το Σκοτάδι παύει να είναι Αγαθό. Ειδικά με την κατώτερη φύση από γη και νερό τα οποία στοιχεία ΔΕΝ μπορούν να δεχτούν το Νοητό πνεύμα. Γι'αυτό μας δόθηκε η Λογική. ώστε να φέρουμε σε Τάξη τα άλογα ζωώδη συναισθήματα μας.

morfeas sky

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

OI ΕΠΤΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ O ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ COVID 19 - DAVID ICKE

ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΦΥΓΕΙΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ - Η ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ

Τί ΕΙΝΑΙ η 3η και η 4η και η 5η Διάσταση

ΚΥΜΒΑΛΕΙΟΝ Το θρυλικό απόκρυφο βιβλίο του Ερμή Τρισμέγιστου που γλίτωσε από την καταστροφή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας

Ζούμε σε ένα Φ……matrix η ανατροπή είναι θέμα χρόνου…. Τώρα πιο επίκαιρο από ποτέ

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ TOY KOΡΩNOIOY

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

“Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου.

Τί ΕΙΝΑΙ η 3η και η 4η και η 5η Διάσταση

OI ΕΠΤΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΛΟΓΟΣ Ι "ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ" ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΥ

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΦΥΓΕΙΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ - Η ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ

ΚΥΜΒΑΛΕΙΟΝ Το θρυλικό απόκρυφο βιβλίο του Ερμή Τρισμέγιστου που γλίτωσε από την καταστροφή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας

ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ - ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

“Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου.

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

ΛΟΓΟΣ Θ ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΑΠΕΤΟΣ; ΠΟΙΟΙ ΟΙ ΤΙΤΑΝΕΣ; διότι ο Δίας πολέμησε τον Ιαπετό..

Ο Ιησούς Χριστός ήταν Έλληνας

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΥΘΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝ

Γιατί υπάρχει τόση κακία πάνω στην Γη;

ΚΥΜΒΑΛΕΙΟΝ Το θρυλικό απόκρυφο βιβλίο του Ερμή Τρισμέγιστου που γλίτωσε από την καταστροφή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας

OI ΕΠΤΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ