Ο ΑΓΑΘΟΣ ΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ


Ο ΑΓΑΘΟΣ ΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ
ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΙΡΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ
(Ότι δώσεις αυτό θα πάρεις)
ΛΟΓΟΣ ΙΒ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ ( απόσπασμα )

Ο Αγαθός Νους αποτελείται από την ίδια ουσία του Θεού αν βέβαια ο Θεός αποτελείται από κάποια ουσία, και τι είδους είναι αυτή η ουσία μόνον ο ίδιος γνωρίζει ακριβώς τον εαυτό του. Ο (Αγαθός) Νους λοιπόν δεν είναι αποκομμένος από την ουσία του Θεού, αλλά (είναι) σαν απλωμένος από το φως του ήλιου.

Αυτός λοιπόν ο (Αγαθός) Νους όταν είναι μέσα στους ανθρώπους, είναι θεός, γι'αυτό και κάποιοι από τους ανθρώπους είναι θεοί, και η ανθρώπινη τους φύση βρίσκεται κοντά στο θείο, γιατί και ο Αγαθοδαίμων τους μεν θεούς χαρακτήρισε αθάνατους ανθρώπους, τους δε ανθρώπους θνητούς θεούς, και όταν ο Νους είναι μέσα στα ζώα, που δεν έχουν λογική, τότε αποκαλλείται φύση.

Όπου λοιπόν, υπάρχει ψυχή, εκεί υπάρχει και ο (Αγαθός) Νους, όπως ακριβώς όπου υπάρχει ζωή, εκεί υπάρχει και ψυχή, στα ζώα, όμως, τα οποία δεν έχουν λογική, η ψυχή είναι ζωή χωρίς (Αγαθό) Νου. Γιατί ο (Αγαθός) Νους είναι ευεργέτης της ψυχής των ανθρώπων, γιατί την οδηγεί προς το αγαθό. Και στα μεν ζώα, τα οποία δεν έχουν λογική, συνεργάζεται με την φύση του καθενός.

Στην ανθρώπινη φύση ο Αγαθός Νους αντιτίθεται.
Γιατί όλες οι ψυχές από την στιγμή που θα βρεθούν σε σώμα, αμέσως θα διαφθαρούν από την λύπη και την ηδονή. Γιατί η λύπη και η ηδονή βράζουν σαν χυμοί ενός σύνθετου σώματος. 

Σ'αυτές, τις ενέργειες λοιπόν, εισέρχεται η (Αγαθή) ψυχή, και βαπτίζεται. Όσες λοιπόν ψυχές, εξουσιάσει ο (Αγαθός) Νους, σ'αυτές θα αποκαλύψει το Φως του, αντιτιθέμενος στην προηγούμενη φύση τους.

Όπως ακριβώς ο καλός γιατρός πειράζει το σώμα που προηγουμένως έχει προσβληθεί από κάποια αρρώστια, με το να την καυτηριάζει και να το εγχειρίζει. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο ο (Αγαθός) Νους πειράζει την ψυχή με το να απομακρύνει ο (Αγαθός) Νους την ψυχή από την ηδονή της σάρκας, εξαιτίας της οποίας προκαλλείται κάθε αρρώστια της ψυχής.

Και μεγάλη αρρώστια της ψυχής είναι η αθεϊα (μη αγαθός Νους) και μετά η πλάνη, τις οποίες έπονται όλα τα κακά και κανένα καλό, επομένως, ο (αγαθός) νους, αντιτιθέμενος σ'αυτήν, διασφαλίζει το καλό για την ψυχή, όπως ακριβώς ο γιατρός την υγεία στο σώμα, νομίζοντας (η ψυχή) ότι γι'αυτό δημιουργήθηκε, για να απολαμβάνει τις ηδονές του σώματος.

Όσες, όμως, ανθρώπινες ψυχές δεν τις κυβέρνησε ο (Αγαθός) Νους, παθαίνουν τα ίδια με αυτά που παθαίνουν οι ψυχές των ζώων που δεν διαθέτουν λογική, γιατί συνεργάζεται μαζί τους και αφήνει ελεύθερες τις επιθυμίες τους, οι οποίες τείνουν προς το παράλογο, παρασύρονται από τον πόθο τους, και όπως ακριβώς τα ζώα που στερούνται λογικής, δε σταματούν να αισθάνονται παράλογα πάθη και να επιθυμούν παράλογα πράγματα, ούτε χορταίνουν τα κακά, γιατί, τόσο τα πάθη όσο και οι παράλογες επιθυμίες, είναι υπερβολικές κακίες, μάλιστα, για αυτές ο Θεός θέσπισε το Νόμο ως τιμωρό και έλεγχο.

Εδώ πατέρα ο λόγος για το πεπρωμένο, ο οποίος μου έχει αναπτυχθεί προηγουμένως κινδυνεύει να ανατραπεί. Γιατί, αν σε όλες τις περιπτώσεις είναι προδιαγεγραμμένο για τον οποιοδήποτε να μοιχεύσει ή να ιεροσυλήσει ή να διαπράξει οποιαδήποτε άλλη κακή πράξη, θα πρέπει να τιμωρείται αυτός που εξαναγκάστηκε από το πεπρωμένο να διαπράξει την πράξη;

Στο πεπρωμένο, βέβαια, ανήκουν όλες οι πράξεις, παιδί μου, και χωρίς αυτό δεν θα υπήρχε κανένα απ'τα σωματικά όντα, χωρίς αυτό, δεν θα μπορούσε να γίνει ούτε το κακό ούτε το καλό. 

Είναι προδιαγεγραμμένο ακόμη και αυτός που πράττει το καλό να υφίσταται τις συνέπειες, και γι'αυτό ενεργεί, για να πάθει ότι παθαίνει λόγω της ίδιας ενέργειας του.

Και κάθε άνθρωπος παθαίνει αυτά που του επιφυλάσσει το πεπρωμένο, οι μεν λογικοί, στους οποίους είπαμε ότι κυριαρχεί ο (Αγαθός) Νους, δεν παθαίνουν τα ίδια με τους άλλους, αλλά απαλλαγμένοι από την κακία και χωρίς να είναι κακοί, υπόκεινται και αυτοί σε πάθη.

Πως πάλι το εννοείς αυτό πατέρα;
ο μοιχός δεν είναι κακός;
ο φονιάς δεν είναι κακός;
και όλοι οι υπόλοιποι;

Ο λογικός (και αγαθός) όμως, παιδί μου, δεν θα υποστεί τα πεπρωμένα επειδή μοίχευσε, αλλά σαν να είχε μοιχεύσει, ούτε επειδή φόνευσε, αλλά σαν να είχε φονεύσει, και δεν είναι δυνατόν να ξεφύγει κανείς από την "μεταβολή" όπως ακριβώς και από το "γίγνεσθαι". Την κακία, όμως, όσοι έχουν τον (Αγαθό) Νου, είναι δυνατόν να την αποφύγουν.

Γι'αυτό και γω άκουγα τον Αγαθοδαίμονα να λέει πάντα, και αν το είχε παραδώσει γραπτά, θα είχε ωφελήσει πολύ το ανθρώπινο γένος, γιατί, παιδί μου, εκείνος μόνο, αληθινά, σαν πρωταρχικός θεός, επειδή γνώρισε τα πάντα, εκφράστηκε με θεϊκά λόγια, τον άκουσα, λοιπόν, κάποια φορά να λέει ότι:

τα πάντα και κυρίως τα νοητά σώματα είναι ένα, και ζούμε από τη δύναμη, την ενέργεια, και την Αιωνιότητα, και ο Νους αυτής είναι αγαθός, όπως ακριβώς και η ψυχή της.

Και καθώς αυτό είναι έτσι, κανένα από τα νοητά πράγματα δεν έχει διαστάσεις, είναι, λοιπόν, δυνατόν ο (Αγαθός) Νους, ως αρχηγός των πάντων και ψυχή του Θεού, να πράττει ό,τι θέλει.

Εσύ λοιπόν, συλλογίσου και ανάγαγε αυτόν τον λόγο στην ερώτηση που μου απυήθυνες προηγουμένως. Εννοώ, όσον αφορά το πεπρωμένο.

Εάν, λοιπόν, παιδί μου, αφαιρέσεις τους εριστικούς λόγους, θα βρεις ότι αληθινά στα πάντα κυριαρχεί ο (Αγαθός) Νους, η ψυχή του Θεού. Ακόμα και στο πεπρωμένο και στο Νόμο, και σε όλα τα υπόλοιπα. 

Και τίποτα δεν είναι αδύνατον γι'αυτόν, ούτε να τοποθετήσει την ψυχή πάνω από το πεπρωμένο, ούτε αν είναι αμελής, πράγμα το οποίο συμβαίνει, να την τοποθετήσει κάτω από το πεπρωμένο.

Και μέχρις εδώ αυτά τα τέλεια λόγια έχουν λεχθεί από τον Αγαθοδαίμωνα.

σημ: ο Αγαθοδαίμονας είναι το πνεύμα του πυρός, η ανθρώπινη ψυχή στον Έβδομο Ουρανό, το θεϊκό γένος των ανθρώπων.

morfeas sky

..........
....................

Όπως λέμε, ότι δίνεις παίρνεις!!!

Ακριβώς αυτό!

Ένας αγαθός νους είναι ένας αγνός νους απελευθερωμένος από το παρελθόν! Έτσι το καταλαβαίνω εγώ!

Ενας αγνός Νους είναι η λιγότερη κακία σε αυτόν τον κόσμο, αυτό που ονομάζουμε ως καρδιά. και εικόνα του Αγαθού Νου.

Σε συνδιασμό με την ορθή λογική, που είναι η εικόνα του Άγιου Λόγου, θα κατανοήσουμε όλα τα νοήματα αυτού του κόσμου.

Αγαθός Νους και αδιαίρετος Άγιος Λόγος η εικόνα του Θεού.

Εικόνα του Άγιου Λόγου, είναι το Πνεύμα του πυρός ο αισθητός θεός, ο δεύτερος Νους δημιουργός, η παγκόσμια ψυχή, και οι δικές του μονάδες οι ψυχές, μέσα στο γίγνεσθαι των Επτά Ουρανών που περικλείουν τις επτά φύσεις στο γίγνεσθαι του δοχείου της Ύλης.
.
Αγαθός Νους και αδιαίρετη παγκόσμια ψυχή είναι η εικόνα της ζωής της εικόνας του Θεού, ο δεύτερος Νους δημιουργός, ο αισθητός θεός, και οι μονάδες ψυχές είναι η εικόνα των Δυνάμεων, η εικόνα της ζωής, το πνεύμα του πυρός.

Οπότε δεν θα μας επηρεάζει η κακία, διότι θα γνωρίζουμε τον Πανάγαθο Νου Θεό. 
(Πανάγαθος Νους και αδιαίρετος Φωτεινός Λόγος η Αλήθεια της Ζωής Φως και Ζωή,. και οι δικές του μονάδες οι Δυνάμεις).

Και αφού θα γνωρίζουμε δεν θα μας επηρεάζουν τα αρνητικά που βλέπουμε γύρω μας. Ο Αγαθός Νους θα μας προστατεύει..δηλαδή ο Θεός, ο Νους και η ψυχή μας.

..........

Μέσα σε αυτό το σχόλιο μου συμπεριέλαβα ολόκληρη την κτιστή δημιουργία των επτά ουρανών που περικλείουν τις επτά φύσεις, το γίγνεσθαι της εικόνας, μαζί στο τέλος πρόσθεσα και τον Αληθινό κόσμο Φως και Ζωή μαζί με τις δικές του μονάδες τις Δυνάμεις, εικόνα των οποίων είμαστε εμείς, η ψυχή μας. Αλλά όλα αυτά ελάχιστοι θα τα κατανοήσουν.

..........

Άλλο η μοίρα του ανθρώπου κ άλλο να σου το επιβάλουν με το ζόρι. Εδώ δεν είναι πεπρωμένο είναι εξαναγκασμός.

Είναι όμως όντως έτσι; ή είναι αποτέλεσμα της δικής μας αιτίας; Αιτία και Αποτέλεσμα...ότι δώσουμε αυτό θα πάρουμε...Εμείς τι δίνουμε; αποδεχόμαστε την κακία, άρα δεχόμαστε να εισέλθει στην ζωή μας η κακία ως Αιτία, οπότε θα πάρουμε το αναμενόμενο Αποτέλεσμα.

Εξαναγκάζεται αυτός που ενεργεί από Ανάγκη, εκεί χάνεται η Αμετάβλητη Θέληση μας.

Ο περισσότερος κόσμος μένει σπίτι με την τηλεόραση να τους κάνει πλύση εγκεφάλου. Λίγοι είναι οι "ενημερωμένοι" για να δουν τις αλήθειες. Υπάρχουν κ οι περιπτώσεις, οι περισσότερες κατά την γνώμη μου, που φοβούνται τα πρόστιμα. Οπότε πρέπει να γίνει μεγάλος ξεσηκωμός για να σταματήσει αυτό.

Αρα όλοι αυτοί είναι άξιοι της μοίρας τους! Αυτοί που είναι ενημερωμένοι δεν θα εξαναγκαστούν να ενεργήσουν σαν τους άλλους που δεν έχουν την γνώση, διότι σκέφτονται ορθά, και σε συνδιασμό αν τους οδηγεί ο αμετάβλητος Άναρχος Αγαθός Νους θα δημιουργήσουν πραγματικότητα! διότι ο Αγαθός Νους είναι Υπεράνω της Μοίρας. 

Αλλά ακόμη και το πρόστιμο εξαναγκάζει τους ορθά σκεπτόμενους να υποκύψει η Θέληση τους ως έναν βαθμό, γι'αυτό υπομένουν και οι ορθά σκεπτόμενοι την μοίρα στον βαθμό που αναλογεί στον καθένα.

Οπότε κυριεύει ο φόβος

Ακριβώς! Για τον λόγο αυτόν επειδή δεν οδηγεί τους ανθρώπους ο Άναρχος Αγαθός Νους, όλοι υπόκεινται στην μοίρα. 

Και τίποτα δεν είναι αδύνατον γι'αυτόν, (Αγαθός Νους) ούτε να τοποθετήσει την ψυχή πάνω από το πεπρωμένο, ούτε αν είναι αμελής, πράγμα το οποίο συμβαίνει, να την τοποθετήσει κάτω από το πεπρωμένο.

Γι'αυτό η παγκόσμια συνειδητότητα των ανθρώπων παίζει μεγάλο ρόλο, διότι όλοι αλληλεπιδρούμε μεταξύ μας, διότι αυτή δημιουργεί πραγματικότητα. Γι'αυτό μας χωρίζουν σε χίλια κομμάτια μέσα από τις θρησκείες, μέσα από ομάδες πίστης, και ότι σκεφτεί το μυαλό μας που μας διαιρεί....διαίρει και βασίλευε....όπου το ισχυρότερο ζώο τρώει το αδύναμο. Και όλοι υπόκεινται στην μοίρα, και γι'αυτό θα πάρει ο καθένας ό,τι ακριβώς του αξίζει.

Άκου την συνείδηση σου, δεν κάνει ποτέ λάθος, διότι τίποτα απολύτως δεν συμβαίνει τυχαία.

Έτσι, αυτή δεν κάνει λάθη.
Τα άσχημα να μη συνέβαιναν, δεν χρειάζεται να τα ζούμε...αλλααα


..αλλά Αιτία και Αποτέλεσμα.. βλέπεις κανείς δεν ξεφεύγει από την μοίρα. 

morfeas sky

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

OI ΕΠΤΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ O ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ COVID 19 - DAVID ICKE

ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΦΥΓΕΙΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ - Η ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ

Τί ΕΙΝΑΙ η 3η και η 4η και η 5η Διάσταση

ΚΥΜΒΑΛΕΙΟΝ Το θρυλικό απόκρυφο βιβλίο του Ερμή Τρισμέγιστου που γλίτωσε από την καταστροφή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας

Ζούμε σε ένα Φ……matrix η ανατροπή είναι θέμα χρόνου…. Τώρα πιο επίκαιρο από ποτέ

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ TOY KOΡΩNOIOY

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

“Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου.

Τί ΕΙΝΑΙ η 3η και η 4η και η 5η Διάσταση

OI ΕΠΤΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΛΟΓΟΣ Ι "ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ" ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΥ

Ο ΝΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΤΟΥ ΗΛΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ - Οι τριανταέξι Δέκαρχοι θεοί

ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΦΥΓΕΙΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ - Η ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ

ΚΥΜΒΑΛΕΙΟΝ Το θρυλικό απόκρυφο βιβλίο του Ερμή Τρισμέγιστου που γλίτωσε από την καταστροφή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας

ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ - ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τί ΕΙΝΑΙ η 3η και η 4η και η 5η Διάσταση

Ποιος θεός δημιούργησε τον αδάμ και την εύα

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΨΥΧΗ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑ

ΛΟΓΟΣ Ι "ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ" ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΥ

ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

ΚΥΜΒΑΛΕΙΟΝ Το θρυλικό απόκρυφο βιβλίο του Ερμή Τρισμέγιστου που γλίτωσε από την καταστροφή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας

OI ΕΠΤΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

Ο ΝΟΥΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ

ΈΛΛΗΝΑΣ ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΣΑΙ - ΠΑΣ ΜΗ ΕΛΛΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΣ