Γνώρισε τον εαυτό σου

Το πιο δύσκολο στα γκόιμ είναι να σκέφτονται, για αυτό θα παραμείνουν για πάντα πρόβατα.
Η αναβάθμιση λογισμικού χρειάζεται Νόηση, κάτι που δεν κατέχει το 95% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Η ψυχή κινείται μόνη της κατά τη διαδικασία της νόησης. Χαρακτηριστικό της ίδιας της ψυχής είναι η κατ'ουσίαν νόηση.

Ριζωμένος στην ύπαρξη, τι εννοεί ο ποιητής; 
Υπάρχεις επειδή έχεις Νου; ή επειδή έχεις σώμα; 
To σώμα είναι νεκρό, παρατήρησε όταν νεκρώνεται το χέρι σου επειδή σταμάτησε να κυκλοφορεί το αίμα.

Για τους αγνώμονες ότι δεν κατανοούν τους φαίνεται γελοίο.
Αριστοτέλης: Ο μορφωμένος διαφέρει από τον αμόρφωτο, όσο ο ζωντανός από τον νεκρό.
- για το matrix μπορώ να καταλάβω έχω δει την τριλογία
Σε τι διαφέρουν οι αριθμοί από αυτό που δίνει ζωή στους αριθμούς;
- πως θα βρω την πραγματική μου διάσταση όταν το φως διαχέεται μέσα από το σκοτάδι;
Στο Νου, ο Νους κάνει την διαφορά.
Όταν το Φως ενώνεται με το σκοτάδι τότε το Αγαθό παύει να είναι αγαθό. Το να έχουμε πρότυπο το θεϊκό είναι το πιο πλησίον στο Θεό, ενώ όταν έχουμε πρότυπο τους αριθμούς απομακρυνόμαστε από το Φως και βυθιζόμαστε στο σκοτάδι.
....

Ερμητικά κείμενα:

Και ό,τι είναι μέσα στη μήτρα με τους αριθμούς το κυοφορεί, το γεννά και έξω το βγάζει στον αέρα.

Και η ψυχή που είναι πολύ κοντά, το οικιοποιείται, όχι λόγω συγγενικής ιδιότητας μαζί του, αλλά λόγω της μοίρας, διότι δεν επιθυμεί ιδιαίτερα να είναι μαζί με το σώμα.

Έτσι, από τη μοίρα δίνεται σ'αυτό που γεννιέται η διανοητική κίνηση και η νοερή ουσία της αληθινής ζωής. Διότι εισέρχεται στο πνεύμα η διανοητική ουσία και του δίνει την ζωτική κίνηση.

Η Ψυχή λοιπόν είναι ουσία ασώματη, και όντας μέσα στο σώμα δε χάνει την ουσία της, διότι συμβαίνει να είναι αεικίνητη στην ουσία της, κινείται μόνη της κατά τη διαδικασία της νόησης χωρίς να κινείται μέσα σε κάτι ούτε προς κάτι ούτε χάρη σε κάτι. Προέχει στη δύναμη και ότι προέχει δε χρειάζεται αυτά που έπονται.

Η ψυχή κινείται μόνη της κατά τη διαδικασία της νόησης.
Χαρακτηριστικό της ίδιας της ψυχής είναι η κατ'ουσίαν νόηση.

Η επιλογή που είναι εξαρτημένη από τα κακά πλησιάζει στη σωματική φύση, και γι'αυτό και η μοίρα εξουσιάζει όποιον το επιλέγει. (ότι δώσεις αυτό θα πάρεις).

Το υπερούσιο λοιπόν είναι στην κορυφή όλων των όντων.
Τα αντίθετα με αυτά, από την άλλη, είναι φύση, ουσία αισθητή, η οποία περιέχει όλα τα αισθητά.

Για το λόγο αυτό (το υπερούσιο) και είναι όμοιο με τον εαυτό του κι ανόμοιο με όλα τα υπόλοιπα. (τα αισθητά). Διότι είναι αδύνατον το ασώματο να γίνει ορατό με σώμα κι εδώ έγκειται η διαφορά του όμοιου με το ανόμοιο κι η υστέρηση του ανόμοιου με το όμοιο.

Διότι η Μονάδα, (η κατ'ουσίαν νόηση) η οποία αποτελεί την αρχή και τη ρίζα των πάντων, βρίσκεται σε όλα σαν να ήταν ρίζα κι αρχή. Και χωρίς την αρχή τίποτα δεν υπάρχει, και η αρχή δεν προέρχεται από πουθενά αλλού, παρά μόνον από τον εαυτό της. 

Αυτή λοιπόν, η εικόνα του Θεού, περιγράφτηκε για σένα, όσο ήταν δυνατόν. Αυτήν αν την εξετάσεις με ακρίβεια και την κατανοήσεις με τα μάτια της καρδιάς σου, πίστεψε με παιδί μου, θα βρεις το δρόμο, που οδηγεί προς τα πάνω.

Μάλλον δε η ίδια η εικόνα θα σε οδηγήσει, διότι το αντίκρυσμα της έχει μια κάποια ιδιαιτερότητα: όσους πρόλαβαν να την αντικρύσουν, τους κρατά και τους τραβά προς τα πάνω, όπως ακριβώς λένε ο μαγνήτης τραβά το σίδηρο.

ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ
Η προτόγνωρη γαλήνη είναι η Αρμονία του ψυχρού-θερμού (αστρικό σώμα) από το νοητό πνεύμα.
Εγώ σου μιλάω για την θεική ανθρώπινη ψυχή, το πνεύμα του πυρός, μόνον από φωτιά. 
Η αλήθεια είναι ότι με σώμα δεν μπορείς να κατανοήσεις το ασώματο, έτσι οι περισσότεροι μπορούν να δουν μόνον το αστρικό τους σώμα. Την Αρμονία των αντιθέτων.
Tα χωρίς λογική μεταβαλλόμενα συναισθήματα του σύνθετου σώματος, μας ταράσσουν, (φόβος-έπαρση με λυγμούς και ηδονή-πάθος) ενώ ο αγαθός νους ηρεμεί αυτά τα συναισθήματα.

Ο Αμετάβλητος Αγαθός Νους έχει τα δικά του όμοια συναισθήματα της ψυχής, ενώ το σύνθετο σώμα μας έχει τα δικά του μεταβαλλόμενα συναισθήματα τα οποία γεννούν την αντίθεση και την κακία, την λύπη με λυγμούς και την χαρά-έπαρση από ηδονή.

Τα πάντα λοιπόν πάνω στην γη δεν είναι αλήθεια παρά μόνο απομίμηση της αλήθειας, και μάλιστα όχι όλα αλλά, κάποια λίγα και τα υπόλοιπα, ψέμα και πλάνη, και εικασίες, φτιαγμένα σαν εικόνες της φαντασίας. 

Όταν τώρα η φαντασία επηρεάζεται από ψηλά, (την κατ'ουσίαν νόηση) γίνεται η απομίμηση της αλήθειας ενώ, χωρίς την άνωθεν ενέργεια παραμένει ψεύδος.

Αλήθεια καθόλου δεν υπάρχει στη γη, ούτε είναι δυνατό να υπάρξει, μόνον κάποιοι άνθρωποι θα κατανοήσουν την αλήθεια, σε όσους ο θεός θα δωρίσει το χάρισμα (το Νου) να δουν το θείο. Άρα λοιπόν δεν υπάρχει τίποτε αληθινό στη γη.

Διότι, η σύσταση της (ψυχής) είναι ένα προς δύο (θέσις η κατ'ουσίαν νόηση, και αντίθεσις (τα δύο) το σύνθετο αισθητό σώμα) και το μεν ένα (η κατ'ουσίαν νόηση) προσπαθεί να φύγει, ενώ τα άλλα δύο (το σύνθετο σώμα που γεννά την αντίθεση) το τραβούν προς τα κάτω και γίνεται μεγάλη διαμάχη μεταξύ τους καθώς το ένα (η ψυχή) θέλει να φύγει και τα άλλα δύο (το σύνθετο σώμα μας) σπεύδουν να το κρατήσουν.

Η νίκη δε και των δύο ( η αντίθεση-το σύνθετο σώμα μας) δεν λογίζεται όμοια, αφού το ένα (η κατ'ουσίαν νόηση) ρέπει προς το αγαθό και τα άλλα (δύο - το σύνθετο σώμα μας, η αντίθεση) στο κακό κοντά κατοικούν. (οι δύο αντίθετες όψεις του ίδιου νομίσματος).

Το μεν (ένα, η ψυχή, η κατ'ουσίαν νόηση) ποθεί την ελευθερία τα δε (δύο - το σύνθετο σώμα η αντίθεση) αγαπούν τη δουλεία.

Αν τώρα νικηθούν τα δύο, (νικήσουμε την αντίθεση) αυτά μένουν μόνα και έρημα από τον άρχοντα τους, (το Νου της ψυχής και τα όμοια αισθητά), ενώ αν νικηθεί το ένα, (αν νικηθεί η ψυχή τα όμοια αισθητά) αυτό (η ψυχή) άγεται και φέρεται τιμωρούμενο με τον εδώ τρόπο ζωής. (αντίθεσις).

Αυτός είναι, παιδί μου, ο δρόμος που οδηγεί προς τα κει.

Πρέπει δηλαδή, παιδί μου, πρώτα να εγκαταλείψεις το σώμα σου, (Αντίθεσις), πριν το τέλος, να νικήσεις ζωή που είναι γεμάτη αγωνίες και αφού νικήσεις να ανέλθεις.

Κατανόησε τον εαυτό σου

Ακόμη και ο ήλιος γερνάει φθείρεται και πεθαίνει. Μόνον ο Άφθαρτος Νους Αιθέρας είναι αθάνατος.
     

          

Μάθηση (Μόρφωση) είναι να γνωρίσεις τον εαυτό σου, με το Νου και την καρδιά.

Αριστοτέλης: Ο μορφωμένος διαφέρει από τον αμόρφωτο, όσο ο ζωντανός από τον νεκρό.

Όταν αλληλεπιδράς από ανάγκη με ανθρώπους-πρόβατα, ή θα σε αφομοιώσουν, ή θα αποχωριστείς για πάντα από αυτούς. 

Τα πρόβατα είναι οι χρήσιμοι ηλίθιοι.

Μόνο μέσα από την προσπάθειά μας να εξισώσουμε τον εαυτό μας με τον θεό μπορούμε να τον κατανοήσουμε, αφού μόνο τα όμοια έλκονται και αλληλοκατανοούνται.

Η αρετή, λοιπόν, η σωφροσύνη και η ευσέβεια είναι η γνώση του θεού. Συνήθως, όσοι άνθρωποι αποκτήσουν την γνώση αυτή, μετά διαχωρίζουν τον εαυτό τους από τους υπόλοιπους ανθρώπους, αφού δημιουργείται μίας μορφής αμοιβαίας αντιπάθειας αναμεταξύ τους.

Οι άνθρωποι της γνώσης, επομένως, «δίνουν την εντύπωση ότι είναι τρελοί, και προκαλούν το γέλιο, καθώς μισούνται και περιφρονούνται και ίσως φονεύονται». Σε αυτό το σημείο είναι που μπορούμε να παρατηρήσουμε και μίας μορφής «ιερού μίσους» απέναντι στο ευρύ κοινό που αποτελείται από αμαθείς.

Νομίζετε ισχύει αυτό που γράφει η φωτογραφία;

Απλά ακολουθούσαν το δόγμα πατρίδα θρησκεία οικογένεια. 
Η κεφαλή ορίζει τι είναι αληθινό και τι ψέμα. Σήμερα απλά άλλαξε η κεφαλή. Εξού και το ρητό το ψάρι-σώμα-λαός (οι χρήσιμοι ηλίθιοι) βρωμάει απ' το (ανάλογο) κεφάλι που καθοδηγεί το σώμα-λαό. (Αντίθεσις - διαίρει και βασίλευε).

Εδατε που διαγράφουν (στο facebook) ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ; το άλλο κεφάλι θέλει να αλλάξει το παλιό δόγμα πατρίδα-θρησκεία-οικογένεια. (Αντίθεσις).

Το δικό σου κεφάλι θέλουν να εξουσιάσουν και οι δυο. 
To Νου, την κατ'ουσίαν Νόηση. (Καθ'ομοίωσιν με το Θεό).
Τι κάνουν τα λεφτά ε; Αγοράζουν συνειδήσεις και σε στέλνουν βαθιά μέσα στο σκοτάδι...που να ήξεραν τι κάνουν.
morfeas sky

ΠΑΘΟΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ

Μα και η αγάπη πάθος δεν είναι; 

Πιστεύω το μεγαλύτερο πάθος είναι η αγάπη για αυτό "δεν βλέπεις καθαρά" όταν αγαπάς, αν για λίγο το παραμερίσεις ελάχιστα βλέπεις καθαρά, ότι "η αγάπη με το πάθος της" σε "τύφλωσε" 

Πολύ σωστά..

Το πάθος είναι αίσθηση και η αίσθηση υλη. (σώμα). 
Ο Αγαθός Νους δίνει την νοερή ζωή στο πνεύμα, και το πνεύμα την διανοητική κίνηση στο σώμα. Αν μας οδηγεί το πνεύμα και όχι το σώμα, τότε βρισκόμαστε κοντά στο Θεό, ενώ αν μας οδηγεί το σώμα τότε βυθιζόμαστε στο σκοτάδι. (άλογη φύση).

morfeas sky

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

OI ΕΠΤΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ O ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ COVID 19 - DAVID ICKE

ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΦΥΓΕΙΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ - Η ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ

Τί ΕΙΝΑΙ η 3η και η 4η και η 5η Διάσταση

ΚΥΜΒΑΛΕΙΟΝ Το θρυλικό απόκρυφο βιβλίο του Ερμή Τρισμέγιστου που γλίτωσε από την καταστροφή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας

Ζούμε σε ένα Φ……matrix η ανατροπή είναι θέμα χρόνου…. Τώρα πιο επίκαιρο από ποτέ

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ TOY KOΡΩNOIOY

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τί ΕΙΝΑΙ η 3η και η 4η και η 5η Διάσταση

OI ΕΠΤΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

“Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου.

ΛΟΓΟΣ Ι "ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ" ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΥ

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΦΥΓΕΙΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ - Η ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ

ΚΥΜΒΑΛΕΙΟΝ Το θρυλικό απόκρυφο βιβλίο του Ερμή Τρισμέγιστου που γλίτωσε από την καταστροφή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας

ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ - ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

“Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου.

ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ - ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΥΘΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝ

ΛΟΓΟΣ Ι "ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ" ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΥ

Τί ΕΙΝΑΙ η 3η και η 4η και η 5η Διάσταση

ΚΥΜΒΑΛΕΙΟΝ Το θρυλικό απόκρυφο βιβλίο του Ερμή Τρισμέγιστου που γλίτωσε από την καταστροφή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας

Ο Ιησούς Χριστός ήταν Έλληνας

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΑΠΕΤΟΣ; ΠΟΙΟΙ ΟΙ ΤΙΤΑΝΕΣ; διότι ο Δίας πολέμησε τον Ιαπετό..