ΕΝ ΑΡΧΗ ΗΝ Ο ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΗΝ Η ΖΩΗ


ΕΝ ΑΡΧΗ ΗΝ Ο ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΗΝ Η ΖΩΗ


Υπεράνω όλων είναι ο Πανάγαθος Νους-Κόσμος το Τίποτα όπως υποστηρίζουν οι σοφιστές....και ο Φωτεινός Λόγος ΕΙΝΑΙ αυτό που Είναι η Αλήθεια της Ζωής.

Εγώ Ειμί η Αλήθεια, η Ζωή και το Φως Ιησούς Χριστός.

Πανάγαθος Νους και Αδιαίρετος Φωτεινός Λόγος, η Αλήθεια της Ζωής.. η δε Αδιαίρετη ένωση τους η Ζωή, Ζωή και Φώς.

Επειδή σ'αυτόν τον κόσμο υπάρχουν μισές αλήθειες και μισά ψέματα, ο Ιησούς είπε ότι είναι ο Λόγος Υιός, και συνεχώς επαναλαμβάνει ο Ιησούς ότι «ήλθε» και ως «Υιός του Ανθρώπου».

Από εκεί και μετά όποιος δεν κατανοεί αυτά τα λόγια, γίνεται έρμαιο του ψέματος.


Απλά να αναφέρω και αυτό μπας και κάποιοι κατανοήσουν καλύτερα την αλήθεια της ζωής. Ο Νους και ο Αδιαίρετος Νοητός Λόγος διαφέρει σε κάθε κόσμο, δηλαδή η κατάσταση του αισθητού κόσμου και του αισθητού σώματος, όπου η κίνηση του Νοητού Λόγου στον αισθητό κόσμο, άρα και του αισθητού σώματος είναι διαφορετική, άρα οι ανάγκες είναι λιγότερες, διότι δεν τρέφεται πλέον από γη και νερό, διότι ο κόσμος και τα σώματα είναι πιο ελαφριά, (αέρας-φωτιά), παρότι έχουν μια ομοιότητα όλες οι μορφές όλων των Ουρανών-κόσμοι, απλά ανάλογα τον κόσμο, είναι ανάλογο και το σώμα.

Και όπως λοιπόν το πνεύμα εισέρχεται νοητά και μπορεί να δει τον δικό μας κόσμο, ο Άνθρωπος είναι ο μόνος που μπορεί να βρεθεί και να ζήσει ταυτόχρονα παντού. Όπως το πνεύμα βλέπει τον δικό μας κόσμο, έτσι και ο άνθρωπος μπορεί να δει τον κόσμο των πνευμάτων, και ούτω καθεξής. 

Το ανώτερο πνευματικό ον όμως δεν μπορεί να κατέβει στην Γη και να ενσαρκωθεί ένα σώμα, μόνον το πνεύμα που ανήκει στον γήινο κόσμο το μπορεί. Ο άνθρωπος όμως ως ανώτερο πνευματικό ον μπορεί να εισέλθει σε όλους τους Ουρανούς-Κόσμους και να ενωθεί-ενσαρκωθεί κάθε ανθρώπινο σώμα κάθε φύσης σε ολόκληρο το γίγνεσθαι του κτιστού κόσμου, διότι ο Άνθρωπος δεύτερος θεός, και οι δικές, του μονάδες που φέρουν τον δικό του Νου, είναι Ζωή και Φως, ενώ όλα τα υπόλοιπα θεϊκά γένη και θνητά είδη ανήκουν αποκλειστικά στον κτιστό κόσμο-matrix του κάθε κόσμου ουρανού ξεχωριστά στον οποίο ανήκουν.



Τελευταία φορά που ασχολούμε με τους ΘΝΗΤΟΥΣ που είναι ανίκανοι να καταΝοήσουν την Αλήθεια, παρότι την έχουν ακούσει πολλές φορές.

Διαβάζω:
"Αναπνευσε την καθε στιγμη..και ΖΗΣΕ!!!...γινε ΖΩΗ καθετι γυρω σου ειναι ΕΥΛΟΓΙΑ............(τιποτα δεδομενο...)"


Ότι μεταβάλλεται και αλλοιώνεται είναι ακραίο ψεύδος, ότι είναι Αμετάβλητο και Αναλλοίωτο είναι η Αλήθεια. Και ΔΕΝ ΖΕΙΣ ΑΛΛA ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ διότι δεν έχεις Νόηση, διότι αν είχες, θα κατανοoύσες ότι αυτός ο Γήϊνος κόσμος είναι ένα Μάτριξ για να σε κρατά ΦΥΛΑΚΗ ...εκτός κι αν δεν είσαι Άνθρωπος, αλλά ανήκει το πνεύμα σου στην γήινη φύση, άρα δεν φέρεις το Νου.


morfeas sky

....................
........................................

Το να "ζεις" με τις πεποιθήσεις ψευδαισθήσεις σου δεν σημαίνει ότι όταν αντικρύσεις την αλήθεια θα ελευθερωθείς από τα δεσμά της σάρκας.

Αυτό που περιγράφεις παραπάνω είναι το όνειρο. Η αλήθεια είναι πέρα από τις πεποιθήσεις, ψευδαισθήσεις.


Μα όταν ονειρεύεσαι και δεν μπορείς να εξηγήσεις με νοητά λογικά επιχειρήματα αυτό που βλέπεις ότι είναι αληθινό, τότε είναι όνειρο δικό σου, δηλαδή ψευδαίσθηση η αλλιώς άλογες πεποιθήσεις του εγκεφάλου του σώματος σου.

Δεν υπάρχει κανενας λόγος να ψάχνουμε και να εξηγούμε αυτό που "βλέπουμε" αλλα να εντοπίσουμε και να ερευνήσουμε "αυτόν" που βλέπει. Η αντίληψη αυτού είναι η πραγματικότητα του.

Αυτό που βλέπει είναι ο Λόγος και αυτό που δεν βλέπει είναι το Τίποτα, αν δεν το κατανοήσεις θα ζεις με τις ψευδαισθήσεις σου.

ΠΟΙΟΣ είναι αυτός/αυτό που βλέπει τον ΛΟΓΟ. Αυτόν με ενδιαφέρει να γνωρίσω.


O Λόγος είναι αυτός που βλέπει και κινεί το Νου. 

Ο Νους είναι ο ακίνητος κόσμος..όχι το τίποτα.

Το τίποτα, ο νους, ο λόγος όλα αυτά είναι απλά λέξεις. Όπως και να το ονομάσεις δεν έχει σημασία. Σημασία έχει να το βιώνεις, να είσαι ΕΝΑ με αυτό.

Αν δεν κατανοήσεις τι σου λέω είναι αδύνατον να ζήσεις την Αλήθεια, μα θα ονειρεύεσαι στις άλογες ψευδαισθήσεις της σάρκας.

Για να βιώσεις κάτι, πρέπει πρώτα να το κατανοήσεις, ειδάλλως θα βιώνεις κάτι ανάλογο που βιώνουν τα άλογα ζώα, μόνον αισθήσεις.


Το ερώτημα είναι "ποιος" ονειρεύεται και ζει στις άλογες ψευδαισθήσεις της σάρκας? Ψάξε μέσα σου. Θα διαπιστώσεις ότι είναι μια αποκομμένη σκέψη που που παριστάνει έναν "εαυτό". Αυτός ο ξεχωριστός εαυτός νομίζει ότι είναι ανεξάρτητος από το περιβάλλον και κάνει τα πάντα για να ενισχύσει την αυτοεικόνα του και να επιβιώσει. Η ταύτιση με "αυτόν" είναι η ψευδαίσθηση, το ματριξ που αναφέρεις. Εάν γνωρίζεις ότι δεν είσαι το σώμα, οι σκέψεις, τα συναισθήματα, ο κοσμος κτλ αλλά ΟΛΑ αύτα ειναι ΜΕΣΑ σου ΔΙΚΑ σου, ΕΣΥ τα δημιούργησες και ΕΣΥ μπορείς να τα εξαφανίσεις, ξυπνώντας από το όνειρο. Το σκοτάδι δεν το πολεμάς με το σκοτάδι αλλά φέρνεις το φως. Όσο θα πολεμάς τον κόσμο μέσα από το ΕΓΩ τόσο θα ενισχύεις την ψευδαίσθηση διότι και το ΕΓΩ και ο ΚΟΣΜΟΣ είναι δικά σου και μέσα σου. Αυτό είναι το παιχνίδι που παίζεται. Για αυτό οι μυστες όπως ο Ιησούς που ανέφερες μιλάνε την γλώσσα της ΑΓΑΠΗΣ. Διότι γνωρίζουν πολύ καλά ότι η αγάπη ενώνει και έρχεται η Α-λήθεια. Φυσικά όλα αυτά που γράφω δεν απευθύνονται σε σένα, διότι εσύ, είσαι εγώ και εγώ είμαι εσύ. Η ίδια η συνειδητότητα μιλάει και ο ΕΑΥΤΟΣ είναι ΠΑΡΟΝ.

Πρέπει να κατανοήσεις ότι αυτό που ονομάζουμε ως Θεό, έχει την δική του Ζωή, εμείς είμαστε οι μονάδες μέσα στο Θεό, για να κατανοήσουμε το Θεό στον μέγιστο βαθμό, πρέπει να γίνουμε πρώτα Φως και Ζωή, διότι αυτή την στιγμή βρισκόμαστε μέσα στην Υλη και η Υλη είναι η Αίσθηση, και η αίσθηση είναι σώμα, σχήμα, μορφή, ενώ ο Θεός είναι άμορφος, διότι δεν είναι Υλη. 

Οσον αφορά τον πόλεμο των αντιθέτων, πρέπει να κατανοήσεις ότι από τον γήινο κόσμο δεν θα ξεφύγεις ποτέ αν πρώτα δεν έχεις την δύναμη να ξεφύγεις από τους φύλακες και να ανέβεις προς το Αγαθό. Αρα πρέπει πρώτα να κατανοήσεις τι είσαι, και μετά να απορρίψεις τις αισθήσεις, διότι το Άμορφο δεν έχει αισθήσεις μα είναι το Αγαθό, κάτι που κανείς δεν μπορεί να το αντιληφθεί διότι αυτή τη στιγμή είμαστε σώμα από φωτιά, αέρα, γη, νερό.

.....................

Το σώμα είναι η Υλη το Τίποτα. 
Ο Νους και Αδιαίρετος Λόγος είναι η Ζωή.

Σημασία δεν έχουν οι νοητικές ταμπέλες αλλά να γνωρίζεις την φύση του κάθε τι. Τον δορυφόρο της Γης είτε τον πεις φεγγάρι είτε σελήνη η ουσία του είναι ίδια. Οι περισσότερες πνευματικές διαμάχες στην γη έγιναν στο βωμό των "νοητικών ταμπελων". Ενώ μιλάνε για το ίδιο πράγμα καταλαβαίνουν διαφορετικά.


Πώς κατανοείς λοιπόν τον αισθητό κόσμο του υλικού σύμπαντος; Ως τον Αληθινό Πανάγαθο κόσμο; Αν όχι τότε τι είναι η Ύλη για σένα;

Το έχω πει πολλές φορές ότι η ύλη δεν υπάρχει, είναι το ψέμα, το όνειρο. Μέσα είναι η Α-λήθεια και σε περιμένει να την γνωρίσεις. Άσε το ψέμα εντελώς και μπες στην Αλήθεια, έτσι απλά.

Από την στιγμή που το Αγαθό ενώνεται με την Αίσθηση παύει να είναι Αγαθό, διότι η Ύλη είναι πάθος, είτε προς την κακία όταν δεν την οδηγεί ο Νοητός Λόγος, είτε είναι ο Θείος Αμετάβλητος Έρωτας προς το Αγαθό.

Δεν μου απάντησες όμως με ποιον τρόπο θα ανέλθουμε τους Ουρανούς ώστε να ξαναγίνουμε Φως και Ζωή. Διότι αν μείνουμε εδώ στην Γη πάντα θα υπάρχει η διαμάχη των αντιθέτων, ο θάνατος, η κακία, άσχετα Αν ΕΣΥ δεν θέλεις να το δεις.


Απάντησα στο προηγούμενο post. Αναφορικά με το να μείνουμε στη γή. Είσαι στην γη διότι διατηρείς ακόμα τις ψευδαισθήσεις. Βρες τι είναι αυτό που κρατάς στο χέρι σου και σε πάει προς τα κάτω στην γη και απλά άφησε το. Δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα άλλο.

Δεν απάντησες, διότι αν θεωρήσω ως απάντηση ότι ο Πανάγαθος κόσμος του Θεού είναι η Υλη τότε κάνεις μεγάλο λάθος. Επίσης δεν απάντησες πως και με ποιον τρόπο δηλαδή, θα ανέλθουμε τους Ουρανούς στον δρόμο για το Αγαθό μετά τον θάνατο της σάρκας.


Σε ευχαριστώ και πάλι για τις ερωτήσεις σου και την παράλληλη δημοσιευση σου στο μπλοκ σου, φυσικά χωρις την συγκατάθεσή μου, αλλά θα σου απαντήσω, γιατί όπως σου είπα και πριν, ΕΣΥ και ΕΓΩ είμαστε ΕΝΑ, ΑΓΑΠΗ. 

Αυτό που αποκαλούμε ύλη είναι η εκδήλωση των σκέψεων στο υλικό πεδίο και φυσικά είναι ένας ονειρικός κόσμος χωρίς ύπαρξη. Ο πραγματικός κόσμος είναι πέρα από την ύλη. 

Για να ανέλθεις στους ουρανούς θα πρέπει πρώτα να γνωρίσεις ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ. Όταν το γνωρίσεις τότε δεν χρειάζεται να ανέλθεις στους ουρανούς διότι πολύ απλά καταλαβαίνεις ότι όλο αυτό που βλέπεις είναι ένα όνειρο και ξυπνάς. Ο τρόπος είναι ΕΝΑΣ. Στρέψε την προσοχή σου στο κέντρο της ύπαρξης και μείνε εκεί.

Πάντα από τους διαλόγους μου δημιουργώ κείμενα στο μπλογκ που διαθέτω, άλλωστε δεν γράφω το όνομα σου, οπότε για ποιον λόγο να ενοχληθείς; αφού μιλάμε δημόσια εδώ με τα προφίλ μας; ....από εκεί και πέρα, ότι ΥΠΑΡΧΕΙ είναι ο κόσμος της Ύλης, το Αρρενόθηλυς Ον,  ενώ ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ είναι το Μη Ον και οι δυνάμεις τα Μη Όντα, η Αλήθεια της Ζωής. 


Αν λοιπόν δεν μπορείς να ξεχωρίσεις τα όντα από τα μή όντα, τότε πως μιλάς για την Αλήθεια; Και δεν μου απάντησες πως θα φύγουμε από τον πλανήτη Γη το στυγνός σκότος, το Κύτος της Γης.

Σε ευχαριστώ και πάλι για τις ερωτήσεις σου και την συμμετοχή σου στην σελίδα μου. Όπως σου είπα και στην αρχή της κουβέντας μας δεν είμαι ούτε δάσκαλος, ούτε φωτισμένος και δεν είναι ο ρόλος μου να δίνω απαντήσεις. Σου είπα τις απόψεις μου που πηγάζουν από την παρατήρηση εντός. Δεν είναι απαραίτητο να πιστέψει κανένας τίποτα. Δεν θα απαντήσω σε καμία άλλη ερώτηση αλλά ούτε θα σου ζητήσω να μου απαντήσεις εσύ σε αυτές. Θα σου πρότεινα να στραφείς μέσα σου στον ΕΑΥΤΟ και να τις ρωτήσεις. Εκεί υπάρχουν ΟΛΑ.

Σε ευχαριστώ και πάλι για την ανοχή σου κλείνω τον διάλογο εδώ... Και μην ξεχνάς..πως ότι Υπάρχει Γεννιέται, ότι Δεν Υπάρχει είναι Αγέννητο και Προϋπάρχων.


morfeas sky


 
Και τι είναι το Μηδέν; ο Νους που εμπεριέχει μέσα του τον αισθητό κόσμο της σύνθετης Ύλης, τον αισθητό υλικό κόσμο που βλέπει ο Νοητός Λόγος τον αντιγράφει και τον κινεί η Νόηση ο Αδιαίρετος Λόγος, η Νοητή Ζωή, και όχι οι άλογες μεταβαλλόμενες αισθήσεις της σάρκας-ύλης, η νοερή άλογη ζωή τα σκουπίδια το Τίποτα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

OI ΕΠΤΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ O ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ COVID 19 - DAVID ICKE

ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΦΥΓΕΙΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ - Η ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ

Τί ΕΙΝΑΙ η 3η και η 4η και η 5η Διάσταση

ΚΥΜΒΑΛΕΙΟΝ Το θρυλικό απόκρυφο βιβλίο του Ερμή Τρισμέγιστου που γλίτωσε από την καταστροφή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας

Ζούμε σε ένα Φ……matrix η ανατροπή είναι θέμα χρόνου…. Τώρα πιο επίκαιρο από ποτέ

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ TOY KOΡΩNOIOY

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

“Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου.

Τί ΕΙΝΑΙ η 3η και η 4η και η 5η Διάσταση

OI ΕΠΤΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΛΟΓΟΣ Ι "ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ" ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΥ

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΦΥΓΕΙΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ - Η ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ

ΚΥΜΒΑΛΕΙΟΝ Το θρυλικό απόκρυφο βιβλίο του Ερμή Τρισμέγιστου που γλίτωσε από την καταστροφή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας

ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ - ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

“Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου.

ΛΟΓΟΣ Θ ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΥΘΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝ

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Τί ΕΙΝΑΙ η 3η και η 4η και η 5η Διάσταση

ΛΟΓΟΣ Ι "ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ" ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΥ

Γιατί υπάρχει τόση κακία πάνω στην Γη;

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΑΠΕΤΟΣ; ΠΟΙΟΙ ΟΙ ΤΙΤΑΝΕΣ; διότι ο Δίας πολέμησε τον Ιαπετό..

ΚΥΜΒΑΛΕΙΟΝ Το θρυλικό απόκρυφο βιβλίο του Ερμή Τρισμέγιστου που γλίτωσε από την καταστροφή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας