To επιθυμητικό, το θυμοειδές, το λογιστικό

   

Να ακούς την συνείδηση σου, δεν κάνει ποτέ λάθος.


To επιθυμητικό, το θυμοειδές, το λογιστικό

Το υλικό σύμπαν που ζούμε είναι έτσι προγραμματισμένο ώστε αρκετές φωτισμένες οντότητες που έχουν επιλέξει να ενσαρκωθούν να καταδιώκονται από τους κατώτερους θεούς-δημιουργούς. Για να ξεφύγουν αυτές οι φωτισμένες οντότητες αρκετές φορές μπλέκονται στην δύναμη της συσκότισης που επιβάλλει η ψεύτικη πραγματικότητα. 

Όμως σύμφωνα με τον Πλάτωνα, αυτό διαρκεί για λίγο και οι φωτισμένες οντότητες απελευθερώνονται πρώτες ύστερα από μεγάλο αγώνα. Ο Πλάτωνας ονομάζει αυτές τις φωτισμένες ενσαρκωμένες οντότητες, φιλοσόφους-βασιλείς.

Οι οντότητες λοιπόν, σύμφωνα με τον Πλάτωνα, αντιλαμβάνονται ότι πίσω τους καίει μια τεράστια φωτιά, η οποία αντανακλά ότι βλέπουν με τα φυσικά τους μάτια. Καταλαβαίνουν λοιπόν πως ό,τι βιώνουν μέσα στο υλικό σύμπαν είναι μία ψευδαίσθηση. 

Ο Πλάτωνας θεωρεί ότι οι ψυχές αποτελούνται από τρία τμήματα. Οι φιλόσοφοι-βασιλείς το αντιλαμβάνονται πρώτοι.

Τα τρία αυτά τμήματα είναι:

1) Το επιθυμητικό:
Η ελεύθερη βούληση η οποία συμβολίζεται με τα δεσμά στα χέρια. Η ερώτηση σε αυτή την περίπτωση είναι:

"Τι μπορώ να κάνω ελεύθερα" ?

Κάθε οντότητα που ενσαρκώνεται και μετενσαρκώνεται στο υλικό σύμπαν δεν διαθέτει όπως προαναφέρθηκε 100% ελεύθερη βούληση. Όταν σπάσουμε τα δεσμά στα χέρια τότε η ελεύθερη βούληση απελευθερώνεται και με αυτόν τον τρόπο αφυπνίζεται η εν δυνάμει δόνηση της που βρίσκεται στον ψυχικό πυρήνα.

2) Το θυμοειδές:
Είναι η ψυχική γενναιότητα και συμβολίζεται με τα δεσμά στα πόδια. Το ερώτημα εδώ είναι:

"Που δεν μπορώ να πάω ελεύθερα" ?

Το Μάτριξ του ψευδοσύμπαντος διαθέτει την καταγραφή του φόβου και του τρόμου. Η καταγραφή αυτή δεσμεύει την οντότητα μέσα σε ένα καλά προγραμματισμένο πεδίο δράσης. Ο φόβος και ο τρόμος είναι εφευρέσεις του Μάτριξ και κατά συνέπεια είναι μία ψευδαίσθηση. Είναι δική μας επιλογή εάν συνεχίσουμε να ζούμε στην ψευδαίσθηση αυτή η όχι.

3) Το λογιστικό:
Είναι η ορθή σκέψη η οποία πηγάζει ο ορθός λόγος. Συμβολίζεται με τα δεσμά στον αυχένα (κεφάλι). Η ερώτηση είναι:

"Τι δεν μπορώ να σκεφτώ ελεύθερα?"

Η πλύση εγκεφάλου και η αλλοίωση της ορθής σκέψης και του λόγου πρωτοστατούν στον πίνακα του Μάτριξ. Η καταγραφή αλλοιώνει τα εγκεφαλικά κύτταρα με την επανάληψη. Δεν έχει σημασία εάν η επανάληψη είναι ορατή η αόρατη με τα φυσικά μάτια. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος διαθέτει συχνότητες οι οποίες μπορούν να συλλάβουν έννοιες ή ακόμα και εντολές του Μάτριξ χωρίς να το συνειδητοποιεί η προσωπικότητα.

......................
..........

Οι κατώτεροι θεοί-δημιουργοί είναι σίγουρο ότι θα κάνουν τα πάντα για να δεσμεύσουν την ελεύθερη βούληση, θα μεταχειριστούν οποιαδήποτε ψυχολογική βία για να καταστείλουν την ψυχική γενναιότητα και θα μεταχειριστούν οποιοδήποτε μέσο για να καταστείλουν και να κατευθύνουν την σκέψη.

Ανεξάρτητα του ότι οι καταγραφές βρίσκονται στο Μάτριξ, οι επικυρίαρχοι φροντίζουν να ανανεώνουν την κρυσταλική τους δόνηση.

Στις τελετές των Αρχαιοελληνικών Μυστηρίων αυτά τα τρία βασικά δεσμά μετουσιώνονται πρώτα. Διαφορετικά ο υποψήφιος δεν μπορούσε να εισέλθει ως μαθητής στις σχολές των Αρχαιοελληνικών Μυστηρίων.

Ο Πλάτωνας αναφέρει ότι όταν ο φιλόσοφος-βασιλιάς κατανοήσει την δυναμική που υπάρχει πίσω από την ελεύθερη βούληση, την ψυχική γενναιότητα, και την ελεύθερη σκέψη, ενεργοποιεί στον εγκέφαλο του την αληθινή του φύση.

Αυτό σημαίνει ότι αρχίζει να βλέπει αμυδρά πίσω από την φωτιά τα πρώτα κομμάτια της αλήθειας του πραγματικού κόσμου και των πραγματικών θεών. Τότε αποφασίζει να μετουσιώσει ελεύθερα με βάση την βούληση, την ανδρεία και την σκέψη του το υλικό κομμάτι της προσωπικότητας του.

Με αυτή του την επιλογή έχει κάνει το πρώτο βήμα για να "διαρρήξει το ψευδοσύμπαν". Ενεργειακά με μία τέτοια συνειδητή απόφαση επιστρέφει στους κατώτερους θεούς την υλική τους παγίδα αποδυναμώνοντάς τους.


..........
.....................

Απλά δεν άρχισα να ασχολούμαι με τα γήϊνα ακόμη, ως τώρα γνώριζα τον εαυτό μου.Τώρα που τον γνώρισα θα γίνει και στα γήϊνα του Μορφέα!

Ωχχχ... αυτό γιατί μου φαίνεται σαν... απειλή; 
Μπορούμε αλήθεια να γνωρίσουμε τον εαυτό μας, μία και καλή; Δηλαδή πιστεύω, (έχω αυτή την εντύπωση) ότι σε όλη μας την ζωή, τον μαθαίνουμε... μέχρι την τελευταία μας ανάσα στην Γη. Επίσης, όταν γνωρίσουμε τον εαυτό μας, δεν επέρχεται η λεγόμενη... "Φώτιση"; Που από εκεί κι έπειτα, σταματάμε εντελώς, να ασχολούμαστε με τα γήινα και θνητά και βρισκόμαστε σε μία εσωτερική έκσταση και ευδαιμονία, όπου ζούμε το "όνειρο", στην Ολότητά του. Είμαστε πλέον σε "σύνδεση με το σύμπαν" κι όλα ρέουν, ομαλώς... όντες προετοιμασμένοι, για την οριστική άνοδο των 8 Ουρανών, αφήνοντας την ψυχή και με το Νου... πετάμε για το Αληθινό μας σπίτι... Τι... όχι;;;

Δεν διάβασες το σπήλαιο του Πλάτωνα; Αφού ο φιλόσοφος βασιλιάς κατανοήσει στον βαθμό που μπορεί να συμβεί αυτό με το θνητό σώμα που ενδύθηκε, τον θεικό αμετάβλητο Νοητό εαυτό του, και τα όμοια αισθητά, δηλαδή την εικόνα της ζωής, το πνεύμα του πυρός, είναι επόμενο να γνωρίζει και τον θνητό γήινο μεταβαλλόμενο νοερό κόσμο τον οποίο βιώνει με το σύνθετο σώμα το οποίο ενδύθηκε. 

Στην αρχή λοιπόν προσπαθεί να κάνει πράξη τα όσα έμαθε για την θεική του φύση πάνω στο υλικό σύνθετο γήινο πεδίο! Αφού είναι δημιουργός πλέον συνειδητά, πρέπει να δημιουργήσει και στο υλικό πεδίο με ελεύθερη πλέον επιλογή, ανδρεία ψυχής, και με οδηγό τον νοηματικό λόγο της ψυχής του - λογιστικό, ώστε να αποκτήσει την ώθηση που χρειάζεται αφού βλέπει πίσω από την φωτιά, και να δει να γίνονται πράξη όλα αυτά που γνωρίζει στο κατώτερο και δυσκολότερο υλικό πεδίο της Γης, αφού καλύπτεται από το στυγνόν σκοτάδι του σώματος του.. γη-νερό. 

Αυτό μόλις διαβάζω πάλι. Καθόλου τυχαίο φυσικά.


Ε τι λες; καιρός δεν είναι; χα χα θα γίνει του Μορφέα και στο υλικό πεδίο της Γης, πλέον συνειδητά! επιθυμητικό, θυμοειδές, λογιστικό

Δεν ξέρω... αναλόγως πως το εννοεί ο Μορφέας αυτό..... για πες...τι έχεις στο πλάνο σου, από εδώ και στο εξής...


Θα κάνω πράξη τα όμοια αισθητά και τα αμετάβλητα νοητά, αφού η όμοια αίσθηση της καρδιάς οδηγεί την νόηση, ο Αγαθός Νους και ο αδιαίρετος νοηματικός Λόγος της ψυχής, εικόνα του οποίου εδώ στην Γη είναι η ορθή λογική δηλαδή η Δι(α)ίσθηση της καρδιάς, με το Νου της ψυχής και την καρδιά του σώματος.

Μα... αυτό δεν λέμε τόσο καιρό; Μόνο που στην πράξη, δεν έχω εντρυφήσει μέσα στο πετσί του... όλο το αναβάλλω... στο έχω πει ότι το ελάττωμά μου, είναι η αναβλητικότητα.


Όλους τους φόβους μας, όλες τις ανασφάλειες μας, ποιος τις δημιουργεί; Ο αόρατος εχθρός μας, που μας μισεί για ότι δεν μπορεί να είναι, ο μεγαλύτερος μας εχθρός είναι οι άλογες αισθήσεις του θνητού σώματος μας από γη-νερό!

Πώς θα τις νικήσεις; Μόνον με την γνώση, με το Νου και την καρδιά.

Οπότε, με οδηγό την συμπόνια, την ανδρεία, και την σοφία της ψυχής μας.. θα νικήσουμε, τον αισθητό αυτό κόσμο των αντιθέτων.


Aκριβώς!
Αυτός είναι, παιδί μου, ο δρόμος που οδηγεί προς τα κει.
Πρέπει δηλαδή, παιδί μου, πρώτα να εγκαταλείψεις το σώμα σου, πριν το τέλος, να νικήσεις ζωή που είναι γεμάτη αγωνίες και αφού νικήσεις να ανέλθεις.


Αυτό τελικά εννοούσε το αίνιγμα, που τόσο καιρό είχα κολλήσει; 


Ο θεός Άρης είναι ο θεός του πολέμου, είναι το δίπολο αυτού του σύνθετου κόσμου, τα δύο αντίθετα του ίδιου νομίσματος, συμβολίζει τον εσωτερικό μας πόλεμο που γίνεται μέσα μας μέσα από τις άλογες μεταβαλλόμενες αισθήσεις από γη-νερό του σώματος μας, οι οποίες βράζουν μέσα μας συνεχώς και μας προκαλλούν συναισθήματα όπως της απελπισίας, του φόβου, του τρόμου, αλλά και την έπαρση για εξουσία, την επιβολή, η οποία και αυτή όπως ο φόβος η απελπισία βρίσκονται έξω από την ουσία κτλ..

Ενώ η θεά Αθηνά συμβολίζει τα όμοια αισθητά, το ένα, το νοητό, που πηγάζει από το αμετάβλητο και Άναρχο αγαθό, είναι η θεά της σοφίας της ψυχής, αλλά και η θεά του πολέμου - η Αρμονία, η Δικαιοσύνη, απέναντι στις άλογες μεταβαλλόμενες αισθήσεις που οδηγούν τους ανθρώπους οι οποίοι έχουν Άγνοια για την Αλήθεια.

Ο θεός Άρης είναι ο θεός του πολέμου δίχως λογική, γι'αυτό χάνει όλες τις μάχες από την θεά Αθηνά, την θεά του πολέμου και της σοφίας.

Εγώ πάλι, που όλο σου τα ανέφερα, κι έβλεπα, ότι κρύβουν μέσα τους ένα σημαντικό μήνυμα; Είδες η συνεργασία των ομοιοκραδασμικών οντοτήτων, στην αναμεταξύ τους αλληλεπίδραση, πως ανακαλύπτουν και ξετυλίγουν μαζί πράγματα, που πριν δεν φαινόντουσαν ή δεν έβλεπαν;

Να ξέρεις κάτι..η Συνεργασία των ομοίων πάντα φέρει την Αιτία με το σωστό όμοιο Αποτέλεσμα. Διότι τα όμοια μας οδηγούν! η Δι(α)ίσθηση της καρδιάς.

Τίποτα δεν συμβαίνει τυχαία, το όμοιο έλκει το όμοιο και αλληλοσυμπληρώνονται, δημιουργούν την σωστή Αιτία που θα φέρει το όμοιο Αποτέλεσμα. Μόνον τα όμοια είναι φίλοι, μόνον τα όμοια αλληλοκατανοούνται. Ενώ τα ανόμοια του σώματος ποτέ δεν είναι φίλοι, αλλά ότι κάνουν το κάνουν από συμφέρον γι'αυτό πάντα γεννούν την περισσότερη κακία, διότι αυτός ο κόσμος είναι κακός γεμάτος από άλογες ανάγκες του σώματος....αυτό που λέμε άψυχος άνθρωπος χωρίς καρδιά.

Μπορεί εσύ να μην ξέρεις τι ψάχνεις, αλλά η συνέχεια θα φέρει το αποτέλεσμα που ψάχνουμε και οι δύο αλλά δεν βλέπαμε πριν ούτε την ερώτηση ούτε το στοιχείο που ψάχναμε να βρούμε..Αυτό ονομάζεται οδηγός της καρδιάς, η συνείδηση, η Διαίσθηση,  και όταν οδηγός μας είναι όλα αυτά, δηλαδή τα όμοια, πάντα θα μας οδηγούν σε πολύ μεγάλες αλήθειες. 

morfeas sky



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

OI ΕΠΤΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ O ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ COVID 19 - DAVID ICKE

ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΦΥΓΕΙΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ - Η ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ

Τί ΕΙΝΑΙ η 3η και η 4η και η 5η Διάσταση

ΚΥΜΒΑΛΕΙΟΝ Το θρυλικό απόκρυφο βιβλίο του Ερμή Τρισμέγιστου που γλίτωσε από την καταστροφή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας

Ζούμε σε ένα Φ……matrix η ανατροπή είναι θέμα χρόνου…. Τώρα πιο επίκαιρο από ποτέ

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ TOY KOΡΩNOIOY

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

“Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου.

Τί ΕΙΝΑΙ η 3η και η 4η και η 5η Διάσταση

OI ΕΠΤΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΛΟΓΟΣ Ι "ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ" ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΥ

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΦΥΓΕΙΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ - Η ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ

ΚΥΜΒΑΛΕΙΟΝ Το θρυλικό απόκρυφο βιβλίο του Ερμή Τρισμέγιστου που γλίτωσε από την καταστροφή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας

ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ - ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

“Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου.

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΥΘΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝ

ΛΟΓΟΣ Θ ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Γιατί υπάρχει τόση κακία πάνω στην Γη;

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΛΟΓΟΣ Ι "ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ" ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΥ

Τί ΕΙΝΑΙ η 3η και η 4η και η 5η Διάσταση

ΚΥΜΒΑΛΕΙΟΝ Το θρυλικό απόκρυφο βιβλίο του Ερμή Τρισμέγιστου που γλίτωσε από την καταστροφή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας

ΥΜΝΩΔΙΑ ΑΠΟΚΡΥΦΗ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ