ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟ ΑΓΑΘΟ.
ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟ ΑΓΑΘΟ.

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΚΤΙΣΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.

Το καλό-κακό ανήκει σε ένα δίπολο, το θερμό-ψυχρό, φωτιά-αέρας, δύο από τα τέσσερα στοιχεία της ύλης, που δημιουργούν όλες τις αντιθέσεις στο αισθητό σώμα, (γη, νερό), το οποίο τις εκδηλώνει. Και οι αισθήσεις εκδηλώνονται από το άλογο σώμα, και οδηγούν την λογική.


Πρέπει λοιπόν, να κατανοήσουμε όλοι μας, τον δυαδικό κόσμο των αντιθέτων. Κανένας πονηρός δεν ξεγέλασε, μα ούτε τιμώρησε τον άνθρωπο.


Όλες οι θρησκείες αναφέρονται στον Τριαδικό Θεό σκεπτόμενοι ανθρωποκεντρικά καλό-κακό, και όχι με τον Αγαθό Νου.

Οι μεν θρησκείες οδηγούν τον άνθρωπο στην υποδούλωση του σώμα και ψυχή, του υπαγορεύουν τι να κάνει, απαγορεύοντας του την σκέψη. Η δε επιστήμη οδηγεί τον άνθρωπο στον άκρατο άλογο υλισμό και ως αποτέλεσμα στην αθεϊα. 
Πιάνουν και οι δυο τον ένα πόλο του διπόλου ελέγχοντας την Αρμονία, και εγκλωβίζουν τον άνθρωπο και οι δυο στο ψέμα.


Αισθήσεις είναι η ζωή στην Ύλη, και οι αισθήσεις οδηγούν την λογική (Νους και Λόγος). 

Τι είναι όμως ο Νους; 

Νους είναι ο Άγιος Λόγος, το Άγιο πνεύμα, το Αγαθό, το οποίο δεν έχει σχήμα ούτε σώμα, μένει πάντα αναλλοίωτο, και δίνει την ζωή σε ό,τι παρόμοιο μπορεί να πάρει την ζωή.

Πρώτα δημιουργήθηκε ο Νους;
Η πρώτα η Ύλη;
Τι είναι το "ΔΟΧΕΊΟ" της Ύλης;

..πριν να γεννηθεί ο Νους και η Ύλη, Προϋπήρχε ο Αγέννητο Πανάγαθο Φως, α
λλά Προϋπήρχε και η Αδρανή Αγέννητη Ύλη. το αδρανές "δοχείο" της Ύλης, το οποίο χαρακτηρίζεται από την Αταξία, διότι μόνον το νοητό οργανώνει, συγκροτεί, δημιουργεί, φέρει την Τάξη, την Αρμονία.

Και για να υπάρχει κάτι πρέπει πρώτα να γεννηθεί ο Αδιαίρετος Λόγος ενός Νου, για να δώσει κίνηση στον κόσμο του αδιαίρετου Νου.


Κίνηση είναι η ζωή, και η κίνηση της νοητής ουσίας ενός Νου είναι η νοητή ζωή.
Ψυχή στον κτιστό κόσμο  είναι η ενέργεια της κίνησης, (άϋλο ενεργειακό πυρ)  η εικόνα της ζωής, που μεταφέρει την νοητή ουσία, η γέννηση της ζωής, η νοητή ζωή.

Όταν η ψυχή (Νους και ψυχή), ενωθεί με τα Τέσσερα στοιχεία της Ύλης, γη, νερό, αέρας, φωτιά, μεταβάλλεται σε κάτι άλλο, σε θερμό-ψυχρό από τον αέρα και την φωτιά, και γεννιέται το αισθητό σώμα της σάρκας από γη, νερό, η νοερή ζωή, όπου οι αισθήσεις της άλογης σάρκας οδηγούν την λογική, και όχι ο νοητός κόσμος της ψυχής.
..........
...................

Να μην ανησυχείς για τίποτα σε αυτόν τον κόσμο, κάνε αυτό για το οποίο γεννήθηκες, και σε οδηγεί από μέσα σου να κάνεις. 

Προσωπικά. αν δεν είχα έμφυτη την αναζήτηση μέσα μου θα ήμουν σαν τους άλλους, ή θα διάβαζα χιλιάδες κείμενα από αντιγραφές των άλλων χωρίς τίποτα ουσιώδες να μου προσφέρουν.

Η αλήθεια εκδηλώνεται με την προσωπική νοητική προσπάθεια καθενός από εμάς ξεχωριστά, σε συνδιασμό με το ένστικτο που μας οδηγεί όσον αφορά την Επιλογή μας, πως και που να προχωρήσω στη ζωή, ή να σταματήσω.

Αυτό που βλέπω εγώ ίσως να μην μπορείς να το δεις εσύ, αλλά το ίδιο ισχύει και για μένα προς εσένα.
Η αλληλεπίδραση όμως μεταξύ μας μέσα από έναν καλοπροαίρετο διάλογο, με βοηθά να αναλύσω και να κατανοήσω καλύτερα αυτά που βλέπω, κι εσύ με τον ίδιο τρόπο να δεις πράγματα που ίσως δεν θα τα έβλεπες ποτέ.

Έχει πολύ μεγάλη σημασία να ξέρεις τι ψάχνεις, και αυτό είναι που προσπαθώ συνεχώς. Αναζητώντας  την αλήθεια βρίσκω μπροστά μου πράγματα που τόσο καιρό δεν τα έβλεπα.
Είναι το μεγάλο μυστικό που ξεκλειδώνει την αλήθεια.


Αναζητώντας την αλήθεια γίνεσαι φίλος της σοφίας, ερωτεύεσαι το κομμάτι που αντιστοιχεί στην ψυχή σου, η ψυχή πρώτα σε δοκιμάζει να δει τις αντοχές σου, αν είσαι όντως αγαθός, και μετέπειτα η υπομονή και η επιμονή που θα δείξουμε μας οδηγεί στο αποτέλεσμα..να δούμε πράγματα που δεν τα βλέπαμε ενώ ήταν πάντα μπροστά στα μάτια μας.

morfeas sky

Σχόλια