Αξιολόγηση μιας κατάστασης - Ο κτιστός κόσμος και ο Άνθρωπος
Αξιολόγηση μιας κατάστασης
Σκέφτηκα ένα πανέμορφο σπίτι. Ένα ανάκτορο. Αρχιτέκτονες, μηχανικοί, τεχνίτες, μάστορες δούλεψαν και το δημιούργησαν. Μπαίνεις και είναι υπέρλαμπρο. Τα γυαλισμένα μάρμαρα αντανακλούν την ομορφιά των εκλεκτών φωτιστικών, έπιπλα, διακοσμητικά, ηλεκτρικός και τεχνολογικός εξοπλισμός σου κόβουν την ανάσα.

Όμορφα φυτά, γυαλικά, ασημικά, αίθουσα μπιλιάρδου, γυμναστικής, πισίνα, τα ωραιότερα είδη υγιεινής, κήποι κρεμαστοί κι άλλα πολλά που δεν τα βάζει ο νους.
Δεν το έχει φτιάξει ο Θεός. Συνεργάστηκαν πολλοί δημιουργοί για το αποτέλεσμα. Είναι το αποτέλεσμα του νου τους. Έτσι κι ο κόσμος μας. Είναι ένα θαυμασιότατο δημιούργημα κάποιου Νου. Δημιουργίες και οι δύο για να τις κατοικήσει και να τις χαρεί ο Άνθρωπος. Χωρίς αυτόν ως παρατηρητή και χρήστη, είναι αδιάφορο αν υπάρχουν. Όλα κατασκευάζονται για τον Άνθρωπο. Είναι τα παιχνίδια του.

Τώρα πώς θα οδηγηθούμε στην σκέψη οτι το θαυμαστό παιχνίδι Κόσμος δεν είναι κατευθείαν δημιουργία του Θεού Πατέρα αλλά κατώτερου δημιουργού;

Είναι φθαρτό, στηρίζεται στον μηχανισμό της αναπαραγωγής και του θανάτου. Όλα παλιώνουν, καταρρέουν, και γεννιούνται νέα. Άστρα, βουνά, ποτάμια, ήπειροι. Κι όλα όσα έχουν ζωή χρειάζονται καύσιμο. Και ποιο είναι το καύσιμο; Η τροφική αλυσίδα που μοιάζει να έχουμε παύσει να θεωρούμε αποκρουστική αλλά φυσική. Γιατί ο χασάπης στα σφαγεία κάνει όλη την βρώμικη δουλειά για μας. Γιατί εμείς όταν τρώμε κρέας ξεχάσαμε οτι τρώμε μία ζωντανή οντότητα που έχει σφαγεί. Το παιδί δεν ξέρει τι είναι το μπιφτέκι. Μερικά όταν το μαθαίνουν σοκάρονται για καιρό. Ύστερα ξεχνάνε. Και θα πει κανείς μην τρως κρέας. Μα δεν θα συνεχίσουν να τρώνε τα σαρκοφάγα ζώα; Γιατί κι αν ακόμα τα αφανίσουμε όλα τα σαρκοφάγα, κι αυτό στην θάλασσα είναι ασφαλώς ακατόρθωτο, τότε τα φυτά και τα φυτοφάγα ζώα θα κυριεύσουν στιγμιαία τον πλανήτη κι ύστερα αφού τα φυτοφάγα φάνε όλα τα φυτά θα πεθάνουν από την πείνα. Κι εμείς μαζί.
Ισορροπία μέσω αλληλοφαγώματος. Όμορφος κόσμος. Θεϊκός.
Είναι αυτό το σφαγείο δημιούργημα του Πανάγαθου Θεού Πατέρα; Βάζω στοίχημα πως όχι. 


Ο κτιστός κόσμος και ο Άνθρωπος

Είναι πλέον δεδομένο, για έναν σκεπτόμενο ελεύθερα άνθρωπο μακριά από δόγματα και φραγμούς, που θέτουν όρια στην ελεύθερη σκέψη, και αντίληψη του, ότι ο υλικός κόσμος και τα υλικά αισθητά σώματα μας, και όλα όσα ενυπάρχουν μέσα σ'αυτόν τον κόσμο, δημιουργήθηκαν από έναν κατώτερο δημιουργό, που απλά το μόνο που έκανε ήταν να ενώσει την ουσία (Νους-ψυχή) που φέρει την ζωή που πήρε από τον Πατέρα της Ζωής (Τριαδικό Θεό Ζωή και Φως).

Ο κατώτερος δημιουργός θέλησε να δημιουργήσει και να δώσει την ζωή σε κάτι άλλο που δεν έχει ζωή.
Πήρε το δοχείο της Ύλης που περιέχει τα Τέσσερα στοιχεία, γη, νερό, αέρα, φωτιά, και με αυτά δημιούργησε τον δικό του κτιστό κόσμο.

Με το υλικό κατασκεύασμα του την Ύλη, δημιούργησε επτά κόσμους ανάλογα με την ανάμιξη των τεσσάρων στοιχείων.
Στους ανώτερους ουρανούς δημιούργησε τους θεούς από φωτιά,-(πυρί-ενέργεια), τα πνεύματα από αέρα και φωτιά, και στον κατώτερο ουρανό δημιούργησε τα αισθητά σάρκινα σώματα, από φωτιά αέρα γη και νερό.
Με τα ίδια στοιχεία και με τον ίδιο τρόπο δημιούργησε τον χώρο που χρειάζονται οι αισθητοί θεοί για να κινούνται μέσα σ'αυτόν, τα αισθητά πνεύματα στον δικό τους ουρανό (χώρο), και τα αισθητά σάρκινα σώματα, στον υλικό χώρο.

Με αυτόν τον τρόπο δημιούργησε τους επτά κόσμους-ουρανούς με Τάξη και Αρμονία, από τα στοιχεία της Αταξίας της Ύλης (άλογης Ύλης που δεν φέρει το Νου) και της έδωσε ζωή δίνοντας της κίνηση με ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΑΡΜΟΝΊΑ. (ζωή είναι η κίνηση)

Νοητή ζωή είναι η κίνηση του Νου. (Νους και ψυχή)
Ο δημιουργός ενώνοντας με τις ψυχές, τα είδη των σχημάτων της Ύλης που μπορούν να γίνουν η νοερή ζωή, δημιούργησε τα όντα σε κάθε ουρανό.

Κάθε ψυχή χωρίζεται σε είδος με την ανάλογη νοητική ουσία που της δίνεται και οδηγείται από τον δημιουργό χωρίς να έχει ελεύθερη επιλογή.

Με αυτόν τον τρόπο ο δεύτερος Νους δημιουργός δημιούργησε τον κτιστό κόσμο των επτά ουρανών, και την νοερή ζωή με τις ψυχές οι οποίες δίνουν κίνηση και μια υποτυπώδη λογική χωρίς ελεύθερη επιλογή στα άλογα έμβια όντα.

Μόλις τελείωσε η κτιστή δημιουργία, ο Αληθινός Πατέρας της Ζωής Ζωή Και Φως, χάρηκε, και δημιούργησε τον Άνθρωπο δεύτερο θεό όμοιο του Ζωή και Φως, (Φωτισμένος Νους - Νοητική ουσία).

Και ο Άνθρωπος δεύτερος θεός, θέλησε να ενώσει την δική του νοητή ουσία με τις σχηματισμένες άλογες μορφές της Ύλης του κτιστού κόσμου και να δημιουργήσει..και έγινε από Φως και Ζωή , Νους και ψυχή, και ενώθηκε στον ύλικό κόσμο με τα ανθρώπινα υλικά σώματα, και έγινε ο άνθρωπος της Γης.

morfeas sky


Αυτό είναι όλο το στόρυ!!
Ξέρεις πού έχω κενό; Απεκύησε ο Θεός τον Άνθρωπο. Τι σημαίνει αυτό; Δημιούργησε έναν μόνο Άνθρωπο; χαχααα καιρό θέλω να σε ρωτήσω.


χα χα αυτή την ερώτηση την είχα στο δικό μου νου από την πρώτη στιγμή..μέχρι που κατανόησα τι είναι ο Άνθρωπος δεύτερος θεός.

Ξέρεις τι θα πει διχασμένη προσωπικότητα;
Αυτό ακριβώς! από όμοια νοητή ουσία διασπαστήκαμε σε πολαπλές άπειρες προσωπικότητες μέσα στο Νου και πήραν σχήμα και μορφή στην Ύλη.


Στην νοητή ουσία της ψυχής είμαστε όλοι οι άνθρωποι όμοιοι, είμαστε ο Άνθρωπος δεύτερος θεός.
Σαν άνθρωποι της Γης είμαστε όλοι διχασμένες προσωπικότητες.


μμμ, μπράβο. Εκδηλωθήκαμε δηλαδή σε ποικίλες προσωπικότητες, παίζουμε όλους τους πιθανούς ρόλους και χαρακτήρες, θα μπορούσε να πει κανείς οτι είναι ένα σκληρό θεατρικό έργο εκτός κι αν το δούμε σαν παιδικό παιγνίδι. Οι καλοί και οι κακοί παίζουν χωρίς όρια, οι κακοί φαίνεται να κερδίζουν τις παρτίδες, το ζητούμενο είναι να μην ξεχνάμε οτι είναι ρόλοι του ίδιου Εαυτού, του Ανθρώπου Υιού, του Ανθρώπου Θεού, που παίζει στην ύλη. Έγιναν βέβαια πολλά, μεσολάβησαν αποστασίες, πτώσεις, τιτανομαχίες, πυκνώσεις, σε ένα παιχνίδι ζωής και θανάτου όπου ο Άνθρωπος θεός καλείται να νικήσει τις τεράστιες δυνάμεις της ύλης και των θελγήτρων της. Ένα άγριο παιγνίδι σε πολλά επίπεδα. 


Έτσι ακριβώς! υποδυόμαστε ρόλους! αρκεί να μην ξεχνάμε ότι όλοι οι άνθρωποι είμαστε ο εαυτός μας!..ο άνθρωπος δεύτερος θεός..εκεί είναι το λάθος αυτού του κόσμου,η κακία του.

Σκέψου μόνο πόσους διαφορετικούς ρόλους σκέφτηκες για τον εαυτό σου σε όλη σου την ζωή εδώ στην Γη.
Ονειρέψου τώρα πόσους διαφορετικούς ρόλους σκέφτεται ο Άνθρωπος δεύτερος θεός μέσα από όλους εμάς!

Ο Άνθρωπος δεύτερος θεός μέσα από όλους εμάς προσπαθεί να νικήσει τον διχασμένο εαυτό του! και να επανενωθεί ξανά ως Ολότητα του αληθινού του εαυτού.

Άλωστε δεν υπάρχει χρόνος, είναι ένα άπειρο παιχνίδι της ζωής, όπου μαζί με τον Άνθρωπο δεύτερο θεό, κατανοεί τον εαυτό του και ο Πατέρας μας Τριαδικός Πανάγαθος Νους Θεός Ζωή και Φως, αρκεί όλοι μας να επιστρέψουμε στην αληθινή μας φύση της ουσίας μας που μας ενώνει, και όχι να μας εξουσιάζει και να μας διαχωρίζει η άλογη Ύλη που ενωθήκαμε μαζί της και γίναμε ένα με αυτή με έναν απίστευτο εθισμό που τον ονομάσαμε Έρωτα.


Αυτή η σημερινή σου προσέγγιση είναι πολύ Δυνατή. Παρατηρητής και ταυτόχρονα Παίχτης ο Άνθρωπος θεός εκδηλώνει όλες τις πιθανές δυνατότητες αντιμετώπισης της ζωής στην ύλη. 


Είναι πρόγραμμα, ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα που γυρίζουμε αλλά και παρακολουθούμε και οι ίδιοι. Είναι η τηλεόραση του Θεού Πατέρα. Είναι όμως γυρίσματα και δεν πρέπει να ταυτιστούμε με τους ρόλους. Παρακολουθούμε την διαμάχη που διαδραματίζεται σε έναν κόσμο άγριο κι ωραίο.

Και η ερώτηση σου όμως ήταν το "κλειδί" για να αναδιπλωθεί μπροστά μας το θέατρο του παραλόγου πάνω στην Γη, όπου ο ένας εαυτός κατασπαράσσει τον άλλο του εαυτό, και χάσαμε την επαφή που μας ενώνει όλους! τον αληθινό μας εαυτό!! ..τον άνθρωπο δεύτερο θεό..και ερωτευτήκαμε το ανύπαρκτο είδωλο μας, και αυτή είναι η τιμωρία μας! όταν ασελγούμε πάνω στον ίδιο μας τον εαυτό με την απίστευτη κακία μας.


Ναι, ήταν κλειδί η ερώτηση.
" Ασελγούμε πάνω στον ίδιο μας τον εαυτό με την απίστευτη κακία μας"!!!!!!! Επειδή απορροφημένοι από τον ρόλο ξεχάσαμε οτι είναι ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα. Οτι μας βλέπει ο Πατέρας Θεός. Οτι εμείς φτιάχνουμε το σενάριο. Οτι δεν υπάρχει θάνατος. 


Σκέψου λοιπόν μετά την ολοκλήρωση του θεατρικού μας έργου εδώ στην Γη, πως και με ποιον τρόπο θα μπορέσουμε να εμφανιστούμε μπροστά στον Πανάγαθο εαυτό μας. 

Αλλά σκέψου επίσης ότι απλά θα μας συγχωρήσει, διότι για να βρεθούμε μπροστά στον εαυτό μας και να επανενωθούμε μαζί του και να ξαναγίνουμε δυνάμεις, θα πρέπει πρώτα να φτάσουμε στον Όγδοο ουρανό, μέσω της κάθαρσης.

Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι αν θα μας τιμωρήσει ο εαυτός μας, αλλά ότι θα μας τιμωρήσει ο δημιουργός του κτιστού κόσμου! επιβάλλοντας μας την Ειμαρμένη! διότι γίναμε ένα με την κακία αυτού του κόσμου.


Ας μας τιμωρεί. Ας μας βάζει όσες παγίδες θέλει. Ο Άνθρωπος θεός, ο Υιός του Θεού, πρέπει κάποτε να τα καταφέρει στην εκπαίδευση του και να μάθει να τα βγάζει πέρα σε οποιεσδήποτε συνθήκες χωρίς να χάνει την θεϊκότητα του. Αυτό είναι το ζητούμενο. Ε;

Σωστά! όταν νικήσουμε το σκότος της Ύλης και την κακία του,
τότε ποιος είδε τον άνθρωπο δεύτερο θεό μέσα στον κτιστό κόσμο και δεν "πάγωσε" από την απέραντη λάμψη του Φωτός.

..........
....................
ο Αδαμ δημιουργηθηκε πρωτος απο τα άλλα όντα του κτιστου υλικού κόσμου;;

Μετά, αφού πρώτα εισήλθε ο Άνθρωπος δεύτερος θεός στην δημιουργία του κτιστού κόσμου.
Ο Αδάμ είναι το είδωλο του ανθρώπου δεύτερου θεού.
Όπως είδωλα είμαστε όλοι οι άνθρωποι του αληθινού μας εαυτού που είναι ο άνθρωπος δεύτερος θεός.


αρα όλα τα όντα του κτιστού κόσμου και οι άγγελοι δημιουργήθηκαν μετά τον άνθρωπο;;
θα μπορουσαν να εχουν δημιουργηθει χωρις τον άνθρωπο;;


Πρώτα δημιουργήθηκαν όλα τα όντα του κτιστού κόσμου, και μετά εισήλθε από τον Αρχέτυπο κόσμο του Φωτός ο Άνθρωπος θεός στον κτιστό κόσμο.
Οι θεοί οι άγγελοι και όλα τα δημιουργήματα του κτιστού κόσμου, ακόμη και όλα τα ανθρώπινα σώματα, είναι κτιστά δημιουργήματα του δεύτερου Νου δημιουργού.
Ο αληθινός Άνθρωπος θεός είναι Ζωή και Φως, όμοιος με τον Πατέρα όλων Πανάγαθο Νου Ζωή και Φως.

ο ΑΔΆΜ μετα τον Ανθρωπο έτσι;; 


Ο Αδάμ είναι είδωλο και κτιστό δημιούργημα, που ενώνεται μαζί του ο Άνθρωπος Ζωή και Φως.


αφου ειχαν δημιουργηθει ανθρώπινα σωματα, για ποιο λόγο έπρεπε αν δημιουργηθει και ο Αδαμ;;

Πριν εισέλθει στην κτιστή δημιουργία ο Άνθρωπος δεύτερος θεός δεν υπήρχαν ανθρώπινα σώματα.
Ο Άνθρωπος θεός δεν είναι αισθητό σώμα.


Ανθρώπινο αισθητό σώμα είναι ότι έχει σχέση με τα τέσσερα στοιχεία της Ύλης της κτιστής δημιουργίας, που γεννά την εικόνα της ζωής τα είδωλα που έχουν ως πρότυπο τον Αρχέτυπο κόσμο του Φωτός.
Είδωλα είναι όλα τα αισθητά σώματα της Ύλης.


Στην Ύλη, το κάθετι έχει το αντίθετο του.
Είναι ένα δίπολο, ζωή-θάνατος, καλό-κακό, θετικό-αρνητικό κτλ που όλα έχουν ροπή προς την κακία, διότι ο κτιστός κόσμος είναι κακός.
Η τελειότερη ισορροπία φέρει την λιγότερη κακία.


Ο Άνθρωπος Ζωή και Φως μέσα στον κτιστό κόσμο είναι Νους και ψυχή. Όταν ενώνεται με τα στοιχεία της Ύλης δίνει την νοερή ζωή στην Ύλη, και γεννιέται το είδωλο, ο Αδάμ, και η Εύα αργότερα όταν διασπάστηκε σε αρσενικό και θηλυκό.


αρα δημιουργηθηκαν πρωτα όλα τα υπόλοιπα του κτιστου κόσμου, και τα όντα, εκτός απο τα ανθρώπινα σωματα...που περίμεναν τον Αδάμ και τον Ανθρωπο για ενσάρκωση;;

Ποιον Αδάμ; δεν είπα ότι ο ο Αδάμ είναι είδωλο και κτιστό δημιούργημα;
Από την άλλη σωστά περίμεναν να εισέλθει ο Άνθρωπος για να ενδυθεί το είδωλο του τον Αδάμ, που μετά διασπάστηκε σε Αδάμ κι Εύα.

Ο δεύτερος Νους δημιουργός του κτιστού κόσμου, διέσπασε όλα τα αισθητά σώματα σε αρσενικά και θηλυκά (δίπολο) για να φυλακίσει τον Άνθρωπο θεό με την ΛΗΘΗ του έρωτα για την Ύλη.


επρεπε να υπαρχει το είδωλο Αδαμ;; Δεν θα μπορουσε μονο ο Ανθρωπος να δημιουργησει στον κτιστο κοσμο της υλης...

Στον κτιστό κόσμο της Ύλης όλα τα άψυχα εκδηλώνονται με σώματα της Ύλης. Και όλα τα έμψυχα όντα όπως ο άνθρωπος της Γης εκδηλώνεται ως νοερό  αισθητό σώμα της Ύλης με νοερή λογική.

Ο Άνθρωπος Ζωή και Φως δεν είναι ο κόσμος, (Νους), αλλά η νοητή ζωή (Νους και ψυχή) στον κόσμο.

ο Τριαδικός Θεός είναι ο Αρχέτυπος Κόσμος του Πανάγαθου Νου.
Ο Άνθρωπος Ζωή και Φως είναι η νοητή ζωή στον Πανάγαθο κόσμο του Τριαδικού Θεού Πατέρα Νου.

ουφ....θα σκασω....ε τοτε γιατι να εισέλθει ο Ανθρωπος στον κτιστο κοσμο της ύλης;;

Γιατί αν δεν εισερχόταν στον κτιστό κόσμο, τότε θα ήταν σαν να μην υπήρξε ποτέ η κτιστή δημιουργία.
Ο Άνθρωπος βλέπει την δημιουργία και της δίνει την ζωή με την παρουσία του.


Ο Άνθρωπος Ζωή και Φως δεν είναι ο κόσμος, (Νους), αλλά η νοητή ζωή (Νους και ψυχή) στον κόσμο.

Ο Τριαδικός Θεός είναι ο Πανάγαθος Νους-κόσμος.
Ο Υιός του είναι ο Άνθρωπος η νοητή ζωή.Μα δεν το έπιασες το νόημα; την όλη ουσία;
Ποιος είναι ο Υιός του Τριαδικού Θεού;
Ο μεν Αδιαίρετος Πανάγαθος Λόγος δημιούργησε τον Πανάγαθο κόσμο.
Ο δε Άνθρωπος Υιός είναι η νοητή ζωή στον Αρχέτυπο Πανάγαθο κόσμο του Φωτός.

Το ίδιο ισχύει και στον κτιστό κόσμο.
Χωρίς τον Άνθρωπο δεν υπάρχει η νοητή ζωή.


Κάτι πάλλεται μέσα μου. Σχεδόν το έχω συλλάβει. Ο Αρχέτυπος κόσμος, ένας κόσμος από Φως, αποκτά νοητή ζωή από τον Άνθρωπο Υιό.
Ώστε έτσι; !!!


Όλα δηλαδή είναι σαν ένα ακατοίκητο σπίτι, που αποκτά ζωή και σκοπό από την παρουσία του Ανθρώπου; 

Έτσι!! ελάχιστοι άνθρωποι είναι αυτοί που μπορούν να το δουν αυτό.
η Ζωή Υπάρχων!!


Μόνον ο Άνθρωπος έχει ελεύθερη επιλογή! κανείς άλλος!

Υπάρχεις! Γιατί είσαι ελεύθερος!! Νους και Λόγος!!


Όλοι οι άλλοι που φοβούνται την ελεύθερη σκέψη δεν είναι ελεύθεροι, αλλά φυλακισμένοι στην σάρκα.

Μην σου πω οτι είσαι ο πρώτος που το είδε. Και θα αργήσει πολύ να βρεθεί επόμενος. 

Κατάλαβες τώρα γιατί η τάξη μου ήρθε και κόλλησε και δεν μπορείς να την ξεφορτωθείς; Αχαχαχαχα Σαμπάνιες!!!


Για όλα τα τυχερά νήπια που θα το κατανοήσουν


                                             και εφόσον ο δευτερος νους δημιουργος ζήλεψε τις εξουσίες του ΑΝΘΡΏΠΟΥ, αποφάσισε να διασπάσει τα πάντα στον υλικό κόσμο..έτσι;; Eιχε όμως αυτή την εξουσία για διάσπαση;; εννοώ του είχε δοθεί από τον αρχέτυπο πάνσοφο πρωτο νου;;

Ναι την είχε, διότι τα σώματα τα δημιούργησε αυτός.
Απλά εξέπεσε στο σκότος της Ύλης και την κακία της Ύλης.

Και όλα αυτά για να εξουσιάζει την ίδια την Ζωή τον Άνθρωπο, με τον φόβο μέσα στο σάρκινο σώμα της Λήθης.


εννοεις το σώμα του Αδάμ....ή και άλλα;;

Μα μόλις διασπάστηκε το σώμα του Αδάμ εκπέσαμε στην Ύλη τον υλικό κόσμο της Γης, και γίναμε Αδάμ κι Εύα.

Και πλέον από τότε διασπάστηκαν τα πάντα στον κτιστό κόσμο και στους Επτά Ουρανούς. Όλα από αρσενικοθήλυκα διαχωρίστηκαν σε αρσενικό και θηλυκό.


άρα η εκπτωση του Ανθρώπου έγινε μετά τη διάσπαση...και όλα τα άλλα όντα και δημιουργήματα που ήταν ήδη στον κτιστό κόσμο της υλης πριν τον ανθρωπο, ακολούθησαν τη μετεπειτα πορεια??


Όλα τα άλλα όντα είναι οι θεοί και οι δαίμονες, δηλαδή οι ενέργειες που δημιουργούν τον κόσμο, και κρατούν φυλακισμένο και διασπασμένο τον άνθρωπο.


Επίσης τα ζώα της Γης στην αρχή όλα ήταν αρσενικοθήλυκα και ήμερα ζώα. Μετά όλα διασπάστηκαν σε αρσενικό και θηλυκό και έγιναν ήμερα και άγρια θηρία.


απο αυτους προηλθαμε όλοι εμεις;;

Χωρίς τον Άνθρωπο θεό Νου και ψυχή, δεν θα μπορούσε να δημιουργηθεί κανένας Αδάμ και καμιά Εύα.


αυτά ολα τα αρσενικοθήλυκα ζωα και τα ήμερα τα δημιουργησε ο δευτερος νους δημιουργος??....αρα στην αρχή καλά τα εποίησε...μετα στραβωσε το όλο θέμα με την εμφανιση του Ανθρωπου...

Ναι στην αρχή όλα ήταν τέλεια σύμφωνα με το σχέδιο του Τριαδικού Θεού.

Μετά θέλησε ο δεύτερος Νους δημιουργός να εξουσιάσει και να κάνει δούλο του τον άνθρωπο.άρα και ο Αδαμ στην αρχη ηταν αρσενικοθηλυκος και ζουσε στον παραδεισο, πάλι κτιστο κόσμο της υλης, αλλα όχι διασπασμένο έτσι;;


Nαι, ζούσαμε χιλιάδες χρόνια και ταυτόχρονα βρισκόμασταν σε άμεση επαφή με την νοητή ουσία της ψυχής μας..όλα κυλούσαν αρμονικά.

ζούσαμε;; Τι εννοείς; Και οι άνθρωποι;
Πριν διασπαστούν τα σώματα σε αρσενικά και θηλυκά, υπήρξε μία περίοδος όπου όλα συνυπήρχαν σε απόλυτη Αρμονία.
Μετά ο δεύτερος Νους δημιουργός διέσπασε τα πάντα και επήλθε η πτώση.

Και εγκλωβίστηκαν όλες οι ενσαρκώμενες ανθρώπινες ψυχές μέσα στα διασπασμένα σώματα.


Υπήρξαμε ως ενσαρκωμένα αρσενικοθήλυκα αισθητά σώματα της Ύλης (Αδάμ), μέσα από την απόλυτη Αρμονία.

Δεν έχει καμιά σχέση αυτό με τον Άνθρωπο θεό στον Αρχέτυπο κόσμο.Το Αγαθό δεν πρόκειται να υπάρξει στον κτιστό κόσμο..Μόνον η Αρμονία.
Τίποτα δεν είναι Αγαθό στον κτιστό κόσμο.
Ακόμη και ως Αρσενικοθήλυκα επικρατούσε η Αρμονία των αντιθέτων, διότι η Ύλη δεν αποτελείται από όμοια στοιχεία.
Μόνον η νοητή ουσία της ψυχής του Ανθρώπου είναι όμοια ουσία.


και πως ξεχωρίζεις την αρμονία από το αγαθό;; Τουλάχιστον εμείς εδώ στον κτιστό κόσμο...

Όπως είσαι ο εαυτός σου, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο και τίποτα λιγότερο θα πρέπει να βλέπεις όλη την ανθρωπότητα.

Αυτό είναι η εικόνα του Αγαθού.Αφού ο Δεύτερος Δημιουργός δημιούργησε τον κόσμο αυτό, ο Πατέρας Θεός απεκύησε τον Άνθρωπο, όμοιο μ' αυτόν, ζωή και φως, τον Υιό Του, και του παρέδωσε όλη τη δημιουργία. Και τον Αρχέτυπο κόσμο του φωτός και τον δημιουργημένο κτιστό κόσμο. Ο Άνθρωπος πήρε την συγκατάθεση του Πατέρα και εισήλθε στην κτιστή δημιουργία. Απέκτησε ενεργειακό σώμα, έγινε Αδάμ δηλαδή και ζούσε με απόλυτη αρμονία, ερωτευμένος με την φύση που ήταν το καθρέφτισμα, το είδωλο του θεϊκού εαυτού του.
Κάποια στιγμή έγινε ο διαχωρισμός του σε αρσενικό και θηλυκό. Αυτή η διάσπαση τον αποδυνάμωσε γιατί αναζητώντας το άλλο του μισό έχανε την δύναμη του. Το ίδιο που γίνεται και τώρα. Πόσες λαβωμένες καρδιές υπάρχουν αυτή την στιγμή στον πλανήτη; Αυτό οδήγησε στην Πτώση. Η έλλειψη, η δυστυχία, ο αποπροσανατολισμός πάντα χαμηλώνουν την δόνηση μας.
Γιατί άραγε ο Δεύτερος Δημιουργός ή ο οποιοσδήποτε άλλος έκανε κάτι τέτοιο; Για να κρατήσει τον θεϊκό Άνθρωπο για πάντα στον κτιστό κόσμο. Με την πύκνωση της ενέργειας δημιουργήθηκε η πυκνή ύλη, η οποία φυλάκισε τον θεϊκό Άνθρωπο και δεν μπορεί να βγει από τον δημιουργημένο κόσμο παρά μόνον όταν αφήσει το υλικό σώμα. Όμως ο κόσμος αυτός είναι πια σαν μια φυλακή υψίστης ασφαλείας επτά διαστάσεων όπου κινδυνεύει να χαθεί ή και να επιστρέψει εδώ ο άνθρωπος, όσο έχει προσκολλήσεις στην ζωή της ύλης και των αισθήσεων. Μόνο ένας άνθρωπος που έχει καθαρίσει τον εαυτό του από την έλξη αυτή θα μπορέσει να θυμηθεί την Αλήθεια και να επιστρέψει στον κόσμο του Φωτός.
+morfeas sky
Ένα 9 το παίρνω. Ή 8. Πάντως όχι λιγότερο από 7.Δεν πήρε ο Άνθρωπος την συγκατάθεση του Πατέρα Τριαδικού Θεού να εισέλθει ώστε να ζήσει και κατανοήσει τον κτιστό κόσμο.
Συγχώρεσε τον άνθρωπο δεύτερο θεό γι'αυτή του την επιλογή.

Εισερχόμενος ο άνθρωπος στον όγδοο ουρανό του κτιστού κόσμου από Φως έγινε Νους της Αρμονίας. Και μέσα στους επτά ουρανούς από Ζωή έγινε εικόνα της ζωής (ψυχή και Νους).

Το είδωλο του Ανθρώπου δεύτερου θεού είναι ο Αδάμ και αυτό το είδωλο ερωτεύτηκε ο Άνθρωπος, και όχι την φύση.
Ερωτεύτηκε το είδωλο του τον Αδάμ.

Η διάσπαση του Αδάμ σε αρσενικό και θηλυκό εγκλώβισε την ανθρώπινη θεϊκή ψυχή και Νου στην Λήθη, διότι χάθηκε η επαφή του Αδάμ με τον άνθρωπο δεύτερο θεό, και έγινε ένα με το άλογο σώμα του που λατρεύει την κακία.

Οι λαβωμένες καρδιές είναι άλογα ζώα.

Δεν ψάχνουμε το άλλο μας μισό, διότι η ψυχή δεν διασπάστηκε, αλλά ψάχνουμε το άλλο μας μισό είδωλο.

Έπεσε σε πτώση ο Άνθρωπος διότι ξέχασε τον άνθρωπο δεύτερο θεό, (Νου και ψυχή) ψάχνοντας συνεχώς τον έρωτα του για το άλλο του μισό είδωλο.

Πόσα λάθη έκανες; επτά λάθη, μμ τι βαθμολογία να σου βάλω;
Επειδή προσπάθησες σου βάζω άριστα.
Θα πάρω 3 αλλά έμαθα έτσι καινούργιες σημαντικές λεπτομέρειες που μου διέφευγαν και πρέπει να αφομοιώσω. Αυτό ήταν το κέρδος μου από το θάρρος που έδειξα. Καινούργια μικρά κομματάκια του παζλ της Αλήθειας.

Επειδή προσπάθησες! γι'αυτό έλαβες την καινούρια γνώση.Θα σου κάνω ερώτηση που καίει. Πού βρίσκεται αυτήν την στιγμή ο Άνθρωπος θεός; 

Κλεισμένος μέσα στην ψυχή, (κρατήρα) στον δικό του νοητό κόσμο με την όμοια ουσία.Είναι επομένως ανοιχτή η δυνατότητα να επικοινωνούμε μαζί του. Να έχουμε σύνδεση. Ή ακόμα και να γίνει αυτός ο οδηγός της ζωής μας;


Ο άνθρωπος δεύτερος θεός έλκεται από εμάς μόνον με την Αρμονία, αυτό που εμείς ονομάζουμε αγαθή πρόθεση χωρίς κανένα ατομικό συμφέρον.


Αν καταφέρουμε να έρθουμε σε επαφή μαζί του και τον ακούσουμε, τότε θα γίνει οδηγός στην ζωή μας.

Αυτό χάσαμε με την διάσπαση των σωμάτων σε αρσενικό και θηλυκό, την επικοινωνία.

Όταν ο άνθρωπος δεύτερος θεός εισήλθε ως ψυχή και Νους ενώθηκε με τον Αδάμ διότι ήξερε ότι θα υπάρχει επικοινωνία άμεση. Οπότε πάντα ο Αδάμ θα γνώριζε ποιος είναι.


Και κατάντησε ο Αδάμ να ψάχνει την Εύα!! τον έρωτα!!
τον θάνατο του!

Και τώρα που γίναμε και φούστηδες και λεσβίες το χάσαμε εντελώς.


Κατάλαβες γιατί ο έρωτας είναι ο θάνατος;
Είναι μεγάλη αποκάλυψη αυτή.

<ὁ> ἔννους ἑαυτὸν ὄντα ἀθάνατον, καὶ τὸν αἴτιον τοῦ θανάτου ἔρωτα, καὶ πάντα τὰ ὄντα.Δυστυχώς αυτή είναι η παγίδα που μας κρατά δέσμιους εδώ. 
Η μεγάλη δύναμη του έρωτα. Ο ανίκητος Έρως. 

Και ο ευσεβής άνθρωπος που το έχει κατανοήσει
προσπαθεί να μην πέσει στην παγίδα του έρωτα των σωμάτων αλλά τον διακατέχει ο έρωτας για το Αγαθό. 


χωρίς λόγια..

Πάντως εγώ αισθάνομαι τελείως νηπιαγωγείο, μετά από όλα αυτά εννοώ τον ογκόλιθο των γνώσεων σας...
Αν συνεχίσεις να επιμένεις σε αυτή σου την αγαθή προσπάθεια να γνωρίσεις τον αληθινό σου εαυτό, θα έρθει η στιγμή να ανταμειφθείς.

Ακριβώς με τις ίδιες ερωτήσεις άρχισα κι εγώ πριν από λίγους μόνο μήνες. Από νηπιαγωγείο μας υποβίβασε σε βρεφοκομείο εμένα και την Τζίνα. Όμως είναι τόση η υπομονή του ώστε μέσα από τις συνεχείς επαναλήψεις κατάφερα να περάσω την χρονιά μου με αρκετά καλό βαθμό. 

ΑΘΛΟΣ!!!!!!!

τώρα αρχίζουν να ξεδιαλύνουν πολλά... δεν είχα καταλάβει ότι ο Άνθρωπος μόνος του αποφάσισε να πάει στον κτιστό κόσμο, νόμιζα ότι ο Θεός τον κατεύθυνε εκεί.

Τώρα άλλη ερώτηση.. εάν δεν πήγαινε ο Άνθρωπος εκεί, θα εξακολουθούσε να υπάρχει ο κτιστός κόσμος της αρμονίας;;


Ωραία ερώτηση.

Ναι αν δεν ερχόταν ο Άνθρωπος, ο δεύτερος Νους δημιουργός δεν θα είχε εκπέσει. 
Μην ξεχνάς εισήλθε ολόκληρος θεός!! Ζωή και Φως!! και ήταν τεράστιος πειρασμός για τον δεύτερο Νου δημιουργό, διότι ο κτιστός του κόσμος θα έπαιρνε αμέσως Ζωή!
Και από τότε μας έχει δούλους!

Αν δεν εισερχόταν ο άνθρωπος στον κτιστό κόσμο όλα θα ήταν τέλεια.


Βέβαια,
παίζει και αυτό, ότι ο Άνθρωπος έπρεπε να φέρει την εικόνα της ζωής στον κτιστό κόσμο, ώστε να συμμετέχει σε όλους τους κόσμους η Ζωή.
Αλλά εξέπεσε ο δεύτερος Νους δημιουργός.


Παρενθετικά λέω οτι νομίζω πως δεν είναι βλαβερό να έχει κανείς ερωτική ζωή αν του έχει δοθεί ένας μόνιμος σύντροφος που να τον ελκύει όχι μόνο σωματικά αλλά κυρίως πνευματικά. Όταν δηλαδή τους ενώνουν δεσμοί αγάπης, φιλίας, κοινά πνευματικά ενδιαφέροντα. Γιατί έτσι ησυχάζει και ξεγελιέται το σώμα και απερίσπαστος ο Άνθρωπος κάνει το ταξίδι της αναζήτησης του Αγαθού και της Αλήθειας. Δεν ξέρω αν το διατύπωσα σωστά.

Δεν έχω απάντηση σε αυτό..διότι από την μια δεν μπορούμε να ζητάμε την θέωση, και ταυτόχρονα να ερωτευόμαστε τον θάνατο.

Από την άλλη ο Τριαδικός Θεός το είπε ξεκάθαρα:
Όποιος άνθρωπος έχει το Νου ότι είναι Ζωή και Φως θα γυρίσει πίσω στον Αρχέτυπο κόσμο.
Αν όμως είναι ερωτευμένος με το σώμα του και τον έρωτα, τότε για πάντα θα υπομένει όλα τα θνητά ως θνητός θεός.

Και όποιος άνθρωπος έλκεται από το Τριαδικό Θεό αναγνωρίζει την θεότητα.
Όποιος άνθρωπος έλκεται από τον έρωτα αναγνωρίζει το κατώτερο, τον θάνατο.


Μάλλον ισχύει αυτό που είπε ο Ερμής στον Ασκληπιό.
Ότι ο άνθρωπος ήρθε στον κτιστό κόσμο για να μείνει ως ο μιμητής του Λόγου και της Πρόνοιας του Τριαδικού Θεού. 

Δηλαδή να επιμελεί όλα τα θνητά, και να θαυμάζει τα ουράνια.

Και όποιος άνθρωπος αναγνωρίσει τον εαυτό του ότι είναι ζωή και Φως, θα ξαναγυρίσει στην πατρίδα του εκεί που ανήκει.

Αλλά για να γίνει αυτό πρέπει και να μπορεί να αποχωριστεί αυτόν τον κόσμο..το μπορεί; αν είναι ερωτευμένος με το σώμα του;Σε γενικές γραμμές έχεις δίκιο σ'αυτό που είπες, ότι έχοντας μια ολοκληρωμένη ζωή με το άλλο σου μισό σώμα, μπορείς να είσαι ήρεμη και να αναζητάς τον αληθινό σου εαυτό.


Σκέφτομαι το εξής. Οι αφυπνισμένοι Άνθρωποι δεν θα είναι δέσμιοι της ερωτικής έλξης αφού θα ξέρουν οτι είναι κάτι επίγειο, όπως η τροφή και λοιπές ανάγκες του σώματος. Δεν πρόκειται να ξαναγυρίσουν για το φαγητό και το σεξ. Έχουν ξεκινήσει το ταξίδι τους και δεν μπορούν να τους σταματήσουν οι επιθυμίες του υλικού σώματος. Αλλά βέβαια νομίζω πως ένας τέτοιος σύντροφος αυτών των προδιαγραφών είναι δώρο της θείας Χάριτος όπως ακριβώς είναι και οι αληθινοί φίλοι. Δεν είναι κάτι που το επιδιώκει κανείς παρά μόνον αν του χαριστεί.

Αν δεν είσαι αγαθός άνθρωπος δεν πρόκειται να έλξεις πάνω σου το άλλο σου μισό και αγαθό.

Ναι, κάτι τέτοιο. 


Μπορούμε όμως αμέσως μετά να αποχωριστούμε το άλλο μας μισό;Μόνο αν και όταν το αξίζει κανείς ίσως συμβαίνει. 

Ακριβώς! Ότι είσαι αυτό θα πάρεις! Αν είσαι αγαθός θα ζήσεις μια αγαθή ζωή με το άλλο σου μισό, θα νιώσεις την αγάπη, και χάρην το "γνώθι σ'αυτόν" θα μπορέσεις να έλξεις το άλλο σου μισό αν το θελήσει στον αληθινό κόσμο...εκτός κι αν ξαναγυρίσεις πίσω στο θνητό σώμα για να είσαστε μαζί με μια νέα προσπάθεια..αν και αυτό παίζεται αν θα μπορέσετε να ξανασυναντηθείτε στην ίδια χρονική περίοδο.
Μα αφού ξέρουμε πως είμαστε όλοι μας εκδηλώσεις του Ανθρώπου θεού. Ρόλοι. 


Πρόσεξε τι λέω..εκτός κι αν ξαναγυρίσεις πίσω στο θνητό σώμα για να είσαστε μαζί με μια νέα προσπάθεια με το άλλο σου μισό..αν και αυτό παίζεται αν θα μπορέσετε να ξανασυναντηθείτε στην ίδια χρονική περίοδο.

Άρα λοιπόν εδώ είναι το λάθος που κάνουμε, όταν επιλέγουμε μία νέα ενσάρκωση..και την πατάμε χοντρά με άλλη μια χαμένη ζωή πάνω στην Γη.


Χαμένες ζωές θυσία στον έρωτα. Από την άλλη εμπειρίες. 

Ή ίσως και σε άλλες ανώτερες διαστάσεις να παρατείνουν το μαζί σε διαφορετικά σώματα ανάλαφρα και ενεργειακά μέχρι να κάνουν το μεγάλο βήμα της ένωσης με το όλον. Εμπειρίες του Ανθρώπου θεού.

Είναι θέμα καθαρής επιλογής του καθενός μας, ειδικά αν γνωρίζουμε τον αληθινό μας εαυτό.

Και ξέρεις κάτι;
Πως θα συναντηθούμε με το άλλο μας μισό σε έναν ανώτερο ουρανό; από την στιγμή που για να ανέλθεις πρέπει πρώτα να ξαναγίνεις Νους και ψυχή;;;; άρα ο αληθινός σου εαυτός;
οπότε ξέρεις πλέον ποιος είσαι και βλέπεις χωρίς το σώμα την αλήθεια;


Πειραματιζόμαστε με τις δυνατότητες της ζωής στον κτιστό κόσμο. Γινόμαστε σοφότεροι. Ώσπου χορταίνουμε και δεν ξαναγυρίσουμε. Δεν ξέρω τι κάνουμε μετά στον κόσμο του φωτός. Το κεφάλαιο αυτό είναι λευκό μέσα μου.


Μην ξεχνάς είσαι Νους και ψυχή και τώρα άνθρωπος της Γης.
Όταν δεν μπορείς να κατανοήσεις την ψυχή σου, πως είναι δυνατόν να σου γίνει κατανοητό τι είναι ο Αρχέτυπος κόσμος των Δυνάμεων του Φωτός;

Ο Άνθρωπος είναι Νους και ψυχή μέσα στον κτιστό κόσμο.
Ουσιωδώς όμοιος με τον Αρχέτυπο Άνθρωπο Ζωή και Φως.
Μόνον όταν γίνεις ξανά ψυχή και Νους χωρίς το σώμα θα μπορέσεις να διανοηθείς την εικόνα του Αρχέτυπου Ανθρώπου Ζωή και Φως.

Εδώ στην Γη είμαστε τυφλοί.


Είπαμε οτι μέχρι να βγούμε από τους ουρανούς έχουμε ακόμη σώματα. Ελαφρύτερα, ενεργειακά. Ένα για κάθε ουρανό. Έτσι κατάλαβα. Έτσι το έφτιαξα στο μυαλό μου. Τα επτά σώματα. Αφήνουμε από ένα σε κάθε διάσταση και ανεβαίνουμε. Όχι;

Λάθος.
Στο καθαρό της φύσης έξω από τα Τέσσερα στοιχεία ΕΝΩΝΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΥΡΑΝΟΙ, υπάρχει μόνον το καθαρό Πυρ και η δική μας ψυχή είναι το καθαρό Πυρ, χωρίς το πνεύμα και χωρίς τα τέσσερα στοιχεία.


Μέσα στους επτά ουρανούς; Ή έξω; 

Μέσα και έξω..

Τι υπάρχει έξω από τον γαλαξία στο καθαρό της φύσης δημιούργημα;


Το πνεύμα υπάρχει μέσα στον γαλαξία..όχι έξω.

Έξω υπάρχει ο Αιθέρας! ο Νους που βλέπει και ακούει τα πάντα μέσω του Αιθέρα που γίνεται πνεύμα μέσα στον γαλαξία.


Οι γαλαξίες είναι πολλοί όμως. 


Ανάμεσα στους γαλαξίες όμως τι υπάρχει;;; ο περικλείων τους κύκλους!

Και από που έγινε πνεύμα η φύση; πως έδωσε το πνεύμα στον άνθρωπο της Γης;;;;;;
τὸ δὲ ἐκ πυρὸς πέπειρον. ἐκ δὲ αἰθέρος τὸ πνεῦμα ἔλαβεΠως γίνεται ο Νους (Αιθέρας), πνεύμα;;;;;
όταν ενώνεται με τον ελαφρύ αέρα!! και όταν ενώνεται με τον βαρύτερο αέρα της Γης γίνεται πνεύμα της φύσης!


Ναι. Ανάμεσα σε όλα τα ουράνια σώματα υπάρχει αυτό που μέχρι χθες οι επιστήμονες το ονόμαζαν κενό και είναι ο Αιθέρας. 
Αλλά όλοι οι γαλαξίες ανήκουν στον τρισδιάστατο κόσμο. 

Πήγες να δεις τι κόσμος υπάρχει σε άλλο γαλαξία;

Αυτό που βλέπουν τα μάτια του σώματος σου δεν σημαίνει ότι είναι και αληθινό.


Ό, ΤΙ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ ΜΈΣΑ ΑΠΌ ΤΟΝ ΓΑΛΑΞΊΑ ΠΟΥ ΖΕΙΣ!!
ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΓΑΛΑΞΙΑ.Έλεγα αυτά να τα γλιτώσω. Και πώς βρέθηκαν σήμερα στην εξεταστέα ύλη ούτε που το κατάλαβα. Δεν τα είχα καταλάβει. Τι είναι ο ελαφρύς αέρας;
Αχ!


Τι είναι ο βαρύς αέρας; και τι είναι το κενό ανάμεσα στους πλανήτες και τους αστέρες του γαλαξία μας;


Ο βαρύς αέρας είναι οξυγόνο και άζωτο και κάποια ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα.

ΔΗΛΑΔΗ Η ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ!!

Τι είναι ας πούμε ο Σείριος; Η Ανδρομέδα; Πέτρες κι αυτά. 

Που το ξέρεις; πήγες και το είδες από κοντά;
Όπως μέσα από την ατμόσφαιρα της Γης τα βλέπουμε όλα στρεβλωμένα έξω, με τον ίδιο τρόπο ό,τι υπάρχει έξω από το ηλιακό σύστημα, και έξω από τον γαλαξία μας το βλέπουμε στρεβλωμένα!!


Λέω αφού είναι ορατά άρα ανήκουν στον τρισδιάστατο κόσμο. 


Ορατά αλλά στρεβλωμένα!!
΄Τι μας λέει για τους ανώτερους Ουρανούς ο Ερμής;
ΟΛΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΡΕΒΛΩΜΕΝΑ

Ναι!!! Η ατμόσφαιρα του πλανήτη. Πάμε τώρα στον ελαφρύ αέρα. 


Ο ελαφρύς αέρας είναι το πνεύμα που βρίσκεται πανταχού παρών και τα πάντα πληρών εσωτερικά του γαλαξία.


Τι διαφορά έχει το πνεύμα από τον Αιθέρα; 

Οταν ο Αιθέρας (Νους), ενώνεται με τον ελαφρύ αέρα μέσα στον γαλαξία γίνεται πνεύμα.
Όταν το πνεύμα ενώνεται με την ατμόσφαιρα κάθε πλανήτη γίνεται πνεύμα της φύσης του πλανήτη.ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΣΑΡΚΑΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΝΩΤΕΡΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΥΣ;

Είναι μεν δύσκολο να καταλάβει κανείς τον θεό αλλά και αδύνατο να τον περιγράψει, διότι το ασώματο δε μπορείς να το εκφράσεις με σώμα.
Δεν είναι δυνατό να κατανοήσεις το τέλειο με το ατελές, ούτε το αθάνατο με το ολιγόχρονο να ενωθεί, διότι, το μεν είναι αλήθεια για πάντα ενώ το άλλo, σκιάζεται από την εντύπωση.

ΠΩΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ;;; 
ΜΟΝΟ ΣΤΡΕΒΛΩΜΕΝΑ.

Όπως και η ζωγραφική εικόνα δείχνει το σώμα όμως δεν είναι η ίδια σώμα, όπως αυτό που παριστάνει, και ενώ φαίνεται να έχει μάτια, η ίδια δεν βλέπει τίποτα και έχει και αυτιά αλλά δεν ακούει τίποτε, και όλα τα υπόλοιπα τα έχει η ζωγραφική εικόνα όμως είναι ψεύτικα και εξαπατούν τα μάτια όσων την κοιτούν γιατί άλλοι μεν
θεωρούν ότι βλέπουν την αλήθεια και άλλοι πραγματικά ψεύδη.
Με τα μάτια του σώματος καθόλου. Αλλά με τον Νου προσπαθούμε να φανταστούμε με την βοήθεια της Γνώσης που αποκτούμε.

Ποιας γνώσης; της επιστήμης; ή της ψυχής;
Μην ξεχνάς η επιστήμη ελέγχεται από την Ελίτ!


Της γνώσης από τα ιερά ερμητικά κείμενα. 
Ερμητικός κύκλος είναι αυτή η ομάδα μελέτης. 

Πως είναι δυνατόν να βλέπουμε το παρελθόν στο παρόν;

Γίνεται να βλέπουμε το παρελθόν στο παρόν γιατί οι αποστάσεις είναι μακρινές και αργεί να έρθει η πληροφορία / η εικόνα, αφού ταξιδεύει με την ταχύτητα του φωτός.

Ναι αλλά αυτή η εικόνα είναι παρελθόν!!
Άρα πως βλέπουμε το παρελθόν στο τώρα;


Ταξιδεύει η εικόνα. Μέχρι να έρθει σε μας είναι παρελθόν. 


Και τι είναι η εικόνα; παρελθόν παρόν ή μέλλον;

Οι αποστάσεις είναι τεράστιες. 

ε και; τι σημαίνει αυτό.


Η εικόνα είναι η στιγμή. Αλλά μέχρι να έρθει σε μας έχει γίνει παρελθόν. Βγάζω μια φωτό και σου την στέλνω με το ταχύτερο μέσον, ας πούμε με αεροπλάνο. Μέχρι να έρθει θα είναι παρελθόν.


Προσπαθώ να σου ξεμπλοκάρω το Νου

Ναι, αλλά εγώ ζω το παρελθόν ως παρόν.
Αλλά το παρόν έχει ήδη περάσει και έχει γίνει παρελθόν και μέλλον.


Αλλά είναι αληθινή και μας δείχνει την στιγμή εκείνη του παρελθόντος που τραβήχτηκε.

Ναι, αλλά εσύ πως γίνεται να ζεις στο τώρα το παρελθόν; αφού δεν υπάρχει παρά μόνον στην μνήμη του εγκεφάλου σου;


Στις κοντινές αποστάσεις δεν συμβαίνει αυτό. 
Βλέπω το παρόν κοιτάζοντας κάτω τον δρόμο. 

Αυτή είναι η ψευδαίσθηση που ζεις!!!! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΟΝΟΣ!!

Ο ήλιος κάνει οκτώ λεπτά να έρθουν οι ακτίνες του!!!!!!
Ζούμε το φως του ήλιου στο τώρα μέσα από το παρελθόν του φωτός του ήλιου!


Οι ακτίνες, το φως, ξεκινάει το ταξίδι του από τον ήλιο και φτάνει στην γη σε χ χρόνο. Σε τι σε χαλάει αυτό;

Γιατί εσύ το αντιλαμβάνεσαι ως παρόν ως χρόνο.


Όλα είναι στιγμές. Πριν τώρα μετά. Μετά δεν θα δεις survival να γλιτώσω το δύσκολο αυτό μάθημα;

Δεν υπάρχει φθορά από τον χρόνο, ούτε γερνάμε από τον χρόνο!
Απλά η Ύλη φθείρεται από μόνη της!!!! Αυτό θέλω να σου πω!!
Κάθε μέρα αλλάζουμε ολόκληρο το δέρμα του σώματος μας!! τα κύταρα ανανεώνουν το δέρμα!!

Δεν φθείρονται από τον χρόνο, αλλά η Ύλη φθείρεται από μόνη της!! διότι είναι νεκρή.


Ναι, αυτό το καταλαβαίνω απόλυτα. Τον χρόνο τον μετράμε εμείς για να συνεννοούμαστε. Μόνο περιστροφή υπάρχει. Κίνηση. 

Δονήσεις. Συχνότητες.

Τότε; υπάρχει ο χρόνος; ναι; η όχι;

Είσαι τυχερή γιατί δεν θέλω να σε βραχυκυκλώσω εντελώς το μυαλό σου, και τα σκουπίδια που μάζεψες να σε ατονίσουν τελείως την κίνηση του Νου.


Χαα σε παρακολουθώ. Δεν χάνω βήμα. Πατώ εκεί που πατάς. Μόνο λίγο σ' αυτό το μάθημα με τον ελαφρύ αέρα κλπ δεν μπόρεσα να ακολουθήσω. 


σώπα! και ο χρόνος; υπάρχει; Ναι; η Όχι;
Πας να την γλυτώσεις; απάντησε με ένα πολύ απλό ναι ή όχι

Δεν υπάρχει χρόνος. Ο χρόνος είναι ανύπαρκτος. Από τη στιγμή που ο άνθρωπος κατάλαβε ότι είναι θνητός, από τότε άρχισε να μετρά τον χρόνο. Αλλά και για να συνεννοούμαστε. Λέμε θα βρεθούμε αύριο στις επτά πχ.


Άσε τα χαζά με το "αύριο στις επτά" και μίλα ξεκάθαρα!
Αυτά τα χαζά περί του κατάλαβε την τύφλα του ο άνθρωπος δεν έχουν σχέση με τον χρόνο. 
Η ΣΑΡΚΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΗ ΥΛΗ!!


Σώπα; Είπες σώπα; αχαχαχαχα 

Απάντησε στην ερώτηση μου, τολμάς να το κάνεις; ή είσαι δειλή;

Πόσο πιο ξεκάθαρα. Δεν υπάρχει χρόνος. Υπάρχει η στιγμή. Κάθε στιγμή ο κόσμος γεννιέται και πεθαίνει.

Υπάρχει ο χρόνος; ναι; ή όχι;
Εφόσον δεν υπάρχει ο χρόνος, τότε γιατί τρώει τα παιδιά του;
Μήπως ο θάνατος είναι το σώμα που ερωτευτήκαμε;

Ταξιδεύουμε πάνω σε έναν πλανήτη με ιλιγγιώδη ταχύτητα. 
Δεν έχουμε ιδέα που πηγαίνουμε.

Που ταξιδεύει ο πλανήτης;
Λένε πως είναι μια παρανόηση, ένα λογοπαίγνιο αυτό με τον Κρόνο και τον χρόνο. Δεν είναι χρόνος ο Κρόνος.

Σήμερα διάβασα στον Ερμή, ότι ο Δίας είναι όλες οι ενέργειες που περιβάλλουν τους γαλαξίες, άρα είναι ο Αιθέρας. (Νους).Περιστρέφεται γύρω από τον εαυτό του, γύρω από τον ήλιο και ταυτόχρονα ακολουθεί τον ήλιο στην περιστροφή του μαζί με όλον τον γαλαξία και όλοι μαζί, όλος ο γαλαξίας περιστρεφόμενος κινείται ιλιγγιωδώς προς άγνωστη κατεύθυνση. 

Τι είναι ενέργεια;


ο γαλαξίας κινείται μέσα στον ΑΙΘΕΡΑ!


Τι είναι ο Αιθέρας;
Νους!!!!!(Ορφικά Αποσπάσματα 28), οπότε, και σύμφωνα με την όλη Ορφική Θεολογία, μία εκ των ιδιοτήτων του Αιθέρος είναι η γέννηση.

«Και νους αδιάψευστος, βασιλιάς, είναι ο άφθαρτος Αιθέρας,
γιατί μ’ αυτό λέει τα πάντα και ακούει και δεν υπάρχει φωνή, ούτε κραυγή, ούτε κτύπος, ούτε και φήμη, που να ξεφεύγει από τα αυτιά του πανίσχυρου Κρονίωνα.
Έτσι, λοιπόν, είναι ο νους και η κεφαλή του Διός» (Ορφικά Αποσπάσματα 6, 19-23).

Κρονίωνας και Ζευς-Δίας είναι ο ίδιος νους! το κεφάλι, το κρανίο, ο Κρόνος!!


Ενέργεια είναι αυτό που κάνει ένα σώμα ή συστήμα ικανό να παραγάγει έργο.


καλά..άστο, είσαι κολλημένη με τον εγκέφαλο της σάρκας.

Ταξιδεύουμε μέσα στον Νου που βρίσκεται μέσα σε ένα Κρανίο. 


Ενώθηκες με τον κόσμο της εικόνας ενός Νου που δημιούργησε ο Τριαδικός Θεός.
Δηλαδή ΖΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑ MATRIX !!
Aν θέλουμε να ζούμε μέσα σε έναν υπολογιστή καλά να πάθουμε.Τι να έκανα; Λέω ο Πατέρας δημιούργησε αυτόν τον Νου. Ας δω τι έχει μέσα. Και η περιέργεια έφαγε την γάτα.


Αυτός είναι ο θάνατος!!! να ερωτευτούμε την ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ!! ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ !!ΤΗΝ ΕΠΌΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΕΠΙΛΕΞΟΥΜΕ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΚΟΣΜΟ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ !!


Μπήκαμε και κατασκευάζουμε μικροπράγματα. Τραπέζια, καρέκλες κλπ. Ενώ μπορούσαμε να δημιουργούμε δικούς μας κόσμους. Χαρμόσυνους, αγαθούς και παραδείσιους.


..Νάνι τώρα..όνειρα αληθινά..


Νάνι


Καταπληκτικό! Το πήρε το κόκκινο χάπι χωρίς δεύτερη σκέψη.
Όνειρα γλυκά. 


Nα δεις την τριλογία του matrix..είναι η μόνη ταινία που μου έκανε αυτό το κλικ.

Πίστεψε!
γι'αυτό.


morfeas sky


Σχόλια

 1. Γράφεις στα σχόλια:
  "Όπως μέσα από την ατμόσφαιρα της Γης τα βλέπουμε όλα στρεβλωμένα έξω, με τον ίδιο τρόπο ό,τι υπάρχει έξω από το ηλιακό σύστημα, και έξω από τον γαλαξία μας το βλέπουμε στρεβλωμένα!!"

  Και διαβάζω το παρακάτω άρθρο μόλις, και λέει: "Ως εκ τούτου η πραγματικότητα που βιώνουμε εδώ περιέχει πολλές στρεβλώσεις και δεν αντιστοιχεί πολύ, στην Αρχική Βούληση Του Ενός".

  Μιλάει επίσης για όλα όσα συζητάμε τελευταία... το Κακό, την Βούληση και το Ένα... είναι πολύ ενδιαφέροντα, τα όσα λέει κι ίσως να βρεις παραλληλισμούς, με τα όσα αναλύεις και καταλήγει με ένα πολύ αισιόδοξο μήνυμα... από αυτά που μου αρέσουν. :)

  Είναι μεταφρασμένο, από ξένο μπλογκ...

  http://universalblessing.blogspot.gr/2017/06/blog-post_18.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Διάβασα το κείμενο που έδωσες και δεν λέει τίποτα από αυτά που λέω.
   Το κακό το ονομάζει ως τυχαίο που πηγάζει από ένα σύστημα εξερεύνησης όλων των πιθανοτήτων, που θέλησε ο δημιουργός να δημιουργήσει την ζωή και έναν κόσμο πέρα από τον Πρότυπο Αρχέτυπο του καθαρού φωτός.

   Απεναντίας αυτό που λέω είναι ότι η πηγή του κακού ξεκινά από την στιγμή που ο άνθρωπος έγινε θνητός λόγω του σώματος του, και τις ανάγκες που το οδηγούν, και αυτή είναι η πηγή του κακού, σδηλαδή το θνητό του σώμα της σάρκας.

   Διαγραφή
  2. Όχι δεν με κατάλαβες... εννοώ "ενορατικά" οι λέξεις που αναφέρει και τα "μηνύματα", ότι είμαστε σε καλό δρόμο ήθελα να αφουγκρατείς! Φυσικά δεν λέτε τα ίδια... τόσο χαζή δεν είμαι, βρε δάσκαλε! :D

   Διαγραφή
 2. Από που προέρχεται η πηγή του κακού:

  Αυτό που λέω τόσο καιρό μέσα από τα κείμενα μου είναι ότι η πηγή του κακού ξεκινά από την στιγμή που ο άνθρωπος έγινε θνητός λόγω του σώματος του, και τις ανάγκες που το οδηγούν μαζί με τις επιθυμίες, και αυτή είναι η πηγή του κακού, δηλαδή το θνητό του σώμα της σάρκας.

  Αν είμασταν όλοι αθάνατοι σ'αυτόν τον κόσμο δεν θα υπήρχε καμιά κακία έτσι πολύ απλά! διότι θα ανήκαμε στον εαυτό μας ολοκληρωτικά και σε κανέναν άλλο λόγω ανάγκης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Επειδή έχει βάλει φραγή για να σου αντιγράψω όλα τα σημεία... θα σου δώσω ένα παράδειγμα που λέει: "To Σύμπαν δημιουργήθηκε ως μία αντανάκλαση του Ενός, στο οποίο εξερευνά τον εαυτό του. Αυτός/η/ο είναι Πανταχού Παρών στο σύμπαν, και πέρα απ' αυτό". (Ο Άνθρωπος Δεύτερος Θεός Ζωή και Φως). Λέει επίσης: "Το σύμπαν είναι μόνο μια εικόνα καθρέφτης του Ενός" (Η εικόνα της ζωής) Την Βούληση την περιγράφει, ως τον κύριο παράγοντα, που καθορίζει
   ποιες δυνητικές εκδηλώνονται... το κακό το παρομοιάζει με το τυχαίο, το απρόβλεπτο...άσχετο με αυτά που αναφέρει ο Ερμής βέβαια... αλλά το ότι γίνεται αυτή η αναφορά, έχει και την σημασία της.... έτσι το αφουγκράστηκα η ίδια.... Στο τέλος το μήνυμα του, αναφέρει τον Ωρίωνα ενώ εσύ αναφέρεις έναν άλλο μεγάλο αστέρα δεν θυμάμαι ποιο (Την Άρκτο;) και τον αναφέρει σαν πύλη που θα επαναφέρει το Φως εδώ στην Γη, σταματώντας την δυαδικότητα...Αμήν!

   Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου