ΕΝ ΑΡΧΗ ΗΝ Ο ΝΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΝΟΥΣ ΗΝ Ο ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ


Ιδέες είναι η κορυφή το πνεύμα της Αρμονίας είναι το πνεύμα της γήϊνης φύσης από φωτιά και αέρα το ψυχρό-θερμό, (το νοητό πνεύμα- φύση, που ενεργεί επιφέροντας την αρμονία στα διπολικά συναισθήματα ψυχρό-θερμό, φωτιά-αέρας, τα οποία στοιχεία αυτά μπορούν να δεχτούν το πνεύμα) που ενεργεί από ανάγκη στα άλογα κατωφερή στοιχεία από γη και νερό, με τα οποία συνεργάζεται μαζί τους δημιουργώντας τα θνητά έμβια όντα, τα γένη και τα είδη.

Το πνεύμα της γήϊνης φύσης επιφέρει την Αρμονία στην άλογη φύση ενεργώντας ως Αιτία φέροντας το Αποτέλεσμα με την λιγότερη κακία, έχοντας ως πρότυπο το Αγαθό.

Το πνεύμα της φύσης επιφέρει την Αρμονία, στην ταλάντωση των ανόμοιων αυτών στοιχείων που κάθετι έχει και το αντίθετο του, εμφανίζοντας τον αντίθετο λόγο, διότι σύμφωνα με τον Νόμο της Αρμονίας κάθε ανόμοιο άλογο στοιχείο ενεργεί με ισόποσες δυνάμεις.

Και το ανώτερο πνεύμα που έχει πρότυπο το Αγαθό έλκεται από το πνεύμα της αρμονίας, και αν το πνεύμα της αρμονίας αποκτήσει εθισμό προς το Αγαθό θα του δοθεί ο Νους ώστε να κατανοήσει τον τόσο μεγάλο Πανάγαθο Θεό.

Η ανθρώπινη ψυχή ως όμοια αέναη αεικίνητη θεϊκή νοητή ουσία και ενέργεια που είναι, όντας κοντά στον Θεό, αφού είναι Ουσιωδώς όμοια με το Θεό, όταν οδηγεί τα ανόμοια στοιχεία της ύλης με αρμονία, πάντα ενεργεί ως Αιτία φέροντας το επιθυμητό Αποτέλεσμα με πρότυπο το Αγαθό, δηλαδή την λιγότερη κακία, και στον εαυτό της και στα άλλα.

Ο Αγαθός Νους και ο Αδιαίρετος Άγιος Λόγος της ανθρώπινης ψυχής είναι η εικόνα του Θεού, η Όγδοη μονάδα, ο πυρήνας της ανθρώπινης ψυχής, ενώ το Ιερόν Πυρ είναι η ανθρώπινη ψυχή που κατέχει τις Επτά ενέργειες του πνεύματος της Αρμονίας, και ενεργεί στην άλογη σύνθετη φύση (σώματα) των ανόμοιων Τεσσάρων στοιχείων ως Αιτία φέροντας το επιθυμητό Αποτέλεσμα την λιγότερη κακία, έχοντας πάντα Πρότυπο το Αγαθό.

Οι Επτά φύσεις (ατμόσφαιρα - πνεύμα της φύσης) της σύνθετης Ύλης των πλανητών, περικλείονται από ένα ενεργειακό πλέγμα του πυρός και πνεύματος, τον έβδομο Ουρανό των Α-πλανών.

Η ανθρώπινη ψυχή όμως που φέρει το Νου και Αδιαίρετο Άγιο Λόγο, την εικόνα του Θεού και είναι Ουσιωδώς όμοια μαζί του εξουσιάζει το πνεύμα των επτά φύσεων, και δεν συνεργάζεται μαζί τους!! διότι το πνεύμα των επτά φύσεων συνεργάζεται με τα άλογα στοιχεία από γη-νερό και γεννά τα θνητά έμβια όντα, τον δικό της κόσμο.

Αν λοιπόν γίνουμε ένα με την φύση αυτόματα αποδεχόμαστε την θνητή μας φύση, και απορρίπτουμε το θεϊκό όμοιο και νοητό..σαν να απορρίπτουμε τον αληθινό μας εαυτό τον ίδιο το Θεό.

Το όμοιο πηγαίνει προς το όμοιο και το όμοιο δεν είναι ποτέ φίλος του ανόμοιου. (επτά σύνθετες φύσεις)

Η αγαθή σκέψη φέρει την νόηση (φιλοσοφία) και γίνεται διάνοια μέσω της Ζεύ-ξης του Λόγου που ενυπάρχει στον πυρήνα της ψυχής.

Δεν είναι ζωή αυτό που πιστεύεις ότι ζεις, αλλά αυτό που αισθάνεσαι και σε κάνει να νομίζεις ότι ζεις!
Το πνεύμα της γήϊνης φύσης είναι το κατώτερο πνεύμα, εκ των Επτά ενεργειών του πνεύματος της Αρμονίας, που επιφέρει την Αρμονία στην σύνθετη άλογη φύση της Γης, και αυτός είναι ο μοναδικός δικός της κόσμος, ο θνητός, η γήϊνη φύση, γι'αυτό τα πάντα μέσα στο σύμπαν όλα τα βλέπουμε με το γήϊνο μάτι δηλαδή με τις γήϊνες αισθήσεις και την γήϊνη μηχανική σκέψη που αντιγράφει αυτές τις μεταβαλλόμενες κατωφερείς αισθήσεις.

Ο αμετάβλητος νοηματικός λόγος της ανθρώπινης ψυχής, κατέχει και τις Επτά ενέργειες του πνεύματος της Αρμονίας κάθε φύσης, από το ανώτερο πνεύμα του Έβδομου Ουρανού, ως το κατώτερο γήϊνο πνεύμα του κατώτερου Ουρανού της Γης, (Ιερόν Πυρ), και ενεργεί με τις ενέργειες της Αρμονίας έχοντας ως Πρότυπο το Αγαθό, και ενεργεί ως Αιτία για να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αιτία-Αποτέλεσμα, η Αρμονία του πνεύματος που έχει ως Πρότυπο το Αγαθό, την λιγότερη κακία.


............

Ο Αμετάβλητος νοηματικός λόγος της ανθρώπινης ψυχής, είναι οι επτά ενέργειες της Αρμονίας του πνεύματος, που ενεργεί στις επτά φύσεις, (το γίγνεσθαι του δοχείου της ύλης), είναι το Ιερόν Πυρ.

O Αμετάβλητος Αγιος Λόγος είναι Αδιαίρετος με τον Αγαθό Νου Θεό, ενυπάρχει στον πυρήνα της ψυχής μας, και μας φέρει σε επαφή μαζί του μέσω του Ιερού Πυρός της ανθρώπινης ψυχής, για να Νοήσουμε το Θεό, τον Ογδοο Ουρανό, εκεί όπου το δοχείο της ύλης είναι αδρανής, την εικόνα του Πανάγαθου Θεού Πατέρα όλων των δημιουργημάτων Φως και Ζωή.


Ο Αρρενόθηλυς Αγαθός Νους Θεός ζωή και φως υπάρχων, ο Όγδοος Ουρανός, που φέρει το αδρανή αγέννητο και προϋπάρχων δοχείο της Υλης, (σκότος), είναι η εικόνα του Πανάγαθου Πατέρα Θεού όλων των δημιουργημάτων, ο Πανάγαθος Νους Θεός Φως και Ζωή, από εκεί προέρχεται και ο Άνθρωπος δεύτερος θεός Φως και Ζωή, αλλά και οι ανθρώπινες ψυχές που είναι οι Δυνάμεις μέσα στο Θεό Φως και Ζωή.


...............

 Αλλά και σε κάθε Ουρανό ξεχωριστά ο Αγιος Λόγος δίνει το πνεύμα της Αρμονίας στην εκάστοτε φύση από τις επτά, και ενεργεί σε κάθε φύση μέσω του πνεύματος φέροντας την Αρμονία των σφαιρών.

Στην κατώτερη φύση της Γαίας βρίσκεται το κατώτερο πνεύμα, (κατώτερο πνεύμα είναι η γήϊνη φύση φωτιά-αέρας), συνεργάζεται με τα υπόλοιπα άλογα στοιχεία γη-νερό, και γεννά τα γένη και τα είδη όλων των έμβιων όντων, και οι ανθρώπινες ψυχές παίρνουν το ανθρώπινο σώμα που δημιουργεί το πνεύμα αυτής της γήϊνης φύσης, όμως δεν συνεργάζονται με το σώμα, ειδάλλως θα γίνουν ένα με την άλογη φύση της Γης. 

Μα ούτε συνεργάζονται με το πνεύμα των επτά φύσεων, , ειδάλλως από ανάγκη θα ενσαρκώνονται τα θνητά σώματα της εκάστοτε φύσης  γιατί αυτό είναι το πεπρωμένο αυτών των ψυχών, να υπόκεινται στην μοίρα και την δικαιοσύνη, και όχι στην πρόνοια του Θεού.

morfeas sky
..........
....................

Ναι μετά από εγωϊστή θα με πείτε και τρελό μα και αναρχικό.


Διογένης ο Κυνικός ένας αρχαίος αναρχικός!
…Ο Πλάτων τον ονόμασε «μαινόμενο Σωκράτη»!

– «Ο Διογένης, άναψε μες στο καταμεσήμερο ένα λυχνάρι και είπε: “Ψάχνω να βρω έναν άνθρωπο”», (Διογένης Λαέρτιος, αυτόθι VI 41).


morfeas sky

Η εγκεφαλική παρατήρηση δεν είναι νόηση διότι εμπεριέχει σκέψη. (Αριστοτέλης 18-1-2010) Τα αποτελέσματα αυτής της παρατήρησης ερμηνεύονται από τη σκέψη και δημιουργούν νέες θεωρίες, οι οποίες θεωρούνται ξανά από εκεί και πέρα ως δεδομένες. Ο προσηλυτισμός της σκέψης οδηγεί στην ασθένεια της παγίωσης.


Έτσι η σκέψη θεωρεί ότι νοεί χωρίς να γνωρίζει ότι όποιος προσπάθησε με τη σκέψη να βρει τη νόηση, έγινε ανόητος.(Απόστολος Παύλος 9-1-2010) και ότι όταν τον άνθρωπο τον οδηγεί η σκέψη δεν έχει νόηση. (Αριστοτέλης 18-1-2010).


Παραδείγματος χάριν, σήμερα λέγεται ότι: η ψυχή είναι ενέργεια, το πνεύμα είναι ενέργεια, ο νους είναι ενέργεια. 

Με αυτή τη λογική: ψυχή = πνεύμα = νους, χωρίς να αναρωτιέται κανείς τι είδους ενέργεια είναι το καθένα και σε τι χρησιμεύει. Απλοποιώντας τη γνώση οι σκεπτόμενοι άνθρωποι έφτασαν στην ανοησία. (Ιπποκράτης 12-1-2010)

Ο νους νοεί από μόνος του, ενώ η σκέψη χρειάζεται τον εγκέφαλο για να σκεφτεί. (Αριστοτέλης 18-1-2010)
Η σκέψη έχει ανάγκη τον εγκέφαλο κι ο εγκέφαλος το σώμα. 

Ο νους έχει ανάγκη την ψυχή και η ψυχή το πνεύμα.(Αριστοτέλης 18-1-2010)



morfeas sky

..........
....................

Δεν έχουν ξαναειπωθεί αυτά, Μορφέα. Τα ακούσαμε από σένα. Όποιος τα άκουσε τα αφομοίωσε αμέσως. 

Πες μου, ποιος άλλος τα έχει πει; και τι μας δείχνει αυτό; ότι δεν μπορεί ο καθένας να κατεβάζει δεδομένα, κι όποιος το κάνει καλό είναι να τα μοιράζεται με τους άλλους. 


Ας το δουν όσοι διαβάζουν αυτό που λες.


Ερμής Τρισμέγιστος
Ο ουρανός, λοιπόν, ο αισθητός θεός, είναι αυτός, που κυβερνάει όλα τα σώματα, των οποίων η αύξηση και η διάλυση έχουν ανατεθεί στον ήλιο και την σελήνη.

Αυτός που κυβερνάει, όμως, τον ουρανό, την ψυχή και όλα όσα βρίσκονται μέσα στον κόσμο είναι ο ίδιος ο θεός, ο οποίος είναι και ο δημιουργός τους.

Όλα τα προαναφερθέντα, όλων των οποίων κυβερνήτης είναι ο θεός, επηρεάζουν από ψηλά την φύση όλων των πραγμάτων μέσω του κόσμου και της ψυχής κάθε είδους και κάθε γένους.

Ούτως ή άλλως, η ύλη έχει δημιουργηθεί από τον θεό για να υποδεχτεί την μορφή όλων των ειδών, και η φύση διαμορφώνοντας τον κόσμο μέσω των διαφορετικών ειδών και γενών και μέσω των τεσσάρων στοιχείων απλώνει τα πάντα μέχρι τον ουρανό, ώστε να είναι ικανοποιημένος ο θεός.


Η ψυχή βρίσκεται στο σώμα, ο νους στην ψυχή, ο λόγος στο νου, και ο Θεός είναι ο πατέρας όλων αυτών.
Ο λόγος, λοιπόν, είναι η εικόνα και ο νους του Θεού, και το σώμα είναι η εικόνα της ιδέας και η ιδέα, εικόνα της ψυχής.

Είναι , λοιπόν, το πιο λεπτοκαμωμένο στοιχείο της ύλης ο αέρας, το πιο λεπτοκαμωμένο του αέρα η ψυχή, το πιο λεπτοκαμωμένο στοιχείο της ψυχής ο νους, και το πιο λεπτοκαμωμένο στοιχείο του νου ο Θεός. Και ο μεν Θεός περιβάλλει τα πάντα και ενυπάρχει στα πάντα, ενώ ο νους περιβάλλει την ψυχή τον αέρα και τέλος την ύλη.

Η ανάγκη, η πρόνοια, και η φύση, αποτελούν όργανα του κόσμου και της τάξης της ύλης. 


Το σώμα είναι η εικόνα της ιδέας και η ιδέα είναι η εικόνα της ψυχής.


Επομένως οι ιδέες που είναι η εικόνα της ψυχής προέρχονται από την ψυχή και ο κόσμος των Ιδεών του Πλάτωνα δεν είναι ο Αρχετυπικός κόσμος αλλά εικόνα του. 


Ο Ερμής ξέρει περισσότερα από τον Πλάτωνα. 

Όπως κατάλαβες όλοι αντιγράφουν τον Ερμή Τρισμέγιστο.

Γι' αυτό όλοι μιλούν για πνεύμα και πνευματικό κόσμο. Διότι μέχρι εκεί γνωρίζουν.

Ω χαμένες ψυχές, κλαίνε τα πεπρωμένα σας.


morfeas sky
............
.............................

Εχω φάει κόλλημα. 
Δεν μπορώ να ξεχωρίσω την ψυχή από τα ενεργειακά σώματα. Ενέργεια η ψυχή, ενέργεια και τα σώματα. 
Και επίσης δεν μπορώ να καταλάβω πώς ξαφνικά στον δικό μας τρισδιάστατο κόσμο το ενεργειακό σώμα γίνεται τόσο πυκνή ύλη. 

Ναι ενέργεια είναι, matrix, σαν να ζεις μέσα σε ένα βίντεο παιχνίδι τεχνητής νοημοσύνης όπου σου δόθηκαν οι "βαριές" αισθήσεις που γεννούν τα άλογα συναισθήματα αυτού του σώματος που ενδύθηκε η συνείδηση σου ο Νους,  απλά διαφέρει η ποιότητα από την λεπτότητα της ενέργειας ή την πυκνότητα της.

Εσύ βλέπεις την πυκνή ενέργεια διότι από αυτή αποτελείσαι..όπως όλοι μας, το ανθρώπινο λογικό ζώο που ενδυθήκαμε.

Ότι εκδηλώνεται σε πυκνή ενέργεια είναι υλικό άψυχο σώμα που παίρνει την νοερή ζωή από την συνείδηση σου που ενώνεται μαζί του, και εμείς δεν πρέπει να γίνουμε ένα με το σώμα, ούτε ένα με αυτόν τον κόσμο, αλλά να μας οδηγεί η λογική το πνεύμα των Επτά της Αρμονίας.


Στην πυρηνική έκρηξη απελευθερώνεται ενέργεια ίση με την μάζα επί την ταχύτητα του φωτός εις το τετράγωνο. Η εξίσωση του Αινστάιν. e=mc2

Ωραία, και τι σημαίνει αυτό που είπε ο Αϊνστάϊν;  

απλά μας λέει τι συμβαίνει μετά την ένωση των στοιχείων της ενέργειας που γεννήθηκε από το..τίποτα!!

Αυτό το τίποτα τι είναι;

Η μάζα ενός ατόμου απελευθερώνει τεράστια ενέργεια. 
Αιθέρας. Ενέργεια που πυκνώνει. 


πες το καθαρά! είναι πληροφορία; ΝΑΙ; Η ΟΧΙ;

Χαχαχαα Μπράβο παιδάκι!!! Σαμπάνιες.

Ήταν το αιθερικό-ενεργειακό πλέγμα το οποίο βουλιάζει. 

Και όλα όσα ενυπάρχουν μέσα και εσωτερικά από το αιθερικό ενεργειακό πλέγμα της Γης είναι εικόνα, είναι ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ Είναι ολόγραμμα.

Άρα ενέργεια και αιθέρα ορίζουμε την πληροφορία (Λόγος) που κινεί ο Νους!!


Εμείς εδώ είμαστε πυκνή πληροφορία, ενώ Νους και Λόγος ο Αιθέρας, η ζωή, ενώ η δική του Μονάδα η ψυχή είναι η εικόνα της ζωής, η νοητή ζωή, και το σώμα η νοερή ζωή, οι άλογες μεταβαλλόμενες αισθήσεις, το σκότος.

Μια σαμπάνια για την ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ


Να και το αιθερικό-ενεργειακό πλέγμα της Γης


Διέρρηξε την αρμονία των σφαιρών και μπήκε. 
Εμείς μπήκαμε στο ολόγραμμα της Γαίας, και δεν μπορούμε να βγούμε.
Είναι ας πούμε όπως όταν μπαίνεις και παρακολουθείς survival, μετά να μην μπορείς να βγείς. 


ΝΑΙ..ΚΟΛΛΗΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

OI ΕΠΤΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ O ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ COVID 19 - DAVID ICKE

ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΦΥΓΕΙΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ - Η ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ

Τί ΕΙΝΑΙ η 3η και η 4η και η 5η Διάσταση

ΚΥΜΒΑΛΕΙΟΝ Το θρυλικό απόκρυφο βιβλίο του Ερμή Τρισμέγιστου που γλίτωσε από την καταστροφή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας

Ζούμε σε ένα Φ……matrix η ανατροπή είναι θέμα χρόνου…. Τώρα πιο επίκαιρο από ποτέ

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ TOY KOΡΩNOIOY

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τί ΕΙΝΑΙ η 3η και η 4η και η 5η Διάσταση

OI ΕΠΤΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

“Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου.

ΛΟΓΟΣ Ι "ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ" ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΥ

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΦΥΓΕΙΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ - Η ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ

ΚΥΜΒΑΛΕΙΟΝ Το θρυλικό απόκρυφο βιβλίο του Ερμή Τρισμέγιστου που γλίτωσε από την καταστροφή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας

ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ - ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

“Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου.

ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ - ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΥΘΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝ

Τί ΕΙΝΑΙ η 3η και η 4η και η 5η Διάσταση

ΛΟΓΟΣ Ι "ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ" ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΥ

ΚΥΜΒΑΛΕΙΟΝ Το θρυλικό απόκρυφο βιβλίο του Ερμή Τρισμέγιστου που γλίτωσε από την καταστροφή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας

Ο Ιησούς Χριστός ήταν Έλληνας

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΑΠΕΤΟΣ; ΠΟΙΟΙ ΟΙ ΤΙΤΑΝΕΣ; διότι ο Δίας πολέμησε τον Ιαπετό..