ΙΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΛΟΓΟΣ Γ ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΛΟΓΟΣ Γ  ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ
ΙΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ 


Δόξα όλων είναι ο Θεός και το θεϊκό και η θεϊκή φύση. Αρχή των όντων είναι ο Θεός, και Νους η σοφία για ν'αναδειχτούν τα πάντα.

Το θεϊκό είναι εξουσία, και φύση κι ενέργεια η ανάγκη, και τέλος η ανανέωση.

Διότι στην άβυσσο (άλογη φύση της ύλης-γη, νερό, αέρας, φωτιά), επικρατούσε άπειρο σκοτάδι, (γη), και νερό, και πνεύμα ελαφρύ νοερό που λόγω θείας δύναμης βρισκόταν μέσα στο χάος.
(σημ: ενεργούσε ο πνευματικός λόγος στην φωτιά και τον αέρα στην γη και τα  νερά)


Παρουσιάστηκε τότε Άγιο Φως κι ενώθηκαν πάνω στην άμμο (γη) τα στοιχεία απ'την υγρή ουσία,(νερό),  κι όλοι οι "θεοί" τεμάχισαν τη σπερματοδόχο φύση μοιράζοντας την μεταξύ τους. (η γη με τα νερά αναμεμιγμένη).

Κι ενώ όλα βρισκόντουσαν σε μια κατάσταση απροσδιόριστη κι αδιαμόρφωτη, χωρίστηκαν τα ελαφριά προς τα επάνω  (αέρας-ατμόσφαιρα) και τα βαρύτερα έπεσαν πάνω στην υγρή άμμο, (γη νερό αναμεμιγμένα) αφού τα πάντα ξεχώρισαν με τη φωτιά κι ανέβηκαν προς τα πάνω για να γίνουν όχημα του πνεύματος. 
(η φωτιά και ο αέρας ενώθηκαν με το πνεύμα και έγιναν πνευματικός λόγος του δεύτερου Νου δημιουργού που ενεργεί πάνω στα τέσσερα στοιχεία για να δημιουργήσει τον κόσμο και την ζωή)

Κι ο ουρανός παρουσιάστηκε μέσα σε επτά κύκλους (Επτά πλανήτες του υλικού κόσμου) κι οι θεοί εμφανίστηκαν έχοντας τις μορφές των άστρων (τα αισθητά σώματα που ενσαρκώνονται οι ψυχές) μαζί με τα σύμβολα τους (τα είδη των αισθητών σωμάτων)  όλα και διαρθρώθηκε....μαζί με τους θεούς που βρίσκονται σ'αυτόν. 
Το δε περικύκλιο, το οποίο απ'το θείο πνεύμα οδηγούνταν στην κυκλική τροχιά του, τυλίχτηκε με αέρα. 
(η ατμόσφαιρα του πλανήτη, το πνεύμα της φύσης, η πληροφορία που ενυπάρχει στο ενεργειακό πλέγμα της Γης, και τα αισθητά σώματα γίνονται δέκτες αυτής της πληροφορίας και αλληλεπιδρούν μαζί της).

Ο κάθε θεός με τη δική του δύναμη έφτιαξε αυτό, για το οποίο είχε πάρει εντολές. (το δικό του είδος των αισθητών έμβιων σωμάτων).


Και δημιουργήθηκαν τα τετράποδα θηρία και τα ερπετά και τα υδρόβια και τα πτηνά και κάθε είδους βλάστηση και χορτάρι και χλόη με κάθε είδους λουλούδια.

Και το σπέρμα της παλιγγενεσίας υπήρχε μέσα τους, έσπειραν δε τις γεννήσεις των ανθρώπων για να γίνουν γνωστά τα θεϊκά έργα και για να δώσουν μια ζωντανή μαρτυρία για την φύση και για την αύξηση των ανθρώπων και για την εξουσία σε όλα κάτω απ'τον ουρανό και για την γνώση των αγαθών, ώστε ν'αυξηθούν σε αριθμό και να πληθαίνουν σε είδος κι εγκλώβισαν κάθε ψυχή μέσα σε σάρκα χρησιμοποιώντας την σπορά της πορείας των θεών (ψυχές που ενσαρκώνονται τα αισθητά σώματα των θεών) των κύκλων.(κύκλων-πλανήτες).

Κι όλα αυτά τα έκαναν για την αποκάλυψη του ουρανού και της τροχιάς των ουράνιων θεών και των θεϊκών έργων και της ενέργειας της φύσης και για την ανάδειξη των αγαθών και για την γνώση της θείας δύναμης, έτσι ώστε ν'αντιληφθούν τα τμήματα των καλών και των κακών και να βρουν κάθε επινόηση για τη δημιουργία του καλού.

Αρχίζει γι'αυτούς η επίγεια ζωή κι η έννοια ανάλογα με τη φορά της τροχιάς των κυκλικών θεών κι η αποσύνθεση τους σε ό,τι απομένει, αφού αφήσουν στη γη μεγάλα έργα τέχνης σαν αμαύρωση των χρόνων αυτών.

Κι όσα χαλούν σε κάθε δημιουργία έμψυχης σάρκας και σε καρπό σποράς και σε κάθε έργο τέχνης θ'ανανεώνονται από ανάγκη, αλλά κι απ'την ανανέωση των θεών κι απ'την τροχιά του κύκλου της φύσης, που τη ρυθμίζουν οι αριθμοί. (matrix)

Το θεϊκό, επομένως, είναι όλη η κοσμική συννένωση, η οποία ανανεώνεται απ'τη φύση, καθόσον μέσα στο θεϊκό εγκαταστάθηκε και η φύση.
σημ:
Η ατμόσφαιρα του πλανήτη είναι η φωτιά και ο αέρας.
Η φωτιά εκδηλώνεται ως ενέργεια όπου μέσω της καύσης της τροφής παράγεται η ενέργεια για να ζουν τα αισθητά έμβια σώματα, και μέσω της καύσης της Ύλης παράγεται πχ η ηλεκτρική ενέργεια, και μέσω της ατμόσφαιρας του αέρα εκδηλώνεται η πληροφορία ως λογική στους δέκτες εγκεφάλους των αισθητών σωμάτων, μέσα από τις αισθήσεις και τα συναισθήματα, και ανάλογα με το κάθε είδος της ενσαρκωμένης ψυχής αν είναι άλογη, δηλαδή δεν φέρει την νοητή ουσία, και απλά ως δέκτης της πληροφορίας του αέρα κινείται δίχως λογική, ή όπως ο Άνθρωπος κινείται με λογική διότι η ψυχή του φέρει το Νου, και μάλιστα είναι Ουσιωδώς όμοια με τον Φωτεινό Λόγο, τον Άνθρωπο δεύτερο θεό Ζωή και Φως.

Αναμεμιγμένα όμως τα αισθητά σώματα από τα τέσσερα στοιχεία, είναι γεμάτα από ανάγκες, δημιουργούν τα ανάλογα συναισθήματα, πάθη, επιθυμίες. Φέρουν τις ιδιότητες της γης και του νερού, του αέρα και της φωτιάς, υπό την οξύτητα της φωτιάς που αλληλεπιδρά και φέρει το δίπολο αρνητικό-θετικό στα πάντα.

Ο Νους και η ψυχή δεν συμμετέχει στο ενσαρκωμένο αισθητό σώμα, και γίνεται ο άνθρωπος της Γης.

Ο άνθρωπος της Γης πρέπει να κατανοήσει το Νου της ψυχής του, να γνωρίσει τον αληθινό του θεϊκό εαυτό, να γνωρίσει την θεϊκή του νοητή ουσία, και ταυτόχρονα να οδηγεί με ευσέβεια και αρμονία μέσω της φιλοσοφίας, το δίχως λογική άλογο αισθητό του σώμα γεμάτο πάθη, αισθήσεις, συναισθήματα, ανάγκες, που λειτουργεί μέσω ενός διπόλου των άκρων μέσω των αντιθέτων ενεργειών (θετικό-αρνητικό).


morfeas skymorfeas sky
....
σχόλια:
Είμαι στην εξής φάση αυτή τη στιγμή.
Λένε οτι ο κόσμος είναι εικονικός και οι αισθήσεις τον προσλαμβάνουν ως στερεό. Και λέω. Εκατομμύρια χρόνια γεωλογικών ανακατατάξεων, σεισμοί, κατακλυσμοί, καταποντισμοί, δεν συμφωνούν καθόλου με την εικονικότητα. 
Δεν είναι Μάτριξ. Κάνουν λάθος. Είναι κάτι άλλο. 

Θα στρέψω την αναζήτηση μου σε άλλη ερμηνεία. 
Δεν λέω ότι δεν είναι όλα τα έμψυχα όντα και ενεργειακά, 
αλλά η ύλη μου ξεφεύγει. 

Ξέρω πως δεν υπάρχει χρόνος αλλά δεν μπορώ να διανοηθώ έναν Νου Δημιουργό ο οποίος για 13 δισεκατομμύρια χρόνια υποθετικό γήινο χρόνο διαμορφώνει και υλοποιεί ένα σύμπαν ενεργειακό που υποτίθεται ότι το υλοποιεί με τον λόγο, με την σκέψη. 

Ατέλειωτοι γεωλογικοί αιώνες έχουν περάσει, η γη αλλάζει, το Αιγαίο δεν ήταν Αιγαίο, τι κάνει ο Νους Δημιουργός; 
Κάθεται δισεκατομμύρια χρόνια κοσμολογικού χρόνου και τροποποιεί το πρόγραμμα Σύμπαν; 

Κάτι μας διαφεύγει με την ύλη. Και το παιχνίδι της υλοποίησης δεν είναι τόσο απλό όσο πάμε να νομίσουμε ή πάει να μας υποβάλει η νέα τάξη.

καὶ μετ' ὀλίγον σκότος κατωφερὲς ἦν, ἐν μέρει γεγενημένον, 
φοβερόν τε καὶ στυγνόν, σκολιῶς ἐσπειραμένον, ὡς <ὄφει>
εἰκάσαι με· εἶτα μεταβαλλόμενον τὸ σκότος εἰς ὑγρᾶν
τινα φύσιν, ἀφάτως τεταραγμένην καὶ καπνὸν ἀποδιδοῦσαν, 
ὡς ἀπὸ πυρός, καί τινα ἦχον ἀποτελοῦσαν ἀνεκλάλητον γοώδη· εἶτα βοὴ ἐξ αὐτῆς ἀσυνάρθρως ἐξεπέμπετο, ὡς εἰκάσαι φωνῇ πυρός, κλπ κλπ

Δηλαδή γεωλογικές διεργασίες μακρόσυρτες που δεν παραπέμπουν σε πρόγραμμα υπολογιστή.
Δεν ξέρω αν σου έδωσα να καταλάβεις τον προβληματισμό μου.


Πως προσδιορίζεις το ότι ο κόσμος είναι υλικός και όχι εικονικός; Με ποια αισθητήρια όργανα; με ποια λογική; του υλικού σώματος;
Εξάλλου πρέπει να κατανοήσουμε ότι χωρίς την νοητή ουσία είναι αδύνατον να κατανοήσουμε είτε τον υλικό κόσμο είτε τον άϋλο.
Και η νοητή ουσία τι είναι; Ύλη; ή άυλη;

Και μην ξεχνάς! η νοητή ουσία της ανθρώπινης ψυχής όταν ενσαρκώνεται μεταβάλλεται σε νοερό πνεύμα..δηλαδή σε εγκέφαλο, σε μυαλό από νευρώνες, που είναι ενωμένος με το σώμα της σάρκας και γεννούνται οι αισθήσεις και τα συναισθήματα τα πάθη και οι επιθυμίες του σώματος.

Εμείς είμαστε εξατομικεύσεις του Ανθρώπου Υιού. 
Η σύνδεση είναι ενεργή. Βάσει της νόησης που μου εξασφαλίζει αυτή η σύνδεση παρατηρώ και σκέφτομαι τις γεωλογικές περιόδους. Τα γεωλογικά στρώματα της γης, τις φάσεις της πανίδας. Τα απολιθώματα. Εποχή των παγετώνων, δεινόσαυροι, έπειτα θηλαστικά κλπ Είναι αργές διαδικασίες δημιουργίας της γης. 
Σε τι θυμίζει ή προσεγγίζει εικονική πραγματικότητα; 

Από ότι κατάλαβα βρίσκεσαι σε μια κατάσταση διχασμένης προσωπικότητας, διότι σε έχει βάλει στον τοίχο η νοερή σου λογική και σε χτυπά κατά ριπάς.
Κοινώς παραδόθηκες στην ύλη.

Μα και ο Ερμής δεν μιλά πουθενά για εικονικότητα. 
Περιγράφει με λεπτομέρειες την Δημιουργία.

Απόδειξε μου ότι ο Νους είναι υλικός και θα γίνω υλιστής..Αυτά.
Δεν μίλησα πουθενά για Νου. Πώς το σκέφτηκες αυτό; Για την ύλη μίλησα.

Διάβασες τους Επτά νόμους του Ερμή Τρισμέγιστου;
Διάβασες τι γράφει ο πρώτος Νόμος;
Αλλά γιατί πρέπει κάτι να το πει πρώτα ο Ερμής για να το αποδεχτείς; Εσύ δικό σου Νου δεν έχεις;

Τι κόσμος είναι στα όνειρα σου όταν κοιμάσαι; Υλικός;


Ο κόσμος των ονείρων είναι εικονικός. 

Βρίσκομαι στην τέταρτη ή και πέμπτη διάσταση. 
Τον προβάλω εγώ, ο νους μου, είναι το περιεχόμενο του νου μου. Γι' αυτό και είναι ημιτελή όλα και μεταφέρομαι όπου σκεφτώ. Όλα είναι προβολές δικές μου. Υπάρχουν όμως και τα αληθινά όνειρα όπου ρίχνω ματιές έξω από τον υλικό τρισδιάστατο κόσμο.

Για ποια ύλη μου μιλάς; η Ύλη δεν ανήκει κι αυτή στον κόσμο των ονείρων; όπως και η πέμπτη διάσταση το ίδιο;

Δεν έχω δυσκολία ούτε με την θεϊκή μου φύση, ούτε με την ενεργειακή φύση του ανθρώπου και των ζωντανών όντων. 
Με την ύλη έχω θέμα. 
Πώς μπορεί να είναι προβολή ενός Νου όταν έχουμε διεργασίες δισεκατομμυρίων ετών για να πάρει η γη την σημερινή της μορφή. Πολύ αργός Νους ο Νους Δημιουργός.

Μα δεν υπάρχει ο χρόνος.

Πως είσαι σίγουρη τι υπήρχε πριν είκοσι χιλιάδες χρόνια; Πως είσαι σίγουρη ότι δεν έκανε επανεκκίνηση τον κόσμο και τα όντα;

Όταν ήμουν μικρό στα όνειρα μου πρόβαλλα με ευκολία τον φυσικό κόσμο. Τον κήπο μας, την γειτονιά μας, το πάρκο. 

Τα υλοποιούσα και βρισκόμουν εκεί. Βάσει του κόσμου που είχα δει. Ε, και ο Νους Δημιουργός ξέρει τον Αρχέτυπο κόσμο. 

Αν αυτός ο κόσμος είναι εικονικός όπως τα όνειρα, γιατί δεν τον προβάλλει, αλλά χρειάζεται να τον δουλεύει δισεκατομμύρια χρόνια;

Ο Αρχέτυπος κόσμος δεν έχει καμιά σχέση με την Ύλη και τα αισθητά σώματα και τις μορφές των αισθητών σωμάτων.

Εδώ ότι γνωρίζουμε είναι από την μνήμη του παρελθόντος, της ιστορίας. Ποιοι γράφουν την ιστορία; Γιατί πιστεύουμε ότι μας πουν; Μας έδειξαν ότι είναι αγαθοί και αληθινοί άνθρωποι όλοι αυτοί; Γιατί τους πιστεύεις;

Βρίσκονται απολιθώματα και χρονολογούνται.
Το Αιγαίο; Αυτά τα κομματάκια γη που έχουν απομείνει; τα νησάκια μας; Ήταν έτσι από την αρχή; 


Πως είσαι σίγουρη τι υπάρχει έξω από την ατμόσφαιρα της Γης; Έξω από το ηλιακό σύστημα, έξω από τον γαλαξία; 

Πήγες και το είδες;

Σου λέω, ότι αυτό που βλέπεις, το βλέπεις τώρα. ..πως είσαι σίγουρη ότι υπήρχε πριν εκατομμύρια χρόνια; Ποιος σου λέει ότι απλά δεν επανασχεδίασε το matrix πριν δέκα χιλιάδες χρόνια με τον κατακλυσμό;

Κι άλλοι γαλαξίες. Και άφθονη σκοτεινή ύλη. Τι; Εσύ όταν κοιτάς το βράδυ επάνω δεν βλέπεις πόσοι γαλαξίες υπάρχουν; 
Ό,τι βλέπουμε με γυμνό οφθαλμό ή τηλεσκόπιο ανήκει στον τρισδιάστατο αυτό κόσμο.

Πως μετρούνται τα απολιθώματα;
Με ποια μέθοδο; Και γιατί πρέπει να την πιστέψω;

Τι σημαίνει πριν 10.000 χρόνια; Από την στιγμή που δεν υπάρχει ο χρόνος;


Από την στιγμή που δεν υπάρχει παρελθόν και μέλλον, τότε για ποιον λόγο να υπάρχει το παρόν;


Αφού το παρόν κινείται ανάμεσα στο παρελθόν και το μέλλον;


Μονάδα μέτρησης για συννενόηση. Πότε έγινε η ναυμαχία της Σαλαμίνας; Για να μην μιλάμε μόνο γενικά και αόριστα μετράμε τα εδώ και τώρα με δευτερόλεπτα. 

Μα εσύ βλέπεις το δάχτυλο και όχι το δάσος!

Σου λέω δεν υπάρχει παρελθόν, παρόν, και μέλλον!
Κι εσύ μιλάς αόριστα για τον χρόνο που αποδεδειγμένα με απλή λογική δεν υπάρχει.

Αν δεν υπάρχει λοιπόν ο χρόνος, τότε δεν υπάρχει τίποτα αληθινό.

ΑΠΛΗ ΛΟΓΙΚΗ. ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ MATRIX


Απόδειξε μου ότι υπάρχει ο χρόνος παρελθόν-παρόν-μέλλον κι εγώ θα γίνω Υλιστής.

Το πάμε χαλαρά το θερινό τμήμα. 

Κουράστηκα πολύ για να αποφοιτήσω την τάξη.

Βάλε μου homework για αύριο. Να φέρω πώς χρονολογούνται τα απολιθώματα; Ή τα γεωλογικά στρώματα της γης; Η κάποιο άλλο θέμα; Από ό,τι θυμάμαι τα γεωλογικά στρώματα της γης είναι όπως οι δακτύλιοι στον κορμό ενός δένδρου. Μαρτυρούν την ηλικία του.

Τότε πριν μερικούς μήνες που ήρθα και γράφτηκα στο σχολείο, τι ήταν; Μία στιγμή μέσα στην διάρκεια. Μέσα στην αιωνιότητα. Μέσα στο αιώνιο τώρα. Και βάζουμε υποδιαιρέσεις. 
Για να συνεννοούμαστε, λέμε!!

Απόδειξε μου τώρα ότι υπάρχει ο χρόνος, παρελθόν παρόν μέλλον, γιατί αν δεν υπάρχει,  όλα τα άλλα άπλα διαγράφονται!..γιατί είναι matrix

Σε ένα βίντεο παιχνίδι μπορείς να κινηθείς μέσα στον προσχεδιασμένο κόσμο του.
Σε τι διαφέρει ο πλανήτης Γη;


Μα το έχουμε πει ότι δεν υπάρχει χρόνος.
 

Υπάρχει μόνο περιστροφή των ουράνιων σωμάτων.. Δημιουργήσαμε μονάδα μέτρησης της περιστροφής της γης γύρω από τον εαυτό της με 24 ώρες για να συνεννοούμαστε. Δημιουργήσαμε και τον Σεληνιακό μήνα με 28 ημέρες, όσο μια περιστροφή της σελήνης γύρω από την γη. Δημιουργήσαμε το έτος με 365 μέρες, όσο δηλαδή χρειάζεται η γη για να ολοκληρώσει μία περιστροφή γύρω από τον ήλιο. 
Ο χρόνος είναι ανθρώπινο δημιούργημα. Η διαφορά είναι ότι είμαστε μέσα στο παιχνίδι. Δεν παίζουμε από έξω.

Και τι μετράμε; Αυτό που δεν υπάρχει;

Μα και όσοι άνθρωποι υπήρξαν στο παρελθόν, δεν υπάρχουν τώρα στο παρόν, μα ούτε θα υπάρξουν στο μέλλον, 
μα και οι τρεις χρόνοι δεν υπάρχουν αφού δεν υπάρχει ο χρόνος.

Μην το λες. Αφού όλα γίνονται στο αιώνιο τώρα, και οι ενσαρκώσεις γίνονται ταυτόχρονα, κάποιος μπορεί να ενσαρκώθηκε σ' αυτό που λες παρελθόν αλλά και στο παρόν και στο μέλλον. Κι έτσι με διαφορά λίγων ημερών γήινου χρόνου, να είναι συνεχώς εδώ. Χαχαχαααα Διάρκεια είναι η λέξη κλειδί.


Ναι άλλα είναι αδύνατον να έχει το ίδια χαρακτηριστικά του σώματος, όπως και την ίδια ψυχοσύνθεση με τα άλλα αισθητά του σώματα.

Άρα δεν είναι ο ίδιος! Αλλά ο ανόμοιος αισθητός άνθρωπος.

Είναι όμως ο ίδιος Νους. 
Που κατακρημνίζεται ταυτόχρονα σε όλες τις μετενσαρκώσεις του αιώνιου τώρα. Κι ας μην θυμάται.

Σωστά! ο ίδιος Νους! που χάνεται μέσα στην άλογη σάρκα! 
και πρέπει να ξαναθυμηθεί ποιος είναι! ειδάλλως όπως λέει ο Σωκράτης, θα ενσαρκώνεται συνεχώς διότι έγινε ένα με τον υλικό κόσμο της σάρκας του, με αποτέλεσμα να μην μετέχει σε αυτό που είναι θεϊκό, αλλά σε αυτό που είναι θνητό.


morfeas sky

Σχόλια