ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΥΛΗ - ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ - ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΔΡΑΣ ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ- Η ΥΛΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ




Ερμής Τρισμέγιστος

Αυτά που έχουν μόνο την ικανότητα της σύλληψης μετά την ένωση με μια ξένη φύση WHAT???????? ΤΙ ΕΙΠΕΣ ΤΩΡΑ !!!!


ΚΙ ΟΜΩΣ!!!!

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

ΣΑΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΩ ΟΤΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΓΈΝΝΑ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΩΜΑ ΟΠΩΣ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΝΑ ΑΓΟΡΙ Η ΚΟΡΙΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΑ ΑΛΛΑ ΚΤΙΣΤΕΣ ΨΥΧΕΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΟΥΝ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΩΜΑ (ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΓΗΙΝΗΣ ΦΥΣΗΣ) ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ


Ερμής Τρισμέγιστος
Αυτά που έχουν μόνο την ικανότητα της σύλληψης μετά την ένωση με μια ξένη φύση WHAT???????? ΤΙ ΕΙΠΕΣ ΤΩΡΑ !!!!


............

Έχεις πει όμως ότι όλοι μπορούν να αποκτήσουν Νου ή τουλάχιστον ότι ο Νους πάντα στέκεται δίπλα στους αγαθούς ανθρώπους; Κάτι τέτοιο; 

Ποιμάνδρης: «Όμως πες μου επίσης», είπα, «πώς θα γυρίσω εγώ στη ζωή, Νου μου; Γιατί λέει ο θεός: ο έννους άνθρωπος ας αναγνωρίσει τον εαυτό του. Δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι νου;». «Μίλα σωστά, όταν μιλάς. Εγώ ο ίδιος, ο Νους, παραστέκομαι στους όσιους, τους αγαθούς, τους καθαρούς, τους ελεήμονες, τους ευσεβείς και η παρουσία μου γίνεται βοήθεια και ευθύς γνωρίζουν τα πάντα και εξευμενίζουν τον Πατέρα με αγάπη και τον ευχαριστούν εγκωμιάζοντάς τον και εξυμνώντας τον με τρόπο σωστό από πόθο. Και προτού να παραδώσουν το σώμα τους στο θάνατό του, απεχθάνονται τις αισθήσεις, γνωρίζοντας τις δραστηριότητές τους. Και επιπλέον εγώ, ο Νους, δε θα επιτρέψω να έρθουν εις πέρας οι δραστηριότητες του σώματος που τους επιτίθενται. Όντας φύλακας των πυλών θα αποκλείσω τις εισόδους των κακών και αισχρών δραστηριοτήτων, αποκόπτοντας τη σκέψη τους. Όμως στέκω μακριά από τους ανόητους, τους κακούς, τους πονηρούς, τους φθονερούς, τους πλεονέκτες, τους φονιάδες και τους ασεβείς, τους έχω αφήσει στον τιμωρό τους δαίμονα, ο οποίος τους χτυπά με την οξύτητα της φωτιάς και τους πληγώνει στις αισθήσεις τους και τους ετοιμάζει ακόμη περισσότερο για την ανομία, για να τύχουν μεγαλύτερη τιμωρία. Όμως αυτοί δεν παύουν να έχουν άπληστη την επιθυμία για τους πόθους τους, να πολεμούν στο σκοτάδι ακόρεστοι. Αυτό τους βασανίζει και αυξάνει ακόμη περισσότερο τη φωτιά που τους καίει».
..........................


Αυτή την στιγμή δεν με ενδιαφέρουν τα ανθρωποειδή, αλλά μόνον οι Άνθρωποι. Αν δεν ξυπνήσουμε πρώτα εμείς, τότε δεν θα μπορέσουν να ανέλθουν σε μια καλύτερη φύση τα ανθρωποειδή.

Και κάτι ακόμη..
ἄκουε λοιπόν, ὃν ποθεῖς λόγον ἀκοῦσαι. τῆς περιόδου πεπληρωμένης ἐλύθη ὁ πάντων σύνδεσμος ἐκ βουλῆς θεοῦ·
πάντα γὰρ ζῷα ἀρρενοθήλεα ὄντα διελύετο ἅμα τῷ
ἀνθρώπῳ
καὶ ἐγένετο τὰ μὲν ἀρρενικὰ ἐν μέρει, τὰ δὲ θηλυκὰ ὁμοίως.
Κατάλαβες τι γράφει;
Δια-χωρίστηκαν τα ανθρωποειδή σώματα σε αρσενικό και θηλυκό, αλλά και ο Άνθρωπος δεύτερος θεός έχασε την επαφή (ο Νους) με τις δικές του ανθρώπινες ψυχές.


.........................

Πρέπει να γίνει κατανοητό σε όλους ότι ο Ερμής Τρισμέγιστος όταν μιλά για το θεό αναφέρεται στον δεύτερο Νου δημιουργό και την δική του κτιστή δημιουργία του πυρός και πνεύματος.

Ο Άνθρωπος δεύτερος θεός Ζωή και Φως απλά εισήλθε στην δημιουργία του "αδερφού" του! για να ζήσει και κατανοήσει όλα όσα εξουσιάζει.

Ερμής Τρισμέγιστος..
Από εδώ ας ξεκινήσουμε να συζητάμε για το πνεύμα και τα όμοια του. Υπήρξε ο θεός και η ύλη, λέξη ελληνική που εμείς αποκαλλούμε "κόσμο".  Και το πνεύμα συνδέθηκε με την ύλη είτε ενυπήρχε μέσα στην ύλη εξαρχής, όχι όμως με τον τρόπο με τον οποίο ενυπήρχε στο θεό ούτε με τον τρόπο που ενυπήρχαν στο θεό τα στοιχεία εκείνα από τα οποία προήλθε ο κόσμος. Καθώς δεν υπήρχαν, επειδή δεν είχαν γεννηθεί ακόμη, αλλά ήδη από τότε ενυπήρχαν σε εκείνον από τον οποίο έπρεπε να γεννηθούν.

..........

σημ: τα έχω αναλύσει όλα αυτά και δεν ξέρω τι μπορείτε να κατανοήσετε. Περιεκτικά θα σας πω τα εξής: η ύλη ενυπήρχε μέσα στο Νου του δεύτερου Νου δημιουργού, ως αγέννητη και προϋπάρχων. Μιλάμε πάντα για έναν κόσμο νοητό.

Ο Αγιος Λόγος ως Αδιαίρετος που είναι με το δεύτερο Νου δημιουργό, (η ψυχή του), είδε αυτό το Αγέννητο δοχείο της Ύλης και του έδωσε ζωή. Ζωή είναι η κίνηση, και νοητή ζωή ο Νους που εμπεριέχει αυτό το ον που γεννιέται και φέρει την παγκόσμια ψυχή.

Διότι η ψυχή είναι η ενέργεια της κίνησης, το πυρ είναι το ελαφρύτερο στοιχείο της φωτιάς του δοχείου της Ύλης, ο Νοητός Λόγος είναι η νοητή ουσία, αυτός που υποδέχεται το πυρ. 

Αν τώρα αυτό το συμπαντικό ον γεννήθηκε από Νου και ύλη-πυρ, η νοητή ουσία μεταβάλλεται σε αισθητό πνεύμα του πυρός, και το πνεύμα εκδηλώνεται μόνον σε γεννημένα σώματα από ύλη. Τα Τέσσερα άλογα στοιχεία της Ύλης ανάλογα με την σύνθεση τους σε κάθε φύση-ουρανό.

Διότι και το πνεύμα είναι γεννημένο από την ύλη και την νοητή ουσία. Αυτή η ένωση μεταβάλλει τη νοητή ουσία σε κάτι άλλο διότι γεννιέται το πνεύμα, το οποίο εκδηλώνει την νοερή ζωή του σώματος, και όχι την νοητή ζωή του Νου, και το πνεύμα εκδηλώνει την λογική μέσα από τις αισθήσεις και τα συναισθήματα του σώματος που γεννήθηκε από ύλη. 

Άλλο λοιπόν είναι το πνεύμα διότι εκδηλώνεται μόνο σε σώμα που γεννιέται από την ύλη, όπως ο κάθε διαφορετικός σύνθετος κόσμος της ύλης, και τα σώματα που γεννιούνται από αυτή την ύλη από τις μονάδες ψυχές σε κάθε διαφορετική φύση, ..........και άλλο είναι η νοητή ουσία που εκδηλώνει την Ζωή ως νοητή ζωή του Νου ο οποίος δεν έχει σώμα, και άλλο όταν έχει ως δικό του σώμα  ολόκληρο τον κτιστό κόσμο των Επτά φύσεων-Ουρανών.

Ο Νους ο οποίος είναι ο ίδιος ολόκληρος ο κόσμος που εμπεριέχει μέσα του στο Νου, και τον κινεί ο Αδιαίρετος Άγιος Λόγος του, και γεννά την ζωή με τα σώματα από την ύλη, διότι η ύλη εκδηλώνεται και γεννά μόνον σώματα, είτε ως φωτιά, είτε ως αέρα, είτε ως γη και νερό, που μέσα τους εμπεριέχουν ως λογική αισθήσεις και συναισθήματα το πνεύμα. Διότι αυτό είναι η ζωή, η κίνηση του Λόγου ενός Νου, που μεταβάλλεται στην ύλη σε πνεύμα του πυρός και σε ανάλογο αισθητό νοητό και νοερό πνεύμα της κάθε φύσης.

Ο Αληθινός Τριαδικός Θεός Ζωή και Φως, είναι ο Αρχέτυπος κόσμος του Φωτός, όπου τον κινεί ο Φωτεινός του Λόγος..μαζί εποίησε και τον άνθρωπο δεύτερο θεό Φως και Ζωή, και στον κτιστό κόσμο με την δική του εικόνα δημιούργησε τον κτιστό δεύτερο Νου δημιουργό του πυρός και πνεύματος, με δοχείο σώμα του το υλικό σύμπαν που εμπεριέχει ο δικός του Νους.... την Ύλη..


..........

ΚΙ ΟΜΩΣ!!!!

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

ΣΑΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΩ ΟΤΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΓΈΝΝΑ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΩΜΑ ΟΠΩΣ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΝΑ ΑΓΟΡΙ Η ΚΟΡΙΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΑ ΑΛΛΑ ΚΤΙΣΤΕΣ ΨΥΧΕΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΟΥΝ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΩΜΑ (ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΓΗΙΝΗΣ ΦΥΣΗΣ) ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Ερμής Τρισμέγιστος ΤΙ ΕΙΠΕΣ ΤΩΡΑ !!!!

Δεν καλούνται λοιπόν αγέννητα μόνο όσα δεν έχουν γεννηθεί, αλλά και αυτά τα οποία στερούνται τη δυνατότητα της γέννησης ώστε να μην μπορεί να γεννηθεί τίποτα από αυτά. 

Όσα, όμως, υπάρχουν και ενέχουν την ικανότητα της γέννησης, αυτά μπορούν και να γεννήσουν και από αυτά μπορεί να γεννηθεί κάτι, ακόμη κι αν τα ίδια έχουν γεννηθεί από τον εαυτό τους, καθώς δεν αμφισβητείται ότι αυτά που είναι γεννημένα από τον εαυτό τους μπορούν εύκολα να γεννήσουν αυτά τα οποία δημιουργούνται τα πάντα.

Αυτή, λοιπόν είναι η φύση του θεού, που από μόνη της αποτελεί τα πάντα.

Ούτως ή άλλως η ύλη ή η φύση του κόσμου και το πνεύμα, ακόμη και αν δεν θεωρούνται ότι έχουν γεννηθεί από την αρχή, κατέχουν μέσα τους την ικανότητα και φύση της γέννησης και του πολλαπλασιασμού. 

Γιατί η αρχή της γονιμότητας ενυπάρχει στην ίδια τη φύση η οποία κατέχει τη δύναμη και την ύλη της σύλληψης, και της γέννησης. 

Έτσι χωρίς την παρεμβολή κανενός ξένου στοιχείου, αυτή έχει την ικανότητα να γεννά.

Αυτά που έχουν μόνο την ικανότητα της σύλληψης (άνδρας-γυναίκα)  μετά την ένωση με μια ξένη φύση (αθάνατος άνθρωπος Νους και ψυχή) πρέπει να τα θεωρούμε πολύ διαφορετικά από τον κοσμικό χώρο για να φαίνεται αυτός ο κοσμικός χώρος, καθώς και αυτά που ενέχει ότι δεν έχουν γεννηθεί βέβαια, σ'αυτόν περιέχεται όλη η γεννητική ικανότητα της φύσης.  
ΤΙ ΕΙΠΕΣ ΤΩΡΑ !!!!

""""Έτσι χωρίς την παρεμβολή κανενός ξένου στοιχείου, αυτή έχει την ικανότητα να γεννά.""""""

""""Αυτά που έχουν μόνο την ικανότητα της σύλληψης (άνδρας-γυναίκα)  μετά την ένωση με μια ξένη φύση (αθάνατος άνθρωπος Νους και ψυχή) πρέπει να τα θεωρούμε πολύ διαφορετικά από τον κοσμικό χώρο""""""

Αυτά που έχουν μόνο την ικανότητα της σύλληψης μετά την ένωση με μια ξένη φύση WHAT???????? ΤΙ ΕΙΠΕΣ ΤΩΡΑ !!!!

.......................
............................................

"ὁ δε ἀγαπήσας τὸ ἐκ πλάνης ἔρωτος σῶμα, οὗτος μένει ἐν τῷ σκότει πλανώμενος, αἰσθητῶς πάσχων τὰ τοῦ θανάτου".


Γιατί αγνοώ Τρισμέγιστε, από ποια μήτρα και από ποιο σπέρμα γεννήθηκε ο άνθρωπος.
Και τι είναι αυτός που γεννιέται, πατέρα; 
Γιατί δεν έχει συμμετοχή στην ουσία που βρίσκεται μέσα μου;

-Το παιδί που γεννιέται από θεό θα είναι άλλος θεός, το παν μέσα στο παν, συντεθειμένος από όλες τις δυνάμεις.


Τα είδη όμως όλων των άλλων πραγμάτων, αν και δεν κατέχουν την αιωνιότητα, την οποία κατέχει μόνο το γένος τους, διατηρούνται από την ωφέλιμη αναπαραγωγή, γι'αυτό και υπάρχουν θνητά είδη, όχι όμως θνητά γένη.

Όπως ακριβώς ο άνθρωπος είναι θνητός, η ιδέα όμως του ανθρώπου είναι αθάνατη.

Αυτή, λοιπόν, είναι η ανταμοιβή για όσους είναι ευσεβείς προς τον θεό και φροντίζουν τα επίγεια. 




-Γιατί λοιπόν Τρισμέγιστε πρέπει ο άνθρωπος να παραμείνει στην ύλη και να μην ζει σ'αυτό το μακαριότατο μέρος, μέσα στο οποίο βρίσκεται και ο θεός;

Σωστή ερώτηση, Ασκληπιέ. Και εμείς έχουμε ζητήσει από το θεό να μας απαντήσει σ'αυτό το ερώτημα. Καθώς, αφού όλα εξαρτώνται από τη βούληση του, τότε άκου λοιπόν Ασκληπιέ.

Ο κύριος και δημιουργός των πάντων, τον οποίο σωστά έχουν ονομάσει θεό, αφού δημιούργησε τον εαυτό του, ο οποίος μπορεί να γίνει ορατός και αισθητός.

Αυτός ο θεός τον ονομάζω αισθητό, διότι μπορεί να γίνει ορατός και αισθητός. Αυτός ο δεύτερος θεός μπορεί να γίνει αντιληπτός από τις αισθήσεις όσων βλέπουν.

Καθώς λοιπόν ο Θεός δημιουργός των πάντων δημιούργησε άλλον θεό σαν τον εαυτό του, και επειδή του φάνηκε όμορφος, καθώς πλυμμύριζε από την αγαθότητα των πάντων, τον αγάπησε ως δημιούργημα της θεϊκότητας του.

Σαν παντοδύναμος και πανάγαθος, θέλησε να δημιουργηθεί και κάποιος άλλος, ο οποίος να διακρίνει από αυτόν που τον είχε δημιουργήσει.
Συγχρόνως δημιούργησε και τον άνθρωπο, τον μιμητή του λόγου και της πρόνοιας του.


Κοσμικό χώρο εξάλλου ονομάζω το χώρο μέσα στον οποίο βρίσκονται τα πάντα, καθώς όλα αυτά, δεν θα μπορούσαν να αποκτήσουν υπόσταση, αν δεν υπήρχε ένας χώρος ο οποίος να μπορούσε να τα δεχτεί (γιατί κάθε πράγμα που πρόκειται να υπάρξει, πρέπει να προνοηθεί και να προετοιμαστεί και η κατάλληλη θέση) και δεν θα μπορούσαν να προσδιοριστούν ούτε οι ιδιότητες ούτε οι θέσεις ούτε οι επιδράσεις ούτε οι ποσότητες των πραγμάτων αν αυτά δεν υπήρχαν πουθενά.

Έτσι λοιπόν, ακόμα κι αν η ύλη δεν έχει γεννηθεί, εντούτοις ενυπάρχουν σ'αυτήν οι φύσεις των πάντων και προτείνει σε καθένα από τα πράγματα τους πιο γόνιμους κόλπους της για τη σύλληψη.

Συνολικά λοιπόν, η ιδιότητα της ύλης αυτή είναι,να μπορεί να δημιουργεί αν και η ίδια δεν είναι δημιουργημένη.

Έτσι, όπως ακριβώς ενυπάρχει στη φύση της ύλης η ικανότητα γονιμότητας, με τον ίδιο τρόπο μπορεί η ίδια να δημιουργήσει το κακό. !!!!

Δεν ανέφερα, όμως, Ασκληπιέ και Άμμωνα, αυτό που λέγεται από πολλούς:
"Πως ο θεός δε μπόρεσε να αποχωρίσει και να απομακρύνει την κακία από τη φύση του πράγματος; (της ύλης).

Γενικά σ'αυτούς δεν πρέπει να δοθεί κάποια απάντηση, όμως για χάρη σας θα συνεχίσω και θα σας εξηγήσω.
σημ: αυτό είναι ένα άλλο θέμα που θα αναλυθεί σε άλλη ανάρτηση.

..........

Ο Άνθρωπος δεύτερος θεός, όμοιος με τον Πατέρα όλων Τριαδικό Θεό, θέλησε να ζήσει και κατανοήσει τον κτιστό κόσμο του αδερφού του δεύτερου Νου δημιουργού.

Εισερχόμενος στον κόσμο της ύλης ερωτεύτηκε την σκιά του, την ανθρώπινη σάρκα, και το πνεύμα της φύσης ερωτεύτηκε τον άνθρωπο. Έσμιξαν μαζί, και το πνεύμα της φύσης από την ένωση αυτή πήρε τις ενέργειες 
της φύσης από τον  Ανθρωπο των επτά Ουρανών Διοικητών και γέννησε Επτά δικά της ανθρώπινα σώματα, και ο άνθρωπος δεύτερος θεός  δημιούργησε τις δικές του Μονάδες τις ανθρώπινες ψυχές που φέρουν το δικό του Νου ώστε να ενωθούν με αυτά τα σώματα.

Οι άλογες ψυχές δεν φέρουν την λογική των ανθρώπων.

Η θεϊκή 
ανθρώπινη ψυχή λοιπόν, είναι το θεϊκό σώμα, το σώμα της φωτιάς-πυρί, με νοητή ουσία το πνεύμα που βλέπει και ζει, όλα όσα βλέπει και αισθάνεται με την ενέργεια. Διότι πλέον δεν έχει την σάρκα ως σώμα, αλλά το ενεργειακό σώμα της ψυχής.

Με τον ίδιο τρόπο αυτή η θεϊκή ψυχή ενυπάρχει μόνον στο σύμπαν με τις όμοιες προς αυτή ενέργειες του πυρός, δηλαδή ο κόσμος της θεϊκής ψυχής, δεν είναι οι πλανήτες, αλλά ο δικός της κόσμος είναι ολόκληρο το ενεργειακό σύμπαν, όπου κινείται μέσα σε αυτό, μέσα στον δικό της νοητό κόσμο.

Άλλο λοιπόν είναι ο άνθρωπος με σάρκα, και άλλο ο άνθρωπος με ενεργειακό σώμα της ψυχής.

Θεϊκή ψυχή είναι Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ -ΠΥΡ που ενυπάρχει μέσα στο σύμπαν το οποίο πληρεί είτε τον υλικό κόσμο, είτε πληρεί έναν άλλο ανώτερο.


Κάθε κτιστή ψυχή έχει τις ενέργειες του Ουρανού στον οποίο ανήκει, ενυπάρχει, ζει, και κινείται.

Όσον αφορά τι είναι ο άνθρωπος δεύτερος θεός, κατανόησε πρώτα όλα τα προηγούμενα, και μετά θα σου πω μόνον αυτό, ότι ο άνθρωπος δεύτερος θεός δεν είναι θεϊκή ψυχή, ούτε είναι θεϊκό σώμα του αέρα ή της φωτιάς, ούτε είναι κτιστή ψυχή ούτε με το σώμα της σάρκας, αλλά ο άνθρωπος δεύτερος θεός είναι κάτι πολύ ανώτερο, διότι είναι Νους όμοιος με τον δεύτερο Νου δημιουργό του πυρός και πνεύματος, και όχι μόνον αυτό, διότι εισήλθε σ'αυτόν τον κτιστό κόσμο από τον κόσμο του Φωτός, δηλαδή από έναν άλλο ανώτερο Νου δημιουργό την Ζωή από Φως, τον Πατέρα όλων Τριαδικό Θεό, που είναι ο Προάρχων Αρχέτυπος κόσμος του Άπλετου Φωτός..και όλα αυτά για να ζήσει ο άνθρωπος δεύτερος θεός, και κατανοήσει τον κτιστό κόσμο του "αδερφού" του δεύτερου Νου δημιουργού.



Η 
ανθρώπινη ψυχή-Μονάδα του ανθρώπου δεύτερου θεού, είναι η παγκόσμια ψυχή από την οποία αποσπάται για να ενσαρκωθεί ένα σώμα και να του δώσει την νοερή ζωή στους Επτά Ουρανούς.

Είναι το είδος που θα ενδυθεί- ενσαρκωθεί η θεϊκή 
ανθρώπινη ψυχή.
Είδος είναι και το ανθρώπινο σώμα της σάρκας.

Μόνον η 
ανθρώπινη ψυχή μπορεί να ανέλθει στους ανώτερους ουρανούς.

morfeas sky


σχόλια:


ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ
Είναι ίσως το πιο δύσκολα ερμηνεύσιμο χωρίο της Γένεσης, του πρώτου βιβλίου της Παλαιάς Διαθήκης.

Eἰς τὸ Γεν. στ΄ 1-4 περιέχεται: "Kαὶ ἐγένετο ἡνίκα ἤρξαντο οἱ ἄνθρωποι πολλοὶ γίνεσθαι ἐπὶ τῆς γῆς, καὶ θυγατέρες ἐγεννήθησαν αὐτοῖς. Ἰδόντες δὲ οἱ υἱοὶ τοῦ Θεοῦ τὰς θυγατέρας τῶν ἀνθρώπων ὅτι καλαί εἰσιν, ἔλαβον ἑαυτοῖς γυναῖκας ἀπὸ πασῶν, ὧν ἐξελέξαντο. Kαὶ εἶπε Kύριος ὁ Θεός· οὐ μὴ καταμείνῃ τὸ πνεῦμά μου ἐν τοῖς ἀνθρώποις τούτοις εἰς τὸν αἰῶνα, διὰ τὸ εἶναι αὐτοὺς σάρκας, ἔσονται δὲ αἱ ἡμέραι αὐτῶν ἑκατὸν εἴκοσιν ἔτη. Oἱ δὲ γίγαντες ἦσαν ἐπὶ τῆς γῆς ἐν ταῖς ἡμέραις ἐκείναις·"

Ερμηνευτική απόπειρα
Ας κάνουμε μια προσπάθεια να καταλάβουμε ποιοι είναι οι υιοί του Θεού και ποιες οι θυγατέρες των ανθρώπων.

"Ἰδόντες δὲ οἱ υἱοὶ τοῦ Θεοῦ τὰς θυγατέρας τῶν ἀνθρώπων" Επειδή στην φράση αυτή περί μεν των υιών λέγεται ότι είναι του Θεού, περί δε των θυγατέρων ότι είναι των ανθρώπων, δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι οι υιοί του Θεού δεν είναι άνθρωποι όπως οι θυγατέρες.
Αν η εν λόγω φράση ήταν διαφορετική, "Ἰδόντες δὲ οἱ υἱοὶ τοῦ Θεοῦ τὰς θυγατέρας τοῦ Θεοῦ",
τότε θα ήταν σαφές οτι οι υιοί του Θεού είναι οι ευσεβείς άνδρες και και οι θυγατέρες του Θεού είναι οι ευσεβείς γυναίκες.
Αλλά το ιερό κείμενο δεν λέει τας θυγατέρας του Θεού, ήτοι τις ευσεβείς γυναίκες , αλλά λέει τας θυγατέρας των ανθρώπων, και εννοώνται γενικώς οι γυναίκες, και οι ευσεβείς δηλαδή και οι ασεβείς. 

Και η φράση, "ἔλαβον ἑαυτοῖς γυναῖκας ἀπὸ πασῶν, ὧν ἐξελέξαντο", σημαίνει οτι οι ευσεβείς άνδρες έλαβαν ως συζύγους γυναίκες τις οποίες εξέλεξαν "από πασών", και από τις ευσεβείς δηλαδή και από τις ασεβείς. Δεν έκαναν διάκριση μεταξύ ευσεβών και ασεβών γυναικών, αλλά ενυμφεύθησαν αυτές αδιακρίτως, αποβλέποντας στο σωματικό κάλλος.

Οι ευσεβείς άνδρες νικήθηκαν από το σαρκικό πάθος, παρασυρθέντες από την ωραιότητα των ασεβών γυναικών. Και έχασαν την σύνδεση τους με τον Θεό και λησμόνησαν τον σκοπό τους που είναι να εξερευνήσουν τον κτιστό κόσμο.
Και έγιναν "σάρκες", σαρκικοί.

Κάτι που συνεχίζεται στις μέρες μας με την πορνογραφία, soft και σκληρή, να δεσπόζει στα ενδιαφέρονται πολλών ανδρών. Αλλά όχι όλων!!!

ΟΜΩΣ
Δεν αποκλείεται να εννοεί και κάτι άλλο, κάτι εντελώς διαφορετικό. Αφού συνεχίζει ως εξής: "Oἱ δὲ γίγαντες ἦσαν ἐπὶ τῆς γῆς ἐν ταῖς ἡμέραις ἐκείναις· καὶ μετ' ἐκεῖνο, ὡς ἂν εἰσεπορεύοντο οἱ υἱοὶ τοῦ Θεοῦ πρὸς τὰς θυγατέρας τῶν ἀνθρώπων, καὶ ἐγεννῶσαν ἑαυτοῖς· ἐκεῖνοι ἦσαν οἱ γίγαντες οἱ ἀπ' αἰῶνος, οἱ ἄνθρωποι οἱ ὀνομαστοί».

Και αυτό μου είναι αδύνατον να το αποκρυπτογραφήσω με τις τρέχουσες πληροφορίες.
Γι' αυτό πάω μια βόλτα στον κτιστό κόσμο

Άσε τα χαζά και ξέρω πολύ καλά ότι το κατανόησες!
Μπράβο που αποκάλυψες με την δική σου νοημοσύνη, και μου απέδειξες από μία δεύτερη πηγή την αλήθεια!!.. που πλέον εκεί μας οδηγεί!


"Oἱ δὲ γίγαντες ἦσαν ἐπὶ τῆς γῆς ἐν ταῖς ἡμέραις ἐκείναις· καὶ μετ' ἐκεῖνο, ὡς ἂν εἰσεπορεύοντο οἱ υἱοὶ τοῦ Θεοῦ πρὸς τὰς θυγατέρας τῶν ἀνθρώπων, καὶ ἐγεννῶσαν ἑαυτοῖς· ἐκεῖνοι ἦσαν οἱ γίγαντες οἱ ἀπ' αἰῶνος, οἱ ἄνθρωποι οἱ ὀνομαστοί».

Έχει επίσης πολύ ενδιαφέρον και αυτό το απόσπασμα:

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ XXII
Στοβαίος 1, 42, 7

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΤΟΥ ΕΡΜΗ

Ερμής τρισμέγιστος

Γιατί τα βρέφη γίνονται όμοια με τους γονείς ή αυτό αποδίδεται στους συγγενείς;

Θα εκθέσω τους λόγους. Όταν το θρεπτικό αίμα γίνεται αφρός και η γέννηση αποθηκεύει σπέρμα, συμβαίνει να εκπνέει κάπως, από τα μέλη όλου του σώματος, μια ουσία με θεϊκή ενέργεια σα να γεννιέται ο ίδιος ο άνθρωπος που γεννά.
Το ίδιο φαίνεται να γίνεται και στην περίπτωση της γυναίκας.
Όταν λοιπόν υπερτερήσει ό,τι εκρέει από τον άνδρα και μείνει άθικτο θα αποδειχτεί το βρέφος όμοιο προς τον πατέρα, όπως και αντίθετα, με τον ίδιο τρόπο προς τη μητέρα.

Αν δε, δημιουργηθεί υπερτέρηση κάποιου μέλους τότε γίνεται εξομοίωση με εκείνο το μέλος. Συμβαίνει ακόμη κάποιες φορές, το βρέφος να μοιάζει με τη μορφή αυτού που το γέννησε γιατί εκείνος είχε το ρόλο του Δέκαρχου την ώρα που η γυναίκα τεκνοποιούσε.




Πρόσεξε κι αυτό:

Όταν το θρεπτικό αίμα γίνεται αφρός και η γέννηση αποθηκεύει σπέρμα, συμβαίνει να εκπνέει κάπως, από τα μέλη όλου του σώματος,

Αν δε, δημιουργηθεί υπερτέρηση κάποιου μέλους τότε γίνεται εξομοίωση με εκείνο το μέλος.

γιατί εκείνος είχε το ρόλο του Δέκαρχου την ώρα που η γυναίκα τεκνοποιούσε



Και ένα ακόμη στοιχείο για να καταλάβουμε τι είναι ο Δέκαρχος που έχει τις δυνάμεις αυτές και ο άνθρωπος.

Τα 12 ζώδια των πλανητών συμβολίζουν τα χαρακτηριστικά που γεννιέται ένας άνθρωπος, αυτού του υλικού κόσμου.


Οι Τριαντα έξι Δέκαρχοι, δημιουργούν τα σώματα σύμφωνα με τον Ζωδιακό κύκλο!!..την ώρα που γεννιέται ένας άνθρωπος στην Γη.





Όλο το απόσπασμα είναι πάρα πολύ ενδιαφέρον. Συναρπαστικό, μπορώ να πω.
Τι έχουμε δηλαδή; Την ώρα της συνεύρεσης του πατέρα και της μητέρας εκπνέεται/εκρέει από όλο το σώμα τους μια ουσία με θεϊκή ενέργεια. Και το παιδί θα γίνει όμοιο με εκείνον τον γονέα που η εκροή του υπερτερεί.
Τι σημαίνει όμως άραγε "ό,τι εκρέει και μείνει άθικτο";

Εκείνο που με εντυπωσίασε είναι το εξής σημείο:
"Συμβαίνει ακόμη κάποιες φορές, το βρέφος να μοιάζει με τη μορφή αυτού που το γέννησε γιατί εκείνος είχε το ρόλο του Δέκαρχου την ώρα που η γυναίκα τεκνοποιούσε." Πώς το ερμηνεύουμε βάσει του τελευταίου σχολίου σου; Στην αρχή το ερμήνευσα οτι μοιάζει με τον γιατρό γιατί αυτός είχε τον ρόλο του δεκάρχου εκείνη τη στιγμή.

Επίσης έχουμε και το εξής: "μια ουσία με θεϊκή ενέργεια *σα να γεννιέται ο ίδιος ο άνθρωπος που γεννά." *



Άθικτο σημαίνει το εξής:
Συμβαίνει ακόμη κάποιες φορές, το βρέφος να μοιάζει με τη μορφή αυτού που το γέννησε γιατί εκείνος είχε το ρόλο του Δέκαρχου την ώρα που η γυναίκα τεκνοποιούσε.

Άρα ότι είναι θεϊκό σίγουρα μένει πάντα άθικτο, ο Δέκαρχος, ο οποίος επηρεάζει τον χαρακτήρα που θα έχει ο άνθρωπος που θα γεννηθεί, και λογικά είναι το *αθάνατο μέλος (ο αγαθός άνθρωπος)  του σώματος το οποίο μεταφέρθηκε ως χαρακτηριστικό του χαρακτήρα στον άνθρωπο που θα γεννηθεί ως κύριο και πρόσθετο, σε συνδιασμό με τον Ζωδιακό κύκλο όπου θα του μεταφερθούν και τα ανάλογα θνητά χαρακτηριστικά του ζώδιου στο οποίο θα ανήκει.

Αν τώρα υπερτερήσει το μέλος του σώματος όπως η δολιότητα ενός ανθρώπου την ώρα της εκπνοής, και όχι η αγάπη, αλλά ο ζωώδης εαυτός, τότε θα υπερτερήσει η κτηνωδία του ανθρώπου, οπότε θα την μεταφέρει και στο βρέφος ως κύριο χαρακτηριστικό του.



Γένεσις 6,1Όταν οι άνθρωποι άρχισαν να πληθύνονται στην γη και απέκτησαν θυγατέρες, 2είδαν οι «υιοί του Θεού» τις «θυγατέρες των ανθρώπων» ότι είναι ωραίες και πήραν για γυναίκες τους όσες τους άρεσαν. 3Τότε είπε ο Κύριος ο Θεός: «Δεν θα μείνει το πνεύμα μου σ’ αυτούς τους ανθρώπους για πάντα, γιατί έγιναν σάρκες• η ζωή τους θα είναι εκατόν είκοσι χρόνια». 4Εκείνα τα χρόνια οι γίγαντες ήταν/ζούσαν στην γη• αλλά και αργότερα συνέβαινε, όταν οι «υιοί του Θεού» ενώνονταν με τις «θυγατέρες των ανθρώπων», να γεννούν σ᾽ αυτούς. (δηλαδή να γεννούν γίγαντες). Αυτοί ήταν οι γίγαντες οι παλαιοί, οι ονομαστοί άνδρες.

Γράφει κάποιος σχολιαστής: Ο συγγραφέας του χωρίου αυτού της Γένεσης υπενθυμίζει μόνο την ανάμνηση περί μιάς ασεβούς φυλής υπερανθρώπων, (Τιτάνες;) ως ένα παράδειγμα της αυξηθείσης διαφθοράς, η οποία θα προκαλέσει τον κατακλυσμό.


Πώς το αντιλαμβάνεσαι; Υπήρχε εκείνη την αρχική εποχή μια φυλή υπερανθρώπων που τεκνοποίησε με τον άνθρωπο;


Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η έννοια "Γίγαντας" υποδηλώνει μια οντότητα μεγάλου μεγέθους.
Το μέγεθος των όντων σε σύγκριση με την ανθρώπινη σάρκα από γη και νερό.
Με λίγα λόγια ήταν ένας τρόπος έκφρασης για να αποτυπώσουν εκείνη την εποχή αυτό που έβλεπαν οι γηγενείς άνθρωποι μπροστά τους.
Και αυτό διότι, για να υπάρχουν οι γυναίκες σίγουρα θα υπήρχαν και τα αρσενικά άντρες.


Οι Υιοί του Θεού, θέλησαν να ζήσουν και κατανοήσουν την σκιά τους, δηλαδή τα ανθρώπινα σάρκινα σώματα. 
Η δε φύση δηλ. το πνεύμα της φύσης, ερωτεύτηκε τον Άνθρωπο δεύτερο θεό, και ο Άνθρωπος ερωτεύτηκε την σκιά του! 
Και έσμιξαν μαζί ο Άνθρωπος με το πνεύμα της φύσης, ερωτευμένοι ως ήταν.

Και το πνεύμα της φύσης γέννησε Επτά δικούς της ανθρώπους.
Και ο Άνθρωπος δεύτερος θεός γέννησε Επτά δικούς του Ανθρώπους..όσοι και οι κόσμοι των Επτά κύκλων.

Και όλα αυτά έγιναν μετά, αφού πρώτα ο Άνθρωπος δεύτερος θεός ενώθηκε με το πνεύμα της φύσης και αφού ο ίδιος εμφανίστηκε με την εικόνα της θεότητας του, δηλαδή με τις δυνάμεις των Επτά Διοικητών δηλαδή των δημιουργών των Επτά κόσμων-κύκλων-ουρανών!

Αρα βλέποντας να υπάρχουν και "άλλες" οντότητες, συμπεραίνουμε, ότι εκτός από τον άνθρωπο δεύτερο θεό, και το πνεύμα της φύσης, το οποίο απέκτησε με την ένωση του με τον Υιό του Θεού τον Άνθρωπο δεύτερο θεό, ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΩΝ ΕΠΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΩΝ. τις οποίες κατείχε και ο Άνθρωπος δεύτερος θεός, γέννησε τους Επτά δικούς της ανθρώπους σε κάθε κύκλο-ουρανό από έναν, δηλαδή από μία ανθρώπινη μορφή!!

Οι Επτά Διοικητές, τα Επτά δημιουργήματα του δεύτερου Νου δημιουργού, είδαν ότι έχασαν τις δυνάμεις τους, διότι πλέον δεν εξουσίαζαν το πνεύμα της φύσης! Δημιούργησαν τις δικές τους οντότητες και ενώθηκαν με τις γυναίκες των ανθρώπων με την βία! που γέννησε η φύση!,,με αποτέλεσμα να υπάρξει ένα συνοθύλλευμα ανθρώπων, που άλλοι είναι γέννημα του Ανθρώπου δεύτερου θεού, μαζί με το πνεύμα της φύσης, και άλλα ανθρώπινα όντα είναι  μίερα γεννήματα γεμάτα κακία που γεννήθηκαν από την ένωση των θεών του κτιστού κόσμου που πήραν την μορφή της σάρκας και ενώθηκαν με τις γυναίκες των ανθρώπων που γέννησε το πνεύμα της φύσης!!


Ξέχασα να βάλω και τους "άντρες" που γέννησε η φύση πριν εισέλθει ο Άνθρωπος δεύτερος θεός! Αυτοί είναι οι γραικύλοι! φοβούνται και την..σκιά τους! χαχα

χαμός στον πλανήτη Γη!





Πολύ καλό και το κείμενο και το βίντεο. Ρίχνει νέο φως και βάζει νέα δεδομένα σε όσα είχα αντιληφθεί ως τώρα. Έλεγα πάντα να μην βιαστούμε. Να φανερωθούν μόνες τους αυτές οι πληροφορίες. Μου φαινόταν πολύ δύσκολο να γίνει.
Και να που έγινε.


Όχι που θα μου κρυβόταν η αλήθεια!
Και που είσαι ακόμη!

Θαυμάζω τον τρόπο που έρχονται τα δεδομένα εκεί που δεν τα περιμένω και ξαφνιάζομαι.
ουρανοκατέβατα!


....

Όλα σωστά μου φαίνονται. Ένα σημείο μόνο θέλει διευκρίνηση: Η φύση γέννησε επτά δικούς της ανθρώπους. Γιατί η φύση, επειδή ενώθηκε με τον Άνθρωπο, γέννησε θαύμα θαυμασιότατο. Έχοντας, δηλαδή, από τον Άνθρωπο τη φύση της αρμονίας των Επτά, για τους οποίους σου είπα ότι έγιναν από πνεύμα και φωτιά, δεν καθυστέρησε, αλλά αμέσως γέννησε επτά ανθρώπους, ανάλογους προς τη φύση των επτά Διοικητών, ανδρόγυνους και αιωρούμενους στον αέρα. Συνέβη, λοιπόν, όπως είπα, η γέννηση αυτών των επτά ανθρώπων με τον ακόλουθο τρόπο. Η γη ήταν θηλυκή, το νερό έτοιμο για αναπαραγωγή, ο καρπός της φωτιάς ώριμος. Η φύση πήρε από τον Αιθέρα το πνεύμα και γέννησε τα σώματα σύμφωνα με τη μορφή του Ανθρώπου. Ο Άνθρωπος από ζωή και φως έγινε ψυχή και νους, ψυχή από ζωή και νους από φως. Και όλα όσα ανήκουν στον αισθητό κόσμο έμειναν έτσι μέχρι το τέλος της περιόδου κλπ
ok.
Το οτι ο Άνθρωπος θεός γέννησε επτά δικούς του ανθρώπους δεν θυμάμαι πού το συναντάμε.


Μην τα μπερδεύεις! αργότερα όταν ο άνθρωπος δεύτερος θεός θέλησε να ζήσει την σκιά του πάνω στην Γη, και ο δεύτερος Νους δημιουργός με Άγιο Λόγο διέσπασε τα πάντα ώστε να γεννηθούν τα σάρκινα σώματα των ανθρώπων, άντρας-γυναίκα. ώστε να υποδεχτούν αυτά τα σάρκινα σώματα τον άνθρωπο δεύτερο θεό!!!!!
Και όπως γίνεται κατανοητό τα σώματα που επέλεξε ο Άνθρωπος δεύτερος θεός είναι ο άνδρας.

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ; ΕΚΑΤΟ ΦΟΡΕΣ ΤΑ ΕΙΠΑΜΕ ΑΥΤΑ

Τοῦτό ἐστι τὸ κεκρυμμένον μυστήριον μέχρι τῆσδε τῆς ἡμέρας. ἡ γὰρ φύσις ἐπιμιγεῖσα τῷ ᾿Ανθρώπῳ ἤνεγκέ τι θαῦμα θαυμασιώτατον·

ἔχοντος γὰρ αὐτοῦ τῆς ἁρμονίας τῶν ἑπτὰ τὴν φύσιν,
οὓς ἔφην σοι ἐκ πυρὸς καὶ πνεύματος, οὐκ ἀνέμενεν ἡ φύσις,
ἀλλ' εὐθὺς ἀπεκύησεν ἑπτὰ ἀνθρώπους, πρὸς τὰς φύσεις τῶν ἑπτὰ διοκητόρων, ἀρρενοθήλεας καὶ μεταρσίους.


καὶ μετὰ ταῦτα, ῏Ω Ποιμάνδρη, εἰς μεγάλην γὰρ νῦν
ἐπιθυμίαν ἦλθον καὶ ποθῶ ἀκοῦσαι·
μὴ ἔκτρεχε. καὶ ὁ Ποιμάνδρης εἶπεν, ᾿Αλλὰ σιώπα. οὔπω γάρ σοι ἀνήπλωσα τὸν πρῶτον λόγον.
– ᾿Ιδοὺ σιωπῶ, ἔφην ἐγώ.

᾿Εγένετο οὖν, ὡς ἔφην, τῶν ἑπτὰ τούτων ἡ γένεσις τοιῷδε τρόπῳ·
θηλυκὴ γὰρ <γῆ> ἦν καὶ ὕδωρ ὀχευτικόν, τὸ δὲ ἐκ πυρὸς πέπειρον. ἐκ δὲ αἰθέρος τὸ πνεῦμα ἔλαβε καὶ ἐξήνεγκεν ἡ φύσις τὰ σώματα πρὸς τὸ εἶδος τοῦ ᾿Ανθρώπου.

ὁ δὲ ῎Ανθρωπος ἐκ ζωῆς καὶ φωτὸς ἐγένετο εἰς ψυχὴν καὶ νοῦν, ἐκ μὲν ζωῆς ψυχήν, ἐκ δὲ φωτὸς νοῦν,
καὶ ἔμεινεν οὕτω τὰ πάντα τοῦ αἰσθητοῦ κόσμου μέχρι
περιόδου τέλους <καὶ> ἀρχῶν γενῶν.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΘΕΟΣ ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙ ΣΑΡΚΙΝΑ ΣΩΜΑΤΑ!!
ΑΦΟΥ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΥΠΟΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ ΚΑΙ ΦΩΣ!!
ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΩΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΑΡΚΑ ΔΗΛΑΔΗ ΥΛΗ ΔΗΛΑΔΗ ΣΚΟΤΑΔΙ ΚΑΤΩΦΕΡΕΣ ΑΠΟ ΥΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙ ΣΑΡΚΙΝΑ ΣΩΜΑΤΑ!!




Δεν θα ξεχάσω ότι είπαμε πως και ο Άνθρωπος θεός και οι ψυχές είναι αρρενοθήλεις και ο διαχωρισμός στα δύο φύλα γίνεται μόνο στα εκ σάρκας σώματα που ενδύονται. Και άλλοι παίρνουν σώμα άρρεν και άλλοι θήλυ. 
Γιατί τώρα το αλλάζουμε αυτό και λέμε ότι όλοι οι άνθρωποι θεοί γίναν άρρενες;


ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ; ΠΩΣ ΘΑ ΣΜΙΞΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΦΥΣΗ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΝ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΡΣΕΝΙΚΟ-ΘΗΛΥΚΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΔΙΚΑ ΤΟΥ;

Εγένετο οὖν, ὡς ἔφην, τῶν ἑπτὰ τούτων ἡ γένεσις τοιῷδε τρόπῳ·
θηλυκὴ γὰρ <γῆ> ἦν καὶ ὕδωρ ὀχευτικόν, τὸ δὲ ἐκ πυρὸς πέπειρον. ἐκ δὲ αἰθέρος τὸ πνεῦμα ἔλαβε καὶ ἐξήνεγκεν ἡ φύσις τὰ σώματα πρὸς τὸ εἶδος τοῦ ᾿Ανθρώπου.
θηλυκὴ γὰρ <γῆ> ἦν καὶ ὕδωρ ὀχευτικόν,
ΘΗΛΥΚΗ Η ΓΗ, ΑΡΣΕΝΙΚΟ ΤΟ ΝΕΡΟ.

τὸ δὲ ἐκ πυρὸς πέπειρον.
πέπειρον = ΑΡΣΕΝΙΚΟ-ΘΗΛΥΚΟ
Ο Άνθρωπος δεύτερος θεός μένει ως έχει! αρσενοθήλυκος

Από τον ΑΙΘΕΡΑ Η ΦΥΣΗ ΕΛΑΒΕ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ.
Δηλαδή την ΜΟΝΑΔΑ την ψυχή που φέρει το ΠΝΕΥΜΑ!! 
ΕΠΙΣΗΣ ΕΛΑΒΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΙΘΕΡΑ ΤΟ ΝΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ τον πυρήνα της ψυχής.

Και ο Ερμής Τρισμέγιστος μας το λέει ξεκάθαρα!

Γιατί η αρχή της γονιμότητας ενυπάρχει στην ίδια τη φύση η οποία κατέχει τη δύναμη και την ύλη της σύλληψης, και της γέννησης. Έτσι χωρίς την παρεμβολή κανενός ξένου στοιχείου, αυτή έχει την ικανότητα να γεννά.

Αυτά που έχουν μόνο την ικανότητα της σύλληψης (σημ:γυναίκα) μετά την ένωση με μια ξένη φύση (σημ: άνδρας-άνθρωπος) πρέπει να τα θεωρούμε πολύ διαφορετικά από τον κοσμικό χώρο για να φαίνεται αυτός ο κοσμικός χώρος, καθώς και αυτά που ενέχει ότι δεν έχουν γεννηθεί βέβαια, σ'αυτόν περιέχεται όλη η γεννητική ικανότητα της φύσης.






θηλυκὴ γὰρ <γῆ> ἦν καὶ ὕδωρ ὀχευτικόν,
ΘΗΛΥΚΗ Η ΓΗ, ΑΡΣΕΝΙΚΟ ΤΟ ΝΕΡΟ.

τὸ δὲ ἐκ πυρὸς πέπειρον.
πέπειρον = ΑΡΣΕΝΙΚΟ-ΘΗΛΥΚΟ
Ο Άνθρωπος δεύτερος θεός μένει ως έχει! αρσενικοθήλυκος

γένος πέπειρος αρσενικό θηλυκό
γένος ουδέτερο


θηλυκὴ γὰρ <γῆ> ἦν καὶ ὕδωρ ὀχευτικόν,
ΘΗΛΥΚΗ Η ΓΗ, ΑΡΣΕΝΙΚΟ ΤΟ ΝΕΡΟ.

τὸ δὲ ἐκ πυρὸς πέπειρον.
πέπειρον = ΑΡΣΕΝΙΚΟ-ΘΗΛΥΚΟ
Ο Άνθρωπος δεύτερος θεός μένει ως έχει! αρσενοθήλυκος


http://www.lexigram.gr/lex/arch/%CF%80%E1%BD%B3%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%BF%CE%BD#Hist1



morfeas sky


Δεν ξέρω πώς θα σμίξει ο Άνθρωπος θεός με την φύση, αλλά θα δυσκολευτείς πολύ μέχρι να περάσει αυτό από το φίλτρο μου.
Έχουμε έναν άνδρα και μία γυναίκα. Ο άνδρας είναι υιός του Θεού και η γυναίκα δεν είναι; είναι η φύση; Δεν είναι οι γυναίκες Άνθρωποι θεοί;



γένος
πέπειρος
αρσενικό θηλυκό
γένος ουδέτερο

http://www.lexigram.gr/lex/arch/%CF%80%E1%BD%B3%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%BF%CE%BD#Hist1


Πέπειρος= ώριμος
Πώς θα το μεταφράσουμε; 

Σου ανέλυσα τι σημαίνει πέπειρο! είναι ουδέτερο! 
γένος αρσενικοθήλυκο.

πέπειρος 
γένος αρσενικό θηλυκό
γένος ουδέτερο

Έσμιξε με την φύση παίρνοντας σώμα της φύσης. Έγινε ένα με την φύση. Ενώθηκε μαζί της αποκτώντας υλικό σώμα από γη, νερό, φωτιά και πνεύμα.


Με ρωτάς ..Δεν είναι οι γυναίκες Άνθρωποι θεοί;
Το θεϊκό αθάνατο σώμα που μένει για πάντα νέο τι σου λέει;
Ανήκει στα θεϊκά σώματα της φωτιάς και του πνεύματος.
Ο Άνθρωπος ήρθε για να μείνει!! είναι ο Μιμητής της Πρόνοιας και του Λόγου.



Και λίγο γέλιο τώρα
Ο Άνδρας Άνθρωπος θεός






Ναι! είδες πως καταντήσαμε για του λόγου σας; χα χα

Και η γυναίκα Άνθρωπος θεός



Είπα κι εγώ ποιον μοιάσαμε χα χα
όλο νάζια τρέλες και κορδέλες είσαστε


αχαχαχαχαχ
Ο Δεύτερος Νους δημιουργός φταίει που διαχώρισε τα σώματα σε αρσενικά και θηλυκά για να γίνεται η αναπαραγωγή και η διαιώνιση του είδους και να μείνουμε μόνιμα, να υπάρχουν πάντα άνθρωποι στον υλικό κόσμο.
ἄκουε λοιπόν, ὃν ποθεῖς λόγον ἀκοῦσαι. τῆς περιό-
δου πεπληρωμένης ἐλύθη ὁ πάντων σύνδεσμος ἐκ βουλῆς
θεοῦ· πάντα γὰρ ζῷα ἀρρενοθήλεα ὄντα διελύετο ἅμα τῷ
ἀνθρώπῳ καὶ ἐγένετο τὰ μὲν ἀρρενικὰ ἐν μέρει, τὰ δὲ
θηλυκὰ ὁμοίως.

Άκου λοιπόν το λόγο που ποθείς ν’ ακούσεις. Όταν συμπληρώθηκε η περίοδος, λύθηκε ο σύνδεσμος των πάντων με τη βούληση του θεού. Γιατί όλα τα ζώα που ήταν ανδρόγυνα διαλύθηκαν ταυτόχρονα με τον Άνθρωπο και έγιναν μερικά αρσενικά και μερικά με όμοιο τρόπο θηλυκά.
Και αυτός που έχει εντός του το Νου ας αναγνωρίσει ότι ο εαυτός του είναι αθάνατος, ότι αίτιος του θανάτου είναι ο έρωτας.



Γυναίκες! ουφ τι μυαλό να έχουν!

Ο Άνθρωπος όμως δεν είναι σώμα, είναι Νους που ενώθηκε με το πνεύμα της φύσης! την ψυχή-Μονάδα!!..και έγινε Νους και ψυχή!

ὁ δὲ ῎Ανθρωπος ἐκ ζωῆς καὶ φωτὸς ἐγένετο εἰς ψυχὴν καὶ νοῦν,
ἐκ μὲν ζωῆς ψυχήν, ἐκ δὲ φωτὸς νοῦν,




Είπαμε λοιπόν ότι δεν έχουν Νου όλοι οι άνθρωποι της γης ή απλά δεν ξέρουν ότι είναι Νους όμοιος με τον Πατέρα Νου και βρίσκονται μέσα στα σώματα του Δεύτερου Νου Δημιουργού;


Είπαμε ότι όντως δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι Νου!!
Αλλά μπορούν να αποκτήσουν το θεϊκό σώμα αν είναι άνθρωποι αγαθοί!

Δεν βλέπω όμως να μιλά για ανθρώπους που δεν είναι Φως και Ζωή.
Αλλά για όσους έχουν το Νου! όπως ο άνθρωπος που από Φως έγινε Νους όταν εισήλθε στον Όγδοο Ουρανό!

φῶς καὶ ζωή ἐστιν ὁ θεὸς καὶ πατήρ, ἐξ οὗ ἐγένετο ὁ
Ανθρωπος.
ἐὰν οὖν μάθῃς αὐτὸν ἐκ ζωῆς καὶ φωτὸς ὄντα καὶ ὅτι ἐκ τούτων τυγχάνεις, εἰς ζωὴν πάλιν χωρήσεις.
ταῦτα ὁ Ποιμάνδρης εἶπεν.



Σωστά!! Με βοηθάς πολύ. Ευχαριστώ.


– 'All' ἔτι μοι εἰπέ, πῶς εἰς ζωὴν χωρήσω ἐγώ, ἔφην, ὦ Νοῦς ἐμός; φησὶ γὰρ ὁ θεός·
«ὁ ἔννους ἄνθρωπος ἀναγνωρισάτω ἑαυτόν».


οὐ πάντες γὰρ ἄνθρωποι νοῦν ἔχουσιν;– Εὐφήμει, ὦ οὗτος, λαλῶν· 


παραγίνομαι αὐτὸς ἐγὼ ὁ Νοῦς τοῖς ὁσίοις καὶ ἀγαθοῖς καὶ καθαροῖς καὶ ἐλεήμοσι, τοῖς εὐσεβοῦσι, καὶ ἡ παρουσία μου γίνεται βοήθεια, καὶ εὐθὺς τὰ πάντα γνωρίζουσι

καὶ τὸν πατέρα ἱλάσκονται ἀγαπητικῶς καὶ εὐχαριστοῦσιν
εὐλογοῦντες καὶ ὑμνοῦντες τεταγμένως πρὸς αὐτὸν τῇ
στοργῇ,

.........

Τὸ φῶς ἐκεῖνο, ἔφη, ἐγὼ Νοῦς ὁ σὸς θεός, ὁ πρὸ φύσεως ὑγρᾶς
τῆς ἐκ σκότους φανείσης· ὁ δὲ ἐκ Νοὸς φωτεινὸς Λόγος
υἱὸς θεοῦ. – Τί οὖν; φημί. – Οὕτω γνῶθι· τὸ ἐν σοὶ
βλέπον καὶ ἀκοῦον, λόγος κυρίου, ὁ δὲ νοῦς πατὴρ θεός.
οὐ γὰρ διίστανται ἀπ' ἀλλήλων· ἕνωσις γὰρ τούτων ἐστὶν
ἡ ζωή. – Εὐχαριστῶ σοι, ἔφην ἔγω. – ᾿Αλλὰ δὴ νόει τὸ
φῶς καὶ γνώριζε τοῦτο.

Εκείνο το φως, είπε, είμαι εγώ, ο Νους, ο θεός σου, ο οποίος υπήρχα πριν από την υγρή φύση που εμφανίστηκε από το σκότος. Κι ο φωτεινός Λόγος που προήλθε από το Νου είναι γιος του θεού.
Τι λες;, είπα.
Να το ξέρεις: αυτό που εντός σου βλέπει και ακούει είναι ο Λόγος του Κυρίου, ενώ ο Νους είναι Θεός-Πατέρας. Δεν ξεχωρίζουν ο ένας απ’ τον άλλο, γιατί η ένωσή τους είναι η ζωή.
Σ’ ευχαριστώ, είπα εγώ.
Κατανόησε λοιπόν το φως και αναγνώρισέ το.


Απλά δεν κατανοείς ότι και ο Φωτεινός Νους αλλά και ο Φωτεινός Λόγος είναι ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΙ άρα μιλάμε για νοητική ουσία!
Όταν μιλάμε για οντότητες με Νου έχουν και τον Λόγο.
Όταν μιλάμε για οντότητες που φέρουν τον Λόγο έχουν και το Νου!

Φωτεινός Νους και Φωτεινός Λόγος είναι η Ζωή!

Νους και Άγιος Λόγος του πυρός και πνεύματος είναι η εικόνα της ζωής.


" Απλά δεν κατανοείς ότι και ο Φωτεινός Νους αλλά και ο Φωτεινός Λόγος είναι ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΙ άρα μιλάμε για νοητική ουσία! "
Αυτή η νοητική ουσία είναι που εκρέει από τους δύο γονείς την ώρα της συνεύρεσης, Νους και Λόγος αδιαίρετοι.
"Όταν το θρεπτικό αίμα γίνεται αφρός και η γέννηση αποθηκεύει σπέρμα,
συμβαίνει να εκπνέει κάπως, από τα μέλη όλου του σώματος, μια ουσία με θεϊκή ενέργεια σα να γεννιέται ο ίδιος ο άνθρωπος που γεννά."


Όχι βρε! απλά προσθέτονται στην ψυχή που θα γεννηθεί αυτά τα χαρακτηριστικά. Θα την πάρει ένας άνθρωπος που στην προηγούμενη ζωή του ήταν αγαθός η κακός.
Βλέπεις όλοι οι άνθρωποι να γεννιούνται ίσοι; άλλος γεννιέται ταλιμπάν, άλλος αφρικανάκι, κτλ/.

Από τα μέλη του σώματος εκπνέει!! όχι από το Νου!

Ακόμη δεν κατάλαβες ότι όλα όσα ζούμε εδώ στην Γη είναι ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ;;;;;;;;; ΑΡΑ ΣΩΜΑ!!!!




Επειδή λέει μια ουσία με θεϊκή ενέργεια, σκέφτηκα μήπως.... 


Όλα όσα ζούμε προέρχονται από την ενέργεια της ψυχής και την ενέργεια της Μονάδας!! Ψυχή και πνεύμα είπαμε ότι είναι ενέργειες!! Άλλη προέρχεται από το Πυρ, και άλλη προέρχεται από το Νου! και το μεν πρώτο γίνεται σώμα ψυχή ή σάρκα, το δε δεύτερο γίνεται πνεύμα ή αισθήσεις και λογική της σάρκας.



Έχουμε πει ότι η ψυχή είναι πυρ ενώ η μονάδα πυρ και πνεύμα; Δεν το θυμάμαι καλά.

ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΘΑ ΛΕΜΕ;
ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΝΟΗΤΑ
ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ.
ΚΑΙ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΤΕ ΤΟ ΠΥΡ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΦΩΤΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ΜΕΤΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ.
ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΕΙΤΕ ΚΑΤΩΦΕΡΗΣ ΕΙΤΕ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΑΠΟ ΑΝΩΤΕΡΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΥΣ

ΟΙ ΨΥΧΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΟΡΕΑΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ!! ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΖΩΗ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΑ! ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΦΩΤΙΑ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΑΕΡΑ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΓΗ ΚΑΙ ΝΕΡΟ ΜΑΖΙ.


Και ένα τελευταίο: είμαστε ψυχές, το σώμα της σάρκας δίχως την ψυχή είναι ανύπαρκτο.
Αν η σάρκα που πήρε την ζωή από την ψυχή εξουσιάζει την ψυχή, τότε η ψυχή δεν μπορεί να απελευθερωθεί από το σώμα της σάρκας.
Και τιμωρείται συνεχώς ενσαρκώμενη στην σάρκα, και πολλές φορές με ολοένα χειρότερα σώματα.


Η ύλη μόνο με πνεύμα χωρίς ψυχή τι μας δίνει; τίποτε;

Χωρίς ψυχή δεν υπάρχει ζωή.
Διότι ζωή είναι η ψυχή, η κίνηση.
Νοητή ζωή είναι η ψυχή που φέρει την οποιαδήποτε νοητική ουσία ανάλογα με τον ουρανό που ενυπάρχει.

Το πνεύμα που ενυπάρχει στο σύμπαν πήρε την νοητική ζωή διότι ενώθηκε με τον Αιθέρα, και έγινε το πνεύμα της φύσης.

Καλά. Δεν θα ρωτήσω άλλα γιατί άρχισα να χαλάω την σημερινή μου επίδοση, η οποία ήταν πολύ καλή. 


Όντως τα πήγες πολύ καλά. Απλά έπεσες ψυχολογικά όταν διαχωρίστηκε η φύση του άνδρα από αυτή της γυναίκας, και το κατανοώ. Αλλά μην ξεχνάς ότι ούτε κι εμείς οι άντρες θυμόμαστε κάτι από αυτήν εδώ την ζωή, απλά αλλάζουμε προσωπικότητα σαν να μην υπήρξαμε ποτέ στην Γη.
Όπως δεν θυμάσαι τίποτα πριν γεννηθείς, έτσι και δεν θα θυμάσαι τίποτα όταν ξαναγίνεις ψυχή.


Γι'αυτό θεωρούμαστε όλοι εδώ στην Γη ήδη νεκροί.

"δέξαι λογικὰς θυσίας ἁγνὰς ἀπὸ ψυχῆς καὶ καρδίας
πρὸς σὲ ἀνατεταμένης, ἀνεκλάλητε, ἄρρητε, σιωπῇ φωνού-
μενε.
αἰτουμένῳ τὸ μὴ σφαλῆναι τῆς γνώσεως τῆς
κατ' οὐσίαν ἡμῶν ἐπίνευσόν μοι καὶ ἐνδυνάμωσόν με.."

Δέξου θυσίες αγνές με το λόγο, από μια ψυχή και καρδιά που υψώνεται προς εσένα, ανεκλάλητε, άρρητε, που μόνο η σιωπή μπορεί να σε ονομάσει.
σ' εμένα που αιτούμαι να μην ξεχάσω τη γνώση που αφορά την ουσία μας συγκατένευσε και ενδυνάμωσέ με.

Σε ποιον απευθυνόμαστε, morfeas sky; Στον Πατέρα Νου, που είναι φως και ζωή; 


Αν δεις πιο κάτω απευθύνεται στον θεό λέγοντας τον Αγιος είσαι συ.
Στον δεύτερο Νου δημιουργό.
Μην ξεχνάς πλέον κανείς δεν είναι Φως αλλά Νους.

Ο άνθρωπος δεύτερος θεός από Φως έγινε Νους, και από Ζωή έγινε ψυχή.

Ο Νους όμως είναι αυτό που θα μας ενώσει με τον Πατέρα όλων Πανάγαθο Θεό Φως και Ζωή Υπάρχων.


morfeas sky

Σχόλια

  1. Λες σε ένα σημείο στην αρχή κάπου..."και άλλο είναι η νοητή ουσία που εκδηλώνει την Ζωή ως νοητή ζωή του Νου ο οποίος δεν έχει σώμα, ο οποίος είναι ο ίδιος κόσμος... που εμπεριέχει μέσα του στο Νου, και τον κινεί ο Αδιαίρετος Άγιος Λόγος του... και γεννά την ζωή με τα σώματα από την ύλη, διότι η ύλη εκδηλώνεται και γεννά μόνον σώματα, είτε ως φωτιά, είτε ως αέρα, είτε ως γη και νερό, που μέσα τους εμπεριέχουν ως λογική αισθήσεις και συναισθήματα το πνεύμα"...

    Αυτά τα "σώματα" (δεν είναι σώματα... σωστά;) που αναφέρεις, εδώ βρίσκονται στους άλλους κύκλους-ουρανούς, και φέρουν ως σύσταση, μία από αυτές, (είτε ως φωτιά, είτε ως αέρα κλπ) σωστά; Αυτά τα σώματα ποιος τα γεννά; Ο Άνθρωπος Δεύτερος Θεός; Και τα κινεί... (εννοείς εδώ, ότι "λειτουργούν" μέσω αυτού του Άγιου Λόγου δηλ.) λίγο δυσκολονόητο είναι αυτό το σημείο... :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΙΟΣ ΠΟΙΑ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ; ΕΙΣΑΙ ΟΛΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΩΜΑ;
    Η ΕΙΣΑΙ Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΚΤΙΣΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ;

    Όλα και τα πάντα είναι νοητά. Άρα αυτό που θεωρούμε σώμα είναι οι αισθήσεις, και οι αισθήσεις είναι ενέργεια, και η ενέργεια πληροφορία, και η πληροφορία οι αριθμοί όπως αυτή την ώρα αυτό που διαβάζεις αυτά που σου γράφω δεν είναι γράμματα, αλλά είναι αριθμοί που κωδικοποιεί γραπτώς τον λόγο μου ο επεξεργαστής και δημιουργός αυτού του εικονικού κόσμου, ώστε να επικοινωνήσουν οι εγκέφαλοι των σωμάτων μας, οι οποίοι είναι ένα μοντέλο από τα πολλά που φτιάχτηκαν και υπάρχουν σ'αυτό το υλικό σύμπαν, απλά για να συμμετάσχουν στην εικόνα ενός Νου που δημιούργησε τον δικό του κόσμο από πυρ και πνεύμα.

    Ο δεύτερος Νους δημιουργός είναι αυτό που σκεφτόμαστε τώρα και κάθε μέρα, είναι όλα όσα βλέπουμε σκεφτόμαστε και ζούμε μέσα στην ύλη, είτε οραματιζόμαστε πέρα από την ύλη. +Διότι όπως τώρα καλή ώρα επικοινωνώ μαζί σου στον εικονικό κόσμο του υπολογιστή, ξέρω ότι δεν είμαι εγώ μέσα στον υπολογιστή, αλλά μια απειροελάχιστη εικόνα μου! Με τον ίδιο τρόπο αυτό το σώμα μου στον πλανήτη Γη, αλλά και ολλονών μας, δεν είναι ο αληθινός μας εαυτός, αλλά μια απειροελάχιστη εικόνα μου, διότι συμμετέχω σε έναν νοητό κόσμο ως διαχειριστής αυτού του κτιστού κόσμου, μέσα από ένα σώμα της σάρκας, το οποίο το μόνο που μπορεί να αντιληφθεί είναι την σάρκα και τα όμοια της. Όπως ο υπολογιστής που σου γράφω δεν μπορεί να γράψει αυτά που σκέφτομαι αν πρώτα δεν πατήσω τα πλήκτρα ώστε να μεταφέρω την πληροφορία στην εικόνα μου μέσα στην εικόνα της οθόνης του υπολογιστή morfeas sky που ζει ενα πρόγραμμα που το ονομάζουμε κόσμο του πλανήτη Γη και υλικό σύμπαν...ελπίζω να έγινα κατανοητός.

    Δεν είμαστε τμήμα αυτού του κόσμου, αλλά όλος ο κόσμος είναι τμήμα δικό μας!
    Δεν είμαστε ο υπολογιστής και η οθόνη, δηλαδή ο δεύτερος Νους δημιουργός, αλλά ο διαχειριστής του κόσμου του και της οθόνης των επτά ουρανών.
    Διότι χωρίς εμάς δεν θα υπήρχε κάτι αληθινό, αλλά μόνον οι εικόνες ενός εικονικού κόσμου ενός Νου δημιουργού που φτιάχτηκε από έναν άλλο Νου του Φωτός, που και αυτός επήλθε ως τμήμα του Άπλετου Φωτός και αυτό που ενυπάρχει μέσα σε ό,τι ονομάζουμε ζωή, είναι είτε εικόνες των εικόνων ενός Νου δημιουργού, αλλά και η Αληθινή εικόνα του Αληθινού δημιουργού που βρίσκεται πίσω από το Άπλετο Φως. Για παράδειγμα εγώ μπορεί να είμαι το Άπλετο Φως που εισήλθα σε έναν εικονικό κόσμο του δεύτερου Νου δημιουργού αφού πρώτα πέρασα άλλους είκοσι εικονικούς κόσμους για να φτάσω ως εδώ σήμερα και να σου μιλώ εδώ στα βάθη ενός ωκεάνιου εικονικού κόσμου, όπου όλα είναι νοητά, άρα εικόνες, άρα εικονικά που ονομάζουμε ως πραγματικότητα διότι μας μεθούν και παραπλανούν οι αισθήσεις που δεν είναι τίποτα άλλο από αριθμοί κι αυτοί.

    EIΣΑΙ ΟΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ουουαααουουου... τι είπες τώρα!!!... Μόλις μου περιέγραψες το matrix όπου ζούμε και επικοινωνούμε, καλή ώρα, όπως τώρα, που λες κι εσύ... Και μάλιστα σε μια ερώτηση μου, όπου δεν κατάλαβες, τι ρωτούσα κι όλας...πολύ ενδιαφέρον!!! Διαβάζοντάς το μάλιστα, το "είδα" με την φαντασία μου, σαν εικόνα! Τελικά έκανα μια πολύ ωραία, "μπερδεγουέι" κακώς διατυπωμένη ερώτηση... αποκάλυψη! Χαχαχα! Μπράβο μας! :D

      Διαγραφή
  3. Τελειώνεις με την φράση: "EIΣΑΙ ΟΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ"...

    Και τελειώνω με την φράση: "Ζεις... Ταξιδεύεις Κι Ονειρεύεσαι... Αυτό Που Σκέφτεσαι ! ! !"

    https://pestomoukiauto.blogspot.gr/2017/05/blog-post_44.html

    (πιστεύω ότι θα σου αρέσει...) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωραία το έθεσες. "Ζεις... Ταξιδεύεις Κι Ονειρεύεσαι... Αυτό Που Σκέφτεσαι ! ! !"
    Σκοπός μας να νικήσουμε τους φόβους που διακατέχει το υλικό σώμα, το οποίο έχει ανάγκες υλικές, και φοβάται το σήμερα, το αύριο το χθες.
    Πολύ ωραίο το κείμενος σου, όπως και το άλλο που μου έδωσες συνδιάζεται πολύ όμορφα.
    Έίμαστε αυτό που σκεφτόμαστε, και αυτό ζούμε και υλοποιούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χαίρομαι ιδιαίτερα που σου άρεσαν, και τα δύο, και πρόσεξε...χθες που το έγραψα η Γη έφτασε,110Hz (! ! !)... το ένιωσα ενεργειακά. Καθόλου τυχαίο. Δεν ξέρω πως ένιωθες εσύ χθες, μα και σήμερα... η ψυχή μου πεταρίζει δημιουργικά. :) Όσο για αυτή την θεόπνευστη, πραγματικά... φράση, που μου ήρθε ουρανοκατέβατα...την τραγουδάω κι όλας, της έδωσα και μια γλυκιά μελωδία...όταν την λέω, από μέσα μου περπατώντας... και με κάνει και νιώθω υπέροχα!!! Τώρα που σου μιλώ, μέσω του matrix και των αριθμών, (Όπως πολύ όμορφα, κι εσύ ανέλυσες παραπάνω) σου μεταφέρω και το χαμόγελό μου... Και ναι...χρειάζεται πολύ προσοχή στις σκέψεις που δημιουργούν, κάθε είδους φοβίες και ανασφάλειες, μεσα στο κρανίο μας, σε αυτό το υλικό πεδίο, στο οποίο, βρισκόμαστε...και μας βάζουν συνέχεια τρικλοποδιές, ώστε να φρενάρουμε-μπλοκάρουμε, τα όνειρά-ταξίδια μας... και να χάνουν την υλική τους υπόσταση... ώστε τελικά να μην τα "βλέπουμε", στην εδώ ζωή μας. (fuck...χα!χα!χα!) Σε ευχαριστώ...να σαι καλά συνταξιδιώτη του ονείρου...(δεν ξέρω αν το πρόσεξες, ότι έγινα κι εγώ... μια θεά των ονείρων χθες...χαχαχα!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

OI ΕΠΤΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ O ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ COVID 19 - DAVID ICKE

ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΦΥΓΕΙΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ - Η ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ

Τί ΕΙΝΑΙ η 3η και η 4η και η 5η Διάσταση

ΚΥΜΒΑΛΕΙΟΝ Το θρυλικό απόκρυφο βιβλίο του Ερμή Τρισμέγιστου που γλίτωσε από την καταστροφή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας

Ζούμε σε ένα Φ……matrix η ανατροπή είναι θέμα χρόνου…. Τώρα πιο επίκαιρο από ποτέ

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ TOY KOΡΩNOIOY

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τί ΕΙΝΑΙ η 3η και η 4η και η 5η Διάσταση

OI ΕΠΤΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

“Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου.

ΛΟΓΟΣ Ι "ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ" ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΥ

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΚΥΜΒΑΛΕΙΟΝ Το θρυλικό απόκρυφο βιβλίο του Ερμή Τρισμέγιστου που γλίτωσε από την καταστροφή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας

ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΦΥΓΕΙΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ - Η ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ

ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Είπαν οι Ελοχίμ,⤍ θα κάνουμε τον άνθρωπο, κατά εικόναν ημετέραν και ομοίωσιν - ⤍ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΙΑΝΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ;

Ποιος είναι ο εαυτός του Θεού;

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Τί ΕΙΝΑΙ η 3η και η 4η και η 5η Διάσταση

ΛΟΓΟΣ Ι "ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ" ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΥ

“Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου.

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΦΥΛΑΚΗ - ΑΠΟ ΤΙ ΠΡΟΚΑΛΛΕΙΤΑΙ Η ΦΩΤΙΑ;

OI ΕΠΤΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ - ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Είπαν οι Ελοχίμ,⤍ θα κάνουμε τον άνθρωπο, κατά εικόναν ημετέραν και ομοίωσιν - ⤍ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΙΑΝΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ;

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΑΠΕΤΟΣ; ΠΟΙΟΙ ΟΙ ΤΙΤΑΝΕΣ; διότι ο Δίας πολέμησε τον Ιαπετό..

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ