ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΑΣΤΗΚΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΝΑ ΖΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΤΗΣ ΣΑΡΚΑΣ - Ο ΜΥΘΟΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ




ΓΝΩΘΙ Σ ΑΥΤΟΝ

ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙΣ



Ο ΜΥΘΟΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


Ο μύθος λέει ότι η Ήρα μεταμόρφωσε την Καλλίστη σε αρκούδα (άρκτο) από ζήλια επειδή, η Καλλίστη, έκανε παιδί με το Δία - τον Αρκάδα.

Όταν χρόνια μετά ο Αρκάδας βγήκε στο δάσος για κυνήγι, τον συνάντησε η αρκούδα μητέρα του, η Καλλίστη.

Αυτή προσπάθησε να τον αγκαλιάσει αλλά ο Αρκάδας, μη γνωρίζοντας ότι η αρκούδα ήταν η μητέρα του μεταμορφωμένη, φοβήθηκε και της επιτέθηκε.

Ο Δίας για να αποτρέψει τον Αρκάδα από το να γίνει μητροκτόνος επενέβηκε και τους μετέτρεψε και τους δύο (Καλλίστη και Αρκάδα) σε αστερισμούς. (Άρκτο).

Η Ήρα θύμωσε από την ενέργεια αυτή του Δία και τους καταράστηκε να μην ξεκουραστούν ποτέ δύοντας στον Ωκεανό.
Έτσι από τότε η Μεγάλη και η Μικρή Άρκτος δεν δύουν ποτέ.


Ανάλυση:

η Ήρα (πνεύμα της φύσης) μεταμόρφωσε την Καλλίστη σε αρκούδα (άρκτο)

Το κάλλος δηλαδή ο Άνθρωπος δεύτερος θεός που από Φως έγινε Νους όταν εισήλθε στον Όγδοο ουρανό από τον Αρχέτυπο κόσμο του Φωτός, θέλησε να ζήσει και κατανοήσει τον κτιστό κόσμο των Επτά κύκλων όπου ενυπάρχει μέσα του το πνεύμα με τα Τέσσερα στοιχεία.

Διέρρηξε τον κύκλο που βρίσκονται οι ΔΥΝΑΜΕΙΣ των ΕΠΤΑ ΝΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΩΝ του Πυρός, που ενεργούν στους Επτά κόσμους που δημιούργησαν με τον Αιθέρα, (πνευματικό Λόγο), και αφού κατανόησε την φύση τους, θέλησε μετά να εισέλθει μέσα στον πιο κατωφερή κύκλο για να κατανοήσει το πνεύμα της κατωφερής φύσης, και στην συνέχεια να γνωρίσει την ..σκιά του, δηλαδή τα αισθητά σώματα του πυρός και πνεύματος από φωτιά, αέρα, γη και νερό. (σάρκα).

Εισερχόμενος ο Άνθρωπος δεύτερος θεός μέσα στον κατωφερή κύκλο, και έχοντας όλες τις δυνάμεις των Επτά Διοικητών, ενώθηκε με το πνεύμα της άλογης κατωφερής φύσης του κτιστού κόσμου..την Ήρα.

Η δε ένωση αυτή επέφερε την γέννηση της Άρκτου. (Αρκούδα).


Άρκτος είναι οι Δυνάμεις του Νου και του Πυρός,  που εξουσιάζουν το αισθητό πνεύμα, δίνοντας του όταν ενώνονται μαζί του την νοερή ζωή, και το πνεύμα γίνεται η ΜΟΝΑΔΑ.

Οι Επτά Διοικητές δημιούργησαν τον κτιστό κόσμο δημιουργώντας την ζωή, και στον κατωφερή κόσμο την άλογη ζωή με τα δημιουργήματα τους τα άλογα ζώα.

Από την ένωση τους αυτή  του Ανθρώπου με το πνεύμα της κατωφερής φύσης, η Ήρα, απέκτησε τις δυνάμεις που κατέχει ο Άνθρωπος Νους, τις δυνάμεις των ΕΠΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΩΝ

Και πλέον απέκτησε νοητικές δυνάμεις του πυρός και εξουσία.
Δημιούργησε αμέσως Επτά ανθρώπινα δικά της σώματα, ΕΝΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΚΥΚΛΟ, δηλαδή τις δικές της ανθρώπινες ψυχές που φέρουν την ΜΟΝΑΔΑ. (πνεύμα).

Και η Ήρα δηλαδή το πνεύμα της φύσης, δημιούργησε Επτά δικούς της ανθρώπους σε κάθε κύκλο που φέρουν την φύση των Επτά Διοικητών, δηλαδή τις ψυχές που φέρουν τον πνευματικό Λόγο των δυνάμεων της Αρμονίας, δηλαδή τις ψυχές που φέρουν την ΜΟΝΑΔΑ και υποδέχονται στον πυρήνα το ΝΟΥ - ΛΟΓΟ (Άνθρωπο δεύτερο θεό).

Ο δε Άνθρωπος δεύτερος θεός δημιούργησε τον πυρήνα της ανθρώπινης ψυχής που φέρει τον δικό του Νου που είναι Ουσιωδώς όμοιος με το Φως.


Και ο Άνθρωπος δεύτερος θεός έγινε από Φως που ήταν Νους, και από Ζωή ψυχή. (εικόνα της ζωής).
Ανθρώπινη θεϊκή ψυχή είναι το σώμα του πυρός που φέρει την Μονάδα-πνεύμα, και στον πυρήνα της τον Άνθρωπο Νου...και γίνεται η εικόνα της ζωής.


η Καλλίστη, έκανε παιδί με το Δία - τον Αρκάδα.


Και αφού γνώρισε ο Άνθρωπος Νους, την Μονάδα του πνεύματος, ο άνθρωπος πλέον ως Μονάδα-ψυχή-πυρήνας, θέλησε να ενωθεί με την σκιά του, δηλαδή τα ανθρώπινα σάρκινα σώματα, για να ζήσει και κατανοήσει την φύση τους, και έτσι ενώθηκε με τα δημιουργήματα του Δία ο οποίος είναι ο Διοικητής και δημιουργός του κατωφερή υλικού κόσμου και των έμβιων άλογων σωμάτων.

Ενωθήκαμε λοιπόν  ως Νους και ψυχή με την σκιά μας! την γη και το νερό, δηλαδή τα άλογα σώματα που δημιουργεί ο Δίας στον υλικό κόσμο.
Και γίναμε ο άνθρωπος της Γης..το έμβιο άλογο αισθητό ζώο, με λογική ζώου.

η Καλλίστη, έκανε παιδί με το Δία - τον Αρκάδα.

Η Καλλίστη είναι ο Άνθρωπος Νους, που ενώθηκε με την ψυχή-Μονάδα..δηλαδή ο Νους (πυρήνας) και ψυχή.

Αυτή (η ανθρώπινη ψυχή-Μονάδα) προσπάθησε να τον αγκαλιάσει αλλά ο Αρκάδας, μη γνωρίζοντας ότι η αρκούδα (ανθρώπινη ψυχή) ήταν η μητέρα του μεταμορφωμένη, φοβήθηκε και της επιτέθηκε.


Ο άνθρωπος της Γης (Αρκάδας) δεν μπορεί να αναγνωρίσει τον νοητό κόσμο της θεϊκής ψυχής του, τον Νου τον πυρήνα, διότι βλέπει μόνον το πνεύμα την Μονάδα, και απορρίπτει με αυτόν τον τρόπο την θέωση του.

Ο Δίας για να αποτρέψει τον Αρκάδα από το να γίνει μητροκτόνος επενέβηκε και τους μετέτρεψε και τους δύο (Καλλίστη και Αρκάδα) σε αστερισμούς.

Ο Δίας για να αφυπνίσει τον Αρκάδα, δηλαδή τον άνθρωπο της Γης, ώστε να μπορέσει να ξαναγίνει θεός, επενέβη και του έδωσε την δυνατότητα να βρει την θέωση του μέσω της ανάβασης των Επτά κόσμων-κύκλων όπου ενυπάρχει το πνεύμα της φύσης μέσω των δυνάμεων της Αρμονίας του πνεύματος, αλλά και με ανώτερα σώματα στους ανώτερους κόσμους και όχι σαν το κατωφερή σώμα της σάρκας που κρατά τον άνθρωπο σε Λήθη.

Σε τι αστερισμούς μας μετέτρεψε ο Δίας; τι εννοεί εδώ;

Αν διαβάσουμε από τον Ερμή στους Τριαντα έξι Δέκαρχους, γράφει ότι η δική μας Άρκτος-γαλαξίας ο κεντρικός άξονας που κινεί τον κόσμο είναι το κεφάλι, ο Νους,  που ενώνεται από πάνω με ένα άλλο κεφάλι..Νου.


Άρα η Άρκτος είναι το κεφάλι ο Νους, όπου με τις δυνάμεις της Αρμονίας θα μπορέσει ο πυρήνας της ψυχής ο Νους, να ανέλθει σε ένα ανώτερο καλύτερο κόσμο στον αμέσως ανώτερο Ουρανό, των Επτά Νου Διοικητών,  αφήνοντας πίσω του την Μονάδα του πνεύματος δηλαδή την ψυχή της κατωφερής φύσης.

Αυτή η δεύτερη Άρκτος είναι ο ανώτερος κόσμος-κύκλος των σωμάτων, εκ των ΕΠΤΑ κόσμων που θα ενδυθεί η ψυχή μας, μέχρι να ξαναφτάσει στην θέωση.

Η Ήρα θύμωσε από την ενέργεια αυτή του Δία και τους καταράστηκε να μην ξεκουραστούν ποτέ δύοντας στον Ωκεανό.

Η Ήρα, δηλαδή το πνεύμα της φύσης θύμωσε, επειδή ο άνθρωπος πλέον έχει την δυνατότητα να ξαναγίνει θεός ανεβαίνοντας τους κύκλους μέχρι να φτάσει στον Όγδοο ουρανό!! και καταράστηκε τον άνθρωπο, δηλαδή θα κάνει τα πάντα για να παραμείνει ο άνθρωπος στην ΛΗΘΗ του σάρκινου σώματος για πάντα!!

Διότι ο άνθρωπος φεύγοντας από τον κτιστό κόσμο των Επτά κύκλων, τους οποίους εξουσιάζει πλέον το πνεύμα της φύσης, αφού κατέχει όπως και ο Άνθρωπος τις δυνάμεις των Επτά Διοικητών,  θα χάσει όλες τις δυνάμεις του, και θα ξαναγίνει η άλογη φύση του πνεύματος.
Και θα την εξουσιάζουν οι Επτά Διοικητές που δημιουργούν μόνον άλογα ζώα από πυρ και πνεύμα...την αισθητή ζωή.

Και για να μην χάσει τις δυνάμεις του το πνεύμα της φύσης, κάνει τα αδύνατα δυνατά για να κρατήσει τον άνθρωπο σε ΛΗΘΗ!! ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ.

Καταράστηκε λοιπόν η Ήρα, δηλαδή το πνεύμα της φύσης, τον άνθρωπο ώστε να ζει ως άλογο θνητό ζώο πάνω στην Γη για πάντα, διότι είναι ο πιο κατωφερής κόσμος και ο πιο σκοτεινός, ώστε να μην μπορεί να αφυπνιστεί ο άνθρωπος ποτέ!!

Οπότε η Ήρα, το πνεύμα της φύσης, με λύσσα επιθυμεί το χειρότερο για εμάς τους ανθρώπους για να μας κρατά σε ΛΗΘΗ! για να μην αφυπνιστούμε ποτέ και χάσει όλες τις δυνάμεις του που πήρε και έκλεψε από τον Άνθρωπο δεύτερο θεό!!!!!!


Έτσι από τότε η Μεγάλη και η Μικρή Άρκτος δεν δύουν ποτέ.


Έτσι κρατώντας μας στο θνητό σώμα της σάρκας, το πνεύμα της φύσης θα μας έχει παντοτινά φυλακισμένους στον θάνατο!! και από αθάνατοι που είμασταν και εξουσιάζαμε τα πάντα, υποφέρουμε όλα τα θνητά, που πλέον μας εξουσιάζει η άλογη φύση του αισθητού πνεύματος.

ΓΝΩΘΙ Σ ΑΥΤΟΝ

ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙΣ


Η κατωφερής φύση είναι όμορφη μεν, και την δημιούργησε ο Διοικητής Δίας,  αλλά μόνον για άλογα ζώα, που δεν φέρουν το Νου..και όχι για τον Άνθρωπο δεύτερο θεό.

O Δίας θέλει να μας ελευθερώσει για να ξαναπάρει τις δυνάμεις του που έχασε από το πνεύμα της φύσης.

Το πνεύμα της φύσης θέλει να μας έχει στο σκοτάδι του υλισμού για να μην αφυπνιστούμε από την Λήθη που επιδιώκει με κάθε μέσον.


morfeas aky
..........
....................



Σχόλια:



Αφήνω και δύο λόγια για την Ήρα που μπήκε ξαφνικά στην ζωή μας. 

Η Ήρα είναι κόρη του Κρόνου και της Ρέας
Μετά την εκθρόνιση του Κρόνου, ο Δίας τη ζήτησε σε γάμο. Τρελός από έρωτα για την αδερφή του, ο Δίας δεν παραιτήθηκε από τους σκοπούς του. Μια μέρα, καθώς η θεά περπατούσε στο δάσος, ο Δίας μεταμορφώθηκε σε κούκο και έπεσε στα πόδια της ανυποψίαστης Ήρας, παγωμένος από την καταιγίδα. Η Ήρα τον πήρε στην αγκαλιά της. Τότε ο βασιλιάς των θεών πήρε την πραγματική του μορφή. Επιβλητικός και πανίσχυρος εξουδετέρωσε και τις τελευταίες αντιστάσεις της θεάς. Η Ήρα νικήθηκε, υποτάχτηκε, έγινε για πάντα δική του, αφού πρώτα εξασφάλισε «υπόσχεση γάμου».
Κατά μία εκδοχή ο μύθος της ένωσης του Δία και της Ήρας συμβόλιζε την ένωση της καθαρότητας του Ουρανού (εκφραστής του ο Δίας) με τον Αέρα, στοιχείο ζωτικής σημασίας για τον άνθρωπο, που εκφραστής του ήταν η Ήρα.


Ποιος εκθρόνισε τον Κρόνο;

Τι μπορεί να σημαίνει αυτό;
«υπόσχεση γάμου».

Ο Δίας που γλύτωσε με την βοήθεια της μητέρας του Ρέας. 

Τα άλλα παιδιά τα κατάπινε, χωρίς να ξέρω τι σημαίνει αυτό.

Ρέα, είναι η ροή της ενέργειας του πυρός, που ενεργεί στο πνεύμα, και στα Τέσσερα στοιχεία, είναι ο Αιθέρας που εισέρχεται μέσα στον κατωφερή υλικό κόσμο που ο Δίας δημιούργησε, και δημιουργεί, διότι είναι ο Διοικητής Νους, ο πρώτος ουρανός του πιο κατωφερή κόσμου.


Παιδιά του Δία είμαστε εμείς εδώ στη Γη με το σώμα της σάρκας.

Παρουσιάζεται στον μύθο ότι ο Δίας ξελογιάζει την Ήρα. 

Με ποιον σκοπό; με ποια υπόσχεση γάμου;;;;;
Συμμάχησαν μήπως; εναντίον μας;


Ο Δίας συμμάχησε-ενώθηκε με το πνεύμα της φύσης (Ήρα), που κατέχει τις δυνάμεις των Επτά Διοικητών μέσα στους Επτά κόσμους, που απέκτησε όταν ενώθηκε με τον Άνθρωπο δεύτερο θεό, και πλέον ελέγχει όλα τα αισθητά σώματα που θα πάρουν ζωή με τις δικές της ψυχές που φέρουν την Μονάδα. (πνεύμα).
Δεν χρειάζεται τον Νου του Δία, διότι έχει το Νου του Ανθρώπου δεύτερου θεού!! και μάλιστα απέκτησε την Ελεύθερη Επιλογή!!

Ενώθηκε ο Δίας με το πνεύμα της φύσης, την Ήρα, και ο Δίας πλέον απέκτησε όλες τις δυνάμεις των Επτά Διοικητών των Επτά κύκλων του κτιστού κόσμου..τον Αιθέρα!! την Ρέα! των Επτά κόσμων!!
Τους εκθρόνισε όλους!
Και ο Κρόνος έχασε την εξουσία στον κτιστό κόσμο!!

Ο Κρόνος είναι ο δεύτερος Νους δημιουργός.

Συμμάχησε-ενώθηκε ο Δίας με το πνεύμα της φύσης, εναντίον των ανθρώπων! εναντίον των Διοικητών, εναντίον του Ανθρώπου δεύτερου θεού, και εναντίον του δεύτερου Νου δημιουργού.

Και ο Δίας αποστάτησε!! έχοντας πάρει τις δυνάμεις των Επτά Διοικητών, της Ρέας, δηλαδή του Αιθέρα μέσα στους Επτά κόσμους!


..........


Ωχ, αυτό ήταν το διάλειμμα; Χαχα
Στο μεταξύ έπαιξα με την συμμαθήτρια μου. Διαβάσαμε στο κείμενο που σου πρότεινε, για τις πύλες του Άντρου των Νυμφών που αναφέρεται στην
Οδύσσεια.



Το άντρο είναι σύμβολο του κόσμου δηλαδή του δημιουργημένου-αισθητού, αλλά ακόμη και όλων των αόρατων δυνάμεων που το άντρο ως σύμβολό τους παραλάμβαναν για το οτι σκοτεινά μεν είναι τα άντρα, όπως αφανές είναι το ουσιώδες των δυνάμεων.
Το άντρο, η σπηλιά συμβολίζει τον υλικό κόσμο, την ακατέργαστη ύλη.
Για μεν λοιπόν την ύλη ομιχλώδης και σκοτεινός είναι ο κόσμος, για δε την συμπλοκή (σύνθεση) με το είδος (την μορφή) και την διακόσμησή του, απο αυτό ονομάστηκε κόσμος, και είναι ωραίος και αγαπητός.
Εισερχόμαστε σ' αυτό δια του Νου. Και οι Πύλες εισόδου και εξόδου περιγράφονται στο άρθρο αυτό ως εξής:

Τα δυο τροπικά σημεία του ζωδιακού, το χειμερινό ηλιοστάσιο του αιγόκερου και το θερινό του καρκίνου, είναι οι δυο κοσμικές πύλες δια των οποίων οι ψυχές τών ανθρώπων εξέρχονται ή εισέρχονται εντός του κύκλου της ενσάρκωσης. Δια της πύλης του καρκίνου καλούμενης « πύλης τών θνητών » επιτελείται η κάθαρσης τών ψυχών επί της γης, δια της πύλης του Αιγόκερου καλουμένης « πύλης των αθανάτων » τελείτε η επάνοδος τών τελειωθεισων ψυχών στον θείο αιθέρα. Λόγω τής απατηλής έλξεως της ψυχής από την ύλη, καταλαμβάνεται αυτή υπό ιλίγγου και χάνει τα πτερά της που την συγκρατούν στις ουράνιες περιοχές. Διασχίζει τον ζωδιακό κύκλο στο σημείο του καρκίνου που κατά πρώτον πίνει το κύπελλο τής λήθης ή του Βάκχου που την κάνει να λησμονήσει την θεία καταγωγή της και να μεθύσει από τον αισθητών διάκοσμο. 


Καταλαμβανόμενη από την έμφυτη αταξία της ύλης κυμαίνεται στην περιοχή του μεταβλητού και της ετερότητας, χάνει την σφαιρική της μορφή, που χαρακτηρίζει τα θεία όντα, και εξομοι ώνεται προς κώνο πίπτοντας εις τον κόσμο των αισθήσεων. Τότε αρχίζει ο περίπλους δια των πλανητικών σφαιρών. Βέβαια η έννοια των πλανητών είναι συμβολική και αναφέρεται σε επίπεδα η ουρανούς του Δημιουργημένου Συμπαντος. 

Εις εκάστην πλανητικήν τροχιάν περιβάλλεται διά ενός αιθέριου χιτώνα και με την αντίστοιχο εις έκαστον πλανήτη ιδιότητα : από τον Κρόνο, δέχεται την διαλεκτική διάνοια, από τον Δία την ενεργό θέληση, από τον Άρη την μαχητικότητα και την ορμή, από τον Ήλιο την δημιουργική φαντασία και τας υψιπετείς τάσεις της λογικής, από την Αφροδίτη τις παρορμήσεις τών επιθυμιών, από τον Ερμή το δώρο της ευγλωττίας, στην σελήνη που είναι το καταστάλαγμα της ουράνιας ουσίας, την αρχή που θα επιτρέψει στο όχημα της, το ήδη πεπυκνωμένο, να συνδεθεί με ένα σαρκικό σώμα. 

Καταδικασμένη τοιουτοτρόπως σε μακροχρόνια υποταγή και δουλεία στην ύλη, πέπρωται να περιέρχεται από σώμα σε σώμα εντός του μορφικού κύκλου τών πλανητών αποτιμούσα κατά τους μεν τα σφάλματα των προηγούμενων υπάρξεων και βελτιούμενη κατά τους δε, αποκτώσα εμπειρία και δράση, μέχρις ότου εξυψωθεί στην κατάσταση των ποιητών , των καλλιτεχνών ή των φιλοσόφων, κατορθώσει τότε να καθαρθεί και τελικώς να απολυτρωθεί του κύκλου των αναγεννήσεων δηλαδή να αποστασιοποιηθεί από τον Βασικό νόμο τής Ζωής. 

Καθαρθείσα υπό του ατμοσφαιρικού πυρός αρχίζει τότε την αντιστροφή ανοδική πορεία δια των πλανητών : Στην σελήνη αποδύεται το κεκαθαρμενο σώμα της, στην, συνέχεια επιστρέφει σε κάθε επόμενο πλανήτη της αστρικές του ιδιότητες τις οποίες περι βληθεί κατά την κάθοδο και δια της πύλης του Αιγόκερου εισέρχεται λευκή, σφαιρική και γυμνή από υλικά ψεγάδια, εις την « ογδοατικήν σφαίραν » των απλανών, όπου μετέχει των αγγελικών χορών των δυνάμεων και παύει να ενσαρκώνεται στο μορφικό περιβάλλον. 

Έχει αποκτήσει το δώρο της αθανασίας και αποβλέπει στην ένωση μετά του Θείου διακόσμου και την τελική λύτρωση. Αυτή εν σύνοψη είναι η συμβολική περιφορά τής ψυχής μέσα στον κύκλο τής γενέσεως και η οριστική έξοδος εξ αυτού.

Και επίσης κάνουμε τεστ με ποια θεά μοιάζουμε. 



Δεν λέει το κείμενο κάτι διαφορετικό από τον Ερμή Τρισμέγιστο.

Μόνον για τις πύλες μιλά λίγο μπερδεμένα..από έναν πλανήτη σε άλλο και χαζά.

Ο Νους-Λόγος ο πυρήνας ξέρει προς τα που θα πετάξει μόλις διασπαστεί από την Μονάδα της ψυχής !!..το ψεύτικο πνεύμα!!~που νομίζει ότι για πάντα θα μας παραπλανά!!



ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΙ ΓΡΑΦΩ


Ο Λυκάονας, μπαμπάς της Καλλίστης και παππούς του Αρκάδα, γιού της Καλλίστης και του Δία, σύμφωνα με το μύθο, προσέφερε στους θεούς ως γεύμα τον εγγονό του, τον οποίον σφαγίασε. Ο Δίας όμως ανέστησε τον Αρκάδα.

Ο Πατέρας όλων αλλά και του Ανθρώπου δεύτερου θεού είναι ο Τριαδικός Θεός Φως και Ζωή. 
Και ο άνθρωπος της Γης είναι ο εγγονός του. 
ο Νους-Μονάδα ψυχή.
Η ανθρώπινη σάρκα είναι του Δία γιος!

Ο άνθρωπος της Γης δηλαδή η θνητή ψυχή του, είναι η Μονάδα, που ενδύθηκε την σάρκα δηλαδή το πυρί του Δία! 
και το πνεύμα-αέρα, του πνεύματος της φύσης!

Γιος του Ανθρώπου Νου-πυρήνα της ανθρώπινης θεϊκής ψυχής, είναι ο άνθρωπος της Γης που φέρει στην ψυχή τον πυρήνα! το Νου και Λόγο!! όχι το πνεύμα!  

Η ανθρώπινη σάρκα γη-νερό, είναι δημιούργημα του Δία, η φωτιά, το πυρί, η λογική που του δόθηκε, του υλικού κόσμου, και το πνεύμα-αέρας είναι του πνεύματος της φύσης, οι αισθήσεις και τα συναισθήματα, υπό την όξυνση της φωτιάς, τα πάθη οι επιθυμίες για την ύλη! το Εγώ! ο άνθρωπος υλιστής! που νομίζει όταν αισθάνεται αγάπη ότι βρήκε το Θεό, και δεν κατανοεί ότι βρήκε την Μονάδα του πνεύματος της ψυχής! και όχι τον πυρήνα! το Νου!! τον Λόγο!! το Φως!!

..........

Ο Λυκάονας είναι ο Τριαδικός Θεός, που έχει όλες τις ιδιότητες όλων των δημιουργημάτων του. Λυκά-ονας ..ονας..νόας..Νους!!
είναι ο δεύτερος Νους δημιουργός, είναι οι Επτά Νους Διοικητές,  είναι ο Άνθρωπος δεύτερος θεός Φως και Ζωή, είναι ο άνθρωπος Νους, ο πυρήνας της Μονάδας-ψυχής.
Ο άνθρωπος δεύτερος θεός που από Φως έγινε Νους, και από ζωή έγινε Νους-Μονάδα-ψυχή.

Η ανθρώπινη σάρκα μπορεί να υπάρξει μόνον αν ο Νους-πυρήνας της ψυχής ενσαρκωθεί το σάρκινο σώμα του Δία..όπως και οι αισθήσεις συναισθήματα του αέρα!! του πνεύματος!

..........


Αλλά μια άλλη ιδιότητα του Τριαδικού Θεού είναι τα σάρκινα σώματα, ο Λύκος το άγριο άλογο σάρκινο ανθρώπινο θηρίο.

Και είναι Ύβρις ο Άνθρωπος Νους θεός να ενσαρκωθεί το θηρίο, την ανθρώπινη σάρκα, μέσα στον κατωφερή κόσμο με τα αισθητά σώματα των Τεσσάρων στοιχείων γη, νερό, αέρας, φωτιά, του πυρός και πνεύματος της Ύλης!!.

Ο Λυκάονας είναι όλες οι ιδιότητες και μορφές του Τριαδικού Θεού.
Η Καλλίστη είναι ο Άνθρωπος δεύτερος θεός.
Ο Αρκάδας είναι ο άνθρωπος της Γης.

Ο Λυκάονας πρόσφερε στους θεούς της κατωφερής φύσης τον άνθρωπο της Γης ως γεύμα! τον οποίο σφαγίασε!! τον τιμώρησε να πεθάνει για πάντα επειδή ενσαρκώθηκε στην κατωφερή φύση!!

Στην Οδύσσεια διαβάζουμε ότι παρακάλεσε ο Τηλέμαχος τον Πατέρα Τριαδικό Θεό να μην σφαγιάσει τον άνθρωπο της Γης, αλλά ως τιμωρία να του δώσει τις σιχαμερές αισθήσεις του θανάτου με τον πνιγμό!! και να ενσαρκώνεται συνεχώς την σάρκα.

Μόλις διάβασα κι ένα ωραίο από τους "Δώδεκα"
μνηστήρες του Οδυσσέα!! Ανίερη Δωδεκάδα

Ο ατιμωτικός ο θάνατος για τις άπιστες δούλες του Οδυσσέα
οι 12 απιστες δούλες πρώτα θα πρέπει να καθαρίσουν το παλάτι από τα αίματα, ώστε ίχνος από την εκτέλεση, για στο πάτωμα, για στο τραπέζι, στο μάτι να μη φθάνει

Θάνατο με το σπαθί προστάζει ο Οδυσσέας (Τριαδικός Θεός) για τις δούλες (πνεύμα-σάρκα) που αψηφώντας την αφέντρα τους, (Νους ο πυρήνας της Μονάδας ψυχής) την ταπεινή Πηνελόπη, αποφάσισαν χαρές μόνο να νιώθουνε στα άρπαγα τα χέρια των μνηστήρων.

revealedtheninthwave.blogspot.gr - Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ - Ο ατιμωτικός ο θάνατος για τις άπιστες δούλες του Οδυσσέα


Ο ατιμωτικός ο θάνατος για τις άπιστες δούλες του Οδυσσέα
Η απόφαση του Τηλέμαχου
Ο Τηλέμαχος θεωρεί πολύ βαρύ των γυναικών το κρίμα...
Δεν τίμησαν, ως έπρεπε, το σπιτικό που έτρωγαν το ψωμί του.
Ναι, θα τις εκτελέσουν, όχι όμως όπως όρισε ο πατέρας του.
Τις μάζεψαν, τη σάλα του παλατιού αφού καθάρισαν, σε χώρο ασφαλή, (Πλανήτης Γη)


Όλα τα αποβράσματα μαζεύτηκαν στο καθαρτήριο πλανήτη Γη!!
Μάζεψαν όλες τις αμαρτωλές ψυχές του πνεύματος (Μονάδα) στον πλανήτη Γη.

«Κι ως είχαν όλη πια την κάμαρα τρογύρα συμμαζέψει,
τις δούλες σύραν όξω απ΄ τ΄ όμορφο, το στέριο αρχονταρίκι,
και στην αυλή, στο θόλο ανάμεσα και στον πανώριο φράχτη,
μες στο στενάδι εκεί τις μάντρωσαν, να μην μπορούν να φύγουν».

Ο Τηλέμαχος με δική του πρωτοβουλία απορρίπτει τη διασπάθιση των σωμάτων των υπηρετριών και επιλέγει τον απαγχονισμό, που τότε ταπεινωτικό τον θεωρούσαν και ενδεδειγμένη τιμωρία για όσους σε ηθικά παραπτώματα έπεφταν, που ντροπή στον ίδιο και στην οικογένειά του φέρναν:

....Τηλέμαχος....
«Όχι, σ΄ αυτές δε θέλω θάνατο να δώσω τιμημένο—που στο κεφάλι της μητέρας μου (Νους πυρήνας της θεϊκής ψυχής) κι εμένα (ανθρώπινη θνητή ψυχή, ο Νους πυρήνας), καταφρόνια σκορπούσαν και ντροπή, και πλάγιαζαν μαζί με τους μνηστήρες!»
κι οι δούλες τα κεφάλια τους γραμμή κρατούσαν, κι όλες
θελιά είχαν στο λαιμό, από θάνατο να παν συφοριασμένο,


Ο Οδυσσέας συμβολίζει τον Τριαδικό Θεό.

Η Πηνελόπη συμβολίζει τον Άνθρωπο Νου-πυρήνα της ψυχής

Ο Τηλέμαχος συμβολίζει τον πυρήνα Νους της θνητής ανθρώπινης ψυχής στην Γη.


Θάνατο με το σπαθί προστάζει ο Οδυσσέας για τις δούλες που αψηφώντας την αφέντρα τους, την ταπεινή Πηνελόπη, αποφάσισαν χαρές μόνο να νιώθουνε στα άρπαγα τα χέρια των μνηστήρων:

Ο Τηλέμαχος ζήτησε από τον Πατέρα του Τριαδικό Θεό, να μην σφαγιάσει την ανθρώπινη ανίερη σάρκα του πνεύματος, διότι θεωρείται τιμητικός θάνατος, αλλά ζήτησε να τιμωρηθεί το πνεύμα αλλά και οι άνθρωποι που έγιναν ένα με την σάρκα και την ανίερη Δωδεκάδα..διαβάζουμε στον ΠΟΙΜΑΝΔΡΗ:


παραγίνομαι αὐτὸς ἐγὼ ὁ Νοῦς τοῖς ὁσίοις καὶ ἀγαθοῖς καὶ καθαροῖς καὶ ἐλεήμοσι, τοῖς εὐσεβοῦσι, καὶ ἡ παρουσία μου γίνεται βοήθεια, καὶ εὐθὺς τὰ πάντα γνωρίζουσι
καὶ τὸν πατέρα ἱλάσκονται ἀγαπητικῶς καὶ εὐχαριστοῦσιν
εὐλογοῦντες καὶ ὑμνοῦντες τεταγμένως πρὸς αὐτὸν τῇ
στοργῇ, καὶ πρὸ τοῦ παραδοῦναι τὸ σῶμα ἰδίῳ θανάτῳ
μυσάττονται τὰς αἰσθήσεις, εἰδότες αὐτῶν τὰ ἐνεργήματα·
μᾶλλον δὲ οὐκ ἐάσω αὐτὸς ὁ Νοῦς τὰ προσπίπτοντα ἐνεργήματα τοῦ σώματος ἐκτελεσθῆναι.
πυλωρὸς ὢν ἀποκλείσω τὰς εἰσόδους τῶν κακῶν καὶ αἰσχρῶν ἐνεργημάτων, τὰς ἐνθυμήσεις ἐκκόπτων.



τοῖς δὲ ἀνοήτοις καὶ κακοῖς καὶ πονηροῖς καὶ φθονεροῖς καὶ πλεονέκταις καὶ φονεῦσι καὶ ἀσεβέσι πόρρωθέν εἰμι, τῷ τιμωρῷ ἐκχωρήσας δαίμονι, ὅστις τὴν ὀξύτητα τοῦ πυρὸς προσβάλλων θρώσκει αὐτὸν αἰσθητικῶς καὶ μᾶλλον ἐπὶ τὰς ἀνομίας αὐτὸν ὁπλίζει, ἵνα τύχῃ πλείονος τιμωρίας, καὶ οὐ παύεται ἐπ' ὀρέξεις ἀπλέτους τὴν ἐπιθυμίαν ἔχων, ἀκορέστως σκοτομαχῶν, καὶ τοῦτον βασανίζει, καὶ ἐπ' αὐτὸν πῦρ ἐπὶ τὸ πλεῖον αὐξάνει.

..........

Η απόφαση του Τηλέμαχου
Ο Τηλέμαχος θεωρεί πολύ βαρύ των γυναικών το κρίμα...
Δεν τίμησαν, ως έπρεπε, το σπιτικό που έτρωγαν το ψωμί του.
Ναι, θα τις εκτελέσουν, όχι όμως όπως όρισε ο πατέρας του.
Τις μάζεψαν, τη σάλα του παλατιού αφού καθάρισαν, σε χώρο ασφαλή, (Πλανήτης Γη)


«Κι ως είχαν όλη πια την κάμαρα τρογύρα συμμαζέψει,
τις δούλες (ψυχές Μονάδες) σύραν όξω απ΄ τ΄ όμορφο, το στέριο αρχονταρίκι,
και στην αυλή, στο θόλο ανάμεσα και στον πανώριο φράχτη,
μες στο στενάδι εκεί τις μάντρωσαν, να μην μπορούν να φύγουν».

«Όχι, σ΄ αυτές δε θέλω θάνατο να δώσω τιμημένο—που στο κεφάλι της μητέρας μου κι εμένα καταφρόνια σκορπούσαν και ντροπή, και πλάγιαζαν μαζί με τους μνηστήρες!»
κι οι δούλες τα κεφάλια τους γραμμή κρατούσαν, κι όλες
θελιά είχαν στο λαιμό, από θάνατο να παν συφοριασμένο


.........
..................


Εσύ πήγες πολύ καλά!! Εγώ έχω πάθει ζημιά σήμερα. 
Έκανα κάποιες σκέψεις που κλόνισαν το οικοδόμημα των επτά σφαιρών και προσπαθώ να τις τακτοποιήσω για να σου τις παρουσιάσω και να με βοηθήσεις. Θέλω λίγο χρόνο. 
Θα σου βάλω δύσκολα. 

Και μετά θα χαρώ αυτά που ανακάλυψες πρωί πρωί, αφού μου λύσεις τον κόμπο που δημιούργησα με την σκέψη μου.

Περιμένω τις ερωτήσεις σου!


Και μην μου μιλάς για κόμπους! και γόρδιους δεσμούς!

Ότι δεν λύνεται κόβεται!!





Έκανα τις εξής σκέψεις ορμώμενη από το άρθρο της συμμαθήτριας μου, το οποίο λέει:

"Τότε αρχίζει ο περίπλους δια των πλανητικών σφαιρών. 
Εις εκάστην πλανητικήν τροχιάν περιβάλλεται διά ενός αιθέριου χιτώνα και με την αντίστοιχο εις έκαστον πλανήτη ιδιότητα : Κρόνος, Δίας, Άρης, Ήλιος, Αφροδίτη, Ερμής, σελήνη."

Πρόσεξε. Βάζει και την Σελήνη στις 7 πλανητικές σφαίρες, ενώ σήμερα ξέρουμε οτι είναι δορυφόρος, βάζει και τον Ήλιο, ενώ ο ήλιος δεν είναι πλανήτης αλλά απλανής αστέρας.

Πιθανόν λοιπόν όταν ακούμε για τις επτά σφαίρες να εννοούν απλώς το δικό μας ηλιακό σύστημα με τους πλανήτες οι οποίοι κινούνται σε κυκλική τροχιά.


Βέβαια, μας λέει οτι η έννοια των πλανητών είναι συμβολική και αναφέρεται σε επίπεδα η ουρανούς του Δημιουργημένου Συμπαντος. Αλλά εγώ ήδη έχω μπει σε σκέψεις.
Ο νοητός ήλιος Απόλλων ενδεχομένως δεν είναι παρά ο κανονικός ήλιος και όχι κάτι το συμβολικό και μεταφυσικό.
Ενδεχομένως.
Αλλά η ομοιότητα μου δημιουργεί υποψίες. Οτι οι σφαίρες είναι απλώς οι τροχιές των πλανητών, η μία μέσα στην άλλη.
Δες το σχήμα.
Βέβαια υπάρχει το "όπως επάνω έτσι και κάτω.
Αλλά με προβληματίζουν τα λάθη.
Ας δούμε τα προβλήματα ένα ένα.
Κατ' αρχήν να πούμε οτι Πλανήτες λέγονται γιατί πλανούνται/περιπλανούνται/τριγυρίζουν γύρω από τον ήλιο σε τροχιές.
Η ετυμολογία της λέξης «πλανήτης» προέρχεται από την αρχαιοελληνική φράση «πλανῆτες ἀστέρες» (άστρα που περι-πλανιούνται, μετακινούνται χωρίς μόνιμο τόπο), σε αντίθεση με τους ίδιους τους αστέρες/ήλιους, που μοιάζουν ακίνητοι στον ουράνιο θόλο (εξ ου και η ονομασία «ἀπλανεῖς ἀστέρες»). Είναι παράγωγο της λέξης «ο πλάνης» που σημαίνει περιπλανώμενος, χωρίς μόνιμη διαμονή.

Στοὺς ἀρχαίους Ἕλληνες ἦταν γνωστοὶ μόνο οἱ πέντε εὐπαρατήρητοι πλανῆτες Ἑρμῆς Ἀφροδίτη Ἄρης Ζεὺς Κρόνος.

Στην αρχαία Ελλάδα, Κίνα και Βαβυλωνία και όλους τους προσύγχρονους πολιτισμούς, πιστευόταν σχεδόν καθολικά ότι η Γη ήταν το κέντρο του Σύμπαντος, και όλοι οι πλανήτες περιφέρονταν γύρω από τη Γη. Ο λόγος ήταν το γεγονός ότι οι πλανήτες έμοιαζαν να περιφέρονται γύρω από τη Γη κάθε μέρα και η κοινή αντίληψη ήταν ότι η Γη ήταν σταθερή.

Έτσι λοιπόν στην σύλληψη με τους επτά κόσμους/σφαίρες, παρουσιάζεται η γη μας σαν η εσωτερική σφαίρα αφού εθεωρείτο οτι όλα γυρίζουν γύρω από αυτήν.

Κατάλαβες τι έχω πάθει;


Φωτογραφία



Φωτογραφία



"Τότε αρχίζει ο περίπλους δια των πλανητικών σφαιρών. Εις εκάστην πλανητικήν τροχιάν περιβάλλεται διά ενός αιθέριου χιτώνα και με την αντίστοιχο εις έκαστον πλανήτη ιδιότητα : Κρόνος, Δίας, Άρης, Ήλιος, Αφροδίτη, Ερμής, σελήνη."

ΛΑΘΟΣ ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΚΑΝΕΣ

Ο ΚΡΟΝΟΣ
ΣΥΜΒΟΛΖΕΙ ΤΟΝ ΟΓΔΟΟ ΟΥΡΑΝΌ ΤΟΝ ΔΕΎΤΕΡΟ ΝΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΌ.

Ο ΔΙΑΣ
ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΩΝ ΕΠΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΩΝ ΤΟΥΣ ΕΠΤΑ ΟΥΡΑΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΤΑ ΚΟΣΜΟΥΣ.
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΟΥΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΕΛΘΕΙ ΣΤΟΝ ΟΓΔΟΟ ΟΥΡΑΝΟ.

Ο ΑΡΗΣ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΤΙΣ ΜΑΧΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΕΠΤΑ ΟΥΡΑΝΟΥΣ ΤΟΥ ΚΤΙΣΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΕ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΙΣΘΗΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΝΔΥΘΕΙ Ο ΝΟΥΣ-ΠΥΡΗΝΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ


Ο ΗΛΙΟΣ 
ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΤΟ ΝΟΗΤΟ ΦΩΣ ΤΗΝ ΠΥΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΝΟΥΣ ΠΥΡΗΝΑΣ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΠΙΣΩ ΤΟΥ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ-ΨΥΧΗ ΣΤΟΝ ΚΑΤΩΦΕΡΗ ΥΛΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ.

Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ Ο ΕΡΜΗΣ ΚΑΙ Η ΣΕΛΗΝΗ ΣΥΜΒΟΛΙΖΟΥΝ ΤΑ ΑΙΣΘΗΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΝΔΥΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ-ΨΥΧΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΝΩΘΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΟΥΣ ΠΥΡΗΝΑΣ.

Η ΣΕΛΗΝΗ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΤΟΝ ΠΙΟ ΚΑΤΩΦΕΡΗ ΥΛΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΓΗ.




Εντάξει με τους συμβολισμούς. Αλλά ξύπνησα με την υποψία οτι ίσως δεν υπάρχει συμβολισμός αλλά περιγραφή του ορατού κόσμου έτσι όπως φαίνεται από την γη. 


Μία γεωκεντρική αντίληψη δηλαδή, με την γη στο κέντρο και γύρω τις τροχιές των πλανητών. 

Οτι η ψυχή κατεβαίνει από τον ουρανό, περνά από τους άλλους πλανήτες και φτάνει στο κέντρο του κύκλου που νόμιζαν οτι ήταν η Γη μας. 

Καταλαβαίνεις πόσο με αναστάτωσε αυτή η υποψία. Και δεν ξέρω πώς να την ξεφορτωθώ.



Εσύ μάλλον δεν κατάλαβες ότι γνώριζαν ήδη για τον γαλαξία και τα όσα εμπεριέχει μέσα του.


Άρα δεν μιλούσαν για κέντρο τον πλανήτη Γη αλλά ως κέντρο τις Άρκτους!! τον Ήλιο που μας οδηγεί στην μεγάλη Άρκτο του γαλαξία! και από εκεί βρίσκεται άλλος κόσμος πάνω από το κεφάλι του γαλαξία όπως μας λέει ο Ερμής στους Τριάντα έξι Δέκαρχους.
.


Εν τω μεταξύ αργότερα ανακαλύφτηκε οτι οι πλανήτες είναι 9
Ο Ουρανός, ο Ποσειδώνας και ο Πλούτωνας δεν ήταν ορατοί τότε με γυμνό οφθαλμό, αλλά στα νεότερα χρόνια με όργανα ακριβείας.

Φωτογραφία




Το ότι δεν είναι "ορατοί" τι σου λέει;

Ο Ουρανός συμβολίζει τον κάθε κόσμο από τους Επτά κόσμους της Ύλης που περικλείονται μέσα του, και κάθε ουρανός και ένας κόσμος...Ένας από τους Επτά Διοικητές.


Το Ηλιακό σύστημα χωρίζεται σε δύο περιοχές: σε αυτή των Εσωτερικών (ή Γήινων) Πλανητών, με τέσσερις πλανήτες που έχουν στέρεα επιφάνεια και σύσταση παρόμοια με αυτή της Γης (πυρίτιο και σίδηρο) και βρίσκονται πιο κοντά στον ήλιο,
Και στους Εξωτερικούς Πλανήτες ή Γίγαντες Αερίων, τους πιο απομακρυσμένους από τον ήλιο, με τέσσερις πλανήτες που αποτελούνται κυρίως από αέρια και είναι πολύ μεγαλύτεροι απ' τη Γη.

Οι αρχαίοι Έλληνες αρχικά δεν απέδωσαν τόσο μεγάλη σημασία στους πλανήτες όσο οι Βαβυλώνιοι. Οι Πυθαγόρειοι, τον 6ο και 5ο αιώνα π.Χ. φαίνεται να έχουν αναπτύξει τη δική τους ανεξάρτητη πλανητική θεωρία, στην οποία η Γη, ο Ήλιος, η Σελήνη και οι άλλοι πλανήτες περιστρέφονται γύρω από μία «Κεντρική Φωτιά» στο κέντρο του Σύμπαντος.


Θα ξεκολλήσω, θέλω λίγο σπρώξιμο.

Το 2006 θεωρήθηκε ότι ο Πλούτωνας δεν είναι πλανήτης αλλά νάνος πλανήτης κι έτσι οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι οκτώ.


Εντελώς ενημερωτικά. 

Δηλαδή μου λες ότι υπάρχει μόνο το ηλιακό μας σύστημα.
Ούτε καν ο γαλαξίας. Διότι αυτο μου λες τώρα.
Και όλα τα άλλα που ενυπάρχουν μέσα στον γαλαξία;
Και όλοι οι άλλοι γαλαξίες τι είναι;

Όχι. Λέω οτι ο αρχαίος κόσμος ήξερε για τον γαλαξία και τα διάφορα ηλιακά συστήματα γιατί τα έβλεπε στον ουράνιο θόλο, αλλά νόμιζε πως στο δικό μας ηλιακό σύστημα η γη ήταν στο κέντρο και ο ήλιος και οι άλλοι πλανήτες γύριζαν γύρω από αυτήν.


Για χαζούς τους περνάς τους Έλληνες;
Άλλωστε υπάρχουν στα Ερμητικά κείμενα ξεκάθαρα γραμμένα στους 36 Δέκαρχους για τον γαλαξία που εμπεριέχει αστρικά συστήματα με κέντρο την Άρκτο την μαύρη τρύπα που ονομάζουμε σήμερα εμείς, αλλά και σε άλλα κείμενα του, ο τρόπος που λειτουργεί ο κτιστός κόσμος.
Και δεν αναφέρεται στο ηλιακό σύστημα..μην τρελαθούμε τελείως.

Ο Ερμής, η Αφροδίτη, η Γη, και ο Άρης ταξινομούνται στους λεγόμενους «Γήινους Πλανήτες» καθώς έχουν παρόμοια σύσταση και μορφολογία με τη Γη (βραχώδεις με συμπαγή πυρήνα). Ο Δίας, ο Κρόνος, ο Ουρανός και ο Ποσειδώνας, ανήκουν στην κατηγορία των «Αέριων Πλανητών» ή «Γιγάντων αερίων». Η σύστασή τους είναι αέρια (Υδρογόνο κυρίως). Ίσως γι' αυτό να λένε οτι τα σώματα που έπαιρνε ο άνθρωπος από τις διάφορες σφαίρες ήταν από πιο αραιά υλικά έως πυκνότερα πλησιάζοντας την γη. Γιατί ο Δίας , Κρόνος κλπ είναι από αέρια.


Και έξω από το ηλιακό σύστημα;
Δεν υπάρχουν άλλοι Ζωφόροι Ζωδιακοί κύκλοι με Αστέρες σαν τον δικό μας ήλιο και πλανήτες;

Εγώ έπαθα αυτήν την δηλητηρίαση. Αυτά παθαίνει όποιος διαβάζει κείμενα όπως αυτό, από Στοά πρέπει να είναι. Κλονίζεται.
Λέει βέβαια ότι η αντιστοιχία είναι συμβολική αλλά εγώ τον διανοητικό κλονισμό μου τον έπαθα.


Υπάρχουν και το ήξεραν. Αλλά η περιγραφή των 7 σφαιρών μπορεί να είναι απλώς η περιγραφή του ηλιακού μας συστήματος με κέντρο την γη όπως νόμιζαν.

Όποιος έχει Νου ..σκέφτεται .
με Λογική!!
Δεν τρώει αμάσητο το παραμύθι.
Σου εξήγησα ότι δεν έβλεπαν ηλιοκεντρικά τον κόσμο γύρω τους οι Έλληνες...εδώ σου περιγράφει ο Ερμής Τρισμέγιστος στους 36 Δέκαρχους  ολόκληρη την λειτουργία του γαλαξία μας που ενεργεί από έξω ο Διοικητής.

Μη με κάνεις παρέα σήμερα. Γιατί θα σε παρασύρω όλη μέρα σε αμφισβήτηση την στιγμή ακριβώς που φτάσαμε στην κορυφή.
Θα το θεραπεύσω μόνη μου.


Σβήστα όλα. Δεν χρειάζεται να δηλητηριαστεί και κανένας αναγνώστης που θα τα διαβάσει τυχαία.


Δώσε ότι γουστάρεις..σε προκαλλώ!

Δεν θα σβήσω τίποτα απολύτως. Διότι θέλω να έχω αναγνώστες που έχουν το Νου και σκέφτονται! όχι ζώα που τρώνε αμάσητο το κάθε παραμύθι.

Χαχαααα δεν μου έρχεται τώρα κάτι άλλο. Είχα μία πτώση. Πρώτη φορά. Μόλις τα αγγίξαμε όλα. Μπήκε αυτή η πονηρή σκέψη στο αθώο μυαλό μου.
Θα την αντιμετωπίσω.


Σύμφωνα με το δικό σου σκεπτικό δεν υπάρχει τίποτα απολύτως πέραν του ηλιακού μας συστήματος..διότι αυτό μου λες!
Αλλά με το ίδιο σκεπτικό, αφού βλέπεις και άλλα αστέρια σαν τον ήλιο, και άλλους γαλαξίες, τότε δεν υπάρχουν, μα και με το ίδιο σκεπτικό δεν υπάρχουν ούτε οι άλλοι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος, αλλά δεν υπάρχει ούτε ο ήλιος! ..αλλά μόνον ο πλανήτης Γη που ζούμε και περπατάμε πάνω σ'αυτόν...και μετά; που πεθαίνουμε τι; που πάμε; ποιος έκανε αυτόν τον μοναδικό πλανήτη Γη με όλα τα αόρατα γύρω του;




Χαχαχαα δεν λέει αυτό αυτή η σκέψη μου. 
Σήμερα ξέρουμε ότι όχι μόνο υπάρχει σύμπαν με αμέτρητους γαλαξίες σαν τον δικό μας, αλλά ενδεχομένως να υπάρχουν και άπειρα σύμπαντα. Ακόμη και η θεωρία ότι το σύμπαν είναι ένα αχανές φράκταλ υπάρχει. 

Λέει ότι την εποχή εκείνη δεν τα ήξεραν αυτά. 
Ήξεραν μια γη στο κέντρο και γύρω της να γυρνάν οι επτά σφαίρες/πλανήτες, μέσα στις οποίες βάζουν και τον ήλιο και την Σελήνη. 

Και θα μου πεις, πώς γίνεται αυτό αφού έβλεπαν και τα χιλιάδες αστέρια, ξέραν και τα ονόματα των αστερισμών ακόμα. Κύνας ο Σείριος, Μα τον Κύνα ορκίζεται ο Σωκράτης. Άρα κάτι δεν πάει καλά στον απλοϊκό συλλογισμό μου και πρέπει να ανασυγκροτήσω την σκέψη μου.

Κι εσύ σαν άλογο ζώον (δεν αναφέρομαι σε σένα προσωπικά αλλά για αυτούς που τα πιστεύουν) τρως αμάσητο το παραμύθι χωρίς πρώτα να συνδιάσεις μόνος σου αυτά που είπαν οι πρόγονοι μας!! και αυτά που μπορείς να δεις εσύ με τα δικά σου μάτια με τον δικό σου Νου την δική σου λογική, πόσο ζώα είμαστε τελικά! απορώ!! που πιστεύουμε τα πάντα χωρίς πρώτα να σκεφτούμε με την ορθή λογική αν ισχύουν!

Εσύ από χτες τα ονόμασες χαζά αυτά με τους πλανήτες.
Λες: " Μόνον για τις πύλες μιλά λίγο μπερδεμένα..από έναν πλανήτη σε άλλο και χαζά."

Αλλά εγώ κόλλησα. Διάβασα μετά και ότι οι Πυθαγόρειοι, τον 6ο και 5ο αιώνα π.Χ. ανέπτυξαν τη πλανητική θεωρία, στην οποία η Γη, ο Ήλιος, η Σελήνη και οι άλλοι πλανήτες περιστρέφονται γύρω από μία «Κεντρική Φωτιά» στο κέντρο του Σύμπαντος. Και λέω νάτο και το "κατανοήσας την του θεού κτίσιν εν τω πυρί". Νάτο και το πυρ.
Επομένως παθαίνει και τέτοια πισωγυρίσματα ο άνθρωπος όταν θέλει να συνδυάσει την λογική των αισθήσεων με τον Λόγο του Νου. Τα μπερδεύει!!!


Ποια είναι η κεντρική φωτιά; η του θεού κτίση εν το πυρί;
ποιο είναι το κέντρο του σύμπαντος; από την στιγμή που σύμπαν οι Έλληνες εννοούσαν τον γαλαξία και όχι τον ήλιο;;;;;
και Ζωφόρο Ζωδιακό κύκλο το ηλιοκεντρικό σύστημα;

Τα ξεχνάς όλα; τι λέμε τόσο καιρό; γιατί κολλάς σε βλακείες;
Αφού τα λύσαμε αυτά και τα προσπεράσαμε.

Εσύ παθαίνεις πισωγυρίσματα και τα μπερδεύεις, διότι ο εγκέφαλος σου δεν μπορεί να αποβάλλει τα σκουπίδια που γέμισες τόσα χρόνια.. χα χα


Πιστεύεις ότι έκανα καλά που σου το μετέφερα ή έπρεπε να το αντιμετωπίσω/ λύσω μόνη μου; 

Πιστεύω ότι έκανες πολύ καλά, διότι πρέπει επιτέλους να ξυπνήσουν οι κοιμισμένοι ..όσοι έχουν το Νου

Πρέπει να πάρω αναρρωτική άδεια σήμερα, να ξεκουράσω το μυαλό μου. Θα παρακολουθώ μόνο.


Πήγαινε διάβασε τους ΤΡΙΑΝΤΑ ΕΞΙ ΔΕΚΑΡΧΟΥΣ για να δεις ότι μιλά ο Ερμής Τρισμέγιστος για τον γαλαξία μας, και όχι για τον Ζωφόρο Ζωδιακό κύκλο που είναι το ηλιοκεντρικό μας σύστημα των πλανητών.
Α, ώστε ξέρεις για τον ζωφόρο ζωδιακό κύκλο για τον οποίο δεν έχω ιδέα και κάθε φορά τον προσπερνώ ως άγνωστη λέξη!
Θα το διαβάσω. Θα διαβάσω και άσχετα να ξεκολλήσω. Διάβασα πριν λίγο: Υπολογίζεται ότι μόνο στο δικό μας σύμπαν υπάρχουν περίπου 100 δισεκατομμύρια γαλαξίες και κάθε ένας από αυτούς έχει περίπου 100 δισεκατομμύρια ήλιους, γύρω από τους οποίους περιφέρεται ένας τεράστιος αριθμός πλανητών. Ο κ. Νανόπουλος είπε ακόμα ότι ο ήλιος κάποτε θα «σβήσει», όμως το σύμπαν μας, που συνεχώς διαστέλλεται, είναι «ανοιχτό», συνεπώς ποτέ δεν θα «πεθάνει», ενώ είναι πιθανό να κάνει «μετάβαση» σε ένα άλλο σύμπαν-φυσαλίδα.
Το κάθε σύμπαν είναι μια φυσαλίδα.



Ο κύριος Νανόπουλος και κάθε νανόπουλος δεν μας έχει πει όμως αυτό που μας έχει πει ο αστροφυσικός και έγκριτος επιστήμονας, Μάνος Δανέζης, ότι πέραν του υλικού φάσματος μας αποκρύβεται ότι υπάρχει άλλο σύμπαν όπου δεν υπάρχει ο υλικός κόσμος!!
Και μάλιστα ότι πίσω από αυτό το μη υλικό σύμπαν κρύβεται άλλο σύμπαν!! και άλλο πιο μετά!


- Είπα σε κάποιο σημείο, παιδί μου, ότι υπάρχει ένα σώμα που περιέχει τα πάντα.

Φαντάσου το λοιπόν αυτό σαν ένα σχήμα κυκλικό, γιατί έτσι είναι το σύμπαν.
Χαχα σύμπαν- Φυσάλίδα


Κύκλος!! Ουρανός!! που περικλείει όλους τους γαλαξίες! 

Ναι, περικλείει όλους του γαλαξίες. Σωστά. 

Μμμμ, δεν τα ξέρω αυτά γιατί όλα του Δανέζη είναι σε βίντεο κι εγώ βαριέμαι, είμαι αναγνώστης. 


Εσύ που είδες να κάνει μετάβαση το υλικό σύμπαν μέσα σε μη υλικό σύμπαν; χαχα από πότε η ύλη, η γη και το νερό, μπορούν να γίνουν αιθερικό σύμπαν; χαχα


Κύκλος, ουρανός, φυσαλίδα, το ίδιο πράγμα. 
Και μέσα το σύμπαν. 

Εντάξει βγήκα από την πλάνη μου. Αυτό ήταν το κλειδί.

Ποιο είναι το ίδιο πράγμα; αυτό με του Νανόπουλου την βλακεία; χαχα

Ξεμπλόκαρα! Ας πιω έναν καφέ γιατί δεν ήπια από το πρωί. 
Σε περίμενα να ξυπνήσεις να σου τα πω. 

Πάρε κι εσύ έναν καφέ πριν αρχίσεις τα δύσκολα.

Το κλειδί ήταν η φυσαλίδα.

 Χαχα εγώ αυτό το κλειδί χρειαζόμουν, τι σε πειράζει; 

Γιατί η φυσαλίδα είναι μεγάλη βλακεία!! γι'αυτό!
Δεν μπορείς να κρατάς ότι σου γουστάρει! χωρίς να βλέπεις την συνέχεια σε αυτά που γράφει η Ελληνική γραμματεία! ..Γι'αυτό με πειράζει!


Πάντως εγώ θεραπεύτηκα. Ήταν η μαγική λέξη που χρειαζόμουν. Γιατί είναι βλακεία η φυσαλίδα; Και για την θεωρία αυτή ξέρεις; αμάν πια!!! 

Γιατί εσύ πιστεύεις ότι θα γίνεις αθάνατο αιθερικό σώμα κάποια στιγμή που θα ενωθεί το υλικό σύμπαν με το ανώτερο αιθερικό....κούνια που σε κούναγε.



Τι δηλαδή; πού διαφωνείς;
Γιατί; έτσι λέει;


Μας δουλεύεις; μου δίνεις τις βλακείες του Νανόπουλου και πας να το περάσεις ντούκου; διότι λέει βλακείες!!


Να ένα σύμπαν φυσαλιλδων. Να το δω ή είναι βλακεία;
youtube.com - Ένα σύμπαν φυσαλίδων - Μάνος Δανέζης, Στράτος Θεοδοσίου


Α Χαχαχααα
Χαχααα γέμισε φυσαλίδες η ζωή μου


Άρχισες τα βίντεο πάλι;
Σου εξήγησα ότι ο Μάνος Δανέζης είπε..κάτι που αποκρύβεται από την επίσημη και έγκριτη επιστήμη.. ότι δηλαδή υπάρχουν και άλλα σύμπαντα πέραν του υλικού.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο Μάνος Δανέζης και κάθε άθεος Δανέζης γνωρίζει την ΑΛΗΘΕΙΑ!!

Ότι όλα είναι ΝΟΗΤΑ!! 
ΑΡΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΌΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΠΌ ΠΊΣΩ! 
ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΗ Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΤΗΣ ΚΒΑΝΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΑΚΟΥΣΩ!


Αποσύρω όλες τις φυσαλίδες. 
Δεν αφήνεις τον άλλον να γελάσει, να χαρεί να πιεί τον καφέ του.

Στον Μορφέα;..τίποτα δεν περνά χωρίς επεξεργασία!



Μα τι μας νοιάζει αν δεν έχουν φτάσει στον Δημιουργό; παρακολουθούμε τις ανακαλύψεις που κάνουν από κάτω προς τα επάνω. Εμείς ξεκινάμε από πάνω προς τα κάτω. Αλλά οι πληροφορίες που δίνουν για την ύλη δεν μας είναι άχρηστες. 

Η γη και το νερό δεν έχουμε αποφασίσει ακόμη τι είναι; 
είναι πυκνώσεις του αιθέρα; 
είναι άτομα αερίων που ενώνονται και σχηματίζουν μόρια; Ούτε από μένα περνάει τίποτε. Μια φυσαλίδα πήγα κι εγώ μια φορά να περάσω και κόπηκα. 

Το συνεχίζεις; μην πας να μου την μπεις στα πονηρά! και να μου περάσεις την δήθεν "πληροφορία" της ύλης (γη, νερό) ότι μπορεί να συνυπάρξει με το ανώτερο αιθερικό πεδίο του πυρός, αλλά και του πνεύματος χωρίς την ύλη!

Αυτό που λες ήδη συμβαίνει εδώ στον υλικό κόσμο
Διότι αυτό που υπαινίσσεσαι αυτό που λες, ήδη συμβαίνει εδώ στον υλικό κόσμο!


Τότε, αν δεν είναι πύκνωση ενέργειας, παραμένει εκκρεμές το ερώτημα πώς δημιουργήθηκε η γη και το νερό από το σκότος, από την ανυπαρξία.

Εγώ πονηρά; πώς το σκέφτηκες αυτό; 


Μα! θα με τρελάνεις; διότι μου λες ότι θα συνυπάρξει η ύλη με τον ανώτερο αιθερικό ουρανό, από την στιγμή που ήδη αυτό συμβαίνει εδώ στον υλικό κόσμο;;

Δεν υπάρχει εδώ αυτή η ένωση του πυρός (φωτιά), και πνεύματος (αέρας),  με την γη και το νερό;;;;;;

Ε αυτή η ένωση αυτόν τον κόσμο μας δίνει..τον θνητό!! όπου όλα ζουν και πεθαίνουν!




Πότε είπα οτι θα συνυπάρξει η ύλη με τον ανώτερο αιθερικό ουρανό; αυτό όχι μόνο δεν το είπα αλλά δεν το καταλαβαίνω κι όλας τι σημαίνει. Τι σημαίνει αυτό;



Εδώ το είπες!

Α, ώστε ξέρεις για τον ζωφόρο ζωδιακό κύκλο για τον οποίο δεν έχω ιδέα και κάθε φορά τον προσπερνώ ως άγνωστη λέξη!
Θα το διαβάσω. Θα διαβάσω και άσχετα να ξεκολλήσω.

Διάβασα πριν λίγο: Υπολογίζεται ότι μόνο στο δικό μας σύμπαν υπάρχουν περίπου 100 δισεκατομμύρια γαλαξίες και κάθε ένας από αυτούς έχει περίπου 100 δισεκατομμύρια ήλιους, γύρω από τους οποίους περιφέρεται ένας τεράστιος αριθμός πλανητών.

Ο κ. Νανόπουλος είπε ακόμα ότι ο ήλιος κάποτε θα «σβήσει», όμως το σύμπαν μας, που συνεχώς διαστέλλεται, είναι «ανοιχτό»,
συνεπώς ποτέ δεν θα «πεθάνει», ενώ είναι πιθανό να κάνει «μετάβαση» σε ένα άλλο σύμπαν-φυσαλίδα.
Το κάθε σύμπαν είναι μια φυσαλίδα.

....

Με το δεύτερο σκέλος του σχολίου συμφωνώ και το κατανοώ. Πυρ και πνεύμα ενώνονται με γη και νερό και μας δίνουν τον θνητό κόσμο, τον δικό μας.

Ούτε το κατάλαβα τι σημαίνει. Εγώ για το ότι το σύμπαν είναι φυσαλίδα το ανέφερα.

Ξέρεις τι κατάλαβα; οτι υπάρχουν πολλά υλικά σύμπαντα σαν το δικό μας. Κάποτε μπορεί το δικό μας σύμπαν να ενωθεί με ένα άλλο.


Ποια υλικά σύμπαντα; αυτό το σύμπαν που ζεις τώρα είναι τα Τέσσερα στοιχεία ενωμένα!
Στα άλλα υλικά σύμπαντα πέραν αυτού του σύμπαντος ζουν τα Τέσσερα στοιχεία εκδηλωμένα ΧΩΡΙΣΤΑ!! ΕΝΑ ΕΝΑ



Ώστε σε νευρίασα ε; Πρώτη φορά σε νευριάζω και μάλιστα για κάτι που δεν κατανοούσα αλλά το αντέγραψα γιατί μου άρεσε η φυσαλίδα. Νόμισα οτι είναι το ίδιο μ' αυτό που εμείς λέμε ουρανό η ακόμη και κρανίο του νου του δημιουργού.

Ε, και τα άλλα σύμπαντα δεν είναι ίδια με το δικό μας; Αφού μιλάμε για τον ορατό υλικό κόσμο μας. Με τηλεσκόπιο τα βλέπουν.

Δεν ήθελα να σε νευριάσω. Η άγνοια μου σε νευρίασε. 


Δεν με εκνεύρισες, αλλά δεν μπορώ την στοιχειώδη λογική να την προσπερνάμε, και να κολλάμε σε θέματα που είναι δίχως λογική και ανθρωποκεντρικά κοινώς γήϊνα.

Πως θα σε δει αυτό που είναι διαφορετικό από εσένα; και βλέπει με άλλα μάτια;;


Ότι βλέπεις εσύ είναι και αυτό ίδιο με σένα! κατάλαβε το.
Με ότι μάτια βλέπεις..αυτό θα δεις!..ψεύτικα ή αληθινά.


Ότι μπορείς να διανοηθείς φτάνει μέχρι τα όρια του υλικού σύμπαντος, οπότε είναι αδύνατον να δεις την αλήθεια του αμέσως επόμενου σύμπαντος εκ των Επτά.


Κυκλοφορώ όμως στα όνειρα χωρίς το βαρύ υλικό σώμα. 
Έχω μια ιδέα επομένως.

Ποια όνειρα.
Έχουν γη και νερό μέσα;


Δεν έχουν. Πετάω, βρίσκομαι εκεί που θα σκεφτώ. 

Τότε γιατί επιμένεις για την συγχώνευση του υλικού κόσμου στον ανώτερο ουρανό. Ότι γνωρίζεις εδώ και ότι σκέφτεσαι παύει να υπάρχει στον αμέσως επόμενο ουρανό.


Δεν επιμένω. Πάω βόλτα.



Μου γράφεις: Τότε γιατί επιμένεις στην συγχώνευση του υλικού κόσμου στον ανώτερο ουρανό; 


Δεν σκέφτηκα ποτέ κάτι τέτοιο. 
Αφού στο εξήγησα και πιο πριν. 

Υπέθεσα ότι τα σύμπαντα αυτά για τα οποία μιλάει παραπάνω είναι όλα ίδια με το δικό μας, υλικά σύμπαντα, από γη, νερό, πυρ και πνεύμα. 

Δεν σκέφτηκα ούτε μια στιγμή ότι μπορεί να εννοεί τους υπόλοιπους επτά κόσμους των σφαιρών, δηλαδή τους ανώτερους κόσμους. 

Όπως δηλαδή έχουμε πολλούς γαλαξίες, όλοι υλικοί, έτσι ερμήνευσα και τα πολλά σύμπαντα, όλα υλικά και μέσα στην δική μας κατώτατη σφαίρα. 

Λες αυτός να εννοεί κάτι άλλο; 

Εσύ κατάλαβες ότι εννοεί σύμπαντα των ανώτερων διαστάσεων; 

Αυτά που λέμε επτά σφαίρες η μία μέσα στην άλλη; 

Δεν το κατάλαβα γιατί δεν ήξερα καθόλου την θεωρία αυτή. Και έβαλα την παράγραφο εκείνη μόνο για την λέξη φυσαλίδα. Αν δεν σου έδωσα ούτε τώρα να καταλάβεις, πώς αλλιώς να το πω;


Θέλεις να με βγάλεις τρελό; ή θέλεις να σου αραδιάζω ένα ένα τα όσα ανέφερες;

Καταρχήν ξεκινάς να μου αποδείξεις ότι οι Επτά Ουρανοί του κτιστού κόσμου είναι το ηλιακό μας σύστημα.

Αφού σου κατέρριψα την θεωρία σου, μετά το γύρισες στο ότι το υλικό σύμπαν μπορεί να γίνει ίδιο (αφομοιωθεί) σε έναν ανώτερο Ουρανό...και μου πετάς τώρα την σπόντα λέγοντας ότι ο ένας Ουρανός βρίσκεται μέσα στον άλλο!!

Ξέχασες όμως ότι ο κτιστός κόσμος είναι σε σπειροειδή μορφή!! και μάλιστα κατωφερή!! άρα απλά ενώνονται με τις πύλες, ο κατώτερος με τον ανώτερο! αλλά επίσης και το ότι υπάρχει δίοδος διαφυγής από τις πύλες αμέσως στον Όγδοο Ουρανό, αλλά και σε κάθε ουρανό! διότι όποιος μπορεί να βγει από τους κύκλους μπορεί να εισέλθει σε οποιονδήποτε κύκλο!

Με τον ίδιο τρόπο που εισήλθε ο άνθρωπος δεύτερος θεός απευθείας  στον κατωφερή κόσμο.



Καλά, δεν λέμε ότι η δημιουργία, είναι επτά σφαίρες, η μία μέσα στην άλλη;


Είδες εσύ μια κατωφερή δημιουργία να είναι η μία μέσα στην άλλη;

Πως βλέπεις τον έλικα DNA ; ο ανώτερος έλικας να περικλείει όλους τους άλλους;

Κατωφερής κόσμος είναι ο δικός μας μόνον, που είναι η εσωτερική σφαίρα.

Άρα είναι σπείρα; 


Σώπα! από την πρώτη στιγμή δεν λέω ότι ο κτιστός κόσμος είναι σπειροειδής;

Και μην μου αναφέρεις ξανά για εσωτερική σφαίρα γιατί θα πάρω ανάποδες ΑΛΗΘΙΝΑ ΤΩΡΑ!




Τότε τους ονομάζουμε κύκλους.

Μαζί με το Λόγο ο Νους-Δημιουργός, που περιέχει τους κύκλους και τους κάνει να στριφογυρίζουν με κρότο έθεσε σε περιστροφή τα δημιουργήματά του και τα άφησε να περιστρέφονται απ’ την απροσδιόριστη αρχή ως το δίχως όρια τέλος

Με το να ονομάζουμε έναν Ουρανό που εμπεριέχει μέσα του τον κόσμο ως κύκλο, δεν σημαίνει ότι είναι κύκλος!! αλλά ότι όλα περιστρέφονται μέσα από ένα κεντρικό άξονα κυκλικά!!

Αυτός ο άξονας είναι η πύλη!! που ενώνει όλους τους Οκτώ Ουρανούς!

Και κρότο κάνει μόνον ο κατωφερής ουρανός που εμπεριέχει μέσα του την ΓΗ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΡΆ!!~


Δεν το είχα καταλάβει. 
Αν γινόταν θα σου έλεγα να μου το ζωγραφίσεις. 
Ένας άξονας γύρω από τον οποίο περιστρέφεται η Δημιουργία. 


Πολλά υποσυνείδητα μηνύματα προσπαθείς να περάσεις! και δεν μου αρέσει! ειδικά το τελευταίο! ..ο ΚΡΟΤΟΣ...αλλά σου είπα ότι ο κρότος είναι από την γη και τα νερά στον πιο κατωφερή ουρανό, και μόνον σε αυτόν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ αναφέρεται ο ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ !!

ἐκ δὲ φωτὸς ..... λόγος ἅγιος ἐπέβη τῇ φύσει, καὶ πῦρ ἄκρατον ἐξεπήδησεν ἐκ τῆς ὑγρᾶς φύσεως ἄνω εἰς ὕψος·

κοῦφον δὲ ἦν καὶ ὀξύ, δραστικὸν δὲ ἅμα, καὶ ὁ ἀὴρ ἐλαφρὸς ὢν ἠκολούθησε τῷ πνεύματι, ἀναβαίνοντος αὐτοῦ μέχρι τοῦ πυρὸς ἀπὸ γῆς καὶ ὕδατος, ὡς δοκεῖν κρέμασθαι αὐτὸν ἀπ' αὐτοῦ·

γῆ δὲ καὶ ὕδωρ ἔμενε καθ' ἑαυτὰ συμμεμιγμένα, ὡς μὴ θεωρεῖσθαι <τὴν γῆν> ἀπὸ τοῦ ὕδατος· κινούμενα δὲ ἦν διὰ τὸν ἐπιφερόμενον πνευματικὸν λόγον εἰς ἀκοήν.



Κάνε μου μια περιγραφή τώρα που ξέρω οτι είναι σπείρα. 
Η μάλλον όχι. Θα διαβάσω τον Ποιμάνδρη ξέροντας τώρα ότι πρόκειται για σπείρα.


Από τον Ποιμάνδρη είναι το κομμάτι.
Σε ενόχλησα σήμερα άθελα μου. Ίσως ήταν λάθος που μοιράστηκα μαζί σου τις σημερινές μου σκέψεις, ίσως όχι. Αφού σου αφήνω την εντύπωση οτι προσπαθώ να περάσω υποσυνείδητα μηνύματα και επειδή πρέπει να έχουμε την δύναμη να αποχωρούμε από εκεί που χάνεται η εμπιστοσύνη, σε αφήνω. Δεν θέλω ούτε να σε ενοχλώ ούτε να σε ταράζω.



ΔΩΣΕ ΜΟΥ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ ΝΑ ΤΟ ΔΩ ΠΟΥ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙ.

Θέλω να δω τον πραγματικό σου σκοπό! αν έχεις ΑΓΑΘΗ πρόθεση ή απλά πονηρή...και οι ατάκες σου σήμερα υπονοούν το δεύτερο..το ΠΟΝΗΡΟ.

Απόδειξε μου το αντίθετο.

Θα προσπαθήσω. Αλλά ράγισε κάτι μέσα μου. 


Άσε τα δάκρυα και δώσε μου το κείμενο του Ερμή Τρισμέγιστου που γράφει για τον κρότο!


Ζήτησα Ποιμάνδρη από Google για να δω πώς αποδίδει αυτό που έλεγα μέχρι τώρα κύκλους ή σφαίρες ή ουρανούς χωρίς διάκριση. Μου έβγαλε αυτήν την μετάφραση για τους στίχους:ὁ δὲ δημιουργὸς Νοῦς σὺν τῷ Λόγῳ, ὁ περιίσχων τοὺς κύκλους καὶ δινῶν ῥοίζῳ, ἔστρεψε τὰ ἑαυτοῦ δημιουργήματα καὶ εἴασε στρέφεσθαι ἀπ' ἀρχῆς ἀορίστου εἰς ἀπέραντον τέλος· 

Ούτε κρότο πρόσεξα ούτε τίποτε. Ήθελα μόνο τους κύκλους.
Δεν ξέρω τι μεταφράζει ως κρότο. Αυτό το και δινῶν ῥοίζῳ, πώς το μεταφράζουμε;
http://heterophoton.blogspot.gr/2014/07/blog-post.html

Δεν με πείθεις!..έχεις το αυθεντικό κείμενο του Ποιμάνδρη και κοιτάς άλλα; για ποιον λόγο;

Δεν έχω κανένα κείμενο εύχρηστο. Το δικό σου είναι μέσα σε μία τεράστια ανάρτηση. Πού να ψάξει κανείς όταν βιάζεται. Κι έτσι ζήτησα από Google.

ορίστε που το γράφει: είναι με τα έντονα γράμματα για να τα δεις.
Ερμητικός Λόγος Α΄ (Ποιμάνδρης)

"Μαζί με το Λόγο ο Νους-Δημιουργός, που περιέχει τους κύκλους και τους κάνει να στριφογυρίζουν με κρότο[3], έθεσε σε περιστροφή τα δημιουργήματά του και τα άφησε να περιστρέφονται απ’ την απροσδιόριστη αρχή ως το δίχως όρια τέλος."


Μην λες ατασθαλίες!! δίνω ξεκάθαρα στον ΠΟΙΜΑΝΔΡΗ την διεύθυνση!! ΤΟ ΑΥΘΕΝΤΙΚΌ ΚΕΊΜΕΝΟ

Ποιμάνδρης
el.wikisource.org - Ποιμάνδρης - Βικιθήκη

Ἑρμῆς ὁ Τρισμέγιστος
Ποιμάνδρης - Βικιθήκη
el.wikisource.org



Έκανες πολλά λάθη σήμερα και δεν μπορώ να σε εμπιστευτώ.

Και δεν με ενδιαφέρει τι μεταφράζει ο καθένας!


Δεν το είχα δει. Πώς το βρίσκει κανείς μόνος του; 


Δεν πειράζει. Έμαθα πολλά και σε ευχαριστώ πολύ γι' αυτό.



morfeas sky

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

OI ΕΠΤΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ O ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ COVID 19 - DAVID ICKE

ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΦΥΓΕΙΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ - Η ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ

Τί ΕΙΝΑΙ η 3η και η 4η και η 5η Διάσταση

ΚΥΜΒΑΛΕΙΟΝ Το θρυλικό απόκρυφο βιβλίο του Ερμή Τρισμέγιστου που γλίτωσε από την καταστροφή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας

Ζούμε σε ένα Φ……matrix η ανατροπή είναι θέμα χρόνου…. Τώρα πιο επίκαιρο από ποτέ

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ TOY KOΡΩNOIOY

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τί ΕΙΝΑΙ η 3η και η 4η και η 5η Διάσταση

OI ΕΠΤΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

“Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου.

ΛΟΓΟΣ Ι "ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ" ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΥ

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΚΥΜΒΑΛΕΙΟΝ Το θρυλικό απόκρυφο βιβλίο του Ερμή Τρισμέγιστου που γλίτωσε από την καταστροφή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας

ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΦΥΓΕΙΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ - Η ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ

ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Είπαν οι Ελοχίμ,⤍ θα κάνουμε τον άνθρωπο, κατά εικόναν ημετέραν και ομοίωσιν - ⤍ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΙΑΝΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ;

Ποιος είναι ο εαυτός του Θεού;

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Τί ΕΙΝΑΙ η 3η και η 4η και η 5η Διάσταση

ΛΟΓΟΣ Ι "ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ" ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΥ

“Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου.

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΦΥΛΑΚΗ - ΑΠΟ ΤΙ ΠΡΟΚΑΛΛΕΙΤΑΙ Η ΦΩΤΙΑ;

OI ΕΠΤΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ - ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Είπαν οι Ελοχίμ,⤍ θα κάνουμε τον άνθρωπο, κατά εικόναν ημετέραν και ομοίωσιν - ⤍ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΙΑΝΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ;

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΑΠΕΤΟΣ; ΠΟΙΟΙ ΟΙ ΤΙΤΑΝΕΣ; διότι ο Δίας πολέμησε τον Ιαπετό..

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ