ΟΙ ΤΡΙΑΝΤΑ ΕΞΙ ΔΕΚΑΡΧΟΙ ΚΑΙ Η ΙΕΡΗ ΔΕΚΑΔΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΨΥΧΗΣΧιλιάδες χρόνια π.Χ. ο Ερμής Τρισμέγιστος γνώριζε αυτά που σήμερα και μετά βίας αρχίζουμε να μαθαίνουμε, και είναι μεγάλο ψέμα όταν μας μαθαίνουν ότι πίστευαν στην αρχαία Ελλάδα ότι όλα γυρίζουν γύρω από την Γη..ΜΕΓΙΣΤΗ ΥΒΡΙΣ προς την Αλήθεια.

ΟΙ ΤΡΙΑΝΤΑ ΕΞΙ ΔΕΚΑΡΧΟΙ- ΤΟ ΗΛΙΑΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ - ΚΑΙ Η ΙΕΡΗ ΔΕΚΑΔΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΨΥΧΗΣ - ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

Αυτά που σήμερα αρχίζει να κατανοεί η επιστήμη, ο Ερμής Τρισμέγιστος τα γνώριζε χιλιάδες επί χιλιάδων χρόνια π.Χ.
Διαβάστε εδώ:
Έλληνες ερευνητές ανατρέπουν όσα ξέραμε για το ηλιακό μας σύστημα

Έλληνες επιστήμονες αποκαλύπτουν: Η ηλιόσφαιρα μοιάζει με σφαιρική «φυσαλίδα»
Με λίγα λόγια τι μας λένε οι Έλληνες επιστήμονες; ότι το ηλιακό μας σύστημα περικλείεται από μία αόρατη ενέργεια..ένα ενεργειακό σφαιρικό σώμα που εμπεριέχει μέσα του το ηλιακό σύστημα της Άρκτου-ήλιος και των πλανητών, και φυσικά της ενέργειας που ενυπάρχει εγκλεισμένη μέσα και εσωτερικά του στο ενεργειακό σώμα που το περικλείει.

Αυτά που σήμερα αρχίζει να κατανοεί η επιστήμη, ο Ερμής Τρισμέγιστος τα γνώριζε χιλιάδες επί χιλιάδων χρόνια π.Χ.
Ότι μας είπε ο Ερμής Τρισμέγιστος χιλιάδες χρόνια πριν!


Σου μίλησα για τον ζωδιακό κύκλο που λέγεται ζωφόρος, (πως δηλαδή επιβάλλεται η μοίρα στους ανθρώπους στον πλανήτη Γη), για τους πέντε πλανήτες και τον ήλιο και τη σελήνη και τον κύκλο του καθενός.
Έτσι σε θέλω να σκέφτεσαι και για τους τριάντα έξι Δέκαρχους..


-Είπα σε κάποιο σημείο, παιδί μου, ότι υπάρχει ένα σώμα που περιέχει τα πάντα.
Φαντάσου το λοιπόν αυτό σαν ένα σχήμα κυκλικό, γιατί έτσι είναι το σύμπαν.

σημ: σύμπαν-κύκλο ονομάζει το ηλιακό μας σύστημα


-Κάτω λοιπόν από αυτόν τον κύκλο, έχουν ταχθεί οι τριάντα έξι Δέκαρχοι, ανάμεσα στον κύκλο του σύμπαντος και το ζωδιακό, χωρίζοντας και τους δύο κύκλους και με τρόπο ώστε υποστηρίζοντας εκείνο τον κύκλο και καθορίζοντας τον ζωδιακό και ακόμη, κινούμενοι μαζί με τους πλανήτες ώστε να έχουν την ίδια δύναμη με αυτούς, εναλλάξ, κατά την περιφορά του σύμπαντος.


σχόλιο: Κάτω από το σφαιρικό ενεργειακό πλέγμα (πυρ και πνεύμα) που σχηματίζει το ενεργειακό σώμα (κύκλο), βρίσκεται ο ζωδιακό κύκλος, που περικλείει το δοχείο της Ύλης, το ενεργειακό πλέγμα (κύκλο) που περικλείει τον αστέρα,-ήλιο αλλά και όλους τους πλανήτες, και ανάμεσα στους δύο κύκλους, βρίσκονται οι Τριάντα έξι Δέκαρχοι θεοί, οι οποίοι κινούνται ανάμεσα από τα ενεργειακά αυτά πλέγματα, καθορίζοντας τις τροχιές του αστέρα και όλων των πλανητών.

morfeas skyΚαι κάθε ουράνιο σώμα-πλανήτης περικλείεται με τον ίδιο τρόπο από άλλο ένα ενεργειακό σώμα-ενεργειακό πλέγμα.morfeas sky


ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ VI
Στοβαίος 1,21. 9

ΤΟ ΗΛΙΑΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ 

-Αφού στους Γενικούς Λόγους υποσχέθηκες να μου μιλήσεις
για τους τριάντα έξι Δέκαρχους, τώρα μίλησε μου γι αυτούς και
για την ενέργεια τους.

-Καμιά αντίρρηση, και αυτός θα είναι ο κυριότερος απ'όλους
και κορυφαίος λόγος. Και συ σκέψου έτσι.

Σου μίλησα για τον ζωδιακό κύκλο που λέγεται ζωφόρος, για τους πέντε πλανήτες και τον ήλιο και τη σελήνη και τον κύκλο του καθενός.


Ζωφόρος ζωδιακός κύκλος είναι οι πέντε πλανήτες που περιστρέφονται γύρω από τον εαυτό τους, και γύρω από τον ήλιο. Διαχωρίζει την σελήνη και τον ήλιο.


-Τα είπες βέβαια,Τρισμέγιστε.

-Έτσι σε θέλω να σκέφτεσαι και για τους τριάντα έξι Δέκαρχους, έχοντας στη μνήμη σου εκείνα ώστε να σου γίνει πιο ευκολονόητος ο λόγος και για αυτά.

-Θυμάμαι πατέρα.

-Είπα σε κάποιο σημείο, παιδί μου, ότι υπάρχει ένα σώμα που περιέχει τα πάντα.
Φαντάσου το λοιπόν αυτό σαν ένα σχήμα κυκλικό, γιατί έτσι είναι το σύμπαν. 


σύμπαν-κύκλο-σώμα, ονομάζει το ηλιακό μας σύστημα, το ενεργειακό πλέγμα από πυρ και πνεύμα, που σχηματίζει το σφαιρικό σώμα που εμπεριέχει μέσα του το δοχείο της Υλης με το οποίο δημιουργεί την ζωή. (Ζωδιακό κύκλο).

-Σκέφτομαι ένα τέτοιο σχήμα, όπως το λες πατέρα

-Κάτω λοιπόν από αυτόν τον κύκλο, έχουν ταχθεί οι τριάντα έξι Δέκαρχοι, ανάμεσα στον κύκλο του σύμπαντος και το ζωδιακό, χωρίζοντας και τους δύο κύκλους και με τρόπο ώστε υποστηρίζοντας εκείνο τον κύκλο και καθορίζοντας τον ζωδιακό και ακόμη, κινούμενοι μαζί με τους πλανήτες ώστε να έχουν την ίδια δύναμη με αυτούς, εναλλάξ, κατά την περιφορά του σύμπαντος.


Επιβραδύνουν λοιπόν το σώμα του σύμπαντος που τα περιέχει όλα (γιατί αν ήταν μόνο του θα έφτανε σε μεγάλες ταχύτητες επειδή περιέχει τα πάντα) ενώ επισπεύδουν τους επτά άλλους κύκλους (οι πέντε πλανήτες, η σελήνη, και ο Ήλιος) επειδή η κίνηση τους είναι βραδύτερη του κύκλου του σύμπαντος.
Έτσι, είναι απαραίτητο να κινούνται αυτοί και το σύμπαν.Ας θεωρήσουμε λοιπόν ότι οι Δέκαρχοι περιβάλλουν, τον κύκλο των επτά και του σύμπαντος και κυρίως όλα όσα είναι μέσα στο σύμπαν, και, ως φύλακες, τα συγκρατούν όλα αυτά και τηρούν την ορθή τάξη των πάντων.

-Έτσι τα καταλαβαίνω, πατέρα, όσα λες.

morfeas sky 


ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΖΩΔΙΑΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ 

Η ΑΝΙΕΡΗ ΔΩΔΕΚΑΔΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΙΕΡΗ ΔΕΚΑΔΑ


Ζωδιακό κύκλο ονομάζει ο Ερμής τον ένα κύκλο που κάνει ο πλανήτης Γη γύρω από τον ήλιο όπου χωρίζεται σε δώδεκα ζώδια.

Κάθε κύκλος έχει 360 μοίρες, (η μοίρα και το πεπρωμένο), όπου οι 360 μοίρες χωρίζονται σε 36 Δέκαρχους, και έτσι κάθε ένα ζώδιο έχει τρεις Δέκαρχους που οδηγούν την μοίρα του κάθε ανθρώπου, αλλά και όλων των έμβιων όντων. 3 μοίρες επί 12 Ζώδια = 36 Δέκαρχοι.

Είναι οι τρεις Δέκαρχοι-Μοίρες που οδηγούν όλους τους ανθρώπους, 
ανάλογα με το Ζώδιο που γεννιούνται, διότι όλα είναι προδιαγεγραμμένα από την μοίρα και το πεπρωμένο που επιβάλλει αναγκαστικά στις ψυχές ο δημιουργός αυτού του εικονικού κόσμου-matrix, και οδηγούν όλα τα αισθητά σώματα από γη, νερό, αέρα, φωτιά.

Τρεις (3) μοίρες-Διοικητές σε κάθε Ζώδιο, που οδηγούν τον κάθε άνθρωπο που γεννιέται, επί δώδεκα (12) Ζώδια μας κάνουν 36 Δέκαρχους, επί την Ιερή Δεκάδα της Μονάδας του Αρχέτυπου Πνεύματος Ζωή και Φως που φέρει η ενσαρκωμένη μας θεϊκή ανθρώπινη ψυχή, μας κάνουν 360 μοίρες 10 Χ 36 = 360 μοίρες, δηλαδή ένας πλήρης κύκλος γύρω από τον ήλιο, που καθορίζει την μοίρα και το πεπρωμένο των αισθητών σωμάτων από φωτιά, αέρα, γη, νερό, που ενσαρκώθηκε η Ιερή Δεκάδα δηλαδή η ανθρώπινη ψυχή, και είναι η μόνη που μπορεί να μας οδηγήσει ξανά στην θέωση.

Διότι η Δεκάδα της ψυχής μας, όταν μας οδηγεί δεν εξουσιάζεται από την μοίρα και το πεπρωμένο.

Δηλαδή η πληροφορία που έρχεται εδώ σε εμάς από το Νου και Αδιαίρετο και Αμεταβλητο λόγο της ψυχής μας, δηλαδή ο νοηματικός λόγος της ψυχής μας, είναι η Ιερή Δεκάδα που φέρει όλες τις ενέργειες των οκτώ κατώτερων μονάδων του πνεύματος του κτιστού κόσμου και εξουσιάζει το δοχείο της Ύλης, την φωτιά, αέρα, γη, νερό, δηλαδή όταν οδηγούμαστε από την Ιερή Δεκάδα εξουσιάζουμε την μοίρα και το πεπρωμένο των αισθητών σωμάτων που ενδυθήκαμε, διότι εικόνα της ζωής είναι η ανθρώπινη ψυχή, και είδωλο τα ασθητά σώματα μας.


, , και η πληροφορία που έρχεται από τα Τέσσερα στοιχεία: γη, νερό, αέρας, φωτιά, η σύνθεση του αισθητού σώματος μας, είναι η Δωδεκάδα. (Ζώδια).

Η σύνθεση αυτής της φύσεως, Νους ψυχή-αισθητό σώμα, είναι η διπλή μας φύση, μία θεϊκή, και μία θνητή.

Διαβάστε κι εδώ:


Ζωφόρος ζωδιακός κύκλος είναι οι πέντε πλανήτες που περιστρέφονται γύρω από τον εαυτό τους, και γύρω από τον ήλιο, που φέρουν την ζωή στους πλανήτες.
Διαχωρίζει την σελήνη και τον ήλιο.


Μας αναφέρει τον κύκλο του καθενός πλανήτη από την μέρα στην νύχτα, τον κύκλο της σελήνης και τον κύκλο του Ήλιου και τους οποίους διαχωρίζει από τους πέντε πλανήτες.

Όλοι οι πλανήτες, η σελήνη, και ο Ήλιος, περικλείονται από ένα σώμα κυκλικό, που περικλείει το ηλιακό μας σύστημα. Και κάθε πλανήτης περικλείεται από ένα άλλο ενεργειακό σώμα=πλέγμα που μοιάζει με σφαιρική φυσαλίδα, όπως και ολόκληρο το ηλιακό σύστημα περιβάλλεται από μία όμοια ενεργειακή φυσαλίδα.Ερμητικά κείμενα:
Τοῦτό ἐστι τὸ κεκρυμμένον μυστήριον μέχρι τῆσδε τῆς ἡμέρας.

ἡ γὰρ φύσις ἐπιμιγεῖσα τῷ ᾿Ανθρώπῳ ἤνεγκέ τι θαῦμα θαυμασιώτατον·
ἔχοντος γὰρ αὐτοῦ τῆς ἁρμονίας τῶν ἑπτὰ τὴν φύσιν, οὓς ἔφην σοι ἐκ πυρὸς καὶ πνεύματος, οὐκ ἀνέμενεν ἡ φύσις, ἀλλ' εὐθὺς ἀπεκύησεν ἑπτὰ ἀνθρώπους, πρὸς τὰς φύσεις τῶν ἑπτὰ διοκητόρων, ἀρρενοθήλεας καὶ μεταρσίους.

Kαι η φύση του πιο κατωφερή κόσμου αφού ενώθηκε με τον Ανθρωπο δεύτερο θεό απέκτησε όλες τις ενέργειες της Αρμονίας των Επτά Φύσεων και δημιούργησε Επτά φύσεις και Επτά ανθρώπινα σώματα για τον Ανθρωπο δεύτερο θεό.
Και με τον ίδιο τρόπο περικλείεται ο γαλαξίας μας και όλοι οι γαλαξίες, από ένα ενεργειακό σφαιρικό πλέγμα-σώμα, όπως και ολόκληρο το υλικό σύμπαν περικλείεται εξωτερικά από το καθαρό της φύσης δημιούργημα τον Αιθέρα.

Αιθέρας είναι το καθαρό άϋλο ενεργειακό πυρ, μαζί και ο Αδιαίρετος Αμετάβλητος Νους και Άγιος Λόγος, δηλαδή η Οκτάδα του πνεύματος που εξουσιάζει την Επτάδα, τις Επτά κατώτερες Μονάδες του πνεύματος, αλλά και τις Επτά φύσεις του κτιστού κόσμου της εικόνας-matrix το δοχείο της Ύλης: από φωτιά, αέρα, γη, νερό που εκδηλώνεται η αισθητή ζωή των αισθητών σωμάτων, όπου το δοχείο της Ύλης παίρνει κάθε μορφή και σχήμα που μπορεί να πάρει με τους αριθμούς.

Αιθέρας είναι το καθαρό Πυρ και Άγιο Πνεύμα. (Άγιος Λόγος).


Ο Άνθρωπος Νους και ψυχή, φέρει την Επτάδα του πνεύματος, τις Επτά κατώτερες Μονάδες του πνεύματος,  και ως Αδιαίρετος Νους είναι όμοιος με την Όγδοη Μονάδα, αλλά και ως Νους = Όγδοη Μονάδα, είναι Ουσιωδώς όμοιος με το Αρχέτυπο Πρότυπο του Αρχέτυπου κόσμου Ζωή και Φως, δηλαδή είναι Ουσιωδώς όμοιος με το Αρχέτυπο Πανάγαθο Πνεύμα Ζωή και Φως, την Ένατη και Δέκατη Αδιαίρετη και Αμετάβλητη Μονάδα, την Αλήθεια της Ζωής, Ζωή και Φως.

Ο Νους δημιουργός φέρει μεν την Οκτάδα του πνεύματος, κινείται και ενεργεί μηχανικά, με νόμους.
Και ο Νους δημιουργός ο Ογδοος Ουρανός, η Εικόνα του Θεού, συνδέται εσωτερικά μρε την δική του εικόνα που δημιούργησε με τον Αγιο Λόγο του, τον αισθητό θεό τον δεύτερο Νου δημιουργό του πυρός και πνεύματος με τα Επτά δικά του δημιουργήματα, τους επτά δικούς του Ουρανούς, ΤΟΥΣ ΕΠΤΑ (ΝΟΥΣ) ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ τα Επτά Νους δημιουργούς, που δημιουργούν με το δοχείο της Ύλης τον κόσμο, και γεννούν την ζωή των αισθητών σωμάτων με τις δικές τους ψυχές που φέρουν την δική τους Μονάδα του πνεύματος από τις ΕΠΤΑ, μία μονάδα του πνεύματος σε κάθε Ουρανό.

Στον δικό μας Ουρανό (πλανήτης Γη), επικρατεί το πάθος και η επιθυμία της άλογης φύσης του δοχείου της Ύλης, και η Μονάδα του εδώ πνεύματος φέρει την ΑΡΜΟΝΙΑ.

Είναι ο κτιστός κόσμος της εικόνας - matrix του κτιστού δεύτερου  Νου δημιουργού. 

Διότι πλέον υπάρχει και ένας άλλος Νους δημιουργός!! ο Άνθρωπος δεύτερος θεός Ζωή και Φως που γέννησε τις δικές του ανθρώπινες ψυχές μέσα στους Επτά Ουρανούς, με τον δικό του Νου δηλαδή τον δικό του νοηματικό λόγο, που εισήλθε στην κτιστή δημιουργία για να δημιουργήσει σύμφωνα με το Αρχέτυπο Πανάγαθο Πρότυπο και Αρχέτυπο Πνεύμα Ζωή και Φως. 

ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΑΝ ΜΗΧΑΝΗ ΜΗΧΑΝΙΚΑ ΜΕ ΝΟΜΟΥΣ ΟΠΩΣ Ο ΚΤΙΣΤΟΣ ΝΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ

Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΕΓΚΛΩΒΙΣΕ ΣΤΗΝ ΛΗΘΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΟΥΣΙΑΖΕΙ ΔΙΟΤΙ ΕΛΥΣΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΤΗΣ ΑΡΜΟΝΙΑΣ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΔΙΑΧΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΣΕ ΑΡΣΕΝΙΚΟ ΚΑΙ ΘΗΛΥΚΟ ΚΑΙ ΧΑΘΗΚΕ Η ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ. ΔΙΟΤΙ ΠΛΕΟΝ ΑΝΑΖΗΤΑΜΕ ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΑΣ ΜΙΣΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ.

Οι επτά ουρανοί, είναι επτά νοητοί εαυτοί μας, οι επτά συνειδητότητες του ανθρώπου, οι Επτά βαθμίδες του πνεύματος από την Οκτάδα, είναι ο Άνθρωπος Νους και ψυχή που ενσαρκώνεται τα Επτά σώματα που δημιούργησε γι'αυτόν η φύση αυτού του πιο κατωφερή ουρανού, διότι όταν ενώθηκε μαζί του απέκτησε όλες τις ενέργειες των επτά φύσεων των επτά Διοικητών, των επτά ουρανών του κτιστού κόσμου, και δημιούργησε για τον άνθρωπο επτά φύσεις όμοιες με των επτά ουρανών.


morfeas sky
Οι Τριάντα έξι Δέκαρχοι, θα λέγαμε ότι είναι οι φυσικοί νόμοι (του πυρός και πνεύματος) οι οποίοι ενεργούν με νοημοσύνη εσωτερικά στο σώμα του ηλιακού συστήματος κρατώντας το σταθερό από μέσα, και με τον ίδιο τρόπο κρατούν όλα τα ουράνια σώματα-πλανήτες σε τάξη και αρμονία ενεργώντας πάνω τους και εξωτερικά, και εσωτερικά της ατμόσφαιρας των πλανητών μεταβάλλονται σε πυρί και πνεύμα-πνεύμα της φύσης για να δημιουργήσουν την ζωή με τους αριθμούς..

Ακόμη σκέψου, ότι αυτοί (οι Δέκαρχοι), δεν παθαίνουν όσα οι άλλοι πλανήτες, διότι ούτε συγκρατούμενοι διατηρούν την τροχιά τους ούτε εμποδίζονται και γυρίζουν πίσω, ούτε τους σκεπάζει το φως του ήλιου παρά έχουν την ελευθερία τους πάνω απ όλα, ως φύλακες και φρουροί του σύμπαντος, περιβάλλουν το σύμπαν με το ημερονύκτιο.

- Αραγε λοιπον, πατερα, και αυτοι εχουν καποια ενεργεια πανω μας;

-Τη μεγαλυτερη παιδι μου. Γιατι, αν ενεργουν σ εκεινους πως όχι και σε μας, και χωριστα και συνoλικα; Δηλαδη, προσεξε ότι λεω ανατροπες βασιλεων, επαναστασεις πολεων, επιδημιες, λοιμοι, αμπωτιδες της θαλασσας, σεισμοι της γης, τιποτε από αυτά, παιδι μου, δε γινεται χωρις την ενεργεια τους και επιπλεον σκεψου αυτό. 

Αν δηλαδη εκεινοι επιστατουν σ αυτά και εμεις ειμαστε κατω από τους επτα, δεν καταλαβαινεις ότι και σε μας φτανει καποια ενεργεια ειτε απ αυτους ειτε δια μεσω εκεινων;


Οι Δέκαρχοι λοιπόν είναι οι ενέργειες του πυρός και πνεύματος, που ενεργούν με νοημοσύνη μέσα στο ηλιακό μας σύστημα, εξωτερικά, αλλά και εσωτερικά στις ενέργειες της πιο κατωφερής ύλης, γη, νερό, αέρας, φωτιά, σώματα από ύλη-πλανήτες-σελήνη-Ηλιος κτλ με τις ενέργειες του πυρός και πνεύματος και εσωτερικά των πλανητών μεταβάλλονται σε πυρί και πνεύμα των τεσσάρων στοιχείων που αντιστοιχούν σε κάθε ουράνιο σώμα-πλανήτη.

Και όπως είναι επόμενο οι Δέκαρχοι, επηρεάζουν τα πάντα μέσα στο ηλιακό μας σύστημα και φυσικά στον πλανήτη μας.

Τα πάντα πάνω στη Γη εξαρτώνται από αυτούς τους 36 Δέκαρχους, οι οποίοι ενεργούν πάνω στα Τέσσερα στοιχεία γη, νερό, αέρας, φωτιά, άρα και στα αισθητά σώματα μας, επιφέροντας την ζωή και τον θάνατο τις αρνητικές και θετικές αισθήσεις, όπως αυτοί επιθυμούν και εξουσιάζουν τα πάντα σύμφωνα με τους νόμους της Ειμαρμένης (Δικαιοσύνη)..ότι δώσουμε αυτό θα πάρουμε.


Τίποτα δεν μπορεί να συμβεί ή να μη συμβεί πάνω στην Γη  χωρίς την δική τους συγκατάθεση, και είναι επόμενο όλα μα όλα να  εξαρτώνται από τους 36 Δέκαρχους, οι οποίοι εξουσιάζονται από τον Διοικητή τον Ουσιάρχη, τον δημιουργό των 36 Δέκαρχων.


-Τι σωματικη μορφη θα μπορουσαν να εχουν αυτοι, πατερα;

(εννοεί τους 36 Δέκαρχους)

-Πολλοι τους αποκαλουν δαιμονες. Διοτι δεν εχει καποιο ιδιαιτερο χαρακτηριστικο το γενος των δαιμονων, ουτε εχουν αλλα σωματα από καποια ιδιαιτερη υλη, ουτε με την ψυχη κινουνται όπως εμεις, αλλα είναι ενεργειες των τριαντα εξι αυτων θεων.


Επιπλέον δε σκέψου και αυτό, το έργο τους , (των δαιμόνων) ότι δηλαδή σπέρνουν στη γη ότι ονομάζουμε «τάνες», (πηγές) (πηγές που σπέρνουν το καλό και το κακό, τις αισθήσεις, τον διπολισμό), άλλες μεν σωτήριες άλλες δε ολέθριες. Ακομη ότι και στους ουρανους, κινουμενοι, γεννουν αστερες, βοηθητικους σ αυτους, τους οποιους εχουν ως στρατιωτες και υπηρετες. Αυτοι, αναμεμιγμενοι απ εκεινους κινουνται αιωρουμενοι στον ουρανο, γεμιζοντας το χωρο του για να μην υπαρχει κανενας χωρος ψηλα κενος από αστρα, οργανώνοντας μαζί τους το συμπαν και εχοντας ενεργεια δικη τους (ο καθένας) αλλα υποταγμενη σ'αυτή των τριαντα εξι. 
Απ αυτούς γίνονται σε διάφορες χώρες φθορές των άλλων έμψυχων όντων αλλά και το πλήθος των ζώων που λυμαίνονται τους καρπούς.


Κάτω από αυτους βρισκεται η λεγομενη Άρκτος (Ήλιος) στο μεσον του ζωδιακου, που αποτελειται από επτά άστρα (πέντε πλανήτες η σελήνη και ο ήλιος και εχει και μια άλλη, αντιστοιχη, πανω από το κεφαλι της. 

Η ενέργεια της είναι όπως ενός άξονα, και καθώς δύει και δεν ανατέλλει πουθενά, μένοντας στον ίδιο τόπο και περιστρεφόμενη γύρω από τον ίδιο τόπο, προκαλώντας την περιφορά του ζωδιακού κύκλου παραδίδει το σύμπαν από τη νύχτα στη μέρα και από τη μέρα στη νύχτα.

Μετα από αυτην υπαρχει άλλη ομαδα αστεριων στους οποιους εμεις δεν αξιωθηκαμε να δωσουμε ονοματα αλλα, οι επομενες γενιες, θα μιμηθουν εμας και θα τους δωσουν ονοματα.

Ο Ήλιος που τον ονομάζει ως Άρκτο, είναι λέει το κεφάλι, και έχει άλλο ένα κεφάλι πάνω από το δικό του! Μία άλλη Άρκτο.

Κεφάλι είναι ο κόσμος που εμπεριέχει μέσα του το κεφάλι, (matrix) η πληροφορία, και το κινεί ο Νους-ήλιος που είναι αδιαίρετος με τον Λόγο-με λογική.

Μιλάμε για ένα ηλιακό σύστημα με νόηση, νοητό, κάτι σαν εικονικό κόσμο ενός Νου. (matrix).


Κάτω από τη σελήνη, είναι άλλα άστρα φθαρτά, (όλα τα έμβια άλογα όντα με την ανάλογη λογική τον ανάλογο Νου που εμπεριέχει ο εγκέφαλος τους την πληροφορία του είδους τους και κάθε τι που γίνεται η ζωή, τα ονομάζει άστρα αθάνατα και άστρα φθαρτά), αργά, που ζουν για λίγο και δημιουργούνται από τις αναθυμιάσεις της γης στον αέρα, που και εμείς βλέπουμε να διαλύονται, μοιάζουν με τα άχρηστα ζώα επί της γης, και δε γίνονται παρά για να φθαρούν, όπως είναι τα γένη των μυγών και των ψύλλων και των σκουληκιών και των άλλων όμοιων. Διοτι και εκεινα, δεν είναι χρησιμα ουτε σε εμας ουτε στο συμπαν. Αντιθετα, μας δυσαρεστουν ενοχλωντας μας, οντας παρενεργειες της φυσης και γεννιουνται χωρις να είναι απαραιτητα.

Υπαρχει και ένα άλλο γενος, αυτό των λεγομενων κομητών που εμφανιζεται κατά καιρους και παλι μετα εξαφανιζεται, που ουτε ανατελουν ουτε δυουν, ουτε διαλυονται και οι οποιοι είναι φανεροι αγγελοι και κήρυκες καθολικών πραγμάτων που θα συμβούν.

Ο τοπος τους είναι κατω από τον κυκλο του ηλιου. 
Όταν λοιπον προκειται να συμβει στον κοσμο κατι αυτοι εμφανιζονται για λιγες μερες και παλι πηγαινουν κατω από τον κυκλο του ηλιου. 
Και μενουν αφανεις, αφου φανουν αλλοι στην ανατολη, αλλοι στον βορα, αλλοι στη δυση και αλλοι στο νοτο. 
Τους ονομασαμε μαντεις.

Αυτή είναι η φυση των αστερων και αστερες από αστρα διαφερουν.
Οι αστερες αιωρουνται στον ουρανο ενώ τα αστρα βρισκονται μεσα στο σωμα του ουρανου, κινουνται μαζι μ αυτόν και δωδεκα από αυτά τα ονομασαμε «ζώδια».


Όποιος δεν αγνοήσει αυτά, μπορεί να κατανοήσει ακριβώς τον θεό, και αν το κάνει αυτό, θα τολμούσε κανείς να πει, να τον δει, και βλέποντας τον να γίνει μακάριος.

-Μακάριος πράγματι, πατέρα, όποιος τον είδε.

-Αλλά είναι αδύνατο, παιδί μου, να ευτυχήσει όποιος είναι στο σώμα του.

Πρέπει να ασκεί εδώ κάτω την ψυχή του ώστε, όταν φτάσει εκεί, όπου θα μπορούσε να δει, να μη χάσει τον δρόμο.

Όσοι όμως άνθρωποι αγαπούν το σώμα τους, αυτοί, ποτέ δεν θα μπορέσουν να δουν την όψη του καλού και αγαθού.

Διότι, τέτοια είναι η ομορφιά παιδί μου, αυτή που δεν έχει ούτε σχήμα ούτε χρώμα ούτε σώμα.

-Θα μπορούσε, πατέρα, να υπάρχει κάτι όμορφο χωρίς όλα αυτά;

-Μόνο ο θεός, παιδί μου, η μάλλον κάτι μεγαλύτερο, το όνομα του θεού.Λοιπόν παιδί μου, κάποια πολύ μεγάλη θεότητα, τοποθετημένη στο, μέσο του σύμπαντος, (στον ήλιο) κινείται και παρακολουθεί όσα γίνονται στη γη από τους ανθρώπους.

Όπως στη θεία τάξη, υπάρχουν η πρόνοια και η ανάγκη, ομοίως, και επί των ανθρώπων υπάρχει η Δικαιοσύνη, η οποία ενεργεί ομοίως με εκείνες.

Εκείνες δηλαδή, κρατούν την τάξη των όντων ως θείων, (οι 36 Δέκαρχοι) που δεν πρέπει και δε θέλουν να αμαρτήσουν γιατί είναι αδύνατο να σφάλει η θεότητα και γι αυτό συμβαίνει να είναι αναμάρτητη.


σημ: Οι Δέκαρχοι είναι όλες οι ενέργειες-πληροφορίες, που ενεργούν πάνω στις καθολικές ενέργειες της Ύλης-δαίμονες, και οι Δέκαρχοι εξουσιάζονται από τον Νου Διοικητή του ηλιακού μας συστήματος, και οδηγούν τις κατωφερείς ενέργειες τους δαίμονες-ενέργειες-αισθήσεις, συναισθήματα, πάθη, επιθυμίες,  στους ανθρώπους για να επιφέρουν την Δικαιοσύνη.

Η Δικαιοσύνη λοιπόν, έχει ταχθεί ως τιμωρός των ανθρώπων που αμαρτάνουν στη γη.

Διότι, το γένος των ανθρώπων σφάλει επειδή είναι θνητό και φτιαγμένο από κακή ύλη. Και μάλιστα συμβαίνει να αμαρτάνουν εκείνοι που δεν έχουν τη δυνατότητα να δουν τη θεϊκή δύναμη.

Κυρίως σ'αυτούς επικρατεί η Δικαιοσύνη και υπόκεινται στη μοίρα λόγω της ενέργειας της γέννησης τους, και στη Δικαιοσύνη λόγω των αμαρτιών της ζωής τους.morfeas sky
..........


σχόλια:


Ο ηλεκτρισμός, ας πούμε, είναι ενέργεια.
Μηχανική ενέργεια
Ηλεκτρομαγνητική ενέργεια, που συνδυάζει την ηλεκτρική και τη φωτεινή ή ενέργεια ακτινοβολίας,
Πυρηνική ενέργεια
Θερμική ενέργεια
Χημική ενέργεια
Υλο-ενέργεια
Τέτοιες ενέργειες ή κάτι άλλο;

ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.
Με την καύση για παράδειγμα του πετρελαίου παράγεται η ενέργεια που κινεί τις μηχανές. Με την καύση της τροφής παράγεται η ενέργεια για να συντηρηθεί το σώμα μας.

Πες μου κάτι
Οι αισθήσεις και τα συναισθήματα τι είναι;
ο πόνος τι είναι; είτε σωματικός είτε συναισθηματικός;

(ψυχικός πόνος)
Η χαρά τι είναι; η απόλαυση τι είναι; ενέργειες δεν είναι; που εκδηλώνονται στο σώμα μας;

Πληροφορία! Ενέργειες! που με χημικές διεργασίες τις σωματοποιεί το σώμα σε αισθήσεις.
Και τι είπαμε ότι είναι το σώμα μας; το σκότος!

Ενέργειες είναι. Κι εγώ έτσι το καταλαβαίνω. Αλλά επειδή ονομάζει την δεκάδα δυνάμεις, είπα να σκεφτώ μήπως είναι και η δωδεκάδα δυνάμεις. 


Καμία σχέση δεν έχει η Δεκάδα με την Δωδεκάδα.

Η μεν Δωδεκάδα ανήκει στα Δώδεκα ανίερα στοιχεία του σώματος μας..τα Τέσσερα στοιχεία και τις μοίρες του ζωδιακού κύκλου.

Η μεν Ιερή Δεκάδα ανήκει στο Φως και τον Άγιο Λόγο. (Νους και ψυχή)."Έμαθες τώρα τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιείται η αναγέννηση, παιδί μου, αφού εμφανιστεί η δεκάδα, παιδί μου, συντίθεται η νοητική γέννηση και απωθεί την δωδεκάδα και μας οδηγεί στην θέωση η γέννηση αυτή."

Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ - ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΙΕΡΗ ΔΕΚΑΔΑ ΚΑΙ ΠΟΙΑ Η ΑΝΙΕΡΗ ΔΩΔΕΚΑΔΑ
o.k.

morfeas sky

Σχόλια