Παν μέτρον άριστονEλεύθερος άνθρωπος είναι ο ανεξάρτητος άνθρωπος που δεν έχει ανάγκες, και δεν εξαρτάται από τίποτα και κανέναν, διότι ακόμη και ο ίδιος ο θεός αν μας αγαπά πραγματικά ποτέ δεν θα ήθελε να μας εξουσιάζει, μα να τον βλέπουμε ίσο προς ίσο στα μάτια, για να τον κατανοήσουμε, και ποτέ να μας κατευθύνει, αλλά και ούτε θα δημιουργούσε έναν κόσμο για τους ανθρώπους γεμάτο από ανάγκες και επιθυμίες, που είναι η φυλακή για τα παιδιά του.


Επιθυμίες έχει ο άνθρωπος διότι έχει ανάγκες, και όποιος άνθρωπος έχει ανάγκες θα είναι πάντα σκλάβος του θνητού εαυτού του, και ποτέ ελεύθερος, ούτε ευτυχισμένος, και όποιος άνθρωπος αγαπά αυτόν τον θνητό κόσμο αυτόματα αποδέχεται να είναι σκλάβος του και φυλακισμένος για πάντα.

Διότι αυτός ο κόσμος δημιουργήθηκε από άλογα στοιχεία που πήραν την ζωή, διότι ο θεός δίνει την ζωή σε ό,τι μπορεί να γίνει η ζωή.

Δεν είναι σωστό να είμαστε λογικά όντα που φέρουμε τον Λόγο και να συμπεριφερόμαστε δίχως λογική.
Δεν είναι σωστό να μιλάμε για αγάπη και ταυτόχρονα να ζητάμε να γνωρίσουμε την αλήθεια της ζωής από ανάγκη.
Δεν είναι σωστό να είμαστε ερωτευμένοι με το ανθρώπινο αισθητό σώμα και ταυτόχρονα να ζητάμε να απελευθερωθούμε από την μεγάλη του σκλαβιά, ή το ένα ή το άλλο, και τα δυο δεν γίνονται.

Η ελευθερία είναι ανύπαρκτη σ'αυτό το σώμα, και η σκλαβιά του μη λογικού αισθητού σώματος είναι πόνος και τίποτα λιγότερο.
Είμαι ελεύθερος άρα υπάρχω όσο δεν έχω ανάγκες, και αυτός ο κόσμος είναι γεμάτος από ανάγκες. 
Αυτό που πονά είναι η ύλη και όσο την έχω ανάγκη και παθιάζομαι μ'αυτή τόσο με πληγώνει και με καταβάλλει.


Αδιαφορώ και απέχω από την ασχήμια της ζωής. 
Αδιαφορώ για τα γήϊνα και ζω ευτυχισμένος χωρίς πάθος.
Δεν την πολεμώ, διότι αν πολεμώ ότι με σκλαβώνει σημαίνει ότι με αγγίζει η ασχήμια της, και γίνομαι ένα με αυτή αντιδρώντας με τον ίδιο άσχημο τρόπο.

Γιατί μονίμως αδιαφορώ για μένα...τον αληθινό μου εαυτό.
Παν μέτρον άριστον.
Ηρεμώ αδιαφορώντας για όσα με πληγώνουν και στεναχωρούν.Εσύ όμως χαλιέσαι ακόμη και γι'αυτό που ήδη "αγαπάς", διότι αυτό που αγαπάς είναι η αιτία του κακού, ο έρωτας σου να το αποκτήσεις και όχι να το αγαπήσεις. 

Δεν ζητώ τίποτα υλικό για να έχω τα πάντα. 
Διότι αυτό που επιθυμώ από έρωτα το έχω ανάγκη, και ότι ζητάω από ανάγκη είναι η αιτία του κακού και ποτέ αγάπη.

Ξεχνάμε εύκολα, ότι για όλα όσα ήρθαμε σε αυτή την Τριτοδιάστατη Γη, με όλα τα γήινα πάθη και επιθυμίες, που αυτή περικλείει, μέσα της, εμείς οι ίδιοι, έχουμε υπογράψει, με κάθε λεπτομέρεια.Ξεχνάμε επίσης ότι έχουμε μια αποστολή κι έναν σκοπό, που πρέπει να φέρουμε εις πέρας, κατανοώντας πάντοτε το Πολυμήχανο και Παμπόνηρο Εγώ μας... που μέσα του βρίσκονται αμέτρητες πεποιθήσεις, σκέψεις, ιδεολογίες, ταμπού, ηθικοπλασματικές αξίες..

Ο θεός μας στέλνει εδώ, με την άδεια μας φυσικά, δίνοντας μας το ελεύθερο να δράσουμε-πράξουμε, ότι μας κατέβει στο κεφάλι, κι απλά μας παρατηρεί... όπως κάνουν οι γονείς, στην παιδική χαρά, με τα παιδιά τους.

Δεν παρεμποδίζει, δεν παρεμβαίνει, δεν μας τιμωρεί... 
Από εκεί και πέρα, ο καθένας είναι υπεύθυνος να πράξει ότι επιθυμεί... Η θνητή μας φύση, το αισθητό μας σώμα, περιέχει μέσα του τον πόνο, τον φόβο, τον θυμό, την ζήλια, την πίκρα..αλλά και όλα τα αντίθετα του.

morfeas sky

Σχόλια