ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΙ Η ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ





Οι 7 νόμοι του Σύμπαντος

Οι αρχές της Αλήθειας είναι επτά: 

Εκείνος που το καταλαβαίνει αυτό τέλεια, κατέχει το μαγικό κλειδί, που με αυτό οι Πύλες του ναού θα ανοίξουν.

«Το Παν είναι ο Λόγος. Το σύμπαν είναι Νοητικό». 
(Πρώτη Αρχή)
....


Το υλικό σύμπαν στο οποίο ζούμε είναι το πιο κατωφερή σύμπαν από τα επτά σύμπαντα του αισθητού κόσμου. 
Τα στοιχεία από τα οποία αποτελείται η δομή και σύσταση τους είναι από την Ύλη δομημένη.

Η Υλη είναι το Προϋπάρχων δοχείο της γένεσης του αισθητού κόσμου των επτά κύκλων, και στον δικό μας κύκλο που είναι ο πιο κατωφερής ονομάζεται αλλιώς και στυγνό σκότος, δηλαδή ο ίδιος ο θάνατος.

Η Υλη λοιπόν, με την κίνηση που της δόθηκε διασπάστηκε σε Τέσσερα στοιχεία, από τα οποία τα πιο αραιά, λεπτοφυή, αιθερικά, ανέβηκαν ψηλά στους ανώτερους κύκλους, ενώ τα πιο βαριά κατακάθησαν στο πιο κατωφερή κύκλο.

Ο δικός μας υλικός κόσμος είναι ο πιο κατωφερής κύκλος με τα πιο βαριά και πυκνά στοιχεία της Ύλης.

Από την διασπαζόμενη Ύλη στο δικό μας σύμπαν κατακάθησαν τα Τέσσερα στοιχεία που είναι η γη, το νερό, ο αέρας, και η φωτιά.

Ο δημιουργός Νους που περιείχε μέσα στο δικό του Νου την Ύλη, (δεύτερος Νους δημιουργός), με τον πνευματικό του Λόγο της Αρμονίας, που είναι Αδιαίρετος με το Νου, έδωσε κίνηση στην Ύλη άρα της έδωσε την ζωή, (η κίνηση είναι η ζωή), και διασπάστηκε με την τριβή στα Τέσσερα στοιχεία.

Στον δικό μας κατωφερή υλικό κόσμο δημιούργησε την ζωή με νόηση σύμφωνα με την δομή αυτών των τεσσάρων στοιχείων που είναι από πυρ και πνεύμα, ενώνοντας στη μήτρα της φύσης την δική του νοητική ουσία (πνευματικός Λόγος) δημιουργώντας την παγκόσμια ψυχή του σύμπαντος.

Το αποτέλεσμα αυτής της ένωσης, ήταν να δημιουργηθεί το πνεύμα της φύσης που απόκτησε τις δυνάμεις της Αρμονίας των ΕΠΤΑ κύκλων.
Το πνεύμα της φύσης βρίσκεται πανταχού παρών και τα πάντα πληρών εσωτερικά του κάθε κύκλου, και σε όλους τους κύκλους ξεχωριστά, και είναι ανάλογο με την σύσταση της ουσίας των κύκλων.

Στον δικό μας κατωφερή κύκλο το πνεύμα δημιουργήθηκε από την ένωση του θερμού με το ψυχρό. 

Δηλαδή ο δημιουργός σύμφωνα με την Αρμονία, από την φωτιά πήρε το θερμό, και από τον αέρα πήρε το ψυχρό, τα ένωσε στη μήτρα, και γεννήθηκε το πνεύμα το οποίο είναι δίχως λογική.

Από την γη και τα νερά ενώνοντας τα στη μήτρα δημιούργησε το σπέρμα.

Ενώνοντας το σπέρμα με το πνεύμα στη μήτρα δημιουργήθηκε το μεταβαλλόμενο αισθητό σώμα αυξομειόμενο δίχως λογική από το πνεύμα.
Και αυτό διότι, το πνεύμα δημιουργήθηκε από την ένωση στη μήτρα του ψυχρού με το θερμό, και έτσι το πνεύμα πήρε τις ιδιότητες του διπολισμού, όπου οι δύο πόλοι πάντα βρίσκονται σε αντίθεση εναντιότητα και διαμάχη μεταξύ τους.
Ενώ το σώμα η φύση του είναι τέτοια ώστε να αυξάνεται μέχρι να ολοκληρωθεί και μετά να μειώνεται-φθείρεται μέχρι να αλλοιωθεί-πεθάνει

Η θετική ενέργεια και η αρνητική ενέργεια είναι άλογες ενέργειες καθολικές δίχως λογική.
Η μεν θετική ενέργεια πολεμά την αρνητική ενέργεια.
Η δε αρνητική ενέργεια πολεμά την θετική ενέργεια.
Και οι δύο αντίθετες ενέργειες θετική-αρνητική προσπαθούν ο ένας πόλος να εξουσιάσει τον άλλο μέσα από την διαμάχη.

Αλλά και οι δύο αντίθετες ενέργειες έχουν ισόποση δυναμική.

«Όλα είναι δυαδικά, όλα έχουν δύο πόλους. Όλα είναι ένα ζεύγος αντιθέτων, τα άκρα αγγίζονται».(Τέταρτη Αρχή)


«Όλα ρέουν και πάλι ρέουν. Όλα έχουν περιόδους ακμής και παρακμής, ανόδου και καθόδου. Όλα κινούνται σαν εκκρεμές. Το μέτρο της κίνησης προς τα δεξιά είναι όμοιο με αυτό της κίνησης προς τα αριστερά. Ο ρυθμός είναι η εξίσωση τους». (Πέμπτη Αρχή)

OI ΕΠΤΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ


Η ψυχή με την ψυχική της δύναμη την Αρμονία εξουσιάζει όλες τις ενέργειες θετικές η αρνητικές.

Η ψυχή είναι δημιουργός Νους αφού όλα είναι νοητά.

Ότι λογίζεται αυτό δημιουργεί.
Αν φοβόμαστε δημιουργούμε αυτό που φοβόμαστε.
Αυτό δεν είπε ο Χριστός; "πίστεψε και θα μετακινήσεις βουνά"



Εδώ έρχεται η απάντηση από το ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΕΡΟΝ ΠΥΡ που μας ανέλυσε ο Πλάτωνας.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΕΡΟΝ ΠΥΡ

Ο Πλάτωνας αναφέρει ότι όταν ο φιλόσοφος-βασιλιάς κατανοήσει την δυναμική που υπάρχει πίσω από την ελεύθερη βούληση, την ψυχική γενναιότητα, και την ελεύθερη σκέψη, ενεργοποιεί στον εγκέφαλο του την αληθινή του φύση.

Αυτό σημαίνει ότι αρχίζει να βλέπει αμυδρά πίσω από την φωτιά τα πρώτα 
κομμάτια της αλήθειας του πραγματικού κόσμου και των πραγματικών θεών. (ανώτερους κύκλους).

Τότε αποφασίζει να μετουσιώσει ελεύθερα με βάση την βούληση, την ανδρεία και την σκέψη του το υλικό κομμάτι της προσωπικότητας του.

Με αυτή του την επιλογή έχει κάνει το πρώτο βήμα για να "διαρρήξει το ψευδοσύμπαν". 


Ενεργειακά με μία τέτοια συνειδητή απόφαση επιστρέφει στους κατώτερους θεούς την υλική τους παγίδα αποδυναμώνοντάς τους.



Και ο Ερμής Τρισμέγιστος γράφει:  ο ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ ΛΕΕΙ:
ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΝΟΥ ΘΑ ΕΙΣΕΛΘΕΙ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΦΩΣ


Οσον αφορά τις ερπετοειδής οντότητες (η δαίμονες), είναι δίχως λογική, ανήκουν αποκλειστικά στον αισθητό κόσμο των σωμάτων.
Μπροστά στον Άνθρωπο είναι το απολύτως ΤΙΠΟΤΑ !!
Αρκεί ο άνθρωπος να έχει πρώτα ΑΦΥΠΝΙΣΤΕΙ.


....

Συνέχεια..
Ενώνοντας την Αρμονία στην μήτρα δηλαδή την νοητική του ουσία, μαζί με το πνεύμα και το σπέρμα, επέβαλε την Αρμονία στο πνεύμα και την ομαλή μεταβολή του σπέρματος μέσα από την αυξομείωση.

Και έτσι γεννήθηκαν οι ψυχές που ενώνονται με το πνεύμα και το σπέρμα και γεννούν την υλική έμβια ζωή με σώματα αισθητά.
Και όλα τα έμβια όντα οδηγούνται με Αρμονία από το πνεύμα της φύσης, αφού κανένα άλλο έμβιο ον εκτός από τον άνθρωπο δεν έχει δική του ελεύθερη επιλογή, αφού όλα τα υπόλοιπα έμβια όντα κάνουν ακριβώς το ίδιο από τη φύση οδηγούμενα.

Το σύμπαν λοιπόν, είναι γεμάτο από το πνεύμα.."πανταχού παρών και τα πάντα πληρών"

Οι ιδιότητες του πνεύματος είναι διπολικές. 
(θετική και αρνητική ενέργεια).
Το πνεύμα είναι η φύση του τέτοια από το θερμό-ψυχρό, να έχει δύο αντίθετους πόλους σε αντίθεση εναντιότητα και διαμάχη μεταξύ τους.

Το πνεύμα της φύσης που έχει αποκτήσει πλέον τις δυνάμεις της ΑΡΜΟΝΙΑΣ των ΕΠΤΑ κύκλων, διότι ενώθηκε μαζί του ο πνευματικός Λόγος, (δεύτερος Νους δημιουργός), και έτσι έγινε κι αυτό δημιουργός, και άρχισε το πνεύμα της φύσης που είναι κι αυτό αγαθό (σύμφωνα με τις δυνάμεις της αρμονίας), να δημιουργεί την ζωή από τα δικά της στοιχεία, από πυρ και πνεύμα.

Και αφού απόκτησε τις δυνάμεις της Αρμονίας (πνευματικός Λόγος) αλλά και τις τέλειες ενέργειες της Αρμονίας, δηλαδή της κίνησης, άρα της ζωής,  είχε πλέον τις δικές του δυνάμεις ώστε να γεννά την ζωή σε έναν δικό της κόσμο όπου τα πάντα κινούνται, με άλογα αισθητά σώματα που δεν φέρουν τον πνευματικό Λόγο, αλλά μόνον το διπολικό πνεύμα, και οδηγούνται όλα έμβια όντα από το πνεύμα της φύσης..χωρίς δική τους ελεύθερη επιλογή.

Έτσι, από την παγκόσμια ψυχή του σύμπαντος, όλες οι ψυχές οι οποίες φέρουν τις δυνάμεις της αρμονίας αλλά και τις τέλειες ενέργειες της αρμονίας, διασπώνται, και η μοίρα τους είναι να προορίζονται να ενσαρκωθούν το διπολικό πνεύμα και το σπέρμα, ανάλογα με το γένος και το είδος που προορίζονται να ενσαρκωθούν, άρα και να γεννηθούν όλα τα είδη των έμβιων σωμάτων.

Άρα οι ψυχές που είναι ο πνευματικός λόγος και η ζωή, η μοίρα τους είναι να ενωθούν μαζί με το διπολικό πνεύμα και το σώμα-σπέρμα, δίνοντας οι ψυχές την νοερή ζωή στο διπολικό πνεύμα αλλά που εξουσιάζεται το πνεύμα της φύσης.
Και με την σειρά  του το διπολικό πνεύμα ενώνεται με το σπέρμα δίνοντας του την διανοητική κίνηση στο σώμα, μαζί με τις μορφές δηλαδή την αυξομείωση του διπολισμού στο σώμα στις αισθήσεις και στα συναισθήματα, στα πάθη τις επιθυμίες, αλλά μέσα από την λογική της Αρμονίας, διότι όλα τα εξουσιάζει το πνεύμα της φύσης και αυτή τα οδηγεί.


Ο Άνθρωπος όμως, επειδή δεν ανήκει σε αυτόν τον κόσμο, διότι θέλησε απλά να ζήσει και κατανοήσει όλα όσα εξουσιάζει, έχει την δική του ψυχή, τον Λόγο, που είναι Ουσιωδώς όμοιος με τον Φωτεινό Λόγο του Αρχέτυπου κόσμου του Φωτός του Πατέρα όλων το Θεό.

Και ο άνθρωπος Λόγος, εισερχόμενος στο σύμπαν του υλικού αισθητού κόσμου, ενώνεται με το είδος της ανθρώπινης ψυχής που γέννησε το πνεύμα της φύσης.

Και γίνεται κάτι άλλο, όπου ο πυρήνας της θεϊκής ανθρώπινης ψυχής είναι ο Λόγος, ο οποίος ζει κλεισμένος στον δικό του κόσμο με τις δικές του όμοιες ουσίες, και έλκεται μόνον από τις δυνάμεις της Αρμονίας, που έρχονται ενώνονται μαζί του από μεγάλο έρωτα, και έτσι κινεί την ψυχή ο Λόγος, και περιφέρεται στο σύμπαν.

Όταν τώρα η ψυχή θα ενσαρκωθεί, η ψυχή ενώνεται με το διπολικό πνεύμα και το σπέρμα-σώμα.
Αλλά πλέον ο ενσαρκώμενος άνθρωπος έχει δική του ελεύθερη επιλογή, δεν οδηγείται από το πνεύμα της φύσης, μα πρέπει ο ενσαρκώμενος άνθρωπος που γεννιέται, να κατανοήσει από μόνος του την αληθινή του υπόσταση!! και αφού ζήσει την ζωή των αισθητών σωμάτων, και την κατανοήσει, να ξέρει μετά και πως τα που να γυρίσει, ειδάλλως θα γίνει σκλάβος του αισθητού διπολικού θνητού σώματος και θα υπομένει όλα τα θνητά, εκεί δηλαδή που όλα τα εξουσιάζει να εξουσιάζεται από το απολύτως τίποτα!!!!

morfeas sky

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

OI ΕΠΤΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ O ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ COVID 19 - DAVID ICKE

ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΦΥΓΕΙΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ - Η ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ

Τί ΕΙΝΑΙ η 3η και η 4η και η 5η Διάσταση

ΚΥΜΒΑΛΕΙΟΝ Το θρυλικό απόκρυφο βιβλίο του Ερμή Τρισμέγιστου που γλίτωσε από την καταστροφή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας

Ζούμε σε ένα Φ……matrix η ανατροπή είναι θέμα χρόνου…. Τώρα πιο επίκαιρο από ποτέ

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ TOY KOΡΩNOIOY

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τί ΕΙΝΑΙ η 3η και η 4η και η 5η Διάσταση

OI ΕΠΤΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

“Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου.

ΛΟΓΟΣ Ι "ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ" ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΥ

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΚΥΜΒΑΛΕΙΟΝ Το θρυλικό απόκρυφο βιβλίο του Ερμή Τρισμέγιστου που γλίτωσε από την καταστροφή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας

ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΦΥΓΕΙΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ - Η ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ

ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Είπαν οι Ελοχίμ,⤍ θα κάνουμε τον άνθρωπο, κατά εικόναν ημετέραν και ομοίωσιν - ⤍ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΙΑΝΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ;

Ποιος είναι ο εαυτός του Θεού;

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Τί ΕΙΝΑΙ η 3η και η 4η και η 5η Διάσταση

“Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου.

ΛΟΓΟΣ Ι "ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ" ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΥ

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΦΥΛΑΚΗ - ΑΠΟ ΤΙ ΠΡΟΚΑΛΛΕΙΤΑΙ Η ΦΩΤΙΑ;

OI ΕΠΤΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ - ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Είπαν οι Ελοχίμ,⤍ θα κάνουμε τον άνθρωπο, κατά εικόναν ημετέραν και ομοίωσιν - ⤍ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΙΑΝΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ;

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΑΠΕΤΟΣ; ΠΟΙΟΙ ΟΙ ΤΙΤΑΝΕΣ; διότι ο Δίας πολέμησε τον Ιαπετό..

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ