Κι ας αναγνωρίσει ο καθένας τον εαυτό του αθάνατο και τον αίτιο του θανάτου τον έρωτα


ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΛΑ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΕΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΨΥΧΕΣ

ΑΝ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΝ ΛΑΤΡΕΥΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΥΦΛΟΙ ΜΗ ΝΟΗΜΟΝ ΟΝΤΑ ΚΑΙ ΘΝΗΤΑ
ΤΑ ΟΝΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΘΑΝΑΤΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΝΟΣ
ΟΛΑ ΤΑ ΘΝΗΤΑ ΟΝΤΑ ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΑΙ ME TON ΕΡΩΤΑ ΓΙΑΤΙ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΔΙΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΟΥΝ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΟΥΣ

Ο ΕΡΩΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΤΑ ΘΝΗΤΑ ΟΝΤΑ


Εδάφ. 18. Άκουσε τώρα Ερμή και το λόγο που ποθείς, Όταν η ώρα της περιόδου ήλθε και λύθηκε ο σύνδεσμος των πάντων, κατά βούληση του θεού όλα τα ζώα που ήσαν στην αρχή αρσενοθήλυκα ξεχωρίστηκαν σε αρσενικά και θηλυκά και ο θεός μόλις έγινε αυτό είπε: « Αυξάνεστε και πληθύνεσθε εν πλήθη όλα τα δημιουργήματα και τα κτίσματα, κι ας αναγνωρίσει ο καθένας τον εαυτό του αθάνατο και τον αίτιο του θανάτου τον έρωτα και όλα τα όντα.»


[15] Και για το λόγο αυτό ο άνθρωπος είναι διπλός από όλα τα ζώα της γης: θνητός κατά το σώμα και αθάνατος στην ουσία του ανθρώπου. Παρόλο που στην ουσία είναι αθάνατος και έχει εξουσία σε όλα, πάσχει ως θνητός και υπόκειται στην Ειμαρμένη. Παρόλο που είναι υπεράνω της αρμονίας έγινε δούλος της αρμονίας· και καθώς ήταν σερνικοθήλυκος αφού προερχόταν από σερνικοθήλυκο πατέρα και άυπνος από άυπνο, έτσι και μένει.

morfeas sky

Σχόλια

  1. Συμπυκνωμένο κείμενο,απλό χωρίς να κουράζει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρειάζονται κι αυτά, διότι καταντήσαμε οι άνθρωποι να πιστεύουμε ότι η ζωή είναι μόνον ςδώ στα σάρκινα σώματα πάνω στην Γη με πόνο λύπη και χαρά μαζί, ζωή και θάνατο μαζί.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου