ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΝΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ

ΠΟΙΟΣ ΝΟΥΣ ΕΠΟΠΤΕΥΕΙ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΣΥΜΠΑΝ

Ο ΑΡΙΘΜΟΣ 12 ΔΩΔΕΚΑ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΤΟΝ ΥΛΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΖΩΔΙΑΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑ ΑΝΙΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Ο  ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ

-Το σώμα αυτό, συντέθηκε από το ζωδιακό κύκλο, ο οποίος συγκροτήθηκε από δώδεκα στον αριθμό στοιχεία, τα οποία όμως έχουν μία μόνο φύση, και μπορούν να πάρουν κάθε μορφή προκειμένου να παραπλανήσουν τον άνθρωπο.

12 ήταν οι άθλοι του ημίθεου Ηρακλή ο οποίος μάλιστα σε έναν από τους άθλους του κατέβηκε στον άδη και μετά επέστρεψε
12 ήταν οι μαθητές του θεανθρώπου χριστοί
12 είναι οι φυλές του Ισραήλ
12 ώρες έχει το ρολόι σου
12 είναι οι μήνες του χρόνου
12 είναι τα ζώδια σε δυτικό και κινεζικό ζωδιακό κύκλο
12 αστέρια έχει η σημαία της ευρωπαϊκής ένωσης

Όλα είναι μπροστά στα μάτια σου
12 σε καθρέπτη 21 => 12+21=33 . 33 είναι οι βαθμίδες της μασονίας , και 33 είναι και οι σπόνδυλοι


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΙΕΡΗ ΔΕΚΑΔΑ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΑΡΜΟΝΙΑΣΙΕΡΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΤΟΥ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΥ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΑΣΚΛΗΠΙΟΕρμής Τρισμέγιστος


Σου ανοίγω το δρόμο και σου ανακαλύπτω μεγάλα και θεϊκά μυστήρια, κάνοντας την αρχή γι'αυτό με επίκληση στην ουράνια εύνοια.

Υπάρχουν πολλά γένη θεών και ανάμεσα τους κάποιο μέρος τους είναι νοητό και άλλο μέρος αισθητό.

Νοητοί δεν ονομάζονται επειδή θεωρούμε ότι δεν περιλαμβάνονται στη σφαίρα της γνώσης μας, καθώς αυτούς τους αντιλαμβανόμαστε καλύτερα από τους άλλους που ονομάζουμε ορατούς, κι αυτό θα στο διδάξει η συζήτηση μας, αλλά θα το διαπιστώσεις και μόνος σου αν είσαι προσεκτικός.

Γιατί ο ύψιστος λόγος και ο ακόμη πιο θεϊκός που ξεπερνά το νου και την προσοχή των ανθρώπων, θα πετάξει και θα φύγει ή καλύτερα θα κυλήσει και θα ενωθεί ξανά με το νερό της ίδιας του της πηγής, αν δεν αντιληφθείς τα λόγια του ομιλητή και δεν επιστήσεις την μεγαλύτερη προσοχή των αυτιών σου.

Έτσι, λοιπόν, υπάρχουν πολλοί θεοί, κυρίαρχοι όλων των ειδών, και τους ακολουθούν άλλοι θεοί που διαθέτουν κυρίαρχο της ουσίας τους.


Οι τελευταίοι είναι αισθητοί και έχουν εναρμονιστεί με τη διπλή τους ουσία, (άνθρωποι), με την αισθητή τους φύση δημιουργούν τα πάντα, ο ένας μέσω του άλλου, και φωτίζει ο ένας το έργο του άλλου.

Ο κυρίαρχος της ουσίας (Διοικητής- Ουσιάρχης) του ουρανού ή όπως αλλιώς ονομάζεται αυτό το οποίο νοείται με το παραπάνω όνομα είναι ο Δίας, καθώς μέσω του ουρανού προσφέρει ζωή στα πάντα.

Το φως είναι ο κυρίαρχος της ουσίας του ήλιου, καθώς το αγαθό του φωτός (δυνάμεις του Νου = Αρμονία) προσφέρεται σε εμάς μέσω της σφαίρας του ήλιου.


Ο "ΟΥΣΙΑΡΧΗΣ" ή ο θεός που εξουσιάζει όλες τις μορφές  των τριάντα έξι αστεριών (ΕΞΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΤΡΙΑΝΤΑ ΕΞΙ ΔΕΚΑΡΧΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΡΕΣ ΤΟΥΣ ΗΛΙΟΥΣ) που μένουν πάντα σταθερά στον ίδιο τόπο και στα οποία έχει δοθεί το όνομα του "Ωροσκόπου" είναι αυτός που αποκαλούν "Παντόμορφο", καθώς χρησιμοποιώντας τα διάφορα πρότυπα είδη γεννά ποικίλες μορφές ατόμων. 
(γεννά-δημιουργεί όλα τα είδη των έμψυχων αισθητών αλλά και άψυχων σωμάτων αυτού του υλικού σύμπαντος).

Αυτές που αποκαλλούνται "επτά σφαίρες" έχουν ως "Ουσιάρχες", δηλαδή καθοδηγητές τους, τη μοίρα και το πεπρωμένο και σύμφωνα με το νόμο της φύσης αυτές μεταβάλλουν τα πάντα με ακλόνητη σταθερότητα, διαφοροποιημένα από την αέναη κίνηση.


Ο Αιθέρας αποτελεί το μέσο ή το όργανο των πάντων μέσω του οποίου δημιουργούνται τα πάντα και έχει ως Ουσιάρχη του έναν δεύτερο θεό....τα θνητά και τα όμοια τους προς τα θνητά.

σημ:
Ο Αιθέρας είναι ο ίδιος ο Δίας ο Νους δημιουργός του κατωφερή κόσμου, και εισερχόμενος μέσα στον γαλαξία ως δυνάμεις των Τριαντα έξι Δέκαρχων - θεοί ενώνονται με τις ειδικές ενέργειες του πυρός που ενυπάρχουν μέσα στον γαλαξία και με τις καθολικές ενέργειες.
Ο αισθητός θεός λοιπόν είναι οι Τριανταέξι Δέκαρχοι μέσα στον κύκλο-γαλαξία, και είναι οι αισθητοί θεοί!!! όπου δημιουργούν την ζωή με θνητά σώματα!!
Αφού λοιπόν τα πράγματα έτσι έχουν, τα πάντα καθώς απλώνονται από κάτω ως ψηλά συνδέονται μεταξύ τους μέσω της ίδιας της κίνησης. Τα θνητά, λοιπόν, είναι συνδεδεμένα με τα αθάνατα και τα ορατά με τα αόρατα.

Και το σύνολο υπακούει σε έναν κυβερνήτη, τον ύψιστο, ως κύριο του, (εννοεί ως ύψιστο τον δεύτερο Νου δημιουργό), ώστε να μην αποτελούν πολλά, αλλά μάλλον ένα, καθώς όλα εξαρτώνται αλλά και απορρέουν από αυτό το ένα.

Επειδή φαίνονται διαφορετικά, θεωρούνται ότι είναι και πολλά, αν όμως ενωθούν είναι πλέον ένα ή μάλλον δύο: αυτό από το οποίο γεννιούνται τα πάντα, (το ένα), και μέσω του οποίου γεννιούνται τα πάντα, δηλαδή από την ύλη, μέσω της οποίας γεννιούνται και από το θέλημα του θεού, με τη συναίνεση του οποίου διαμορφώνονται διαφορετικά μεταξύ τους.


Ο θεός, ο Ένας, ο δεύτερος Νους δημιουργός είναι τα πάντα βρίσκεται μέσα και παντού στα πάντα σε ολόκληρη την δημιουργία των επτά κύκλων.
Είναι εκείνος που δεν έχει όνομα ή μάλλον έχει όλα τα ονόματα,
ο ένας και τα πάντα.Αυτός λοιπόν (ο δεύτερος Νους δημιουργός) είναι ταυτόχρονα μοναδικός και τα πάντα, που είναι πλήρης, από την γονιμότητα και των δύο φύλων κυοφορεί, και πάντοτε το θέλημα του είναι ολόκληρη η αγαθότητα.

Η αγαθότητα, λοιπόν, κάθε πράγματος έχει γεννηθεί από τη φύση της χάρη στη θεϊκότητα εκείνου, ώστε κάθε πράγμα να είναι έτσι όπως είναι και ήταν και ώστε να προσδώσει σε όλα όσα πρόκειται να γεννηθούν στο μέλλον την ικανότητα της γέννησης από τον ίδιο τους τον εαυτό.

Σημ: σε όλα τα όντα δόθηκε η ικανότητα της γονιμότητας της γένεσης ώστε να υπάρχει το είδος του κάθε γένους. 


Αυτή λοιπόν, είναι η διδασκαλία που σου δίνεται όσον αφορά στο λόγο και τον τρόπο που γεννιούνται τα πάντα.

-Υποστηρίζεις ότι ο θεός (δεύτερος Νους δημιουργός) έχει δύο φύλα Τρισμέγιστε;

- Όχι μόνον ο θεός, αλλά και όλοι οι ζωντανοί και μη οργανισμοί Ασκληπιέ, καθώς δεν είναι δυνατόν κάποιο από τα όντα να είναι στείρο.

........


σημ:
ΕΔΩ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΙΣΘΗΤΟΙ ΘΕΟΙ ΜΕ ΑΙΣΘΗΤΟ ΣΩΜΑ!!!!

-Υποστηρίζεις ότι ο θεός (δεύτερος Νους δημιουργός) έχει δύο φύλα Τρισμέγιστε;

Όχι μόνον ο θεός, αλλά και όλοι οι ζωντανοί και μη οργανισμοί Ασκληπιέ, καθώς δεν είναι δυνατόν κάποιο από τα όντα να είναι στείρο.


..........

Γιατί έχει δύο φύλα; αφού εξ'αρχής ήταν κι αυτός ο δεύτερος Νους δημιουργός Αρρενοθήλυς όπως ο Πατέρας όλων Τριαδικός Θεός Φως και Ζωή;

..........

Γιατί αν από όλα τα είδη αφαιρεθεί η γονιμότητα, δεν είναι δυνατόν να παραμένουν πάντοτε όπως είναι.

Στη φύση κάθε όντος ενυπάρχει η αίσθηση και η γέννηση και πως ο κόσμος αγκαλλιάζει τη φύση και διατηρεί όλα όσα γεννιούνται.

Γιατί καθένα από τα δύο φύλα είναι πλήρες από άποψη γεννητικής ικανότητας, και η επαφή τους, ή ακριβέστερα, η ένωση τους είναι ασύλληπτη και την ένωση αυτή μπορείς να την αποκαλέσεις είτε Έρωτα είτε Αφροδίτη είτε και τα δύο.

..............
...................................

σημ: 
ο δεύτερος Νους δημιουργός μεταβάλλεται μέσω των δημιουργημάτων του σε ΕΠΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΤΩΝ ΕΠΤΑ ΚΟΣΜΩΝ και μεσω των 36 ΔΕΚΑΡΧΩΝ μέσα στους κύκλους σε δυνάμεις των θεών, που είναι οι αισθητοί θεοί, οι οποίοι μπορούν να πάρουν σώματα αρσενικά και θηλυκά και να γίνουν αισθητοί θεοί με σώματα υλικά!!

σημ:

Ο ΑΙΘΕΡΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΝΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ. 
Ο ΔΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΝΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ.

Ο ΔΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΕΚ ΤΩΝ ΕΠΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΩΝ ΤΟΥ ΚΤΙΣΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΠΤΑ ΚΥΚΛΩΝ.

Ο ΔΙΑΣ - ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΜΕΤΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΥΚΛΟ-ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΣΕ ΤΡΙΑΝΤΑ ΕΞΙ ΔΕΚΑΡΧΟΥΣ ΣΕ ΑΙΣΘΗΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΠΟΙΑ ΜΟΡΦΗ ΘΕΛΗΣΟΥΝ

ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΜΕ ΥΛΙΚΑ ΑΙΣΘΗΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΣΑΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ ΜΕ ΣΩΜΑΤΑ ΘΝΗΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ 

ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΓΕΝΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΔΗ ΤΩΝ ΕΜΒΙΩΝ ΟΝΤΩΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΛΑΝΗΤΕΣ.
ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΑΙΣΘΗΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΩΤΕΡΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ.
....

Γιατί αν από όλα τα είδη αφαιρεθεί η γονιμότητα, δεν είναι δυνατόν να παραμένουν πάντοτε όπως είναι.


Στη φύση κάθε όντος ενυπάρχει η αίσθηση και η γέννηση και πως ο κόσμος αγκαλλιάζει τη φύση και διατηρεί όλα όσα γεννιούνται. 

Γιατί καθένα από τα δύο φύλα είναι πλήρες από άποψη γεννητικής ικανότητας, και η επαφή τους, ή ακριβέστερα, η ένωση τους είναι ασύλληπτη και την ένωση αυτή μπορείς να την αποκαλέσεις είτε Έρωτα είτε Αφροδίτη είτε και τα δύο.σημ:
ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΙΣΘΗΤΟΙ ΘΕΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΥΚΛΟ-ΓΑΛΑΞΙΑ;  είτε Έρωτα είτε Αφροδίτη(Ορφικά Αποσπάσματα 28), οπότε, και σύμφωνα με την όλη Ορφική Θεολογία, μία εκ των ιδιοτήτων του Αιθέρος είναι η γέννηση. 
«Και νους αδιάψευστος, βασιλιάς,είναι ο άφθαρτος Αιθέρας, γιατί μ’ αυτό λέει τα πάντα και ακούει και δεν υπάρχει φωνή, ούτε κραυγή, ούτε κτύπος, ούτε και φήμη, που να ξεφεύγει από τα αυτιά του πανίσχυρου Κρονίωνα. 
Έτσι, λοιπόν, είναι ο νους και η κεφαλή του Διός»
(Ορφικά Αποσπάσματα 6, 19-23).

ο Κρόνος είναι ο δεύτερος Νους δημιουργός!! και ο Δίας είναι ο ένας εκ των ΕΠΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΩΝ τα ΕΠΤΑ δημιουργήματα του δεύτερου Νου δημιουργού. και οι 36 Δέκαρχοι μέσα στον κύκλο-γαλαξία είναι οι αισθητοί θεοί τα 36 Δημιουργήματα του ΔΙΑ-ΔΙΟΙΚΗΤΗ  ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.Η κεφαλή ο δεύτερος Νους δημιουργός!! είναι το δοχείο της Ύλης που εμπεριέχει μέσα του ο Νους, τους άλλους ΕΠΤΑ ΚΟΣΜΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ!! 

ΤΟΥΣ ΕΠΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΤΩΝ ΕΠΤΑ ΚΟΣΜΩΝ!! 
ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΙΣΘΗΤΟΙ ΘΕΟΙ ΟΙ ΤΡΙΑΝΤΑ ΕΞΙ ΔΕΚΑΡΧΟΙ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΝΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΤΩΦΕΡΗ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΠΛΑΝΗΤΩΝ ΓΕΝΝΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΕ ΤΑ τα Τέσσερα στοιχεία. του πυρός και πνεύματος.

σημ:
O Δίας, είναι ο Δέκαρχος, ο Ουσιάρχης, ο Διοικητής, είναι ο Νους Δίας ο αισθητός θεός, όπου ενυπάρχει μέσα του ο υλικός αισθητός κόσμος των σωμάτων, και με τον πνευματικό του Λόγο δημιουργεί τον κόσμο και τον εξουσιάζει, επιφέροντας την Αρμονία.

Ο δεύτερος Νους δημιουργός δημιούργησε άλλους Επτά Νους Διοικητές, άλλους Επτά Νους δημιουργούς, άλλους 36 (τρεις 12άδες) αισθητούς θεούς.

....................
.................................................

ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΙΕΡΗ ΔΕΚΑΔΑ 
ΚΑΙ ΠΟΙΑ Η ΑΝΙΕΡΗ ΔΩΔΕΚΑΔΑ


Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ - OI NOMOI TOY ΣYMΠANTOΣ


Η ΙΕΡΗ ΔΕΚΑΔΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗ ΘΕΩΣΗ


Σώπασε και κάνε ησυχία, παιδί μου, έτσι δε θα παύσει το έλεος του Θεού προς εμάς, να ευχαριστηθείς, λοιπόν, παιδί μου, την κάθαρση μέσω της δύναμης του Θεού, με σκοπό τη συγκρότηση του θείου λόγου μέσα σου.

1. Η γνώση του Θεού μας έχει έρθει, και αφού έχει έρθει αυτή, παιδί μου, η άγνοια έφυγε.

2. Η γνώση της χαράς μας έχει έρθει, και αφού έχει κι αυτή, παιδί μου, η λύπη φεύγει προς αυτούς που έχουν χώρο γι'αυτήν.

3. Την δύναμη που επέρχεται μετά τη χαρά, την ονομάζω, εγκράτεια, τη δύναμη την απολαυστικότατη, ας τη δεχτούμε με μεγάλη προθυμία, παιδί μου, πως με την εμφάνιση της απώθησε την ακολασία.


4. Τέταρτη τώρα ονομάζω την εγκαρτέρηση, την δύναμη απέναντι στην επιθυμία.

5. Αυτό το επίπεδο είναι η βάση της δικαιοσύνης, παιδί μου, γιατί, παρατήρησε, πως χωρίς δίκη, έδιωξε την αδικία, γίναμε δίκαιοι, παιδί μου, λόγω της απουσίας της αδικίας.

6. Την έκτη δύναμη σε'μας, που αντιμάχεται την πλεονεξία, την ονομάζω συνεργασία.

7. Και αφού φύγει κι αυτή, έρχεται η αλήθεια,και με τον ερχομό της διώχνει την απάτη.
(Σημ: εννοεί πως έρχεται η αλήθεια όταν εκπληρώνουμε μαζί όλα τα προηγούμενα).

8. Παρατήρησε, πως συμπληρώνεται το αγαθό όταν έρχεται η αλήθεια, ο φθόνος φεύγει από εμάς, και μαζί με την αλήθεια, εμφανίζεται το αγαθό, μαζί με τη 9. ζωή και το 10. φως, και δεν έρχεται πλέον καμιά τιμωρία από το σκότος, καθώς έφυγαν με ορμή, αφού νικήθηκαν.


Έμαθες τώρα τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιείται η αναγέννηση, παιδί μου, αφού εμφανιστεί η δεκάδα, παιδί μου, συντίθεται η νοητική γέννηση και απωθεί την δωδεκάδα και μας οδηγεί στην θέωση η γέννηση αυτή.

.................................
ΠΟΙΑ Η ΑΝΙΕΡΗ ΔΩΔΕΚΑΔΑ

-Γιατί πατέρα; Έχω μέσα μου τιμωρούς;

-Όχι λίγους, παιδί μου, είναι και φοβεροί και πολλοί.

-Το αγνοώ αυτό, πατέρα.
-Μια από τις τιμωρίες είναι αυτή, παιδί μου, η άγνοια, δεύτερη, η λύπη, τρίτη η ακολασία, τέταρτη, η επιθυμία, πέμπτη, η αδικία, έκτη, η πλεονεξία, έβδομη, η απάτη, όγδοη , ο φθόνος, ένατη, ο δόλος, δέκατη, η οργή, ενδέκατη, το θράσος, δωδέκατη, η κακία, αυτές είναι δώδεκα στον αριθμό, αλλά κάτω από αυτές υπάρχουν πολλές περισσότερες, παιδί μου, που αναγκάζουν τον εσωτερικό κόσμο του ανθρώπου να υφίσταται πάθη μέσω των αισθήσεων και της φυλακής που αποτελεί το σώμα.
Αυτές αφήνουν, όχι όμως όλες μαζί, αυτόν που ελεεί ο θεός, και έτσι επισυμβαίνει ο τρόπος και η ουσία της αναγέννησης.

Εξήγησε μου κι αυτό, πως οι τιμωρίες του σκότους, που είναι δώδεκα στον αριθμό, απωθούνται από τις δέκα δυνάμεις;
Με ποιον τρόπο Τρισμέγιστε;

-Το σώμα αυτό, από το οποίο ξεφύγαμε, παιδί μου, συντέθηκε από το ζωδιακό κύκλο, ο οποίος συγκροτήθηκε από δώδεκα στον αριθμό στοιχεία, τα οποία όμως έχουν μία μόνο φύση, και μπορούν να πάρουν κάθε μορφή προκειμένου να παραπλανήσουν τον άνθρωπο.

Σ'αυτές τις τιμωρίες, παιδί μου, υπάρχουν ζευγάρια που στην πράξη είναι ενωμένα, αχώριστο είναι το θράσος από την οργή, δεν είναι, όμως, δυνατό να προσδιοριστούν με σαφήνεια τα όρια του καθενός.
Κατά την ορθή λογική, λοιπόν, δικαιολογημένα απομακρύνονται σαν να απωθούνται από δέκα δυνάμεις, την δεκάδα.Γιατί η δεκάδα, παιδί μου, είναι αυτή που γεννά τις ψυχές, η ζωή και το φως ενωμένα,  όπου έχει δημιουργηθεί η μονάδα του πνεύματος.
Η μονάδα, λοιπόν, κατά την ορθή λογική, περιέχει την δεκάδα, και η δεκάδα την μονάδα.


ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΑ

Μονάδα είναι ο Άνθρωπος δεύτερος θεός Φως και Ζωήο Φωτεινός Λόγος που εισερχόμενος στον κτιστό κόσμο του δεύτερου Νου δημιουργού στον Όγδοο ουρανό γίνεται Νους σαν τον αδερφό του, και όταν εισέρχεται μέσα στους Επτά κόσμους των Επτά κύκλων των Επτά Διοικητών από τις πύλες, γίνεται νοητική ουσία Ουσιωδώς όμοια με τον Φωτεινό Λόγο του Αρχέτυπου κόσμου του Φωτός,  που θα ενωθεί με το πνεύμα της φύσης, που εξουσιάζει ο δεύτερος Νους δημιουργός, και φέρει τον πνευματικό Λόγο του δεύτερου Νου δημιουργού.


Σημ: έχει δημιουργηθεί από την ζωή και το φως, η μονάδα,
Μονάδα δηλαδή είναι  οι ψυχές του δεύτερου Νου δημιουργού που θα ενωθούν με τον Άνθρωπο δεύτερο θεό, δηλαδή με την νοητική ουσία, που είναι Ουσιωδώς όμοια με τον Φωτεινό του Λόγο, Φως και Ζωή, και γίνεται ο Άνθρωπος δεύτερος θεός κάτι άλλο, αφού ενώθηκε με τον δεύτερο Νου δημιουργό, δηλαδή γίνεται η Μονάδα.

Όπου ο Άνθρωπος ενώθηκε με τον δεύτερο Νου δημιουργό δηλαδή με τον πνευματκό του λόγο, μαζί και το σώμα του πυρός της ψυχής, μαζί και τις μορφές του πνεύματος, δηλαδή ενδύεται την λογική του πνευματικού λόγου, μαζί με τις αισθήσεις και τα συναισθήματα του πνεύματος, και όταν η Μονάδα οδηγείται και εξουσιάζεται από την "δεκάδα" του Φωτεινού Λόγου ο Άνθρωπος εξουσιάζει τα πάντα, και τον δεύτερο Νου δημιουργό,  επίσης πετυχαίνει την έξοδο του από τον κτιστό κόσμο που φυλακίστηκε από τον δεύτερο Νου δημιουργό όπως θα δούμε παρακάτω.

Αν όμως οι ενσαρκώμενες ανθρώπινες ψυχές, (Μονάδα) υποπέσουν στην Δωδεκάδα του άλογου πνεύματος, τότε η Μονάδα-ψυχή, οδηγείται από την ανίερη "δωδεκάδα" και γινόμαστε υποχείριο του σκότους που έπλασε για μας ο δεύτερος Νους δημιουργός και εγκλώβισε τον Άνθρωπο δεύτερο θεό στον διασπασμένο κόσμο που δημιούργησε μετά την είσοδο του, διασπώντας τα πάντα από αρσεννικοθήλυκα που ήταν σε αρσενικά και θηλυκά, σε κάθετι που έχει και το αντίθετο του μέσα από την αντίθεση και διαμάχη, και έτσι ο άνθρωπος έχασε τις δυνάμεις του έπεσε σε Λήθη, και έγινε θνητός.


ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΙΕΡΗ ΔΕΚΑΔΑ ΚΑΙ ΠΟΙΑ Η ΑΝΙΕΡΗ ΔΩΔΕΚΑΔΑΖωή και Φως είναι ο Φωτεινός Λόγος = ο δεύτερος Άνθρωπος θεός, εισερχόμενος ο Λόγος στον δυαδικό κόσμο ενώνεται με τις ψυχές του πνεύματος της κάθε φύσης του κτιστού κόσμου των Επτά κύκλων, και ο Λόγος που είναι ο Άνθρωπος δεύτερος θεός, γίνεται Μονάδα...η εικόνα της ζωής.

Είναι ο Λόγος, που εισέρχεται από τις πύλες στον κάθε κύκλο του κτιστού κόσμου, και ενώνεται με το πνεύμα της φύσης του κόσμου στον οποίο εισήλθε, και γίνεται η εικόνα της ζωής...η Μονάδα. 

Η ανθρώπινη ψυχή είναι η Μονάδα και είναι η μόνη που έχει ελεύθερη επιλογή.


..........


Ανθρώπινη ψυχή είναι η Μονάδα, η νοητή ουσία Ουσιωδώς όμοια με τον Φωτεινό Λόγο, ο πυρήνας της ψυχής, που ζει μόνος του κλεισμένος στον εαυτό του, και απλά έλκεται από την Αρμονία του λόγου της ψυχής.


..........
morfeas sky
..........
....................σχόλια:

"Ο Αιθέρας είναι ο ίδιος ο Δίας ο Νους δημιουργός του κατωφερή κόσμου, και εισερχόμενος μέσα στον γαλαξία ως δυνάμεις των Τριαντα έξι Δέκαρχων - θεοί ενώνονται με τις ειδικές ενέργειες του πυρός που ενυπάρχουν μέσα στον γαλαξία και με τις καθολικές ενέργειες.
Ο δεύτερος θεός λοιπόν είναι οι Τριανταέξι Δέκαρχοι μέσα στον κύκλο-γαλαξία, και είναι οι αισθητοί θεοί!!! όπου δημιουργούν την ζωή με θνητά σώματα!!"

Γιατί στο πρώτο απόσπασμα βάζεις σε παρένθεση οτι οι αισθητοί θεοί είναι οι άνθρωποι; Ενώ στο δεύτερο λες ότι οι αισθητοί θεοί είναι οι τριάντα έξι Δέκαρχοι/δυνάμεις;


Κι αυτοί παίρνουν μορφές όπως και ο άνθρωπος.
Και αυτοί έχουν τις ίδιες ιδιότητες με εμάς.
Απλά εμείς μπορούμε να εισέλθουμε σε ολόκληρο τον κτιστό κόσμο σε όλους τους κύκλους, και βέβαια να ξαναγυρίσουμε στο Φως.

Έτσι, λοιπόν, υπάρχουν πολλοί θεοί, κυρίαρχοι όλων των ειδών, και τους ακολουθούν άλλοι θεοί που διαθέτουν κυρίαρχο της ουσίας τους.

Οι τελευταίοι είναι αισθητοί και έχουν εναρμονιστεί με τη διπλή τους ουσία, (άνθρωποι), με την αισθητή τους φύση δημιουργούν τα πάντα, ο ένας μέσω του άλλου, και φωτίζει ο ένας το έργο του άλλου."

Αυτοί οι θεοί είναι για παράδειγμα το θεϊκό γένος των ανθρώπων των ανώτερων κύκλων.

Εμείς εδώ στη Γη ως είδος του θεϊκού γένους των ανθρώπων που είμαστε (όσοι είμαστε), μπορούμε ταυτόχρονα να ενωθούμε με τον θεϊκό ανώτερο εαυτό μας! το θεϊκό μας γένος, όπως και να ενωθούμε με τους Δέκαρχους οι οποίοι έχουν το δικό τους γένος σε κάθε κύκλο!! (Ολύμπιοι θεοί), !! όπως και με το γένος των δαιμόνων, και τα είδη των δαιμόνων, τους δαίμονες=είδη και γένος των Ανθρώπων, θεών, δαιμόνων....και όλα αναμιγνύονται μεταξύ τους! και ο άνθρωπος της Γης γίνεται κάτι άλλο όταν ενώνεται με άλλα γένη και άλλα είδη, και αφού ενώνεται μαζί τους γίνεται ο άνθρωπος κάτι άλλο!!!! μεταβάλλεται σε μία μίξη με όσα είδη και γένη ενώνεται μαζί τους!! όπως οι Χριστιανοί πιστεύουν στο Θεό, αλλά ποιον θεό; μήπως σε κάποιο θεϊκό γένος των Δέκαρχων;;;;;;; πολύ μπερδεμένο χαχα χαμός!Με λίγα λόγια πλέον έγινε κατανοητό ότι οι Δέκαρχοι μέσα στους κύκλους μπορούν να πάρουν μορφή όπως εμείς οι άνθρωποι!!!! και να γίνουν όμοιοι με εμάς!! (ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ) αφού έχουμε πάρει τις δικές τους όμοιες δυνάμεις!!
Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε από εδώ την Γη, να ενωθούμε με το θεϊκό ανθρώπινο γένος στον έβδομο ουρανό! όπως και με όλα τα γένη που ενυπάρχουν εκεί, αλλά και με όλους τους κύκλους του κτιστού κόσμου ΜΕ ΤΑ ΕΙΔΗ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΕΚΕΙ!! και να ενωθούμε μαζί τους και να γίνουμε κάτι άλλο! χαμός εις το τετράγωνο! γι'αυτό βλέπεις τους λάτρεις των θεών του Ολύμπου!! ενώθηκαν μαζί τους!~! διότι δεν έχουν ιδέα ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΪΚΌ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΓΕΝΟΣ!! όπως ενώνονται κάτι πανίβλακες με το γένος των δαιμόνων και τα είδη των δαιμόνων.
Καταλαβαίνεις το χάλι της ανθρωπότητας εδώ στην Γη...ζει μέσα στα μαύρα σκοτάδια!! όπου δεν ξέρει που παν τα τέσσερα!!Μα οι Δέκαρχοι/θεοί, αγάπησαν τον Άνθρωπο θεό και του δίδαξαν την λειτουργία των σφαιρών. Τους σεβόμαστε αλλά δεν είναι ανώτεροι από τον θεϊκό μας πυρήνα.

Ναι είναι κατώτεροι το ξέρουμε αυτό, απλά λέω τι συμβαίνει εδώ μέσα στον κτιστό κόσμο.


Ούτε κι εγώ μπορώ, είμαι υποχρεωμένη να το παραδεχτώ. 

Είχα υπερεκτιμήσει τον εαυτό μου. Και δεν είναι μόνο η υπομονή και η επιμονή που απαιτείται, είναι και η φώτιση που χρειάζεται για να γίνει η αποκρυπτογράφηση.
Αυτές οι αναλαμπές του νου που βοηθούν στην κατανόηση της απόκρυφης γνώσης.
Εσύ έχεις αυτή τη φώτιση. Για κάποιο λόγο.
Ωστόσο δεν νιώθω μαθητής αλλά ισότιμο μέλος ομάδας επειδή έτσι το επιτρέπεις και επειδή έχω όλα τα υπόλοιπα εφόδια εκτός από την έμπνευση. Αν και δεν έχω παράπονο γιατί η φώτιση με οδήγησε εδώ. Mην ξεχνάς ότι ο έρωτας μας για την ψυχή φέρει την υπομονή, επιμονή, και την φώτιση εδώ σε εμάς στη Γη!!
Ειδάλλως τίποτα δεν έρχεται μόνο του εδώ στη Γη!! διότι εδώ στη Γη μόνον οι καθολικές ενέργειες έρχονται μόνες τους!!! οι θνητές!! οι δυνάμεις δεν έρχονται από μόνες τους!! αλλά πρέπει από μόνοι μας να τις αναζητήσουμε!! για να ανακαλύψουμε τον θεϊκό μας εαυτό!! και μετά να κατανοήσουμε την νοητή ουσία του Φωτεινού Λόγου του Ανθρώπου δεύτερου θεού..


Το ρεζουμέ είναι προϊόν έμπνευσης και παίρνει την έγκριση της διαίσθησης μου. Τώρα κατάλαβα ποιο είναι το δικό μου χάρισμα. Ξεχωρίζω το αληθινό όπου και να βρίσκεται. 

πες μια φορά ακόμη τη σχέση των Διοικητών με τους Δεκάρχους. Γιατί οι Διοικητές μας δίδαξαν την λειτουργία των σφαιρών και τα μπερδεύω.Πάντα σε βλέπω ως ισότιμο μέλος..συνεργάζομαι μαζί σου, δεν σε βλέπω αφ'υψηλού, αυτά τα θνητά ανήκουν μόνον στους θνητούς.

Ο Διοικητής βρίσκεται έξω από τον κόσμο τον οποίο δημιούργησε με τους Δέκαρχους, οι οποίοι Δέκαρχοι βρίσκονται μέσα στον κόσμο.
Υπάρχουν Επτά Διοικητές, όσοι και οι Επτά κόσμοι.
Και μέσα σε κάθε κόσμο βρίσκονται οι Δέκαρχοι του εκάστοτε Διοικητή, και φυσικά το είδος του Ανθρώπου, και κλασσικά οι άλογοι δαίμονες που είναι άνεϋ σημασίας αν κατανοήσεις τον αληθινό εαυτό σου.

Και όλοι οι κύκλοι ενώνονται αν το θελήσει ο άνθρωπος μαζί του!!!!! διότι ο Άνθρωπος έχει απίστευτες ικανότητες!!!!~!~!~~!

Δεν υπάρχει πιο θαυμαστό είδος ή γένος από τον Άνθρωπο και μάλιστα είναι ο μόνος που έχει ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ!!Οι Δέκαρχοι δηλαδή είναι οι δυνάμεις του διοικητή με τις οποίες διοικεί την σφαίρα του. Είναι οι νόμοι, οι θεοί, οι οποίοι χρησιμοποιούν τις ενέργειες για την εφαρμογή των νόμων, της νομοτέλειας του κάθε κύκλου, την Ειμαρμένη;


Ακριβώς! εκτελούν τους Νόμους της ΕΙΜΑΡΜΕΝΗΣ.
Γι'αυτό και δεν έχουν ελεύθερη επιλογή, για να μην υποπέσουν σε ανυπακοή, και γίνουν θνητοί.


Μπορούν όμως να υποπέσουν σε αμαρτήματα τα είδη των Δέκαρχων! διότι και αυτοί δημιουργούν το δικό τους είδος!..όπως και ο Άνθρωπος δημιουργεί το δικό του ανθρώπινο είδος!

Και αυτά τα είδη των Δέκαρχων είναι άνθρωποι της Γης όπως εμείς..αλλά που εισήλθαν από έναν ανώτερο πολιτισμό εδώ στη Γη, διότι ήταν πριν έρθουν στη Γη συμβατοί με την δόνηση του Αρχέτυπου κόσμου, άρα και είχαν τις γνώσεις της δημιουργίας των αισθητών  σωμάτων από τις ψυχές, και είδαν την μορφή των ανθρώπων, και τις δυνάμεις που κατείχαν της ελεύθερης επιλογής, και θέλησαν να εξουσιάσουν τους ανθρώπους, και συνεργάστηκαν με το είδος των δαιμόνων (καθολικές ενέργειες), και δημιούργησαν ένα πλέγμα ώστε να μπορούν να φυλακίζουν τις ανθρώπινες ψυχές, υποπέφτοντας έτσι με αυτόν τον τρόπο σε συνεχόμενα αμαρτήματα, με αποτέλεσμα να εκπέσουν! διότι χάνουν με αυτό τον τρόπο την αθανασία τους ως ατομική προσωπικότητα, έστω και χωρίς ελεύθερη επιλογή που είχαν, και πλέον για να συνεχίσουν να υπάρχουν, χρειάζονται τις ανθρώπινες ψυχές!! ώστε να ενωθούν μαζί τους ως ΜΟΝΑΔΑ!! και να αποκτήσουν την ατομικότητα τους με ελεύθερη επιλογή!! ελέγχοντας την ανθρώπινη ψυχή μέσα από τον φόβο, και την Άγνοια γενικώς που της προκαλλούν !! και έτσι με αυτόν τον τρόπο επιλέγει η ανθρώπινη ψυχή να ενσαρκωθεί ξανά πάνω στη Γη..αλλά πλέον κουβαλούν  έναν άλλο εαυτό μαζί τους..αυτόν του εκπεσσόμενου είδους των Δέκαρχων.


Καλό;..Τhe matrix!!

Χαχα το ότι μπορούν να υποπέσουν σε λάθη οι Δυνάμεις/θεοί/Νόμοι θέλει υποστήριξη με επιχειρήματα. Αφού δεν έχουν ελεύθερη βούληση να επιλέξουν. 


Κι εμείς ώς Άνθρωποι της Γης στην αρχή δεν υποπέφταμε σε αμαρτήματα..μέχρι να μας καλύψει το..πλέγμα!!


Χαχα έτσι έγινε μάλλον. Αλλά χρειάζεται απόδειξη. Δεν θα πας έτσι εύκολα στην αποστασία αν δεν με πείσεις με ακλόνητα επιχειρήματα.

Άρα οι θεοί κάναν την αποστασία. Θέλησαν κι αυτοί ενώ ανήκαν σε ανώτερες σφαίρες, να μιμηθούν τον Άνθρωπο και να εισέλθουν στον κατωφερή κύκλο. Να υλοποιηθούν. Δεν είχαν όμως θεϊκό πυρήνα και θέλουν να κλέψουν σπινθήρες από ανθρώπινες ψυχές.

Όχι καλό, είναι πολύ καλό. Αλλά θέλει επεξεργασία και απόδειξη. Πώς χωρίς ελεύθερη βούληση έκαναν κάτι τέτοιο;


Επίσης οι δαίμονες αυτό ακριβώς κάνουν, υπό την οξύτητα του πυρός ενεργούν στα άλογα πάθη και επιθυμίες! διότι οι ψυχές των Δέκαρχων ναι μεν δεν είχαν ελεύθερη επιλογή, αλλά από την στιγμή που εισήλθε ο άνθρωπος έγιναν και αυτοί άνθρωποι όπως εμείς!!..η φύση δημιούργησε τους δικούς της ανθρώπους!! άρα να ποιοι είναι οι άνθρωποι των Δέκαρχων!! οι άνθρωποι της φύσης!! και πλέον έχοντας ενωθεί με τον άνθρωπο δεύτερο θεό, ως ψυχές της φύσης, ή αλλιώς το πνεύμα της φύσης, ή αλλιώς ο πνευματικός λόγος, που είναι οι 36 Δέκαρχοι, απέκτησαν τις δυνάμεις των Επτά κύκλων!! αυτό γράφει στον Ποιμάνδρη ο Ερμής!!..με αποτέλεσμα, οι Δέκαρχοι στον υλικό κόσμο να αποκτήσουν τις δυνάμεις και των Επτά κύκλων, και έτσι να κατέχουν την ΜΟΝΑΔΑ!!!! που ενώνεται με τις ανθρώπινες ψυχές!! με την ουσία τον Φωτεινό Λόγο!! και ενδυόμενος ο άνθρωπος Λόγος τους Δέκαρχους, τις ψυχές της φύσης, ενδύθηκε και την σάρκα, και εγκλωβίστηκε στον υλικό κόσμο, αφού πλέον έπεσε σε άγνοια, ελέγχοντας το αποτέλεσμα του διπόλου, αλλά και την Αρμονία η φύση, δηλαδή οι Δέκαρχοι.

Με αποτέλεσμα η ανθρώπινη ψυχή να χαθεί μέσα από την ένωση αυτή και να γίνει υποχείριο του πνεύματος της φύσης!! δηλαδή των 36 Δέκαρχων!!!! που είναι το πνεύμα της φύσης!~

Πολύ καλύτερο; The matrix No2 !!


Ααααααααα!!!! 

Περίμενε να το αφομοιώσω. Έχω μείνει άναυδη. 
Να το κατανοήσω, να το σκεφτώ και θα σου πω.

Και εγώ χθες πρόσεξα αυτό το σημείο στον Ποιμάνδρη, εκεί που λέει με ποιον τρόπο πήρε τις δυνάμεις των ΕΠΤΑ κύκλων το πνεύμα της φύσης,  τις πήρε από τον Άνθρωπο δεύτερο θεό όταν ενώθηκε μαζί του, και έγινε Μονάδα, και δημιούργησε Επτά δικούς της ανθρώπους, όσοι και οι κόσμοι...τώρα μένει να λυθεί αν μόνον σε αυτόν τον κόσμο μας εξουσιάζει, διότι λογικά στους ανώτερους κόσμους δεν υπάρχουν τα Τέσσερα στοιχεία της ΛΗΘΗΣ ενωμένα.
Αλλά ζούμε στους ανώτερους κόσμους με αισθητά σώματα ως "αθάνατοι", με πολύ περισσότερη διάρκεια ζωής, αλλά και πάλι θα ελέγχει τις ψυχές μας ως Μονάδα,  λίγο λιγότερο μεν..θα δείξει.


Το πνεύμα της φύσης με το που ενώθηκε με τον άνθρωπο που είναι ο Λόγος, απέκτησε τις ιδιότητες του Ανθρώπου, τις δυνάμεις των Επτά ΚΎΚΛΩΝ!!!! και με αυτόν τον τρόπο ως Μονάδα-μπορεί και εισέρχεται σε όλους τους κύκλους, και να δημιουργεί τους δικούς της ανθρώπους!! με την ανάλογη φύση που επικρατεί εκεί, αλλά η ψυχή πάντα παραμένει ως Μονάδα! ενωμένη με το πνεύμα της φύσης,  το οποίο θέλει με νύχια και με δόντια να μας κρατήσει στον κτιστό κόσμο, και το πέτυχε!~!~! αφού πλέον ενώθηκε μαζί μας, και χάσαμε τον εαυτό μας ..μέχρι να τον ξαναβρούμε!!


Άρα εσωτερικά των κύκλων, αφού ενώνονται με τις πύλες όλοι οι κύκλοι, απέκτησε το πνεύμα της φύσης τις δυνάμεις του Ανθρώπου, και έτσι βρίσκεται παντού ενωμένο με τον Άνθρωπο..ως ψυχή.
Ταυτόχρονα το πνεύμα της φύσης ελέγχει τον κτιστό κόσμο, διότι είναι ο δημιουργός του κτιστού κόσμου.

Οι Επτά Διοικητές τι κάνουν απ'έξω τους κύκλους; δεν τα βλέπουν όλα αυτά; και γιατί δεν παρεμβαίνουν; διότι το πνεύμα της Φύσης είναι οι ίδιοι, και ο δεύτερος Νους δημιουργός που ελέγχει τους Επτά Διοικητές τι κάνει; μήπως όλοι είναι μέσα στο κόλπο; με αρχηγό τον δεύτερο Νου δημιουργό; που εγκλώβισε τον Άνθρωπο δεύτερο θεό; τον Άνθρωπο όμοιο με τον Πατέρα όλων Φως και Ζωή;

Μα είναι ξεκάθαρο πλέον ότι την βρωμοδουλειά μας την έκανε ο δεύτερος Νους δημιουργός.
Οι Επτά Διοικητές μας ενημέρωσαν για την φύση που επικρατεί μέσα στους κύκλους, και ότι είναι συμβατή με τον Αρχέτυπο κόσμο του Φωτός, και μόλις εισήλθε ο Άνθρωπος μέσα και ενώθηκε με την φ΄ύση, τι έκανε;

Διέσπασε τα πάντα! από αρσενικοθήλυκα που ήταν, σε αρσενικό και θηλυκό, σε δύο αντίθετους πόλους !!!!!


Αφήνω τις ως τώρα σκέψεις μου:

Είναι οι θεοί τεράστια μορφογενετικά πεδία/δυνάμεις, που οργανώνουν την δομή της ύλης και το σχέδιο λειτουργίας των όντων σε κάθε σφαίρα. Είναι τα πρότυπα των μορφών που αναπαράγονται. Το καλούπι για κάθε μορφή.
Πιο σωστό είναι να τα ονομάσουμε μορφικά πεδία γιατί ο όρος μορφικά πεδία είναι πιο γενικός στη σημασία απ' ότι ο όρος μορφογενετικά πεδία, και περιλαμβάνει και άλλα είδη οργανωτικών πεδίων επιπλέον αυτών της μορφογένεσης. Τα οργανωτικά πεδία της συμπεριφοράς ανθρώπων και ζώων, κοινωνικών και πολιτισμικών συστημάτων, καθώς και της διανοητικής δραστηριότητας μπορούν όλα να θεωρηθούν ως μορφικά πεδία τα οποία περιέχουν μίαν εγγενή μνήμη.
Οι συντηρητικοί επιστήμονες βέβαια βλέπουν με μισό μάτι αυτήν την ανακάλυψη γιατί έρχεται σε αντίθεση με την θεωρία του Δαρβίνου. Δηλαδή λαμβάνει χώρα εξωσωματικά από κάποιον εξωγενή της ύλης παράγοντα, από κάποιον "θεϊκό" τρόπον τινά παράγοντα. Δεν είναι όμως. Είναι οι γνωστοί μας θεοί και δαίμονες που ανήκουν κι αυτοί στο κτιστό σύμπαν.

Προχωρώ αργά για να φτάσω στο πως τα τεράστια αυτά πεδία, οι θεοί, μπορούν να υλοποιηθούν και τα ίδια. Τα κατάλαβα αυτά που ανακάλυψες. Και το απολαμβάνω με αργούς ρυθμούς.


Χαχαα θεόπνευστα και τα νέα σχόλια. Αλλά είμαι ακόμη πολύ πίσω. Εσύ ανέβηκες μέχρι τον Δεύτερο Νου, τον δημιουργό του πυρός και του πνεύματος. Θα δω πώς θα τα επεξεργαστώ τόσα στοιχεία. Ευτυχώς κλείνεις και έχω όσο χρόνο θέλω.


Ωραία τα ανέλυσες με την δική σου επιστημονική ορολογία.....συνέχισε να σε δω μέχρι εκείνο το σημείο που θα συναντήσεις τον δεύτερο Νου δημιουργοό τον ζηλιάρη, και να σε δω πως θα το αφομοιώσεις με όλο αυτό το συνοθύλλευμα που τα έκανε όλα άνω κάτω, και μας κατηγόρησε από πάνω ότι εμείς φταίμε.
Ε ρε βούρδουλας που του αξίζει.


Γιατί μας κατηγόρησε ότι φταίμε; Δεν το θυμάμαι αυτό. 

Όλες οι θρησκείες δικές του είναι και μας υποτιμά συνεχώς, ώστε να αποδεχτούμε την κατωτερότητα μας.
Επίσης οι Δώδεκα θεοί τι είναι; δεν σου θυμίζει την Ανίερη Δωδεκάδα; και δες πως συμπεριφέρονται στους ανθρώπους!! ως ανώτερα όντα! κι εμείς μπροστά τους είμαστε τα ζώα!


Α, ναι, οτι μόνοι μας φάγαμε τον καρπό της γνώσης του καλού και του κακού. 


Λάθος τίποτα δεν ήταν καλό=κακό διαιρεμένο! στην αρχή όταν εισήλθαμε όταν ήταν συμβατά με το Αρχέτυπο κόσμο του Φωτός όλα ήταν ενωμένα αρσενικοθήλυκα..και δεν ήταν διασπασμένα.Πρέπει λοιπόν να ξαναδιαβάσω για τον Δεύτερο Νου Δημιουργό. Να νιώσω τι ακριβώς είναι. Είπαμε οτι είναι αδελφός μας μεν, θεός κι αυτός αλλά χωρίς φωτεινό λόγο; χωρίς τι; σε τι διαφέρει από μας;

Σε όλα! απλά ο δεύτερος Νους ενώνει τα αντίθετα, όλα τα αντίθετα ζουν αρμονικά.
Εμείς δεν έχουμε αντίθετα στο Φως, απλά μας έλκει ως δόνηση η Αρμονία που ενώνει τα αντίθετα.

Ακριβώς. Κατηγορηθήκαμε άδικα οτι εμείς παρακούσαμε. 
Στην αρχή μπαινοβγαίναμε στους κόσμους. 
Ενδεχομένως η περίοδος αυτή κράτησε πολύ. 
Το χρυσούν γένος και ο πολιτισμός του. 
Σιγά σιγά άλλαζε η συχνότητα και γινόμασταν όλο και πιο βαρείς.


Αυτό με τα αντίθετα δεν το κατάλαβα.
Κατά τον Ησίοδο η ανθρώπινη ψυχή ακολουθεί μία πτωτική πορεία, από την στιγμή που δημιουργήθηκε μέχρι και σήμερα.
Ο Ησίοδος παρουσιάζει την πτωτική τάση του Ανθρώπου ως εξής:
Ο Ησίοδος λοιπόν θεωρεί σαν δεδομένο ότι η ανθρώπινη ψυχή ακολουθεί μία πτωτική πορεία, από την στιγμή που δημιουργήθηκε μέχρι και σήμερα. Επιχειρεί λοιπόν μία εμφανή προσπάθεια σύγκρισης της ΠΤΩΤΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ που ακολουθεί η αξία των πολύτιμων μετάλλων του χρυσού, του αργύρου, του χαλκού και του σιδήρου, που διαδέχονται διαδοχικά το ένα το άλλο, την οποία την συνδέει με την ΚΑΤΑΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΗΘΙΚΗΣ.
Το «ΧΡΥΣΕΟΝ» γένος ήταν το πρώτο, που συμπίπτει με την αρχική εμφάνιση του ανθρώπου. Την μακρινή εκείνη εποχή, ο άνθρωπος μπορούσε να εκδηλώσει μία κατάσταση ηθικής η οποία δεν απείχε πάρα πολύ από το θεϊκό πρότυπο. Το γεγονός αυτό συνέβαινε, διότι όπως μας αποκαλύπτει το αρχαίο κείμενο, το χρυσό γένος ήταν το μοναδικό που διαβίωσε κάτω από την βασιλεία του Κρόνου.


Με άλλα λόγια διαβίωσε στα πρότυπα μίας τελείως διαφορετικής κατάστασης και συνθηκών, σε σχέση με αυτήν που επικράτησε στην συνέχεια. Για να κατανοήσουμε την λογική του Ησιόδου θα πρέπει να μεταφερθούμε στο γνωσιολογικό πλαίσιο της αρχαίας Ελλάδας.


Στην περίπτωση αυτή θα διαπιστώσουμε ότι ο Δίας και οι δώδεκα Ολύμπιοι θεοί που στην διάρκεια των επόμενων γενών διαδέχτηκαν τον Κρόνο και κληρονόμησαν την εξουσία, είναι αυτοί που ευθύνονται για όλα τα δεινά της ανθρωπότητας.

Διότι αυτοί είναι οι εντεταλμένοι να κατατρέχουν συνεχώς τους ανθρώπους χρησιμοποιώντας ένα αστείρευτο πλήθος σκληρών δοκιμασιών. 

Την εποχή όμως που έζησε το χρυσό γένος, ο Δίας, επομένως και οι δώδεκα Θεοί δεν είχαν ακόμα γεννηθεί από τον πατέρα τους τον Κρόνο.Πάλι από Ησίοδο:
Πίσω από τα πρόσωπα των θεών αντικατοπτρίζονται οι δυνάμεις και τα φαινόμενα της φύσης. Έτσι μπορούμε να συνάγουμε το συμπέρασμα ότι αυτό το χρυσό γένος εμφανίστηκε και έζησε σε μία πρωταρχική εποχή της δημιουργίας, στην οποία δεν είχαν εμφανιστεί ακόμα πολλές από τις δυσκολίες που αφορούν στην επιβίωση των ανθρώπων, όπως εκδηλώθηκαν στην συνέχεια στα επόμενα κατώτερα γένη.

Και αρχίζει η ηθική κατάπτωση των αξιών των Ανθρώπων, που δοκιμάζονται από τις συμφορές που μας στέλνουν συνεχώς οι δώδεκα θεοί ή οι νόμοι της φύσης που κρύβονται πίσω από αυτούς και τις οποίες πρέπει να μάθουμε να τις αντιμετωπίζουμε επιτυχώς. 

Η συμπεριφορά των ανθρώπων του αργυρού γένους δεν έμοιαζε πλέον σε τίποτα με τα θεϊκά πρότυπα. Ο άνθρωπος, όσο είχε να αντιμετωπίσει περισσότερα προβλήματα, γινόταν όλο και λιγότερο αγαθός και δίκαιος. Από ότι φαίνεται, τα προβλήματά του και οι βιοτικές του μέριμνες συνεχώς αυξάνονταν.

Η ζωή των ανθρώπων του χρυσού γένους ήταν ευλογημένη και πολύ εύκολη, αφού είχαν λιγοστά και ασήμαντα προβλήματα να αντιμετωπίσουν.
Ακόμα και ο θάνατός τους, αποτελούσε μία ευχάριστη φυσική διαδικασία, όπως ο ανέμελος και αθώος ύπνος που βαραίνει τα βλέφαρα των μικρών παιδιών και τα οδηγεί σε γλυκά και παραδεισένια ονειρικά μέρη.Άρα δεν φταίει ο άνθρωπος αλλά οι αποστάτες!
Μόνον οι άνθρωποι με ενδιαφέρουν! έχω χάσει την εμπιστοσύνη μου στους θνητούς θεούς και στα ανθρωποειδή τους γεννήματα.

Μα εμείς είμαστε τα ανθρωποειδή γενήματα μέσα στα οποία φυλακίστηκε ο Άνθρωπος θεός

Ναι, αλλά με ενδιαφέρει ο αληθινός εαυτός μου μέσα μου, αυτό εννοώ, και πως αυτό το ψεύτικο σώμα θα το εξουσιάζω.
Μην ξεχνάς ότι δεν είναι όλοι άνθρωποι, αλλά οι περισσότεροι είναι ανθρωποειδή με σκοπό να μας κρατούν σε λήθη..ζουν ανάμεσα μας. Φαίνεται από την λογική που διαθέτουν.


Το χρυσόν γένος με μια σκέψη δημιουργούσε ύλη απευθείας.
Σήμερα δημιουργούμε μεν αλλά χρειάζεται χρόνος! αλλά σκεφτόμαστε αρνητικά συνήθως οπότε..


Τις ψυχές ποιος είπαμε οτι τις φτιάχνει;

Το πνεύμα της φύσης γεννά τα ανθρώπινα σώματα αλλά και τις ψυχές. Η Μονάδα που ενώνεται ο Λόγος.


ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ
Τοῦτό ἐστι τὸ κεκρυμμένον μυστήριον μέχρι τῆσδε τῆς ἡμέρας.


ἤνεγκέ τι θαῦμα θαυμασιώτατον·
ἔχοντος γὰρ αὐτοῦ (του Ανθρώπου) τῆς ἁρμονίας τῶν ἑπτὰ τὴν φύσιν,
οὓς ἔφην σοι ἐκ πυρὸς καὶ πνεύματος,
οὐκ ἀνέμενεν ἡ φύσις, 

ἀλλ' εὐθὺς ἀπεκύησεν ἑπτὰ ἀνθρώπους, 
πρὸς τὰς φύσεις τῶν ἑπτὰ διοκητόρων, 
ἀρρενοθήλεας καὶ μεταρσίους. (αιωρείται, μετέωρος - αρρενόθηλυς σώμα θεϊκό που αιωρείται)..Ο Άνθρωπος πήρε ένα σώμα θεϊκό όμοιο με τους ΕΠΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ!!!!

καὶ ἐξήνεγκεν ἡ φύσις τὰ σώματα πρὸς τὸ εἶδος τοῦ ᾿Ανθρώπου.

..........

ὁ δὲ ῎Ανθρωπος ἐκ ζωῆς καὶ φωτὸς ἐγένετο εἰς
ψυχὴν καὶ νοῦν,


ἐκ μὲν ζωῆς ψυχήν, (ουσία ουσιωσώς όμοια με τον Λόγο που είναι η Ζωή)

ἐκ δὲ φωτὸς νοῦν, (Από Φως έγινε Νους)

ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΦΩΣ ΚΑΙ ΖΩΗ ΕΓΙΝΕ ΝΟΗΤΙΚΗ ΟΥΣΙΑ
καὶ ἔμεινεν οὕτω τὰ πάντα τοῦ αἰσθητοῦ κόσμου μέχρι
περιόδου τέλους <καὶ> ἀρχῶν γενῶν.ΠΟΙΟΥ ΘΕΟΥ;;;;;;
καὶ ἔμεινεν οὕτω τὰ πάντα τοῦ αἰσθητοῦ κόσμου μέχρι
περιόδου τέλους
<καὶ> ἀρχῶν γενῶν.

ἄκουε λοιπόν, ὃν ποθεῖς λόγον ἀκοῦσαι.
τῆς περιόδου πεπληρωμένης ἐλύθη ὁ πάντων σύνδεσμος ἐκ βουλῆς θεοῦ·

πάντα γὰρ ζῷα ἀρρενοθήλεα ὄντα διελύετο ἅμα τῷ
ἀνθρώπῳ καὶ ἐγένετο τὰ μὲν ἀρρενικὰ ἐν μέρει,τὰ δὲ
θηλυκὰ ὁμοίως.ΤΟ ΚΑΤΑΝΟΕΙΣ; ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΩ ΕΓΩ..Ο ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ ΤΟ ΛΕΕΙ
ΠΟΙΟΣ ΠΗΡΕ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΩΝ ΕΠΤΑ ΚΥΚΛΩΝ;
ΜΑ Η ΦΥΣΗ ΑΦΟΥ ΕΝΩΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΗΡΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ!!

ἡ γὰρ φύσις ἐπιμιγεῖσα (ενώθηκε) τῷ ᾿Ανθρώπῳ
ἔχοντος γὰρ αὐτοῦ (δηλαδή του του Ανθρώπου) τῆς ἁρμονίας τῶν ἑπτὰ εὐθὺς ἀπεκύησεν ἑπτὰ ἀνθρώπους,
πρὸς τὰς φύσεις τῶν ἑπτὰ διοκητόρων, δηλαδή ασρσενοθήλυκους και συμβατούς με τον Αρχέτυπο κόσμο του Φωτός.

Και αφού όλα ήταν συμβατά με τον Άνθρωπο και τον Αρχέτυπο κόσμο του Φωτός, ο Άνθρωπος γέννησε ΕΠΤΑ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΟΥΣΙΑ!!!!!!

ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΦΩΣ ΕΓΙΝΕ ΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΖΩΗ ΕΓΙΝΕ ΟΥΣΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ΛΟΓΟΣ,  ΚΑΙ ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΝΟΗΤΙΚΗ ΟΥΣΙΑ ΟΥΣΙΩΔΩΣ ΟΜΟΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΥΠΟΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΡΧΕΤΥΠΟ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ!!! ΝΟΗΤΙΚΗ ΟΥΣΙΑ!!! ΝΟΥΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΣ


ὁ δὲ ῎Ανθρωπος ἐκ ζωῆς καὶ φωτὸς ἐγένετο εἰς
ψυχὴν καὶ νοῦν,

ἐκ μὲν ζωῆς ψυχήν, (ουσία ουσιωσώς όμοια με τον Λόγο που είναι η Ζωή)

ἐκ δὲ φωτὸς νοῦν, (Από Φως έγινε Νους)

ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΦΩΣ ΚΑΙ ΖΩΗ ΕΓΙΝΕ ΝΟΗΤΙΚΗ ΟΥΣΙΑ
καὶ ἔμεινεν οὕτω τὰ πάντα τοῦ αἰσθητοῦ κόσμου μέχρι
περιόδου τέλους <καὶ> ἀρχῶν γενῶν.


ΚΑΙ ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ!!καὶ ἔμεινεν οὕτω τὰ πάντα τοῦ αἰσθητοῦ κόσμου μέχρι
περιόδου τέλους <καὶ> ἀρχῶν γενῶν.

ἄκουε λοιπόν, ὃν ποθεῖς λόγον ἀκοῦσαι.
τῆς περιόδου πεπληρωμένης ἐλύθη ὁ πάντων σύνδεσμος ἐκ βουλῆς θεοῦ·

πάντα γὰρ ζῷα ἀρρενοθήλεα ὄντα διελύετο ἅμα τῷ
ἀνθρώπῳ καὶ ἐγένετο τὰ μὲν ἀρρενικὰ ἐν μέρει,τὰ δὲ
θηλυκὰ ὁμοίως.

Και τι είπαμε ότι είναι αυτοί οι επτά άνθρωποι; τα αντίστοιχα σώματα για την κάθε σφαίρα; Και ήταν ακόμη ο άνθρωπος αιωρούμενος σε όλους τους κύκλους, δηλαδή ανάλαφρος;


Ο Ανθρωπος πήρε ένα σώμα θεϊκό όμοιο με τους ΕΠΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ!!!! ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΥΚΛΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΤΑ

Δεν πήρε σώμα θνητό και διασπασμένο.


εὐθὺς ἀπεκύησεν ἑπτὰ ἀνθρώπους,
πρὸς τὰς φύσεις τῶν ἑπτὰ διοκητόρων,Λαμπρά! τέλεια ως εδώ.


καὶ ἔμεινεν οὕτω τὰ πάντα τοῦ αἰσθητοῦ κόσμου μέχρι
περιόδου τέλους <καὶ> ἀρχῶν γενῶν.

ἄκουε λοιπόν, ὃν ποθεῖς λόγον ἀκοῦσαι.
τῆς περιόδου πεπληρωμένης ἐλύθη ὁ πάντων σύνδεσμος ἐκ βουλῆς θεοῦ·

πάντα γὰρ ζῷα ἀρρενοθήλεα ὄντα διελύετο ἅμα τῷ
ἀνθρώπῳ καὶ ἐγένετο τὰ μὲν ἀρρενικὰ ἐν μέρει,τὰ δὲ
θηλυκὰ ὁμοίως.Ο ΑΓΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΝΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ

ὁ δὲ θεὸς εὐθὺς εἶπεν ἁγίῳ λόγῳ, Αὐξάνεσθε ἐν αὐξήσει καὶ πληθύνεσθε ἐν πλήθει πάντα τὰ κτίσματα καὶ δημιουργήματα,
καὶ ἀναγνωρισάτω <ὁ> ἔννους ἑαυτὸν ὄντα ἀθάνατον, καὶ τὸν αἴτιον τοῦ θανάτου ἔρωτα, καὶ πάντα τὰ ὄντα.


ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ

«ὁ ἔννους ἄνθρωπος ἀναγνωρισάτω ἑαυτόν».


«ὁ νοήσας ἑαυτὸν εἰς αὐτὸν χωρεῖ», ὅπερ ἔχει ὁ τοῦ θεοῦ λόγος; 

φημὶ ἐγώ, ῞Οτι ἐκ φωτὸς καὶ ζωῆς συνέστηκεν ὁ πατὴρ
τῶν ὅλων, ἐξ οὗ γέγονεν ὁ ῎Ανθρωπος. 

– Εὖ φῂς λαλῶν·
φῶς καὶ ζωή ἐστιν ὁ θεὸς καὶ πατήρ, ἐξ οὗ ἐγένετο ὁ
῎Ανθρωπος. 

ἐὰν οὖν μάθῃς αὐτὸν ἐκ ζωῆς καὶ φωτὸς ὄντα καὶ ὅτι ἐκ τούτων τυγχάνεις, εἰς ζωὴν πάλιν χωρήσεις.
ταῦτα ὁ Ποιμάνδρης εἶπεν. 

– 'All' ἔτι μοι εἰπέ, πῶς εἰς ζωὴν χωρήσω ἐγώ, ἔφην, ὦ Νοῦς ἐμός; φησὶ γὰρ ὁ θεός·
«ὁ ἔννους ἄνθρωπος ἀναγνωρισάτω ἑαυτόν».


οὐ πάντες γὰρ ἄνθρωποι νοῦν ἔχουσιν; 
– Εὐφήμει, ὦ οὗτος, λαλῶν· 

παραγίνομαι αὐτὸς ἐγὼ ὁ Νοῦς τοῖς ὁσίοις καὶ ἀγαθοῖς καὶ καθαροῖς καὶ ἐλεήμοσι, τοῖς εὐσεβοῦσι,


..........
....................Δες λίγο αυτό το σημείο:
ἡ γὰρ φύσις ἐπιμιγεῖσα (ενώθηκε) τῷ ᾿Ανθρώπῳ
ἤνεγκέ τι θαῦμα θαυμασιώτατον·
ἔχοντος γὰρ αὐτοῦ( του Ανθρώπου) τῆς ἁρμονίας τῶν ἑπτὰ τὴν φύσιν,
οὓς ἔφην σοι ἐκ πυρὸς καὶ πνεύματος,
οὐκ ἀνέμενεν ἡ φύσις,

ἀλλ' εὐθὺς ἀπεκύησεν ἑπτὰ ἀνθρώπους,
πρὸς τὰς φύσεις τῶν ἑπτὰ διοκητόρων, κλπ

Η φύσις ...ουκ ανέμενεν αλλ' ευθύς απεκύησεν επτά ανθρώπους κλπ
Η φύση γέννησε τους επτά ανθρώπους, όχι ο άνθρωπος.
Ή κάνω λάθος;


Εννοείται, ο Άνθρωπος δεύτερος θεός Φως και Ζωή δεν είναι αισθητό σώμα, ούτε ψυχή.
Ο Άνθρωπος δεύτερος θεός είναι όμοιος με τον Πατέρα όλων!!
Φως και ΖωήΗ φύση γέννησε αυτό που είναι ο δεύτερος Νους δημιουργός!! ο Αισθητός θεός με Αισθητό σώμα!! ΜΕ ΣΏΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΥΡΌΣ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ.


όποιος έχει το Νου ας αναγνωρίσει τον εαυτό του! ότι ο Πατέρας όλων Θεός είναι Φως και Ζωή και από την ίδια ουσία τυγχάνεις κι εσύ που έχεις το Νου να είσαι από την ίδια ουσία! οπότε γνωρίζεις και ποιος είσαι! και που θα πας χωρίς να σε ακουμπήσει τίποτα και κανένας! διότι όλα εσύ τα εξουσιάζεις αφού έχεις αναγνωρίσει ήδη τον εαυτό σου ποιος είσαι και από που προέρχεσαι..

Δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι Νου;

Εγώ ο Νους Θεός θα δώσω τον δικό μου Νου στους αγαθούς, στους ελεήμονες, στους καθαρούς, στους ευσεβείς..κοινώς μας λέει ότι θα γλυτώσουν όσοι άνθρωποι δεν έχουν το Νου λόγω της αγαθότητας τους την επανενσάρκωση τους σε ένα σώμα θνητό και ανάλογο που τους αξίζει και θα κερδίσουν ως βραβείο την θέωση τους.

Όσο για τους υπόλοιπους; τα βλέπουμε εδώ στη Γη τι τραβά η ανθρωπότητα ζώντας μέσα στο θάνατο.


– Εἰ ἐνόησας, εἰπέ μοι, διὰ τί ἄξιοί εἰσι τοῦ θανάτου οἱ ἐν τῷ θανάτῳ ὄντες; 

– ῞Οτι προκατάρχεται τοῦ οἰκείου σώματος τὸ στυγνὸν σκότος,
ἐξ οὗ ἡ ὑγρὰ φύσις, ἐξ ἧς τὸ σῶμα συνέστηκεν ἐν τῷ αἰσθητῷ κόσμῳ, ἐξ οὗ θάνατος ἀρδεύεται.


– ᾿Ενόησας ὀρθῶς, ὦ οὗτος.
κατὰ τί δὲ «ὁ νοήσας ἑαυτὸν εἰς αὐτὸν χωρεῖ», ὅπερ ἔχει ὁ τοῦ θεοῦ λόγος;

–φημὶ ἐγώ, ῞Οτι ἐκ φωτὸς καὶ ζωῆς συνέστηκεν ὁ πατὴρ
τῶν ὅλων, ἐξ οὗ γέγονεν ὁ ῎Ανθρωπος. 


– Εὖ φῂς λαλῶν·
φῶς καὶ ζωή ἐστιν ὁ θεὸς καὶ πατήρ, ἐξ οὗ ἐγένετο ὁ
῎Ανθρωπος. 


ἐὰν οὖν μάθῃς αὐτὸν ἐκ ζωῆς καὶ φωτὸς ὄντα καὶ ὅτι ἐκ τούτων τυγχάνεις, εἰς ζωὴν πάλιν χωρήσεις.
ταῦτα ὁ Ποιμάνδρης εἶπεν. 
– 'All' ἔτι μοι εἰπέ, πῶς εἰς ζωὴν χωρήσω ἐγώ, ἔφην, ὦ Νοῦς ἐμός; φησὶ γὰρ ὁ θεός·

«ὁ ἔννους ἄνθρωπος ἀναγνωρισάτω ἑαυτόν».


οὐ πάντες γὰρ ἄνθρωποι νοῦν ἔχουσιν; 
– Εὐφήμει, ὦ οὗτος, λαλῶν·

παραγίνομαι αὐτὸς ἐγὼ ὁ Νοῦς τοῖς ὁσίοις καὶ ἀγαθοῖς καὶ καθαροῖς καὶ ἐλεήμοσι, τοῖς εὐσεβοῦσι, καὶ ἡ παρουσία μου γίνεται βοήθεια, καὶ εὐθὺς τὰ πάντα γνωρίζουσι
καὶ τὸν πατέρα ἱλάσκονται ἀγαπητικῶς καὶ εὐχαριστοῦσιν
εὐλογοῦντες καὶ ὑμνοῦντες τεταγμένως πρὸς αὐτὸν τῇ
στοργῇ, καὶ πρὸ τοῦ παραδοῦναι τὸ σῶμα ἰδίῳ θανάτῳ
μυσάττονται τὰς αἰσθήσεις, εἰδότες αὐτῶν τὰ ἐνεργήματα·

μᾶλλον δὲ οὐκ ἐάσω αὐτὸς ὁ Νοῦς τὰ προσπίπτοντα ἐνεργήματα τοῦ σώματος ἐκτελεσθῆναι.
πυλωρὸς ὢν ἀποκλείσω τὰς εἰσόδους τῶν κακῶν καὶ αἰσχρῶν ἐνεργημάτων, τὰς ἐνθυμήσεις ἐκκόπτων.


morfeas sky

.................
.................................

Σχόλια