ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΝΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ

ΠΟΙΟΣ ΝΟΥΣ ΕΠΟΠΤΕΥΕΙ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΣΥΜΠΑΝ

Ο ΑΡΙΘΜΟΣ 12 ΔΩΔΕΚΑ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΤΟΝ ΥΛΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΖΩΔΙΑΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑ ΑΝΙΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Ο  ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ

-Το σώμα αυτό, συντέθηκε από το ζωδιακό κύκλο, ο οποίος συγκροτήθηκε από δώδεκα στον αριθμό στοιχεία, τα οποία όμως έχουν μία μόνο φύση, και μπορούν να πάρουν κάθε μορφή προκειμένου να παραπλανήσουν τον άνθρωπο.

12 ήταν οι άθλοι του ημίθεου Ηρακλή ο οποίος μάλιστα σε έναν από τους άθλους του κατέβηκε στον άδη και μετά επέστρεψε
12 ήταν οι μαθητές του θεανθρώπου χριστοί
12 είναι οι φυλές του Ισραήλ
12 ώρες έχει το ρολόι σου
12 είναι οι μήνες του χρόνου
12 είναι τα ζώδια σε δυτικό και κινεζικό ζωδιακό κύκλο
12 αστέρια έχει η σημαία της ευρωπαϊκής ένωσης

Όλα είναι μπροστά στα μάτια σου
12 σε καθρέπτη 21 => 12+21=33 . 33 είναι οι βαθμίδες της μασονίας , και 33 είναι και οι σπόνδυλοι


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΙΕΡΗ ΔΕΚΑΔΑ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΑΡΜΟΝΙΑΣ

Τέτοια ανάλυση του Κτιστού κόσμου δεν θα την βρείτε πουθενά....όποιος άνθρωπος φέρει τον νοηματικό Λόγο που είναι Ουσιωδώς όμοιος με την ένατη και δέκατη Μονάδα του Αρχέτυπου πνεύματος Ζωή και Φως θα αναγνωρίσει και τον θεϊκό Λόγο του εν λόγω κειμένου.

morfeas sky


ΙΕΡΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΤΟΥ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΥ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΑΣΚΛΗΠΙΟ

Ερμής Τρισμέγιστος


Σου ανοίγω το δρόμο και σου ανακαλύπτω μεγάλα και θεϊκά μυστήρια, κάνοντας την αρχή γι'αυτό με επίκληση στην ουράνια εύνοια.

Υπάρχουν πολλά γένη θεών και ανάμεσα τους κάποιο μέρος τους είναι νοητό (ψυχή) και άλλο μέρος αισθητό. (φωτιά, αέρας, γη, νερό).

Νοητοί δεν ονομάζονται επειδή θεωρούμε ότι δεν περιλαμβάνονται στη σφαίρα της γνώσης μας, καθώς αυτούς (το νοητό μέρος τους) τους αντιλαμβανόμαστε καλύτερα από τους άλλους που ονομάζουμε ορατούς, (το σύνθετο αισθητό σώμα που ενδύεται ο νοητή ουσία από φωτιά, αέρα, γη, νερό), κι αυτό θα στο διδάξει η συζήτηση μας, αλλά θα το διαπιστώσεις και μόνος σου αν είσαι προσεκτικός.


Γιατί ο ύψιστος λόγος (ο νοηματικός λόγος της ψυχής)
και ο ακόμη πιο θεϊκός που ξεπερνά το νου (ο νοηματικός λόγος της ανθρώπινης ψυχής είναι Ουσιωδώς όμοιος με την Ζωή και Φως) και την προσοχή των ανθρώπων, θα πετάξει και θα φύγει ή καλύτερα θα κυλήσει και θα ενωθεί ξανά με το νερό της ίδιας του της πηγής, (το Αρχέτυπο Φως), αν δεν αντιληφθείς τα λόγια του ομιλητή και δεν επιστήσεις την μεγαλύτερη προσοχή των αυτιών σου.

Έτσι, λοιπόν, υπάρχουν πολλοί θεοί,
(ο νοηματικός λόγος της κάθε ψυχής ανθρώπινης και μη ανθρώπινης είναι θεϊκός), κυρίαρχοι όλων των ειδών, (ο νοηματικός λόγος της κάθε ψυχής όταν ενώνεται με τα Τέσσερα στοιχεία της Ύλης δίνει το σχήμα και την μορφή του είδους στην Ύλη, και γεννιέται και δίνει την νοερή ζωή στο πνεύμα. το αθάνατο αστρικό αισθητό σώμα - 
φωτιά-αέρας, και την νοερή ζωή και διανοητική κίνηση στα θνητά αισθητά σώματα από φωτιά, αέρα, γη-νερό, (μέσα στην ατμόσφαιρα ενός πλανήτη, όπως της Γης).

Διαχωρίζονται δε, όλες οι ανθρώπινες και μη ανθρώπινες ψυχές σε είδη όλων των μορφών της Ύλης που θα ενδυθούν αυτές τις κατωφερείς ενέργειες της Ύλης, και θα δώσουν την νοερή ζωή και διανοητική κίνηση στο αισθητό σώμα που θα γεννηθεί.

Και όταν εξουσιάζει τον άνθρωπο της Γης και τον οδηγεί ο νοηματικός λόγος της ψυχής του, τότε κυριαρχεί στο θνητό άλογο αισθητό του σώμα, το οποίο πνεύμα της σάρκας (φωτιά-αέρας) συνεργάζεται με το σώμα (γη, νερό), οπότε και οδηγείται από τις άλογες αισθήσεις της σάρκας. Ο πλανήτης μας έχει τα δικά του βαρύτερα κατωφερή στοιχεία από φωτιά, αέρα, γη, νερό), και τους ακολουθούν άλλοι θεοί που διαθέτουν κυρίαρχο της ουσίας τους. (τα αστρικά θεϊκά σώματα, είναι οι ενέργειες της φωτιάς και του αέρα, που βρίσκονται έξω από την βαριά ατμόσφαιρα των πλανητών.

Οι τελευταίοι (θεοί) είναι αισθητοί και έχουν εναρμονιστεί με τη διπλή τους ουσία, (οι θεοί που οδηγούνται από τον νοηματικό λόγο της ψυχής τους, (νοητός κόσμος της ψυχής), κυριαρχούν στο αισθητό θεϊκό αστρικό πνεύμα-σώμα, από φωτιά-αέρα, δηλαδή τον νοερό κόσμο των αισθήσεων του πνεύματος), με την αισθητή τους φύση (φωτιά-αέρας το αστρικό σώμα) δημιουργούν τα πάντα, ο ένας μέσω του άλλου, και φωτίζει ο ένας το έργο του άλλου.
(συνεργάζονται μεταξύ τους και βοηθά ο ένας τον άλλο σε ότι χρειαστεί).


Ο κυρίαρχος της ουσίας (Διοικητής- Ουσιάρχης) του ουρανού ή όπως αλλιώς ονομάζεται αυτό το οποίο νοείται με το παραπάνω όνομα είναι ο Δίας, καθώς μέσω του ουρανού προσφέρει ζωή στα πάντα.


σημ: Ο Δίας είναι ο Νους ο Ουρανός, ο Διοικητής του δικού του Ουρανού, εκ των Επτά Ουρανών του κτιστού κόσμου, όπου με τον δικό του Αδιαίρετο Νου και Λόγο δημιουργεί τα δικά του δημιουργήματα τους θεούς, αλλά και την ζωή των αισθητών σωμάτων με τις δικές του ψυχές που θα ενδυθούν τα αισθητά σώματα από γη, νερό, αέρα, φωτιά, όπως όλα τα έμβια όντα πάνω στην Γη.

σημ: Ο Άνθρωπος όμως φέρει τον Νοηματικό Λόγο του ανθρώπου δεύτερου θεού, που δημιούργησε τις δικές του Μονάδες την εικόνα της ζωής, τις ανθρώπινες ψυχές, όπου ο νοηματικός λόγος της κάθε ανθρώπινης ψυχής είναι Ουσιωδώς όμοιος με το Αρχέτυπο Φως.
Και κάθε ανθρώπινη ψυχή εξουσιάζει και τους Επτά Ουρανούς Διοικητές, φέρει όλες τις ενέργειες των Επτά Ουρανών Διοικητών, και ενσαρκώνεται στον πιο κατωφερή Ουρανό του Διοικητή Δία, τα Τέσσερα στοιχεία του Δία, δηλαδή το αστρικό σώμα από φωτιά-αέρα, (πνεύμα),  αλλά και το θνητό αισθητό σώμα από φωτιά, αέρα, γη, νερό. (άνθρωπος της Γης).

σημ: Ο άνθρωπος δεύτερος θεός Ζωή και Φως, γεννήθηκε στον Αρχέτυπο Πανάγαθο κόσμο του Φωτός όμοιος με τον Πανάγαθο Πατέρα όλων. 
Πήρε ακόμη και όλες τις κατώτερες βαθμίδες του Αρχέτυπου πνεύματος, τις Οκτώ κατώτερες Μονάδες του κτιστού κόσμου.
Και θέλησε να ζήσει και κατανοήσει όλα όσα εξουσιάζει, και εισήλθε μέσα στον κτιστό κόσμο των Οκτώ κατώτερων Μονάδων του πνεύματος, του "αδερφού" του δεύτερου Νου δημιουργού και τα δικά του Επτά δημιουργήματα τους Επτά Νους Διοικητές-Ουρανούς.

Και ο Άνθρωπος από Φως έγινε κι αυτός Νους δημιουργός σαν τον "αδερφό" του τον δεύτερο Νου δημιουργό, και μέσα στους επτά ουρανούς από Ζωή έγινε εικόνα της ζωής με τις δικές του Μονάδες, τις ανθρώπινες ψυχές που φέρουν τον δικό του νοηματικό λόγο και είναι ουσιωδώς όμοιος με την Ζωή και Φως.

Το φως είναι ο κυρίαρχος της ουσίας του ήλιου, καθώς το αγαθό του φωτός (δυνάμεις του Νου = Αρμονία) προσφέρεται σε εμάς μέσω της σφαίρας του ήλιου.


σημ: ο δικός μας ήλιος συνδέεται με τον ομφάλιο λώρο της Γης, και διαχέει εσωτερικά στην ατμόσφαιρα (πνεύμα της φύσης - ενεργειακό πλέγμα) όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται για να δημιουργηθεί ο εικονικός κόσμος-matrix -που απορροφά ως δέκτης κάθε εγκέφαλος όλων των θνητών και έμβιων αισθητών ειδών της Γης, όπως ανθρώπινο είδος είναι και ο θνητός αισθητός άνθρωπος της Γης. και βλέπει ως μόνη πραγματικότητα το αισθητό σώμα που ενδύθηκε, από φωτιά, αέρα, γη, νερό, του πλανήτη, και τον εικονικό κόσμο της Γης , βλέπει ο άνθρωπος δηλαδή ως πραγματικότητα αυτό που βλέπει το αισθητό του σώμα, και ενεργεί σύμφωνα με το αισθητό του άλογο σώμα.


Ο "ΟΥΣΙΑΡΧΗΣ" ή ο θεός που εξουσιάζει όλες τις μορφές  των τριάντα έξι αστεριών (ο Δίας εξουσιάζει τους 36 Δέκαρχους θεούς,) που μένουν πάντα σταθερά στον ίδιο τόπο και στα οποία έχει δοθεί το όνομα του "Ωροσκόπου" είναι αυτός που αποκαλούν "Παντόμορφο", καθώς χρησιμοποιώντας τα διάφορα πρότυπα είδη γεννά ποικίλες μορφές ατόμων. 

σημ: ο Δίας γεννά-δημιουργεί όλα τα είδη των έμψυχων αισθητών αλλά και άψυχων σωμάτων αυτού του υλικού σύμπαντος με τους 36 Δέκαρχους, δηλαδή τους 36 θεούς με αστρικό σώμα  (φυσικοί νόμοι) που κινούν εξουσιάζοντας όλες τις πιο κατωφερείς ενέργειες των πλανητών,  της Ύλης-τους δαίμονες, επιφέροντας την Δικαιοσύνη στα θνητά έμβια σώματα μέσα από τις σιχαμερές αισθήσεις, ρυθμίζοντας ταυτόχρονα τις γεννήσεις όλων των ειδών που θα ενσαρκωθούν όλες οι ψυχές, τα είδη των ψυχών, και τις μορφές που θα ενδυθούν, που θα ενσαρκωθούν, με το ανάλογο είδος της μορφής που τους αξίζει, γεννώντας τα είδη των έμβιων σωμάτων μέσα στους πλανήτες, αλλά και στον κόσμο ("Ωροσκόπο" - Ζωδιακό κύκλο) σε κάθε πλανήτη στο ηλιακό σύστημα, και σε ολόκληρο τον γαλαξία).

Αυτές που αποκαλλούνται "επτά σφαίρες" έχουν ως "Ουσιάρχες", δηλαδή καθοδηγητές τους, τη μοίρα και το πεπρωμένο και σύμφωνα με το νόμο της φύσης αυτές μεταβάλλουν τα πάντα με ακλόνητη σταθερότητα, διαφοροποιημένα από την αέναη κίνηση.

σημ: Οι Επτά σφαίρες λοιπόν, είναι οι Επτά Διοικητές Ουρανοί του κτιστού κόσμου, οι Επτά Ουσιάρχες. 
Καθοδηγούν τον δικό τους κόσμο έκαστος, σύμφωνα με την φύση που επικρατεί από την σύσταση των Τεσσάρων στοιχείων της Ύλης σε κάθε Ουρανό με τους Νόμους.
Κάθε φύση έχει τους δικούς της Νόμους. Στον δικό μας κόσμο επικρατεί η Ανάγκη αναγκαστικά, και η Δικαιοσύνη. (σώματα θνητά γεμάτα από ανάγκες).

Ο Αιθέρας αποτελεί το μέσο ή το όργανο των πάντων μέσω του οποίου δημιουργούνται τα πάντα και έχει ως Ουσιάρχη του έναν δεύτερο θεό....τα θνητά και τα όμοια τους προς τα θνητά.

σημ: ο Αιθέρας είναι ο Αδιαίρετος Νους και Λόγος του δεύτερου Νου δημιουργού. Συνδέεται με τα Επτά δικά του δημιουργήματα, τους Επτά Νους-Ουρανούς-Ουσιάρχες-Παντόμορφους Νους Διοικητές,   και μέσα από αυτούς συνδέεται εσωτερικά με την φύση του κάθε Ουρανού του κτιστού κόσμου, τους 36 Δέκαρχους και Διοικεί ο δεύτερος Νους δημιουργός, εξουσιάζοντας τα πάντα


Αφού λοιπόν τα πράγματα έτσι έχουν, τα πάντα καθώς απλώνονται από κάτω ως ψηλά συνδέονται μεταξύ τους μέσω της ίδιας της κίνησης. Τα θνητά, λοιπόν, είναι συνδεδεμένα με τα αθάνατα και τα ορατά με τα αόρατα.

Και το σύνολο υπακούει σε έναν κυβερνήτη, τον ύψιστο, ως κύριο του, (εννοεί ως ύψιστο τον δεύτερο Νου δημιουργό), ώστε να μην αποτελούν πολλά, αλλά μάλλον ένα, καθώς όλα εξαρτώνται αλλά και απορρέουν από αυτό το ένα.

σημ: το Ένα είναι ο δεύτερος Νους δημιουργός ο ύψιστος θεός του κτιστού κόσμου.

Επειδή φαίνονται διαφορετικά, θεωρούνται ότι είναι και πολλά, αν όμως ενωθούν είναι πλέον ένα ή μάλλον δύο: αυτό από το οποίο γεννιούνται τα πάντα, (δεύτερος Νους δημιουργός, ο Ένας), και μέσω του οποίου γεννιούνται τα πάντα, 
(ο Παντόμορφος Νους Διοικητής Ουρανός, ο Ουσιάρχης που εμπεριέχει μέσα του την Ύλη είναι αυτός που γεννά τα πάντα με τα δικά του δημιουργήματα τους 36 Δέκαρχους), δηλαδή από την ύλη, μέσω της οποίας γεννιούνται, και από το θέλημα του θεού, (το θέλημα του δεύτερου Νου δημιουργού, ο Ένας, που εξουσιάζει τους επτά Ουρανούς Νους Διοικητές), με τη συναίνεση του οποίου διαμορφώνονται διαφορετικά μεταξύ τους.

Ο θεός, ο Ένας, ο δεύτερος Νους δημιουργός είναι τα πάντα βρίσκεται μέσα και παντού στα πάντα σε ολόκληρη την δημιουργία των επτά κύκλων.
Είναι εκείνος που δεν έχει όνομα ή μάλλον έχει όλα τα ονόματα,
ο ένας και τα πάντα.Αυτός λοιπόν (ο δεύτερος Νους δημιουργός) είναι ταυτόχρονα μοναδικός και τα πάντα, που είναι πλήρης, από την γονιμότητα και των δύο φύλων κυοφορεί, και πάντοτε το θέλημα του είναι ολόκληρη η αγαθότητα.

σημ: ο δεύτερος Νους δημιουργός διέσπασε τα πάντα μέσα στην δημιουργία, διαλύοντας τον σύνδεσμο της Αρμονίας στα σύνθετα αρσενικοθήλυκα σώματα που ενδύθηκε ο Άνθρωπος δεύτερος θεός με τις δικές του ψυχές, και με αυτόν τον τρόπο φυλάκισε τις ανθρώπινες ψυχές στα διασπασμένα σώματα μέσα από την Λήθη της σάρκας στον δικό μας κόσμο, και έτσι γίναμε από εξουσιαστές του κτιστού κόσμου, δούλοι του δεύτερου Νου δημιουργού....μέχρι να αφυπνιστούμε.

Η αγαθότητα, λοιπόν, κάθε πράγματος έχει γεννηθεί από τη φύση της χάρη στη θεϊκότητα εκείνου, ώστε κάθε πράγμα να είναι έτσι όπως είναι και ήταν και ώστε να προσδώσει σε όλα όσα πρόκειται να γεννηθούν στο μέλλον την ικανότητα της γέννησης από τον ίδιο τους τον εαυτό.

Σημ: σε όλα τα είδη των όντων (της Ύλης) δόθηκε η ικανότητα της γονιμότητας της γένεσης ώστε να υπάρχει το είδος του κάθε γένους.
Όσον αφορά το κατά πόσο αγαθός είναι ο δεύτερος Νους δημιουργός...βάλτε το δικό σας Νου της ψυχής σας να σας πει!~

Αυτή λοιπόν, είναι η διδασκαλία που σου δίνεται όσον αφορά στο λόγο και τον τρόπο που γεννιούνται τα πάντα.

-Υποστηρίζεις ότι ο θεός (δεύτερος Νους δημιουργός) έχει δύο φύλα Τρισμέγιστε;

- Όχι μόνον ο θεός, αλλά και όλοι οι ζωντανοί και μη οργανισμοί Ασκληπιέ, καθώς δεν είναι δυνατόν κάποιο από τα όντα να είναι στείρο.


σημ:
Γιατί έχει δύο φύλα; αφού εξ'αρχής ήταν κι αυτός ο δεύτερος Νους δημιουργός Αρρενόθήλυς όπως ο Πατέρας όλων Τριαδικός Θεός Φως και Ζωή; άρα συμβατός με τον Αρχέτυπο κόσμο του Φωτός όπου δεν υπάρχει φύλο;

συνέχεια:

Γιατί αν από όλα τα είδη αφαιρεθεί η γονιμότητα, δεν είναι δυνατόν να παραμένουν πάντοτε όπως είναι.

Στη φύση κάθε όντος ενυπάρχει η αίσθηση και η γέννηση και πως ο κόσμος αγκαλλιάζει τη φύση και διατηρεί όλα όσα γεννιούνται. 


σημ: σε κάθε φύση όλων των αισθητών σωμάτων στα πάντα υπάρχει η γέννηση, αλλά και τα πάντα οδηγούνται από τις άλογες αισθήσεις, και όχι από τον νοηματικό λόγο της ψυχής!! διότι ΔΙΕΣΠΑΣΕ τον Σύνδεσμο της Αρμονίας ο δεύτερος Νους δημιουργός...το γράφει ξεκάθαρα στον Ποιμάνδρη ο Ερμής Τρισμέγιστος.

Γιατί καθένα από τα δύο φύλα είναι πλήρες από άποψη γεννητικής ικανότητας, και η επαφή τους, ή ακριβέστερα, η ένωση τους είναι ασύλληπτη και την ένωση αυτή μπορείς να την αποκαλέσεις είτε Έρωτα είτε Αφροδίτη είτε και τα δύο.


σημ: καθένα από τα δύο φύλα η ένωση τους είναι ασύλληπτη και μπορείς να την αποκαλέσεις είτε Έρωτα είτε Αφροδίτη είτε και τα δύο'

καταλάβατε; ασύλληπτη η ένωση του αρσενικού και θηλυκού!! φανταστείτε τι είμασταν πριν διαχωρίσει τα αρσενικοθήλυκα δίχως φύλο σώματα σε αρσενικό και θηλυκό!~! χάσαμε όλες τις δυνάμεις μας, και εγκλωβιστήκαμε στην Λήθη και Άγνοια της διασπασμένης σάρκας.
..............
...................................

Ο ΑΙΘΕΡΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΝΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ. 
Ο ΔΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΝΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ.

Ο ΔΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΕΚ ΤΩΝ ΕΠΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΩΝ ΤΟΥ ΚΤΙΣΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΠΤΑ ΚΥΚΛΩΝ.

Ο ΔΙΑΣ - ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΜΕΤΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΥΚΛΟ-ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΣΕ ΤΡΙΑΝΤΑ ΕΞΙ ΔΕΚΑΡΧΟΥΣ ΣΕ ΑΙΣΘΗΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΠΟΙΑ ΜΟΡΦΗ ΘΕΛΗΣΟΥΝ

ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΜΟΡΦΗ ΜΕ ΥΛΙΚΑ ΑΙΣΘΗΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΣΑΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ ΜΕ ΣΩΜΑΤΑ ΘΝΗΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ 

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ !!

ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΓΕΝΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΔΗ ΤΩΝ ΕΜΒΙΩΝ ΟΝΤΩΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΛΑΝΗΤΕΣ.
ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΑΙΣΘΗΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΩΤΕΡΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ.
....


(Ορφικά αποσπάσματα 28), 
οπότε, και σύμφωνα με την όλη Ορφική Θεολογία, μία εκ των ιδιοτήτων του Αιθέρος είναι η γέννηση. 
«Και νους αδιάψευστος, βασιλιάς,είναι ο άφθαρτος Αιθέρας, γιατί μ’ αυτό λέει τα πάντα και ακούει και δεν υπάρχει φωνή, ούτε κραυγή, ούτε κτύπος, ούτε και φήμη, που να ξεφεύγει από τα αυτιά του πανίσχυρου Κρονίωνα. 
Έτσι, λοιπόν, είναι ο νους και η κεφαλή του Διός»
(Ορφικά Αποσπάσματα 6, 19-23).

ο Κρόνος είναι ο δεύτερος Νους δημιουργός!! και ο Δίας είναι ο ένας εκ των ΕΠΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΩΝ τα ΕΠΤΑ δημιουργήματα του δεύτερου Νου δημιουργού. Και οι 36 Δέκαρχοι μέσα στον κύκλο-γαλαξία είναι οι αισθητοί θεοί τα 36 Δημιουργήματα του ΔΙΑ-ΔΙΟΙΚΗΤΗ  ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.


Η κεφαλή ο δεύτερος Νους δημιουργός!! είναι το δοχείο της Ύλης που εμπεριέχει μέσα του ο Νους, τους άλλους ΕΠΤΑ ΝΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ  ΚΟΣΜΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΥΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΙΣΘΗΤΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΜΕ ΤΟ ΔΟΧΕΙΟ ΤΗΣ ΥΛΗΣ!! 

ΤΟΥΣ ΕΠΤΑ ΝΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΤΩΝ ΕΠΤΑ ΚΟΣΜΩΝ!! ΤΩΝ ΕΠΤΑ ΟΥΡΑΝΩΝ!! 
ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ-ΟΥΡΑΝΟΥΣ  ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΙΣΘΗΤΟΙ ΘΕΟΙ ΟΙ ΤΡΙΑΝΤΑ ΕΞΙ ΔΕΚΑΡΧΟΙ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΔΙΟΙΚΗΤΗ  ΠΟΥ ΕΝΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΩΦΕΡΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΚΑΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΘΕΟΙ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΟΧΕΙΟΥ ΤΗΣ ΥΛΗΣ. (ΚΤΙΣΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ).

ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΟΙ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΓΕΝΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΕΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΙΣ  ΚΑΤΩΦΕΡΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΩΝ ΑΙΣΘΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΣΩΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΣΩΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΤΩΦΕΡΗ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΠΛΑΝΗΤΩΝ ΓΕΝΝΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΕ ΤΑ Τέσσερα πιο βαριά κατωφερή στοιχεία, του πυρός και πνεύματος, από φωτιά, αέρα, γη, νερό.

σημ:
O Δίας, είναι ο Δέκαρχος, ο Ουσιάρχης, ο Διοικητής, είναι ο Νους Διοικητής Δίας του πιο κατωφερή κόσμου των επτά ουρανών του κτιστού κόσμου, ο αισθητός θεός, όπου ενυπάρχει μέσα του ο υλικός αισθητός κόσμος των σωμάτων, και με τον πνευματικό του Λόγο δημιουργεί τον κόσμο και την ζωή, και τον εξουσιάζει, επιφέροντας την Δικαιοσύνη ...βασικά όπως αυτός γουστάρει, αφού ξεχάσαμε την αληθινή μας υπόσταση και πλέον μέσα στην Λήθη της σάρκας που επέφερε από την διάσπαση της, οδηγούμαστε ως δούλοι του Δία και του δεύτερου Νου δημιουργού, φυλακίζοντας τις ψυχές μας στον δικό του ΑΣΘΗΤΌ κόσμο για να του δίνουμε ζωή μέσα από την δική μας ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ που Απόκτησε από εμάς!!.και όσο βρισκόμαστε σε Άγνοια της Αλήθειας, θα τον υπηρετούμε ως σκλάβοι του δίνοντας του την εικόνα της Ζωής!!!

Ο δεύτερος Νους δημιουργός δημιούργησε άλλους Επτά Νους Διοικητές, άλλους Επτά Νους δημιουργούς, άλλους 36 (τρεις 12άδες) αισθητούς θεούς, και οδηγεί όλες τις κατωφερείς ενέργειες της Ύλης δίνοντας μορφή στα είδη των αισθητών υλικών σωμάτων εξουσιάζοντας τα πάντα.

....................
.................................................

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΑΠΕΤΟΣ; Διαβάστε εδώ:

ΙΑΠΕΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΠΟΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ 666 (καλού - κακού)

ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΙΕΡΗ ΔΕΚΑΔΑ 
ΚΑΙ ΠΟΙΑ Η ΑΝΙΕΡΗ ΔΩΔΕΚΑΔΑ
Διαβάστε εδώ:
Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ - OI NOMOI TOY ΣYMΠANTOΣ


Η ΙΕΡΗ ΔΕΚΑΔΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗ ΘΕΩΣΗ

Σώπασε και κάνε ησυχία, παιδί μου, έτσι δε θα παύσει το έλεος του Θεού προς εμάς, να ευχαριστηθείς, λοιπόν, παιδί μου, την κάθαρση μέσω της δύναμης του Θεού, με σκοπό τη συγκρότηση του θείου λόγου μέσα σου.

1. Η γνώση του Θεού μας έχει έρθει, και αφού έχει έρθει αυτή, παιδί μου, η άγνοια έφυγε.

2. Η γνώση της χαράς μας έχει έρθει, και αφού έχει κι αυτή, παιδί μου, η λύπη φεύγει προς αυτούς που έχουν χώρο γι'αυτήν.

3. Την δύναμη που επέρχεται μετά τη χαρά, την ονομάζω, εγκράτεια, τη δύναμη την απολαυστικότατη, ας τη δεχτούμε με μεγάλη προθυμία, παιδί μου, πως με την εμφάνιση της απώθησε την ακολασία.


4. Τέταρτη τώρα ονομάζω την εγκαρτέρηση, την δύναμη απέναντι στην επιθυμία.

5. Αυτό το επίπεδο είναι η βάση της δικαιοσύνης, παιδί μου, γιατί, παρατήρησε, πως χωρίς δίκη, έδιωξε την αδικία, γίναμε δίκαιοι, παιδί μου, λόγω της απουσίας της αδικίας.

6. Την έκτη δύναμη σε'μας, που αντιμάχεται την πλεονεξία, την ονομάζω συνεργασία.

7. Και αφού φύγει κι αυτή, έρχεται η αλήθεια,και με τον ερχομό της διώχνει την απάτη.
(Σημ: εννοεί πως έρχεται η αλήθεια όταν εκπληρώνουμε μαζί όλα τα προηγούμενα).

8. Παρατήρησε, πως συμπληρώνεται το αγαθό όταν έρχεται η αλήθεια, ο φθόνος φεύγει από εμάς, και μαζί με την αλήθεια, εμφανίζεται το αγαθό, μαζί με τη 9. ζωή και το 10. φως, και δεν έρχεται πλέον καμιά τιμωρία από το σκότος, καθώς έφυγαν με ορμή, αφού νικήθηκαν.


Έμαθες τώρα τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιείται η αναγέννηση, παιδί μου, αφού εμφανιστεί η δεκάδα, παιδί μου, συντίθεται η νοητική γέννηση και απωθεί την δωδεκάδα και μας οδηγεί στην θέωση η γέννηση αυτή.
.................................


ΠΟΙΑ Η ΑΝΙΕΡΗ ΔΩΔΕΚΑΔΑ

-Γιατί πατέρα; Έχω μέσα μου τιμωρούς;

-Όχι λίγους, παιδί μου, είναι και φοβεροί και πολλοί.

-Το αγνοώ αυτό, πατέρα.
-Μια από τις τιμωρίες είναι αυτή, παιδί μου, η άγνοια, δεύτερη, η λύπη, τρίτη η ακολασία, τέταρτη, η επιθυμία, πέμπτη, η αδικία, έκτη, η πλεονεξία, έβδομη, η απάτη, όγδοη , ο φθόνος, ένατη, ο δόλος, δέκατη, η οργή, ενδέκατη, το θράσος, δωδέκατη, η κακία, αυτές είναι δώδεκα στον αριθμό, αλλά κάτω από αυτές υπάρχουν πολλές περισσότερες, παιδί μου, που αναγκάζουν τον εσωτερικό κόσμο του ανθρώπου να υφίσταται πάθη μέσω των αισθήσεων και της φυλακής που αποτελεί το σώμα.
Αυτές αφήνουν, όχι όμως όλες μαζί, αυτόν που ελεεί ο θεός, και έτσι επισυμβαίνει ο τρόπος και η ουσία της αναγέννησης.

Εξήγησε μου κι αυτό, πως οι τιμωρίες του σκότους, που είναι δώδεκα στον αριθμό, απωθούνται από τις δέκα δυνάμεις;
Με ποιον τρόπο Τρισμέγιστε;

-Το σώμα αυτό, από το οποίο ξεφύγαμε, παιδί μου, συντέθηκε από το ζωδιακό κύκλο, ο οποίος συγκροτήθηκε από δώδεκα στον αριθμό στοιχεία, τα οποία όμως έχουν μία μόνο φύση, και μπορούν να πάρουν κάθε μορφή προκειμένου να παραπλανήσουν τον άνθρωπο.

Σ'αυτές τις τιμωρίες, παιδί μου, υπάρχουν ζευγάρια που στην πράξη είναι ενωμένα, αχώριστο είναι το θράσος από την οργή, δεν είναι, όμως, δυνατό να προσδιοριστούν με σαφήνεια τα όρια του καθενός.
Κατά την ορθή λογική, λοιπόν, δικαιολογημένα απομακρύνονται σαν να απωθούνται από δέκα δυνάμεις, την δεκάδα.Γιατί η δεκάδα, παιδί μου, είναι αυτή που γεννά τις ψυχές, η ζωή και το φως ενωμένα,  όπου έχει δημιουργηθεί η μονάδα του πνεύματος.
Η μονάδα, λοιπόν, κατά την ορθή λογική, περιέχει την δεκάδα, και η δεκάδα την μονάδα.


ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ

Μονάδα είναι ο Άνθρωπος δεύτερος θεός Φως και Ζωήο Αδιαίρετος Φωτεινός Λόγος που εισερχόμενος στον κτιστό κόσμο του δεύτερου Νου δημιουργού στον Όγδοο ουρανό γίνεται Νους δημιουργός σαν τον αδερφό του, και φέρει και αυτός τις Οκτώ κατώτερες Μονάδες του πνεύματος των Οκτώ Ουρανών του Κτιστού κόσμου.

Είναι όμως αυτές οι Οκτώ κατώτερες Μονάδες (του ανθρώπου δεύτερου θεού) του πνεύματος, Ουσιωδώς όμοιες με τον Αρχέτυπο κόσμο Ζωή και Φως.
Την ένατη και Δέκατη Μονάδα, Ζωή και Φως.

Άρα ο άνθρωπος δεύτερος θεός φέρει ως δικό του Πρότυπο τον Πανάγαθο κόσμο του Αρχέτυπου Φωτός Ζωή και Φως, την Ένατη και Δέκατη Μονάδα του Αρχέτυπου πνεύματος. (Φωτεινός Νους και Φωτεινός Λόγος Αδιαίρετος, η δε Αδιαίρετη ένωση τους η Αλήθεια της Ζωής, οι Μονάδες του Αρχέτυπου πνεύματος, οι Δυνάμεις-όντα).

Και όταν εισέρχεται ο άνθρωπος δεύτερος θεός μέσα στους Επτά κόσμους Ουρανούς των Επτά Νου Διοικητών από τις πύλες, δημιουργεί τις δικές του ανθρώπινες ψυχές που φέρουν τον δικό του νοηματικό λόγο, που είναι Ουσιωδώς όμοιος με τον Φωτεινό Αδιαίρετο Λόγο του Αρχέτυπου κόσμου του Φωτός, τον νοηματικό λόγο της ψυχής, που θα ενωθεί με το πνεύμα αυτής της φύσης του εκάστοτε Ουρανού, που εξουσιάζει ο δεύτερος Νους δημιουργός, μέσα από τον εκάστοτε Νου Διοικητή-Ουρανό.


Σημ: έχει δημιουργηθεί από τον άνθρωπο δεύτερο θεό Ζωή και Φως, η Μονάδα του Αρχέτυπου πνεύματος.
Μονάδα δηλαδή είναι η Ένατη και Δέκατη Μονάδα του Αρχέτυπου πνεύματος Ζωή και Φως, και φέρει τις υπόλοιπες κατώτερες Μονάδες του πνεύματος, που είναι Ουσιωδώς όμοιες, δηλαδή έχουν ως Πρότυπο το Αρχέτυπο Πανάγαθο πνεύμα Ζωή και Φως.

Ο Κτιστός κόσμος του δεύτερου Νου δημιουργού φέρει τις Οκτώ κατώτερες Μονάδες του πνεύματος, και εξουσιάζει τα πάντα με τους Νόμους, διότι δεν κατανοεί το Αγαθό Φως και την Αγαθή Ζωή, κινείται λοιπόν ΜΗΧΑΝΙΚΑ - MATRIX.

Ο Άνθρωπος ενώθηκε με τον δεύτερο Νου δημιουργό μέσα στους επτά Ουρανούς, και όταν η Μονάδα-ανθρώπινη ψυχή οδηγείται και εξουσιάζεται από την "δεκάδα" του Αρχέτυπου πνεύματος, ο Άνθρωπος εξουσιάζει τα πάντα, άρα και τον δεύτερο Νου δημιουργό,  επίσης πετυχαίνει την έξοδο του από τον κτιστό κόσμο που φυλακίστηκε από τον δεύτερο Νου δημιουργό όπως θα δούμε παρακάτω.

Αν όμως οι ενσαρκώμενες ανθρώπινες ψυχές, (Μονάδα-ψυχή) υποπέσουν στην Δωδεκάδα του άλογου πνεύματος της σάρκας, τότε η Μονάδα-ψυχή, οδηγείται από την ανίερη "δωδεκάδα" και γινόμαστε υποχείριο του σκότους, το άλογο δοχείο της Ύλης, το αισθητό σώμα, που συνεργάζεται μαζί του ο νοηματικός λόγος του δεύτερου Νου δημιουργού, και οδηγείται από την άλογη φύση των αισθήσεων.


ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΙΕΡΗ ΔΕΚΑΔΑ ΚΑΙ ΠΟΙΑ Η ΑΝΙΕΡΗ ΔΩΔΕΚΑΔΑ


Ανθρώπινη ψυχή είναι η Μονάδα, η νοητή ουσία ο νοηματικός λόγος Ουσιωδώς όμοιος με τον Φωτεινό Λόγο, ο πυρήνας της ψυχής, που ζει μόνος του κλεισμένος στον εαυτό του, και έλκεται από την Αρμονία, γι'αυτό και πρέπει μέσω της Αρμονίας να έρθουμε σε επαφή και σύνδεση μαζί του!! Την αγαθή πρόθεση, ώστε να μας μεταφέρει την ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΨΥΧΗΣ για να απεγκλωβιστούμε από την Άγνοια της Λήθης που μας επιφέρει το άλογο και αισθητό σύνθετο σώμα μας, την μορφή της Ύλης από μία σύνθεση των πιο κατωφερών υλικών στοιχείων. (φωτιά, αέρας, γη, νερό). .

morfeas sky
..........
....................

σχόλια:

"Ο Αιθέρας είναι ο ίδιος ο Δίας ο Νους δημιουργός του κατωφερή κόσμου, και εισερχόμενος μέσα στον γαλαξία ως δυνάμεις των Τριαντα έξι Δέκαρχων - θεοί ενώνονται με τις ειδικές ενέργειες του πυρός που ενυπάρχουν μέσα στον γαλαξία και με τις καθολικές ενέργειες.


Ο αισθητός θεός λοιπόν είναι οι Τριανταέξι Δέκαρχοι μέσα στον κύκλο-γαλαξία, και είναι οι αισθητοί θεοί!!! όπου δημιουργούν την ζωή με θνητά σώματα!!"

Γιατί στο πρώτο απόσπασμα βάζεις σε παρένθεση οτι οι αισθητοί θεοί είναι οι άνθρωποι; Ενώ στο δεύτερο λες ότι οι αισθητοί θεοί είναι οι τριάντα έξι Δέκαρχοι/δυνάμεις;

Κι αυτοί παίρνουν μορφές όπως και ο άνθρωπος.
Και αυτοί έχουν τις ίδιες ιδιότητες με εμάς.
Απλά εμείς μπορούμε να εισέλθουμε σε ολόκληρο τον κτιστό κόσμο σε όλους τους κύκλους, και βέβαια να ξαναγυρίσουμε στο Φως. Ενώ αυτοί ανήκουν αποκλειστικά στον κάθε Ουρανό Διοικητή.


Έτσι, λοιπόν, υπάρχουν πολλοί θεοί, κυρίαρχοι όλων των ειδών, και τους ακολουθούν άλλοι θεοί που διαθέτουν κυρίαρχο της ουσίας τους.


Οι τελευταίοι είναι αισθητοί και έχουν εναρμονιστεί με τη διπλή τους ουσία,
(άνθρωποι ψυχές, και 36 Δέκαρχοι), με την αισθητή τους φύση δημιουργούν τα πάντα, ο ένας μέσω του άλλου, και φωτίζει ο ένας το έργο του άλλου."

Εμείς εδώ στη Γη ως είδος των ανθρώπων που είμαστε (όσοι είμαστε τέλος πάντων - διότι ζουν ανάμεσα μας), μπορούμε ταυτόχρονα να ενωθούμε με τον θεϊκό ανώτερο εαυτό μας τον νοηματικό λόγο της ψυχής μας, αλλά και με το θεϊκό μας ανθρώπινο ενσαρκωμένο γένος στους ανώτερους ουρανούς, όπως και να ενωθούμε με τους Δέκαρχους οι οποίοι έχουν το δικό τους γένος και είδος σε κάθε κύκλο!! (Ολύμπιοι θεοί) !! όπως και με το γένος των δαιμόνων δηλαδή με όλες τις ενέργειες της Ύλης, είτε στους ανώτερους ουρανούς με τους Αγαθοδαίμονες, είτε στον δικό μας κατωφερή ουρανό με τους τιμωρούς δαίμονες, το είδος των δαιμόνων, στον δικό μας υλικό κόσμο.


....και όλα αναμιγνύονται μεταξύ τους! και ο άνθρωπος της Γης γίνεται κάτι άλλο όταν ενώνεται με άλλα γένη και άλλα είδη, και αφού ενώνεται μαζί τους γίνεται ο άνθρωπος κάτι άλλο!!!! μεταβάλλεται σε μία μίξη με όσα είδη και γένη ενώνεται μαζί τους!! όπως οι Χριστιανοί πιστεύουν στο Θεό, αλλά ποιον θεό; μήπως σε κάποιο θεϊκό γένος των Δέκαρχων;;;;;;; πολύ μπερδεμένο χαμός!

Με λίγα λόγια πλέον έγινε κατανοητό ότι οι Δέκαρχοι μέσα στους κύκλους μπορούν να πάρουν μορφή όπως εμείς οι άνθρωποι!!!! και να γίνουν όμοιοι με εμάς!! (ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ) αφού έχουμε πάρει τις δικές τους όμοιες ενέργειες!! Απλά εμείς είμαστε Ουσιωδώς όμοιοι με την Αρχέτυπη Μονάδα Ζωή και Φως, ενώ αυτοί δεν είναι, οπότε δρουν ΜΗΧΑΝΙΚΑ και υπακούουν σε νόμους του Διοικητή τους, δίχως να κατανοούν τι εστί Πανάγαθος κόσμος του Αρχέτυπου Πανάγαθου Φωτός Ζωή και Φως.Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε από εδώ την Γη, να ενωθούμε με το θεϊκό ανθρώπινο γένος στον έβδομο ουρανό! όπως και με όλα τα γένη που ενυπάρχουν εκεί, αλλά και με όλους τους κύκλους του κτιστού κόσμου ΜΕ ΤΑ ΕΙΔΗ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΕΚΕΙ!! και να ενωθούμε μαζί τους και να γίνουμε κάτι άλλο! χαμός εις το τετράγωνο! γι'αυτό βλέπεις τους λάτρεις των θεών του Ολύμπου!! ενώθηκαν οι άνθρωποι μαζί τους!~! διότι δεν έχουν ιδέα ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΪΚΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΓΕΝΟΣ!! ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΘΕΙΚΗ ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ!! ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΘΕΟ ΖΩΗ ΚΑΙ ΦΩΣ!!


..όπως ενώνονται κάτι πανίβλακες με το γένος των δαιμόνων και τα είδη των δαιμόνων.
Καταλαβαίνεις το χάλι της ανθρωπότητας εδώ στην Γη...ζει μέσα στα μαύρα σκοτάδια!! όπου δεν ξέρει που παν τα τέσσερα!!


Μα οι Δέκαρχοι/θεοί, αγάπησαν τον Άνθρωπο θεό και του δίδαξαν την λειτουργία των σφαιρών. Τους σεβόμαστε αλλά δεν είναι ανώτεροι από τον θεϊκό μας πυρήνα.


Ναι είναι κατώτεροι το ξέρουμε αυτό, απλά λέω τι συμβαίνει εδώ μέσα στον κτιστό κόσμο τώρα με τα διασπασμένα σώματα της Ύλης.
Αυτό που λες εσύ, συνέβει πριν ο άνθρωπος δεύτερος θεός δημιουργήσει τις δικές του ανθρώπινες ψυχές που φέρουν την δική του Μονάδα, τον δικό του νοηματικό λόγο που φέρει την Δεκάδα του πνεύματος, και είναι Ουσιωδώς όμοιος με Πρότυπο το Αρχέτυπο Φως.


Ούτε κι εγώ μπορώ, είμαι υποχρεωμένη να το παραδεχτώ. 

Είχα υπερεκτιμήσει τον εαυτό μου. Και δεν είναι μόνο η υπομονή και η επιμονή που απαιτείται, είναι και η φώτιση που χρειάζεται για να γίνει η αποκρυπτογράφηση.
Αυτές οι αναλαμπές του νου που βοηθούν στην κατανόηση της απόκρυφης γνώσης.
Εσύ έχεις αυτή τη φώτιση. Για κάποιο λόγο.
Ωστόσο δεν νιώθω μαθητής αλλά ισότιμο μέλος ομάδας επειδή έτσι το επιτρέπεις και επειδή έχω όλα τα υπόλοιπα εφόδια εκτός από την έμπνευση. Αν και δεν έχω παράπονο γιατί η φώτιση με οδήγησε εδώ. Mην ξεχνάς ότι ο έρωτας μας για την ψυχή φέρει την υπομονή, επιμονή, και την φώτιση εδώ σε εμάς στη Γη!!
Ειδάλλως τίποτα δεν έρχεται μόνο του εδώ στη Γη!! διότι εδώ στη Γη μόνον οι καθολικές θνητές ενέργειες έρχονται μόνες τους!!! οι θνητές!! οι δυνάμεις δεν έρχονται από μόνες τους!! αλλά πρέπει από μόνοι μας να τις αναζητήσουμε!! για να ανακαλύψουμε τον θεϊκό μας εαυτό!! και μετά να κατανοήσουμε την νοητή ουσία του Φωτεινού Λόγου του Ανθρώπου δεύτερου θεού..τον νοηματικό λόγο της ψυχής μας.


Το ρεζουμέ είναι προϊόν έμπνευσης και παίρνει την έγκριση της διαίσθησης μου. Τώρα κατάλαβα ποιο είναι το δικό μου χάρισμα. Ξεχωρίζω το αληθινό όπου και να βρίσκεται. 

πες μια φορά ακόμη τη σχέση των Διοικητών με τους Δεκάρχους. Γιατί οι Διοικητές μας δίδαξαν την λειτουργία των σφαιρών και τα μπερδεύω.Πάντα σε βλέπω ως ισότιμο μέλος..συνεργάζομαι μαζί σου, δεν σε βλέπω αφ'υψηλού, αυτά τα θνητά ανήκουν μόνον στους θνητούς.

Ο Διοικητής βρίσκεται έξω από τον κόσμο-ουρανό-γαλαξία, τον οποίο δημιούργησε εσωτερικά με τα δικά του δημιουργήματα που φέρουν τον δικό του νοηματικό  λόγο,  τους 36 Δέκαρχους, οι οποίοι Δέκαρχοι βρίσκονται μέσα στον κόσμο της Ύλης.


Υπάρχουν Επτά Διοικητές, όσοι και οι Επτά κόσμοι-Ουρανοί.
Και μέσα σε κάθε κόσμο βρίσκονται οι Δέκαρχοι του εκάστοτε Διοικητή, φυσικά και το είδος του Ανθρώπου, μαζί με όλα τα άλλα είδη του κτιστού κόσμου, και κλασσικά οι άλογοι δαίμονες-κατωφερείς ενέργειες των αισθήσεων,  που είναι άνεϋ σημασίας αν κατανοήσεις τον αληθινό εαυτό σου.

Και όλοι οι κύκλοι ενώνονται αν το θελήσει ο άνθρωπος μαζί του!!!!! διότι ο Άνθρωπος έχει απίστευτες ικανότητες!!!!~!~!~~!


Δεν υπάρχει πιο θαυμαστό είδος ή γένος από τον Άνθρωπο και μάλιστα είναι ο μόνος που έχει ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ!! Ουσιωδώς όμοια με το Αρχέτυπο πνεύμα την ένατη και δέκατη Μονάδα του Αρχέτυπου πνεύματος  Ζωή και Φως.


Οι Δέκαρχοι δηλαδή είναι οι δυνάμεις του διοικητή με τις οποίες διοικεί την σφαίρα του. Είναι οι νόμοι, οι θεοί, οι οποίοι χρησιμοποιούν τις ενέργειες για την εφαρμογή των νόμων, της νομοτέλειας του κάθε κύκλου, την Ειμαρμένη;


Ακριβώς! εκτελούν τους Νόμους της ΕΙΜΑΡΜΕΝΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ!! ΜΗΧΑΝΙΚΑ!! ΜΗΧΑΝΗ MATRIX.
Γι'αυτό και δεν έχουν ελεύθερη επιλογή, για να μην υποπέσουν σε ανυπακοή.


Υπάρχουν επίσης και τα ανθρώπινα είδη των Δέκαρχων! διότι και αυτοί δημιουργούν το δικό τους ανθρώπινο είδος!..όπως και ο Άνθρωπος δεύτερος θεός δημιουργεί μέσα στους Επτά Ουρανούς το δικό του γένος αλλά και ανθρώπινο είδος στους κατώτερους Ουρανούς.

Και αυτά τα είδη των Δέκαρχων είναι άνθρωποι της Γης όπως εμείς.

Κι εμείς ώς Άνθρωποι της Γης στην αρχή δεν υποπέφταμε σε Λήθη και Άγνοια του ποιοι Αληθινά είμαστε..μέχρι να μας καλύψει το..πλέγμα του διαχωρισμού και της διάσπασης των Αρσενικοθήλυκων σωμάτων.!!

Άρα οι θεοί κάναν την αποστασία. Θέλησαν κι αυτοί να μιμηθούν τον Άνθρωπο. Δεν είχαν όμως θεϊκό πυρήνα και θέλουν να κλέψουν σπινθήρες από ανθρώπινες ψυχές..την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ.

Όχι καλό, είναι πολύ καλό. Αλλά θέλει επεξεργασία και απόδειξη. Πώς χωρίς ελεύθερη βούληση έκαναν κάτι τέτοιο;


Μα ο δεύτερος Νους δημιουργός έλυσε τον σύνδεσμο της Αρμονίας των σωμάτων! Άρα ο δεύτερος Νους δημιουργός Αποστάτησε και μαζί τον ακολουθούν οι Επτά Διοικητές τα επτά δικά του δημιουργήματα, μαζί και οι 36 Δέκαρχοι του εκάστοτε εκ των Επτά Νου Διοικητών του κτιστού κόσμου, για να εξουσιάζουν τον Άνθρωπο δεύτερο θεό και τις δικές του ψυχές μέσα από την Λήθη των διασπασμένων αισθητών σωμάτων, και με αυτόν τον τρόπο απορροφούν την Ελεύθερη επιλογή από τον Άνθρωπο!! που όταν αρχικά ενώθηκε με την φύση του πιο κατωφερή ουρανού, απέκτησε η φύση την Ελεύθερη Επιλογή και δημιούργησε Επτά δικά της αρσενικοθήλυκα σώματα όμοια με των Επτά Διοικητών!! Και ο Άνθρωπος δεύτερος θεός εξουσίαζε τα πάντα!! μέσα στον κτιστό κόσμο.


Από την στιγμή όμως που ο δεύτερος δημιουργός Νους ενώνεται κι αυτός με την φύση, απέκτησε και ο ίδιος την Ελεύθερη Επιλογή, οπότε για να ξαναπάρει την εξουσία από τον άνθρωπο δεύτερο θεό, ΕΞΕΠΕΣΕ και διέλυσε τον σύνδεσμο της Αρμονίας!! που ήταν συμβατός με τον Αρχέτυπο κόσμο του Φωτός, (Ζωή και Φως όντα δίχως φύλο), και για να διατηρήσει την Ελεύθερη Επιλογή φυλάκισε τον Άνθρωπο (ανθρώπινες ψυχές) στην Λήθη των διασπασμένων σωμάτων, χάνοντας την επαφή-σύνδεση με τον νοηματικό λόγο της ψυχής τους,  εξουσιάζοντας τον ως δικό του δούλο μέσα από  πολύ μίσος για τον άνθρωπο..κάνοντας τον να υποφέρει συνεχώς.

Επίσης οι δαίμονες (κατωφερείς άλογες ενέργειες) αυτό ακριβώς κάνουν, υπό την οξύτητα του πυρός ενεργούν στα άλογα αισθητά πάθη ανάγκες και επιθυμίες μας! διότι οι ψυχές των Δέκαρχων ναι μεν δεν είχαν ελεύθερη επιλογή, αλλά από την στιγμή που εισήλθε ο άνθρωπος έγιναν και αυτοί άνθρωποι όπως εμείς με ελεύθερη επιλογή που τους οδηγεί ο Νους Διοικητής, και τον κάθε Διοικητή τον οδηγεί ο δεύτερος Νους δημιουργός.

Περίμενε να το αφομοιώσω. Έχω μείνει άναυδη. 
Να το κατανοήσω, να το σκεφτώ και θα σου πω.

Το πνεύμα της φύσης με το που ενώθηκε με τον άνθρωπο  απέκτησε τις ιδιότητες του Ανθρώπου, τις δυνάμεις των Επτά ΚΎΚΛΩΝ!!!! και με αυτόν τον τρόπο μπορεί και εισέρχεται σε όλους τους κύκλους και την φύση τους, , και να δημιουργεί τους δικούς της ανθρώπους!! με την ανάλογη φύση που επικρατεί εκεί, αλλά η ανθρώπινη ψυχή πάντα παραμένει ως Μονάδα Αμετάβλητη και Αδιαίρετη!!! ενωμένη όμως (ενσαρκωμένη) με το διασπασμένο πνεύμα της φύσης που πλέον ελέγχει ο δεύτερος Νους δημιουργός πέφτει ο άνθρωπος -ψυχή σε Λήθη, και δεν μπορεί να ξαναγυρίσει στην αληθινή του υπόσταση, οπότε επιλέγει συνεχώς να ενσαρκώνεται σε διασπασμένο σώμα.

Θέλει με νύχια και με δόντια να μας κρατήσει στον κτιστό κόσμο με διασπασμένα σώματα, και το πέτυχε!~!~! αφού πλέον ενωθήκαμε μαζί με αυτά, και χάσαμε τον αληθινό μας εαυτό..μέχρι να τον ξαναβρούμε!!

Άρα εσωτερικά των κύκλων, αφού ενώνονται με τις πύλες όλοι οι κύκλοι, απέκτησε το πνεύμα της φύσης τις δυνάμεις του Ανθρώπου, και έτσι βρίσκεται παντού ενωμένο με τον Άνθρωπο..ως αισθητό σώμα που ενδύεται η ανθρώπινη ψυχή..


Ταυτόχρονα το διασπασμένο πλέον πνεύμα της φύσης ελέγχει τον κτιστό κόσμο, διότι είναι ο δημιουργός του κτιστού κόσμου, και το πνεύμα της φύσης αυτής πλέον οδηγείται από τον εκάστοτε Διοικητή -Ουρανό, και κάθε Διοικητής εξουσιάζεται από τον δεύτερο Νου δημιουργό. (Κρόνο).

Οι Επτά Διοικητές τι κάνουν απ'έξω τους κύκλους; δεν τα βλέπουν όλα αυτά; και γιατί δεν παρεμβαίνουν; διότι το πνεύμα της Φύσης είναι οι ίδιοι, και ο δεύτερος Νους δημιουργός που ελέγχει τους Επτά Διοικητές τι κάνει; μήπως όλοι είναι μέσα στο κόλπο; με αρχηγό τον δεύτερο Νου δημιουργό; που εγκλώβισε τον Άνθρωπο δεύτερο θεό; τον Άνθρωπο όμοιο με τον Πατέρα όλων Φως και Ζωή; Ακριβώς αυτό συμβαίνει!

Μα είναι ξεκάθαρο πλέον ότι την βρωμοδουλειά μας την έκανε ο δεύτερος Νους δημιουργός.
Οι Επτά Διοικητές μας ενημέρωσαν για την φύση που επικρατεί μέσα στους κύκλους, και ότι είναι συμβατή με τον Αρχέτυπο κόσμο του Φωτός, και μόλις εισήλθε ο Άνθρωπος μέσα με τις δικές του ψυχές,  και ενώθηκε με την φύση, τι έκανε ο δεύτερος Νους δημιουργός;

Διέσπασε τα πάντα! από αρσενικοθήλυκα που ήταν, σε αρσενικό και θηλυκό, σε δύο αντίθετους πόλους !!!!! και χάθηκε ο σύνδεσμος της Αρμονίας όλων των σωμάτων για πάντα...Μέχρι να Ανακαινίσει τα πάντα ο Άνθρωπος δεύτερος θεός Άχρι καιρού με Πρότυπο τον Πανάγαθο Αρχέτυπο κόσμο Ζωή και Φως..

Όλες οι θρησκείες δικές του είναι και μας υποτιμά συνεχώς, ώστε να αποδεχτούμε την κατωτερότητα μας.
Επίσης οι Δώδεκα θεοί τι είναι; δεν σου θυμίζει την Ανίερη Δωδεκάδα; και δες πως συμπεριφέρονται στους ανθρώπους!! ως ανώτερα όντα! κι εμείς μπροστά τους είμαστε τα ζώα!


Α, ναι, οτι μόνοι μας φάγαμε τον καρπό της γνώσης του καλού και του κακού. 


Λάθος τίποτα δεν ήταν καλό=κακό διαιρεμένο! στην αρχή όταν εισήλθαμε όταν ήταν συμβατά με το Αρχέτυπο κόσμο του Φωτός όλα ήταν ενωμένα αρσενικοθήλυκα..και δεν ήταν διασπασμένα.
Πρέπει λοιπόν να ξαναδιαβάσω για τον Δεύτερο Νου Δημιουργό. Να νιώσω τι ακριβώς είναι. Είπαμε οτι είναι αδελφός μας μεν, θεός κι αυτός αλλά χωρίς φωτεινό λόγο; χωρίς τι; σε τι διαφέρει από μας;

Ο δεύτερος Νους δημιουργός ενώνει τα αντίθετα μέσα από τους Νόμους!! ΜΗΧΑΝΙΚΑ!!! 
παράδειγμα: ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΑΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΕΝΑ ΖΩΟ!!

Ο Άνθρωπος δεύτερος θεός όμως έχει ως πρότυπο το Πανάγαθο Φως.
ΤΗΝ ΕΝΑΤΗ ΚΑΙ ΔΕΚΑΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΑΘΟΥ ΑΡΧΕΤΥΠΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΖΩΗ ΚΑΙ ΦΩΣ.
Ηρθε για να Ανακαινίσει τον Κτιστό κόσμο με πρότυπο τον Αρχέτυπο Πανάγαθο κόσμο. Και όχι με τον αναίσθητο δεύτερο Νου δημιουργό-ΜΗΧΑΝΗ-MATRIX.

Ακριβώς. Κατηγορηθήκαμε άδικα οτι εμείς παρακούσαμε. 
Στην αρχή μπαινοβγαίναμε στους κόσμους. 
Ενδεχομένως η περίοδος αυτή κράτησε πολύ. 
Το χρυσούν γένος και ο πολιτισμός του. 
Σιγά σιγά άλλαζε η συχνότητα και γινόμασταν όλο και πιο βαρείς.


Αυτό με τα αντίθετα δεν το κατάλαβα.
Κατά τον Ησίοδο η ανθρώπινη ψυχή ακολουθεί μία πτωτική πορεία, από την στιγμή που δημιουργήθηκε μέχρι και σήμερα.
Ο Ησίοδος παρουσιάζει την πτωτική τάση του Ανθρώπου ως εξής:
Ο Ησίοδος λοιπόν θεωρεί σαν δεδομένο ότι η ανθρώπινη ψυχή ακολουθεί μία πτωτική πορεία, από την στιγμή που δημιουργήθηκε μέχρι και σήμερα. Επιχειρεί λοιπόν μία εμφανή προσπάθεια σύγκρισης της ΠΤΩΤΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ που ακολουθεί η αξία των πολύτιμων μετάλλων του χρυσού, του αργύρου, του χαλκού και του σιδήρου, που διαδέχονται διαδοχικά το ένα το άλλο, την οποία την συνδέει με την ΚΑΤΑΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΗΘΙΚΗΣ.
Το «ΧΡΥΣΕΟΝ» γένος ήταν το πρώτο, που συμπίπτει με την αρχική εμφάνιση του ανθρώπου. Την μακρινή εκείνη εποχή, ο άνθρωπος μπορούσε να εκδηλώσει μία κατάσταση ηθικής η οποία δεν απείχε πάρα πολύ από το θεϊκό πρότυπο. Το γεγονός αυτό συνέβαινε, διότι όπως μας αποκαλύπτει το αρχαίο κείμενο, το χρυσό γένος ήταν το μοναδικό που διαβίωσε κάτω από την βασιλεία του Κρόνου.


Με άλλα λόγια διαβίωσε στα πρότυπα μίας τελείως διαφορετικής κατάστασης και συνθηκών, σε σχέση με αυτήν που επικράτησε στην συνέχεια. Για να κατανοήσουμε την λογική του Ησιόδου θα πρέπει να μεταφερθούμε στο γνωσιολογικό πλαίσιο της αρχαίας Ελλάδας.


Στην περίπτωση αυτή θα διαπιστώσουμε ότι ο Δίας και οι δώδεκα Ολύμπιοι θεοί που στην διάρκεια των επόμενων γενών διαδέχτηκαν τον Κρόνο και κληρονόμησαν την εξουσία, είναι αυτοί που ευθύνονται για όλα τα δεινά της ανθρωπότητας.

Διότι αυτοί είναι οι εντεταλμένοι να κατατρέχουν συνεχώς τους ανθρώπους χρησιμοποιώντας ένα αστείρευτο πλήθος σκληρών δοκιμασιών. 

Την εποχή όμως που έζησε το χρυσό γένος, ο Δίας, επομένως και οι δώδεκα Θεοί δεν είχαν ακόμα γεννηθεί από τον πατέρα τους τον Κρόνο.Πάλι από Ησίοδο:
Πίσω από τα πρόσωπα των θεών αντικατοπτρίζονται οι δυνάμεις και τα φαινόμενα της φύσης. Έτσι μπορούμε να συνάγουμε το συμπέρασμα ότι αυτό το χρυσό γένος εμφανίστηκε και έζησε σε μία πρωταρχική εποχή της δημιουργίας, στην οποία δεν είχαν εμφανιστεί ακόμα πολλές από τις δυσκολίες που αφορούν στην επιβίωση των ανθρώπων, όπως εκδηλώθηκαν στην συνέχεια στα επόμενα κατώτερα γένη.

Και αρχίζει η ηθική κατάπτωση των αξιών των Ανθρώπων, που δοκιμάζονται από τις συμφορές που μας στέλνουν συνεχώς οι δώδεκα θεοί ή οι νόμοι της φύσης που κρύβονται πίσω από αυτούς και τις οποίες πρέπει να μάθουμε να τις αντιμετωπίζουμε επιτυχώς. 

Η συμπεριφορά των ανθρώπων του αργυρού γένους δεν έμοιαζε πλέον σε τίποτα με τα θεϊκά πρότυπα. Ο άνθρωπος, όσο είχε να αντιμετωπίσει περισσότερα προβλήματα, γινόταν όλο και λιγότερο αγαθός και δίκαιος. Από ότι φαίνεται, τα προβλήματά του και οι βιοτικές του μέριμνες συνεχώς αυξάνονταν.

Η ζωή των ανθρώπων του χρυσού γένους ήταν ευλογημένη και πολύ εύκολη, αφού είχαν λιγοστά και ασήμαντα προβλήματα να αντιμετωπίσουν.
Ακόμα και ο θάνατός τους, αποτελούσε μία ευχάριστη φυσική διαδικασία, όπως ο ανέμελος και αθώος ύπνος που βαραίνει τα βλέφαρα των μικρών παιδιών και τα οδηγεί σε γλυκά και παραδεισένια ονειρικά μέρη.Άρα δεν φταίει ο άνθρωπος αλλά οι αποστάτες!
Μόνον οι άνθρωποι με ενδιαφέρουν! έχω χάσει την εμπιστοσύνη μου στους θνητούς θεούς και στα ανθρωποειδή τους γεννήματα.

Μα εμείς είμαστε τα ανθρωποειδή διασπασμένα γεννήματα μέσα στα οποία φυλακίστηκε ο Άνθρωπος θεός

Ναι, αλλά με ενδιαφέρει ο αληθινός εαυτός μου μέσα μου, αυτό εννοώ, και πως αυτό το ψεύτικο σώμα θα το εξουσιάζω.
Μην ξεχνάς ότι δεν είναι όλοι άνθρωποι, αλλά οι περισσότεροι είναι ανθρωποειδή με σκοπό να μας κρατούν σε λήθη..ζουν ανάμεσα μας. Φαίνεται από την λογική που διαθέτουν.


Το χρυσόν γένος με μια σκέψη δημιουργούσε ύλη απευθείας.
Σήμερα δημιουργούμε μεν αλλά χρειάζεται χρόνος! αλλά σκεφτόμαστε αρνητικά συνήθως οπότε..


Τις ψυχές ποιος είπαμε οτι τις φτιάχνει;

Ανθρώπινη ψυχή
είναι η άϋλη ενέργεια, το καθαρό άϋλο της φύσης δημιούργημα, όπου όταν εισέρχεται από τις πύλες ο Αιθέρας, δηλαδή ο Αδιαίρετος και Αμετάβλητος Νοηματικός Λόγος του Ανθρώπου δεύτερου θεού, ως Μονάδα, ενώνονται μαζί του από πολύ μεγάλο έρωτα οι καθαρές άϋλες ενέργειες, και γίνεται η ανθρώπινη ψυχή που κινείται στο σύμπαν στον δικό της νοητό κόσμο που εξουσιάζει ο νοηματικός λόγος της ανθρώπινης ψυχής που είναι Ουσιωδώς όμοιος με το Αρχέτυπο πανάγαθο Φως. (Ζωή και Φως)..και ενώνεται με την παγκόσμια ψυχή του κάθε Ουρανού, και από εκεί θα πάρει την ταυτότητα των αριθμών του ανθρώπινου είδους και μορφής που θα ενδυθεί η ανθρώπινη ψυχή.

Οι ψυχές του δεύτερου Νου δημιουργού ενυπάρχουν ως παγκόσμια ψυχή-Μονάδες, έτοιμες με τον κατάλληλο νοηματικό λόγο και ταυτότητα των αριθμών, που θα ενωθούν με τις κατωφερείς ενέργειες της Ύλης και θα σχηματίσουν όλες τις μορφές των ειδών της Ύλης.


ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ
Τοῦτό ἐστι τὸ κεκρυμμένον μυστήριον μέχρι τῆσδε τῆς ἡμέρας.
ἤνεγκέ τι θαῦμα θαυμασιώτατον·
ἔχοντος γὰρ αὐτοῦ (του Ανθρώπου) τῆς ἁρμονίας τῶν ἑπτὰ τὴν φύσιν, οὓς ἔφην σοι ἐκ πυρὸς καὶ πνεύματος, οὐκ ἀνέμενεν ἡ φύσις, 

ἀλλ' εὐθὺς ἀπεκύησεν ἑπτὰ ἀνθρώπους, 
πρὸς τὰς φύσεις τῶν ἑπτὰ διοκητόρων, 
ἀρρενοθήλεας καὶ μεταρσίους. (αιωρείται, μετέωρος - αρρενόθηλυς σώμα θεϊκό που αιωρείται)..Ο Άνθρωπος πήρε ένα σώμα θεϊκό όμοιο με τους ΕΠΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ σε κάθε Ουρανό!!!!

καὶ ἐξήνεγκεν ἡ φύσις τὰ σώματα πρὸς τὸ εἶδος τοῦ ᾿Ανθρώπου.
..........

ὁ δὲ ῎Ανθρωπος ἐκ ζωῆς καὶ φωτὸς ἐγένετο εἰς
ψυχὴν καὶ νοῦν,


ἐκ μὲν ζωῆς ψυχήν, Από ζωή Δύναμη, Φως και Αδιαίρετος Φωτεινός Λόγος, έγινε ψυχή-άϋλη ενέργεια, που μεταφέρει τον νοηματικό Λόγο των ενεργειών των Επτά Ουρανών της Αρμονίας μέσα στον κτιστό κόσμο.


ἐκ δὲ φωτὸς
νοῦν, (Από Φως έγινε Νους)

ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΠΑΝΑΓΑΘΟ ΦΩΣ ΚΑΙ ΖΩΗ ΕΓΙΝΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΘΕΟΣ  ΑΓΙΟΣ ΛΟΓΟΣ (ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ) ΟΥΣΙΩΔΩΣ ΟΜΟΙΟ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΑΘΟΥ ΑΡΧΕΤΥΠΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΖΩΗ ΚΑΙ ΦΩΣ."καὶ ἔμεινεν οὕτω τὰ πάντα τοῦ αἰσθητοῦ κόσμου μέχρι
περιόδου τέλους <καὶ> ἀρχῶν γενῶν."


ΠΟΙΟΥ ΘΕΟΥ;;;;;;
καὶ ἔμεινεν οὕτω τὰ πάντα τοῦ αἰσθητοῦ κόσμου μέχρι
περιόδου τέλους
<καὶ> ἀρχῶν γενῶν.

ἄκουε λοιπόν, ὃν ποθεῖς λόγον ἀκοῦσαι.
τῆς περιόδου πεπληρωμένης
ἐλύθη ὁ πάντων σύνδεσμος ἐκ βουλῆς θεοῦ·

πάντα γὰρ ζῷα ἀρρενοθήλεα ὄντα διελύετο ἅμα τῷ
ἀνθρώπῳ καὶ ἐγένετο τὰ μὲν ἀρρενικὰ ἐν μέρει,τὰ δὲ
θηλυκὰ ὁμοίως.


ΤΟ ΚΑΤΑΝΟΕΙΣ; ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΩ ΕΓΩ..Ο ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ ΤΟ ΛΕΕΙ


ΠΟΙΟΣ ΠΗΡΕ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΩΝ ΕΠΤΑ ΚΥΚΛΩΝ;
ΜΑ Η ΦΥΣΗ ΑΦΟΥ ΕΝΩΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΗΡΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ!!

ἡ γὰρ φύσις ἐπιμιγεῖσα (ενώθηκε) τῷ ᾿Ανθρώπῳ
ἔχοντος γὰρ αὐτοῦ (δηλαδή απόκτησε όλες τις ενέργειες της φύσης των Επτά Διοικητών που κατέχει ο Άνθρωπος δεύτερος θεός) τῆς ἁρμονίας τῶν ἑπτὰ εὐθὺς ἀπεκύησεν ἑπτὰ ἀνθρώπους,
πρὸς τὰς φύσεις τῶν ἑπτὰ διοκητόρων, δηλαδή αρσενοθήλυκους και συμβατούς με τον Αρχέτυπο κόσμο του Φωτός.Και αφού όλα ήταν συμβατά με τον Άνθρωπο και τον Αρχέτυπο κόσμο του Φωτός, ο Άνθρωπος γέννησε ΕΠΤΑ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΝΟΗΤΗ ΟΥΣΙΑ!!!!!!

ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΦΩΣ ΕΓΙΝΕ ΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΖΩΗ ΕΓΙΝΕ ΟΥΣΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ΛΟΓΟΣ,  ΚΑΙ ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗ ΟΥΣΙΑ ΟΥΣΙΩΔΩΣ ΟΜΟΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΥΠΟΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΡΧΕΤΥΠΟ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ!!! ΝΟΗΤΙΚΗ ΟΥΣΙΑ!!! ΝΟΥΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΣ ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΣ.


ὁ δὲ ῎Ανθρωπος ἐκ ζωῆς καὶ φωτὸς ἐγένετο εἰς
ψυχὴν καὶ νοῦν,


ἐκ μὲν ζωῆς ψυχήν, (νοηματικός λόγος, ουσία ουσιωσώς όμοια με τον Φωτεινό Λόγο που είναι η Ζωή)

ἐκ δὲ φωτὸς νοῦν, (Από Πανάγαθος κόσμος (Φως), έγινε Νους της Αρμονίας)

καὶ ἔμεινεν οὕτω τὰ πάντα τοῦ αἰσθητοῦ κόσμου μέχρι
περιόδου τέλους <καὶ> ἀρχῶν γενῶν.

ΚΑΙ ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ!!


καὶ ἔμεινεν οὕτω τὰ πάντα τοῦ αἰσθητοῦ κόσμου μέχρι
περιόδου τέλους <καὶ> ἀρχῶν γενῶν.

ἄκουε λοιπόν, ὃν ποθεῖς λόγον ἀκοῦσαι.
τῆς περιόδου πεπληρωμένης ἐλύθη ὁ πάντων σύνδεσμος ἐκ βουλῆς θεοῦ·


πάντα γὰρ ζῷα ἀρρενοθήλεα ὄντα διελύετο ἅμα τῷ
ἀνθρώπῳ καὶ ἐγένετο τὰ μὲν ἀρρενικὰ ἐν μέρει,τὰ δὲ
θηλυκὰ ὁμοίως.


Και τι είπαμε ότι είναι αυτοί οι επτά άνθρωποι; τα αντίστοιχα σώματα για την κάθε σφαίρα; Και ήταν ακόμη ο άνθρωπος αιωρούμενος σε όλους τους κύκλους, δηλαδή ανάλαφρος;


Ο Ανθρωπος πήρε ένα σώμα θεϊκό αρρενόθηλυς δίχως φύλο, όμοιο με τους ΕΠΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ!!!! ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΥΚΛΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΤΑ

Δεν πήρε σώμα θνητό αρσενικό-θηλυκό διασπασμένο.


εὐθὺς ἀπεκύησεν ἑπτὰ ἀνθρώπους,
πρὸς τὰς φύσεις τῶν ἑπτὰ διοκητόρων,


Λαμπρά! τέλεια ως εδώ.

καὶ ἔμεινεν οὕτω τὰ πάντα τοῦ αἰσθητοῦ κόσμου μέχρι
περιόδου τέλους <καὶ> ἀρχῶν γενῶν.

ἄκουε λοιπόν, ὃν ποθεῖς λόγον ἀκοῦσαι.
τῆς περιόδου πεπληρωμένης ἐλύθη ὁ πάντων σύνδεσμος ἐκ βουλῆς θεοῦ·


πάντα γὰρ ζῷα ἀρρενοθήλεα ὄντα διελύετο ἅμα τῷ
ἀνθρώπῳ καὶ ἐγένετο τὰ μὲν ἀρρενικὰ ἐν μέρει,τὰ δὲ
θηλυκὰ ὁμοίως.Ο ΑΓΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΝΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ

ὁ δὲ θεὸς (ο δεύτερος Νους δημιουργός)  εὐθὺς εἶπεν ἁγίῳ λόγῳ, Αὐξάνεσθε ἐν αὐξήσει καὶ πληθύνεσθε ἐν πλήθει πάντα τὰ κτίσματα καὶ δημιουργήματα,
καὶ ἀναγνωρισάτω <ὁ> ἔννους ἑαυτὸν ὄντα ἀθάνατον, καὶ τὸν αἴτιον τοῦ θανάτου ἔρωτα, καὶ πάντα τὰ ὄντα. (μας δουλεύει κιόλας!).


ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ


«ὁ ἔννους ἄνθρωπος ἀναγνωρισάτω ἑαυτόν».

«ὁ νοήσας ἑαυτὸν εἰς αὐτὸν χωρεῖ», ὅπερ ἔχει ὁ τοῦ θεοῦ λόγος;

–φημὶ ἐγώ, ῞Οτι ἐκ φωτὸς καὶ ζωῆς συνέστηκεν ὁ πατὴρ
τῶν ὅλων, ἐξ οὗ γέγονεν ὁ ῎Ανθρωπος.

– Εὖ φῂς λαλῶν·


φῶς καὶ ζωή ἐστιν ὁ θεὸς καὶ πατήρ, ἐξ οὗ ἐγένετο ὁ
῎Ανθρωπος.

ἐὰν οὖν μάθῃς αὐτὸν ἐκ ζωῆς καὶ φωτὸς ὄντα καὶ ὅτι ἐκ τούτων τυγχάνεις, εἰς ζωὴν πάλιν χωρήσεις.
ταῦτα ὁ Ποιμάνδρης εἶπεν.


– 'All' ἔτι μοι εἰπέ, πῶς εἰς ζωὴν χωρήσω ἐγώ, ἔφην, ὦ Νοῦς ἐμός; φησὶ γὰρ ὁ θεός·

«ὁ ἔννους ἄνθρωπος ἀναγνωρισάτω ἑαυτόν».


οὐ πάντες γὰρ ἄνθρωποι νοῦν ἔχουσιν;
– Εὐφήμει, ὦ οὗτος, λαλῶν·

παραγίνομαι αὐτὸς ἐγὼ ὁ Νοῦς τοῖς ὁσίοις καὶ ἀγαθοῖς καὶ καθαροῖς καὶ ἐλεήμοσι, τοῖς εὐσεβοῦσι,

..........
....................


Δες λίγο αυτό το σημείο:
ἡ γὰρ φύσις ἐπιμιγεῖσα (ενώθηκε) τῷ ᾿Ανθρώπῳ
ἤνεγκέ τι θαῦμα θαυμασιώτατον·
ἔχοντος γὰρ αὐτοῦ( του Ανθρώπου) τῆς ἁρμονίας τῶν ἑπτὰ τὴν φύσιν,
οὓς ἔφην σοι ἐκ πυρὸς καὶ πνεύματος,
οὐκ ἀνέμενεν ἡ φύσις,

ἀλλ' εὐθὺς ἀπεκύησεν ἑπτὰ ἀνθρώπους,
πρὸς τὰς φύσεις τῶν ἑπτὰ διοκητόρων, κλπ

Η φύσις ...ουκ ανέμενεν αλλ' ευθύς απεκύησεν επτά ανθρώπους κλπ
Η φύση γέννησε τους επτά ανθρώπους, όχι ο άνθρωπος.
Ή κάνω λάθος;

Εννοείται, ο Άνθρωπος δεύτερος θεός Φως και Ζωή δεν είναι αισθητό σώμα, ούτε ψυχή. Απλά ενδύθηκε τις καθαρές άϋλες ενέργειες με τον δικό του νοηματικό λόγο και έγινε εικόνα της ζωής-ψυχή.
Ο Άνθρωπος δεύτερος θεός είναι όμοιος με τον Πατέρα όλων!!

Φως και ΖωήΗ φύση γέννησε αυτό που είναι ο δεύτερος Νους δημιουργός!! 
Ο αισθητός θεός Διοικητής με Αισθητό θεϊκό αθάνατο σώμα!!

Μετά διασπάστηκαν όλα από τον δεύτερο Νου δημιουργό και εγκλωβίστηκε ο άνθρωπος στην Λήθη αυτών των διασπασμένων σωμάτων, χάνοντας την σύνδεση-επαφή με τον νοηματικό λόγο της ψυχής του.
όποιος έχει το Νου ας αναγνωρίσει τον εαυτό του! 

Ο Πατέρας όλων Τριαδικός Θεός είναι Φως και Ζωή και από την ίδια ουσία τυγχάνεις κι εσύ που έχεις το Νου να είσαι από την ίδια ουσία! οπότε γνωρίζεις και ποιος είσαι! και που θα πας χωρίς να σε ακουμπήσει τίποτα και κανένας! διότι όλα εσύ τα εξουσιάζεις αφού έχεις αναγνωρίσει ήδη τον εαυτό σου ποιος είσαι και από που προέρχεσαι..

Δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι Νου;

Εγώ ο Νους Θεός θα δώσω τον δικό μου Νου στους αγαθούς, στους ελεήμονες, στους καθαρούς, στους ευσεβείς..κοινώς μας λέει ότι θα γλυτώσουν και όσοι άνθρωποι δεν έχουν το Νου του ανθρώπου δεύτερου θεού!! λόγω της αγαθότητας τους θα κερδίσουν ως βραβείο την θέωση τους.

Όσο για τους υπόλοιπους; τα βλέπουμε εδώ στη Γη τι τραβά η ανθρωπότητα ζώντας μέσα στο θάνατο.


– Εἰ ἐνόησας, εἰπέ μοι, διὰ τί ἄξιοί εἰσι τοῦ θανάτου οἱ ἐν τῷ θανάτῳ ὄντες; 

– ῞Οτι προκατάρχεται τοῦ οἰκείου σώματος τὸ στυγνὸν σκότος,
ἐξ οὗ ἡ ὑγρὰ φύσις, ἐξ ἧς τὸ σῶμα συνέστηκεν ἐν τῷ αἰσθητῷ κόσμῳ, ἐξ οὗ θάνατος ἀρδεύεται.


– ᾿Ενόησας ὀρθῶς, ὦ οὗτος.
κατὰ τί δὲ «ὁ νοήσας ἑαυτὸν εἰς αὐτὸν χωρεῖ», ὅπερ ἔχει ὁ τοῦ θεοῦ λόγος;

–φημὶ ἐγώ, ῞Οτι ἐκ φωτὸς καὶ ζωῆς συνέστηκεν ὁ πατὴρ
τῶν ὅλων, ἐξ οὗ γέγονεν ὁ ῎Ανθρωπος. 


– Εὖ φῂς λαλῶν·
φῶς καὶ ζωή ἐστιν ὁ θεὸς καὶ πατήρ, ἐξ οὗ ἐγένετο ὁ
῎Ανθρωπος. 


ἐὰν οὖν μάθῃς αὐτὸν ἐκ ζωῆς καὶ φωτὸς ὄντα καὶ ὅτι ἐκ τούτων τυγχάνεις, εἰς ζωὴν πάλιν χωρήσεις.
ταῦτα ὁ Ποιμάνδρης εἶπεν. 


– 'All' ἔτι μοι εἰπέ, πῶς εἰς ζωὴν χωρήσω ἐγώ, ἔφην, ὦ Νοῦς ἐμός; φησὶ γὰρ ὁ θεός·

«ὁ ἔννους ἄνθρωπος ἀναγνωρισάτω ἑαυτόν».


οὐ πάντες γὰρ ἄνθρωποι νοῦν ἔχουσιν; 

– Εὐφήμει, ὦ οὗτος, λαλῶν·

παραγίνομαι αὐτὸς ἐγὼ ὁ Νοῦς τοῖς ὁσίοις καὶ ἀγαθοῖς καὶ καθαροῖς καὶ ἐλεήμοσι, τοῖς εὐσεβοῦσι, καὶ ἡ παρουσία μου γίνεται βοήθεια, καὶ εὐθὺς τὰ πάντα γνωρίζουσι
καὶ τὸν πατέρα ἱλάσκονται ἀγαπητικῶς καὶ εὐχαριστοῦσιν
εὐλογοῦντες καὶ ὑμνοῦντες τεταγμένως πρὸς αὐτὸν τῇ
στοργῇ, καὶ πρὸ τοῦ παραδοῦναι τὸ σῶμα ἰδίῳ θανάτῳ
μυσάττονται τὰς αἰσθήσεις, εἰδότες αὐτῶν τὰ ἐνεργήματα·

μᾶλλον δὲ οὐκ ἐάσω αὐτὸς ὁ Νοῦς τὰ προσπίπτοντα ἐνεργήματα τοῦ σώματος ἐκτελεσθῆναι.
πυλωρὸς ὢν ἀποκλείσω τὰς εἰσόδους τῶν κακῶν καὶ αἰσχρῶν ἐνεργημάτων, τὰς ἐνθυμήσεις ἐκκόπτων.


morfeas sky

.................
.................................

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΡΟΝΟΣ Ο ΔΙΑΣ - Ο ΑΙΘΕΡΑΣ - Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΝΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ
Σχόλια