ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΘΑΡΣΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΨΥΧΕΣ ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΘΑΡΣΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ


Αρχή όλων είναι ότι όλα είναι νοητά.
Τι είναι όμως η ψυχή; 

Είναι η νοητή ουσία από άπλετο φως.
Γι'αυτό και είναι ασώματη η ψυχή.

Αν τώρα

η Αρχέτυπη νοητή ουσία από άπλετο φως περιπλεχτεί με το πνεύμα, είναι φυσικό η νέα ψυχή που θα δημιουργηθεί να γίνει εικόνα του Φωτός.

Αλλά το πνεύμα δημιουργήθηκε από τα τέσσερα στοιχεία της σκοτεινής φύσης που δημιούργησε ο δεύτερος Νους δημιουργός στην μήτρα.

Όπου από την τριβή της κίνησης που έδωσε στην σκοτεινή φύση, δημιουργήθηκε η φωτιά, που αναμίχτηκε μαζί με τα άλλα κατωφερή στοιχεία, την γη όπου με την φωτιά μαζί και την τριβή διαχωρίστηκαν τα νερά, και από τις αναθυμιάσεις δημιουργήθηκε ο αέρας.

Από τα τέσσερα αυτά στοιχεία, ο δεύτερος Νους δημιουργός πήρε το υγρό-ξηρό τα ένωσε στην μήτρα και γεννήθηκε το σπέρμα, και από την ένωση ψυχρό-θερμό γεννήθηκε το πνεύμα. 

Όλα αυτά τα δημιούργησε ο δεύτερος δημιουργός Νους που είναι Ομοούσιος με τον Λόγο.

Αλλά επειδή η φύση του πνεύματος είναι ταραχώδες και χαώδεις αφού δεν έχει νοητή ουσία, ο δεύτερος Νους δημιουργός ένωσε τμήμα της δικής του νοητής ουσίας μέσα στην μήτρα με το πνεύμα, και το σπέρμα, και γεννήθηκε το "πνεύμα της φύσης".

Γεννήθηκε λοιπόν μια άλλη ψυχή ως εικόνα το πνεύμα της φύσης.

Που πήρε την νοερή ζωή από την νοητή ουσία του δεύτερου Νου δημιουργού.

Γι'αυτό λοιπόν, ενώ ο δεύτερος Νους δημιουργός είναι Ομοούσιος με τον Λόγο του Πατέρα Νου Θεού που είναι Φως και Ζωή, έγινε ενώνοντας την δική του ουσία με το πνεύμα,  ο Νους της Αρμονίας, δηλαδή το πνεύμα της φύσης μέσα στους κύκλους.
 Και αυτό είναι η εικόνα της ζωής.

Το ίδιο συνέβει και με τον Άνθρωπο δεύτερο θεό.
Με το που εισήλθε στην θνητή δημιουργία έγινε κι αυτός Νους της Αρμονίας, και όταν εισήλθε μέσα στους κύκλους ενώθηκε με το πνεύμα της φύσης, και έγινε η εικόνα.

Αλλά το πνεύμα της φύσης είναι ο αισθητός θεός, ο δεύτερος Νους δημιουργός.
Γι'αυτό και έχει ο άνθρωπος διπλή φύση.
Μία φύση η Αρχέτυπη από Φως, και μία θνητή του αισθητού κόσμου από πυρ και πνεύμα.
Ενδύθηκε ο Άνθρωπος Φως και Ζωή το πυρ και το πνεύμα μαζί με την νοητή ουσία του πνεύματος της φύσης, του αισθητού θεού δεύτερου Νου δημιουργού.
Και από τότε αποκτήσαμε σώμα όπως ο αισθητός θεός, και Νου Ουσιωδώς όμοιο με το Φως που είναι ο Άνθρωπος δεύτερος θεός.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν επτά αισθητά σώματα όσοι και οι επτά κύκλοι της θνητής δημιουργίας. 
Και επτά ανθρώπινα σώματα ουσιωδώς όμοια με τον δεύτερο Άνθρωπο θεό.


Άρα η κάθαρση της ψυχής συμβαίνει όταν κατανοήσουμε τον Αληθινό μας εαυτό, και τότε η καθαρή νοητή ουσία αφήνει πίσω της το πνεύμα άρα και την εικόνα που ονομάζουμε ψυχή.
Και συνεπώς αφήνουμε της ψυχή σε αυτόν τον κόσμο. 
Την εικόνα της ψυχής.
Και πλέον καθαρός ο Νους εισέρχεται στον Όγδοο κύκλο έξω από τον αισθητό κόσμο, και επανενώνεται ο Άνθρωπος δεύτερος θεός με τα είδωλά του που έστειλε μέσα στους κύκλους.

morfeas skyΣχόλια