ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΜΑΤRΙΧ - Ο ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΘΕΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ "ΑΔΕΡΦΟ" ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΑΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟ ΝΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ





ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΜΑΤRΙΧ - "ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ"

 Tο δόγμα του "διαίρει και βασίλευε" καλά κρατά, και κανείς "τυφλός" άνθρωπος δεν μπορεί να το δει. 
Το πρόβλημα είναι ότι οι μεν και οι δε, μένουν κολλημένοι σε μια αλήθεια δική τους, και δεν δέχονται να συζητήσουν οτιδήποτε διαφορετικό, μην τυχόν και διαλυθεί ο ψεύτικος κόσμος που έχουν πλάσει στο μυαλό τους.
 
Η μάλλον "άλλοι" τους εμφύτευσαν μια έτοιμη "αλήθεια" την οποία αποδέχτηκαν χωρίς πρώτα να την επεξεργαστούν με την νοητική ουσία της ψυχής τους αν έχει αλήθεια η την λήθη. 


ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ 

Αλλά φρόντισαν να την αποκρύψουν οι μετέπειτα καταπατητές και σκοταδιστές, καίγοντας την γνώση της αλήθειας η αποκρύβοντας την, και γκρεμίζοντας τα πάντα, χτίζοντας ταυτόχρονα τα δικά τους ιερά, μιας θρησκείας νέας την οποία δημιούργησαν για να ελέγχουν τον τρόπο σκέψης των ανθρώπων. 

Από την άλλη διαστρέβλωσαν τον Ελλάνιο Λόγο και τον μετέτρεψαν σε έναν διττό διπολικό τρόπο αντίληψης και σκέψης, όπου τα αντίθετα πρέπει να καταστρέφουν πάντα τον αντίπαλο "εχθρό", με συνέπεια να συνεχίζεται το "διαίρει και βασίλευε". 

Σήμερα με την ραγδαία αύξηση του πληθυσμού των ανθρώπων, την οποία επιδίωκαν οι σκοταδιστές, διότι όσο περισσότερες ανθρώπινες ψυχές τόσο περισσότερη ενέργεια για αυτούς να απορροφούν, δημιούργησαν ταυτόχρονα την τεχνολογία, με αποτέλεσμα να πολλαπλασιαστεί ο μαζικός έλεγχος των ανθρώπων μέσω της πολλαπλής πλύσης εγκεφάλου που δέχονται σήμερα οι άνθρωποι, από την μαζική παραπληροφόρηση παντού. 

Ζούμε μέσα στον Μεσαίωνα, συνεχώς στο σκοτάδι, και η αφύπνιση αναγκαστικά είναι θέμα προσωπικό του καθενός ανθρώπου δυστυχώς. 

Βέβαια βοηθά η ανταλλαγή πληροφοριών από τους καλοπροαίρετους αναζητητές της αλήθειας, ειδικά μέσα από τον ηλεκτρονικό διαδυκτιακό κυβερνοχώρο. 

Όλοι οι υπόλοιποι απλά ακολουθούν την μόδα, τον σκοταδισμό ως την μόνη πραγματικότητα και ζωή τους, παραδίνοντας ΕΤΣΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΩΝ και την τελευταία ελπίδα να ανακάμψουν ψυχικά στον Νου και μετέπειτα στον Λόγο της ψυχής τους, ώστε να απελευθερωθούν από τα δεσμά του κόσμου τούτου. 

........................................ 


Παγιδευτήκαμε σε ένα ψέμα που ονομάζουμε ζωή.

Το κάθετι στην σκοτεινή αυτή φύση έχει και το αντίθετο του, όπου η ενέργεια (πυρ) συνεχώς πάλλεται από το πνεύμα μέσα από την αντίθεση-σύγκρουση και την αυξομείωση στην ενέργεια. 
Διότι η φύση του πνεύματος είναι τέτοια που δεν ηρεμεί ποτέ, και αυξομειώνει συνεχώς την ενέργεια.

Για να υπάρξει η ζωή λοιπόν μέσα σε αυτό το χάος, που είναι το δοχείο της γένεσης από το σκότος εμφανιζόμενο, (πυρ και πνεύμα), ο δεύτερος δημιουργός Νους μαζί με τον Λόγο έδωσε κίνηση σε αυτή την σκοτεινή φύση, και με την κίνηση διαχωρίστηκε στα τέσσερα στοιχεία, γη, νερό, αέρας,φωτιά.

Ο δεύτερος Νους δημιουργός  μετέπειτα από αυτά τα στοιχεία δημιούργησε το ψυχρό- θερμό και γέννησε το πνεύμα, και το υγρό-ξερό και γέννησε το σπέρμα. 

Στην συνέχεια ο δεύτερος Νους δημιουργός δημιούργησε τις ψυχές δίνοντας την δική του διανοητική ουσία, που είναι η δική του φύση, και είναι η ζωή, Ομοούσια με τον Λόγο.

Δημιούργησε δηλαδή μία θάλασσα νοητικής ουσίας από ψυχές, την οποία ενώνει σύμφωνα με την δύναμη και λογική της αρμονίας, στο νέο γέννημα από το σπέρμα της μήτρας το πυρ και το πνεύμα. 

Και έτσι δημιούργησε την ζωή από έμβια όντα στο γένος και στο είδος, (χωρίς τον άνθρωπο). 

Με αυτόν τον τρόπο ο δεύτερος Νους δημιουργός μεταβάλλεται σε
πυρ και πνεύμα, διότι είναι ο δικός του κόσμος, 
είναι ο αισθητός θεός αυτού του κόσμου (Νους) από πυρ και πνεύμα.

Ενώνοντας τις ψυχές μαζί με το πνεύμα δημιούργησε την ενσάρκωση. 

Υλοποιώντας και δίνοντας με αυτόν το τρόπο σχήμα στο σπέρμα της μήτρας (ενέργεια), που ενώθηκε από τον δημιουργό με το πνεύμα που δημιούργησε, και μέσω της διανοητικής ουσίας της ψυχής που ενώνεται μαζί τους μέσω της αρμονίας, δημιούργησε την νοερή ζωή στο πνεύμα και την διανοητική κίνηση στο σώμα πάνω στην Γη.

Ταυτόχρονα επιφέρει την αρμονία σε όλα τα έμβια όντα με τον Νου της ψυχής, ζώντας ταυτόχρονα μέσα στον κόσμο της ύλης και του πνεύματος...είναι ο Αισθητός θεός.. ο δεύτερος Νους δημιουργός από πυρ και πνεύμα.

Ο Δε Πατέρας όλων ο Θεός Φως και Ζωή Υπάρχων, περιχαρής καθώς ήταν, γέννησε όμοιο με τον εαυτό του τον Άνθρωπο θεό..και του έδωσε την εξουσία όλων των δημιουργημάτων του.

Και ο Άνθρωπος αφού έζησε και κατανόησε την ζωή στα φωτεινά πεδία, έγινε κι αυτός δημιουργός σαν τον Πατέρα του.

Στην συνέχεια θέλησε να ζήσει και να κατανοήσει όλα όσα εξουσιάζει, και το θέλημα του έγινε αμέσως πράξη.

Εισήλθε στην δημιουργία του "αδερφού" του δεύτερου Νου δημιουργού, από πυρ και πνεύμα.

Μόλις είδε ο δεύτερος Νους δημιουργός την σκιά του Θεανθρώπου, τον Άνθρωπο θεό, τον "ερωτεύτηκε", και θέλησε να τον κρατήσει για πάντα κοντά του.
Δημιούργησε αμέσως επτά ανθρώπινα σώματα αισθητά δικά του, ώστε να εγκλωβίσει τον Άνθρωπο θεό.

Και ο Άνθρωπος θεός δημιούργησε επτά δικά του σώματα τις ανθρώπινες ψυχές που φέρουν μέσα τους τον Λόγο όμοιες με αυτόν.

Ο Άνθρωπος θεός μέσω του Λόγου είχε επικοινωνία με τις ανθρώπινες ενσαρκώμενες ψυχές, και ταυτόχρονα ζούσε και κατανοούσε την ζωή μέσα στον αισθητό κόσμο του αδερφού του.

Και τότε ο δεύτερος Νους δημιουργός αποστάτησε, δημιουργώντας ένα αόρατο πλέγμα ένα πέπλο στις ενσαρκώμενες ανθρώπινες ψυχές, αποκόπτοντας για πάντα την επικοινωνία των ανθρώπινων ψυχών με τον Άνθρωπο θεό.

Και από τότε οι άνθρωποι στην Γη ζουν φυλακισμένοι μέσα σε ένα ξένο και κατώτερο θνητό σώμα ως θνητοί, και υπομένουν όλα τα θνητά του αισθητού κόσμου.


morfeas sky


Έχουμε και συνέχεια! ο Άνθρωπος θεός είναι εγκλωβισμένος συνδεδεμένος με τις ανθρώπινες ψυχές, όλα τα ακούει και όλα τα βλέπει, όλα τα αισθάνεται και όλα τα ζει μέσα από εμάς.

Και όσο περισσότεροι άνθρωποι γεννιούνται τόσες περισσότερες ψυχές χρειάζονται, άρα ο Άνθρωπος θεός αναγκάζεται να τροφοδοτεί με την ουσία του όλες αυτές τις ανθρώπινες ψυχές, οπότε ολοένα και περισσότερο τρέφεται ο δεύτερος Νους δημιουργός από την ζωοφόρο ενέργεια του Ανθρώπου θεού.


Ο δεύτερος Νους δημιουργός έδωσε μαζί με την σάρκα και το πνεύμα στον άνθρωπο, το οποίο δεν ηρεμεί ποτέ, μαζί με το πνεύμα όμως υπάρχει και η δική του ουσία, ο δικός του Νους, γι αυτό είναι τόσο έξυπνο και κακό το πνεύμα, γι αυτό είναι τόσο κακός ο κόσμος, διότι ο άνθρωπος ενδύθηκε τον δεύτερο Νου δημιουργό μαζί με το πνεύμα που εξουσιάζει, και μπορεί έτσι να δυναμώσει το κακό στο μέγιστο, αρκεί να γίνουν τα σχέδια του για τον άνθρωπο, να τον εξουσιάζει για πάντα, και προσπαθώντας ταυτόχρονα να γίνει όμοιος με τον Άνθρωπο θεό, ώστε να μπορέσει να ανέλθει στα φωτεινά πεδία.


Ο δεύτερος Νους δημιουργός το μόνο που κατάφερε να δημιουργήσει είναι η λογική των ζώων, ενώ ο Άνθρωπος θεός δημιουργεί τα πάντα που ούτε καν μπορεί να φανταστεί ο δεύτερος Νους δημιουργός, ο οποίος νομίζει ότι η κακία μπορεί να εισέλθει στο άπλετο φως του Αγαθού.


Αν ήθελε ο Άνθρωπος θεός στην στιγμή θα τον αποτελείωνε αλλά είναι η φύση του το Αγαθό, ειδάλλως θα γινόταν ΕΚΠΕΣΩΝ σαν τον δεύτερο Νου δημιουργό.


Για αυτό περιμένει ο Άνθρωπος θεός την στιγμή που θα διαρρήξει το πλέγμα που μας κρατά όλους εμάς τυφλούς εδώ μέσα, ώστε μετά να δούμε την αλήθεια όλοι οι άνθρωποι μαζί,  και να επανενωθούμε με τον Άνθρωπο θεό, οπότε και θα έρθει μετά με όλη του την δύναμη και μεγαλοπρέπεια, και θα ανακαινίσει το σύμπαν σύμφωνα με την αγαθή δύναμη της θεότητας του.

Και το όνομα αυτού;

Ο Άνθρωπος θεός.

Ο Κρόνος είναι ο δεύτερος Νους δημιουργός ο Αποστάτης που έγινε ενα με το πνεύμα.


morfeas sky


...............
.................................



Παρατηρώ ότι δεν μπορείτε να αντιληφθείτε την διανοητική ουσία της ψυχής (το αγαθό μέρος της και αληθινό).

Αλλά αντιλαμβάνεστε μόνον το διττό πνεύμα, το οποίο η φύση του είναι τέτοια ώστε να μην ηρεμεί και να αντικρούεται στα πάντα, φέροντας μια διττή λογική του καλού και του κακού, αλλά που και τα δύο αυτά χαρακτηριστικά του, είτε είναι με το καλό είτε με το κακό. είναι και τα δύο η αιτία του κακού και φυσικά του πνεύματος.

Το πνεύμα έχει φύση επιθετική
Ενσαρκώμενη η διανοητική ουσία που ονομάζουμε ζωή-ψυχή-διανοητική ουσία, Νους, ενώνεται ταυτόχρονα ο εαυτός της και δίνει ζωή στο πνεύμα και στο σώμα.

Και έτσι έχουμε από την μία την διανοητική ουσία της ψυχής με οδηγό το αγαθό, και από την άλλη το πνεύμα που πήρε την νοερή ζωή από την ψυχή, αλλά και το σώμα που πήρε την διανοητική κίνηση, και επειδή το σώμα χρειάζεται τον χώρο και τον χρόνο πήρε ταυτόχρονα κι αυτά μαζί του.
ΈΝΑ ΠΡΟΣ ΤΕΣΣΕΡΑ
1/4

Και ο Αληθινός μας εαυτός είναι το 1
όλα τα άλλα είναι ψευδαισθήσεις που έδωσε το 1 στο 4

Και αν δεν υπάρχει σύνδεση με το 1
ζούμε συνεχώς μέσα στις ψευδαισθήσεις.

To Eνα 1 είναι ο Αληθινός Άνθρωπος.
Τα υπόλοιπα τέσσερα 4 απλά παίρνουν ζωή και οντότητα από το Ένα 1.

Και αν προσθέσουμε και την διανοητική ουσία του δεύτερου Νου δημιουργού; καταλαβαίνετε...1/5
Κατανοητόν;

morfeas sky

Σχόλια

  1. Άρα με την γνώση η με την ελάχιστη δύναμη που μπορούμε να αναπτύξουμε σαν θνητοί δεν υπάρχει η δυνατότητα για απελευθέρωση μας...τουλάχιστον στον βαθμό που θα μας έκανε να έχουμε γενναία την πεποίθηση ώς προς το αποτέλεσμα....Εναπόκειται λοιπόν στο τι έχει αποφασίσει ο Άνθρωπος Θεός να κάνει με την μοίρα μας;......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Renos Renos
    Με την απλή λογική είναι αδύνατον να μας γίνει κατανοητός ο ανώτερος μας εαυτός.
    Το ασώματο δεν γίνεται κατανοητό με σώμα.
    Πρέπει να αφουγραζόμαστε την ηχώ της ψυχής που ακούμε μέσα μας να μας δίνει συμβουλές..δεν κάνει ποτέ λάθος.
    Παράδειγμα: πρέπει να πάρεις μια απόφαση: η λογική σου λέει ότι είναι συμφέρουσα για σένα αλλά νιώθεις πολύ άσχημα ξαφνικά, παγώνεις, και πρέπει να επιλέξεις.
    Στην πρώτη απόφαση είναι ο θνητός σου εαυτός που σου μιλά.
    Στην δεύτερη σου μιλά ο αληθινός σου εαυτός τι πρέπει να κάνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητοί Φίλοι θα έλεγα αν μου επιτρέπετε ότι ο δεύτερος νους δημιουργός δεν μπορεί δημιουργήσει Ψυχές Αυτό είναι δυνατότητα του Κύριου Της Πέμπτης Πνευματικής Περιοχής SAT PURUSH οι τρεις κυρίαρχοι στις πρώτες τρεις περιοχές του νου μπορούν να φτιάχνουν μόνο δημιουργίε ς και σώματα και να καθορίζουν τον τρόπο λειτουργίας τους και να νομοθετούν τους κοσμικούς νομούς .Τώρα πως μπορεί Η ψυχή να τρυπήσει το πέπλο και να ανέβει προς τα πάνω…
    Μόνο με την βοήθεια ενός τέλειου Ζωντανού Διδασκάλου που κάθε εποχή βρίσκετε Ένας τέτοιος Δάσκαλος στη Γη και ανεβάζει τους μαθητές του με συγκριμένο τρόπο πέραν από αυτή την ψευδαίσθηση ΟΧΙ στη δεύτερη πνευματική περιοχή η Αστρική όπως κάποιοι την ονομάζουν Αλλά στην πραγματική της κατοικία την Πέμπτη πνευματική Περιοχή η satch gant στα ΣΑΝΣΚΡΙΤΙΚΑ όπου και ο νους την εγκαταλείπει στη Τρίτη περιοχή προς τα πάνω μετά την αιτιατή περιοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Carmaster Master
    Αρχή όλων είναι ότι όλα είναι νοητά.
    Τι είναι όμως οι ψυχή; Είναι η νοητή ουσία από άπλετο φως.
    Γι'αυτό και είναι ασώματη η ψυχή.
    Αν τώρα η Αρχέτυπη νοητή ουσία από άπλετο φως περιπλεχτεί με το πνεύμα, είναι φυσικό η νέα ψυχή που θα δημιουργηθεί να γίνει εικόνα του φωτός.
    Αλλά επειδή το πνεύμα δημιουργήθηκε από τα τέσσερα στοιχεία στην μήτρα, όπου από το υγρό-ξηρό γεννήθηκε το σπέρμα, και από την ένωση ψυχρό-θερμό γεννήθηκε το πνεύμα. Όλα αυτά τα δημιούργησε ο δεύτερος δημιουργός Νους που είναι Ομοούσιος με τον Λόγο.
    Με το που ενώθηκε η δική του νοητή ουσία μαζί με το πνεύμα, γεννήθηκε το "πνεύμα της φύσης".
    Γεννήθηκε λοιπόν μια άλλη ψυχή ως εικόνα, από την νοητή ουσία της Αρμονίας αφού ενώθηκε με το ταραχώδες πνεύμα.

    Άρα η κάθαρση της ψυχής συμβαίνει όταν κατανοήσουμε τον Αληθινό μας εαυτό και τότε η καθαρή νοητή ουσία αφήνει πίσω της το πνεύμα άρα και την εικόνα που ονομάζουμε ψυχή.
    Και συνεπώς αφήνουμε της ψυχή σε αυτόν τον κόσμο. Την εικόνα της ψυχής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΨΥΧΕΣ ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΘΑΡΣΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ

    http://oneirosky.blogspot.gr/2016/08/blog-post_27.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

OI ΕΠΤΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ O ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ COVID 19 - DAVID ICKE

ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΦΥΓΕΙΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ - Η ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ

Τί ΕΙΝΑΙ η 3η και η 4η και η 5η Διάσταση

ΚΥΜΒΑΛΕΙΟΝ Το θρυλικό απόκρυφο βιβλίο του Ερμή Τρισμέγιστου που γλίτωσε από την καταστροφή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας

Ζούμε σε ένα Φ……matrix η ανατροπή είναι θέμα χρόνου…. Τώρα πιο επίκαιρο από ποτέ

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ TOY KOΡΩNOIOY

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τί ΕΙΝΑΙ η 3η και η 4η και η 5η Διάσταση

OI ΕΠΤΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

“Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου.

ΛΟΓΟΣ Ι "ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ" ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΥ

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΚΥΜΒΑΛΕΙΟΝ Το θρυλικό απόκρυφο βιβλίο του Ερμή Τρισμέγιστου που γλίτωσε από την καταστροφή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας

ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΦΥΓΕΙΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ - Η ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ

ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Είπαν οι Ελοχίμ,⤍ θα κάνουμε τον άνθρωπο, κατά εικόναν ημετέραν και ομοίωσιν - ⤍ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΙΑΝΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ;

Ποιος είναι ο εαυτός του Θεού;

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Τί ΕΙΝΑΙ η 3η και η 4η και η 5η Διάσταση

“Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου.

ΛΟΓΟΣ Ι "ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ" ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΥ

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΦΥΛΑΚΗ - ΑΠΟ ΤΙ ΠΡΟΚΑΛΛΕΙΤΑΙ Η ΦΩΤΙΑ;

OI ΕΠΤΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ - ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Είπαν οι Ελοχίμ,⤍ θα κάνουμε τον άνθρωπο, κατά εικόναν ημετέραν και ομοίωσιν - ⤍ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΙΑΝΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ;

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΑΠΕΤΟΣ; ΠΟΙΟΙ ΟΙ ΤΙΤΑΝΕΣ; διότι ο Δίας πολέμησε τον Ιαπετό..

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ