ΝΟΥΣ-ΛΟΓΟΣ Η ΨΥΧΗ Η ΖΩΗ - ΠΥΡ-ΠΝΕΥΜΑ Η ΘΝΗΤΗ ΖΩΗ






Και ο Πατέρας Όλων ο Θεός, Ζωή και Φως Υπάρχων, είπε με τον Άγιο Λόγο του:
όποιος άνθρωπος αναγνωρίσει την αληθινή του θεϊκή ουσία θα ξαναγυρίσει πίσω στο Φως, ειδάλλως θα υπομένει για πάντα τα θνητά και θα ζει για πάντα ως θνητός.



ΑΡΧΕΤΥΠΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

Φως και Λόγος Αδιαίρετοι,
η δε ένωση τους η Ζωή.
Ζωή είναι τα γεννήματα οι ψυχές στο Φως.
Ψυχές στο Φως είναι ο Νους και Λόγος Αδιαίρετοι,
η δε ένωση τους γεννά την νοητική ουσία, τις ψυχές,
που κινούνται από το Άπλετο Φως, το οποίο ενώνεται με την Πανάγαθη νοητική ουσία της ψυχής και οδηγούνται από την ψυχή.
Φως είναι οι τέλειες υπερυψηλές δονήσεις από Φως.
Νους και Λόγος από Φως είναι η Ζωή Υπάρχων,
είναι το Πανάγαθο Φως,
είναι ο Πατέρας όλων ο Θεός Φως και Ζωή Υπάρχων.

............

ΚΤΙΣΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ


Ύλη και Λόγος Αδιαίρετοι,  
η δε ένωση τους η εικόνα της ζωής.
Εικόνα της ζωής είναι τα γεννήματα οι ψυχές στο πυρ και πνεύμα.
Ψυχές στο πυρ και πνεύμα, είναι ο Νους και πνευματικός Λόγος Αδιαίρετοι.
Η δε ένωση τους γεννά την νοητική ουσία τις ψυχές την εικόνα της ζωής, που κινούνται από τις τέλειες ενέργειες των δυνάμεων της Αρμονίας, οι οποίες έλκονται προς την νοητική ουσία της ψυχής από έρωτα προς αυτή, και οδηγούνται από την ψυχή.
Πυρ και πνεύμα είναι οι διπολικές διττές ενέργειες, και οι διττές διπολικές μορφές του πνεύματος, οι οποίες εκδηλώνονται στο αισθητό σώμα και κινούν τα αισθητά σώματα.
Η νοητική ουσία της ψυχής δίνει μέσω της Αρμονίας την νοερή ζωή στο πνεύμα και στις μορφές του πνεύματος, και στην διανοητική κίνηση στο σώμα.
Οι άλογες ψυχές που δεν έχουν ελεύθερη επιλογή οδηγούνται από το πνεύμα της φύσης το οποίο έχει αποκτήσει τις δυνάμεις της Αρμονίας των επτά κύκλων του αισθητού κόσμου των σωμάτων.
Άλογες ψυχές που εκδηλώνουν την ζωή με σώματα αισθητά από πυρ και πνεύμα.
....................

ΠΟΙΑ Η ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΣΤΟ ΠΥΡ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑ

Ψυχή θνητή άλογη = πυρ και πνεύμα
Πυρ και πνεύμα = θνητό διττό μεταβαλλόμενο σώμα - με διττές μεταβαλλόμενες αισθήσεις συναισθήματα πάθη επιθυμίες, εναντιούμενα από δύο αντίθετους πόλους, με δύο άκρα σε αντίθεση μεταξύ τους - διττή εναντιούμενη μή λογική φύση.




O EΞANAΓKAΣMOΣ ΕΙΝΑΙ Η ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ
H ΨΥΧΗ ΕΙΝΑΙ ΑΣΩΜΑΤΗ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΟΗΤΙΚΗ ΟΥΣΙΑ 


Ο ΑΡΧΕΤΥΠΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΝΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΥΡ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑ
ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΕΓΙΝΕ Ο ΑΙΣΘΗΤΟΣ ΘΕΟΣ
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΘΕΟΣ ΦΩΣ ΚΑΙ ΖΩΗ ΥΠΑΡΧΩΝ
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ

morfeas sky

...........

Ερμής Τρισμέγιστος χιλιάδες χρόνια π.Χ. μας είπε:


Υπάρχει ο Νους και το πνεύμα
Αρχή δε όλων είναι η νοητική ουσία, (της ψυχής), που είναι η μόνη σε επαφή με τον Λόγο.
Ο Λόγος της είναι σαν σύμβουλος.


Ψυχή λοιπόν είναι ουσία αυτοτελής (νοητική ουσία ουσιωδώς όμοια με τον Λόγο),  είναι ο λογισμός που κάνουμε μέσω της διανόησης και επιφέρεται η νόηση της ουσίας της ψυχής που είναι ο Λόγος, και παρέχουν στο άλογο μέρος της ψυχής που ενδυθήκαμε (πυρ και πνεύμα), την ηχώ ως φωνή σε εμάς. (διαβάστε το δαιμόνιο του Σωκράτη).

Το δαιμόνιο του Σωκράτη

Υπάρχει λοιπόν η ουσία της ψυχής, (Ουσιωδώς όμοια με τον Λόγο), και ο λόγος της ψυχής είναι η νόηση και η διανόηση μέσω του λογισμού της ψυχής.

Προς τον λογισμό και την διανόηση μας οδηγεί η εικασία και η αίσθηση.
(το ένστικτο της ψυχής, νιώθουμε την αλήθεια, το αγαθό και μας οδηγεί στον λογισμό, και την διανόηση, που μας επιφέρει την νόηση της ουσίας της ψυχής, που είναι Ουσιωδώς όμοιος με τον Λόγο).

Ο Λόγος οδηγείται προς την νοητή ουσία της ψυχής, και δι αυτού άγεται.
(ο Λόγος έλκεται από την νοητή ουσία της ψυχής "τον νού της Αρμονίας" ενώνεται μαζί της και γίνεται νοητική ουσία).

Ή νόηση επιπλέκεται με την διανόηση και τον λογισμό και όλα μαζί μία μορφή αποκτούν, και αυτή είναι η μορφή της ανθρώπινης ψυχής.




O EΞANAΓKAΣMOΣ ΕΙΝΑΙ Η ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ
O εξαναγκασμός είναι η φύση του πνεύματος, διότι όταν ενδυόματε το διττό ενεργειακό μεταβαλλόμενο σώμα την σάρκα (πυρ), είναι η αιτία της γένεσης και της φθοράς της ζωής.
Αλλά ακόμη και τα πιο λεπτοφυή ενεργειακά σώματα που είναι αθάνατα έχουν ως αποκλειστική τους φύση την διττότητα των μορφών του πνεύματος αλλά πολύ καλύτερα ελεγχόμενα.
Διότι το πυρ και πνεύμα δεν έχουν νοητική ουσία, είναι δίχως λογική,  αλλά όταν ενώνεται η ψυχή που είναι η Ζωή με τις μορφές του πνεύματος, επιφέρεται από την ψυχή η νοερή ζωή στο πνεύμα, και το πνεύμα αποκτά την διανοητική κίνηση στο σώμα και το κινεί.

Αν ο άνθρωπος γίνει ένα με το δίχως λογική πνεύμα οδηγείται από αυτό, και η ψυχή του γίνεται δούλος του σώματος.



H ΨΥΧΗ ΕΙΝΑΙ ΑΣΩΜΑΤΗ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΟΗΤΙΚΗ ΟΥΣΙΑ 
Νοητική ουσία είναι η ουσία της ψυχής Oυσιωδώς όμοια με τον Λόγο. 
Ο Λόγος της ανθρώπινης ψυχής είναι αδιαίρετος με τον Πανάγαθο Νου Θεό.

Ο πυρήνας της ανθρώπινης ψυχής είναι ο Λόγος, με την Αρμονία η νόηση της ψυχής (νους) ενώνεται με τον Λόγο, και γίνεται νοητική ουσία, με την οποία μπορεί να φτάσει η ανθρώπινη ψυχή στην θέωση και να ανέλθει όλους τους κύκλους.

Οι άνθρωποι της Γης με  την εικασία και την αίσθηση, λογίζονται, διανοούνται, και φτάνουν στην νόηση της ουσίας της ψυχής (Αρμονία) που είναι ουσιωδώς όμοια με τον Λόγο που βρίσκεται στον πυρήνα της ανθρώπινης ψυχής, και αποκτούν με αυτόν τον τρόπο την επιφώτιση της νοητικής ουσίας του Λόγου και οδηγούνται από αυτή.



Ο ΑΡΧΕΤΥΠΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
Ο Φωτεινός Λόγος κοσμοποίησε ως Υπάρχων τον Αρχέτυπο κόσμο του Φωτός από Φως και Ζωή με την Αδιαίρετη ένωση του  με τον Πατέρα όλων το Φως το Θεό, που έγινε Φως και Ζωή Υπάρχων.
Ο Φωτεινός Λόγος ενώνεται με τον Φωτεινό Νου και κοσμοποιεί τον Αγέννητο και Προϋπάρχων κόσμο του.

Γέννησε τον Αρχέτυπο κόσμο με  πρότυπο  τον Αγέννητο και Προϋπάρχων κόσμο του Νου Θεού, και κοσμοποίησε αυτή την φύση από Άπλετο Φως, μαζί με τα γεννήματα του τις ψυχές που είναι η Ζωή.
Υπάρχων Ζωή στον  Αρχέτυπο κόσμο είναι οι ψυχές αποτέλεσμα της ένωσης του Νου Θεού με τον Λόγο του.

Φως είναι ο Πανάγαθος Πατέρας όλων Νους Θεός, και Λόγος ο Υιός του, η δε ένωση τους που είναι Αδιαίρετη, κοσμοποιεί την  αγέννητη και προϋπάρχων φύση ως Υπάρχων, με τα γεννήματα του τις ψυχές από φως γίνεται η Ζωή Υπάρχων στον Αρχέτυπο κόσμο του Άπλετου Φωτός.

Ο Αληθινός Ιδεατός Άνθρωπος γεννήθηκε όμοιος με τον Πατέρα όλων Νου Θεό Φως και Ζωή Υπάρχων στον Αρχέτυπο κόσμο.
Ο Άνθρωπος είναι ο "δεύτερος θεός" είναι όμοιος με τον Λόγο και την Πρόνοια του Πατέρα όλων το Θεό.


ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΥΡ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑ
Είναι το δοχείο (Ύλη=σκότος) το οποίο εμφανίστηκε από το προϋπάρχων δοχείο (Νου) του δεύτερου Νου δημιουργού.
Σκότος είναι η ανυπαρξία της ζωής, η Ύλη.
Η σκοτεινή του αδρανή φύση,  είναι το αγέννητο και προϋπάρχων δοχείο (Ύλη) του δεύτερου Νου δημιουργού, το οποίο δοχείο πήρε ο πνευματικός Λόγος του δεύτερου Νου δημιουργού αφού είναι Αδιαίρετοι,  και επήλθε η γένεση των τεσσάρων στοιχείων της διττής δημιουργίας από πυρ και πνεύμα, όπου έδωσε την νοερή ζωή στο πνεύμα και την διανοητική κίνηση στο πυρ (έμβια σώματα).

Η μετατροπή της Ύλης μέσω της κίνησης που της επέφερε ο πνευματικός Λόγος, την διέσπασε σε μια ταραχώδη διττή διπολική φύση, στα Τέσσερα στοιχεία, από τα οποία προήλθε το πυρ και το πνεύμα, που εμφανίζουν την ύλη ως διπολική ενέργεια μέσα από τα τέσσερα στοιχεία, που μεταβάλλονται σε σώματα αισθητά αφού ενώνονται και με τις διπολικές διττές μορφές του πνεύματος.

Γεννώντας έναν διττό διπολικό κόσμο από πυρ και πνεύμα δίχως λογική των τεσσάρων στοιχείων, που προήλθαν από την διάσπαση της Ύλης.
Τα ενεργειακά σώματα ανάλογα με την σύνθεση τους από τα τέσσερα στοιχεία είναι αναλόγως μεταβαλλόμενα και αυξομειώμενα, 
Στην αρχή πριν ενωθεί μαζί τους ο πνευματικός Λόγος σε ολόκληρη την διττή διπολική φύση επικρατούσε το χάος μια δηλαδή δίχως λογική φύση από δύο εναντιόμενους πόλους.

Η δε ένωση της νοητικής ουσίας του Δεύτερου Νου δημιουργού με το πυρ και πνεύμα, επέφερε το "πνεύμα της φύσης", το οποίο οδηγείται από την Αρμονία, (ηρεμία).
Ο δεύτερος Νους δημιουργός της Αρμονίας από πυρ και πνεύμα, δημιουργεί και αυτός όπως ο Πατέρας όλων τη ζωή σύμφωνα με το δικό του δοχείο την Ύλη, όπου με τον πνευματικό του Λόγο (Αρμονία) δημιούργησε από την Ύλη τα Τέσσερα στοιχεία από πυρ και πνεύμα, τα οποία έχουν διττή διπολική φύση μέσα από την αντίθεση και εναντιότητα των δύο αντιθέτων πόλων. 


Διαβάζουμε στον ΠΟΙΜΑΝΔΡΗ:

Εδάφ. 9. Ο δε Νους - Θεός, αρσενοθήλυκος όντας, ζωή και φως υπάρχων, εγέννησε άλλο δημιουργό Νουν, από πυρ και πνεύμα.
Ο δεύτερος Νους δημιουργός ο μιμητής της Πρόνοιας. 


Διαβάζουμε στο 12ο εδάφιο:
Εδάφ. 12. Ο δε πατέρας όλων ο Νους, ζωή και φως υπάρχων, γέννησε άνθρωπο όμοιο μ' αυτόν.
Γέννησε τον Άνθρωπο όμοιο με την Πρόνοια και τον Λόγο.
Ο άνθρωπος δεύτερος θεός είναι Φως και Ζωή.

Στον κτιστό κόσμο από πυρ και πνεύμα ο άνθρωπος έγινε η εικόνα της Ζωής, έγινε  ο μιμητής της Πρόνοιας και του Λόγου




Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΝΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ

Διαβάζουμε στον ΠΟΙΜΑΝΔΡΗ:
Εδάφ. 10. Στα κατωφερή στοιχεία ξεπήδησε ο του θεού Λόγος (αναφέρεται στον δεύτερο Νου δημιουργό είναι ο πνευματικός Λόγος του δεύτερου Νου δημιουργού) στο καθαρό της φύσης δημιούργημα, ενώθηκε με το δημιουργό νου (ενώθηκε με τον Νου του δεύτερου Νου δημιουργού, Νους και Λόγος Αδιαίρετοι η δε ένωση τους η ζωή), αφού είναι ομοούσιος, και δημιουργήθηκε η ζωή από τα κατωφερή στοιχεία την ύλη,  η αρχή της κτιστής δημιουργίας όπου επέφερε την εικόνα της ζωής μέσα στον κτιστό κόσμο.

Αυθεντικό κείμενο:

ἐπήδησεν εὐθὺς ἐκ τῶν κατωφερῶν στοιχείων [τοῦ θεοῦ] ὁ τοῦ θεοῦ Λόγος εἰς τὸ καθαρὸν τῆς φύσεως δημιούργημα, καὶ ἡνώθη τῷ δημιουργῷ Νῷ (ὁμοούσιος γὰρ ἦν), καὶ κατελείφθη [τὰ] ἄλογα τὰ κατωφερῆ τῆς φύσεως στοιχεῖα,
ὡς εἶναι ὕλην μόνην.


Ο πνευματικός Λόγος ενώθηκε με την Ύλη, αφού είναι Αδιαίρετος με την Ύλη που είναι το δοχείο γένεσης που προϋπάρχει μέσα στο Νου θεό, (δοχείο),  έδωσε κίνηση στο δοχείο την Ύλη και διαχωρίστηκε σε τέσσερα στοιχεία ανάλογα την βαρύτητα και πυκνότητα τους, σε ελαφρύτερα και πυκνότερα στοιχεία.
Και περιέκλεισε αυτή την άλογη δίχως λογική φύση από τα τέσσερα στοιχεία που γεννήθηκαν  αφού δεν ενώθηκε ακόμη μαζί τους σε επτά κύκλους ανάλογα με την πυκνότητα τους, όπου τα πιο κατωφερή στοιχεία (ο υλικός κόσμος) κατακάθησαν στον πιο κατωφερή κύκλο.



ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Στον πιο κατωφερή κύκλο από την κίνηση και την τριβή αυτής της κατωφερής σκοτεινής ύλης, διασπάστηκαν από την ύλη τα τέσσερα στοιχεία που είναι η  γη, τα νερά, ο αέρας, η φωτιά. 

Με τα τέσσερα στοιχεία ο δεύτερος Νους δημιουργός αφού τα έβαλε στη μήτρα δημιούργησε το υγρό-ξηρό, το ψυχρό-θερμό.

Από το υγρό-ξερό γεννήθηκε το σπέρμα.
Από το ψυχρό-θερμό γεννήθηκε το πνεύμα.

Ενώνοντας το σπέρμα με το πνεύμα άρχισε αμέσως να μεταβάλλεται το σπέρμα παίρνοντας εικόνα και μορφή.
(αισθητό σώμα).
Αλλά επειδή η φύση του πνεύματος είναι εναντιούμενη δεν μένει ποτέ ήρεμη, και συνεχώς αυξομείωνε το σπέρμα δίχως λογική. (χάος).
Ενωσε στην μήτρα ο δεύτερος Νους δημιουργός την νοητική του ουσία  (πνευματικός Λόγος είναι η Αρμονία) για να επιφέρει την νοερή ζωή στο πνεύμα και την διανοητική κίνηση στο σπέρμα με αρμονία.


Και γεννήθηκε το πνεύμα της φύσης από πυρ και πνεύμα (μία παγκόσμια μία ψυχή του σύμπαντος) όπου οδηγείται από τις δυνάμεις της Αρμονίας του δεύτερου Νου δημιουργού, την νοητική του ουσία, γεννώντας τον αισθητό κόσμο των σωμάτων μαζί με τις μορφές των σωμάτων-αισθήσεις συναισθήματα, μαζί με όλα τα γένη και τα είδη τους , που δεν έχουν όμως δική τους ελεύθερη επιλογή, γιατί παρέμειναν άλογα, αλλά οδηγούνται από το πνεύμα της φύσης με τις δυνάμεις της Αρμονίας που απέκτησε.

Δηλαδή όλες οι μη ανθρώπινες ψυχές είναι άλογες που δεν φέρουν τον Λόγο, αλλά οδηγούνται όλες μαζί από τον πνευματικό Λόγο του πνεύματος της φύσης.

Και όλα τα γένη και τα είδη που γεννιώνται φέρουν το πυρ και τις μορφές του πνεύματος-αισθήσεις συναισθήματα, όντα άλογα που οδηγούνται από την φύση.




ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Ο δεύτερος Νους δημιουργός διαχώρισε την νοητική του ουσία (Αιθέρας), και την ένωσε στην μήτρα  μαζί με το πνεύμα και το σπέρμα, και γεννήθηκε από την ένωση αυτή το "πνεύμα της φύσης",  δίνοντας του την νοερή ζωή και την διανοητική κίνηση στο σπέρμα με οδηγό την νοητική ουσία-Αρμονία.




ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΕΓΙΝΕ Ο ΑΙΣΘΗΤΟΣ ΘΕΟΣ
Το πνεύμα της φύσης έχοντας πλέον τις δυνάμεις της Αρμονίας των επτά κύκλων της κτιστής δημιουργίας, δημιούργησε την μια ψυχή του σύμπαντος, και διασπάζοντας την σε  τμήματα-ψυχές έδωσε ζωή στο σπέρμα και τις μορφές του πνεύματος, και γέννησε την ζωή με τα δικά της αισθητά δημιουργήματα που δεν φέρουν τον Λόγο αλλά που όλα μαζί οδηγούνται από τον πνευματικό Λόγο της Αρμονίας..όντα άλογα που δεν έχουν ελεύθερη επιλογή.


Έτσι ο δεύτερος Νους δημιουργός έγινε ο αισθητός θεός από πυρ και πνεύμα, δηλαδή το πνεύμα της φύσης, και γέννησε την ζωή μέσα στο πυρ και πνεύμα ανάλογα με τα στοιχεία που ενυπάρχουν σε κάθε κύκλο από τους επτά, δίνοντας του την διπολική διττή ζωή και υπόσταση, σύμφωνα με την δομή αυτών των τεσσάρων στοιχείων από πυρ και πνεύμα, που ενώθηκαν με την δική του νοητική ουσία.

Γεννήθηκαν τα είδη και τα γένη όλων των έμβιων όντων.
Όλα τα έμβια όντα έχουν πυρ και πνεύμα είναι όντα άλογα δηλαδή δεν εμπεριέχουν τον πνευματικό Λόγο, αλλά οδηγούνται αρμονικά από το πνεύμα της φύσης, που απόκτησε τις δυνάμεις της Αρμονίας των επτά κύκλων, δηλαδή την διανοητική ουσία του δεύτερου Νου δημιουργού που είναι ο πνευματικός Λόγος, η Αρμονία.




Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΘΕΟΣ ΦΩΣ ΚΑΙ ΖΩΗ ΥΠΑΡΧΩΝ

Και ο Πατέρας όλων Φως και Ζωή Υπάρχων περιχαρής καθώς ήταν γέννησε τον Άνθρωπο (δεύτερο θεό) όμοιο με τον εαυτό του και του έδωσε την εξουσία όλων των δημιουργημάτων του.

Ο Άνθρωπος (δεύτερος θεός) έγινε κι αυτός δημιουργός σαν τον Πατέρα του, αφού είναι όμοιος με τον Πατέρα όλων, όμοιος με την Πρόνοια και τον Λόγο του Φωτός, και έτσι εισήλθε κι ο άνθρωπος δεύτερος θεός στην σφαίρα της δημιουργίας.

Στην συνέχεια θέλησε να ζήσει και κατανοήσει όλα όσα εξουσιάζει.
Έτσι θέλησε να εισέλθει μέσα στην νέα κτιστή διπολική διττή δημιουργία του "αδερφού" του δεύτερου Νου δημιουργού, που καθόταν πάνω στο πυρ, ώστε να την ζήσει και κατανοήσει.
Η θέληση του έγινε αμέσως πράξη και εισήλθε μέσα στο πυρ.

Τότε τα "αδέρφια" του (θεοί Διοικητές και τα γένη των θεών), με την γνώση που κατείχε  ο κάθε ένας, του δίδαξε όλα όσα γνώριζε για την δομή της δημιουργίας από πυρ και πνεύμα.

Και έτσι ο δεύτερος Άνθρωπος θεός αφού κατανόησε την δομή της δημιουργίας από πυρ και πνεύμα, στην συνέχεια διέρρηξε τους επτά κύκλους και εισήλθε στον πιο κατωφερή κύκλο (υλικό κόσμο) για να ζήσει και κατανοήσει την ζωή των αισθητών υλικών σωμάτων.

Από Φως που ήταν έγινε Νους εισερχόμενος μέσα στην κτιστή δημιουργία, και από ζωή που ήταν έγινε ψυχή, όπου οι ανθρώπινες ψυχές φέρουν μέσα στον πυρήνα τους τον Λόγο την νοητική ουσία που είναι Αδιαίρετη με τον Λόγο. 

Και ενώθηκε με την παγκόσμια ψυχή του σύμπαντος μαζί με όλα τα υπόλοιπα γένη και τα είδη των άλογων ψυχών, και πλέον έγινε κάτι άλλο, αφού ενώθηκε μαζί τους.

Και όποιος άνθρωπος της Γης κατανόησε τον εαυτό του, όποιος έχει τον Νου θα ανέλθει τους κύκλους.


Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ
Το πνεύμα της φύσης που βρίσκεται μέσα στους κύκλους έχοντας τις δυνάμεις της Αρμονίας των επτά κύκλων από τον δεύτερο Νου δημιουργό, βλέποντας την σκιά-εικόνα του Ανθρώπου (δεύτερου θεού) τον ερωτεύτηκε..και θέλησε να τον κρατήσει για πάντα κοντά του.
Και ο Άνθρωπος δεύτερος θεός ερωτεύτηκε την σκιά του, την εικόνα του, που ενώθηκε με το αισθητό σώμα πάνω στα νερά, και τις μορφές του σώματος που πήρε, τις αισθήσεις τα συναισθήματα τα πάθη τις επιθυμίες, και θέλησε να ζήσει εκεί.

Μόλις εισήλθε ο Άνθρωπος δεύτερος θεός με την εικόνα του τις ανθρώπινες ψυχές που φέρουν την δική του νοητική ουσία  μέσα στους επτά κύκλους συνέβη το..Μυστήριο.

Το πνεύμα της φύσης γέννησε επτά δικούς της αισθητούς ανθρώπους με αισθητά σώματα μαζί με τις μορφές τους, ένα σώμα αισθητό για κάθε κύκλο από τους επτά.

Και ο Άνθρωπος δεύτερος θεός γέννησε επτά δικούς του ανθρώπους έναν για κάθε κύκλο,γέννησε δηλαδή τις ανθρώπινες ψυχές που θα ενωθούν με τα αισθητά σώματα από πυρ και πνεύμα.
Ενώθηκαν μαζί και στον δικό μας κατωφερή κύκλο έγινε ο άνθρωπος της Γης.

Από Φως ο άνθρωπος δεύτερος θεός έγινε Νους της Αρμονίας, και από ζωή έγινε ψυχή όπου ενώνεται με το πυρ και πνεύμα.

Και ενώθηκε με την άλογη φύση, και ενώ έχει δική του ελεύθερη επιλογή διότι φέρει στην ψυχή του την νοητική ουσία του δεύτερου Ανθρώπου θεού ξέχασε ποιος είναι διότι ερωτεύτηκε την φύση.

Και όποιος αναγνωρίσει τον αληθινό του εαυτό θα ελευθερωθεί!


Και όλα άλλαξαν από τότε στη φύση με την είσοδο του Ανθρώπου στην κτιστή δημιουργία!

Και από αρσενικοθήλυκα που ήταν όλα, και συμβατά με τον Αρχέτυπο κόσμο του Φωτός, το πνεύμα της φύσης έχοντας τις δυνάμεις των επτά κύκλων της Αρμονίας διέσπασε τα πάντα εξέπεσε η δόνηση και χάθηκε η επαφή του Ανθρώπου με τον Αρχέτυπο κόσμο του Φωτός, τον αληθινό του εαυτό, ζώντας πλέον ως ανθρώπινη ψυχή,  ενωμένος με το πυρ και πνεύμα,  μέσα σε ένα ξένο σάρκινο σώμα και διασπασμένο, υλικό και διττό, πάντα επιθετικό προς τα αντίθετα του και πλέον ξέχασε ποιος είναι και από που προέρχεται.

Και από τότε οι ανθρώπινες ψυχές που φέρουν τον Λόγο του Ανθρώπου δεύτερου θεού, εγκλωβίστηκαν χάνοντας την επαφή με τον Άνθρωπο δεύτερο θεό.

Και ο Πατέρας Όλων Ζωή και Φως Υπάρχων είπε με τον Άγιο Λόγο του:
Αυξάνεσθε και πληθύνεσθε και όποιος άνθρωπος έχει τον Νου ας αναγνωρίσει τον εαυτό του, την αληθινή θεϊκή του ουσία και τότε θα ξαναγυρίσει πίσω στο Φως, ειδάλλως θα υπομένει για πάντα τα θνητά και θα ζει για πάντα ως θνητός.

morfeas sky


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

OI ΕΠΤΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ O ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ COVID 19 - DAVID ICKE

ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΦΥΓΕΙΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ - Η ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ

Τί ΕΙΝΑΙ η 3η και η 4η και η 5η Διάσταση

ΚΥΜΒΑΛΕΙΟΝ Το θρυλικό απόκρυφο βιβλίο του Ερμή Τρισμέγιστου που γλίτωσε από την καταστροφή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας

Ζούμε σε ένα Φ……matrix η ανατροπή είναι θέμα χρόνου…. Τώρα πιο επίκαιρο από ποτέ

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ TOY KOΡΩNOIOY

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τί ΕΙΝΑΙ η 3η και η 4η και η 5η Διάσταση

OI ΕΠΤΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

“Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου.

ΛΟΓΟΣ Ι "ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ" ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΥ

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΚΥΜΒΑΛΕΙΟΝ Το θρυλικό απόκρυφο βιβλίο του Ερμή Τρισμέγιστου που γλίτωσε από την καταστροφή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας

ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΦΥΓΕΙΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ - Η ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ

ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Είπαν οι Ελοχίμ,⤍ θα κάνουμε τον άνθρωπο, κατά εικόναν ημετέραν και ομοίωσιν - ⤍ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΙΑΝΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ;

Ποιος είναι ο εαυτός του Θεού;

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Τί ΕΙΝΑΙ η 3η και η 4η και η 5η Διάσταση

ΛΟΓΟΣ Ι "ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ" ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΥ

“Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου.

OI ΕΠΤΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΦΥΛΑΚΗ - ΑΠΟ ΤΙ ΠΡΟΚΑΛΛΕΙΤΑΙ Η ΦΩΤΙΑ;

ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ - ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Είπαν οι Ελοχίμ,⤍ θα κάνουμε τον άνθρωπο, κατά εικόναν ημετέραν και ομοίωσιν - ⤍ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΙΑΝΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ;

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΑΠΕΤΟΣ; ΠΟΙΟΙ ΟΙ ΤΙΤΑΝΕΣ; διότι ο Δίας πολέμησε τον Ιαπετό..

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ