Όταν ο Άνθρωπος θεός ενδύθηκε την σάρκα


Καταρχήν πρέπει να σου γίνει κατανοητό φίλε αναγνώστη, ότι ο χώρος και η απόσταση όπως και οι τρεις χρόνοι, αφορούν μόνον θνητές οντότητες.
Όπως δηλαδή όλοι οι άνθρωποι πάνω στην Γη.


Ότι έχει σχέση με την αντίληψη του χωροχρόνου έχει να κάνει με την υλική μας νοητή και σωματική υπόσταση.
Τίποτα πέραν του αισθητού κόσμου δεν μπορεί να αντιληφθεί το σώμα.

Σου δίνω λοιπόν ένα απλό παράδειγμα σύμφωνα με την αισθητή σου λογική,

για να κατανοήσεις το δυνατόν καλύτερα την ασώματη και αληθινή σου υπόσταση και φύση.

Δεν μπορείς ζώντας ως θνητός πάνω στην Γη, να αντιληφθείς ότι ζεις φυλακισμένος στον εικονικό κόσμο, όπου όλα εδώ είναι ανύπαρκτα, διότι ότι "υπάρχει" του δίνουμε εμείς ζωή και εικόνα.

Ενδυθήκαμε ως Φωτεινός και ανώτερος Νους που είμαστε, το σώμα-σπέρμα μαζί και το πνεύμα, το οποίο πνεύμα επειδή η φύση του είναι ταραχώδης και δεν μένει ποτέ ήρεμο αυξομοιώνει το σπέρμα συνεχώς ώσπου να το φθείρει να αλλοιωθεί.
"ΝΟΥΣ ΥΓΙΗΣ ΕΝ ΣΩΜΑΤΙ ΥΓΙΕΙ" (ΑΡΜΟΝΙΑ)

Όταν λοιπόν ενώνεται μαζί τους η νοητή ουσία του δεύτερου Νου δημιουργού ως ψυχή, σύμφωνα με την δύναμη της Αρμονίας που κατέχει, τότε το πνεύμα παίρνει νοερή ζωή, και το σώμα που γεννιέται από την τριπλή αυτή ένωση παίρνει την διανοητική κίνηση.

Αυτή είναι η γέννηση κάθε θνητής έμβιας οντότητας, εκτός του Ανθρώπου που έχει διπλή φύση.

Διότι έρχεται ο Άνθρωπος Νους που είναι Φως και Ζωή ο δεύτερος θεός, και γεννά την δική του ψυχή, και περιφέρεται στο θνητό σύμπαν, και όταν ενσαρκώνεται έρχεται η τριπλέτα πνεύμα-σάρκα-νους όπως όλων των άλλων έμβιων όντων, και μεταβάλλεται η Ανθρώπινη ψυχή σε κάτι άλλο, αυτό που εμείς ονομάζουμε άνθρωπο της Γης.

Άντε τώρα να σου δώσω να καταλάβεις τι είναι ο αληθινός εαυτός σου, όταν έχεις γίνει ένα με τον θνητό.
Πως να κατανοήσει το θνητό το ασώματο; Το Αληθινό;
Φαντάζεται το θνητό πως είναι κάτι, αλλά στην ουσία δεν είναι τίποτα αφού γεννιέται για να πεθάνει και αυτό το ονομάζει ζωή πάνω στην Γη.

Εδώ στην Γη λοιπόν, δεν μπορεί να γίνει αντιληπτός ο ενιαίος χρόνος, διότι αν γινόταν μέσω του Αληθινού μας Νου, όλα θα άλλαζαν ανακαινίζοντας τον χώρο αλλά και το σώμα, αφού πλέον θα γινόταν αντιληπτό στην κρίσιμη μάζα ποιοι είναι από που προέρχονται και ποια ή αποστολή τους, και θα άλλαζε η σκέψη τους.

Και έτσι φτάσαμε στο σημείο να μην μπορούμε να αντιληφθούμε τον χωροχρόνο του υλικού σώματος μας, άρα αναγκαστήκαμε να χωρίσουμε τον ενιαίο χρόνο σε τρία τμήματα, κι έτσι αποδεχτήκαμε μια για πάντα την θνητή μας φύση ως την μόνη αληθινή.

Οι μεν πιστοί στις θρησκείες να πιστεύουν ότι θα αναγεννηθεί αναστηθεί η σάρκα τους, η δε επιστήμη ότι θα ξαναγίνουμε ενέργεια, όπως όλα τα έμβια όντα.

Αυτά γίνονται αντιληπτά μόνον από όσους ανθρώπους αναζητούν την αλήθεια συνεχώς, με οδηγό την Αληθινή τους φύση, που ενώ μας μιλά μέσα μας, εμείς τον απορρίπτουμε λόγω της υποτιθέμενης και μη εμφανής και αντιληπτής αισθητής παρουσίας του, η οποία βρίσκεται πέραν του αισθητού κόσμου και απλά δεν ασχολείται με τα θνητά.


morfeas sky 

Σχόλια