Συζητώντας με έναν ρεαλιστήΣυζητώντας με έναν ρεαλιστή


morfeas sky

" Ότι σύμφωνα με την επιστήμη όλη ή δεδομένη πραγματικότητα που μας μαθαίνουν στα σχολεία είναι απλά μία θεωρία μέχρι να βρεθεί μία καλύτερη καινούρια. Κοινώς την τύφλα τους δεν ξέρουν."

ρεαλιστής

Τα πάντα στην επιστήμη είναι μία θεωρία, που περιγράφει σε ικανοποιητικό βαθμό την πραγματικότητα... Μία καλύτερη θεωρία περιγράφει καλύτερα και με πιο πολλή ακρίβεια την πραγματικότητα. Τώρα αν εσένα σου ήρθε ότι η φυσική του σχολείου είναι η απόλυτη πραγματικότητα, δεν φταίω εγώ, ή ο καθηγητής σου φταίει ή η βλακεία σου.

morfeas sky

"Όταν ακόμη βρίσκονται στο παραμύθι της ταχύτητας του φωτός που για να μεταφερθεί από ένα αστέρι σε ένα άλλο χρειάζονται εκατοντάδες χρόνια αν όχι χιλιάδες χρόνια."

ρεαλιστής

Έχεις συναίσθηση ότι η ταχύτητα του φωτός μπορεί να μετρηθεί αρκετά εύκολα σε ένα απλό εργαστήριο και να αποδειχθεί αυτό που λες;

morfeas sky

"Ή θεωρία του χάους που μας διδάσκουν ότι το σύμπαν ξαφνικά έγινε νοήμων στην τύχη και επέφερε την τάξη στην αταξία μόνον ένας βλάκας θα το πίστευε."

ρεαλιστής

Πρώτον, αυτή δεν είναι η θεωρία του χάους. Δεύτερον, το σύμπαν δεν έγινε νοήμον. Τρίτον, μόνο και μόνο επειδή λες ότι μόνο ένας βλάκας θα το πίστευε, δεν σημαίνει ότι έχεις δίκιο και ότι είναι λάθος. Οι επιστήμονες το αποδεικνύουν, εσύ απλά είπες ότι είναι βλακεία.

morfeas sky 9:46 μ.μ.

+DefinitelyNotOfficial
Την κολοκυθιά θα παίξουμε;

Τι εννοείς ικανοποιητικό βαθμό ανάλυσης της πραγματικότητας; Αυτό που κατανοεί ένας άνθρωπος επιστήμονας ρεαλιστής χωρίς την υπέρμετρη και υπερβατική νόηση του πυρήνα της ψυχής;
Την τύφλα τους ξέρουν!

Μια θεωρία όταν αρχίζει με λάθος όλες οι επόμενες θεωρίες θα καταλήγουν στο λάθος.

Η νοητή ουσία της ψυχής είναι αλάνθαστη!
αυτό που νιώθεις! το αγαθό που σε οδηγεί! αλλά οι ρεαλιστές δεν το ακούν. παρά ακούν την θνητή ρεαλιστική λογική του σώματος της σάρκας, η οποία σωματοποιεί όλες τις ενέργειες-πληροφορίες που ενυπάρχουν στον διττό χώρο του σύμπαντος.

Εσύ μπορείς να κατανοήσεις πόσο γρήγορα μπορεί να φτάσει η σκέψη σου στην άλλη άκρη του σύμπαντος και να ξαναγυρίσει πίσω;
Μπορείς να την μετρήσεις με τα υλικά όργανα και μηχανήματα σου;

Το ποιος κοιμάται έχει σχέση με το να κατανοήσουμε σε ποιον κόσμο ζούμε, και από την στιγμή που γεννιόμαστε για να πεθάνουμε δεν υπήρξαμε ποτέ! άρα είμαστε ήδη νεκροί...το είδωλο της ζωής η ούτε καν το είδωλο της ζωής.

Σχόλια