ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ
ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ;
Γιατί οι άνθρωποι πέραν του αισθητού τους εαυτού δεν μπορούν να δουν τον ιδεατό αληθινό τους εαυτό;

Ποια είναι η αλήθεια της ζωής;
Η σάρκα που έχει αρχή και τέλος;
Η ψυχή που είναι αθάνατη αέναη αεικίνητη;
Ο Νους; η συνειδητότητα;

Τι είναι η ζωή;
είναι το σώμα;
είναι η λογική;
είναι ο Νους;

Τι είναι ο χώρος;
Χώρος είναι η εκδήλωση της ζωής που χρειάζεται ένα υλικό σώμα.
Για να ζήσει την ζωή ένα υλικό σώμα χρειάζεται οπωσδήποτε τον χώρο.

Το υλικό σώμα είναι ανάλογο με τον χώρο, η λογική του ανάλογη με τον χώρο, μαζί με τις σωματοποιημένες αισθήσεις, τα συναισθήματα, το πάθος, τις επιθυμίες, που είναι οι ενέργειες ή αλλιώς οι πληροφορίες που σωματοποιεί το υλικό σώμα που ενυπάρχουν μέσα στον χώρο, άρα εκτός από χώρος με υλικά σώματα είναι και νοητός ο χώρος.

Είναι οι εκδηλώσεις του υλικού σώματος της ζωής, μέσω του νοήματος της ζωής του χώρου, δηλαδή της εκδήλωσης της λογικής στο υλικό σώμα προερχόμενη από τον νοητό χώρο του υλικού-νοητού σύμπαντος.

Και αυτό ονομάζουμε λογική του υλικού μας σώματος, όπου μέσω της εξέλιξης, νοούμε το νόημα της ζωής του χώρου.

Ειδάλλως είναι αδύνατον να ζήσει και κατανοήσει την ζωή και ότι ενυπάρχει μέσα στον ανάλογο νοητό και υλικό χώρο, ένας Νους-συνειδητότητα.

Πως γίνεται υπάρχων η ζωή στον υλικό νοητό χώρο;
Με το σώμα που μαζί με την λογική του σώματος ζει και νοεί την ζωή του χώρου, ένας χώρος όπου εκδηλώνεται η ζωή με σώματα και λογική.

Ο Φωτισμένος Νους είναι ο Λόγος και η ένωση τους η ζωή που είναι οι ψυχές από φως.

ο Νους γίνεται υπάρχων στον ανάλογο χώρο από φως, η από κατώτερα στοιχεία που δομούν μία φύση, η διάσταση όπως συνηθίζουμε να ονομάζουμε..
Άρα ο νους είναι προϋπάρχων του σώματος.

Ο Νους προϋπάρχει του σώματος;
Η το σώμα γεννά τον Νου;
Αν το σώμα γεννά τον Νου τότε ποιος γέννησε το σώμα;
Διότι κάθε τι που γεννάται και ονομάζεται ζωή γεννάται από κάτι.

Για να γεννηθεί το σώμα η ζωή και να γίνει υπάρχων η ζωή χρειάζεται πρώτα ένας Νους, διότι η αταξία δεν έχει μορφή, ενώ η τάξη είναι ενέργεια εκδήλωσης ενός Νου πάνω στο δοχείο της γένεσης, με τα ανάλογα στοιχεία που εμπεριέχει μέσα του, τα οποία στοιχεία πήρε ο Νους και έπλασε με αυτά την ζωή το σώμα και τον χώρο.

Άρα ο Νους είναι ο προϋπάρχων της ζωής.
Είμαστε Νους, διότι δίχως νου είναι αδύνατον να υπάρξει σώμα άρα και η ζωή.

Η λογική του υλικού σώματος  διαχωρίζεται στον δικό μας διττό κόσμο, γι'αυτό άλλωστε το σώμα μας έχει διττή φύση.(καλό-κακό ζωή-θάνατος, δράση-αντίδραση, χαρά-λύπη, πάνω-κάτω, μέρα-νύχτα).

Ο Μεν φωτεινός Νους που φέρει την ζωή (ψυχή από φως),γίνεται ο νους της αρμονίας στον διττό υλικό αισθητό κόσμο, και είναι ο πυρήνας της ανθρώπινης ψυχής.


Η μεν λογική της ανθρώπινης σάρκας είναι ο διττός κόσμος, όπου κάθε σκέψη αίσθηση η συναίσθημα πάθος και επιθυμία έχει το αντίθετο της μέσα από τις αυξομειώσεις των κορυφών των δύο αντίθετων πόλων.  
Έτσι υπερισχύουν και στα δύο άκρα  μέσα από τις εναλλαγές των κορυφών , οι κορυφές των δύο αντίθετων πόλων,(καλό-κακό), άρα και στους δύο πόλους επικρατεί ο εγωισμός.


Ως αποτέλεσμα ο μεν φωτεινός Νους μέσω του Λόγου γεννά την ζωή ακόμη και μέσα στην ανυπαρξία του υλικού κόσμου, και η ανυπαρξία του Λόγου γίνεται η ζωή μέσα από σώματα υλικά και ανύπαρκτα αφού ζουν για να πεθάνουν,  χωρίς τον Λόγο, άρα και είναι αδύνατον να κατανοήσουν τα υλικά σώματα τον Λόγο, δίχως τον πυρήνα της ανθρώπινης ψυχής τον Λόγο, τον Νου ουσιωδώς όμοιο με την αλήθεια της ζωής από άπλετο φως.

Είμαστε ή εικόνα του Λόγου της ζωής μέσα από τις ψυχές που είναι τα αιθερικά ενεργειακά σώματα της νοητής ουσίας που είναι ο Λόγος, και ζούμε την ανυπαρξία της ζωής μέσα από την σάρκα, μαζί με την ανυπαρξία του Λόγου της λογικής της σάρκας.

morfeas sky

Σχόλια