ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΦΩΤΟΣ
Ερώτηση: Όλοι οι αρχαίοι Έλληνες σοφοί ήταν άνθρωποι, ενώ ο Χριστός είναι Θεός. Οι Αρχαίοι είναι τώρα στο χώμα ενώ ο Χριστός ζει ! Τι σχέση έχουν οι πεθαμένοι με τον Χριστό ;

Απάντηση: Αν λοιπόν το σκοτάδι είναι έλλειψη φωτός τότε αυτό σημαίνει ότι η έλλειψη φωτός εκφράζει την Ανυπαρξία. Και αν εκλάβουμε την έλλειψη φωτός ως ανυπαρξία είναι η έλλειψη ζωής.
Σε αυτόν τον κόσμο υπάρχει η ζωή με την φθορά μαζί.
Αν η φθορά φέρει τον θάνατο την ανυπαρξία, τότε πρέπει να δεχτείς ότι η σάρκα που κουβαλάς επάνω σου είναι ο ίδιος ο θάνατος! η ανυπαρξία. και η ψυχή είναι η Ζωή! και όπου η Ζωή είναι Αθάνατη για πάντα! Διότι αυτό που είναι Ζωή δεν είναι η ανυπαρξία.


Με τον ίδιο τρόπο σκέψης υπάρχει ο φωτισμένος Νους και ο σκοτεινός.
Ο μεν Φωτεινός Λόγος είναι η Ζωή.
Ο μεν σκοτεινός Λόγος είναι ο θάνατος,

Ο Φωτεινός Λόγος είναι Φως-Νους
Ο σκοτεινός Λόγος είναι πνεύμα ο ΑντιΝούς.


ΦΩΣ ΛΟΓΟΣ Η ΖΩΗ

ΣΚΟΤΟΣ ΠΝΕΥΜΑ Η ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ 

ΠΥΡ-ΦΩΣ ΤΟ ΣΩΜΑ ΟΙ ΨΥΧΕΣ Η ΖΩΗ όπου πυρ-φως η ψυχή και Λόγος η νοητή ουσία της ψυχής.

ΠΥΡ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑ Η ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ όπου πυρ η σάρκα και λόγος-λογική το πνεύμα.Αν ενωθεί τώρα ο Φωτεινός Άγιος Λόγος που είναι Φως και Ζωή, με τα σκοτεινά στοιχεία από το Πυρ και Πνεύμα που είναι η Ανυπαρξία το σκότος, ο Φωτεινός Άγιος Λόγος θα μετατραπεί μέσα σε αυτή τη φύση σε Δεύτερο Νου δημιουργό από πυρ και πνεύμα Ομοούσιο στον Φωτισμένο Λόγο αφού είναι Νους, και σε δυνάμεις της Αρμονίας αφού είναι πυρ και πνεύμα.

Αμέσως μετά ο Δεύτερος Νους δημιουργός αφού είναι η ζωή από πυρ και πνεύμα της Αρμονίας, θα δώσει στο πνεύμα της φύσης την Αρμονία της Ζωής μέσα από τον θάνατο, από τα δύο αντίθετα, όπου κάθε σκέψη έχει το αντίθετο της.

Ο Άνθρωπος που είναι όμοιος με τον Θεό εισερχόμενος μέσα σε αυτή την φύση, από Φως-Νους έγινε Νους της Αρμονίας, και από Ζωή έγινε είδωλο της ζωής αφού πλέον ζει όχι μέσα στο Φως αλλά στην ψυχή όπου η μοίρα της είναι να ενσαρκώνεται την σάρκα.

Το  πνεύμα αυτής της φύσης όλα τα δικά της δημιουργήματα από πυρ και πνεύμα, ζουν σε αρμονία..καλό-κακό, ζωή-θάνατος, δράση-αντίδραση.
Η μεν ζωή επέρχεται από την ψυχή που ενσαρκώνεται την σάρκα, ο μεν θάνατος επέρχεται από την σάρκα λόγω της φθοράς, αφού η σάρκα είναι η ανυπαρξία ο θάνατος, 

 Όλα τα όντα ζουν με λογική το πνεύμα της φύσης, και είναι άλογα δίχως τον Λόγο, τα άλογα όντα δηλαδή, είναι όλα τα όντα εκτός από τον άνθρωπο που έχει διπλή φύση.

Και όποιος θνητός άνθρωπος κατανοήσει την αληθινή ουσία του θα ξαναγυρίσει στο Φως.

Διαβάστε τον Ποιμάνδρη..

morfeas sky


Σχόλια